#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2013 18:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ρώσοι ζήτησαν καθαρό παιχνίδι(Ανανεωμένο) Ρωσικά μιλούσε σήμερα το μεσημέρι το Μέγαρο Μαξίμου καθώς έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι διαγωνισμοί για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που είναι σε εξέλιξη και που περνούν από χίλια κύματα λόγω των αντιδράσεων από ΗΠΑ και Ευρώπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Ρώσοι ζήτησαν ξεκάθαρες κουβέντες και διαδικασίες και να μην υπάρξουν υπόγεια παιχνίδια που θα συνδέονται με πιέσεις συμφερόντων. Ουσιαστικά ζήτησαν να υπάρξουν διαγωνισμοί με καθαρά οικονομικούς όρους. Όποιος δώσει τα πιο πολλά να πάρει τις εταιρείες και να μην υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις, που ήδη υπάρχουν βέβαια από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς οι οποίοι δε θέλουν τους Ρώσους να ισχυροποιούνται στην ενεργειακή σκακιέρα της περιοχής.

Από την πλευρά του Μαξίμου κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι ο Α.Σαμαράς δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και ξεκαθαρίζουν ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα πάντα θα κινηθούν με διαφάνεια.

Ο διαγωνισμός στην πρώτη του φάση ολοκληρώνεται σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου οπότε και θα γνωρίζουμε λίγο – πολύ τι πρόκειται να γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί τόσο το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα όσο και η επίσκεψη του Σ. Λαβρόφ στην Αθήνα.

Το παιχνίδι που παίζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο και οι ισορροπίες πολύ λεπτές. Δισεκατομμύρια ευρώ παίζονται αλλά και ένα γεωστρατηγικό παιχνίδι το οποίο όλοι θέλουν να κερδίσουν. Γι’ αυτό και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 12/03/2013 17:35:20

  Η ημερομηνία καί ώρα τής συνάντησης είναι ενδεικτική, άν δέ προστεθεί σέ πλήθος άλλων σχετικών ενδείξεων (τελευταία, άρθρο τής WSJ πού απογυμνώνει τό μύθο τού shale gas τών ΗΠΑ), τότε γίνεται βέβαιο ότι έρχονται δομικές αλλαγές σύντομα.

 2. clouney avatar
  clouney 12/03/2013 19:43:56

  Χωρίς να έχω γνώσεις εξωτερικής πολιτικής έχω την εντύπωση ότι είναι απαραίτητη η πολιτική των ισορροπιών. Καλές σχέσεις και συναλλαγές και με τους Ρώσους και με τους Αμερικανούς και με την Ευρώπη κατά περίπτωση με κύριο γνώμονα τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας. Έχουμε τα χαρακτηριστικά όπου οι άλλοι πρέπει να έρχονται παρακαλώντας για συνεργασίες και όχι να πηγαίνουμε εμείς σαν ζήτουλες και επαίτες. Αυτό όμως απαιτεί σωστό σχεδιασμό και ικανά άτομα να τον εφαρμόσουν. Το ερώτημα λοιπόν είναι τα διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά αυτή η Κυβέρνηση ή θα είναι μια από τα ίδια των τελευταίων σαράντα ετών?

 3. Σταύρος Πετρολέκας avatar
  Σταύρος Πετρολέκας 12/03/2013 19:56:05

  Ειδωλοκλάστη, πας καλά?

  Ποίον μύθο του shale gas τών ΗΠΑ απογυμνώνει άρθρο του WSJ? Oύτε τα σχιστολιθικά είναι μύθοι, ούτε το WSJ θα φιλοξενούσε τέτοια, μιάς και ως εφημερίδα υποστηρίζει σθεναρά την διάδοση των.

  .......αντίθετα απο τον Κυρ Αλεξέι Μίλερ, που ούτε να ακούσει δεν θέλει γιά δαύτα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Σταύρος Πετρολέκας 13/03/2013 00:54:18

   Δε βαριεσαι.Η τιμη του φυσικου αεριου στην Αμερικη ειναι το 1/3 αυτης που πουλαει ο Μιλερ αλλα σημασια εχει να μας βγει ο παρανοικος αντιαμερικανισμος.Παντως τα αμερικανικα αποθεματα δεν ειναι προς πωληση.Ειναι για να ριξουν την τιμη του ρευματος εκει και να ενισχυσουν την ανταγωνιστικοτητα της βιομηχανιας.

   • eksothen avatar
    eksothen @ ψυχραιμια 13/03/2013 10:10:01

    You wrote, "...αλλα σημασια εχει να μας βγει ο παρανοικος αντιαμερικανισμος..."!
    Let me ask you a question, do you consider pro americanism as logical or something psychologicaly normal i.e. non paranoid ???
    Because if you do, then I am sure an analyst can be found for your case!!!

 4. Δήμος avatar
  Δήμος 12/03/2013 20:10:18

  Στο μεταξύ στη γνωστή πρεσβεία είχαν ανεβάσει πίεση

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Δήμος 12/03/2013 21:17:07

   ...μόνο πίεση;;;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Δήμος 12/03/2013 21:17:23

   Μήνες τώρα και την εκτονώνουν μέσω σύριζα και ανέλ...

 5. kosvag avatar
  kosvag 12/03/2013 20:27:28

  1) Όταν υπέγραψαν στην Γιάλτα υπέγραψαν. Επίσης και χθές και σήμερα η ΗΠΑ κάνουν κουμάντο σε όλη την την περιοχή μας και όχι μόνο.
  2) Με καθαρά οικονομικούς όρους: αυτοί δίνουν 2 δις και η ΗΠΑ μπορούν να κανονίσουν να κουρευτούν 200 δις.
  3) Η Ρωσία έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ μόνο το 1/4 του Ελληνικού κκ ΑΕΠ, έχουν 100-200 εκατομμύρια Ρώσους στην φτώχεια και από τον Πούτιν περιμένουμε €?
  4) Πάντως παζάρι στο παζάρι και από την σκόνη των Ρώσων κάτι ας μείνει (πχ κανένας τουρίστας).

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kosvag 12/03/2013 21:21:06

   Ας κουρέψει σήμερα τα 200 δις και βλέπουμε. Δε μπορεί σήμερα; Λυπούμαστε αλλά έχασε. Όταν το κάνει τα ξαναλέμε. Και μετά τολμούν κάποιοι να μιλούν ειρωνικά για το μύθο περί του "ξανθού γένους". Αυτοί τουλάχιστον έχουν ζεστό χρήμα και δίνουν τα διπλά και βάλε και έχουν το στόλο τους να αρμενίζει στο Αιγαίο μας. Οι Τούρκοι γείτονες ας προσέχουν γιατί δεν είμαστε μόνοι μας πλέον. Από το καλοκαίρι οι Ρώσοι θα έχουν μόνιμο λιμάνι σε Ελλάδα και Κύπρο για τα πολεμικά τους. Το νάτο ξόφλησε οριστικά αφού δε μας φύλαξε ποτέ από εχθρούς αλλά τους στήριζε πάντα και ενεργά μαλιστα...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Γεώργιος Τ. 13/03/2013 00:55:57

    Αν νομιζεις οτι η Ρωσια θα συγκρουσθει με την Τουρκια για χαρη σου εισαι πολυ γελασμενος.

    • ^Mara^ avatar
     ^Mara^ @ ψυχραιμια 13/03/2013 08:05:01

     ...Βρέ Ψυχραιμία, γιατί παριστάνεις τον αφελή, αφού δεν είσαι.
     Τα κράτη, τα έθνη έχουν ποτέ σταθερούς φίλους???
     Όχι βέβαια...
     Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα, που όταν είναι κοινά με την χ,ψ χώρα δημιουργούν σταθερή συνεργασία - "φιλία".
     Αυτές λοιπόν οι συνεργασίες λόγω των υψηλών συμφερόντων που τις διακρίνει, έχουνε πάντα και υψηλού επιπέδου αντιδράσεις....
     Αλλά και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι.... Έχει συμφωνηθεί ότι τυχόν ρίχτερ... που θα προκύψουν θα υπάρχει η ανάλογη βοήθεια....
     Αλίμονο άν δεν είχε συμφωνηθεί....
     Μην τα απλοποιείς λοιπόν έτσι τα πράγματα, γιατί δεν σου αρέσει η εξέλιξη....

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ ^Mara^ 13/03/2013 17:05:50

      Πέστα Μάρα! Θα έρθει ταμπλάς σε πολλούς με όσα θα δούμε...

 6. Aρχιμηδης avatar
  Aρχιμηδης 12/03/2013 20:41:59

  " Ουσιαστικά ζήτησαν να υπάρξουν διαγωνισμοί με καθαρά οικονομικούς όρους."
  Καλά, δεν ξέρουν οι Ρώσοι οτι η Ελλάδα με καθαρά οικονομικούς όρους είναι χρεωκοπημένη ακόμα και τυπικά (CDS) και μόνο με πολιτικούς όρους εξακολουθεί να "είναι" στο Ευρώ? Δεν ξέρουν οτι για να γίνει δεκτό το αίτημά τους πρέπει πρώτα να το εγκρίνουν η Αμερική και η Γερμανία άντε και η ΕΕ και μετά η Ελλάδα?...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Aρχιμηδης 12/03/2013 21:21:36

   Νομίζεις... και θα το δεις σύντομα!

 7. ^Mara^ avatar
  ^Mara^ 12/03/2013 21:26:17

  "...Πέσε.... για να πέσω...."
  Στην προκειμένη περίπτωση όποιος θέλει να πάρει, να δώσει κιόλας.
  Θέλω να πιστεύω ότι Αντώνης Σαμαράς θα το χειριστεί α-ρι-στο-τε-χνι-κά....
  Τώρα παίζονται όλα....

 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 12/03/2013 21:26:27

  ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑ ΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ .

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 12/03/2013 22:16:00

   .....Άμα έχεις σταθμίσει σωστά τις δυνάμεις και τα δεδομένα σου, αν είσαι αποφασισμένος να το πας μέχρι τέλους και δεν τρέχεις να κρυφτείς σαν τρομαγμένο κουνάβι στην πρώτη απειλή, σίγουρα θα έχεις καλύτερη τύχη από εκείνην του συμπαθούς, πλην δειλού Κωστή......
   Γιατί Ηγέτη δε σε κάνει το επώνυμο, αλλά η ψυχή.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Queen For The Black Side 12/03/2013 22:47:14

    Πας καλα ? Τι ειναι αυτα που λες για κουναβια και δειλια ?Ζεις εδω στην Ελλαδα ? Ποιος αλλος ηγετης εκανε παιχνιδι με τους Ρωσους στον βαθμο που το εκανε ο Κωστας Καραμανλης ?Για ποιον αλλον ηγετη ακουστηκε και αποδειχτηκε ο σχεδιασμος της δολοφονιας αυτου και της οικογενειας του ?Ποιος αλλος τολμησε να μιλησει για τους νταβατζηδες και να τους παει κοντρα ?Ποιος αλλος πολεμηθηκε απο θεους και δαιμονες με ΓΑΠ και ΓΑΠοσκυλα με λυσσα ?Μετρημενα λοιπον τα λογια σου ανεγκεφαλε !

    • Νικόλας avatar
     Νικόλας @ Ραβινος 12/03/2013 23:33:15

     Ποιος του είπε να κάνει παιχνίδι με Ρώσους; Όποιος πάει με τους Αμερικανούς προκόβει! Καταλάβετέ το και αφήστε τα παιχνίδια με το "ξανθό γένος". Δείτε τι έπαθε ο Άσαντ και ο Καντάφι! Ένας είναι ο σύμμαχος: ΗΠΑ. Ούτε Γερμανία ούτε Ρωσία ούτε κανείς άλλος. Όποιος του πάει κόντρα τον τρώει το μαύρο φίδι!

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Ραβινος 13/03/2013 07:49:07

     Αγαπητέ Ραβίνε, ''μάγκας'' είναι αυτός που όταν μπαίνει σ΄ένα παιχνίδι έχει πλήρη επίγνωση του ρίσκου και συνειδητά το αναλαμβάνει. Όχι ο επιπόλαιος που προκαλεί παραγνωρίζοντας τους κινδύνους και μόλις του τραβήξουν τα λουριά τρέπεται σε φυγή ......κουρασμένος. ΄Οταν μπαίνεις σε ''πόλεμο'' εκπροσωπώντας έναν ολόκληρο λαό, πρέπει να είσαι πανέτοιμος ΓΙΑ ΟΛΑ. Διαφορετικά, κάθεσαι με την οικογένειά σου ήσυχος στο σπίτι και πας εκδρομές. Οι εξαγγελίες για σύγκρουση με νταβατζήδες, αδίστακτα συμφέροντα και λοιπούς ''δαίμονες'', οι ...επανιδρύσεις του κράτους και τα λοιπά, ευχαριστούν μεν τους ''πιστούς'' των εν τοις λόγοις δοξασμένων ..... πολέμαρχων, όμως παραμένοντας στο τέλος λόγος κενός, καταντούν άνοστα αστεία. Αυτά που περιγράφετε οτι συνέβησαν ενάντια του τρισμέγιστου, αποτελούν λαϊκό θρύλο και ιεροποιούν τη δειλία, την ατολμία και την άρνηση των ευθυνών δια της φυγής. Ας μην ξεχνάμε ποιός ΠΑΡΕΔΩΣΕ την εξουσία στον προδότη ΓΑΠ. Για σάς, μπορεί να μετρούν οι εντυπώσεις πιό πολύ απ΄την ουσία. Δικαίωμά σας. Και ο τυφλός φανατισμός κι η προσωπολατρεία, εξυπηρετούν βαθιές ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής. Με πλήρη λοιπόν κατανόηση θα σας αντιμετωπίσω, χωρίς να σας ανταποδώσω τον χαρακτηρισμό, αν και μου είναι πολύ εύκολο όπως καταλαβαίνετε :-).
     Καλή σας ημέρα.

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ Ραβινος 13/03/2013 09:49:40

     Ποιος αλλος τολμησε να μιλησει για τους νταβατζηδες και να τους παει κοντρα?

     --όλοι μιλάνε για αυτούς και υπόσχονται να τους πατάξουν. το κάνουν όσο το έκανε και ο κωστάκης ( δηλαδή καθόλου)

     Ποιος αλλος πολεμηθηκε απο θεους και δαιμονες με ΓΑΠ και ΓΑΠοσκυλα με λυσσα ?

     --όταν λες πολεμήθηκε φαντάζομαι πως εννοείς βατοπέδια, κουμπάρους, ρουσόπουλους και άλλα που έβγαιναν τότε στη φόρα.

     όσο για την περιβόητη απόπειρα δολοφονίας κάτι ηγέτες στυλ κάστρο, τσαβες κτλ (μακριά από εμάς) έπρεπε να τα έχουν παρατήσει από χρόνια. Προσωπικά πιστευω πως αν ξεκινάς τέτοιο παιχνίδι πρέπει και να το τελειώσεις. Αν στην πρώτη '' δυσκολία'' παραδίδεις τα κλειδιά στον καταστροφέα γαπ και ξεκουράζεσε στην ραφήνα χωρίς να έχουμε ακούσει τη φωνούλα σου τα τελευταία χρόνια τότε δεν είσαι ηγέτης

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Queen For The Black Side 12/03/2013 22:56:21

    Δεν ήταν δειλός ο Κωστής. Τουλάχιστο όχι δειλότερος από ΟΛΟΥΣ τους ηγέτες της μεταπολίτευσης.
    Απλά ανάμεσα στις εκλογές τον Οκτώβριο ή 4 μήνες αργότερα επέλεξε το μή χείρον βέλτιστον. Αν περίμενε το Μάρτη να ρίξει ο GAP τον Παπούλια, τότε εκτός απο δειλό θα τον κατηγορούσανε και ότι δεν άφησε ούτε 4 μήνες περιθώριο στον επόμενο απο κακία και σε βάρος της Πατρίδας. Τό λάθος του να μην καταλάβει οτι ο GAP ήταν του νηπιαγωγείου τον βαρύνει εξ ίσου με όλους μας...
    *Mην κολλάς ποτέ...

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Αρχιμήδης 13/03/2013 08:18:37

     Δεν ήταν αφελής ο κ.Κωστής ώστε να μη βλέπει σε ποιόν εγκαταλείπει μία χώρα έτοιμη να καταβαραθρωθεί. Απλά αρνήθηκε την ευθύνη του, γιατί δεν διέθετε τα αναγκαία ψυχικά εφόδια για να υπερασπιστεί. Ο ρόλος τον υπερέβαινε.
     Δεν τον αντιπαθώ. Τον βλέπω απλά όπως είναι και όχι όπως η αγάπη σας τον παρουσιάζει.

     • Αρχιμήδης. avatar
      Αρχιμήδης. @ Queen For The Black Side 13/03/2013 09:33:40

      Ηταν υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη χώρα βάσει του Συντάγματος το αργότερο σε 4 μήνες που θα "παραιτούσε" ο ΓΑΠ τον Παπούλια. Τό λάθος του ήταν οτι άργησε να την εγκαταλείψει αφ' ενός και δεν διανοήθηκε αφ' ετέρου οτι μπορεί ο Παπανδρέου να ήταν ενα διανοητικά καθυστερημένο παιδί όπως το διαπίστωσαν καθυστερημένα και οι Μερκοζί χωρίς να μπορούν κι αυτοί να το πιστέψουν...Ούτε ήταν δυνατό να γλυτώσουμε το ΔΝΤ και τα μνημόνια διότι ήδη είχε μπεί σε ενέργεια το σχέδιο PIIGS της Αυτοκρατορίας του χρήματος, η Ισλανδία είχε χρεωκοπήσει και η Ιρλανδία ετοιμαζόταν να το κάνει. Απλά ο ΓΑΠ την πρόλαβε και μπήκαμε στο ΔΝΤ μια βδομάδα πρίν απ τους Ιρλανδούς που αν δεν ήταν ο ΓΑΠ θα είχαν προηγηθεί κατα ενα μήνα τουλάχιστο...

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Queen For The Black Side 12/03/2013 22:58:34

    ῎Οχι προσωπική ἐμπάθεια, Βασίλισσα μου. :D Τουλάχιστον ἄς εἴμαστε ἀντικειμενικοί ὅταν κρίνομε τήν γεοπολιτική στρατηγική του.

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Φωτεινή 13/03/2013 07:55:08

     Αγαπητή Φωτεινή, όχι μόνο δεν τον αντιπαθώ τον Κωστή, αλλά αντίθετα τον θεωρώ δημοκρατικό, ειλικρινή και υπεράνω κάθε υποψίας στα εθνικά ζητήματα (πολύτιμη για μένα ιδιότητα). Απλά ο άνθρωπος έπεσε θύμα του επωνύμου του, γιατί '' η καρδία μεν πρόθυμος, η δε σαρξ ασθενής''.

   • ^Mara^ avatar
    ^Mara^ @ Queen For The Black Side 13/03/2013 00:02:05

    "...Η τέχνη και η πονηριά τη νικά την αντρειά..."
    Η οπισθοχώρηση δεν σημαίνει πάντα ήττα. Μπορεί να σημαίνει και τακτική....
    Άν νομίζετε αγαπητή Βασίλλισα, ότι η μάχη της εξωτερικής πολιτικής που ξεκίνησε ο Κώστας Καραμανλής από το 2004, τελείωσε το 2009 επειδή ο κόσμος προτίμησε τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, είστε μακριά νυχτωμένη...., ή έτσι στείρα αντιλαμβάνεστε την τέχνη της πολιτικής.
    Δείχνετε ευφυής, για αυτό μου κάνει εντύπωση πως μερικές φορές αποτυπώνεται στα σχόλια σας μιά τόσο μονοκόματη σκέψη.
    Εκτός... και άν είναι θέμα εμπάθειας.

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ. avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ. @ ^Mara^ 13/03/2013 00:30:49

     Μάλλον είναι θέμα ηλικίας θα έλεγα...

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. 13/03/2013 08:21:27

      Αφού είστε ήδη μεταμφιεσμένος, σας καλώ στο αποκριάτικο πάρτι του Σαββάτου 16/03 ώρα 22:00 μ.μ. Ξέρετε.
      Τα υπογλώσσια και τη μαγκούρα, να τα αφήσετε παρακαλώ στη ρεσεψιόν :-).

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ ^Mara^ 13/03/2013 08:12:27

     Αγαπητή Μάρα,γιατί όλοι όσοι υπεραγαπάτε τον κ.Κωστή Κ. αδυνατείτε να αποδεχτείτε τη διαφορετική εκτίμηση του...έργου και της προσφοράς του, παρά μονάχα ερμηνεύοντας την ως εμπάθεια; Η εξωτερική πολιτική σίγουρα είναι πολύπλοκη και μπορεί να είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης ο κ. Κωστής με τους Ρώσους. Ωστόσο τη δύσκολη στιγμή υπήρξε ρίψασπις και αυτή του η δειλία οδήγησε στον ΓΑΠ, το ΔΝΤ και την καταστροφή που βιώνουμε. Σε κάποια θέματα, όταν ας πούμε κρίνουμε τις ηγετικές ικανότητες κάποιου, πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Η ανθρώπινη πλευρά του είναι άλλο θέμα. Σας μπερδεύω απλά, γιατί επιλέγω να είμαι απόλυτη, ενώ εσείς όχι.

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ. avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ. @ Queen For The Black Side 13/03/2013 09:07:16

      Αγαπητή Βασίλισσα,
      Κάνε έστω μισό χιλιοστούλι πίσω, σε παρακαλώ. Δεν θα καταστραφεί η γη...
      Μεταμφιεσμένη εσύ, μεταμφιεσμένος κι εγώ, ευχαριστώ για την πρόσκληση, θα έρθω χωρίς μαγκούρα, αλλά το υπογλώσσιο, ιδίως όταν κυκλοφορεί κρασί δεν μπορώ να το αποχωριστώ. Τουλάχιστο μέχρι να μου το κόψει κι αυτό ο ΕΟΠΥΥ και να πάω στους Κινέζους για βότανα...
      Δεν έχω καμμία πρόθεση να σε υποτιμήσω, αντιθέτως η εκτίμησή μου είναι βαθειά και ειλικρινής. Ομως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι είσαι 25 ετών περίπου, πράγμα πίστεψέ με θαυμάσιο και μακάρι να τόχα και γώ που έκλεισα σχεδόν τα 60...
      Δεν είναι ο Κωστής ο χειρότερος δυστυχώς...

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. 13/03/2013 20:23:43

      :-) Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χιούμορ σας κυρίως αγαπητέ Δημήτρη :-) !!! Αλλά πως καταλάβατε οτι θεώρησα ποτέ εγώ τον κ. Κωστή ως τον χειρότερο; Ο Σημίτης και ο ΓΑΠ μοιράζονται το χρυσό, γιατί είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Απλά ο κ. Κωστής, υπήρξε άτυχος ''κληρονόμος επωνύμου'', μη οπλισμένος ψυχικά με τις δυνάμεις εκείνες που θα του επέτρεπαν να φανεί αντάξιος της ύψιστης ευθύνης την οποία από λάθος ανέλαβε. Ο δειλός ηγέτης, είναι επικίνδυνος. Τον συμπαθείς, τον εμπιστεύεσαι και την πιό κρίσιμη στιγμή, εγκαταλείπει το πεδίο της μάχης και σε κρεμάει !!!
      Κατά τα άλλα, συμπαθής.

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ. avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ. @ Queen For The Black Side 13/03/2013 21:29:30

      Aγαπητή Βασίλισσα σε ευχαριστώ και εγώ που με "ακούς" λίγο. Τώρα βάζεις και τον Κωστή σε πιό σωστή θέση.
      Να δούμε τελικά πού θα καταλήξει σε σχέση και με τον Αντώνη. Οχι οτι θα έβαζα και πένθος για χάρη του. Και εμένα με είχε εξοργίσει εκείνη η αποχώρησή του όμως "διέβλεπα" ήδη το αδιέξοδο να έρχεται κατά πάνω μας και μετά τα συγλονιστικά γεγονότα που ακολούθησαν και η αποκαλυφθείσα ανικανότητα, η διαφθορά, η βλακεία και η άμετρη δουλοπρέπεια των υπολοίπων με έκαναν πολύ επιεικέστερο απέναντί του.
      Υ.Γ. Αλήθεια το 25 το πέτυχα?

 9. Μάνια avatar
  Μάνια 12/03/2013 21:54:58

  χα,χα ,,,
  Επιτελους ρωσικο ποδαρι στο ΜΑξιμου
  ΚΑτι χρονια είχε να πατησει!

 10. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 12/03/2013 22:07:03

  Ο Σαμαράς έχει ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΩΤΕΡΟ πρόβλημα με μικρότερο περιθώριο ελιγμών...
  Πρέπει να πείσει πάση θυσία τους υπαλλήλους της Τροικα για την μείωση του ΦΠΑ έστω για τη θερινη σαιζόν.
  Δεν μπορεί να τάχει όλα...

 11. aris. aold avatar
  aris. aold 12/03/2013 22:33:11

  Από την εισβολή στην Κύπρο και μετά ποτέ και σε κανένα θέμα δεν στηριξαν οι Αμερικάνοι την Ελλάδα.

  Προφανώς είχαν τα συμφέροντα τους και τα υπεράσπιζαν πετσοκόβοντας κάθε φορά την Ελληνική κυριαρχία.

  Ποιος ξεχνάει την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

  Ποιος ξεχνάει ότι την εποχή που στην Τουρκία εκτελούσαν τους Κούρδους αμερικάνοι διπλωμάτες ανησυχούσαν στην Θράκη για τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων μειονοτικών.

  Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από την τακτική του οσφυοκάμπτη που έχουμε δείξει όλα αυτά τα χρόνια;;

  Η χώρα πρέπει να αναζητήσει νέες συμμαχίες γιατι η αμερικάνικη πολιτική είναι μονομερείς και εχθρική για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

  Η στροφή στην Ευρωπαική Ενωση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

  Η Γερμανία έχει τεράστια οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία και δεν πρόκειται να μας στηρίξει.

  Ασε που οι Γερμανοί είναι στην κοσμάρα τους.

  Η χώρα πρέπει να ανοιχθεί σε Ρωσία και Κίνα.

  Η Ρωσία μπορεί να μην είναι μεγάλη υπερδύναμη όπως η Αμερική και η Γερμανία αλλά για την περιόχή μας είναι μεγάλη δύναμη και πρέπει να την βάλουμε στο παιχνίδι.

  Αιγαίο και Βόσπορος είναι η βαλβίδα ασφαλείας της Ρωσικής δύναμης και πρέπει να ελέγχονται από τον Πούτιν.

  Από την άλλη πλευρά η Κίνα είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας και διαθέτει ρευστότητα που δεν έχει κανείς.

  Το συμφέρον της χώρας είναι να μοιράσει πλουτοπαραγωγικές πηγές και σε Ρωσία και σε Κίνα.

  Εξάλου μαθήματα ελεύθερης οικονομίας και ανταγωνιστικότητας οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι μας παρέδωσαν οπότε ας κερδίσει αυτός που προσφέρει τα περισσότερα.

  Αφου μας δίδαξαν την πουτανιά ας τα πάρουμε όσο ποιο χοντρά μπορούμε.

  Ο Σαμαράς τα έχει ζυγίσει και έχει πάρει τις αποφάσεις του.

  Αλλιώς δεν θα καλούσε τον Μίλερ για να τον συναντήσει.

  Προφανώς η συμφωνία κλείδωσε.

  Δεν θα ήταν άσχημα ένα νησί του Αιγαίου να δίνονταν για να γίνει Ρωσικός ναύσταθμος.

  Πειραιάς και οΣΕ στους Κινέζους.

  Συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων στις διακεκαυμένες ζώνες με το Ισραήλ.

  Τζόγος ρίσκο και όπου βγει.

  Χαμένοι ειμαστε με τον τρόπο που το πάμε όλα αυτά τα χρόνια.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ aris. aold 13/03/2013 12:34:49

   Oσο οι Αμερικάνοι δεν αποφασίζουν οικειοθελώς βεβαίως να πάρουν τις βάσεις τους απο τη Σούδα και το Ακτιο, τα περιθώριά μας για την διεκδίκηση των συμφερόντων μας θα καθορίζονται απο την Αμερική. Εντός αυτών των ορίων είμαστε "ελεύθεροι" να παίξουμε, αρκεί να μην τα παραβιάσουμε. Διότι η Σούδα μας βλέπει με ακρίβεια χιλιοστού (λένε και το πιστεύω, οτι μπορούν αυτή τη στιγμη να διαβάσουν τη μάρκα που γράφει το τσιγάρο μας πάνω στο φίλτρο) και το Ακτιο (Awacs) μας ακούει μέχρι στον ήχο μιας καρφίτσας που πέφτει απο το τραπέζι μας στο δάπεδο...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Αρχιμήδης 13/03/2013 17:08:53

    Υπερβολές τεράστιες. Ναι μεν υπάρχει η τεχνολογία αλλά τόσοι μουρλοί που είμαστε δε μας προλαβαίνουν όλους. Έπρεπε να έχουν έναν άνθρωπο για τον καθέναν μας...

 12. Karenin avatar
  Karenin 13/03/2013 00:06:26

  Παράξενο που οι Ρώσοι ζητάνε τίμιο και καθαρό παιγνίδι, όταν είναι γνωστό οτι δεν μπορούν να παίξουν σε αυτά.. Στην χώρα τους δεν κατάφεραν να στήσουν ούτε ένα τέτοιο...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Karenin 13/03/2013 08:10:09

   Άσχετα με το τι κάνουν οι Ρώσοι, για πες μας ένα μεγάλο κράτος που εφάρμοσε τιμιότητα στις συναλλαγές του. ΟΛΟΙ οι δυτικοί είναι γενοκτόνοι και αποικιοκράτες σε αφρική και αμερική. Και οι ΗΠΑ είναι δημιούργημα πάνω στο αίμα των ντόπιων ινδιάνων. Ή δεν ξέρεις ιστορία από το 1500 και εντεύθεν;

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ. avatar
   ΔΗΜΗΤΡΗΣ. @ Karenin 13/03/2013 09:14:59

   Αυτό ακριβώς αναρωτιέμαι κι εγώ αγαπητέ Καρένιν.
   Δεν καταλαβαίνουν οτι την αίτησή τους αυτή πρέπει να την υποβάλλουν στους κυβερνήτες του προτεκτοράτου και όχι στού ντόπιους αντιπροσώπους τους?
   Μάλλον εγγράφουν υποθήκες λοιπόν...

 13. πολιτης avatar
  πολιτης 13/03/2013 10:37:09

  ας ελπισουμε οτι οι επιλογες της κυβερνησης θα εχουν θετικο αποτελεσμα. μη γελιομαστε, τα περι καθαρου παιχνιδιου και τιμηματος κι οι ιδιοι ο ρωσοι γνωριζουν οτι ειναι απλα κουβεντες για λαικη καταναλωση. δεν υφιστανται στην πραγματικοτητα τετοια δεδομενα. ολα εντασσονται σε μια γενικοτερη γεωστρατηγικη σφαιρα που υπαγορευει τις κινησεις σε τετοιους καιριους τομεις, οπως ειναι η ενεργεια.
  αυτο που μενει να δουμε ειναι η αποτελεσματικοτητα του σαμαρα να συνδυασει τα θεματα ωστε να εχουμε καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο του καραμανλη που ομολογουμενως δεν του βγηκε.
  σε καθε περιπτωση θεωρω οτι ειναι μεγαλης σημασιας οι χειρισμοι που θα γινουν και θα κρινουν σε μεγαλο βαθμο και τις μετεπειτα εξελιξεις σε πολλα εθνικα και οικονομικα θεματα.

 14. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/03/2013 12:13:13

  Απο άρθρο του Κου Καρακούση στο Βήμα, το οποίο πρέπει να αποτελέσει και αντικείμενο της προσοχής μας. "Οι κινήσεις των Αμερικανών, οι επενδύσεις των Ρώσων"
  ..Συνοπτικά μπορεί να πει κανείς ότι η νέα παγκοσμιοποίηση, που θα έχει επίκεντρο την Αφρική, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, προϋποθέτει ασφάλεια, ειρήνευση και νέες συμμαχίες. Κάπως έτσι δένουν τα πράγματα και εξηγούνται οι κινήσεις των Αμερικανών, οι επενδύσεις των Ρώσων, το ενδιαφέρον τους για τη ΔΕΠΑ και το Νεώριο της Σύρου, αλλά και οι ανησυχίες των Ισραηλινών και η γενικότερη κινητικότητα στην περιοχή.

  Αν όντως λοιπόν έλθει το Λεβάντε στο προσκήνιο, οι ευκαιρίες για την Ελλάδα μπορεί να είναι σημαντικές και ενδιαφέρουσες. Στην περίπτωση αυτή η χώρα μας, ως η μόνη ανεπτυγμένη και μέλος της ευρωζώνης, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κέντρο διεθνούς ενεργειακού εμπορίου και να αποτελέσει τη βάση διεθνών συναλλαγών. Διαθέτει ζηλευτή γεωπολιτική θέση, σύγχρονες υποδομές, διασυνδεδεμένο χρηματοοικονομικό τομέα και εκπαιδευμένο δυναμικό, ικανό να διεκπεραιώσει το έργο. Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα συμμαχιών.

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Δρόλαπας 13/03/2013 17:31:16

   Λες γι αυτό η Black Rock και τα distress Funds να έχουν ήδη τσεπώσει τα κόκκινα ενυπόθηκα δάνεια ιδίως της Αγροτικής ώστε εκμηδενίζοντας σχεδόν και τις τιμές των ακινήτωνμε τις κατασχέσεις που βιάζονται τόσο να προωθήσουν και οι Τροικανοί, να τόβαλαν σκοπό να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία και χωράφια στην Ελλάδα?

 15. Queen For The Black Side avatar
  Queen For The Black Side 14/03/2013 08:30:08

  Αγαπητέ Δημήτρη, ο κ. Αντώνης Σαμαράς (τον οποίο ΔΕΝ ψήφισα γιατί δεν του συγχώρεσα ΠΟΤΈ την οπισθοχώρηση στον αντιμνημονιακό αγώνα) ήδη παρουσιάζεται πιό εργατικός, πιό σοβαρός και πιό (σοφά)συγκεντρωτικός από τον κ.Κωστή. Πιστεύω πως είναι και πιό γενναίος. Περιμένω όμως να ρισκάρει, να τολμήσει, να συγκρουστεί, γιατί διαφορετικά, θα έχει σπαταλήσει τις ικανότητές του και θα έχει φθαρεί άσκοπα.
  Υ.Γ : Κοιτάξτε. Το προσωπικό μου ''κοντέρ'', το έχω συνειδητά παγώσει στον αριθμό ''20'' και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μετακινηθεί από εκεί, ούτε σε 2 αιώνες !! Άρα, κοντά πέσατε. :-)
  Καλή σας ημέρα.

 16. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 14/03/2013 10:22:43

  Φρέσκο:
  Natural Gas Europe:
  "Overall there is certainly a formation of a regional gas and political triangle between South Stream, Greek privatization and the Southern Corridor, in addition to newly discovered gas in the eastern Mediterranean. In that sense, a multilayered energy game is in full swing with tremendous interest for all key energy players in Europe."

  Στ. Πετρολέκα
  Τά περί 'απογύμνωσης' τού μύθου shale gas θά τά βρείτε στό NYT (όχι στό WSJ) άν γκουγκλάρετε γιά "nyt shale gas ponzi".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.