17/11/2009 07:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τράπεζες γράφουν τις δικαστικές αποφάσεις στα παλιά τους τα παπούτσια κ. Κατσέλη

Ο Άρειος Πάγος τα λέει, ο Άρειος Πάγος τα ακούει. Μια ακόμη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για τους καταχρηστικούς όρους που βάζουν οι τράπεζες στις συναλλαγές δεν αποκλείεται να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Οι τραπεζίτες γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους τις αποφάσεις των δικαστηρίων και συνεχίζουν την πρακτική των παράνομων χρεώσεων, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Ο Άρειος Πάγος είπε να καταργηθεί το 1,20-1.50 ευρώ που πληρώνουμε όλοι όταν βάζουμε χρήματα σε λογαριασμό άλλου. Είπε επίσης να καταργηθεί η χρέωση 0,80 όταν οι κινήσεις στο λογαριασμό είναι πάνω από το 4 το μήνα καθώς και το κόλπο στα στεγαστικά δάνεια που τοκίζεται από την πρώτη ημέρα έστω κι αν πολλές φορές εκταμιεύεται κατά διαστήματα (π.χ. για ανέγερση ακινήτου).

Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει και άλλες φορές. Οι τραπεζίτες προσαρμόζονται είτε αδιαφορώντας είτε αλλάζοντας την ονομασία των χρεώσεων και συνεχίζοντας το παιχνιδάκι τους.

 Δε φτάνει δηλαδή τα δις ευρώ που πήραν αν και δεν χρειαζόταν εν μέσω κρίσης, αδειάζουν και τις τσέπες των πολιτών. Θα κάνει τίποτε η κ. Λούκα Κατσέλη ή απλά θα διαρρέει μέτρα υπέρ των δανειοληπτών αλλά στη Βουλή θα φέρει άλλα; Ας ξεκινήσει από τις καταχρηστικές χρεώσεις, μην πάει μακριά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος avatar
  Νίκος 17/11/2009 10:46:27

  Αφιερωμενο σε οσους προσωρινα λησμονουν την raison d' etre (και) των τραπεζιτων. Σε παλιο και καλο ελληνικο εργο που δεν το θυμαμαι ακουσα την εξης στιχομυθια με την Σαπφω Νοταρα και εναν αλλον ηθοποιο του οποιου το ονομα μου διαφευγει:
  "με ποναει ο τραπεζιτης"
  Σαπφω Νοταρα -"Ποιος; ο δεξιος ή ο αριστερος";
  Αλλος ηθοποιος -"ο αριστερος".
  Σαπφω Νοταρα -"αποκλειεται, αριστερος και τραπεζιτης δεν γινεται".

  Η Λαϊκη σοφια εγκυστωμενη σε μια φραση διαμαντι. ολες οι νεωτερικες αριστερομπουρδες των ντοπιων ξενοσπουδαγμενων σοροτσιολιαδων δεν αξιζουν φραγκο μπροστα στη θυμοσοφια αυτη.

 2. Γυναίκα του Καίσαρα avatar
  Γυναίκα του Καίσαρα 17/11/2009 15:48:12

  Σε πολλές χώρες, μέσω της διαπραγμάτευσης για την ενίσχυση των τραπεζών οι κυβερνήσεις πέτυχαν πολλά και εδώ το απλούστατο θα ήταν, να αρπάξει η κυβέρνηση την ευκαιρία που της δόθηκε και με αφορμή τις εγγυήσεις, να απαιτήσει από τις τράπεζες να παραιτηθούν οριστικά από τους καταχρηστικούς όρους. Ομως η εξωφρενική ανεπάρκεια των κυβερνώντων έχει πλέον ενδημικό χαρακτήρα.
  Με την αφορμή υπενθμίζω την αριστοτεχνική μέθοδο με την οποία η αμερικανική φορολογική αρχή πέτυχε να πάρει τα στοιχεία των αμερικανών καταθετών στην UBS, με την ευκαιρία της ενίσχυσης που έλαβε η τράπεζα αυτή από το ελβετικό δημόσιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.