#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2013 21:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Τούρκοι αμφισβητούν ακόμα και την Κάλυμνο!!!Σε ευθεία αμφισβήτηση της κυριότητας των ελληνικών νησιών Κάλυμνος, Καλόλιμνος, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Υμια προέβη η Τουρκία, εκδίδοντας αγγελία για έρευνες υδρογονανθράκων σε μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει ή «αγγίζει» τις ακτές των νησιών. Από ελληνικής πλευράς γίνεται λόγος για πρόκληση άνευ προηγουμένου και αναμένεται διπλωματική απάντηση.

Ηδη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η δημοσιοποίηση της τουρκικής NAVTEX, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας συγκέντρωσε και έστειλε αμέσως στο υπουργείο Εξωτερικών όλα τα στοιχεία για τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες. Η ναυτική αγγελία με τον αριθμό 664/13 που εκδόθηκε από τον τουρκικό σταθμό Σμύρνης αναφέρει πως το υδρογραφικό-ωκεανογραφικό σκάφος «Cubuklu» θα διεξάγει έρευνες κατά την περίοδο 21-25 Οκτωβρίου σε περιοχή που προσδιορίζεται από συγκεκριμένες συντεταγμένες.

Οι συντεταγμένες σχηματίζουν μια περιοχή η οποία περικλείει το Φαρμακονήσι, την Καλόλιμνο και τα Υμια, ενώ η δυτική πλευρά ορίζεται από μια ευθεία γραμμή από τις ακτές του Αγαθονησίου έως τις ακτές της Καλύμνου. Οι Τούρκοι μάλιστα την περιοχή που θέτει εν αμφιβόλω την κυριότητα των ελληνικών νησιών και αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα την χαρακτηρίζουν ως «διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα».

Μέχρι αργά χθες το βράδυ το ερευνητικό σκάφος «Cubuklu» δεν είχε βγει από τον κόλπο της Σμύρνης για να κατευθυνθεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εκτιμάται όμως πως και αυτό να μη γίνει, η Αγκυρα επιχειρεί να παγιώσει μια κατάσταση στην περιοχή για αλλαγή του «status quo». Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια, αλλά όχι τόσο «εξόφθαλμα» προκλητική εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε δεσμεύσει περιοχή για έρευνες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου. Πάλι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να εντάσσει σε αυτή όμως ολόκληρα νησιά. Η ελληνική πλευρά είχε αντιδράσει σε έντονο ύφος και το ερευνητικό σκάφος «Bilim-2» δεν μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα να διεξάγει έρευνες. Το ίδιο εκτιμάται ότι θα γίνει και με το «Cubuklu». Από τότε μέχρι σήμερα όμως η Αγκυρα έχει στείλει αρκετά μαχητικά της να κάνουν υπερ-πτήση πάνω από το σύμπλεγμα των συγκεκριμένων ελληνικών νησιών, κάνοντας σαφείς τις επιδιώξεις της.

Οι τουρκικές προκλήσεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση και ειδικότερα στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμυνας, καθώς φαίνεται να κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο και τη συνδέει σαφώς με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Από πλευράς Πενταγώνου, οι τουρκικές κινήσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» με στρατιωτικά και ναυτικά παρατηρητήρια, όπως επίσης και από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Ανδρέας Κούτρας, στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικήτας avatar
  Νικήτας 22/10/2013 22:10:56

  Οι γενοκτόνοι φίλοι μας ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ....οι Τούρκοι!

 2. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 22/10/2013 22:31:07

  Μήνυμα προς τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα:

  Ας όψεται ο "Γερμανός" Σημίτης κύριοι...

  Η κατάσταση θυμίζει τις συμμαχίες του Α' Βαλκανικού πολέμου: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%84_%CE%A0%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82

  Δείτε ποιοί ήταν σύμμαχοι τότε και τώρα...

  Να θυμούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικάντηδες υποστηρικτές του 4ου Ράϊχ πως μετά τον Α' Βαλκανικό πόλεμο ακολούθησε ο Β' Βαλκανικός...

  Κανένα πρόβλημα αν εκβιάζει η Γερμανία με είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ...ας ρωτήσει τους Ευρωπαίους ακροδεξιούς και να δουν τα ποσοστά τους στις επερχόμενες Ευρωεκλογές...έρχεται με ποδοβολητό και η Λεπέν...αν αυτά θέλετε, αυτά θα πάρετε κύριοι Γερμανοί...
  Έχουν χεστεί από το φόβο τους στην ΕΕ...
  Εμπρός λοιπόν.
  Αν τολμάτε κάντε το κύριοι Γερμανοί...εμπρός...γκιαλ μπουρντά...
  Να πάμε για διάλυση της ΕΕ...κανένα πρόβλημα.

  ΥΓ. Κύριοι Γερμανοί, εκπρόσωποι της Γερμανικής πρεσβείας, εξηγήστε στους συμπολίτες σας, γιατί ακόμη υπάρχουν τόσες πολλές Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα σας...μήπως υφίστανται ακόμη οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκαν;

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/10/2013 22:51:13

  Τυχαίο που σήμερα τα ξημερώματα ο ναυσταθμός ξύπνησε απότομα και βγήκαν 11 από τις 13 φρεγάτες μας για ξαφνική άσκηση σε όλο το ανατολικό Αιγαίο; Και με σενάρια σχετικά με τις κινήσεις των Τούρκων περί ερευνών σε δικές μας περιοχές; Όταν κάποιοι έχουν πει 40 χρόνια πίσω για το τι θα γίνει με τους Τούρκους με λεπτομέρειες, και βλέπουμε ακριβώς ότι είπαν, ας είμαστε έτοιμοι χωρίς φόβο αλλά με πίστη για ότι είναι να δούμε.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Γεώργιος Τ. 23/10/2013 11:21:29

   Συμφωνω οτι θα δουμε πολλα αλλα θα πονεσουμε κιολας, θα πικραθουμε, μεχρι να παρει στροφη το μυαλο μας.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/10/2013 23:05:07

  Τώρα μ΄αυτά θα ασχολούμαστε. Εδώ έχουμε να σώσουμε τους Βενιζέλους...που μας έφεραν ως εδώ. για τα βράχια θα μιλάμε;

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/10/2013 23:10:46

  Λέτε να σημάινει κάτι που οι Τ. βγάζουν την "τσιμπουκλού"στο Αιγαίο ;

 6. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 23/10/2013 00:26:45

  Έλα να ξεκινάνε σιγά-σιγά τα γεγονότα να γουστάρουμε. Τις περιμένουμε αυτές τις προφητείες από το 2009 τουλάχιστον.

 7. Γιώργης Α. avatar
  Γιώργης Α. 23/10/2013 09:33:36

  Θα αμφισβητίσουν και τη Σικελία αν δουν ότι τους παίρνει. Το θέμα πάντα , κάθε στιγμη, είναι τι επιλογές μπρορώ να έχω και πόσο ρίσκο έχουν.

 8. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 23/10/2013 10:07:17

  Το ΥΠ.ΕΞ (Μπένυ) γιατί μουγκάθηκε;Μήπως συμφωνεί με την αμφισβήτηση;

  • Δημήτριος ο Μυροβλύτης avatar
   Δημήτριος ο Μυροβλύτης @ αλλήθωρος 23/10/2013 10:20:38

   Τώρα έρχεται και η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για απόλυτη στήριξη στιην σκληρή αντίδραση του ΥΠΕΞ κατά της Τουρκίας.

 9. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 23/10/2013 10:07:39

  ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΤΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

  Εντός δέκα ημερών, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Ζαμάν, (22/10), ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου, Osman Ερτού?, για πρώτη φορά θα έρθει στην Αθήνα για επίσημες συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση γεγονός που σημαίνει την ντεφάκτο αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του ψευδοκράτους της Κύπρου, σαράντα εννιά χρόνια μετά από την τουρκική εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος του νησιού.

  Παρολο που σαν ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ η Κυπρος δυστυχως ...γενικα, "δεν πουλαει..." ειναι κρισιμο να κατανοησουμε οτι αν οι ηγετες μας ξεπουλανε την Κυπρο μην εχετε καμμια αμφιβολια οτι ξεπουλανε οτιδηποτε ...ΕΘΝΙΚΟ...! (Θυμηθειτε οτι ο Γιωργακης ΠΡΙΝ προδωσει την Ελλαδα προδωσε την Κυπρο με το ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν)

  Για να γινει κατονοητη η σημασια του θεματος...μεχρι σημερα το Κυπριακο ειναι ενα ΔΙΕΘΝΕΣ προβλημα ΕΙΣΒΟΛΗΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ ξενου κρατους απο ενα αλλο (την Τουρκια).
  Με την συγκεκριμενη κινηση (αν γινει ) οι Σαμαροβενιζελοι ουσιαστικα δινουν υποσταση στο ψευδοκρατος και το υποβιβαζουν σε διμερες προβλημα απο Διεθνες...με οτι αυτο συνεπαγεται...

  ΕΑΝ γινει αυτο ΜΙΛΑΜΕ για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ . Ξεκαθαρα πραγματα...!

  • Ανδρεας45 avatar
   Ανδρεας45 @ Φασολαδα 24/10/2013 08:07:09

   39 χρονια και οχι 49.

 10. daresome avatar
  daresome 23/10/2013 13:55:11

  Δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση που θα βγει και θα πει πάλι μια καλή κουβέντα για .... τους γείτονες ...

 11. Hawk avatar
  Hawk 23/10/2013 14:12:09

  Τώρα βρήκαν κι αυτοί να κάνουν έρευνες, τώρα έχουμε άλλες δουλειές, έχουμε τα υποβρύχια, έχουμε την τρόϊκα πάνω από το κεφάλι μας....
  Εγώ μιά ερώτηση έχω, γιατί έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι το παιγνίδι είναι στημένο και εξαρχής ξεπουλημένο, την Πελοπόννησο την έχουμε δώσει ή ακόμη παίζει να μείνει Ελληνική?

 12. Nίκος avatar
  Nίκος 23/10/2013 14:19:34

  Το πλοίο που στέλνουν (εάν είναι αυτό της φωτογραφίας) δεν έχει δυνατότητες για τέτοιες έρευνες.Το Π στην πρύμνη του χρησιμεύει στην πόντιση Side Scan Sonnar που έχει μηδενική συμβολή σε έρευνες για πετρέλαιο,που υπονοεί η αγγελία ότι γίνονται.Όλα γίνονται για να μετρήσουν αντιδράσεις και να περάσουν "τετελεσμένα"

  Ένα link για το πως περίπου γίνονται η έρευνες για πετρέλαιο και τί υλικό χρειάζεται http://ftp.isi.edu/~johnh/PAPERS/Heidemann05b.pdf

  Και ένα κουίζ.Από πότε είχαν ξεκινήσει η συνομιλίες με τους Αιγύπτιους για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατώνΠότε ήρθαμε σε συμφωνία?Έδωσε κάποιος εντολή να μπεί πάγος στην συμφωνία?

 13. Eva avatar
  Eva 23/10/2013 20:29:09

  Οι ...κουμπάροι κάνουν καλά τη δουλειά τους.
  Τα ίδια μιά ζωή. Πουλάνε τρέλλα, ζητάνε 1000 για να πάρουν 1.
  Άς παραδειγματιστούμε κάποια στιγμή. Μία φορά τρέλλα αυτοί?
  Δέκα εμείς.

 14. Αλμωπιευς avatar
  Αλμωπιευς 23/10/2013 23:36:50

  Κουμαντο κανει οποιος εχει πολεμικη ισχυ. Η Τουρκια εχει και την επιδεικνυει . Η Ελλάς τι θα αντιταξει απεναντι στα οπλα ?? μηπως το διεθνες δικαιο ,τα ηνωμενα εθνη την διεθνιστικη κουλτουρα της ,την πασοκοσυριζιλα ως αντιληψη και σταση πολιτικη ,που εχει μιανει ολο το πολιτικο φασμα .

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Αλμωπιευς 24/10/2013 09:39:02

   @ Αλμωπιευς Tα ειπες ολα!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.