#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/05/2012 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τσίπρας και Καμμένος τι προτείνουν για τα ομόλογα που λήγουν στις 15 και 18 Μαϊου;Στις 15 Μαϊου λήγει ένα ομόλογο ύψους  435 εκ. ευρώ, το οποίο υπάγεται σε ξένο δίκαιο και το κατέχουν  ομολογιούχοι που αρνήθηκαν να υπαχθούν στο PSI.

Η Ελλάδα έχει τρείς επιλογές:

Πρώτον, να πληρώσει το ομόλογο στο άρτιο. Αν επιλεγεί αυτή η λύση, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι ομολογιούχοι που συμμετείχαν εθελοντικά στο «κούρεμα» ή το απεδέχθησαν με την ενεργοποίηση των CACs να κινηθούν δικαστικά εναντίον της χώρας μας για διακριτή μεταχείριση. Το αυτό αναμένεται να πράξουν και Ελληνες ομολογιούχοι που επίσης μπήκαν στο κούρεμα, παρά τη θέλησή τους  και υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Δεύτερον, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει να μην καταβάλλει έστω και ένα ευρώ στους κατόχους των ομολόγων.

Τρίτον, μπορεί να προκρίνει  τη συμφωνία του PSI.

Όμως, στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, ειδικότερα στη δεύτερη, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενεργοποίηση των CDS.

Eκτός αυτού του ομολόγου, τρείς ημέρες αργότερα, στις  18 Μαΐου λήγουν  ομόλογα ύψους 4 δισ. ευρώ που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) την Τετάρτη αποφάσισε την αποδέσμευση μέρους της δόσης Μαϊου που καλύπτει το συγκεκριμένο ομόλογο. Αρα «λεφτά υπάρχουν».

Ανεξαρτήτως του σχηματισμού κυβέρνησης ή όχι, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τι ακριβώς προτείνουν να κάνουμε με  τα ομόλογα αυτά;

Να τα πληρώσουμε ή να .....καταγγείλουμε τους τοκογλύφους;

Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μας αποδείξουν τα λεγόμενά τους.

Όφις Ιοβόλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akismaria avatar
  akismaria 10/05/2012 13:51:09

  Μην τσιμπάς. Τα ομόλογα αυτά της 15ης Μαϊου έχει ήδη αποφασίσει η προηγούμενη Ελληνική Κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόϊκα να μην τα πληρώσει (βλ. σχετικές δηλώσεις Βενιζέλου ως Υπουργός Οικονομικών). Η προσπάθεια να κατηγορηθεί η ακυβερνησία που προκλήθηκε από τις τελευταίες εκλογές ως αιτία για την μη πληρωμή αυτών των ομολόγων (και την ενεργοποίηση των CDS) είναι αν μη τι άλλο ¨εκ του πονηρού"

  • Q-Nihilism avatar
   Q-Nihilism @ akismaria 10/05/2012 13:56:23

   Σε αυτήν την περίπτωση, οι δηλώσεις Σαχινίδη θα έπρεπε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του αρμόδιου εισαγγελέα. Αν όντως το θέμα έχει διευθετηθεί πώς δημιουργεί εντυπώσεις από τη στιγμή που είναι ο αρμόδιος υπουργός;

   • Μ.Γ avatar
    Μ.Γ @ Q-Nihilism 10/05/2012 14:11:51

    Aκριβως επειδη ειναι ο "αρμοδιος" υπουργος !

   • akismaria avatar
    akismaria @ Q-Nihilism 10/05/2012 14:12:24

    Αν οι εισαγγελείς ασχολιόταν με τις δηλώσεις, για σκέψου ποιους άλλους θα έπρεπε να έχει ήδη καλέσει εδώ και 2 2,5 χρόνια !!!!

    • Q-Nihilism avatar
     Q-Nihilism @ akismaria 10/05/2012 15:04:08

     Καλά τα άπλυτα είναι από εδώ μέχρι .. akismaria. Αλλά, όπως είπα, αυτό είναι υποθετικό σενάριο. Δεν ξέρω αν όντως ισχύει τέτοια συμφωνία αλλά μου κάνει ενύπωση ο Παπαδήμος και ο Σαχινίδης να μη γνώριζαν εκ των προτέρων.

 2. nikos avatar
  nikos 11/05/2012 07:20:23

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!
  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΟΟΛΟΙ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.