#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2008 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι έρευνες στην ΕΠΟ ανάβουν μεγάλες φωτιές

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιωνόμαστε. Τα ντεσού του ενός από τα δυο μεγάλα θέματα που προκάλεσαν την απομάκρυνση του Κλαδά (εκείνου των ελέγχων στην ΕΠΟ) αρχίζουν και βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας (το άλλο είναι τα τιμολόγια του Alter). Όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή» (Τα ευρήματα της ΥπΕΕ στην ΕΠΟ) οι έλεγχοι της ΥπΕΕ στην ΕΠΟ αποκάλυψαν παραβάσεις, όπως εκπρόθεσμη πληρωμή παρακρατούμενων φόρων, μη καταβολή χαρτοσήμου για σύμβαση με τεχνική εταιρεία που προέβλεπε την εκτέλεση έργων, καθώς και μια χαρακτηριστική περίπτωση επιχορήγησης, η οποία αντί να καταλήξει στα σωματεία για τα οποία εγκρίθηκε, τελικώς «πήγε» σε τρίτους, οι οποίοι δεν φέρονται να έχουν καμία σχέση με τον αθλητικό χώρο.

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο που αποκαλύφθηκε έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τους αγώνες ποδοσφαίρου και την εμπλοκή γνωστού μάνατζερ στην υπόθεση. Ο συγκεκριμένος έχει εταιρεία στην Κύπρο, μέσω της οποίας δραστηριοποιείται, όμως η φυσική της έδρα φέρεται τελικώς να βρίσκεται στην... Αθήνα. Λειτουργεί ως μεσάζων και ήδη η ΔΟΥ Νέας Σμύρνης, μετά τον οικονομικό έλεγχο που του άσκησε η ΥπΕΕ, όρισε τους ελεγκτές που διενεργούν τον έλεγχο προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενοι φόροι και τα πρόστιμα.

Στο post Γιατί, αλήθεια, παραιτήθηκε ο Κλαδάς; (και αρκετά άλλα προηγούμενα) είχαμε θέσει το ερώτημα αν οι έρευνες του κ. Κλαδά στην ΕΠΟ (που προκάλεσαν την οργή του κ. Αλογοσκούφη) «αφορούσαν τηλεοπτικά δικαιώματα, μέσω Κύπρου, για τις αναμεταδόσεις των ποδοσφαιρικών αγώνων στην Ελλάδα». Σήμερα, μετά τις νέες εξελίξεις ρωτάμε: Μήπως τα ευρήματα στην ΕΠΟ «υποβαθμίζονται» κι αυτά μαζί με τον κ. Κλαδά; Σε ποιόν εξέχοντα παράγοντα της ΕΠΟ πήγαινε ένα μεγάλο μέρος των δικαιωμάτων αυτών, γεγονός το οποίο αν αποδειχθεί θα τινάξει στον αέρα το ποδόσφαιρο; Και όχι μόνον, επειδή επίμονες και διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αντιδράσεις εναντίον του κ. Κλαδά υποκινήθηκαν από δυο σημαντικούς «εξωθεσμικούς» παράγοντες του δημόσιου βίου, τον μεγαλοεκδότη που το ΠΘ αποκάλεσε την περασμένη Κυριακή «στρατηγό» της …κυβερνητικής παραπληροφόρησης και γνωστό ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας. Ο κ. Αλογοσκούφης μήπως ξέρει τίποτα γι αυτούς;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΚ avatar
  ΓΚ 25/04/2008 12:49:29

  “Πολλές απορίες αλλά ποιος θα του απαντήσει;”

  “1. Το άρθρο 44, αφορούσε εταιρείες που έχουν πρόβλημα με τους πιστωτές τους. Θεσπίστηκε το 1990 και πριν από την ΑΕΚ, χρησιμοποιήθηκε από τον Άρη, σχεδόν όλες τις ΚΑΕ, καθώς επίσης και από την Elephant, τον Πουλιάδη, κτλ. Γιατί αυτά τα κάνετε γαργάρα?

  2. Το χρέος της ΑΕΚ ήταν κατά 90% σε ιδιώτες πιστωτές (Netmed και Enic), ενώ υπήρχε και ένα χρέος κοντά στο 10% προς το δημόσιο, το οποίο προσαυξήθηκε με τα πρόστιμα. Οι ιδιώτες πιστωτές συμφώνησαν να ΜΗΝ πληρωθούν τα χρέη από την ΑΕΚ, ενώ το δημόσιο συμφώνησε να πληρωθεί αυτό το 10%, με διακανονισμό. Άρα, στον Ελληνικό λαό, η ΑΕΚ δεν χρωστάει δεκάρα. Γιατί δεν μας λέτε, τι έγινε με την χαριστική νομοθεσία 2021 του 1992, που τα χρέη 11,2 δις του Ολυμπιακού, έγιναν 2 δις (όλα προς το δημόσιο)? τι έγινε με τα χρεή της τράπεζας Κρήτης, τα οποία δημιουργήθηκαν από αγορές παικτών για τον Ολυμπιακό? Πως πληρώθηκε ο Ντέταρι και οι λοιποί “ήδιδες” που αγόρασε εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός?

  3. Γιατί χαρίστηκε το γήπεδο Καραισκάκη στον Κόκκαλη, και όχι στον Ολυμπιακό? Γιατί εκδιώχθηκε ο Εθνικός και τα υπόλοιπα σωματεία στίβου, που έκαναν χρήση του γηπεδου? Με ποιανού τα χρήματα κατασκευάστηκε το γήπεδο?

  4. Τι δουλειά έκανε ο Βασίλης Γκαγκάτσης, πριν γίνει Πρόεδρος της ΕΠΟ? (νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού)

  5. Γιατί σχεδόν ολόκληρο το Δ.Σ. της ΕΠΟ, ήταν την Κυριακή το βράδυ, στο Καραϊσκάκη? Γιατί δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα?

  6. Γιατί ευθύνεται η Καλαμαριά, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Βάλνερ, ή οποιοσδήποτε, όταν το λάθος το έκανε η ίδια η ΕΠΟ, που έδωσε δικαίωμα συμμετοχής στον ποδοσφαιριστή?

  7. Γιατί η Καλαμαριά τιμωρήθηκε με -4 βαθμούς, για τον Βάλνερ, αλλά τους βαθμούς της νίκης τους πήρε ο Ολυμπιακός, κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά σε καμία νομολογία?

  8. Γιατί η ΕΠΟ έκανε ένα μήνα να καθαρογράψει την απόφαση, και μια εβδομάδα να την μεταφράσει στα αγγλικά (καθώς είχε στείλει στο CAS την απόφαση στα Ελληνικά), αλλά έκανε μόνο μια ώρα να απαντήσει σε ΑΕΚ, Νικολαϊδη και Ριβάλντο με εξώδικα?

  9. Γιατί η ΕΠΟ, στην διαμάχη ανάμεσα σε Καλαμαριά και Ολυμπιακό, πήρε καταφανέστατα θέση υπέρ του Ολυμπιακού (ενώ το λάθος ήταν δικό της), προσπαθώντας να οδηγήσει το δικαστήριο σε αναρμοδιότητα? (το CAS δεν δικάζει υποθέσεις ομάδων κατά ομοσπονδιών)

  10. Ποιος δήλωνε το 2005 ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο, και το 2008 κλέβει το πρωτάθλημα στα χαρτιά?

  11. Γιατί είχε άδικο ο Ριβάλντο όταν έλεγε ότι ο Κόκκαλης, όταν βαριέται διώχνει προπονητές? (θέλετε να γράψουμε άπειρα παραδείγματα?)

  11. Τι έγινε με την περίφημη κασσέττα, στη οποία ακουγόταν ο Σπάθας να λέει ‘ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν’? Γνωρίζετε ότι ο υιος Ηλίας Σπάθας (σύνδεσμος Πειραιά) είναι επίσημος διαιτητής της Super League?

  12. Γιατί ο (θεωρητικά) καλύτερος Έλληνας διαιτητής, Κύρος Βασσάρας, δεν ξανασφύριξε τον Ολυμπιακό, μετά τις ισοπαλίες του τελευταίου με Εργοτέλη (3-3) και Λάρισα (0-0)?

  13. Τι έγινε με το Non-show του Ολυμπιακού όταν το ΕΣΚΑΝ, έκανε τις εφόδους στα τρια μεγάλα σωματεία? Γιατί εκείνη την μέρα, όλως τυχαίως δήλωσαν τραυματίες οι Νικοπολίδης, Τζόρτσεβιτς, Κοβάσεβιτς και Στολτίδης, αλλά μόλις 3 μέρες μετά, αγωνίστηκαν και ‘πέταγαν’ κατά της Ξάνθης? (σημείωση:ο τραυματισμένος παίκτης δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ).

  14. Ποιος είναι ο ‘υπόλοιπος’ κόσμος που θεωρεί τον Ολυμπιακό πρωταθλητή, όταν όλες οι αθλητικές εφημερίδες (πλην Φωτός και της εφημερίδας του κομιστή), έλεγαν ότι πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ? (μπορείτε να διαβάσετε τα πρωτοσέλιδα της Μεγάλης Δευτέρας)

  15. Ποιος ανάγκασε τον Ηρακλή Τσίκινη (έναν αξιοπρεπή διαιτητή, αρχικά σε σιωπηλή τιμωρία και μετά σε να τερμαρισμό της καριέρα του, μεσούσης της περιόδου, απλά και μόνο γιατί σφύριξε πέναλτυ υπέρ της Ξάνθης μέσα στο Καραισκάκη?

  16. Γιατί έγινε ακριβώς το ίδιο με τον διαιτητή Κατσιδώνη, όταν ο Ολυμπιακός έφερε 1-1 στο Καραισκάκη, με τον Αστέρα Τρίπολης?

  17. Από ποιον κρίθηκε ικανός ο διαιτητής Παμπορίδης, για να διαιτητεύσει το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναικός (1-1, και όλοι θυμόμαστε πως ισοφάρισε ο Ολυμπιακός), αλλά από εκείνο το αγώνα και μετά, δεν ξανασφύριξε σε παιχνίδι μείζονος σημασίας?

  18. Γιατί δεν δώθηκαν τα τρια γκολ, από την δικαστική απόφαση του 0-3, στον Κοβάσεβιτς, για να πάρει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στα χαρτιά?

  19. Γιατί θίχτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης και έστειλε εξώδικα σε Νικολαίδη και Ριβάλντο, για κουβέντες που έγιναν σε αποδυτήρια της ΑΕΚ, και είναι απολύτως επιτρεπόμενες? Ο ίδιος σε παρόμοιες κουβέντες με ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, δεν είχε αποκαλέσει του ς παίκτες αντίπαλης ομάδας ‘κότες’?

  20. Ποια εταιρεία διαχειρίζεται τα εμπορικά δικαιώματα Ολυμπιακού και Ξάνθης (Sports United)? Ποιος ήταν ο περσινός χορηγός της Ξάνθης? (Intralot)? Ανάμεσα σε ποιες ομάδες φέτος, παρατηρηθήκαν οι περισσότερες μετεγγραφές ποδοσφαιριστών? (Αντζας, Τοροσίδης, Κωστούλας, Βάλλας, κτλ.) Να προσθέσουμε και τον Τάκη Λεμονή?

  20+1. Ποιος θα απαντήσει σε όλα τα παραπάνω?

  Κανένας…. Γι’αυτό δεν γουστάρουμε την ποδοσφαιρική παρωδία που έχουν στήσει η παράγκα (που έγινε πολυτελέστατο γραφείο στην Συγγρού) και ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για κατασκοπεία κατά του Ελληνικού Έθνους και δεν αθωώθηκε, αλλά η υπόθεση του μπήκε στο αρχείο.

  Ευχαριστούμε την super league, που με το σύστημα των play offs, μας δίνει το δικαίωμα να απολαύσουμε για μερικούς ακόμα αγώνες, την πραγματική πρωταθλήτρια Ελλάδος.

  Και ας λένε ότι θέλουν, όσοι φοράνε τα ‘κόκκινα’ γυαλάκια και τρώνε την αμάσητη τροφή που τους ταίζει η κωλοφυλλάδα του κλέφτη και ψεύτη κομιστη…. Που, για να μην ξεχνιόμαστε είναι ο μεγαλύτερος ηθικός αυτουργός για τον θάνατο Φιλόπουλου, στο μακελείο της Παιανίας. (αλήθεια, τι έγινε και με αυτήν την δίκη, στην οποία εμπλέκονται και υπάλληλοι της πειραιώτικης ΠΑΕ?)

  Να χαίρεστε την ομάδα σας, τον πρόεδρο σας, και τα πρωταθλήματα σας…”, (”troktiko”, αναρτήθηκε από opa, Παρασκευή, 25 Απριλίου 2008)

 2. Factorx avatar
  Factorx 25/04/2008 13:36:08

  Προς Anonymous: θα σε σβήνω κάθε φορά που γράφεις ηλίθιες χυδαιότητες. Επιλέγεις να περάσουμε το Πάσχα εσύ χυδαιολογόντας κι εγώ σβύνοντας;

 3. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 26/04/2008 15:12:52

  Δεν περνούν Ολυμπιακοί από δω;

 4. Κωνσταντινούπολη.. avatar
  Κωνσταντινούπολη.. 11/08/2008 08:33:10

  μπράβο στον Γ.Κ. για το 1ο σχόλιο. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.