#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2011 02:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τράπεζες θα συγχωνευθούν για να αντέξουν το «κούρεμα»Τα χέρια για το μεγαλύτερο τραπεζικό deal στην Ελλάδα, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν δώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απ. Ταμβακάκης και ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γ. Κωστόπουλος, εκτός κι αν προκύψει κάποιο άλλο μεγάλο πρόβλημα. Μετά το ναυάγιο της Παρασκευής τραπεζικές πηγές κάνουν λόγο για ένα οργιώδες παρασκήνιο όλο το Σάββατο και την Κυριακή και μια πυρετώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να ξαναέλθουν κοντά οι δύο πλευρές και να κλείσει η συμφωνία που, όπως πιστεύουν, θα αλλάξει το κλίμα στην οικονομία και θα αποτελέσει στήριγμα στην παραπαίουσα κυβέρνηση. Λες και το μόνο πρόβλημα της οικονομίας και της κοινωνίας είναι οι τράπεζες, δεν είναι το Μνημόνιο, το νέο Μνημόνιο και η άνευ όρων παράδοση της χώρας στις ορέξεις των ξένων δανειστών μας.

Τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank θα βγάλει ανακοίνωση πριν την έναρξη του Χρηματιστηρίου και θα ανακοινώνει είτε τους λόγους που δεν μπορεί να προχωρήσει η συγχώνευση είτε ότι πράγματι έχει βρεθεί η χρυσή τομή για να ολοκληρωθεί το deal.

Πέρα, όμως, από τις αντιρρήσεις που έχουν οι μέτοχοι της Alpha ως προς το premium που δίνει η Εθνική κι αν αυτό μπορεί να αυξηθεί, υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο ως προς την αιτία που γίνεται (ή δε γίνεται) αυτή την περίοδο η προσπάθεια συγκέντρωσης των τραπεζών σε 2 ή το πολύ 3 ομίλους. Αυτό έχει να κάνει με την οικονομία και της διάσωση της χώρας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για τις τελικές αποφάσεις, εκτιμάται ότι στα τέλη Μαρτίου θα δοθεί το πράσινο φως για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού ταμείου το οποίο θα δανείσει την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει σε επαναγορά παλαιών ομολόγων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν θα γίνει η επαναγορά, ωστόσο, όσοι κρατούν ελληνικούς τίτλους στα χέρια τους θα πρέπει να δεχθούν “κούρεμα” κατά 20%-25%. Δηλαδή π.χ. ξένοι που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ελληνικά ομόλογα και τα αγόρασαν 100 ευρώ, θα πρέπει να δεχθούν να τα πουλήσουν με 80 ευρώ αλλιώς θα πρέπει να αναλάβουν το ρίσκο μιας χρεοκοπίας της χώρας από την οποία δε θα πάρουν τίποτε. Πρώτος πωλητής ελληνικών τίτλων θα είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έτσι ώστε να μειωθεί το ελληνικό χρέος κατά 50 δισ. ευρώ και πάνω.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και οι ελληνικές τράπεζες οι οποίες χρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ, φαύλος κύκλος χρημάτων δηλαδή. Οι ελληνικές τράπεζες λοιπόν, στο πιθανό σενάριο του haircut θα χάσουν πολλά από το ενεργητικό τους, κάτι που πολύ δύσκολα θα αντέξουν και είτε θα πάνε σε αύξηση κεφαλαίου (η οποία αμφίβολο είναι να πετύχει σ' ατή τη συγκυρία) είτε θα καταρρεύσουν με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

Αυτός είναι, λοιπόν, ο βασικός λόγος των συγχωνεύσεων που πρέπει να γίνουν και μάλιστα άμεσα. Διότι μόνο με ένωση των δυνάμεων και των χαρτοφυλακίων θα μπορέσουν να αντέξουν το “κούρεμα”. Για να καταλάβετε διαβάστε τη βόμβα που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες.

Η Εθνική έχει ελληνικά ομόλογα ύψους άνω των 24 δισ. ευρώ. Πόσο είναι το ενεργητικό της; Σχεδόν 120 δισ. επομένως το 1/5 αυτού είναι σε ελληνικά ομόλογα που φορτώθηκε η τράπεζα όλα αυτά τα χρόνια, και κυρίως τους τελευταίους μήνες. Ενα ¨κούρεμα” 25% θα έφερνε για την Εθνική ζημιές ύψους 6 δισ. ευρώ τα οποία η τράπεζα δεν μπορεί να βρει άμεσα.

Η Alpha Bank έχει ομόλογα ύψους 4,6 δισ. σε ενεργητικό 67 δισ. τα οποία θα έφερναν ζημιές περίπου 1 δισ. το οποίο δε θα μπορούσε να καλυφθεί. Η συνένωση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε ένα ενεργητικό 200 δισ. και τα ομόλογα που θα είχαν θα ήταν 28 δισ., δηλαδή το 1/7 του ενεργητικού το οποίο θα μπορούσαν να αντέξουν μαζί οι δύο όμιλοι.

Επίσης, ραγδαίες εξαιτίας του παραπάνω λόγου θα είναι και οι εξελίξεις στις άλλες τράπεζες. Η Πειραιώς έχει ελληνικά ομόλογα αξίας 8,8 δισ., η Eurobank έχει πάνω από 7 δισ., η ΑΤΕ 4,6 δισ., η Marfin 2,9 δισ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει 5,3 δισ. ευρώ Μόνο με συνενώσεις θα μπορέσουν να αντέξουν τα “κουρέματα” αλλά και να μπορέσουν να αποκοπούν από την ΕΚΤ και να ανοίξουν ξανά οι αγορές.

Γι' αυτό λοιπόν, όλοι λένε ότι το παιχνίδι μόλις άνοιξε στον τραπεζικό κλάδο και δε θα κλείσει προτού γίνουν οι συγχωνεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Saint avatar
  The Saint 21/02/2011 05:28:21

  Θα ήθελα κάποιος επι των ...οικονομικών, να μου εξηγήσει κάτι που απο τα λιγα που ξέρω καταλαβαίνω, και με βάση αυτά που διαβάζω.
  ΑΝ, -ξαναλέω ΑΝ- υποτεθεί ότι γιά χ,ψ, λόγους, ΑΥΡΙΟ κιόλας η χώρα δήλωνε πτώχευση και αδυναμία πληρωμών, τότε οι τράπεζες ΟΠΩΣ είναι σήμερα, θα έπαυαν στην ουσία να υπάρχουν...
  Με λίγα λόγια, πληρης και ολοκληρωτική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, αφού δεν θα υπήρχαν ΟΥΤΕ δραχμές...
  Σωστά τα λέω ή κάνω λάθος?
  ΕΑΝ τα λέω σωστά, μήπως καλώς επιμένει η κυβέρνηση στη στήριξη των μνημονίων?
  Υπάρχουν λεπτομέρειες που λείπουν απο την παραπάνω ανάλυση?
  Ποιός θα ήταν ο άμεσος αντίκτυπος στην ΕΕ?

  • neotera avatar
   neotera @ The Saint 21/02/2011 07:09:32

   Από το τέλος, ο αντίκτυπος στην ΕΕ που τάχαμ' σας καίει, θα είναι πολύ-πολύ μικροτερος από εκείνον που θα είχε πέρσυ το κανόνι της Ελλάδας - που περιήλθε επί τούτου σ' αυτην την κατάσταση - με το οποίο εκβίαζαν οι αμερικάνοι με τον γιωργάκη τους προκειμένου να βάλουν το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη. Οι τράπεζες ζόμπυ έτσι όπως είναι πρέπει να πάψουν να υπάρχουν από χτες, διατηρώντας ένα στα πέντε καταστήματά τους. Η προσωπική περιουσία των μεγαλομετόχων να πάει προς δήμευση και οι ίδιοι, αν βρεθούν, σε ανακριση για στάση και συνωμοσία για εσχάτη προδοσία μαζυ με οσους υπόγραψαν το μνημόνιο. Επίσης θα πρέπει να εξεταστει ποιοί άλλοι ήταν μέσα στο κόλπο, πχ οι ηγεσίες των κομμάτων που κάνουν την κοροϊδα... Από τις καταθέσεις της Αλήτ στην Ελβετία όταν λήξει η κατάσταση αναγκαστικής στάσης πληρωμών, θα ξεκινήσουμε να εξοφλούμε το χρέος που θα έχει απομείνει μετά την περικοπή και την γενναία αναδιάρθρωση. Αν εξακολουθήσει να υπάρχει δανεισμός από την ΕΚΤ με 1%, την Κίνα με 0% και τη Ρωσία με 1% οπως προσφέρθηκαν τα επιτόκια πριν πάμε στο καθεστώς ΔΝΤ. Ολοκληρωτική θα είναι η καταστροφή εάν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με υποθήκευση της Ελλάδας και να δίνουμε τα λεφτά στις τράπεζες για ρευστότητα την οποία απαγορεύεται να την μετακυλίσουν στην αγορά αφού στόχος είναι η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ εξάλειψη της πραγματικής οικονομίας προς οφελος των περιούσιων καρχαριών. Αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα γιατί αλλοιώς οι νέες δραχμές μετα την επιβεβλημένη Κάθαρση μπορεί και να έχουν την κεφάλα του Αρη Βελουχιώτη, ή τον πατέρα Παϊσιο για κάποιους λόγους... ))

 2. anetos avatar
  anetos 21/02/2011 07:56:19

  απο ποτε 120 + 67 μας κανει 200 ?

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 21/02/2011 08:17:31

  Με δυο λόγια, πως λέγεται όταν ένας insolvent αγοράζει έναν άλλο insolvent;
  Λέγεται συγχώνευση επισφαλειών, με την ελπίδα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος.

  Αυτά έκαναν και στην Αμερική από το 2008 και στην Ιρλανδία με τις AngloIrish.
  Η μία τράπεζα άρχιζε να συγχωνεύει την άλλη μήπως κατόρθωναν να διατηρηθούν στον αφρό από τις οικονομίες κλίμακας και τις συνέργιες που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις.

  Τα αποτελέσματα τα είδαμε.
  Tent cities, 4closures κατασχέσεις με δικαστική απόφαση του 1΄με χαλκευμένα έγγραφα από ένα σημείο και πέρα, διότι κάπως έπρεπε να ισοφαρίσουν, και έτσι κατέληξαν να έχουν στα χέρια τους αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια άδεια σπίτια ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, πού ούτε μπορούν να πωληθούν, και οι ιδιοκτήτες τους σε σκηνές.
  Ένα απέραντο Ντιτρόιτ δηλαδή από τη μία ως την άλλη άκρη της Αμερικής. Δρόμοι στη Φιλαδέλφεια και σε άλλες μεγάλες πόλεις που έσφυζαν από ζωή τους διανύεις για χιλιόμετρα και όλα τα σπίτια και τα καταστήματα είναι έρημα με σανίδες καρφωμένες χιαστί στα παράθυρα και στις πόρτες...
  Οι πρέσες της Fed δεν έχουν σταματήσει να τυπώνουν, πάνω από 3 τρις πρέπει να έχουν τυπωθεί μέχρι στιγμής.

  Η Ιρλανδία ζητάει δεύτερο bail out που ΔΕΝ πρόκειται να το πάρει γιατί οι Γερμανοί είπαν Nein χτες.

  Η Δικτατορία των Τραπεζών επί των Κρατών θα πάρει κάποια στιγμή τέλος και θα είναι αιματηρό.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/02/2011 09:44:18

  Εγω δεν ξέρω από παρασκήνια. Βλέπω ποιοί έχουν το πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτός που έχει εκδώσει τα ομόλογα μπορεί να κάνει ό,τι προταση θέλει στους πιστωτές του. Και δεν με χαλάει καθόλου να έχει άλλη πρόταση για έλληνες πιστωτές και άλλη για γερμανούς και γάλλους. Ένα αυτό.

  Το δεύτερο έχει σχέση με το ποιός κάνει κουμάντο. Εγώ που έχω τις αποταμιεύσεις μου την Αλφα, αν υποψιαστώ ότι θα γίνει και αυτή κρατική θα τα στείλω ταξείδι. Οι αναγκαστικές συγχωνεύσεις υπό κρατική (κομματοσκυλική) διοίκηση, ή η επιβολή διοίκησης που δεν εμπιστεύομαι (λέγε με Σάλλα ή Γιουροκηφηνομπανκ) θα έχει ένα αποτέλεσμα: Περαιτέρω φυγή κεφαλαίου.

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 21/02/2011 10:39:43

  Χθες στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ ο οικονομικός αναλυτής Παναγιώτου, είπε τα εξής:
  «Το χρέος σήμερα είναι 45 δις ευρώ. Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της τρόικας, τότε, το 2015 το χρέος θα φθάσει τα 295 δις ευρώ. Ακόμα και αν μπορούσαμε να πουλήσουμε δημόσια περιουσία 50 δις, τότε το χρέος το 2015 θα ήταν και πάλι 345 δις».

  Βεβαίως τίποτε δεν θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις και κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν το πιστεύει. Άλλωστε μέχρι σήμερα, σε όλα έχουν πέσει έξω και σίγουρα πολλά είναι αυτά που κρύβουν. Η κυβέρνηση λέει διαρκώς ψέματα στο λαό και κανένας δεν την εμπιστεύεται. Η αγορά και ο κόσμος προεξοφλούν ήδη την παραπέρα απαξίωση της οικονομίας και της χώρας και ως εκ τούτου όλοι μαζεύονται και φυλάγονται. Τίποτε δεν κινείται. Ασχολούμαι με το εμπόριο και γνωρίζω από πρώτο χέρι. Η ύφεση θα βαθαίνει ακόμα περισσότερο, η πολυπόθητη ανάπτυξη δεν θα έρθει, όπως δεν θα έρθει και η έξοδος της χώρας στις αγορές, τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας θα βυθίζονται ακόμη περισσότερο στην ανέχεια και το όλο κοκτέιλ θα γίνει εκρηκτικό.

  Ζητούνται γενναίες λύσεις από γενναίους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως γενναίοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα δεν φαίνονται.

  Ο Παναγιώτου, πρότεινε ένα πυρηνικό κοκτέιλ φαρμάκων, που πρέπει να περιλαμβάνει και επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου και «αναδιάρθρωση». Απέφυγε να πει τη λέξη κούρεμα. Είπε ότι, το χρέος όπως αυτό εξελίσσεται, δεν είναι βιώσιμο. «Το χρέος πρέπει να πέσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ για να μπορέσει να μειωθεί στη συνέχεια».

  Και κατά τη γνώμη μου έτσι πρέπει να γίνει. Πρέπει να κουρευτεί το χρέος για να αντέξει η Ελλάδα. Όποιος επενδύει, ρισκάρει. Έτσι λειτουργεί η αγορά. Και εγώ το πρώτο μαγαζί που άνοιξα, έπεσε έξω. Έχασα. Και η αγορά ομολόγων, επένδυση είναι και έχει ρίσκο. Δεν μπορεί να είναι πάντοτε μια επικερδής επιχείρηση. Μετοχές είναι τα ομόλογα.

  Η Ελλάδα θα πρέπει να απαιτήσει από τους πιστωτές της κούρεμα. Και μάλιστα γενναίο. Το πώς μπορεί να γίνει με τις όσο το δυνατό πιο «ανώδυνες» συνέπειες για όλους, αυτό θα πρέπει να το βρει η «πολιτική»…. Αλλά και κάποιος ηγέτης.

  Βεβαίως ο archaeopteryx, φοβούμενος κάτι τέτοιο, (αν υποψιαστεί δηλαδή, ότι η ΑΛΦΑ θα συγχωνευτεί με την ΕΘΝΙΚΗ, με σκοπό «να αντέξουν το κούρεμα» και ως εκ τούτου τεθεί κάτω από κρατική διοίκηση), απειλεί ότι θα πάει τις καταθέσεις του στην αλλοδαπή….

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Αρματιστής 21/02/2011 11:28:05

   Στην πρώτη παράγραφο, το 45 είναι 345 και το 295 είναι 395 δις

 6. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 21/02/2011 11:02:07

  Το Τραπεζικο Συστημα της χωρας για τα πληθυσμιακα δεδομενα αυτης, αντεχει μολις δυο (2) Ομιλους.Ο ενας υπο την "σκεπη" της Εθνικης Τραπεζας θα χρησιμευεσει ως φορεας καταθεσεων-μικροχορηγησεων "ευκολων" δανειων.Ο αλλος θα εχει την μορφη μιας Τραπεζας Επενδυσεων που θα βοηθησει τον νεο κυκλο επιχειρηματικοτητας της Ελλαδας.Αυτες ειναι οι δυνατοτητες.Πανω σε αυτο το "ευρος" του διαρθρωτικου εξορθολογισμου θα κινηθει η Νεα Ελλαδα.Και αυτο θα γινει σε ολους τους τομεις.Τα προσεχη χρονια να αναμενουμε κλεισιμο πληθωρας αχρειαστων Πανεπιστημιακων-Τεχνολογικων Ιδρυματων, ηδη, προετοιμαζονται δια του Καλλικρατη το κλεισιμο Σχολειων-Νοσοκομειων που υπεραριθμουν και μια σειρα αλλων αλλαγων που μεχρι τωρα θεωρουσαμε σχεδον αδιανοητες.Ειναι ομως στην σωστη κατευθυνση.Και θα εφαρμοστουν απο το συνολο των Πολιτικων Δυναμεων της Χωρας ειτε υπαρχει ειτε οχι το Μνημονιο.Συν του οτι, τα μεγαλα αστικα κεντρα, δεν θα ειναι ακριβως τα ιδια--μιας--και μια σειρα συνανθρωπων μας (ηδη συμβαινει) θα παρει την "αγουσα" της επιστροφης προς τα χωρια.Η Γεωργια, η Κτηνοτροφια, ο Τουρισμος και η Ναυτιλια (οπως παντα δηλαδη), ετσι και τωρα εκ νεου, θα αποτελεσουν τους μοχλους της απεμπλοκης απο την δαμοκλεια σπαθη τους χρεους και της μετεπειτα--βημα βημα--αναπτυξης.Ολα τα αλλα, ειναι αλλα λογια να αγαπιομαστε!!!

 7. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 21/02/2011 11:28:42

  Κανείς δέν βλέπει ;

  Το "κούρεμα" είναι ήδη αποφασισμένο. Η αγωνία είναι διάχυτη στις Τράπεζες και το θέατρο του Κωστόπουλου έχει άλλο σκοπό κι άλλους αποδέκτες. Τα λόγια του Βέλγου στο παρασκήνιο της συνέντευξης του ΔΝΤ, ("άλλα πρέπει να σας ανησυχούν τώρα κι όχι οι αποκρατικοποιήσεις") είχαν κάποιο νόημα.

  Σε μιά τρίχα κρέμεται η κατάσταση, εσείς που θεωρείτε λύση την άρνηση πληρωμής και την αναδιαπραγμάτευση, κοιτάξτε μονάχα τί ομόλογο έχουν μαζέψει οι τράπεζες !

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 21/02/2011 12:04:50

  *Ερωτηματικά για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης προκάλεσε η εντυπωσιακή ζήτηση κεφαλαίων συνολικού ύψους 31,8 δισ. ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!! για ημερήσια δάνεια (overnight) που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο διήμερο 16-18 Φεβρουαρίου, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η ίδια η ΕΚΤ. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα δάνεια έχουν υψηλότερο επιτόκιο της τάξης του 1,75% !!!!!!!!!!!!!!!!!!! και όχι το 1% που έχουν οι υπόλοιπες δημοπρασίες της ΕΚΤ.

  ΠΠ

 9. drider avatar
  drider 21/02/2011 12:33:47

  Η ουσία είναι ότι ποιοί τράβηξαν αυτά τα "ακριβά" για τα δεδομένα της ΕΚΤ κεφάλαια και μάλιστα ημερίσια κλείνανε τρύπες...

  Μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός φράγματος, όπου ήδη έχουν αρχίσει "μικρές" διαρροές από έδω και εκεί - πριν την ολοκληρωτική κατάρευση.

  Είδομεν!

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ drider 21/02/2011 12:50:19

   Φίλε, δέν θα μπορούσες να το πείς καλύτερα.

 10. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 21/02/2011 13:17:16

  Ἂν, ὅπως λέγει ὁ ἀρθρογράφος, ἰσχύει ὄτι
  Η συνένωση των δύο τραπεζών θα δημιουργούσε ένα ενεργητικό 200 δισ. και τα ομόλογα που θα είχαν θα ήταν 28 δισ., δηλαδή το 1/7 του ενεργητικού το οποίο θα μπορούσαν να αντέξουν μαζί οι δύο όμιλοι.

  τότε ἡ Ἄλφα μὲ
  ομόλογα ύψους 4,6 δισ. σε ενεργητικό 67 δισ., δηλαδή, το 1/14 του ἐνεργητικοῦ της, ἄρα σέ πολύ καλύτερη κατάσταση ἀπὸ τὴν τράπεζα ποὺ θὰ προέκυπτε ἀπὸ τὴν συγχώνευση, γιατὶ νὰ συγχωνευθεῖ;

 11. entryfish avatar
  entryfish 21/02/2011 15:06:37

  Οι τράπεζες δεν θα γλυτώσουν το "κούρεμα" με τη συγχώνευση γιατί δεν υπάρχει ρευστό. Οι εν λόγω συγχώνευση βασίζεται σε ανταλλαγή-τοξικών- ελληνικών ομολόγων. Για περισσότερα http://entryfish.wordpress.com/2011/02/21/%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-deal-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-alpha/

 12. Striker avatar
  Striker 21/02/2011 23:26:15

  Κάποια από αυτά που γράφονται στο άρθρο μου θυμίζουν νοητικές υπερβάσεις του Άδωνη Γεωργιάδη. Από που προκύπτει ότι η Alpha δεν θα μπορεί μόνη της να καλύψει το 1δις ζημιά σε περίπτωση αναδιάρθρωσης; Εκτός των άλλων, ξέρω για έκθεση 5% και όχι 5 δις σε 67 ενεργητικού. Κοινώς το πρόβλημα το έχει η Εθνική και αν είσαι αδίστακτος μάνατζερ προσβλέπεις στον περιορισμό της ισχύος της για να γίνεις πρώτος παίκτης στα Βαλκάνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.