#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ρώσοι τελικά δεν...έσωσαν την Κύπρο!Ήταν πέρσι, τέτοιες μέρες περίπου, όταν μαθαίναμε ό,τι στο περίφημο οικόπεδο της Αφροδίτης, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, εντοπίστηκαν κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας μίλησε για «μποναμά».

Εν τω μεταξύ,πλήθαιναν οι συζητήσεις ότι η Μεγαλόνησος θα πληγεί από την ελληνική κρίση, λόγω κυρίως της  έκθεσης του τραπεζικού της συστήματος στην Ελλάδα.

Στις 23 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου υπέγραψε στη Μόσχα συμφωνία απ’ευθείας δανεισμού από τη  Ρωσία,  ύψους 2.5 δις με όχι και τόσο ευκαταφρόνητο επιτόκιο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυρίστηκαν ότι η Κύπρος βρήκε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο για να διαχειριστεί την κρίση και να αποφύγει μνημόνια και …τρόϊκες.

Κάποιοι μάλιστα, έσπευσαν να  προτείνουν να κάνουμε και στην Ελλάδα το ίδιο.

Με το PSI η κρίση εντάθηκε στην Κύπρο και το Καλοκαίρι του 2012 ο Πρέοδρος Χριστόφιας υπέβαλε νέο αίτημα δανεισμού από τη Ρωσία, ύψους 5 δις,αυτή τη φορά.

Έκτοτε, κάθε μέρα υπογράφεται η συμφωνία και δίνεται το δάνειο, αλλά τίποτα.

Χθές, η Κύπρος συμφώνησε με την …τρόϊκα σε ένα πακέτο …σωτηρίας και θα υπογράψει και μνημόνιο.

Λυπάμαι για τους αδερφούς μας  Κυπρίους γιατί σε πολύ μεγάλο βαθμό εμείς τους παρασύραμε.

Όμως, όλη αυτή η παραφιλολογία απέδειξε ότι κανένας δε σου χαρίζει τίποτα.

Η Μόσχα έχει πολύ μεγαλύτερες υποχρεώσεις και περισσότερα συμφέροντα με την ΕΕ (και τη Γερμανία) για να τα σπάσει μαζί τους για χάρη της Κύπρου ή ακόμα και για χάρη της Ελλάδας.

Για σκεφτείτε να ζητούσαμε εμείς ένα δάνειο πολύ μεγαλύτερο από τα  5 δις που  ζήτησε η Κύπρος;

Δεν τους φοβάμαι τους Κυπρίους, θα βγούν νωρίτερα από την κρίση γιατί είναι μαθημένοι από δυσκολίες.

Όμως, εμείς πρέπει να ξυπνήσουμε κάποια στιγμή και να μη τρώμε εύκολα τα παραμύθια…

 Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alpha avatar
  alpha 23/11/2012 14:13:21

  EΔΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...
  Το ΘΗΡΙΟ που μας δαγκώνει, όλα τα PIIGS και την EE, είναι πολύ μεγαλύτερο κι απ' την Ρωσία...Αν αποδειχτεί μεγαλύτερο κι απ' την Αμερική, πάμε κατ' ευθείαν για το κούγκι...Ετσι κι αλλοιώς θα μας φάει όλους...

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ alpha 23/11/2012 18:47:21

   Είναι μεγαλύτερο.

 2. alvita avatar
  alvita 23/11/2012 14:16:33

  Διαφωνώ Αδέξιε, αλλά σέβομαι την άποψή σου. Οι Κυπραίοι τουλάχιστον πήραν τα 2,5 απο τους Ρώσους και βούλωσαν κάποιες τρύπες (η ζημιά από την έκρηξη στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ηέκτρικού ρεύματος δίπλα απο το στρατόπεδο "Φλωράκης", ήταν 2,5-3 δισ). Και θα πάρουν και άλλα από τη Μόσχα. με τη μια ή την άλλη μορφή. Το θέμα είναι ως και τι διεκδικείς στην εξωτερική πολιτική (και την οικονομική πολιτική). Δεν ζήτησε κανείς τσάμπα χρήμα από τους Ρώσους. ούτε και θα το έδιναν τσάμπα άλλωστε. "Μπίζνες" μαζί τους, σοβαρές, είπαμε να κάνουμε. Γιατί; Γιατί είναι από τους λίγους που έχουν ζεστό χρήμα (πετροδολλάρια) στην Ευρώπη σήμερα.

 3. cp avatar
  cp 23/11/2012 14:17:57

  Το ευρώ αυτά κάνει.....καταπίνει,,,,,

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/11/2012 14:19:03

  Μετά ἀπό τρία χρόνια ἄγριας λιτότητας καί συνεχόμενων περικοπῶν,μάθαμε κι ἐμεῖς πιά νά μήν τρῶμε εὔκολα τά παραμύθια...

 5. TARAMAS avatar
  TARAMAS 23/11/2012 14:21:12

  Για μια φορά ακόμη, η πραγματικότητα δίνει σφαλιάρες στους μπαρουφολόγους και τους λαϊκιστές. Ας βάλουν μυαλό οι καλόπιστοι και ας σταματήσουν να βρίσκουν κορόιδα και ευήκοα ώτα οι δολίως παραπλανούντες.

 6. Σταύρος avatar
  Σταύρος 23/11/2012 14:39:24

  Μα βρε χαβιάρι μου καλό, οι συμπατριώτες μας είναι ηλίθιοι*!
  35 χρόνια έχουν μάθει να τα έχουν όλα στο πιάτο έτοιμα.
  Όποιος υπόσχεται ότι το πιάτο ΑΚΟΠΑ- ΑΒΙΑΣΤΑ-ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ, θα είναι γεμάτο, αυτοί ακολουθούν σαν τα ζώα!
  Η ΝΑΣΑ έκανε ανακοίνωσε ότι "κάτι βρήκε" στον πλανήτη ΑΡΗ.
  Αν κάποιος ισχυριστεί ότι βρέθηκε "ονομαστική επιταγή" στο όνομα ΕΛΛΑΣ, θα υπάρξουν συμπατριώτες(?) μας να το πιστέψουν και να συνομωσιολογίσουν γιατί δεν θα μας δίνει την "επιταγή" η ΝΑΣΑ και οι "κακοί Αμερικάνοι"!
  Διαφωνείς;!

  *πάντα μιλώ στο πρώτο πληθυντικό, αλλά καιρός να το κάνω δεύτερο.
  μερικοί δεν είμαστε τόοοοοσο ηλίθιοι!

  • tak avatar
   tak @ Σταύρος 23/11/2012 16:43:30

   Φίλε μου, πόσο δίκιο έχεις! Και λυπάμαι εκείνους τους δικαστές -για παράδειγμα- που την αξιοπρέπεια τη μετράνε με το μέγεθος του μισθού τους... Όλοι διεκδικούν, αλλά από πού; Όσο για την επιταγή, ναι πράγματι, στο όνομα της Ελλάδας είναι... Συνεπώς λεφτά υπάρχουν, αλλά γιατί καθυστερεί η ΝΑΣΑ να μας δώσει την επιταγή;

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ tak 23/11/2012 17:07:16

    !!!
    καταχραστές των επιταγών των λαών... Αμερικάνοι!!!

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Σταύρος 23/11/2012 19:20:42

   Έτσι είναι, όπως τα λες....

 7. PA avatar
  PA 23/11/2012 14:52:26

  Ας μη βιαζόμαστε να κρίνουμε - Να δούμε πρώτα τους όρους του μνημονίου που υπέγραψαν οι Κύπριοι, να τους συγκρίνουμε με όσα έχουμε υπογράψει εμείς και μετά συζητάμε. Διότι υπάρχουν μνημόνια και μνημόνια...όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι..
  Και σε τελευταία ανάλυση, τουλάχιστον οι Κύπριοι το πάλεψαν και το παλεύουν με αξιοπρέπεια..εμείς συγκριτικά με αυτούς τί κάναμε;;

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ PA 23/11/2012 17:53:59

   Τα ποσά που εξασφάλισαν οι κύπριοι με εξοντωτική διαπραγμάτευση ,εμείς τα έχουμε για πλάκα...Ούτε για τα λέλουδα και τις σαμπάνιες δεν φτάνουν..
   17 δις...
   Γύφτουλες. Εδώ παίζουμε με 100σταριές , με τα ψίχουλα δεν ασχολούμαστε.
   Μας κάνουν και τον μάγκα οι αδερφοί κύπριοι με τα 17 ψωροδίς που κατάφεραν να πάρουν...Και παρακαλούσαν τους ρώσους για 5 δις...
   Εμάς βρε μας παρακαλάνε να μας χαρίσουμε 15 δις έτσι στην ψύχρ και δεν τα θέλουμε μέχρι να κάνουν τουμπεκί .
   Ακου διαπραγμάτευση 17 δίς...Σιγά το πράμα.

 8. Dal avatar
  Dal 23/11/2012 14:56:51

  O Πουτιν στην πρόσφατη συνάντηση με τη Μέρκελ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει στη κρίση της ΕΖ. Που σημαίνει ότι αφήνει την Γερμανία ελεύθερη στα της ΕΖ. Από την άλλη μια περαιτέρω όξυνση της κρίσης θα είχε επιπτώσεις και στην Ρωσία. Έτσι εξηγείται η στάση της Ρωσίας απέναντι στη Κύπρο.

  • alpha avatar
   alpha @ Dal 23/11/2012 16:01:21

   Aγαπητέ Dal το ίδιο πράγμα λέει και ο Αδέξιος Δεξιός, και είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω μαζί του αν και ήλπιζα ως την τελευταία στιγμή κάτι θα μπορέσουν να κάνουν οι Ρώσοι. Αλλά δεν μπόρεσαν, και τώρα θα υποστούν και αυτοί τις συνέπειες. Γιατί μη μου πείς οτι παράτησαν την Κύπρο στους Γερμανούς επειδή τη θεώρησαν αμελητέα ποσότητα.
   Και εν πάσει περιπτώσει το αποτέλεσμα μετράει. Βεβαίως οι Ρώσοι δήλωσαν οτι θα βοθήσουν τους Κύπριους αφού έχουν κοινά συμφέροντα. Ομως δεν μπόρεσαν. Οι Υπερτραπεζίτες απεδείχθησαν πιό δυνατοί ...

   • alpha avatar
    alpha @ alpha 23/11/2012 17:31:20

    Αλλωστε αφού δεν τολμάει να κουνηθεί η Γαλλία και μάλιστα με "Σοσιαλιστή" πρόεδρο, τι περισσότερο να κάνει η Ρωσία που έχει και πελάτες τους Γερμανούς συνεργάτες του εχθρού?
    Τελευταία μας ελπίδα η Αμερική, αλλα κι αυτή δεν τη βλέπω καλά, με τους Υπερτραπεζίτες μέσα της...Εκτός αν ο Ομπάμα τους πείσει οτι όπως το πάνε, θα βουλιάξουν όλοι μαζί γιατί θ' αρχίσουν εκτός απο τις Τράπεζες να σκάνε και τα κούγκια Διεθνώς...

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ alpha 23/11/2012 19:23:35

    Η ρωσική κλεπτοκρατική ολιγαρχία (όπως καί η δική μας) σέ ποιές τράπεζες λέτε νά έχουν εμπιστευθεί τήν φύλαξη τών κλεμμένων τους καί τρέμει τό φυλλοκάρδι τους μήν γίνει καμμιά στραβή καί τά χάσουν;
    Όλα στό παγκόσμιο παιχνίδι έχουν ένα όριο καί ένα τελικό γενικό συμφέρον.
    Σιγά νά μήν κινδυνέψουν τά ωραία τους λεφτουδάκια γιά χάρη κάποιων «ομόδοξων».
    Αυτοί καί τήν μάνα τους πουλάνε αρκεί νά συμμετέχουν στήν ζώσα διεθνή ελίτ, έστω καί ώς μή άριοι (οικονομική καταγωγή εννοείται).
    Άσε πού υπάρχουν καί ρώσικες λίστες Λαγκάρντ καί ρώσοι Χριστοφοράκοι.
    Αυτά τά λίγα, μπάς καί συνετιστούν μερικοί δικοί μας θερμόαιμοι πού μάς θέλουν αντίστοιχο ρώσικο προτεκτοράτο.
    Τό ρώσικο κνούτο δέν είναι η πιό κατάλληλη επιλογή γιά νά αντικαταστήσει τόν αγγλοσαξωνικό κυνισμό.
    Υπάρχουν καί άλλες επιλογές ρεαλιστικές καί πιό αξιοπρεπείς.
    Καί δέν εννοώ τό ψυχρό γερμανικό βλέμμα ή τό ανέκφραστο κινεζικό προσωπείο.
    Ούτε τήν δραχμή (τουλάχιστον αυτή τήν στιγμή) ώς εναλλακτική επιλογή.

    • alpha avatar
     alpha @ Ιαπετός 23/11/2012 21:04:29

     Αγαπητέ Ιαπετέ άλλη μια φορά σου βγάζω το καπέλλο. Μάλλον έχεις κάποιο τρόπο να βλέπεις πιό μακρυά. Αν θέλεις μας λές ποιές άλλες επιλογές ρεαλιστικές καί πιό αξιοπρεπείς θεωρείς οτι υπάρχουν, Ετσι κι αλλοιώς δεν χάνουμε τίποτε αν πέσουμε έξω...Κουβέντα κάνουμε μπας και ξεστραβωθούμε εδώ μέσα στο σκοτεινό τούνελ που μας έριξαν...

    • MCA avatar
     MCA @ Ιαπετός 23/11/2012 21:29:50

     Ρώσικο κνούτο,αγγλοσαξωνικό κυνισμό,ψυχρό γερμανικό βλέμμα,ανέκφραστο κινεζικό προσωπείο,δραχμή.Ε, δεν έμεινε και τίποτα!!!

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2012 15:05:56

  Ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, ο προνομιακός οικονομικός εταίρος της Ρωσίας είναι η Γερμανία.
  Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της Ρωσίας στην ενέργεια και ο μεγαλύτερος προμηθευτής της Ρωσίας σε νέα βιομηχανική τεχνολογία.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 23/11/2012 16:56:05

  Ανακοίνωση της τρόικας των ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ τονίζει ότι δεν έκλεισαν συμφωνία ακόμη. Σημείωσαν σημαντική πρόοδο και διαπραγματεύονται.
  Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, σχεδόν 6 στους 10 Ελληνοκυπρίους (58%) εγκρίνουν την υπογραφή Μνημονίου από την κυπριακή κυβέρνηση.
  Μεγαλύτερη έγκριση στην υπογραφή του Μνημονίου εκδηλώνεται από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ (80%) και των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ (70%).
  Αντίθετα, έξι στους δέκα (61%) από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΕΛ, το απορρίπτουν.
  Οι νεαροί συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση (18-24) φαίνονται διχασμένοι (43%-43%). Πιο ένθερμοι οπαδοί της σύναψης συμφωνίας δανεισμού είναι οι ηλικίες 45-54 ετών με 67%.

 11. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/11/2012 17:04:08

  Δε τα λες καλά αδέξιε και έχει και άλλη ίψη το ίδιο νόμισμα. Η Κύπρος χρησιμοποίησε το χαρτί Ρωσία για να πετύχει ακλύτερους όρους δανεισμού από την δική της τρόικα και επιπλέον είχε περισσότερα πολιτικά συμφέροντα από τη μεριά τους μιας που είναι εντός της ΕΕ. Οι Ρώσοι παίρνουν μέρος της πίτας των κοιτασμάτων και διατηρείται ισορροπία. Εμείς διατηρήσαμε ισορροπία ή υποταχθήκαμε ανευ όρων στους γελοίους που τώρα αναβάλλουν την απόφαση για να μας χρεοκοπήσουν; Πρέπει λοιπόν να καλέσουμε και εμείς τον Πούτιν για συζητήσεις για να δούμε πόσο θα μας δουλεύουν τότε τα λαμόγια. Εδώ θέλω απάντηση αν έχεις άποψη...

 12. dim avatar
  dim 23/11/2012 17:07:19

  Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι το μνημόνιο ήταν αναπόφευκτο είναι ότι ο κομμουνιστής Χριστόφιας αναγκάστηκε να καταφύγει σε αυτό... Μόκο τώρα οι ΤσιπροΚαμμένοι... Βέβαια, αν εμείς στη θέση των ΓΑΠ - ΠΑΠ είχαμε πριν 3 χρόνια τον Καραμανλή ή τον Σαμαρά, σιγουρα θα πετυχαίναμε πολύ καλύτερους όρους (θα συνδυάζαμε μέτρα λιτότητας, με μέτρα μεταρρυθμίσεων και πακέτα ανάπτυξης για αντιστάθμιση της ύφεσης από τη λιτότητα) και σίγουρα θα είχαμε αποφύγει αυτόν τον φαύλο κυκλο της ύφεσης για τον οποίο φωνάζει από τότε ο Σαμαράς...

 13. Economist avatar
  Economist 23/11/2012 20:16:31

  Πριν μερικές μέρες ήρθε στο γραφείο μου κάποιος Κύπριος που ζει στην Ελλάδα. Τον ρώτησα πως πάνε τα πράγματα στην Κύπρο. Μου απάντησε: “ Χάλια! Αν πάρουμε και το δάνειο είμαστε τελειωμένοι. Είμαστε πεντακόσιες χιλιάδες κάτοικοι και θα πάρουμε δάνειο 20 δισεκατομμύρια. Αναλογικά με τον πληθυσμό είναι σαν να παίρνει η Ελλάδα 400 δισεκατομμύρια δάνειο. Αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ!
  Όταν έφυγε αναρωτήθηκα γιατί μια τόσο μικρή χώρα που πριν λίγα χρόνια είχε μια καλή οικονομία έφτασε στο σημείο να χρειάζεται τόσα πολλά χρήματα. Ελπίζω στο σύντομο μέλλον να φέρει τα πράγματα έτσι ο Θεός που θα μαθευτεί η αλήθεια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Economist 23/11/2012 20:30:23

   Νομίζεις ότι οι Κύπριοι ήθελαν πραγματικά να μπουν στην Ε"Ε"; Απλώς έχαψαν την παραμύθια ότι δήθεν θα... λυνόταν το Κυπριακό και θα είχαν και τα νώτα τους καλυμμένα. Τώρα θα δουν τι εστί βερίκοκο, αφού θα χάσουν το status του ελκυστικού κεφαλαιακού προορισμού που επί δεκαετίες πάσχιζαν να χτίσουν. Μη σας κάνει εντύπωση αν, εν ευθέτω χρόνω, κάνει και κανα ντου ο "Αττίλας 3" και τελικά βγουν κουρεμένοι (οι Ελληνοκύπριοι) εκεί που πήγαιναν για μαλλί...

  • alpha avatar
   alpha @ Economist 23/11/2012 21:08:26

   Τα 'ιδια ερωτηματικά έχω κι εγώ αγαπητέ Economist. Σαν τους τυφλούς στη σπηλιά του Πλάτωνα προσπαθούμε απ' τις σκιές να μαντέψουμε την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω τους. Αλήθεια γιατί μας χρεώνουν τόσο βαθειά? Γιατί ακόμα και η Αμερική δεν κάνει μια κίνηση?

 14. Geros avatar
  Geros 23/11/2012 22:22:26

  Θεός δεν ειμαι αλλά κάπου άκουσα ότι πριν μερικά χρόνια ψήφισαν κομμουνιστή πρόεδρο. Λες να εχει σχεση με την κατάσταση τους? Μπααααα.

 15. Samurai avatar
  Samurai 23/11/2012 23:43:55

  Έμεινε ''το μετέωρο βήμα του πελαργού'',
  μέσα στο '''τοπίο στην ομίχλη''.

 16. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/11/2012 01:20:29

  Βίαιη μετατροπή (μέ πολιτικοοικονομικούς όρους) τής ελλαδικής επικράτειας σέ de facto Offshore περιοχή τής ευρωζώνης, μέ νομιμοφανή τήρηση τού ευρωπαϊκού δικαίου καί βίαιη μεταφορά κρατικών κεφαλαίων (νά βρεθούν) στόν τομέα τής παραγωγής.

  Στήν ουσία αυτό πού υποσχέθηκε παλαιότερα ο Σαμαράς.

  Flatrate σέ όλα:
  - 15% ΦΠΑ
  - 15% φορολόγηση επιχειρήσεων, παντός είδους καί μορφής.
  - 15% φόρος εισοδήματος μέ 12.000 αφορολόγητο όριο.
  - κατάργηση κάθε τεκμηρίου προέλευσης χρημάτων γιά επιχειρήσεις, αγορές ακινήτων, καταναλωτικών αγαθών.
  - δικαίωμα ολικής απόσβεσης μιάς επένδυσης σέ 3 ή 5 ή 10 χρόνια, χωρίς κανένα έλεγχο προέλευσης τού κεφαλαίου.
  - κατάργηση κάθε φόρου καί τεκμηρίου γιά κατοχή ακίνητης περιουσίας.
  - Δώδεκα μισθοί, μέ κατώτατο μισθό τά 1200 € μικτά.
  - Οι εργοδοτικές εισφορές νά αντιπροσωπεύουν τό 18% τού μισθού.
  - εξοντωτικά πρόστιμα στίς επιχειρήσεις πού απασχολούν ανασφάλιστους καί άτομα πού δέν έχουν άδεια εργασίας.
  - Όχι στήν εκποίηση κρατικών επιχειρήσεων, αλλά βίαιη προσαρμογή τους στήν καθετοποίηση τής παραγωγικότητας.
  - Ναί στήν εκποίηση κρατικών ακινήτων μεγάλης αξίας μέ διεθνείς διαγωνισμούς γιά συγκεκριμένη αξιοποίηση, όπως θά ορίζεται.

  Στήν κατεύθυνση αυτή υπάρχουν ένα σωρό ιδέες καί προτάσεις.
  Τό πώς μπορούν νά γίνουν όλα αυτά μέ ευρώ, τρόϊκα καί άδεια ταμεία είναι αλλού παπά ευαγγέλιο, αλλά γίνεται.

  Δέν είναι καινούργιες οι προτάσεις. Ίσως πιό επικαιροποιημένες.
  http://www.antinews.gr/2011/03/19/91917/
  http://www.antinews.gr/2011/04/14/96579/

  • alpha1 avatar
   alpha1 @ Ιαπετός 26/11/2012 00:04:41

   ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
   Ομως για να υλοποιηθούν αυτά σήμερα είτε ο Σαμαράς θα αποδεχτεί να συγκυβερνήσει με τον Τσίπρα σε κυβέρνηση που θα σχηματίσουν οι δυό τους ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ- ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ,
   ή θα το κάνει ο Τσίπρας μόνος του, πράγμα δύσκολο, αλλα όχι ακατόρθωτο, με δεδομένη την Αμερικάνικη στήριξη που φαίνεται να έχει εξασφαλίσει...

 17. Aris avatar
  Aris 24/11/2012 02:12:52

  Ξεχνάτε αγαπητέ ότι η Ρωσία μας έδινε δάνειο χωρίς να το έχουμε ζητήσει, αλλά τότε ο ΓΑΠ συζητούσε με τον Πούτιν και του περιέγραφε την "πράσινη" ανάπτυξη. Όσο για την Κύπρο, το μεγαλύτερο πλυντήριο Ρωσικού μαύρου χρήματος στον κόσμο (σύμφωνα και με τον Μίσα Γκλένι, δημοσιογράφο-συγγραφέα), δεν πρόκειται να πάθει όσα υπέστη η Ελλάδα και οι Έλληνες. Δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς (λαθρομετανάστευση) και δεν βλέπω να υπογράφουν όρους υποτέλειας. Μέχρι στιγμής χειρίζονται πολύ πιο πατριωτικά το ζήτημα και παραδίδουν μαθήματα διπλωματίας.

 18. vtrw avatar
  vtrw 24/11/2012 02:41:06

  Aδέξιε Δεξιέ δεν είσαι καλά ενημερωμένος. Οι Ρώσοι έχουν πάρει τα 2,5. Και μνημόνιο με μνημόνιο έχει μεγάλη διαφορά. Για έτη μια φορά διαβάζω ανακρίβειες εδωμέσα.

 19. cp avatar
  cp 24/11/2012 11:03:51

  Συμφωνώ με τον Αυριανιστή αν αντικαταστήσουμε την ΕΕ με το ευρώ.
  Υπάρχουν και χώρες της ΕΕ εκτός ευρώ !
  Η Κύπρος έπρεπε να ανήκει σε μια ομάδα λόγω του Κυπριακού.
  Δεν ανήκει στο ΝΑΤΟ και βρίσκεται σε φλεγόμενη ζώνη με αντικρουόμενα συμφέροντα.
  Η βλακεία είναι ότι παρέδωσε το νόμισμα της ,αυτό !
  Αν δεν γίνει κάτι ,θα της ρουφήξουν τον πλούτο.
  Εχει και πρόβλημα ότι έχει μαζέψει χρήμα από τους ρώσους και δεν μπορεί εύκολα να πάει με τον μπάρμπα Σαμ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.