10/02/2009 01:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Οι Παλαιστίνιοι να ξαναφτιάξουν την PLO»

 
_____________________________________________________________________________________________
(Άρθρο του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Σουέρζο Ντόλφ, για το http://www.antinews.gr/)

Παρά τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε ο πόλεμος εναντίον του παλαιστινιακού λαού, και τον φόβο που έσπειρε ο φασιστικός βομβαρδισμός, το Ισραήλ δεν κέρδισε τον πόλεμο. Οι στόχοι του δεν επετεύχθησαν, αφού οι ρουκέτες της Αντίστασης (*) εξακολουθούν να πέφτουν στις πόλεις του Ισραήλ. Δεν μπόρεσαν επίσης, να μπουν στη Γάζα για να απελευθερώσουν τον φυλακισμένο -επί δύο χρόνια- στρατιώτη τους. Η Αντίσταση εξακολουθεί να έχει δυνάμεις και συνεχίζει να παλεύει, προκειμένου ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τα νόμιμα δικαιώματά του.

Από την άλλη, όμως, επουδενί μπορούμε να λέμε ότι η Αντίσταση νίκησε στον πόλεμο. Ο αποκλεισμός δεν σταμάτησε. Όλα τα συνοριακά περάσματα προς τη Γάζα είναι κλειστά. Ο κόσμος βασανίζεται εξαιτίας του αποκλεισμού και της μεγάλης καταστροφής. Την ίδια στιγμή, η διεθνής κοινότητα δεν μπόρεσε να πιέσει το Ισραήλ. Με άλλα λόγια, ο κόσμος δείχνει να κάνει τα στραβά μάτια στις επιθέσεις του Ισραήλ για να μετατρέψει τους Παλαιστινίους σε υποτακτικούς του ιμπεριαλισμού στην περιοχή.

Το χειρότερο είναι, όμως, ότι εμείς οι Παλαιστίνιοι, έχουμε ουσιαστικά δύο κυβερνήσεις. Μια στη Γάζα και μια στη Δυτική Όχθη. Μάλιστα, αυτοί στη Ραμάλα (σ.σ. Μαχμούτ Αμπάς, πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής στην Δ. Όχθη), δυστυχώς υποστηρίζουν το σχέδιο της Αιγύπτου που έχει καθαρό στόχο να σταματήσει η Αντίσταση και να ξαναγυρίσουμε στο σχέδιο του Αμπάς, ο οποίος παρακαλεί το Ισραήλ να παραχωρήσει στους Παλαιστίνιους τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Τα σχέδια αυτά δοκιμάστηκαν για αρκετά χρόνια, ακόμα και επί Αραφάτ, αλλά απέτυχαν.

Γι' αυτό εμείς σαν Αντίσταση, λέμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα πάλης, και την ένοπλη αντίσταση. Ταυτόχρονα, εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την ένωση με την άλλη πλευρά της πατρίδας μας, δηλαδή τον Αμπάς. Αυτός όμως, θα πρέπει να σταματήσει να παίζει το δικό του πολιτικό θέατρο, και των αμερικάνων. Έτσι, δεν θα πετύχει τίποτε. Σήμερα λοιπόν, επιβάλλεται να ενωθούν οι Παλαιστίνιοι και να ξαναφτιαχτεί η PLO  και να ενταχθούν εκεί όλες οι οργανώσεις, περιλαμβανομένων της Χαμάς και της Τζιχάντ (σ.σ. η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με ηγέτη παλιά τον Γιάσερ Αραφάτ, περιελάμβανε όλες τις οργανώσεις των παλαιστινίων).

Έτσι, θα συνεχίσουμε όλοι μέχρι την τελική νίκη του παλαιστινιακού λαού. Αυτό επιβάλλεται να γίνει στην Αίγυπτο, στις 22-2-09, οπότε σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, οι Παλαιστίνιοι πρέπει να συμφωνήσουν για να σχηματίσουν μια Εθνική-Πατριωτική Κυβέρνηση. Αν δεν γίνει αυτό, τα βάσανα του λαού μας θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια. Ειδικά μάλιστα, αν κερδίσει στις ισραηλινές εκλογές ο Νετανιάχου και το Λικούντ (παρόλο που οι ισραηλινοί ηγέτες ακολουθούν την ίδια πολιτική).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 10/02/2009 13:06:33

  Ο κ.Ντόλφ θίγει το σημαντικότερο ζήτημα: Τη διάσπαση των Παλαιστινίων. Το Ισραήλ, εκτός από τα όπλα, χρησιμοποιεί το διαίρει και βασίλευε, για να κυριαρχεί επί των Παλαιστινίων. Μια νέα ΠΛΟ (ΟΑΠ) είναι η μόνη ρεαλιστική λύση σήμερα. Ετσι μόνον μπορούν να διεκδικήσουν οι Παλαιστίνιοι την απόκτηση κράτους. Διαφορετικά, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ακόμα και το κουτσούρεμα της Δ.Οχθης και η απόδοσή της στην Ιορδανία (το Ισραήλ θέλει να δώσει το 40% των εδαφών στους Παλαιστίνιους και να κρατήσει το 60% και βέβαια τα νερά του Ιορδάνη- αλλοωστε έδαφος και νερά έχει ανάγκη το Ισραήλ, όχι τη λωρίδα της Γάζας) καθώς και η απόδοση της Γάζας στην Αίγυπτο δεν είναι απίθανο σενάριο. Εάν γίνει αυτό το παλαιστινιακό κράτος πάει περίπατο. Αλλά και να μην γίνει, το να δημιουργηθεί ένα κουτσουρεμένο και με περιορισμένη κυριαρχία παλαιστινιακό κράτος (40% της Δ.Οχθης+Λωρίδα της Γάζας) τι νόημα θα'χει;

 2. Le canard avatar
  Le canard 10/02/2009 13:08:52

  Ο κ.Ντόλφ χρησιμοποιεί συχνά τη λέξη Αντίσταση. Σε αυτό τον χώρο οι Παλαιστίνιοι τοποθετούν την Χαμάς, το ΠΦΛΠ και την Τζιχάντ. Οχι όμως, την Φατάχ του Αμπάς.

 3. Le canard avatar
  Le canard 10/02/2009 13:15:50

  "όλοι οι ισραηλινοί ηγέτες ακολουθούν την ίδια πολιτική", λέει ο κ.Ντόλφ. Ο τελευταίος πόλεμος μπορεί να ενίσχυσε τους Λίβνι (κεντρώο κόμμα), Μπάρακ (εργατικοί), αλλά και ο Νετανιάχου (Λικούντ, δεξιά) δεν υποχώρησε. Μάλιστα, φαίνεται να βγαίνει ενισχυμένος και ο σκληροπυρηνικός Λίμπερμαν (κόμμα ρώσων-ρωσοεβραίων, 1 εκ.άνθρωποι, 1/5 ισραηλινού πληθυσμού) και ήδη συζητείται το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας Νετανιάχου-Λίμπερμαν. Στο Ισραήλ πάντα οι ακραίοι (είτε θρησκευτικά κόμματα, είτε άλλοι) παίζουν βασικό ρόλο στο σχηματισμό κυβερνήσεων. Δίχως αυτούς δεν σχηματίζονται. Αν πάντως, βγεί ο Νετανιάχου, θα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία των Λίβνι-Μπάρακ που έστησαν ολόκληρο μακελειό για να βγούν. Θα υπάρξει ωστόσο πρόβλημα και στην Ουάσιγκτων, η οποία θα προτιμούσε κάποιους "δημοκρατικούς" στο Ισραήλ, μιας και Δημοκρατικός είναι ο πρόεδρος στις ΗΠΑ.

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 11/02/2009 02:32:52

  Άσχετο - Εκλογές στο Ισραήλ

  Η ολοκληρωτική πολιτική οδηγεί στο φασισμό.
  Ο μιλιταρισμός και η γενοκτονική πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους, εφαρμοσμένες κοινή συναινέσει, οδήγησαν στον εκφασισμό της ισραηλινής κοινωνίας.

  Όταν εφαρμόζεται φασιστική πολιτική, ο κόσμος για εκπροσώπους του επιλέγει του καθαρούς φασίστες κι όχι τους δήθεν.
  Καθαρά πλέον ακροδεξιός ο προσανατολισμός ΟΛΟΥ του εκλογικού σώματος.

  Μέχρι αυτή τη στιγμή [http://www.haaretz.com/hasen/spages/1063105.html]
  Λικούντ (ακροδεξιοί) 22%
  Καντιμα (το κόμμα του Σαρον) 23%
  Λιμπερμαν (ουλτρα ακροδεξιός λεχρίτης) 13%
  Εργατικό (καθίζηση) 10%

  Δεν έφερε γούρι ο ΓΑΠ στον κολλητό του Μπαρακ.

  Οι χθεσινές εκλογές στο Ισραήλ μοιάζουν με την άνοδο του Χίτλερ : κοινοβουλευτική μεν εκτροπή δε.

  Οι Παλαιστίνιοι έχουν ελάχιστα περιθώρια. Ή ενώνονται ή τους πετάνε στη θάλασσα. Κυριολεκτικά.
  46% των ισραηλινών είναι πια υπέρ της μετακίνησης (sic) των Παλαιστινίων έξω από την εδαφική επικράτεια που κατέχει το Ισραήλ.[http://www.haaretz.co.il/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=140196&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0]

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/02/2009 02:56:28

  (By Haaretz Service)

  Israel elections

  With 86 percent of the votes counted, Foreign Minister Tzipi Livni's Kadima Party is in first place with 29 of the Knesset's 120 seats, with Benjamin Netanyahu's Likud Party following closely behind with 27 seats.

  As the vote progresses, Labor stands at 13 seats, while Avigdor Lieberman's Yisrael Beitenu party is expected to garner 16 seats.

  If the exit polls are correct, the right-wing bloc, led by Likud leader Benjamin Netanyahu, will comprise 63-64 seats, while the center-left bloc, headed by Livni, will take 56-57 seats. This means that a win in the polls does not necessarily mean that the next government will have a center-left bent.

 6. Stathopoulos kostas avatar
  Stathopoulos kostas 19/02/2009 03:33:38

  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ.ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ 1967 ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΥΨΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ.ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΧΑΜΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.