#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/11/2011 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Παπανδρέου θεωρούν τιμάριό τους το ΠΑΣΟΚΚάθε άνθρωπος, εκτός από τα υλικά πράγματα που έτσι κι αλλιώς χάνονται, λίγα πράγματα έχει να θυμάται και να σέβεται.

Όπως για παράδειγμα η ιστορία του, το όνομά του και η υστεροφημία του.

Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσουν μ’ αυτό που θα πω αλλά ο Γ. Παπανδρέου έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Ο παππούς του και ο πατέρας του έκαναν πολλά κακά αλλά έκαναν και καλά και στο κάτω – κάτω η συγκεκριμένη οικογένεια έχει γραφτεί στην ιστορία.

Ο δε σημερινός πρωθυπουργός, εκτός από το όνομά του, έχει να λέει ότι έτρεξε πολύ για το ελληνικό πρόβλημα, έστω κι αν σήμερα έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτυχημένος και ότι έκανε μεγάλο κακό στον τόπο. Κι έτσι θα τον θυμούνται οι περισσότεροι.

Όμως, αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα στιγμή αλλά και σ΄αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για τον Γ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός δε στέκεται στο ύψος του ονόματός του, δε σέβεται την ιστορία της οικογένειάς του, αλλά και δε δείχνει να πονά για τους όποιους αγώνες έδωσε στο εξωτερικό επί δύο χρόνια.

Μη αντιλαμβανόμενος τι συμβαίνει σ’ αυτό τον τόπο, μη καταλαβαίνοντας ότι ο κόσμος δεν τον θέλει, επιλέγει να παραμείνει στις δικές του επάλξεις, χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Δεν παραιτείται να φύγει προστατεύοντας ότι απέμεινε από τη σοβαρότητά του, από την ιστορία του και το κυριότερο από την ιστορία πατρίδας.

Εγκλωβισμένος σε κάτι ψεύτικα τσιτάτα που του έμαθαν τόσα χρόνια, όπως «Ένας Παπανδρέου δεν παραιτείται, δεν δίνει το κόμμα σε άλλον», δεν κάνει αυτό που έπρεπε. Δεν παραιτείται οικειοθελώς και περιμένει να βρεθεί μια… Καϊλή ή μια… Παναρίτη να τον ρίξει. Αν είχε έστω κι ελάχιστη συναίσθηση του πόσο κακό κάνει να στον ίδιο, στο κόμμα του και στην πατρίδα του, θα είχε φύγει από τις Κάννες, δε θα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα μετά από όσα άκουσε από τη Μέρκελ και τον Σαρκοζί.

Όμως, για να λέμε και την αλήθεια, μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου τέτοιος αλαζόνας ήταν. Θεωρούσε τιμάριο το κόμμα του και υποτακτικούς τους υπολοίπους. Μέχρι την τελευταία στιγμή, στο Ωνάσειο, δεν παρέδιδε την εξουσία. Αυτά, ωστόσο, είναι παρελθόν, στο παρόν ο Γ. Παπανδρέου έχει ακόμη μια ευκαιρία να φύγει και να περισώσει ότι μπορεί. Του το ζήτησε ο Α. Λοβέρδος μέσα στο υπουργικό αλλά έκανε ότι δεν άκουσε. Του το είπε εμμέσως η Άννα Διαμαντοπούλου αλλά κοίταζε το ταβάνι.

Του το… σφύριξε κάπως άγρια είναι η αλήθεια, η Β. Παπανδρέου αλλά και πάλι δεν κατάλαβε.

Ίσως να το καταλάβει την Παρασκευή τα μεσάνυχτα, αν βρεθούν ένας – δύο τολμηροί και τον ρίξουν. Αλλά τότε θα είναι αργά…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 04/11/2011 09:45:14

  Να 'ταν μόνο το ΠΑΣΟΚ που θεωρούν τσιφλίκι τους… Όλη η χώρα γι’ αυτούς αποτελεί φέουδο, πάνω στο οποίο νιώθουν ότι μπορούν, κληρονομικώ δικαίω, να ασελγούν βάναυσα, αφιονισμένα, με μιαν αναλγησία και έναν αμοραλισμό που τρομάζει. Είναι υπόλογοι της Ιστορίας, καταδικασμένοι στο θυμικό του λαού ως Ηρόστρατοι.

 2. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 04/11/2011 09:49:38

  Ο παππούς του δίχασε τον λαό με τον ανένδοτο για να ρίξει τον Καραμανλή. Ο πατέρας του αφού βούλιαξε τη χώρα παρέδωσε την πρωθυπουργία από το νοσοκομείο, όπως θυμάστε. Φοβάμαι ότι θα ιδρώσουμε για να απαλλαγούμε και από αυτόν.

 3. Lampros avatar
  Lampros 04/11/2011 10:07:55

  μπραβο ρε Στέλιο πολύ καλο.

 4. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 04/11/2011 10:08:43

  Ήθος ο Γ. Παπανδρέου.....?!!
  Ανέκδοτο είναι αυτό?

  • Parisp avatar
   Parisp @ εναςάσχετος 04/11/2011 11:48:45

   Τρεις ανθρωποι, μια οικογένεια, τριάντα σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης
   Μην απορεί κανείς γιατί πάμε στο διάολο.

  • Lampros avatar
   Lampros @ εναςάσχετος 04/11/2011 16:12:19

   εκει ειχα απαντησει και εγώ (δες παραπάνω)

 5. Quid avatar
  Quid 04/11/2011 10:13:37

  Φαίνεται ότι δεν είναι μόνον ο κος. Παπανδρέου που θεωρεί τιμάριό του το ΠΑΣΟΚ. Τιμάριό του θεωρεί τη ΝΔ και ο... κος. Καραμανλής! Δεν εξηγείται αλλιώς η παρουσία του κου. Αντώναρου μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ που υπέγραψαν κείμενο υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας.

  Από χθες ήθελα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όμως το έναυσμα μου το έδωσε σήμερα ρεπορτάζ του protothema, σύμφωνα με το οποίο ο κος. Καραμανλής δεν θα ήταν αντίθετος σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς ήθελε ονομαστεί. Η παρουσία του κυρίου Αντώναρου στη σχετική σύσκεψη είναι συντριπτική επιβεβαίωση των πληροφοριών αυτών.

  Να λοιπόν μια πολύ λογική εξήγηση για το "ναι" στη δανειακή που είπε χθες ο αρχηγός της ΝΔ. Προσπάθησε να φρενάρει την απόπειρα παράκαμψής του. Και προς ώρας την φρέναρε.

  Ωστόσο, κατά την ταπεινή γνώμη μου, δεν έπραξε ορθά. Ο κος. Παπανδρέου δεν σταμάτησε όλη την ώρα να μιλά για "αποστασίες", ψεύτικα βέβαια, όπως καταλαβαίνει ο καθένας και όπως το θεμελίωσε πολύ ωραία και ο κος. Σαμαράς στη Βουλή. Εδώ στη ΝΔ τώρα που πιθανότατα έχουμε πραγματικά αποστασία Καραμανλικών - Μητσοτακικών, δεν θα έπρεπε να καταγγελθεί η στάση αυτή του κου. Καραμανλή;

  Ο κος. Σαμαράς, αντί να καταφεύγει σε ελιγμούς που μπορεί να αποδειχθούν ακόμη και αυτοκαταστροφικοί, επιβάλλεται να φέρει στην επιφάνεια την εις βάρος αυτού και της χώρας σκευωρία, ώστε να συσπειρωθεί γύρω του ο κόσμος και να μην ακολουθήσει τον πρώην αρχηγό της ΝΔ στην καταστροφική πορεία μιας ενδονεοδημοκρατικής αποστασίας.

  Ενθυμούμενοι το 1965 και τη μετέπειτα χούντα (αλλά και το 2008-2009, το οποίο τώρα ο κος. Καραμανλής αμαυρώνει με τη στάση του), μπορούμε να πούμε ότι οι δυνάμεις που ελέγχουν τη χώρα έχουν τη δύναμη να εξοβελίσουν από την εξουσία όποιον δεν θέλουν στα πόδια τους. Σίγουρα θα χρειαστεί λοιπόν και επιδεξιότητα και κάποια ευελιξία στους χειρισμούς από τον κο. Σαμαρά. Το μέγα διακύβευμα, όμως, είναι να προστατευθεί η αποδοχή του από τον λαϊκό παράγοντα. Κινήσεις όπως η αποδοχή της δανειακής συμβάλλουν μόνον στην αποξένωσή του, άρα και στην αποδυνάμωσή του και στο να γίνει ευκολότερη λεία στα χέρια των αντιπάλων του.

  • Quid avatar
   Quid @ Quid 04/11/2011 10:15:52

   Όλα αυτά φυσικά ισχύουν, υπό την προϋπόθεση ότι τα περί συμφωνίας του κου. Καραμανλή με κυβέρνηση συνεργασίας ισχύουν και δεν είναι μια καλοστημένη προβοκάτσια για να διαρρήξει τις σχέσεις του κου. Σαμαρά με τον κο. Καραμανλή.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Quid 04/11/2011 10:22:07

   Δηλαδή προσπαθείς να μας πεί(σει)ς ότι ο Σαμαράς, μόνο και μόνο για να μην "παρακαμφθεί", από φόβο δηλαδή, εσύρθη σε κάτι με το οποίο διαφωνούσε;

   • Quid avatar
    Quid @ Αυριανιστής 04/11/2011 10:25:17

    Κατέγραψα απλώς μια δική μου ερμηνεία των γεγονότων, η οποία βεβαίως και μπορεί να έχει επιμέρους σφάλματα ή να είναι ακόμη και συνολικώς εσφαλμένη. Κάθε αντίλογος είναι ευπρόσδεκτος.

 6. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 04/11/2011 10:15:28

  και οι τρεις κατεστρεψαν την ελλαδα.ο πρωτος εφερε τη χουντα και την πολιτικη ανωμαλια. ο δευτερος καταχρεωσε την ελλαδα τη βουλιαξε , και ο τριτος παρεδωσε τα κλειδια της χωρας στους ξενους.
  θα καταγραφουν στα μαυρα ταταστοιχα της ιστοριας.

 7. Πτερέλαος avatar
  Πτερέλαος 04/11/2011 10:27:07

  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι Αγίες Οικογένειες που μαστίζουν την Ελλάδα (Βενιζέλοι-Μητσοτάκηδες, Παπανδρέηδες, Καραμανλήδες). Το πρόβλημα είναι: (α) οι Έλληνες που αγαπούν τις Αγίες Οικογένειες και ΚΥΡΙΩΣ (β) το ότι η συγκεκριμένη Αγία Οικογένεια δημιούργησε ένα τέτοιο κομματικό μηχανισμό που δύσκολα θα απαλλαχτεί η Ελλάδα από όλους τους (συγγενείς, μέλη και φίλους) ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει ελεύθερα.
  Το ξαναλέω: Ο στόχος είναι ένας: Η καταστροφή του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΣΟΚ εκμηδενίζοντας τους φορείς του σε όποιο πολιτικό χώρο και να βρίσκονται. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

  • Κωνσταντίνος avatar
   Κωνσταντίνος @ Πτερέλαος 04/11/2011 13:13:17

   Σωστή η παρατήρησή σου. Ο αλήστου μνήμης Ανδρέας ήξερε να φτιάχνει τέτοιους κομματικούς μηχανισμούς, διότι είχε φίλους, πρότυπα και δασκάλους τους Καντάφι, Άσσαντ, Σαντάμ Χουσεΐν, Αραφάτ και όλους αυτούς τους μπααθικούς τυραννίσκους. Ας μην κοροϊδευόμαστε, κάτι τέτοιο οραματιζόταν για την Ελλάδα (τουλάχιστον της πρώτη τετραετία) κι ευτυχώς δεν του έκατσε λόγω Καραμανλή και ΕΟΚ. Άλλωστε, αυτή την έννοια είχε η τόσο πολυσυζητημένη και παρεξηγημένη φράση του Καραμανλή "ανήκομε στην Δύση". Στον Παπανδρέου την είπε (το θυμάμαι ζωντανά από την τηλεόραση, ο Ανδρέας ήταν στο βήμα της Βουλής και ο Καραμανλής την είπε όρθιος από την θέση του πρωθυπουργού). Του τράβηξε τα χαλινάρια, του αλλοπρόσαλλου, υπενθυμίζοντάς του ότι πολιτισμικά η θέση μας δεν είναι στο πλευρό των ανωτέρω καλόπαιδων.
   Θυμάσαι του πρασινοφρουρούς; Θυμάσαι που δεν μπορούσες να προκόψεις σε δημόσια υπηρεσία ή κρατική τράπεζα, αν δεν ήσουν στην κλαδική του ΠαΣοΚ; Ακόμη και το πράσινο χρώμα του σοσιαλεπωνύμου κινήματος δεν είναι τυχαίο. Είναι το χρώμα του Ισλάμ!

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/11/2011 10:35:55

  Κάτσε ρε φίλε, γιατί θα τρελαθούμε τελείως. Είναι δυνατόν ο Σαμαράς να φοβόταν την "παράκαμψη" από τον... Κούλη, τον... Αρούλη και τον Goofy Αντώναρο;

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ Αυριανιστής 04/11/2011 11:01:41

   Από τον Καραμάν-Αλή.

  • Quid avatar
   Quid @ Αυριανιστής 04/11/2011 11:11:36

   Από αυτούς, προφανώς όχι. Το πρόβλημα, κατά τη δική μου ερμηνεία, ήταν ο κος. Καραμανλής. Είναι πολύ απίθανο έως αδύνατον ο κος. Αντώναρος να ενεργούσε από μόνος του.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Quid 04/11/2011 23:47:03

    Ξεκολλάτε, το να ταυτίζεται τον Καραμανλή με τον Αντώναρο είναι τουλάχιστον αφελές

 9. Ένας έφηβος του 1965 avatar
  Ένας έφηβος του 1965 04/11/2011 11:00:16

  Να το δηλώσω ορθά-κοφτά:
  Από την δυναστεία των Παπανδρέου μόνον τον "Γέρο της Δημοκρατίας" τιμώ.

  Μου έχει μείνει όμως μία απορία από τα εφηβικά μου χρόνια:
  Είχαν δίκιο οι αριστεροί (διάβαζε κουμουνιστές) που τον αποκαλούσαν "Παπανδρέου-παπατζή";
  Πραγματικά τους είχε "ρίξει" στην δύσκολη στιγμή, ή προσπαθούσαν να του φορτώσουν τις συνέπειες λανθασμένων επιλογών τους;

  Έχοντας διαρρεύσει πλέον πάνω από μισός αιώνας από τα γεγονότα που του "στοίχισαν" τον χαρακτηρισμό, υπάρχει κανένας ιστορικός να μου δώσει μια κατά το δυνατόν αντικειμενική γνώμη.

 10. Ένας έφηβος του 1965 avatar
  Ένας έφηβος του 1965 04/11/2011 11:15:24

  Να το δηλώσω ορθά-κοφτά:
  Από την δυναστεία των Παπανδρέου μόνον τον "Γέρο της Δημοκρατίας" τιμώ.

  Μου έχει μείνει όμως μία απορία από τα εφηβικά μου χρόνια:
  Είχαν δίκιο οι αριστεροί (διάβαζε κομουνιστές) που τον αποκαλούσαν "Παπανδρέου-παπατζή";
  Πραγματικά τους είχε "ρίξει" στην δύσκολη στιγμή, ή προσπαθούσαν να του φορτώσουν τις συνέπειες λανθασμένων επιλογών τους;

  Έχοντας διαρρεύσει πλέον πάνω από μισός αιώνας από τα γεγονότα που του "στοίχισαν" τον χαρακτηρισμό, υπάρχει κανένας ιστορικός να μου δώσει μια κατά το δυνατόν αντικειμενική γνώμη.

 11. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 04/11/2011 11:24:18

  Συμφωνώ ,αλλα αυτή είναι η περίοδος του ...ξεμωράματος που λέω. Τότε πιά ,μιλούσε ο Αντρέας, και ο Γ υπάκουε άβουλα.

  Αν διαβάσεις παλιότερα κείμενα του Γ.Παπανδρέου ,περι Ελληνισμού ,περί Κομουνισμού κλπ ,είναι συγκλονιστικά.

  Αλλα σαν πολιτικός ηταν φτερο στον άνεμο.

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 04/11/2011 11:55:07

  Αμην

 13. mx avatar
  mx 04/11/2011 11:56:42

  ....To thema gia tous exw einai na psifistei i daneiaki symbasi.....meta den exei noima poios tha einai prwthypourgos......theloun kybernisi ethnikis enotitas gia logous entypwsewn......osoi mpoun sto kadro fwtografizontai san i kybernisi pou xrewkopise tin xwra.

 14. Greco avatar
  Greco 04/11/2011 12:24:55

  Πανελληνιο Παπανδρεικο Κινημα
  ΠΑΠΑΚΙ

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/11/2011 12:39:11

  Το ΠΑΣΟΚ το ίδιο θα μείνει με ή χωρίς Παπανδρέου. Θα το δείτε να συμβαίνει και θα αναρωτιέστε πάλι γιατί ο διάδοχος του Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει την κοινωνία. Το κόμμα αυτό φτιάχτηκε με ένα σκοπό. Όταν καταλάβουμε το σκοπό του, θα έχουμε ελπίδα να το αντιμετωπίσουμε.

 16. NIK THE GREEK avatar
  NIK THE GREEK 04/11/2011 12:50:11

  Κι ειναι πολλοι παναθεματους γενοβολανε συνεχεια,σ αυτο δεν μπορει κανεις να τους φτασει,γαμικοι-πρωταθλητες.
  Καντε τους στειρωση μπας και γλυτωσουν οι νεοτερες γενηες.
  Καντε τους λοβοτομη να ξεχασουν ποιοι ειναι και τι κακο εχουν κανει.

 17. Απορία avatar
  Απορία 04/11/2011 16:56:18

  Οι Παπανδρέου δεν θεωρούν τιμάριό τους το ΠΑΣΟΚ μόνο, αλλά την Ελλάδα ολόκληρη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.