#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2012 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τούρκοι πάνω από το Αιγαίο, την ώρα που ο Νταβούτογλου τάλεγε με τον ΑβραμόπουλοΈνας σχηματισμός με τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δυο ήταν οπλισμένα, προχώρησε σε παράβαση του FIR Αθηνών αλλά το κυριότερο σε δύο παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου, στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, τα τουρκικά  αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Άλλη μια ημέρα πάνω από το Αιγαίο; 'Οχι ακριβώς!  Οι Τούρκοι διάλεξαν την ώρα που που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, βρισκόταν στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη και είχε συνομιλίες, με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό επί των Εξωτερικών και τον πρόεδρο της Βουλής!

Κατά τα λοιπά: Για τον Ιανουάριο του 2013 προγραμματίζεται η δεύτερη σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στο υπουργείο Εξωτερικών, η δε σχετική προετοιμασία θα γίνει από τώρα έως τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε εκ νέου την «αλληλεγγύη» της Ελλάδας προς την Τουρκία, εν σχέσει με την ένταση Άγκυρας - Δαμασκού, αλληλεγγύη που η Αθήνα εξέφρασε ήδη χθες στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης και της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο πρόβλημα, προσθέτοντας:

«Καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας κράτους από οποιονδήποτε».

Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου υπογράμμισε τη σημασία των προσπαθειών που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη και αναγνώρισε ότι η στήριξη του ΟΗΕ προς την Άγκυρα οφείλεται εν μέρει και στις προσπάθειες της Ελλάδας. «Ως δημοκρατικές χώρες παρέχουμε στήριξη στα δημοκρατικά αιτήματα των αραβικών λαών», προσέθεσε ο Τούρκος υπουργός.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές στο Αιγαίο με θετικές προσεγγίσεις», δήλωσε εξάλλου, ο κ. Νταβούτογλου, που υποστήριξε ότι η χώρα του κατέβαλε σοβαρές προσπάθειες για το θέμα των μειονοτήτων στην Τουρκία, προσπάθειες που, όπως είπε, αναγνώρισε και η Αθήνα.

Ο κ. Νταβούτογλου επρόκειτο να συναντηθεί με ομάδα ατόμων προερχόμενων από την Τουρκία, συνάντηση εν σχέσει με την οποία υπογράμμισε ότι «είμαστε κομμάτι της ίδιας ιστορίας και γεωγραφίας».

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ή κρίσεις. Η συνεννόηση μεταξύ γειτονικών κρατών είναι προϋπόθεση για τη διασφάλιση καλής επικοινωνίας, για τη δημιουργία και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης και για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός.

Ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή της Αθήνας προς την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη βάση κριτηρίων που ισχύουν για όλους, υπογραμμίζοντας ότι προϋπόθεση είναι η λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι έγιναν κάποια βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, δίνει έμφαση στη βελτίωση της ελληνοτουρκικής και ευρωτουρκικής συνεργασίας

Στα «κοινά οράματα» Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και την ιδιαίτερα φιλική σχέση του με τον Έλληνα υπουργό, αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου, που υπογράμμισε ότι «ακριβώς στο πλαίσιο αυτού του κοινού οράματος μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα και τις διαφορές» και «να ετοιμάσουμε ένα κοινό μέλλον», συνενώνοντας τις δυνάμεις μας στην ευρύτερη περιοχή, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομική κρίση εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ιδιαίτερα εργατικός λαός της Ελλάδας θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις. «Ο τουρκικός λαός στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια που καταβάλλει», ήταν το μήνυμα του κ. Νταβούτογλου.

Για ένα «κοινό όραμα για μια γειτονιά - όαση συνεργασίας, ασφάλειας και φιλίας», μίλησε και ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «οι κυβερνήσεις μας πρέπει να ανοίξουν δρόμους συνάντησης των λαών μας, μακριά από τον λαϊκισμό και τις ακρότητες».

Αμφότεροι οι Υπουργοί αναφέρθηκαν επαινετικά στις προόδους της οικονομικής, πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας, ενώ ο κ. Νταβούτογλου υποστήριξε ότι «δεν είναι ανέφικτος» ο στόχος να φτάσουν οι ανταλλαγές των δύο χωρών τα 10 δισ. δολάρια από 4,1 που είναι σήμερα. Προσέθεσε ότι πρέπει να ενισχυθούν και να αναβαθμισθούν οι υποδομές των θαλάσσιων και σιδηροδρομικών μεταφορών.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι δύο λαοί πλησίασαν ο ένας τον άλλο με τον τουρισμό, ενώ εξέφρασε την επιθυμία επέκτασης του πιλοτικού προγράμματος για τις θεωρήσεις στα νησιά και από κοινού προσέλκυσης τουριστών.

Αν και είχαν προαναγγείλει συνέντευξη τύπου, οι δύο Υπουργοί δεν απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επικαλούμενοι την καθυστέρηση του προγράμματος της επίσκεψης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 10/10/2012 18:53:34

  Ε, καλά, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Καλά κάνουν, να είσαι σε εγρήγορση οι πιλότοι μας. Για παραπάνω δεν είναι, τόσα μέτωπα έχουν ανοιχτά...

 2. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 10/10/2012 19:49:16

  Και γιατί πρέπει να έρθει εδώ η διχαλωτή γλώσσα για να ειπωθούν όλα αυτά τα ψέμματα;
  Για να μας πει τι θέλει στο Αιγαίο;
  Αναζητά συμμάχους στο περιφεριακό άρμα;
  Ανησυχεί για την Κουρδική φαγούρα;

  Ψυχασθενής γείτονας που βλέπει οράματα και ζητά να τα μοιραστούμε...

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 10/10/2012 20:08:52

  "Toύρκος καλός, μόνο νεκρός" λένε οι μογγόλοι για τον
  εαυτό τους, σε στιγμές κρίσης αυτογνωσίας τους.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 10/10/2012 22:12:47

   Και όσοι Ελληνες γνωρίζουμε την ιστορία μας , τα ίδια λέμε.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Diamond Angel 11/10/2012 00:01:21

    !!!

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 10/10/2012 21:00:31

  Κάθε μέρα η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της χώρας αποδεικνύει την αδυναμία της να χειρισθεί δύσκολα σύνθετα και απαιτητικά θέματα που απαιτούν γνώσεις εμπειρεία και αντίληψη της σοβαρότητας κάποιων θεμάτων.

  Από τον χειρισμό των οικονομικών μέχρι τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων κάθε μέρα αποδεικνύεται η ανεπάρκεια των πολιτικών.

  Η σημερινή γκάφα Μειμαράκη αποδεικνύει τα παραπάνω.

  Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τον χώρο που κινούνται και νομίζουν ότι μιλάνε με προέδρους νομαρχιακών και ταλαίπωρους ψηφοφόρους που ζητούν ρουσφέτια όταν απευθύνονται σε υπουργούς εξωτερικών ξένων επικίνδυνων χωρών.

 5. Νικήτας avatar
  Νικήτας 10/10/2012 23:16:35

  ''Ο Δ. Αβραμόπουλος εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή της Αθήνας προς την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ στη βάση κριτηρίων που ισχύουν για όλους, υπογραμμίζοντας ότι προϋπόθεση είναι η λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.''

  Τι θα γίνει κύριοι θα σοβαρευτείτε επιτέλους!
  ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ. Η υποστήριξη είναι ακριβό πράγμα ειδικά στους Τούρκους.

  1. Αναγνώριση των γενοκτονιών
  2. Ἀρση του casus belli.
  3. Απαίτηση για ανέγερση μνημείου στην μνήμη των
  Ἐλλήνων στρατιώτων και αιχμαλώτων που φονέυθηκαν στην Μικρά Ασία.
  4. Προξενείο ΤΕΛΟΣ.
  5. Τέλος στις προβοκατορικές ενέργειες στο Αιγάιο στην θράκη ή όπου αλλού.
  6. Να φύγει ο κατοχικός στρατός απο την Κύπρο καθώς και οι έποικοι.
  ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ
  υποστηρίζουμε!
  Αίντε ακόμα να φτιάξετε σοβαρό ΔΟΓΜΑ στην εξωτερική πολιτική ;;;;
  Πότε θα το κάνετε;;;

 6. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 10/10/2012 23:17:44

  Θανατηφόρα η φωτό.
  Σου προκαλεί μια σιγουριά πως η εξωτερική πολιτική είναι σε καλά χέρια.
  Στα χέρια μιας φλεγόμενης βάτου, που αγρυπνά και μοχθεί για τις εθνικές υποθέσεις.
  Α ρε Δήμαρχε, Αντιπρόεδρε, Υπουργέ μου.
  Σε σένα έπεσε ο κλήρος ,μετά την εξυγίανση του χώρου της Υγείας, να αναλωθείς και στο πατριωτικό μετερίζι του Υπουργείου Εξωτερικών.

 7. Nik avatar
  Nik 11/10/2012 11:20:43

  Μας επανέλαβε ο Νταβούτ ότι το Καστελλόριζο δεν είναι στο Αιγαίο.

  Κανείς δεν σκέφτηκε να τον ρωτήσει αν τότε του αναγνωρίζουν 12 μίλλια χωρικά ύδατα, ότι ισχύει και για την εκτός Αιγαίου νότια ακτή της Τουρκίας. Να μην ζορίζουμε τον ξένο μας, έτσι παιδιά;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.