12/05/2009 21:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι άμαχοι πληρώνουν τη «νύφη» στο Πακιστάν


_______________________________________________________________________________________________
Οι άμαχοι συνεχίζουν να την πληρώνουν στο Πακιστάν. Σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, αμάχους σκοτώνουν και οι Ταλιμπάν στην κοιλάδα του Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, αλλά και ο στρατός, ο οποίος, στο πλαίσιο της επιχείρησης που έχει εξαπολύσει στην περιοχή, βομβαρδίζει κυρίως κατοικημένες περιοχές,. «Το γεγονός ότι οι Ταλιμπάν εξοντώνουν ανθρώπους και χρησιμοποιούν τους πληθυσμούς ως ανθρώπινη ασπίδα, δεν πρέπει να αποτελεί λευκή επιταγή για το στρατό», τονίζει ο διευθυντής της HRW για την Ασία Μπραντ Ανταμς. Η ίδια οργάνωση, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη διαβεβαιώνει ότι έχει πληροφορίες «για αμάχους που σκοτώνονται και για περιουσίες που καταστρέφονται από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του πακιστανικού στρατού», ενώ έχει δεχθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Ταλιμπάν ναρκοθετούν τα περίχωρα πόλεων για να εμποδίσουν τους αμάχους να τις εγκαταλείψουν.

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: Η νέα στρατηγική Ομπάμα στο Πακιστάν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 12/05/2009 22:29:43

  Οι αμερικάνοι πράκτορες που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα ρίχνουν το ίδιο προπαγανδιστικό σκατό από την εποχή του Βιετνάμ όταν γενικεύεται η σφαγή των αμνών λίγο πριν ηττηθούν. "Αμαχους σκοτώνουν και οι Ταλιμπάν", λένε οι σιωναζιστές, για να πείσουν πως η γενικευμένη αντίσταση προκαλεί την ιμπεριαλιστική θηριωδία κι όχι το αντίστροφο...

 2. οκτώ avatar
  οκτώ 13/05/2009 00:55:56

  “ Προκειμένου να διατηρήσουν την κατοχή του Αφγανιστάν – μιας χώρας με 30 εκ. ανθρώπους – ο Ομπάμα δεν διστάζει να αποσταθεροποιήσει το Πακιστάν, με πληθυσμό 175 εκ.” είπε πρόσφατα ο Πακιστανικής καταγωγής συγγραφέας Ταρίκ Αλί.
  Είναι ο ιμπεριαλισμός των Αμερικάνων στην Μέση Ανατολή, οι οποίοι αφού πριμοδοτούν με 2,5 δις δολάρια ετησίως το Πακιστανικό καθεστώς του Ζαρνταρί – ο οποίος πρόσφατα επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον μαζί με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν, για να γονατίσουν μπροστά στον νέο Αυτοκράτορα – τώρα τα Αμερικάνικα ΜΜΕ μιλούν για κίνδυνο τα πυρηνικά όπλα της χώρας να περάσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.
  Το πανίσχυρο στρατιωτικό καθεστώς του Πακιστάν παρέα με την γνωστή CIA, βομβαρδίζει πόλεις και χωριά στην περιοχή Σουάτ πολεμώντας τους Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα πέρα από τους εκατοντάδες άμαχους νεκρούς να έχουν προκύψει τουλάχιστον 300.000 πρόσφυγες, οι οποίοι προστίθενται στο άλλο μισό εκ. προσφύγων που έχουν ήδη ξεριζωθεί.
  Αποτέλεσμα μέσα σε λίγες εβδομάδες 1 εκ. πρόσφυγες να κινούνται προς Δυσμάς και η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που συναντούν να είναι η Ελλάδα. Με την βοήθεια Τούρκων και Ελλήνων δουλεμπόρων περνούν τα σύνορά μας - που είναι ξέφραγο αμπέλι - και φτάνουν μέχρι και το Ιστορικό κέντρο των Αθηνών.
  Το τραγικό σε αυτή την ιστορία είναι ότι στο γειτονικό Αφγανιστάν επιχειρούν Ελληνικές Δυνάμεις υπό τις διαταγές των Αμερικάνων συμμάχων μας, αφού ανήκουμε στο ΝΑΤΟ.
  Καταλάβατε λοιπόν από πού και για ποιο λόγο μεταναστεύουν μιλλούνια πρόσφυγες στην χώρα μας και εάν δεν θέλουμε να γίνουμε Καμπούλ ( όπως περιγράφουν ντόπιοι ανταποκριτές ) τα παράπονά μας πρέπει να τα κάνουμε στους φίλους μας τους Αμερικάνους ;

 3. σχολιαστής avatar
  σχολιαστής 13/05/2009 01:23:39

  Ωραία λογική. Επειδή τους βομβαρδίζουμε μας έρχονται σαν πρόσφυγες. Δηλαδή οι παππούδες μας που τους βομβάρδιζαν οι Γερμανοί έπρεπε να πάνε πρόσφυγες στη Γερμανία του Χίτλερ!!!

 4. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 13/05/2009 09:11:18

  Αν μπορούσαν και τότε να μετακινηθούν θα έτρεχαν όπου υπάρχει φαγί. Επίσης, δεν έχουν σχέση οι βομβαρδισμοί τότε με τους τωρινούς λόγω ισχύος και τεχνολογίας που βάζει τους άμαχους στο επίκεντρο. Και γενικά τι λέτε, ποιό είναι λογικότερο, αυτοί να σταματήσουν να έρχονται, ή οι μισθοφόροι "μας" να τους βομβαρδιζουν ?

 5. Lavazza avatar
  Lavazza 13/05/2009 09:30:36

  @4

  να σταματούνε να έρχονται και να καθίσουν εκεί να αγωνιστούν για τη Χώρα τους!

  Να αγωνιστούν πρώτα να διώξουν τους Ταλιμπάν οι οποίοι κρατούσαν τη Χώρα σε τριτοκοσμικό επίπεδο επί δεκαετίες.

  Μετά οι Αμερικάνοι μπορεί να θέλουν να πατήσουν πόδι εκεί για οικονομικούς λόγους αλλά δεν θα βομβαρδίζουν εάν δεν υπάρχουν Ταλιμπάν (θα μου πεις βεβαια οτι οι Αμερικάνοι τους ανέβασαν).

  Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι φίλα προσκείμενη προς τους Ταλιμπάν γιατί ο καθένας κρύβει το "μουσουλμάνο" μέσα του....

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/05/2009 09:53:49

  Eκτος απο τον ιμπεριαλισμο υπαρχει και η ηλιθιοτητα.Το μονο που θα κατορθωσουν οι Αμερικανοι θα ειναι μια ισλαμικη επανασταση στο Πακισταν αναλογη με του Ιραν που ομως θα βρει ετοιμα πυρηνικα όπλα.

 7. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 13/05/2009 17:31:37

  Μπλέξαμε τη βούρτσα με τα ...ναρκωτικά. Η εξαθλίωση γεννά ναρκοεμπόριο, πορνεία, συμμορίες και άλλα συναφή.
  Επί Ταλιμπάν μηδεν παραγωγή σε όποιο. Σήμερα επανήλθε στο 85% της παγκόσμιας παραγωτής. Γκέγκε, γιατί γίνονται οι πόλεμοι ? Δε γίνονται για θρησκευτικοπολιτικούς λόγους.
  Τα ίδια στη Σομαλία επί παπαδαριού μηδέν διαφθορά, μηδέν πειρατία, κάτι που επισημάνθηκε σε ρεπορτάζ του Σκάϊ, παρότι εκεί "ακούνε" Λονδίνο.
  Και δεν είναι μόνο ηλιθιότητα όπως φαίνεται οι ιμπεριαληστρικές επεμβάσεις. Είναι αναντίρητη ανάγκη του στρατιοβιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ και των άλλων "αναπτυγμένων".
  Η οικονομία με τη φούσκα την τραπεζική στηρίζονται στα όπλα, στα φάρμακα και ναρκωτικά, νόμιμα και μη. Περί το 80% του ΑΕΠ των ΗΠΑ.Ολο το "αναπτυξιακό" μοντέλο της Δύσης επιβάλει τις σφαγές στον τρίτο κόσμο.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/05/2009 21:02:21

  Οι Αμερικάνοι τα έχουν βρεί πλέον τόσο με τους Ιρανούς όσο και με τους Ταλιμπάνηδες. Ο μοναδικός πονοκέφαλός τους τώρα είναι η Αλ Κάιντα η οποία στηρίζεται ανεπίσημα από το Πακιστάν. Αυτό είναι το πρόβλημα καθώς το Πακιστάν δεν είναι εύκολο θήραμα διότι διαθέτει και πυρηνικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.