#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 09:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ταλιμπάν του Γ. ΠαπανδρέουΣε μια χρονική στιγμή που οι αλλαγές οι οποίες συντελούνται είναι επώδυνες, χτυπούν στην καρδιά της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει τους δικούς της Ταλιμπάν. Τους ανθρώπους δηλαδή που βγαίνουν μπροστά και παίρνουν τις αποφάσεις ανεξαρτήτου κόστους λειτουργώντας ως εντολοδόχοι του πρωθυπουργού. Ετσι, μειώνεται η πίεση προς τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος όταν έρθει η ώρα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τους αδειάσει. Οι Ταλιμπάν, λοιπόν, της κυβέρνησης είναι:

1. Ο Θ. Πάγκαλος: Είτε λόγω... σακχάρου είτε λόγω ιδιοσυγκρασίας ο κ. Πάγκαλος λειτουργεί σαν ταύρος εν υαλοπωλείο. Από το “μαζί τα φάγαμε” μέχρι τους “αντιπαραγωγικούς” πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λέει αυτά που δεν τολμούν άλλοι κυβερνητικοί. Προετοιμάζει το έδαφος για τις σκληρές αλλαγές, εξομοιώνει θύτες και θύματα, κάνει συνυπεύθυνους όλους για την κρίση και τελικά δημιουργεί ενοχές στους πολίτες οι οποίοι αναρωτιούνται μήπως τελικά τα φάγαμε μαζί. Βέβαια οι περισσότεροι τον βρίζουν αλλά αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτε. Τα βάζει και με το ΚΚΕ και τον Τσίπρα προκειμένου να πολώσει το κλίμα προς τα Αριστερά και να υφαρπάξει ψήφους το ΠΑΣΟΚ. Λέει ότι το Μνημόνιο είναι ευτύχημα κι έτσι “καθαρίζει” για την κυβέρνηση. Ο κ. Πάγκαλος συνεχίζει να είναι αμετροεπής, αλλά έχει σύστημα. Και σχέδιο θα λέγαμε εμείς.

2. Γ. Παπακωνσταντίνου: Αν και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι μάλλον αυτός που θα “φαγωθεί” στην πρώτη κρίση. Λειτουργεί καθαρά τεχνοκρατικά, τον ενδιαφέρουν μόνον οι αριθμοί κι όχι η επιβίωση των πολιτών. Φαίνεται να μην τον πολυνοιάζει η πολιτική του καριέρα, ίσως περισσότερο ενδιαφέρεται για ιδιωτική καριέρα. Αφού είναι ο καλύτερος εκπρόσωπος της Τρόικας στην Ελλάδα δε θα δυσκολευτεί να βρει δουλειά σε κάποιο διεθνή οργανισμό. Προς το παρόν ανακοινώνει με ήπιο τρόπο τα μνημόνια, τις επιμηκύνσεις και τα μέτρα λιτότητας.

3. Α. Λοβέρδος: Ο... επιτυχημένος στο Εργασίας, ο υπουργός που έβαλε τη σφραγίδα του στο χειρότερο ασφαλιστικό της ιστορίας μεταπήδησε στο Υγείας για να σώσει το ΕΣΥ. Ή για να το διαλύσει, καλύτερα, στρέφοντας τους έχοντες στην ιδιωτική υγεία και τους μη έχοντες στα... νεκροταφεία. “Πουλάει” συμπάθεια για το λαό αλλά λαμβάνει αποφάσεις που κρίνουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Ηρθε στο Υγείας προκειμένου να κλείσει νοσοκομεία, να συγχωνεύσει υπηρεσίες, να κόψει κονδύλια, να περιορίσει προμήθειες. Σε αρκετά έχει δίκιο. Τι απαντά όμως στους πολίτες που δεν κάνουν εγχείρηση διότι δεν υπάρχουν υλικά στα νοσοκομεία και νοσοκόμες να περιθάλψουν τους αρρώστους;

4. Γ. Πανάρετος: Δεξί χέρι του πρωθυπουργού βάλθηκε να διαλύσει την παιδεία και να επιβάλλει σκληρά μέτρα. Μπορεί να έχει δίκιο για θέματα νεποτισμού στα ΑΕΙ αλλά οι νεοφιλελεύθερες προτάσεις που έχει καταθέσει (με την κ. Διαμαντοπούλου φυσικά) δύσκολα θα περάσουν. Φοιτητές και καθηγητές θα αντιδράσουν, θα γίνουν καταλήψεις, θα διαλυθούν τα πάντα κι έτσι ο κ. Πανάρετος θα πάρει την άγουσα για να έλθει άλλος σωτήρας. Βέβαια, οι εχθροί του λένε ότι θα έπρεπε να έχει φύγει μετά την αποτυχία του opengov, αλλά τον έσωσε η φιλία με τον Γ. Παπανδρέου.

5. Τ. Χυτήρης. Ο μετρ των συνεννοήσεων με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, κλείνει τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες, κανονίζει τα θέμα των Media και γενικά παίζει το ρόλο που είχε επί Ανδρέα Παπανδρέου. Θα είναι άραγε αυτός που θα βάλει ταφόπλακα στο σύστημα των Media;

6. Μ. Χρυσοχοϊδης: Ηταν ... Ταλιμπάν μέχρι που τον πήρε η κάτω βόλτα. Οι πρώτες επιτυχίες με την τρομοκρατία σκεπάστηκαν από τις αποτυχίες και τη βόμβα που μπήκε στο γραφείο του. Πέρασε στο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης για να σωθεί αλλά φαίνεται ότι έχει πρόβλημα. Μήνες τώρα δεν κάνει τίποτε, περιμένουμε όλοι τον αναπτυξιακό νόμο κι αυτός δεν έρχεται και γενικά είναι πολύ χαλαρός.

7. Δ. Δασκαλόπουλος: Ενα μη κυβερνητικό στέλεχος που φαίνεται να χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως... Χάρος της εργασίας. Ανακοινώνει, εν είδει προτάσεων του ΣΕΒ, μέτρα κατάρρευσης της εργασίας, διάλυσης κατακτήσεων ετών, επιχειρησιακών συμβάσεων, εργασίας το Σάββατο κι άλλων τέτοιων. Δεν έχει να χάσει και τίποτε. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χωρίς βιομηχανία λειτουργούσε πάντοτε ως το “παπαγαλάκι” της εκάστοτε κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 02/12/2010 09:20:02

  Τον Ραγκούση ξεχάσατε....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ (A)θανάσης 02/12/2010 09:42:02

   Το Ραγκούση τον προορίζουν για διάδοχο του Γκάπ όταν αυτός δραπετεύσει στην κοσμοπολίτικη θέση που του έχουν τάξει.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 02/12/2010 09:41:05

  Το διοπτροφόρο γιουσουφάκι θα έλεγα ότι επιδιώκει κιόλας να ΜΗ συνεχίσει την πολιτική του "καριέρα". Αν ήταν Πολύδωρας, θα έλεγε ότι... εκτίει ποινή και κάνει αγγαρεία. Μην ξεχνάμε ότι η εστέτ Ολλανδέζα σύζυγός του έχει σοβαρά παράπονα από το γεγονός ότι ζουν στην Ελλάδα και επομένως το να τον "φυτέψουν" οι πάτρωνές του σε κάποιο διεθνή οργανισμό μάλλον λύτρωση θα ήταν γι' αυτόν.

 3. ΙΑΒΕΡΗΣ avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 02/12/2010 10:03:31

  ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ
  ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΠΑΤΕΡΕΣ
  ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
  ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
  Σε συμφωνία με το Σύλλογο (Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. – που ελέγχεται από τη ΠΑΣΚΕ)) υπέγραψαν Επιχειρησιακή Σύμβαση για το 2009, με μηδενικά οικονομικά οφέλη για τους εργαζόμενους!
  Παραχώρησαν όμως την ίδια ώρα συνδικαλιστικά προνόμια (ακώλυτη εξέλιξη μέχρι το βαθμό του διευθυντή!) στους αποσπασμένους στο Δ.Σ. του Ταμείου Υγείας (ΤΥΠΕΤ-ελέγχεται και αυτό από τη ΠΑΣΚΕ) που παλεύει σήμερα για τη βιωσιμότητά του κάτω από το βάρος λανθασμένων πολιτικών των Διοικήσεών του, αλλά και των Διοικήσεων της Ε.Τ.Ε. που του φόρτωσαν κόστη από αλόγιστες εθελούσιες εξόδους προσωπικού τα τελευταία χρόνια.

 4. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 02/12/2010 11:03:05

  "Αν δεν μπορείς να το αποφύγεις απόλαυσε το."
  Σωστά όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω αλλά βλέπεται να γίνεται τίποτα ανατρεπτικό;Να σας θυμίσω μήπως τις πρόσφατες εκλογές;
  Ακόμη και η ΝΔ το μόνο που κάνει είναι διαπιστώσεις και να καταδικάζει τον τρόπο που γίνονται οι αντικοινωνικές αλλαγές.Γιατί κατα βάθος είναι κι αυτή υπερ αυτών.Ή μήπως η ΝΔ διαφωνεί με τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους;
  Ο λαός είναι καταδικασμένος από την πράσινη λαίλαπα και την γαλάζια έλλειψη αντίδρασης.
  Η συγκυβέρνηση λοιπόν έγινε απλά έμειναν μερικοί να βγαίνουν στα κανάλια και να τρώνε τις κατάρες του κόσμου.

 5. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/12/2010 11:24:08

  ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ.

 6. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 02/12/2010 12:07:00

  Αυτοί λοιπόν που αναφέρονται ως Ταλιμπάν μόνο Ταλιμπάν δεν είναι. Είναι 100% πρασινοφρουροί, εντεταλμένοι να συντονίσουν το έργο του ΓΑΠ. Δεν τους έχει τυχαία μαζί του, τους διάλεξε και τους διάλεξε πολύ καλά και το ΔΝΤ αλλά και Ευρωπαική Τράπεζα που βρίσκεται πίσω του.
  Ο Πανάρετος με τη Διαμαντοπούλου [ Αννούλα την ονομάζουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία, εννοώντας οτι διαπράτει 'εγλημα μέσα στην παιδεία } ξεκινούν
  έργο βαρύ. Σήμερα στο νομό Χαλκιδικής υπάρχουν δάσκαλοι και καθηγητές αγγλικών που πηγαίνουν κάθε μέρα σε τρία σχολεία-χωριά. Του χρόνου αυτό θα συμβαίνει με θεολόγους, φιλολόγους κ.λ.π. Ολοι αυτοί βέβαια οι εκπαιδευτικοί είναι κι ευχαριστημένοι, έχουν μια δουλειά και βρίσκονται και σε ανώτερη μοίρα σε σχέση με τους συναδέλφους τους που δε δουλεύουν καν.
  Ας σκευτούμε όμως και το πώς ζουν και εργάζονται αυτοί οι εκπαιδευτικοί, το αν δηλ. την επόμενη χρονία θα εργάζονται στην ίδια περιοχή και το αν θα μπορέσουν κάποτε να κάνουν οικογένεια.
  Ο Παναρετος και η Αννούλα [ κολλητή κατα τα άλλα του ΓΑΠ και άρα ικανή να περάσει ότι θέλει και μπορεί} θα θύγουν κάποια στιγμή. Αυτά όμως που θα έχουν περάσει θα μείνουν ανεπιστρεπτί.
  Συνεχίζουμε λοιπόν να μιλάμε για Ταλιμπάν στην κυβέρνηση?

 7. ANNITA avatar
  ANNITA 02/12/2010 12:24:37

  αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση μας πασάρουν, η οποία έχει ήδη παρθεί πριν ανεβούν στην εξουσία καλά παθαίνουμε. Αφού δεχόμαστε από τον κάθε Δασκαλόπουλο να παίρνει πίσω με το έτσι θέλω, λες και είναι ο Θεός, ότι κατακτήσαμε με αγώνα, καλά μας κάνουν. Εδώ ο Μανιάτης ετοιμάζει με ν/διο την παραχώρηση δικαιωμάτων ποιος ξέρει σε ποιους για έρευνες υδρογονανθράκων στο αιγαίο κ μη μου πείτε οτι είναι δικοί μας αυτοί που θα πάρουν μέρος στο παιχνίδι αυτό της έρευνας γιατί δεν πείθομαι. Αυτό αφήνουν να φανεί με το ν/διο, πίσω όμως από αυτό τι είναι; Χρόνια τώρα ξέρουμε ότι η ελλάδα διαθέτει ορυκτό πλούτο που θα μπορούσε να αποφέρει πολλά δις στο κράτος, αντί να εκμεταλλευτούμε την περιουσία λοιπόν που έχουμε στο σπίτι μας, έτσι για να μπορούμε να ανταγωνιστούμε και την ευρώπη και την αμερική φροντίσαμε να μπούμε πρώτα στην ευρώπη να κάνουμε φίλους τους αμερικάνους κ μετά να δούμε πως θα εκμεταλλευτούμε τον εσωτερικό μας πλούτο. Μπράβο μας ανάποδα σαν τον κάβουρα πάμε, γι αυτό και δεν πάμε ποτέ μπροστά. Συν ακόμη το γεγονός αυτών των επιλογών το εκμεταλλεύονται χρόνια οι δήθεν φίλοι ευρωπαίοι και αμερικάνοι.Βλέπουμε καθημερινά όλα αυτά τα ζούμε τα ξέρουμε τα ακούμε κάθε μέρα από στόμα σε στόμα και μένουμε άπραγοι. Η αδιαφορία μας λοιπόν βολεύει τους πρασινοφρουρούς να δρομολογήσουν και τα εθνικά μας θέματα όπως θέλουν αυτοί.

 8. Α. Δεληγιάννη avatar
  Α. Δεληγιάννη 02/12/2010 12:25:24

  Τους ανθρώπους δηλαδή που βγαίνουν μπροστά και παίρνουν τις αποφάσεις ανεξαρτήτου κόστους λειτουργώντας ως εντολοδόχοι του πρωθυπουργού.

  Δὲν ὑπάρχουν ἀποφάσεις ἐξαρτημένου καὶ ἀνεξαρτήτου κόστους.
  Ὑπάρχουν ἄνθρωποι ποὺ παίρνουν ἀποφάσεις ἀνεξαρτήτως κόστους ἢ λαμβάνοντας ὑπ' ὄψιν τὸ κόστος.

  Εἶναι ἕνα λάθος ποὺ γίνεται συχνότατα. Ἂς τὸ προσέξομε.

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 02/12/2010 15:38:13

  Οταν η Αννουλα συμμετειχε στις επιτροπες για την Παιδεια του Αρη εκανε αισθητη την παρουσια της με τις αντιρρησεις και αστερισκους που εβαζε καθε φορα περρνωντας τις μεσα απο τα ΜΜΕ του παιδαγωγου ΔΟΛ της Ελλαδας .Τωρα κανει νεες επιτροπες για το μελλον της Παιδειας .Περιμενουμε τις αντιδρασεις και προτασεις της ΝΔ και της εκπροσωπου της κ Βοζεμπεργκ οψεποτε κατατεθουν & γινουν ευρεως γνωστες .Ξεμπροστιαστε τους πολιτικους ''πασοκοτρομοκρατες '' των Ελληνων .

 10. 11888 avatar
  11888 02/12/2010 15:47:50

  Αυτοι δεν ειναι ταλιμπαν.Εμεσματα ειναι.Ο ενας σιχαμεροτερος απο τον αλλο.

 11. Δάφνη says avatar
  Δάφνη says 02/12/2010 18:55:25

  Aνέφερα μερικά στοιχεία που έχουν σχέση με την παιδεία. Αναφέρετε κι εσείς άλλα. Ουτως ή άλλως το θέμα της παιδείας σε αυτή τη χρονική στιγμή αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ. Οι συνδικαλιστές της ΟΛΜ Ε και ΔΟΕ επίσης το αποκρύπτουν , είναι βλέπετε όλοι τους όργανα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
  Κανείς τους δεν αναφέρει στην παρούσα στιγμή αυτό που συμβαίνει στα σχολεία. Το 'εχω ήδη αναφέρει παραπάνω. Κι απαντήστε μου αν η Αννούλα εννοεί αυτό που λέει στην τηλεόραση 'όλα για το παιδί" .Με αύξηση των παιδιών ανα τάξη , που σκοπεύει να κάνει και με εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε τρία σχολεία την ημέρα, μπορεί να γίνει αυτό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.