#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2013 13:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Μαυρογυαλούροι, τα λαμόγια και η άρση των πλειστηριασμών«Μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν».

Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στο Mega, αναφερόμενος στο θέμα της άρσης των πλειστηριασμών. Κι απ’ ότι μαθαίνουμε ορισμένοι Μαυρογυαλούροι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία άρχισαν να… εξανίστανται γιατί, λένε, άνοιξε παράθυρο για την άρση.

Προφανώς είναι πολύ εύκολη η κριτική, ιδίως όταν παίζονται ψηφοθηρικά παιχνίδια. Σου λένε ορισμένοι: Βγαίνουμε, το παίζουμε θυμωμένοι, βρίζουμε τον Στουρνάρα επειδή δε μπορούμε να βρίσουμε τον Σαμαρά, μας βλέπει ο κόσμος να είμαστε «ευαίσθητοι» σε θέματα όπως το ακίνητο του Έλληνα που είναι και το τελευταίο αποκούμπι του. Κι έτσι εξασφαλίζουμε δημοσιότητα και τις ψήφους που απαιτούνται για να συνεχίσουμε να είμαστε μέλη της πολιτικής ελίτ.

Τώρα, μπροστά στην ιδέα της επανεκλογής, λίγα λεπτά… Μαυρογυαλουρισμού τι είναι; Κάπως έτσι και πριν μερικές μέρες ο Π. Κουκουλόπουλος είπε ότι η άρση των πλειστηριασμών δε θα περάσει, κάπως έτσι και ο Κακλαμάνης «έδιωξε» τον Στουρνάρα, ασχέτως αν το θέμα των πλειστηριασμών είναι αρμοδιότητα άλλου υπουργείου.

Εν πάση περιπτώσει τι λέει η κυβέρνηση διά μέσω του κ. Στουρνάρα; Ότι οι μη έχοντες να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους θα προστατευτούν και δεν θα τους πάρει κανείς το σπίτι. Οι επαγγελματίες κακοπληρωτές, όμως, γιατί να μην υποστούν τις συνέπειες; Που είναι, λοιπόν, το λάθος της κυβέρνησης να ανοίξει τέτοιο θέμα; Ότι τα βάζει με τους τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν με το έτσι θέλω, έχουν μια περιουσία, περνούν καλά στο σπιτάκι τους, αλλά νομίζουν ότι όλοι άλλοι είναι κορόιδα;

Υπάρχουν οικογένειες στα ακριβά προάστια της Αθήνας, κι όχι μόνο, που πήραν δάνειο από τις τράπεζες όταν αυτές τα έδιναν χωρίς δισταγμό, αγόρασαν πανάκριβα σπίτια και στη συνέχεια άρχισαν να μην πληρώνουν τις δόσεις. Κι όχι γιατί δεν έχουν λεφτά, αλλά γιατί πιστεύουν ότι θα τους τα χαρίσουν ή επειδή έχουν «όνομα» στην πιάτσα, δεν θα τους κυνηγήσει κανείς.

Γιατί δηλαδή οι κακοπληρωτές να μην έχουν συνέπειες; Γιατί π.χ. συγκεκριμένος επιχειρηματίας από το χώρο του τύπου, να χρωστά σε εργαζόμενους του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να έχει τεράστια χρέη στις τράπεζες αλλά παρ’ όλα αυτά να μένει σε βίλα εκατομμυρίων; Γιατί να μην αρθούν οι πλειστηριασμοί για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα ή μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά δεν πληρώσουν το δάνειό τους για το σπίτι;

Ως πότε δηλαδή τα συνήθη κορόιδα θα τρέμουν τις συνέπειες της αδυναμίας πληρωμής των οφειλών τους, ενώ τα γνωστά λαμόγια θα τη γλιτώνουν χωρίς συνέπειες;

Ο κ. Κακλαμάνης ή ο κ. Κουκουλόπουλος και όποιος άλλος βουλευτής, θα έχουν αντίρρηση αν φέρει ο κ. Χατζηδάκης ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τον άμεσο πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας όσων αποδεδειγμένα δεν έχουν πρόβλημα να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους αλλά δεν το κάνουν;

Ή θα συνεχίσουν στο ίδιο λαϊκίστικο μοτίβο ότι δήθεν προστατεύουν τους φτωχούς αλλά στην ουσία προστατεύουν τα λαμόγια;

Φημολογείται ότι θα συνεχιστεί το «πάγωμα» των πλειστηριασμών αλλά με χαμηλότερο ποσό από τις 200 χιλ. ευρώ που είναι σήμερα. Προσέξτε: αντικειμενική αξία 200.000 ευρώ, δηλαδή εμπορική αξία 250-300 χιλ. και πάνω.

Διάβασαν οι διάφοροι «τζάμπα μάγκες» βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Βενιζέλος που διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει την άρση τα εξής:

Στοιχεία της ΓΓΠΣ δείχνουν ότι το 74% των ιδιοκτητών ακινήτων έχουν περιουσία έως 100.000 ευρώ. Στα υψηλότερα κλιμάκια περιουσιών αντικειμενικής αξίας από 100.000 έως 200.000 ευρώ συγκεντρώνεται το 16% των ιδιοκτητών. Περιουσία αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ και πάνω έχει ένας στους δέκα ιδιοκτήτες (10%).

Δηλαδή, αν υπάρξει πάγωμα πλειστηριασμών για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ, περισσότεροι από 7 στους 10 προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς. Αυτοί που θα την πληρώσουν (εφόσον δεν πληρώνουν τις δόσεις τους) είναι όσοι έχουν ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Που είναι άραγε η κοινωνική αδικία;

Ακόμη και στις 50.000 ευρώ να πάει το όριο, προστατεύονται οι φτωχές κοινωνικές ομάδες, μπαίνουν ουσιαστικά κριτήρια ώστε να απειλούνται με πλειστηριασμό οι έχοντες ακίνητα μεγαλύτερης αξίας.

Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους Μαυρογυαλούρους.

Σε κάθε περίπτωση, και το λέμε για να το ακούσει η κυβέρνηση, το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών χρειάζεται πολύ προσεκτικό χειρισμό διότι υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν πραγματικά να πληρώσουν τα δάνειά τους και κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο να κρύβονται πίσω από τους πραγματικά μη έχοντες και χιλιάδες λαμόγια που βρήκαν την ευκαιρία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μ.Β avatar
  Μ.Β 10/08/2013 13:35:31

  Το πρόβλημα βρίσκεται στην αποδεδειγμένη αναξιοπιστία και στον απύθμενο τσαρλατανισμό που χαρακτηρίζουν ενίοτε τις πρακτικές των εντεταλμένων να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν δίκαια τα αποφασισμένα. Κανείς μας δεν πιστεύει οτι στόχος τους θα είναι τάχα τα λαμόγια, απλά γιατί οι απατεώνες στην Ελλάδα

 2. Eλλην πολιτης avatar
  Eλλην πολιτης 10/08/2013 13:39:16

  Ναι, οπως και σε ολα τα αλλα, η κυβερνηση θα χειριστει με μεγαλη λεπτοτητα κι αυτο το θεμα. Αρα μπορουμε να κοιμωμαστε ησυχοι (τον υπνο του δικαιου).

 3. Μ.Β avatar
  Μ.Β 10/08/2013 13:39:36

  ...οι απατεώνες στην Ελλάδα, είναι συναλλασσόμενοι -με- και προστατευόμενοι -από- τους ασκούντες την εξουσία. Παραδείγματα άπειρα.

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ Μ.Β 10/08/2013 15:53:55

   Συμφωνώ απόλυτα,όσο ισχύει η ατιμωρησία των πολιτικών δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο η επανάσταση είναι σίγουρη.

 4. Θέμις avatar
  Θέμις 10/08/2013 13:41:31

  “Γιατί δηλαδή οι κακοπληρωτές να μην έχουν συνέπειες; Γιατί π.χ. συγκεκριμένος επιχειρηματίας από το χώρο του τύπου, να χρωστά σε εργαζόμενους του εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να έχει τεράστια χρέη στις τράπεζες αλλά παρ’ όλα αυτά να μένει σε βίλα εκατομμυρίων; Γιατί να μην αρθούν οι πλειστηριασμοί για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα ή μεγάλη ακίνητη περιουσία αλλά δεν πληρώσουν το δάνειό τους για το σπίτι;”

  Είναι σωστή η τελευταία παράγραφος της ανάρτησης, αλλά η χρήση του πιο πάνω παραδείγματος είναι εκτός τόπου και χρόνου, καθότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν επωφελείται από το μέτρο του παγώματος των πλειστηριασμών, διότι απλά δεν εμπίπτει σε αυτό.
  Επιπλέον, αναφέρετε ότι το 74% των ιδιοκτητών έχουν περιουσία με αντικειμενική αξία χαμηλότερη των 100.000€. Όμως το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ των δανειοληπτών, που αφορά το μέτρο, ποιο είναι; Διότι κατά την εποχή των παχέων αγελάδων που οι τράπεζες χορηγούσαν στεγαστικά δάνεια, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα, αντικειμενική μικρότερη των 100.000€ είχαν μόνο οι γκαρσονιέρες και τα ακίνητα μεγάλης παλαιότητας. Επομένως, αν το όριο μειωθεί στις 100.000€, δεν προστατεύονται 7 στους 10, όπως προβλέπει η ανάρτηση.
  Και ένα ρητορικό ερώτημα κλείνοντας: Τελικά, ποιον συμφέρει η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και ποιος την επιθυμεί;

 5. Factorx avatar
  Factorx 10/08/2013 13:47:46

  Αυτά που ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών δεν απείχαν πολύ από όσα είχαμε συζητήσει σε πρόσφατη ανάρτηση του Antinews: "Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας: Μία άποψη" http://www.antinews.gr/2013/08/04/223777/

 6. WY avatar
  WY 10/08/2013 13:54:30

  Κάποιοι οφειλέτες πιστεύουν, ότι εάν έλθη στήν εξουσία τό πολιτικό μόρφωμα τού ΣΥΡΙΖΑ καί πάμε στήν δραχμή -νομοτελειακά πλέον- θά ## τήν γλυτώσουν## καί θά τούς χαρισθούν τά όποια πολλά ή λίγα χρέη,τόσον πρός τό δημόσιο αλλά όσον καί πρός τίς τράπεζες!!!!

  Έλληνες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Εφιάλτες!!!!!!!!!

  • Ελλην πολιτικης avatar
   Ελλην πολιτικης @ WY 10/08/2013 17:50:14

   Eσενα, μεσα στον τυφλο κομματικο σου φανατισμο, το μονο που σε νοιαζει ειναι να μην ερθει στην εξουσια ο ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμενου να μη συμβει αυτο εισαι ετοιμος να δεχτεις οποιαδηποτε αθλιοτητα επιβαλλει η τωρινη ξενοδουλη "κυβερνηση" των ναινεκων, κατ' επιταγη των τοκογλυφων. Ποιος ειναι λοιπον ο Εφιαλτης ;

  • Μ.Β avatar
   Μ.Β @ WY 10/08/2013 21:43:33

   Εφιάλτες σας τυραννούν και στον ύπνο και στον ξύπνιο.
   Στο τέλος ξέρετε τι λένε γι αυτό που πολύ φοβόμαστε, ε;
   Το προκαλούμε και το υφιστάμεθα. Άντε και καλή δύναμη.....

 7. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 10/08/2013 15:27:35

  Τα κριτήρια ποια είναι ?
  ΕΚΕΙ είναι ζουμί !!
  ΔΙΟΤΙ Ο επαγγελματιας " κακοπληρωτής " , που αναρωτιέται ο αρθρογράφος και , συνήθως μεγαλοφειλετης , έχει βρει την άκρια .

 8. Ντ.Κ. avatar
  Ντ.Κ. 10/08/2013 15:47:56

  Αυτοί που κινδυνεύουν δεν είναι οι έχοντες και τα λαμόγια αλλά αυτοί που αδυνατούν να πληρώσουν. Ας βρουν άλλο τρόπο να πάρουν οι τράπεζες αυτά που τους χρωστάνε οι κακοπληρωτές. Πόσοι είναι οι παμπλουτοι δηλαδή με μία και μόνη κατοικία που δεν μπορούν να την πειράξουν εξαιτίας του ισχύοντος νόμου? Κοροϊδευόμαστε? Ας τους πάρουν όλα τα υπόλοιπα και να αφησουν ήσυχη την πρώτη κατοικία. Όσο για τους μαυρογιαλούρους κλπ. είναι αδιάφορο στη συγκεκριμένη περίπτωση τι παιχνίδια παίζονται. Έχουν δίκιο να φωνάζουν ασχέτως αν το κάνουν για τους λάθος λόγους.

 9. Eva avatar
  Eva 10/08/2013 15:55:38

  Για τους Μαυρογυαλούρους ένα πράγμα χρειάζεται.
  Εκλογές με λίστα και τοποθέτηση τους στην τελευταία θέση.
  Γιατι αν είσαι μάγκας δεν περιορίζεσαι σε ανώδυνες δηλώσεις
  και μετά ούτε γάτα ούτε ζημιά.
  Άντε να αραιώνουμε γιατί πολλούς βλαχοδήμαρχους μαζέψαμε.

 10. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 10/08/2013 18:10:38

  Η τοποθετηση του Στουρναρα ειναι ΣΩΣΤΗ αρκει να μην....πειραξουν τους πραγματικα μη εχοντες και που αδυνατουν να πληρωσουν. Οντως πολλα ΛΑΜΟΓΙΑ εκμεταλευονται.....την κριση και δεν πληρωνουν τιποτα. Βεβαια υπαρχουν και οι μεγαλοι μας νταβαντηδες-διαπλεκομενοι(μμε-κ.λ.π) κρατικοδιαιτοι, οπου δεν πληρωνουν ΤΙΠΟΤΑ και παντα ειναι.....με λεφτα. Προσφατο παραδειγμα μεγαλοεκδοτη οπου κυρηξε....πτωχευση και ειναι μεσα στη ΧΛΙΔΑ με την βιλα των βορειων προαστειων και τη....σκαφαρα του ανεγκιχτη. Αυτες οι ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ πρεπει να κοπουν ΜΑΧΑΙΡΙ.

 11. βασιλης avatar
  βασιλης 10/08/2013 21:08:34

  Γιά όσους έχουν στοιχειώδη λογική και δεν βλέπουν με κομματικά γυαλιά.
  Η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών α κατοικίας δεν αφορά ούτε τα λαμόγια ούτε τους έχοντες κακοπληρωτές με τις βίλες και τα κότερα αφού η υπάρχουσα απαγόρευση ισχύει μόνο γιά την α κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 200.000 ευρώ. Για ακίνητα αξίας 200001 ευρώ και πάνω δενυπήρξε ποτέ ούτε υπάρχει καμία προστασία άρα το μέτρο αφορά την πλειοψηφία των φουκαράδων που προσπάθησαν να βάλουν την οικογένεια τους κάτω από ένα κεραμίδι και τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους αφενός μεν λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους αφετέρου δε λόγω των υπέρμετρων οθωμανικών φόρων που έχει επιβάλει η τρόικα και ο Στουρνάρας.
  Η μεγάλη πλάκα είναι πως παλαιότερα κάποιοι έλεγαν πως εάν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία θα μας πάρουν τα σπίτια. Τελικά οι κομμουνιστές δεν ήρθαν τα σπίτια όμως θα μας τα πάρουν οι τραπεζίτες ο Σαμαράς ,ο Βενιζέλος ο Στουρνάρας ο Χατζηδάκης και τα άλλα καλόπαιδα

 12. Ξένος avatar
  Ξένος 10/08/2013 21:25:04

  Στην αρχή το άρθρο ξεκίνησε διαχωρίζοντας εκείνους που έχουν να πληρώσουν και δεν πληρώνουν, από αυτούς που δεν πληρώνουν επειδή εν μέσω μνημονίου δεν έχουν για να πληρώσουν. Πολύ σωστό.
  Κι ενώ ξεκινάει λέγοντας πως σκοπός είναι να διαχωριστούν εκείνοι που έχουν εισοδήματα ή μεγάλη ακίνητη περιουσία και δεν πληρώνουν, από αυτούς που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής λόγω μνημονίου και χωρίς περιουσία, από τη μέση και κάτω γίνεται γυριστή και μπαίνει στο παιχνίδι ο παράγοντας «αντικειμενική αξία» φτάνοντας στο σημείο να δικαιολογεί την υποχώρηση του ορίου από 200.000 ευρώ σε 50.000 ευρώ (υπόγεια γκαρσονιέρα στην πλατεία αττικής;). Δηλαδή ένας με υποθηκευμένο σπίτι αντικειμενικής αξίας 120.000 ή 160.000 που προ-μνημονίου αποπληρωνόταν κανονικά ενώ επί μνημονίου δεν υπάρχει ευρώ ούτε για καθημερινή επιβίωση, αν χάσει το σπίτι του είναι για τον αρθρογράφο μια εξέλιξη δικαιολογήσιμη και εντός πλαισίου.

  Υ.Γ) Μην αγγίζετε κατοικίες μέχρι 150.000-200.000 ευρώ ιδιοκτητών που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής. Παγώστε το ύψος του δανείου μέχρι η χώρα να μπει ξανά σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης ή έως ότου ο ιδιοκτήτης βρει εργασία και τότε επανεξετάστε κάθε περίπτωση χωριστά για μακροχρόνια αποπληρωμή του κεφαλαίου και ένα μέρος των τόκων. Εναλλακτικά και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ανθρώπων που λόγω ηλικίας δεν προβλέπεται να βρουν δουλειά ξανά, οριστικό πάγωμα του δανείου και μεταφορά του βάρους κατά την μεταβίβαση του ακινήτου (πώληση, κληρονομιά) όπου εκεί τον πρώτο λόγο θα έχει η τράπεζα.

 13. Pneumo72 avatar
  Pneumo72 11/08/2013 01:17:33

  Ήδη ακούγεται το πέταγμα των κορακιών πάνω από την πόλη! Άντε να τα δούμε και να εφορμάνε με κάθε <>

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 11/08/2013 12:24:56

  Δηλαδή εγώ ως συνταξιούχος με μείωση αποδοχών 38%, χρέος 2.500 στην εφορία +
  όσα έρθουν για το 2013 και με ενδεχόμενο νέων μειώσεων, πρέπει και να υποστώ το
  μαρτύριο του τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση
  προκειμένου να βρεί τρόπο να εντοπίσει αυτούς που έχουν, περνάνε μπέηκα και δεν
  πληρώνουν τα δάνεια τους εκμεταλευόμενοι
  την ανικανότητα της κρατικής μηχανής.
  Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί κ να πληρώσει
  ο έχων 160+ μ2, 2 αυτοκίνητα, παιδιά σε
  ιδιωτικά σχολεία και δηλώνει μόνο 20.000;
  Μήπως η κουβέντα, λαγός πάντα το Mega,
  άνοιξε με στόχο την αποδοχή τραπεζιτικών
  απαιτήσεων γιά ουσιαστική κατάργηση της
  προστασίας των μή εχόντων, αφού πρώτα τους τα πήραν όλα;
  Ηθελα να ήξερα τι περιμένουν από γενηές
  χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα, πεταμένη στο δρόμο και με φαγητό
  από διανομές συσσιτίων.
  Ειλικρινά, υπάρχουν όντως βουλευτές που
  θα ψηφίσουν τέτοιο νόμο, βγαίνοντας μετά
  στο δρόμο;
  Ε! αν υπάρχουν, τότε έχουν κρεμμυδόζουμο
  αντί αίματος στις φλέβες τους.

 15. occultist avatar
  occultist 11/08/2013 17:24:26

  @Δημήτρης
  ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ!!!!!!!

 16. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 12/08/2013 12:53:21

  ''............αν υπάρξει πάγωμα πλειστηριασμών για ποσά πάνω από 100.000 ευρώ...................''

  ''...............Ακόμη και στις 50.000 ευρώ να πάει το όριο.............''

  Αν μπούμε στη λογική των κριτηρίων αυτό ακριβώς θα συμβεί θα ξεκινήσει απο τις 200.000 και πότε θα φτάσει σχεδόν στο 0 ή θα αφορά μόνον αυτούς που έχουν εισόδημα κάτω απο 6.000/έτος κανείς δεν θα καταλαβει και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

  Σιγά σιγά θα εξαφανιστούν όλα τα κριτήρια και ή βατραχόσουπα θα είναι έτοιμη.

  Όσον αφορά το παράδειγμα του μεγαλοεκδότη......... άστο μην το κουράζεις γιατί το κόλπο είναι παλιό....... και το μάθανε κι πέτρες.

  Το παραμύθι των απολύσεων - κινητικότητας - διαθεσιμότητας......

  Ξεκίνησε με το παράδειγμα του κ. Ανδριανόπουλου οτι ακόμα πληρώνουμε ΔΥ στην υπηρεσία για την αποξήρανση της λίμνης της Κωπαίδας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.