#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2008 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι έσχατοι έσονται πρώτοι (και το αντίστροφο)

Ξένα μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, τώρα που τα πράγματα είναι πολύ σκούρα για τον ίδιο τον Καραμανλή, τα γνωστά μεγαλοστελέχη της ΝΔ άρχισαν να ρίχνουν τα πρώτα τα τροχιοδεικτικά για τις προθέσεις και τα σχέδιά τους. Η Ντόρα ονειρεύεται πάντα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, παίρνοντας «όλο το κόμμα». Πως λέμε, «ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται»; Ο Σουφλιάς, με όλα τα χαρακτηριστικά  του συντηρητικού κομματάρχη της δεξιάς που τον διακρίνουν επιχειρεί να καθαγιασθεί από τα μεγαλοσυμφέροντα ως ο σώφρων πολιτικός ανήρ και πλασάρει εαυτόν σαν μια καλή «μεταβατική λύση», για να μπετονάρει έτσι και το ύπατο πολιτικό αξίωμα. Ο Μεϊμαράκης κάνει αυτό που έκανε, επιτίθεται μονίμως τον Ρουσόπουλο και καταριέται τη στιγμή που άφησε να τον βγάλουν από το κόμμα. Από κοντά κι ο Βουλγαράκης, ο Λιάπης και ο Αλογοσκούφης που όλοι μαζί έχουν ήδη χρισθεί από τους δημοσιογραφικούς εκφραστές της διαπλοκής ως «κλειδιά των εξελίξεων» και μας διασκεδάζουν πολύ. Άλλη περίπτωση φυσικά η «μεγάλη έκπληξη» αυτής της τετραετίας, ο Θ. Ρουσόπουλος που ξεκινώντας από την παλιά «Ελευθεροτυπία» και την «Μεσημβρινή» έφτασε σήμερα να διεκδικεί ηγετικό ρόλο στις εξελίξεις της μετακαραμανλικής εποχής. Όλα γίνονται, φυσικά. Και οι ευχές αν ήταν άλογα, οι γύφτοι θα τριγυρνούσαν καβάλα. Ο μόνος που βγήκε μέχρι στιγμής να στηρίζει ανοικτά τον Καραμανλή, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο μοναδικός ίσως που μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις από τα δεξιά και ταυτόχρονα να συσπειρώσει την παλαιά «λαϊκή» δεξιά. Δεν διαθέτει όμως ακόμα το «σύστημα» που απέκτησαν οι άλλοι τόσα χρόνια στα υπουργεία και την διαπλοκή. Οι υπόλοιποι, η περίφημη «νέα γενιά» του Καραμανλή δεν μετράνε. Αποδείχθηκαν πολύ λίγοι.

Μέσα λοιπόν σε αυτήν την κατάσταση υπάρχουν ακόμα κάποιοι ρομαντικοί που προτείνουν στον Καραμανλή  «να κάνει το μεγάλο βήμα» (βλ. σημερινά ΝΕΑ). «Να τα αλλάξει όλα πριν είναι αργά. Να αναδείξει νέα πρόσωπα, να μετακινήσει ή να στείλει στο σπίτι τους κορυφαίους υπουργούς. Να αλλάξει γενικούς και ειδικούς γραμματείς και διοικητές οργανισμών και να βάλει νέα πρόσωπα τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης. Να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο», και να γίνει πάλι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού». Κι εμένα μου αρέσει η Ζιζέλ και θέλω να ξυπνήσουμε μαζί ένα πρωί και να πάρουμε πρωινό. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Πιο εύκολα θα γίνει ο ΓΑΠ πρωθυπουργός. Είναι πολύ αργά για να κάνει ο κ. Καραμανλής αυτό που έπρεπε να έχει κάνει έστω και το βράδυ της 16ης  Σεπτεμβρίου. Εκτός αν εκπλήξει ακόμα και τον εαυτό του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nio avatar
  nio 19/01/2008 21:23:54

  «Δεν υπάρχουν αιώνιοι σύμμαχοι και αιώνιοι εχθροί, μόνο μόνιμα συμφέροντα»
  - Λόρδος Παλμέρστον

 2. Observer avatar
  Observer 19/01/2008 22:47:32

  Να σημειωθεί οτι αιφνιδίως ο Κ. Καραμανλής, θυμήθηκε το γερμανικό μοντέλο την Παρασκευή στη Βουλήςμ ενω η κυβερνηση ετοιμάζεται να περάσει-και μάλιστα σε μόλις δύο συνεδριάσεις- το νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο, με τον οποίο προικίζει το πρώτο κόμμα με 50 έδρες. Δηλωσε συγκεκριμένα οτι είναι έτοιμος να ανοίξει, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, διάλογο για ένα νέο εκλογικό σύστημα! Κάλεσε δηλαδή τον ΓΑΠ να τον στηρίξει, αλλά αυτός το παίζει δύσκολος ακόμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.