#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2010 22:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Χρηματιστές στην Γερμανία φοβούνται το Lehman Brothers 2....Επενδυτές στην Γερμανία και παγκοσμίως φοβούνται ότι  μία πιθανή  πτώχευση της  Ελλάδος  θα έχει σαν συνέπεια να κατρακυλήσει όλο το τραπεζικό σύστημα παγκοσμίως.

Η πτώχευση της αμερικάνικης Lehman Brothers είχε σαν συνέπεια τον Σεπτέμβριο του 2008 να κατρακυλήσει όλο το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, ”παγώνοντας” τις συναλλαγές ανάμεσα στις τράπεζες, αυξάνοντας τους φόβους να χαθούν και οι  καταθέσεις στις τράπεζες.

Τώρα, 17 μήνες αργότερα, υπάρχουν ξανά κίνδυνοι να μην πληρωθούν υπάρχοντα δάνεια.

Η Ελλάδα έχει δανειστεί 290 ΔΙΣ Ευρώ, είναι το διπλάσιο ποσό που “ χρωστούσε “ η Lehman Brothers,δηλαδή το ποσό των 140 ΔΙΣ Ευρώ.

“Η Αθήνα”, γράφει το Σπίγκελ, “πρέπει να πληρώσει 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ έως τα τέλη Απριλίου 2010,και να δανειστεί και άλλα χρήματα, θα βρει όμως πιστωτές ? “

Εάν δεν βρεθούν πιστωτές έως τα τέλη Απριλίου, τότε υπάρχει πρόβλημα και ο κίνδυνος πτώχευσης της Ελλάδος.

Ελληνικές τράπεζες κρατούν ομόλογα αξίας 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, όσο είναι το ποσό των ιδίων κεφαλαίων ελληνικών τραπεζών.

Ο Γερμανικός DAX τις τελευταίες 4 εβδομάδες έχασε 10 % της αξίας του, κάποιες μετοχές όπως αυτές της Ντόιτσε Μπάνκ έχασαν έως και 20 %.

¨Όπως και στην κρίση πριν 17 μήνες ξανά στο προσκήνιο έρχονται τα λεγόμενα Credit Default Swaps (CDS),που διασφαλίζουν διατραπεζικούς δανεισμούς. 

Οι συναλλαγές με τα CDS πριν την κρίση ήταν τις τάξης των 50 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ. 

Αλλά η κρίση δεν είναι μόνο κρίση της Ελλάδος.Για όλες τις λεγόμενες PIIGS  χώρες (Portugal, Irland, Italien, Griechenland, Spanien) τα λεγόμενα CDS Spreads δείχνουν ανοδική πορεία.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,676260,00.html

Πάρης Προδρομίδης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 07/02/2010 22:53:35

  Να μην ανησυχούν. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Το GAP με τα κονέξια του θα σώσει τον πλανήτη.

 2. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 07/02/2010 23:11:43

  Γιατί την Ελλάδα; Γιατί τώρα;

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_8008.html

  • Orestios avatar
   Orestios @ exomatiakaivlepo 07/02/2010 23:15:43

   Γιατί έχουν άξιους συνεργάτες εντός της χώρας που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να διαλυθεί η Ένωση.
   Όμως τους προδότες δεν τους θέλει κανείς μετά την προδοσία.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2010 23:30:26

  Η απώλεια της Ελλάδας είναι σχετικά μικρό κακό για τους Γερμανούς που εξ άλλου γκρίνιαζαν για την «βοήθεια» που έδιναν στην Ανατολική Γερμανία. Αν ωστόσο είμαστε περιφέρεια ή περίοικοι των Γερμανών, λογικό είναι οι Αγγλοαμερικάνοι (και κυρίως οι Άγγλοι) να χαχανίζουν και να μας συμβουλεύον να πάμε στο ΔΝΤ. Είμαστε στο ρήγμα Ανατολή-Δύση, ή στο πλαίσιο που ανέφερε ο Χ.Λ. προχτές, στο ΝΑ παραθαλάσσιο των Γερμανορώσων.

  Και η Καλλιφόρνια έχει «δημοσιονομικά» προβλήματα και η Ελλάδα είναι για τν ΕΕ πολή μικρότερο πρόβλημα από ότι η Καλλιφόρνια για τις ΗΠΑ. Αλλά τι λέγαμε το φθινόπωρο του 2008 όταν τσακωνόμαστε αν θα πέσει το δολάριο ή το ευρώ; Έλεγα τότε ότι θα πέσει το δολάριο, αλλά το ευρώ θα πέσει περισσότερο. Για λόγους έλλειψης πολιτικής συνοχής.

  Δυστυχώς, τα οικονομικά έχουν ήδη αρχίσει να έχουν γεωπολιτικό αντίκτυπο.

 4. trochalos avatar
  trochalos 07/02/2010 23:39:51

  GAP=Mind the gap για το Γιωργάκη θα πει θα σώσω την Ελλάδα,την ΕΕ και τον κόσμο ολόκληρο,είμαι ο μεσσίας,μπροστά μου δεν φθουρά ούτε ο Ομπάμα,δοξάστε με.Έχει ανακαλύψει την αειφόρο ανάπτυξη μην ξεχνιώμαστε.Ούτε ο Αινσταιν δεν την σκέφτηκε. Nobel,Nobel, όπως ο ΟΜΠΑΜΑ. Η κρίση δεν είναι παγκόσμια είναι Ελληνική και φταίνε οι κλέφτες της ΝΔ και ο ΚΚ .Φέρτε τα λεφτά πίσω,ξέρώ ότι υπάρχουν.Εφώ θα τα φτιάξω όλα,με την πράσινη ανάπτυξη και τα πράσινα άλογα,έγραφε στο τετράδιο, σύκωσε τα μανίκια και είπε την μεγάλη φράση ΠΑΜΕ και ανέβαινε τα σκαλοπάτια με 48 νούμερο παπούτσι. >Ο ΓΑΠ στο προεκλογικό του παραλήρημα με τα spotς των ΜΜΕ<. Τώρα τον πούλο κοτόπουλο και δεν μιλάει κανένας ούτε και τα ΜΜΕ που μας περνάνε για ηλίθιους,όλα εξακολουθούν να τα βλέπουν τέλεια.
  Εγώ λέω να κάνουμε για καλό και για κακό κανένα ευχέλαιο.

 5. anonymous avatar
  anonymous 07/02/2010 23:43:23

  Καλά οι Γερμανοί λένε όπως πάντα αθλιότητες. Όσο κονομάγανε από την Ελλάδα ή Ελλάδα ήταν καλή τώρα βρίζουν.
  Η Ελλάδα είναι κράτος. Η Lehman Brothers ήταν μια τράπεζα που αφέθηκε για κάποιους λόγους ακάλυπτη.
  Δηλ. τι μας λένε οι Γερμανοί; Ότι θα χρεωκοπήσουν όλες οι μεσογειακές χώρες; Οι άνθρωποι είναι τσίου.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2010 23:49:15

  Nα την η πράσινη ανάπτυξη:
  http://www.protothema.gr/environment/article/?aid=59540
  αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ. Το είχε προαναγείλλει η Μπιρμπίλη από την αρχή. Θα ανέβουν το 2011 είχε πει. Που το ήξερε; Την είχε μιλημένη την δουλειά;
  Αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ με ύφεση και σε χρόνο ξεζουμίσματος. Αυτή την φορά ΓΑΠ, αν φύγεις νύχτα, θα φταις εσύ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 08/02/2010 00:01:03

   Απελευθερώνεται η αγορά ενέργειας επίσης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 08/02/2010 00:03:54

   απελευθερώνεται είναι σχήμα λόγου... Θα είναι ελεύθεροι να μας φοράνε καπέλο. Πως στέκει σε ελεύθερη αγορά ενέργειας €35/MWhr για συμβατικό ρεύμα και €110 για αιολικό (και €500 για Φ/Β)! Τα μαθηματικά του Χατζηαβάτη.

   Άσε που σήμερα η εκφωνήτρια της ΝΕΤ δήλωσε ότι δεν ξέρει τι να πιστέψει, αν δηλαδή ζεσταίνεται ο πλανήτης ή αν κρυώνει :-)

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 08/02/2010 00:09:00

   Είναι το newspeak Αρχαίε, που χρησιμοποίησα. Με βάση αυτό ο πλανήτης θα γίνει Σαχάρα σε λίγα χρόνια, όταν στην Αμερική, τρώνε το κρύο της αρκούδας.
   Θέλω να δώ τί θα μας λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος για να δικαιολογήσουν άλλη μια επιδρομή στο πορτοφόλι μας, με το πρόσχημα της οικολογικής συνείδησης. Εκεί όπου πιστεύουν ότι "λεφτά υπάρχουν".

 7. fantomas avatar
  fantomas 07/02/2010 23:51:37

  Δεν ξεχνω την αλωση της Πολης το 1453 ...... αλλα δεν θελω να το πιστεψω !!!

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2010 23:56:03

  Γεια σου φαντομά! Η Πόλις εάλω από τότε που τα πιάνουν οι Έλληνες πολιτικοί. Γιατί το έμαθαν οι ξένοι και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν ζόρι, λαδώνουν και μπαίνουν.

 9. Orestios avatar
  Orestios 07/02/2010 23:59:29

  Αρχαίε, η Ελλάδα είναι μια από τα "γουρούνια". Από κάπου έπρεπε να ξεκινήσει η φάση. Στην Ελλάδα βρέθηκαν αμέσως οι καλοθελητές. Φρέσκοι όντες άμεσα μίλησαν για χρεωκοπία. Ασχέτως την μικρή συμμετοχή ή συμβολή της χώρας στο ευρώ, το κόλπο έπιασε. Μετά την πατάτα (?) με την Κίνα τα πράγματα χειροτέρεψαν. Η πολιτική Ένωση μοιάζει ουτοπία και η νέα συνθήκη δεν την εξασφαλίζει. Προς το παρόν, κι ενώ στην χώρα η ανέχεια έχει ρίξει τα αγκίστρια της, η ηγεσία μας καταφέρεται εναντίων των Ελλήνων σε πολλά επίπεδα, ικανοποιώντας πολλαπλές απαιτήσεις (μια την ξέρουμε, του Πακιστάν).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Orestios 08/02/2010 00:12:51

   αν είναι απλά για να έχουν λίγα ψηφαλάκια παραπάνω, σχεδόν το καταλαβαίνω. Αν είναι για άλλο λόγο θέλουν μπαμ στα 6 μέτρα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 08/02/2010 00:59:24

   Κατανοούμε τα γεγονότα βγαίνοντας έξω από αυτά.
   Προς το παρόν τα δεδομένα είναι μια τρυφηλή σχέση με την Goldman Sachs και μια απαίτηση του Πακιστάν, που οδεύει προς ικανοποίηση.
   Η Γερμανία γιατί αντιδρά έτσι όμως, αφού δεν την ενδιαφέρει τόσο πολύ?

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 08:02:02

  με φόβο να ταυτιστούν οι απόψεις μου με αυτές του ...Πάγκαλου, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Αμερικανοάγλλων και Γερμανογάλλων. «Ποιός θα μας σώσει»! Και φυσικά τροφή στο παιχνίδι δίνουμε εμείς οι ίδιοι δια στόματος Λούκας: «Έχουμε δικό μας σχέδιο». Ποιός σε πίστεψε κυρία Αρσένη; Το μόνο σχέδιο που έχετε είναι το «τρία πουλάκια κάθονταν». Όταν σε μισεί έστω και μεοψηφική μερίδα του λαού σου Λούκα μου και ΓΑΠ μου, αυτά παθαίνεις.

  Η Γερμανία αντιδρά γιατί βλέπει την Ατλαντική συμμαχία να ανακατεύεται στο ΝΑ υπογάστριο του Ράϊχ (χαχαχα)

  Ο καημένος ο ΓΑΠ είναι στη μέση, δεν ξέρει τι να κάνει για αυτό λύνει την αειφορία της Ινδίας

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2010 08:04:34

  να, δες και εδώ (Ναυτεμπορική):

  «Νέα στήριξη στην Ελλάδα πρόσφερε αργά χθες το βράδυ, μετά τη λήξη της συνόδου της G7 στον Καναδά, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

  Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα μας θα καταφέρει να επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έχει θέσει για την οικονομία της. «Αναμένουμε και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει όλες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να επιτύχει αυτό το στόχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος παραβρέθηκε στη σύνοδο της G7, είχε δηλώσει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα εάν του ζητηθεί.

  Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η χώρα μας δεν χρειάζεται βοήθεια από το ΔΝΤ».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.