#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/07/2012 21:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "Πράσινοι" ξεσκεπάζουν την "ανεύθυνη φλυαρία" του ΡέσλερΣτην σημερινή ομιλία του, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.  Είπε χαρακτηριστικά:

«Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι, που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει!

Τους θεωρώ -και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας! Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους περάσει..»

Βεβαίως ο Ρέσλερ εδώ και καιρό δείχνει να κάνει τα πάντα για να τορπιλίσει την όποια προσπάθεια.

Ο τύπος ακούει Ελλάδα και δαιμονίζεται: τη μια δεν έχει υπομονή, την άλλη μας βαρέθηκε, την τρίτη δεν θέλει ακούει καν τι γίνεται στη χώρα μας.

Σαν απατημένος σύζυγος σε φάση διάστασης συμπεριφέρεται…

Αλλά οι εποχές που έμεναν αναπάντητες οι εμπρηστικές δηλώσεις ,που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν κλίμα και να αυξήσουν κατακόρυφα την πίεση στην Ελλάδα πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Ο Σαμαράς έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δανεισμού και το δημοσιονομικό στη ρίζα του και όχι με επικοινωνιακούς όρους.

Άλλωστε, η όποια διαχείριση εντυπωσιασμού θα ήταν καταδικασμένη να καταρρεύσει και να εκθέσει τους εμπνευστές της…

Η τακτική της «πασόκειας μαγκιάς» που κατέληγε με την «ουρά στα σκέλια» μας τελείωσε.

Αλλά για να δείτε πόσο μονομερείς είναι οι ανταποκρίσεις για την κρίση από την Γερμανία και πόσο διαστρεβλωμένη η πληροφόρηση για την στάση των Γερμανών διαβάστε την παρακάτω ανταπόκριση που μας έστειλε ο "δικός μας" Θείος και μάλλον δεν θα την δείτε πουθενά αλλού:

Από συνέντευξη του Jürgen Trittin, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Πράσινων στην Bundestag, στην σημερινή Zeit:

ZEIT : Κύριε Trittin, ο υπουργός οικονομίας Philipp Rösler είπε ότι τον τρομάζει πιά η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ. Το βλέπετε κι εσείς έτσι;

Jürgen Trittin: Η φλυαρία του κ. Rösler είναι ανεύθυνη. Τέτοιες εικασίες οδηγούν σε πιστοληπτική υποβάθμιση της Γερμανίας, όπως συνέβη σήμερα. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να επιμείνουμε σε συντεταγμένες διαδικασίες. Η Τρόικα είναι εκεί και εξετάζει την κατάσταση στην Ελλάδα. Φρόνιμο είναι να περιμένουμε την έκθεσή της.

ZEIT: Τι θα συμβεί, άν το συμπέρασμα της Τρόικας είναι, ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα ;

Trittin: Τότε θα έχει πρόβλημα η Γερμανία. Για τον κίνδυνο μετάδοσης στην Ευρωζώνη σιωπούν ακόμη και οι αυτοαποκαλούμενοι “ειδικοί”, όπως ο Γενικός Γραμματέας του Βαυαρικού CSU Alexander Dobrindt, ο οποίος φλυαρεί εδώ και μήνες για έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Αυτός και ο Rösler αποκρύπτουν, τι συνέπειες μπορεί να έχει μια Ελληνική χρεοκοπία για την Γερμανική οικονομία . Στην οικονομία μας, δεν ξέρω κανέναν Γερμανό επιχειρηματία που να θεωρεί καλή εναλλακτική λύση την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.

ZEIT : Πρέπει λοιπόν σε κάθε περίπτωση να υποστηρίζουμε συνεχώς την Ελλάδα, για να αποφύγουμε το ντόμινο;

Trittin: Πρέπει να έχουμε πρώτα τα στοιχεία και μετά ν’ αποφασίσουμε. Είναι άχρηστο να συζητούμε τώρα με σενάρια. Και πρέπει να σταθμίσουμε τις συνέπειες σε άλλα κράτη που έχουν κρίση. Η Ελλάδα δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα. Αλλά για την Ισπανία και Ιταλία, η καγκελάριος αποφεύγει να μιλήσει. Εδώ δεν μπορεί να διηγηθεί το παραμύθι της για την λιτότητα. Παρά τα αυστηρά μέτρα εξοικονόμησης, οι 2 αυτές χώρες δέχονται πολύ μεγάλη πίεση στα επιτόκια κρατικών ομολόγων. Ισπανία και Ιταλία είναι τα καλύτερα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η Angela Merkel έχει αναλύσει την κρίση με λανθασμένο τρόπο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/07/2012 22:04:43

  Η Μέρκελ παίζει το σκληρό επικοινωνιακό παιχνίδι της μήπως και κερδίσει τις εκλογές που έρχονται. Δεν θα της περάσει απ' ό,τι φαίνεται. Έχουν αρχίσει και την ξεμπροστιάζουν από την αντιπολίτευσή της

 2. αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος avatar
  αστυαναξ κινουμενος και μονοτονος 24/07/2012 22:09:54

  Εδώ ακόμα και στους σταθμούς του προαστιακού έχει ειδήσεις για το πόσο επικίνδυνη θα ήταν μια αποτυχία της ελλάδος για την γερμανια ώστε να διαψευσουν τον αντικαγκελαριο τους.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 24/07/2012 23:18:22

  Το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν έχει παραγωγική βάση και παράλληλα τα λεφτά που πήγαν σε τσέπες διαφόρων και βαρύνουν το δημόσιο χρέος είναι πάρα πολλά.

  Σε ποιο παραγωγικό μηχανισμό θα στηριχθεί η αύξηση του ΑΕΠ;;

  Ποιος κρατικός μηχανισμός μπορεί να υλοποιήσει με ταχύτητα ακρίβεια και αξιοπιστία τις όποιες σωτήριες κινήσεις μπορεί να υπάρχουν.

  Ολα τα νούμερα αλλά το κυριότερο η πραγματική οικονομία δείχνει ότι η χώρα είναι τελειωμένη και δεν μπορεί να επανακάμψει ειδικά εντός ευρώ.

  Από τον Σεπτέμβριο ελάχιστοι θα εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

  Αν μπορεί να βρεθεί κάτι αυτό πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερα δραστικό δυναμικό και εκρηκτικό που να επαναφέρει σε τροχιά ισορροπίας την χώρα.

  Αν περιμένουμε από καταργήσεις φορέων περιστολή δαπανών και τα λοιπά ματζούνια να σωθεί το κράτος την κάναμε.

  Τα έσοδα του κράτους πέφτουν με μεγαλύτερο ρυθμό από τα έσοδα άρα δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης.

  Ο Σαμαράς δίνει την εντύπωση ανθρώπου που διαισθάνεται ότι η ροή των πραγμάτων είναι προς τον γκρεμό.

  Οι Γερμανοί έχουν πλήρη εικόνα της ελληνικής κατάστασης και γνωρίζουν το μη αναστρέψιμο της Ελληνικής πορείας.

  Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να σκάσει καμιά ελληνική χρεοκοπία πριν τις εκλογές και δημιουργήσει πρόβλημα στον Ομπάμα για αυτό κοπτονται.

  Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλό κουράγιο.

  Από Σεπτέμβριο μας περιμένουν τα πραγματικά δύσκολα.

  Μετά τις Αμερικάνικες εκλογές θα ακούσουμε τα πραγματικά μαντάτα.

  • conpan avatar
   conpan @ Aris. A 25/07/2012 03:20:41

   Συμφωνώ κ. Aris,
   Αν κόψω τα τσιγάρα και τους καφέδες θα ζήσω την οικογένεια μου?
   Αυτό πιστεύουν οι πρέσβεις της λιτότητας.
   Την οικογένεια μου την ...ζώ, άν φέρνω λεφτά στο σπίτι.
   Ο ΓΑΠ , αισχρόν εστί και λέγειν. πίστεψε στο πρώτο παραμύθι. των οριζόντιων περικοπών. Έγινε αρχηγός ένας μετρίων προθέσεων'άνθρωπος. Μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ( Θυμάμαι μια παλια του συνέντευξη για τις ΝΕΛΕ [Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης] που έλεγε στην πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ, ( Οκτώβριος του 1984, όταν έκανα το Αγροτικό μου στο Καρπενήσι), οτι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική. Μου είναι και ιδιαίτερα αντιπαθής όχι για όσα είπε, αλλά για όσα έκανε και για όσα δεν έκανε.
   Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άμεση στροφή στον πρωτογενή τομέα προτού ενσκύψει πραγματική ανθρωπιστική κρίση.
   Ο Μεταξάς έλεγε στους Αθηναίους και στον αστικό πληθυσμό γενικώς να φυτεύουν ντομάτες και πατάτες αντί για γλάστες για λουλούδια. Το μετακομουνιστικό καθεστώς στην Αλβανία έδωσε σε κάθε αγροτική οικογένεια δώρο 15 πρόβατα. Λυπάμαι αλλά δεν ξερουμε να κάνουμε τίποτα άλλο περα απο αυτό. Ούτε κομπιούτερ ούτε ρολόγια μπορούμε να φτιάξουμε. Μόνο γεωργικά και κτ ηνοτροφικά προιόντα .
   Η ανάπτυξη θα αρχίσει σε κατώτερα απο τα σημερινά επίπεδα.
   Αβάσταχτο αλλά αληθινό

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Aris. A 25/07/2012 11:03:54

   Οι Γερμανοί έχουν πλήρη εικόνα της ελληνικής κατάστασης και γνωρίζουν το μη αναστρέψιμο της Ελληνικής πορείας.

   αφού βέβαια συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτό το μη αναστρέψιμο.....

 4. Μάκης avatar
  Μάκης 24/07/2012 23:49:42

  Τρία χρόνια τώρα που κρατάει η κρίση, οι Γερμανοί σοσιαλιστές σφύριζαν αδιάφορα γιατί κατά βάση συμφωνούσαν με τα λουθηρανικά που έλεγε η Μέρκελ.
  Τώρα που είδαν ότι η Μέρκελ πήρε τα πάνω της δημοσκοπικά και υπάρχει κίνδυνος να επανεκλεγεί καγκελάριος, πανικοβλήθηκαν και τους έπιασε η αλληλεγγύη και το ψυχοπονιάρικο για την Ελλάδα.
  Δεν έχουμε μάθει ΤΙΠΟΤΑ πια από την ιστορία μας;
  Από τον Όθωνα ως τον Γλύξμπουργκ και από τον Α' στον Β' Παγκόσμιο, τους Γερμανούς ΔΕΝ μπορούμε να τους εμπιστευόμαστε, ούτε μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους. Στο μυαλό τους υπάρχει ΜΙΑ μόνο σκέψη, η επιβολή και η επικυριαρχία, τίποτε άλλο. Ούτε αλληλεγγύη, ούτε συμπόνοια, ούτε τίποτα.

  Στην Κατοχή αμολούσαν τα ντόμπερμαν πάνω στα πεινασμένα παιδάκια μόνο και μόνο για να γελάνε με τον τρόμο τους. Το ίδιο κάνουν και τώρα.
  Όταν έχασαν τον πόλεμο, όμως, και οι φρίτσηδες περίμεναν να τους πάρουν πίσω στη Γερμανία, οι Ελληνίδες μάνες τούς τάιζαν με ό,τι απολειφάδια είχαν, "γιατί μάνα τους περιμένει κι αυτούς". Ελπίζω τώρα που σε λίγα χρόνια ΠΑΛΙ θα φάνε τα μούτρα τους οι Γερμανοί, οι Ελληνίδες μάνες να μην τους δώσουν ούτε σάπια πατατόφλουδα να φάνε.

  Οι Γερμανοί είναι ΕΡΠΕΤΑ, δεν είναι άνθρωποι. Δεν έχουν καρδιά, έχουν ΣΚΑΤΑ. Δεν έχουν ούτε λογική, έχουν το ένστικτο τής αγέλης.

 5. voter avatar
  voter 24/07/2012 23:53:43

  Ο Θείος τώρα δικαιώνεται !!!
  Μπράβο στο Antinews ! Καιρός ήταν . Τόσο καιρό τα λέει ο άνθρωπος αλλά υπήρχαν και ...άπιστοι Θωμάδες ανάμεσα στους σχολιαστές .

 6. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 25/07/2012 00:05:57

  Η δημοτικότητα της καλπάζει γράφουν..

 7. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 25/07/2012 00:09:29

  Φαίνεται όμως οτι ακόμα και στους πράσινους όταν συζητούν για την Ελλάδα,σκέφτονται Ιταλία-Ισπανία

 8. Enzo avatar
  Enzo 25/07/2012 00:15:03

  Άμα ήμουνα ο Σαμαρας θα εβγαινα απο το ευρω και θα εβγαινα και Δευτέρα πρωι να είχαν όλη την εβδομάδα μπροστα τους τα παιδια σε όλο τον κόσμο να κηνυγανε τα σ... και όχι Σάββατο βράδυ και Κυριακές που λένε.
  Όλα τιναγμα στον αέρα .
  Καψαλης λέμε .

 9. sawas avatar
  sawas 25/07/2012 00:50:18

  Τι ξεσκέπασε ο πρασινωπός σίφουνας?
  Αυτό που χθες ήταν ψωμοτύρι?
  http://www.youtube.com/watch?v=ZDbYMbmOsRM

  Σήμερα δεν είναι!
  Αύριο θα είναι!

  Απλά ο μικρός έκανε λάθος στον χρόνο, δεν συμβουλεύτηκε την μαντάμ και πέσανε όλοι επάνω του να τον φάνε. Έχει και αυτός τα δικά του μικρό-ποσοστιαίο-κομματικά προβλήματα.

  Όταν θα έρθει αύριο η μαντάμ με το μαστίγιο και πει ξανά "έχασα την υπομονή μου" τι θα κάνουν οι Έλληνες "αξιωματούχοι"?

 10. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 25/07/2012 01:45:16

  ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ,ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΡΕΣΛΕΡ ,ΣΗΜΙΤΗ.....ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.....

 11. DRACUMEL avatar
  DRACUMEL 25/07/2012 12:45:42

  Τι περιμένει κανεις από ενα άτομο , εντελ.ως ξένο με την Ευρωπαικη κουλτούρα! ναι επιμένω ,η προδιάθεση για καλιέργεια πνευματική είναι γονιδιακή , ο κος αυτός μπορεί να ήταν καλός και αποδοτικός σε ένα ...ορυζώνα της χώρας του ! για την Ευρώπη και δη για την Γερμανία είναι..έγκλημα που κρατά τις τύχες τόσων ανθρώπων στα τρεμάμενα από μίσος χέρια του .Δεν αισθάνομαι ούτε είμαι ρατσιστής ,με μεγάλη μου λύπη κάνω τις παραπάνω διαπιστώσεις , έχω πολούς φίλους από άλλες ηπείρους τους εκτιμώ και με σέβονται και αυτοί. Το φαινόμενο όμως Resler με εξοργίζει όπως και κάθε Έλληνα και Ευρωπαίο. Καλό θα ήταν να του έλεγε και κανείς δικός μας αξιωματούχος , να πλένει πρώτα το ..βρωμόστομά του και μετά να πιάνει την Ελλάδα σ'αυτό !!Ας κοιτάξει λίγο ο "ανόητος "τον τρόπο που φέρεται ο Balotelli..

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ DRACUMEL 25/07/2012 12:53:36

   Η αλήθεια είναι πάντως, ότι μεγάλωσε στην Γερμανία, ως μέλος Γερμανικής οικογένειας.
   Είναι παιδί Βιετναμέζων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Υιοθετήθηκε βρέφος από Γερμανική οικογένεια που είχε ήδη και άλλα παιδιά.

   • DRACUMEL avatar
    DRACUMEL @ Ο Θείος 25/07/2012 13:08:54

    πολλά παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γεννηθηκαν και μεγάλωσαν εκεί , μεταξύ των οποίων και πολλά Ελληνόπουλα.
    Κανένα όμως από αυτά τα παιδιά δεν έδειξε τέτοιο μίσος για τους λαούς του νότου ,όποια θέση και αν κατέλαβε , ούτε ..καβάλησε το καλάμι όπως ο παραπάνω κος Resler .

  • Μάκης avatar
   Μάκης @ DRACUMEL 25/07/2012 13:52:23

   Δηλαδή κατ'εσέ οι Γερμανοί είναι πιο καλλιεργημένοι και πολιτισμένοι από τους Βιετναμέζους;

   • DRACUMEL avatar
    DRACUMEL @ Μάκης 27/07/2012 00:07:41

    Ε 'οπως και να το κάνεις .έτσι βγαίνει .
    Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πώς και από ,πού σου γεννήθηκε αυτο το ερώτημα αγαπητέ Μάκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.