04/09/2009 22:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ρουσόπουλος, Λιάπης και Βουλγαράκης παραιτήθηκαν. Ο Κυριάκος δεν θα ευαισθητοποιηθεί; Στελέχη της ΝΔ εκθείαζαν πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη την κίνηση του Βουλγαράκη να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του λέγοντας ότι παρά τη ζημιά που προκάλεσε στο κόμμα «φέρθηκε αντρίκια».

 Τα ίδια στελέχη διερωτώντο: « Ο Κυριάκος που πιάστηκε επ αυτοφώρω με ταν τιμολόγια της Ζήμενς δεν θα επιδείξει παρόμοια ευαισθησία»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pizza avatar
  pizza 04/09/2009 22:26:20

  Αν τα στελεχη αυτα της ΝΔ εκθειαζαν ον ο Βουλγαρακης φερθηκε αντρικια τοτε να του βγαλουμε ολοι το καπελο. Σιγα ρε παιδια δεν του εδωσαν και κανενα πιστολι και του ειπαν κανε οτι νομιζεις σωστο! Του ειπαν σεν εισαι στο ψηφοδελτιο και ετρεξε να προλαβη πριν βγη το χαρτι. Ακομη αυτα τα στελεχη το μαθημα τους δεν το εμαθαν. Τ'ακους ΚΩΣΤΑΚΗ????????????? Συνεχιζε το καθαρισμα. Ο επομενος αντρας παρακαλω!

 2. Apostolopoulos avatar
  Apostolopoulos 04/09/2009 22:30:06

  Η Αγία Οικογένεια αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μαζί με τη ΜΕΤΚΑ τη τουρκική εταιρεία Zorlu στην οποία η ΔΕΗ ανέθεσε το 2006 χωρίς διαγωνισμό τη συντήρηση των Αεροστροβίλων στη Κρήτη και στη Ρόδο. http://www.zorlu.com.tr/en/grup/ene_om.asp
  Ο Κυριάκος επισκέπτεται συχνά τη ΔΕΗ ως υποστηρικτής της εταιρείας ΜΕΤΚΑ του Μυτιλιναίου, στην οποία παράνομα ανέθεσε χτες η ΔΕΗ προ δεκαημέρου έργο 560 εκ. ΕΥΡΩ στη Μεγαλόπολη….
  Δείτε το σχετικό άρθρο του Αδέσμευτου
  http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=2033
  26/08/2009
  Η ΔΕΗ πέρασε χθες “στη ζούλα” το μεγάλο σκάνδαλο!
  Εύγε! Ολοκληρώθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ η εσπευσμένη ανάθεση του έργου της Μεγαλόπολης, όμως οι καπνοί από τις φωτιές στην Αττική δεν φθάνουν για να καλύψουν το μέγεθος του σκανδάλου.
  Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει περίπτωση έργου όπου τον πελάτη τον συμφέρει να πάει πίσω η έναρξη κατασκευής του για να μην επιβαρυνθεί με πρόσθετα κόστη, να έχει ένα 2μηνο περιθώριο πριν αποφασίσει τι θα κάνει και παρ’ όλα αυτά αυτός να σπεύδει να το αναθέσει στον εργολάβο για να αρχίζει να μετρά πιο γρήγορα ο χρόνος παράδοσης; Η φυσιολογική απάντηση θα ήταν όχι, πλην όμως συνέβη με τη ΔΕΗ στην περίπτωση της Μεγαλόπολης όπου ενώ είχε περιθώριο μέχρι τέλη Οκτωβρίου για να αποφασίσει επί του θέματος, έσπευσε να αναθέσει το έργο εν μέσω πυρκαγιών και καλοκαιρινών διακοπών. Μάλιστα το κατακριτέο στην υπόθεση δεν είναι τόσο η βιασύνη στην ανάθεση αλλά το γεγονός ότι όσο πιο γρήγορα υπογραφεί η σύμβαση για το έργο τόσο πιο γρήγορα θα λήξει ημερολογιακά η περίοδος χάριτος που έχει δώσει ο εργολάβος στην καθυστέρηση των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ή των γραμμών μεταφοράς, πριν αρχίσει να υποβάλλει απαιτήσεις πρόσθετης αποζημίωσης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, με την εσπευσμένη αυτή ανάθεση θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη και η πληρωμή των πρόσθετων αυτών αποζημιώσεων αφού πριν από ένα μόλις μήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ είπαν ότι τα έργα διασύνδεσης με το Δίκτυο Υψηλής Τάσης 400 kV ημερολογιακά θα είναι έτοιμα μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος από τον εργολάβο.
  Είναι επίσης ποτέ δυνατόν να στοιχίζει λιγότερο η συντήρηση εξοπλισμού όσο αυτός παλιώνει και αυξάνουν και οι ετήσιες ώρες λειτουργίας του; Η φυσιολογική απάντηση είναι όχι, πλην όμως και πάλι “συνέβη το θαύμα” με την περίπτωση της Μεγαλόπολης. Εκεί λοιπόν η σχετική ξεχωριστή σύμβαση συντήρησης που συνοδεύει την ανάθεση του έργου χωρίζεται σε δύο 6ετείς περιόδους. Η πρώτη περίοδος, που είναι υποχρεωτικό να πληρωθεί από τη ΔΕΗ, στοιχίζει 94 εκατ. ευρώ και η δεύτερη, που είναι προαιρετική για τη ΔΕΗ, στοιχίζει 49 εκατ. ευρώ, παρά το ότι κατά τη δεύτερη 6ετή περίοδο ο εξοπλισμός θα είναι και πιο παλιός και θα λειτουργεί και 20% περισσότερες ώρες τον χρόνο! Μόνο και μόνο από αυτό αποδεικνύεται το «καπελάκι» των 50 εκατ. ευρώ στη σύμβαση συντήρησης, όση ακριβώς είναι και η διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών.
  Και παρακαλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην μας πει τίποτε δικαιολογίες περί ανάγκης επίσπευσης της ανάθεσης γιατί δήθεν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση εντός του χρόνου ισχύος της προσφοράς, γιατί ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής ξέρουν ότι αρκεί να γίνει μόνο η ανάθεση εντός του χρόνου αυτού.
  Το μόνο λοιπόν που θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει η σημερινή ΔΕΗ είναι να δικαιολογήσει στις εισαγγελικές αρχές τα καπέλα και τις επιβαρύνσεις που έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν εξαιτίας των αποφάσεών της και σε αυτήν και σε άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις όπως του Αλιβερίου, του Ιλαρίωνα κ.λπ.
  Αθροίζοντας τις επιβαρύνσεις του Ελληνικού Δημοσίου, βασικού μετόχου της ΔΕΗ, απ’ όλες αυτές τις υποθέσεις τα χρήματα φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή θα χρειαζόταν για να αγοραστούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην καίγεται ο κόσμος.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
  Η επιστολή επιβεβαιώνει αυτό που καταγγείλαμε, το ότι δηλαδή ο ένας από τους δύο διαγωνιζόμενους, και συγκεκριμένα αυτός που ενδιέφερε τη ΔΕΗ αφού με αυτόν και μόνο είχε διαπραγματευτεί για τους όρους της ανάθεσης του έργου, είχε ήδη παρατείνει την προσφορά του πολύ πριν από τον προγραμματισμό της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. της 25ης Αυγούστου.
  Οσον αφορά τον χρόνο που προβλέπεται από την κατακύρωση μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, ας διαβάσει ο κ. Αθανασόπουλος τους όρους της διακήρυξης και ειδικότερα το άρθρο 12.2. του τεύχους «όροι και οδηγίες» που προβλέπει ότι ο ανάδοχος καλείται να υπογράψει τη σύμβαση εντός 15 ημερών από τη γνωστοποίηση της ανάθεσης, αλλιώς η ΔΕΗ έχει δικαίωμα κατάπτωσης της εγγυητικής του επιστολής.
  Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ 27 Αυγούστου που όπως μας πληροφορεί είναι το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΗ, και 10 Οκτωβρίου, που είναι 15 μέρες πριν από τη λήξη των προσφορών, σίγουρα θα γίνει και κάποια άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ όπου θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα. Τις 45 αυτές ημέρες (27 Αυγούστου – 10 Οκτωβρίου) ο κ. Αθανασόπουλος τις κόβει από τη 13μηνη περίοδο χάριτος που έδωσε ο ανάδοχος δηλαδή από την τσέπη της ΔΕΗ και άρα οφείλει να βγαίνει ως απολογούμενος και όχι ως τιμητής.
  Reply
  Factorx says:

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ @ Apostolopoulos 04/09/2009 23:17:49

   Συγγνώμη αλλά η σχέση της Αγ. Οικογένειας πώς προκύπτει? Μήπως είναι στο ΔΣ της Zorlu κάποιο μέλος της?

   • Apostolopoulos avatar
    Apostolopoulos @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 04/09/2009 23:28:31

    Ζητήστε από τον Τάκη Αθανασόπουλο τη Σύμβαση..

 3. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 04/09/2009 22:50:42

  Τώρα πλάκα κάνεις για Μητσοτάκη μιλάς... άσε που η Ντόρα έρχετεεε μπρρρρ

 4. ατακτος avatar
  ατακτος 04/09/2009 22:52:43

  η φατσουλα δεσμευτικέ ως πρόεδρος επιτροπής περιβάλλοντος Ελληνικής Βουλής να καθαρίσει το πρόβλημα ρυπάνσεις της πόλης που κατοικώ ...............Τσουφα το αποτέλεσμα χαχαχ

 5. Factorx avatar
  Factorx 04/09/2009 22:56:41

  γάιδαρε, πριμένω σχόλιο. Θεσσαλονικοί τα λένε

 6. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 04/09/2009 22:57:19

  Αν δεν παραιτηθεί, η περιρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι ΔΕΝ θα εκλεγεί.

 7. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 04/09/2009 23:46:23

  Και θα χαθεί τέτοια ρητορική δεινότης από τη Βουλή;

 8. aris53m avatar
  aris53m 05/09/2009 08:42:56

  γιατί μόνο ο κυριάκος?
  ο μαγγίνας τι θα κάνει? θα πουλάει λεμονάδες, πορτοκαλάδες, tam tam?
  αμ ο γείτονας με τα "καθαρά" χέρια?

  άσε φάκτορα. οι 250 από τους 300 (και δεν νομίζω ότι τα παραλέω) αν είχαν τσίπα θα την είχαν κάνει.

  πρώτη φορα βλέπω κλέφτες, να φωνάζουν τους άλλους κλέφτες, ... κλέφτες!!!

  (ούτε το μεταξύ καταργαρέων κλπ ρητό δεν πιάνει τόπο εδώ)

 9. Γκαλέτι avatar
  Γκαλέτι 05/09/2009 09:11:05

  Καμιά απόδειξη δέν υπάρχει για χρηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη απο την Siemens.
  Όπως και του Λιάπη ο λόγος που αποχώρησε είναι οτι αρπάχτηκε με τον ξάδελφο του μήν τα ισοπεδώνουμε όλα. Δέν αμφιβάλλω σε τίποτα οτι ίσως έχει πάρει και το κόμμα της ΝΔ μίζες αλλά όταν αποδειχτεί προσωπικά κάτι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλον τότε ευχαρίστως.
  Κομμένος αμέσως.

 10. fit to go avatar
  fit to go 05/09/2009 13:47:17

  Γιατί ρε φίλε πότε απασχόλησε ο Κυριάκος τη δικαιοσύνη με κάτι; Ο Καραμανλής να μην είναι υποψήφιος που ο Διευθυντής του γραφείου του είχε πάρε δώσε με τους ανακριτές όλων των μεγάλων υποθέσεων.

 11. ISAAK avatar
  ISAAK 05/09/2009 14:09:16

  Μπορώ να εκλεγώ πρωθυπουργός της χώρας αν και δεν ικανός

  Προϋπόθεση να έχω την αντιμετώπιση που έχει ο καραμανλής από το Μέγκα αλλά και τα άλλα κανάλια. Ζούμε μια χούντα των μέσων και αυτοβαυκαλιζόμαστε περί δημοκρατικού καθεστώτος
  Μπράβο Μπόμπολα,Λαμπράκη μπράβο Πρετεντέρη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.