#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2012 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι έμποροι όπλων συνεχίζουν να χορεύουν στο υπουργείο ΆμυναςΥπάρχουν συστήματα και ομάδες συμφερόντων,  που χάνουν τον ύπνο τους σε ενδεχόμενο αυτοδυναμίας του Σαμαρά. Είναι προφανές ότι θα κάνουν τα πάντα για να την αποτρέψουν.

Ανάμεσά τους και οι μεσάζοντες, οι έμποροι όπλων και όλοι αυτοί που πλούτιζαν ακούραστα  εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου στον ευαίσθητο τομέα  της άμυνας της χώρας και οι οποίοι γνωρίζουν ότι με τον Σαμαρά πρωθυπουργό πρώτιστα θα είναι η πατρίδα και το αξιόμαχο των Ε.Δ. Αλλεπάλληλες είναι οι επισκέψεις εμπόρων και υψηλόβαθμων αξιωματούχων άλλων χωρών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη ΓΔΑΕΕ και στα Επιτελεία, προκειμένου να στραγγίξουν την αγελάδα.  Εξαιρετική η αγωνία τους για τη διαθεσιμότητα των οπλικών μέσων, τον εκσυγχρονισμό τους, την προμήθεια πυρομαχικών, την αντικατάσταση παλαιού υλικού και άλλες ανάγκες που πολύ ωραία περιγράφουν σε επιστολές τους προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους αρμοδίους και να αρχίσει το αλισβερίσι. Σιγά μήπως και ξέρουν τα επιτελεία ποιες είναι οι ανάγκες τους. Αυτοί με τους αρμοδίους θα τις καθορίσουν όπως είχαν συνηθίσει για πολλά χρόνια. Έτσι αυτοί που δολοφόνησαν την Ελλάδα τώρα προσπαθούν να σκυλέψουν πάνω στο πτώμα της.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα παλιά είναι η μεθόδευση που είχε γίνει από την τότε ηγεσία (εποχή Τσοχατζόπουλου) της ΠΑ για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter.

Mε νομότυπο μεν αλλά πραξικοπηματικό τρόπο είχε προωθήσει στα υπό εξέταση για προμήθεια μαχητικά Αεροσκάφη και το αεροσκάφος Eurofighter με ένα απλό Ενημερωτικό Σημείωμα  παρά τις αποφάσεις που είχε λάβει το ΑΑΣ.Βέβαια θα χρειαζόμασταν ολόκληρο βιβλίο για να περιγράψουμε ότι γινότανε εκείνη τη «θλιβερή» εποχή της υπουργείας του κ. Τσοχατζόπουλου. Όμως σας παραθέτουμε για άρση κάθε αμφισβήτησης την απόφαση του ΑΑΣ (όπου δεν συμπεριλαμβάνεται το Eurofighter), καθώς και το σημείωμα εντολή για να αξιολογηθεί ως υποψήφιο.

Με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γερμανία) για επικείμενες προμήθειες όπλων τα οποία επιχειρούν, είναι αλήθεια, να εμπλέξουν άδικα την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ακολουθεί μια καταγραφή των όσων συμβαίνουν στον πολύπαθο χώρο των αμυντικών προμηθειών για να έχουν γνώση οι φύλακες.

Σε γενικές γραμμές οι διάφοροι οπλέμποροι οργιάζουν, ενθυμούμενοι δόξες  επί συναινετικών κυβερνήσεων τύπου Τζαννετάκη και εκμεταλλευόμενοι την αστάθεια που δημιουργεί στην περιοχή η ασθένεια Ερντογάν και ο κίνδυνος επαναφοράς στην εξουσία των Τούρκων στρατηγών.

Ειδικότερα ασκούνται τρελές πιέσεις αφενός από τους Γερμανούς για το Eurofighter και αφετέρου από τους Γάλλους για το Rafale – το οποίο με την ευκαιρία πάει κατά διαβόλου, ακόμη και η συμφωνία με την Ινδία τρίζει…

Η ηγεσία των ΕΔ δεν βιάζεται και ούτε μπορεί άλλωστε (μεταβατική κυβέρνηση) να πάρει αποφάσεις. Με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι να τα έχουν πάρει στο κρανίο, ειδικά οι Αμερικανοί και γι αυτό το ΥΕΘΑ έσπευσε να διαρρεύσει πρόσφατα ότι θα διαθέσουμε μια μοίρα Patriot για την Αντιβαλλιστική ασπίδα του ΝΑΤΟ (εδώ δεν φθάνουν για τα  νησιά και τις – λέμε τώρα – βιομηχανικές πόλεις της χώρας…)

Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ξυπνούν και οι Ρώσοι αντιπρόσωποι όπλων για τα 400 ΒΜΡ – 3… Χάος ! Με Πούτιν πρόεδρο να δείτε τι έχει να γίνει !

Από το χορό των εμπόρων όπλων δεν θα απουσίαζαν φυσικά και οι φίλοι μας οι Ιταλοί. Tην προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκε από το ΚΥΣΕΑ διά περιφοράς η ακύρωση παραλαβής από την Ελλάδα των 4 C-27 αεροσκαφών (από σύνολο 12 σύμβασης του 2003 εκ των οποίων έχουν παραληφθεί τα 8). Τα 4 αυτά αεροσκάφη προβλεπόταν να φέρουν σύστημα ανεφοδιασμού και δεν τα έχουμε παραλάβει από το 2008 επειδή δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της σύμβασης. Η ακύρωση δεν προβλέπει άλλο όρο παρά διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση. Ούτε επιστροφή της προκαταβολής (σύμφωνα με πληροφορίες 70 εκ. ευρ. απο τα 90 συνολικού κόστους), ούτε ρήτρες από καθυστερήσεις (αφού έχει λήξει και η εγγυητική επιστολή), ούτε ΑΩ ... Επίσης επισημαίνεται ότι η σημερινή αξία τους είναι παραπάνω από διπλάσια και υπάρχουν αγοραστές. Γεγονότα προφανώς άσχετα με την παρουσία στην εταιρεία που εκπροσωπεί τους Ιταλούς την Ελλάδα ως συμβούλου απόστρατου αξιωματικού της ΠΑ που χρημάτισε και ειδικός σύμβουλος στο ΥΠΕΘΑ!!!. Τόσο καλά προωθείται η διαφάνεια και τα εθνικά συμφέροντα.

Παρατράγουδα και αλισβερίσια

- Παράλληλα μαίνεται πόλεμος μεταξύ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνος με τα πρώτα να απαιτούν για να ολοκληρώσουν την σύμβαση των υποβρυχίων και την σύμβαση για τις φρεγάτες, ενώ τα δεύτερα εκμεταλλεύονται τις επαφές τους με έναν … ευτραφή κυβερνητικό παράγοντα για να εξουδετερώσουν τα πρώτα

- Εξακολουθεί ο σάλος που προκάλεσε η ανεξήγητη και βεβιασμένη απόφαση του κ.Μπεγλίτη για τη δημιουργία  MAMIDOIL-JETOIL πρατηρίου καυσίμων εντός του Ναυτικού Οχυρού της Σούδας.Όπως πολύ σωστά είχε παρατηρήσει ο προηγούμενος αρχηγός του ΠΝ το διακύβευμα είναι η στρατηγική υποβάθμιση της Σούδας, που αποτελεί Εθνικό Στρατηγικό Θησαυρό.

Έχουν «πέσει» διάφορες οι εταιρείες να πάρουν έναντι ψυχίων τα τρία αεροσκάφη VIP της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως έγινε και με τα Airbus της Ολυμπιακής Αεροπορίας κρίνοντας ότι δεν απαιτούνται τις δύσκολες αυτές ημέρες.

- Κάποιος ανακάλυψε και τοποθέτησε νέο πρόεδρο της ΕΑΣ, Ταξίαρχο ε.α. του πεζικού του Στρατού Ξηράς, του οποίου αγνοούνται οι ικανότητες επί του αντικειμένου

- Στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, ο Γενικός Διευθυντής,  πρώην υπασπιστής του Α. Παπανδρέου και θιασώτης του Βενιζέλου, έχει προχωρήσει σε μία βομηχανία έγκρισης πιστώσεων προγραμμάτων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων,  ενώ από τον Μάρτιο του ’11 υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για ρύθμιση εν λόγω θέματος, που μέχρι σήμερα δεν έχει εγκριθεί.

- Είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για κατ’ανάθεση προμήθεια πυρομαχικών και ανταλλακτικών.

- Η αμυντική βιομηχανία και ιδιαίτερα η υγιής, όπως η ΕΑΒ, έχει μπεί στο στόχαστρο συντεχνιών και συμφερόντων εταιρειών.

Οπως εξήγησε ο υπουργός Αμυνας, το πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών FREMM θα ακολουθήσει πέντε φάσεις και ήδη βρίσκεται στην ολοκλήρωση της 1ης φάσης, όπου το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ζητήσει πρόσθετες προσαρμογές πάνω στις φρεγάτες, που να καλύπτουν επιχειρησιακά τις ειδικές ανάγκες στο ελληνικό θαλάσσιο περιβάλλον. Κατά τη δεύτερη φάση, οι δύο πλευρές (Ελλάδα και Γαλλία) θα καθορίσουν τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στο πρόγραμμα συμπαραγωγής.

Τέλος μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια έχει προκληθεί στο προσωπικό των μονάδων από την αρθρογραφία στον τύπο και στο διαδίκτυο για τις συνέπειες που θα υπάρξουν από το "κούρεμα" των καταθέσεων στην ΤτΕ των ταμείων κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (του Στρατού Ξηράς το έχουν ήδη μηδενίσει), τα οποία αυθαίρετα η Τράπεζα τα επένδυσε σε ομόλογα. Και βεβαίως το περήφανο σώμα του στρατιωτικού προσωπικού είναι πρόθυμο να ηγηθεί της προσπάθειας για να βγεί η χώρα από τη δύσκολη θέση, αλλά αυτό λέγεται ληστεία. Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς "αρμόδιος" δεν βγαίνει να ενημερώσει επίσημα τι ισχύει, ποίες είναι οι επιπτώσεις και τι ενέργειες θα γίνουν. Έτσι κυριαρχεί η παραφιλολογία και η Πασοκική προπαγάνδα για το τι κάνει η ΝΔ. προφανώς για να συσκοτίσουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Ειδικός Συνεργάτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. george avatar
  george 10/03/2012 12:01:56

  Αν αντί το όνομα Σαμαράς το αντικαταστήσεις με το όνομα Καμένος τότε το άρθρο αποκτά περισσότερη αξιοπιστία και ρεαλισμό.

 2. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 10/03/2012 13:08:41

  Ναι ειδικά για τους Γάλλους. Ξύπνα κακομοίρη...

  Ανοιχτή η κατασκευή των έξι φρεγατών

  http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112828935

  Η ελληνογαλλική διακρατική συμφωνία για την κατασκευή έξι φρεγατών τύπου FREMM, που υπογράφτηκε το 2009, παραμένει σε ισχύ και προχωρούν κανονικά όλα τα στάδια των προπαρασκευαστικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση και την υπογραφή της τελικής σύμβασης.
  Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Δ. Αβραμόπουλος στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών, παρότι την ίδια ώρα η τρόικα στο όνομα της περικοπής των αμυντικών δαπανών ζητά την ακύρωση ακόμη και εν εξελίξει εξοπλιστικών προγραμμάτων (π.χ μεταγωγικά αεροσκάφη C27J), που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο παράδοσης των μισών και πλέον υλικών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών το «κρατάμε ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί επίσκεψή του στο Παρίσι!
  Ο Π. Καμμένος, που χαρακτήρισε «ιδιαίτερα επωφελή» για την Ελλάδα τη συγκεκριμένη προμήθεια, υπογράμμισε την ανάγκη να μην επαναληφθεί το λάθος των αρμάτων που αγοράστηκαν χωρίς τα πυρομαχικά. Ζήτησε να βρεθεί τρόπος ώστε από το βασικό πρόγραμμα των φρεγατών FREMM να μην εξαιρεθεί η προμήθεια των πυραύλων CUTMARINE

 3. Νικολαος avatar
  Νικολαος 10/03/2012 13:25:04

  Τι ειναι ακριβως αυτο που φοβουνται τα συστηματα συμφερωντων;Οταν πηρε το οk ο ΑΣ απο το διευθυντηριο της Ευρωπης (Μερκελ,Γιουνκερ,Σαρκοζι) να προχωρησουμε σε εκλογες,ποιος ειναι αυτος που πιστευει οτι αν και εφοσον μας δανεισουν χρηματα και σχηματιστει η επιθημητη κυβερνηση,τοτε τι οπλικα συστηματα θα αποκτησουμε και απο ποιες χωρες;

 4. alvita avatar
  alvita 10/03/2012 14:34:53

  Μου αρέσει που είχαν βάλει στη λίστα της αξιολόγησης (βλέπε έγγραφο) και το ρωσικό Σουχόϊ. Ξέρω ότι ο αρχηγός ΓΕΑ τότε το είχε πετάξει, και τον είχα ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά, λίγο μετά στο προεδρικό μέγαρο, να λέει τα καλύτερα γι'αυτό το αεροισκάφος, και ότι αυτό θα έπαιρνε ο ίδιος, αλλά δεν αφήνουν την Ελλάδα να το κάνει αυτό οι αμερικάνοι και οι ευρωπαίοι. Αυτό είναι που λεμε ότι η Ελλάδα είναι "πραγματικά ανεξάρτητη χώρα" χαχαχαχα

  • ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ avatar
   ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΣ @ alvita 11/03/2012 13:11:39

   ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΤΑΞΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΤΑ. Ο ΤΟΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ LEASING ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ Ή Ο ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠ. ΤΟΤΕ ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ F-15, ΠΛΗ-ΡΩΣΑΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ Μ-2000-5 ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ Μ-2000, ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΟΥΧΟΙ (ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ S-300) EINAI ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΤΟΣΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ.

 5. AΝΝΙΤΑ avatar
  AΝΝΙΤΑ 10/03/2012 20:55:07

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΣΑΖΩΝΤΕΣ ΟΠΛΩΝ ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΤΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ F35, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΕΣ....... ΑΝ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ Ε.Δ. ΘΑΝΑΙ ΘΑΥΜΑ!!!!
  ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ........ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ..... ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • antiktathliptikos avatar
   antiktathliptikos @ AΝΝΙΤΑ 10/03/2012 21:18:14

   Απο τα συμφέροντα σίγουρα γεννιούνται κατευθυνόμενοι ηγέτες, "Μανδάμ".

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 10/03/2012 21:19:20

  Τι στον διατανο συμβαινει εδω ?Τι τιτλος ειναι αυτος?Ο Αβραμο της ΝΔ δεν ειναι ΥΠΕΘΑ ?Τι ρολο παιζει ?Ο Μαργαριτης Τζιμας πρωην Τομεαρχης ΥΠΕΘΑ τι λεει για ολα αυτα ? Εχουν σχεση τα αναγραφομενα με την αποστασιοποιηση του απο την ΝΔ δηθεν λογω μη ψηφισης του μνημονιου Νο2 !Ε ρε τι εχουν να δουν τα ματια μας ?

 7. SZAE avatar
  SZAE 10/03/2012 23:48:35

  Eδω υπάρχουν στελέχη που ξενοικιασαν και μενουν μεσα στις μοναδες, αλλοι περνουν ταπερακι και ειδικα μετα τις μειώσεις μισθων ολοι ψαχνονται για να μπορεσουν να ζησουν αξιοπρεπως και ο ΑΣ θα αυξησει το αξιομαχο κτλ κτλ

  Εχετε δει ενστολους να μαζευουν χορτα σε στρατοπεδο;

 8. charulisN avatar
  charulisN 11/03/2012 12:05:18

  Σε 5 χρόνια ο στόλος της ΠΑ θα είναι για το μουσείο, αν εξαιρέσεις τα (30) F16-Block 52 adv. που έχουν σύστημα αυτοπροστασίας + (57) χωρίς σύστημα καθώς και (20) Μ2000-5 σε σύνολο 300 μαχητικών.
  30+57+20=107 δηλαδή 35,6%.
  Οι φρεγάτες πλησιάζουν σε ηλικία το μισό αιώνα.
  Η ιστορία με τα υποβρύχια είναι γνωστή, θα μείνουμε με τα υπόλοιπα ηλικίας άνω των 60 ετών.
  Τα υπερσύγχρονα Leopard δεν έχουν τα πυρομαχικά για αγώνα 4-5 ημερών.
  Αυτά τα ξέρει ο ελληνικός λαός κ. Σαμαρά?

 9. FALCON avatar
  FALCON 11/03/2012 12:19:51

  Επίκαιρο το σχόλιο και μακάρι κάποιοι στη Ν.Δ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ.
  To ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένο με τα σκάνδαλα στους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας . Με αρχή τον Λούβαρη που τον είχε βάλει ο Α. Παπανδρέου στην αγορά για τα Μ-2000 την δεκαετία του 80 ανοίγει επίσημα και το κεφάλαιο περί οικονομικών σκανδάλων με συνέχεια και συνέπεια στο είδος αλλά και με εχεμύθεια για όλους τους εμπλεκόμενους . Κανείς ποτέ δεν τόλμησε να σπάσει το απόστημα των τρωκτικών που τρων λυσσαλέα τον Έλληνα φορολογούμενο με τις ευλογίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τα παραδείγματα είναι πολλά. Σήμερα μετά από μήνες αδράνειας προσπαθούν με αρχικές πληρωμένες καταχωρίσεις να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης αρχικά της ικανότητας των Ε.Δ ώστε στη συνέχεια να κατευθύνουν την προμήθεια εξοπλισμών άχρηστων αλλά με μεγάλο ποσοστό κέρδος για αυτούς . Δεν μπορεί να γίνεται προμήθεια όπλων και οπλικών συστημάτων και να μην γίνεται επικυροποίηση από τις αρμόδιες Διοικήσεις και επιτελείς. Δεν μπορεί η πρόταση του ΓΕΑ να είναι για προμήθεια 40 βλημάτων SCALP και να αγοράζονται 90 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ . ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ, ΕΝΑ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΥΦΕΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΔΑΕ . ΕΝΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ @ FALCON 11/03/2012 13:03:08

   ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ (ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ) ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ, ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.

  • charulisN avatar
   charulisN @ FALCON 11/03/2012 17:51:06

   ...Δεν μπορεί η πρόταση του ΓΕΑ να είναι για προμήθεια 40 βλημάτων SCALP και να αγοράζονται 90 ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ...

   Λογικό είναι να μη γνωρίζω τη λεπτομέρεια ανάμεσα στη ποσότητα που εισηγήθηκε το ΓΕΑ και τη τελική αγορά (40-90) που γνωρίζω -αν και είναι 93- αλλά για σκέψου και τούτο. Μήπως κάποιοι πιο σοφά σκέφθηκαν ότι έπαιζε το ενδεχόμενο να προχωρούσε η αναβάθμιση των υπόλοιπων "2000" σε “-5" αλλά δεν προχώρησε, -μάλλον σκάλωσε- γιατί τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν την ήθελαν οι φίλοι μας, πέραν του Ατλαντικού, λόγο ανατροπής των ισορροπιών!
   Σε τελική ανάλυση για τη δουλειά που χρειάζονται καλώς είναι τόσα! Τα τρία δρομολόγια θανάτου. Το γνωρίζουν κάποιοι απέναντι και όχι μόνο και αυξάνεται το ρίσκο τους.

 10. FALCON avatar
  FALCON 11/03/2012 20:33:05

  Οι απαιτήσεις προμήθειας όπλων και οπλικών συστημάτων έχουν συγκεκριμένα κριτίρια . Όταν κάνεις μια προμήθεια πρέπει να αιτιολογήσεις και την αναγκαιότητα αυτής. Για τα 40 υπήρχε, για τα 90 που είναι το εισηγητικό έγγραφο που αιτιολογούσε την διπλάσια προμήθεια; Tο παράδοξο ήταν ότι δεν ήξεραν τι να τα κάνουν. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ

 11. kritis avatar
  kritis 11/03/2012 22:31:59

  ΦΙΛΕ, ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 28 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΠΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΜΕ 37 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ F-16 BL 52+ ADV ΠΟΥ ΑΟΡΑΣΑΜΕ). ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΙΔΙΑ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥ-ΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΕΠΙΧΕΙ-ΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΥΛΗΤΟΥ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ RAFAEL, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.

 12. ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
  ΣΙΝΙΑΛΟ 11/03/2012 22:33:43

  Factorx: φίλε δεν είμαστε ίδιοι. μόνο με στοιχεία (που όλοι έχουμε)

 13. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ avatar
  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ 12/03/2012 10:24:24

  ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΧΥΡΟ. ΜΗΠΩΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΛΕΩ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ. Ο ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ. ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ Ή ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.

 14. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 13/03/2012 00:12:54

  ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ή ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.