#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/03/2013 11:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Κύπριοι ξανά μπροστά σε ένα μεγάλο «ναι» ή ένα μεγάλο «όχι»Μπροστά σε ακόμη μια κρίσιμη ψηφοφορία στην ιστορία της, βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Μετά την αναβολή της σύγκλησης της Ολομέλειας για αύριο καλείται η Βουλή να ψηφίσει τα ντροπιαστικά μέτρα που αποφάσισε το Γιούρογκρουπ και τα πάντα κρίνονται από μια κλωστή. Στην κυριολεξία αφού ακόμη και τώρα οι ψήφοι δε… βγαίνουν για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Όλη τη νύχτα γίνονταν διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να προσπαθεί να τους πείσει να ψηφίσουν υπέρ γιατί αλλιώς θα χρεοκοπήσει η Κύπρος.

Παράλληλα, και υπό το φόβο γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής, κυβερνητικοί κύκλοι στην Κύπρο άφηναν να διαρρεύσουν σενάρια περί χορήγησης στους «κουρεμένους», ομολόγων που θα είναι συνδεδεμένα με μελλοντικά έσοδα από φυσικό αέριο. Ζήσε Μάη μου δηλαδή. Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, θα απευθύνει λόγο στην Βουλή – για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Κύπρου- σε μία προσπάθεια να πείσει τα μέλη της να εγκρίνουν το νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στον κυπριακό λαό.

Αύριο η Βουλή καλείται να πει το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» με μια ψηφοφορία που ανάλογα με την έκβασή της μπορεί να ρίξει και την προσφάτως συσταθείσα κυβέρνηση. Είναι ψήφος εμπιστοσύνης που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις με απρόβλεπτες συνέπειες και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την ώρα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν 28 ψήφους και άλλους τόσους έχουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα σε μια βουλή με 56 βουλευτές. Το κόμμα του κ. Αναστασιάδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός διαθέτει 20 έδρες από τις 56 του κοινοβουλίου, και χρειάζεται στήριξη από άλλες παρατάξεις για να περάσει τα μέτρα.

Όμως, πηγές από την Κύπρο αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν διαρροές εντός του κυβερνητικού συνασπισμού. Σκεπτικός εμφανίζεται ακόμη και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν ενώ υποψήφιοι να μην ψηφίσουν είναι ο τέως αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας και οι βουλευτές Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου. «Τα διλήμματα είναι πολύ δύσκολα», είπε ο Μάριος Καρογιάν, επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος, μικρού εταίρου στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Τα πράγματα είναι απίστευτα δύσκολα », συμπλήρωσε χωρίς να απαντήσει πως θα ψηφίσει το κόμμα του την Κυριακή.

Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Οικολόγοι και ΕΥΡΩΚΟ εκτιμάται ότι θα ταχθούν εναντίον. Την ίδια στάση αναμένεται ότι θα κρατήσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ζαχαρίας Κουλίας, ο οποίος στις προεδρικές εκλογές στήριξε τον Λιλλήκα. Το ΑΚΕΛ θεωρείται αδύνατο να υπερψηφίσει, ενώ η ΕΔΕΚ αποκάλεσε «παράλογη» την όπως ανέφερε, απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό είναι απαράδεκτο και άδικο είμαστε εναντίον», δήλωσε ο Άδωνις Γιάγκου του Κόμματος των Πρασίνων, του μικρότερου σχηματισμού στο κοινοβούλιο, αλλά χωρίς να ξεκαθαρίσει εντελώς την αυριανή του στάση, καθώς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε ένα όπλο στο κεφάλι μας».

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Ανδρος Κυπριανού δήλωσε ότι ζήτησε αναβολή της σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, τονίζοντας όμως πως η απάντηση που έλαβε ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης πρόσθεσε πως «η εικόνα που σχηματίσαμε από την ενημέρωση του προέδρου είναι ότι, είτε θα αποδεχθούμε όλα τα μέτρα, είτε τίποτα».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν ο πρόεδρος τους ενημέρωσε κατά πόσον το Eurogroup έχει δεσμευτεί ρητά ότι θα δώσει τα 10 δισεκ. ευρώ που προβλέπονται από τη συμφωνία, ο κ. Κυπριανού επεσήμανε πως εκείνος δεσμεύθηκε «ότι σε αυτή τη φάση θα δοθούν κάποια στιγμή 10 δισεκατομμύρια». Ο γγ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε πάντως εάν παρέμειναν ως έχουν οι όροι του μνημονίου σε οποιαδήποτε χώρα στην οποία εφαρμόστηκε μία τέτοια δανειακή συμφωνία.

«Όταν γίνεται ο έλεγχος της υλοποίησης των προνοιών πάντα επιχειρεί η Τρόικα να επιβάλει νέους όρους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αν ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τις επιλογές που μας αφήνει η Τρόικα, δεν υπάρχουν λύσεις», πρόσθεσε.

 

Τα σενάρια

 

Ψηφίζουν ΝΑΙ

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού θα ταχθεί υπέρ της πρότασης της Κυβέρνησης. Από τις 20 ψήφους θα πρέπει να αφαιρέσουμε αυτή της Στέλλας Κυριακίδου η οποία απουσιάζει στην Αργεντινή για οικογενειακές υποχρεώσεις.

 

Στο ΔΗΚΟ υπάρχει έντονος σκεπτικισμός, κάτι που απορρέει και από την πρώτη τοποθέτηση του Μάριου Κάρογιαν. Ακόμη όμως και αν αποφασιστεί να συνταχθεί το κόμμα με την Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συγκεκριμένων βουλευτών. Ο τέως Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είναι πρώτο φαβορί να καταψηφίσει τα νομοσχέδια και μαζί του οι Γιώργος Προκοπίου και Αντώνης Αντωνίου.

 

Το ΕΥΡΩΚΟ θα πρέπει να θεωρείτε χαμένος σύμμαχος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού τόσο ο Δημήτρης Συλλούρης όσο και ο Νίκος Κουτσού δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχθούν τα αποτελέσματα του Eurogroup.

 

Ψηφίζουν ΟΧΙ

Είναι δεδομένο ότι τόσο οι βουλευτές του ΑΚΕΛ όσο και αυτοί της ΕΔΕΚ θα καταψηφίσουν τα νομοσχέδια χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μαζί τους θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα συνταχθεί και ο Ζαχαρίας Κουλίας αλλά και ο Γιώργος Περδίκης.

 

Στο καλύτερο σενάριο για την Κυβέρνηση θα υπερψηφίσουν τα μέτρα 29 βουλευτές (19 του ΔΗΣΥ, 2 του ΕΥΡΩΚΟ και 8 του ΔΗΚΟ). Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο θα φτάσουν τις 27 ψήφους (19 ΔΗΣΥ και 8 ΔΗΚΟ) ενώ στο χειρότερο οι θετικές ψήφοι θα φτάσουν το σύνολο των 24 (19 ΔΗΣΥ και 5 ΔΗΚΟ). Σε αυτό το ενδεχόμενο οι αρνητικές ψήφοι θα φτάσουν τις 31 στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στο εξωτερικό ότι η «λύση» που αποφασίστηκε για τη σωτηρία της Κύπρου δεν είναι αποδεχτή.

Οι επώνυμοι

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε πολιτικό επίπεδο, αποκαλύπτεται ότι κάποιοι επώνυμοι, Κύπριοι κι όχι μόνο, απέσυραν τα λεφτά τους από τις τράπεζες προτού αποφασιστεί το κούρεμα των καταθέσεων, προφανώς είτε ποντάροντας στην τύχη είτε έχοντας πληροφόρηση. Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο.

Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο κος Νεοφύτου περιλαμβάνονται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι και εάν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο και εάν βρίσκονται. Τραπεζίτες, επόπτες και πολιτικούς».

Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Παράλληλα ο ίδιος προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιμήκυνση των δανείων και μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Επιπρόσθετα, ο κος Νεοφύτου προτείνει να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διασφάλιση όλων των καταθετών, εάν ψηφισθεί ο νόμος περί υποχρεωτικής μετατροπής μέρους των καταθέσεων τους σε μετοχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 17/03/2013 12:36:45

  Αθάνατε Τάσσο Παπαδόπουλε !!!

 2. ανδρεας avatar
  ανδρεας 17/03/2013 12:46:47

  Για μην ξεχνιομαστε στο διάγγελμα του ο Τασσος Παπαδοπουλος είχε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:

  «Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.
  Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.
  Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.
  Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.
  Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.
  Ελληνικέ κυπριακέ λαέ,
  Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.
  Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.
  Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.
  Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.»

 3. Νιόβη avatar
  Νιόβη 17/03/2013 12:47:34

  Αν το λέει η καρδιά τους, θα ψηφίσουν ένα βροντερό «όχι» και από Τρίτη-Τετάρτη θα αδειάσουν τις τράπεζες κι από το τελευταίο σεντ. Αφού αυτός είναι ο κόσμος μας, κι αφού κουμάντο σε λαούς και κυβερνήσεις κάνουν οι τράπεζες, αυτή πρέπει να είναι κι η αντίσταση. Κοινωνίες των αγορών δεν θέλουν; Αυτές θα έχουν. Αφήστε τα δημοψηφίσματα στην άκρη, Κύπριοι. Δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός. Δεν είναι οι πολιτικοί που κινούν τα νήματα, άλλοι είναι κι από άλλα καταλαβαίνουν. Αδειάστε τις τράπεζες και καθίστε μετά στους καναπέδες να παρακολουθήσετε λάιβ την πτώση της κυβέρνησης. Και μετά, μέσα στον πανικό των αγορών, των πολιτικών και των εταίρων, θέστε τους όρους σας με όσο θράσος διαθέτετε. Μετά, μπορεί να έχει νόημα και η πολιτική δράση. Μετά, μπορεί να έχει νόημα και το δημοψήφισμα (μετά, θα σας παρακαλάνε να το κάνετε). Τώρα όμως προέχει ο οικονομικός πόλεμος των πολιτών ενάντια στον οικονομικό πόλεμο των τοκογλύφων. Αυτή είναι η αντίσταση τώρα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Νιόβη 17/03/2013 13:16:16

   Ποιοί είναι οι τοκογλύφοι, αγαπητη Νιόβη;
   Μήπως αυτοί ακριβώς που ο ίδιος ο "δικός τους" αποκαλεί "τοκιστές και σουλατσαδόρους", και έστειλαν τα "μαύρα" τους στο Λονδίνο, στην Ελβετία, στα Κέιμαν ή στην Κύπρο;
   Εύχομαι, μετά την Ολλανδική SNS και τις τράπεζες στην Κύπρο, το επόμενο "κούρεμα" να γίνει στα Κέιμαν, στις Παρθένες Νήσους και στην Βερμούδα (Βρετανικά υπερπόντια εδάφη). Με το καλό και σε Λουξεμβούργο ή και ...Λονδίνο.

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Uncle Stgm 17/03/2013 14:55:57

    Τοκογλύφοι, αγαπητέ Θείε, είναι η λυστοσυμμορία σε ολόκληρη την υφήλιο που έχει βαλθεί να φτωχοποιήσει όποιον έχει το απαράδεκτο κατ᾽ αυτήν προνόμιο να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Αυτοί που επιβάλουν την ταπείνωση και την τρομοκρατία για μερικές χούφτες μηδενικής αξίας χαρτονομίσματα άνευ αντικρύσματος. Δεν θα γράψω άλλα. Ξέρω ότι ξέρετε κι εσείς για ποιούς μιλάμε.

    • euagelos avatar
     euagelos @ Νιόβη 17/03/2013 15:47:00

     Οι τραπεζίτες και οι... κομμουνιστές είναι αυτοί αυτοί που παίρνουν τις περιουσίες και τα σπίτια.

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Νιόβη 17/03/2013 16:10:11

     «ληστοσυμμορία». Συγγνώμη και πάλι, συνήθως δεν κάνω τέτοια απαράδεκτα λάθη.

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ Uncle Stgm 17/03/2013 15:02:09

    Εύχεστε, δηλαδή, την τυφλή δήμευση περιουσιών επειδή οι Τράπεζες (που δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα) καλοδέχονται το ίδιο το ρευστό των μεγαλοκαρχαριών και το ρευστό των αποταμιευτών; Πού υπάρχει αυτή η Τράπεζα που δέχεται μόνο τα πενιχρά ποσά της μαρίδας να πάνε οι τίμιοι τα λεφτά τους ώστε να μην κινδυνεύουν; Ή μήπως εκεί θα κινδυνεύουν περισσότερο λόγω έλλειψης ρευστότητας της Τράπεζας; :)

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Νιόβη 17/03/2013 18:00:27

     Είναι ο ίδιος γερμανολιγούρης γεροντοαριστερός που διερρήγνυε τα ιμάτιά του, παλιότερα εδώ μέσα, μην τυχόν κουρευτεί διακρατικό χρέος και χάσει η Γερμανία του.

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ ΚΜ 17/03/2013 20:21:33

      Μα ο κ. Μίχαλος τα λέει μόνος του. "Τοκιστές και σουλατσαδοροι".
      Να μην εμπιστευθώ την "εσωτερική πληροφόρηση";

 4. kimon avatar
  kimon 17/03/2013 13:05:37

  Γιατί κλαίνε τώρα; Δεν ψήφισαν tον Ανάν με 60%; Ας πρόσεχαν!

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/03/2013 13:11:11

  Η άποψή μου: Μακάρι να είχαν βάλει "κούρεμα" 40 % στους καταθέτες άνω των 100.000 και στην Ελλάδα.
  Γνωστή η θέση μου: Το δημοσιονομικό χρέος (Ελλάδα) και το τραπεζικό μείον (Κύπρος, Ισπανία, Ιρλανδία...) είναι ο ιδιωτικός πλούτος. Κατοπτρική εικόνα.
  Αντί να καταστρέφουν την εργασία, το μόχθο του χαμηλομισθου και τη σύνταξη του μικροσυνταξιούχου, τον μικροεπεγγελματία και την μικρή επιχείρηση, άς καταστρέψουν τα ανενεργά κεφάλαια του "τοκιστή και σουλατσαδόρου".
  Κρίση σημαίνει πάντα καταστροφή κεφαλαίων. Πρέπει κανείς να επιλέξει τι και πώς θα καταστραφεί.
  Αντί να τοκίζουν τα "μαύρα" τους οι μογκούλοι, άς γίνουν τουλάχιστον επιτέλους επιχειρηματιες, καπιταλιστές.
  Εδώ σε θέλω μάστορα.

  • **Mara** avatar
   **Mara** @ Uncle Stgm 17/03/2013 16:16:59

   Θείε, έχεις λυσσάξει από χθές με τα κουρέματα....
   "...μακάρι να το έκαναν και εδώ..., μακάρι να το έκαναν και εκεί..., θα γλιτώνανε οι μεν..., θα γλιτώνανε οι δε...."
   Έλεος..... πιά...
   Τί λύσσα είναι αυτή???
   Όποιος έχει χρήματα δηλ. οικονομίες μιάς ζωής ΄(γιατί δεν όλες οι καταθέσεις αποτέλεσμα λαμογιάς και κλεψιάς...) θά έρθει ο άλλος με το έτσι θέλω να τα αρπάζει....
   Υπάρχει και κόσμος πολύξερε θείε, που όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολούθησε το πράσινο lifestyle της νεοπλουτιάς και της αλόγιστης σπατάλης και αποταμίευε.
   Θα έρθεις εσύ τώρα να μου πείς να τα δημεύσουνε???
   Σύνελθε λίγο......

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/03/2013 13:18:27

  Το “προειδοποιητικό καμπανάκι” είχε χτυπήσει στην Ολλανδία:
  h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=196310&catid=13
  Μπροστά στην καταστροφή κεφαλαίων, εγγενή στις κρίσεις του καπιταλιστικού συστήματος, δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια.

  Βλέποντας την πτωτική τάση της Αγγλικής στερλίνας ως προς το ευρώ, υποθέτω που μπορεί να ετοιμάζουν το επόμενο “μπαρμπέρικο”:
  h**p://uk.finance.yahoo.com/q/bc?s=GBPEUR=X&t=1y&l=on&z=l&q=l&c=

  • Καλή Σαρακοστή avatar
   Καλή Σαρακοστή @ Uncle Stgm 17/03/2013 15:13:42

   @@Η άποψή μου: Μακάρι να είχαν βάλει “κούρεμα” 40 % στους καταθέτες άνω των 100.000 και στην Ελλάδα@@
   Μόνο;; Εγώ προτείνω κάτι άλλο πιο δραστικό: όσοι έχουν καταθέσεις να δημεύεται το ποσόν άνω των 20.000€, καθώς επίσης όποιος έχει δεύτερο σπίτι να δημεύεται και αυτό προκειμένου να αποπληρώσουμε το χρέος από δανεισμούς, μίζες, καταχρήσεις, φοροδιαφυγή κ.λπ. Πως το είπε σήμερα ο μέντορας σας η κ. Μερκελ;;; Συλλογική ευθύνη!!!

   @@Αντί να τοκίζουν τα “μαύρα” τους οι μογκούλοι, άς γίνουν τουλάχιστον επιτέλους επιχειρηματιες, καπιταλιστές.@@
   Ανάξιο σχολιασμού!!!!!

 7. Ορθόδοξος avatar
  Ορθόδοξος 17/03/2013 13:22:39

  Τώρα έξοδο απο τη Ε.Ε. και κούγκι ολα μέχρι την τρίτη!

 8. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/03/2013 14:34:26

  Άχ δείτε πως κάνουν για ένα 10 % μόνον !!!
  Μας έχουν κόψει απο μικρομισθούς και μικροσυντάξεις 30 - 40 %, πληρώνουμε και χαράτσια για το κοτέτσι, και δεν έτρεξε τσάι !
  Είναι ο αιφνιδιασμός της πρωτιάς: Με την Ολλανδική SNS πριν 10 μέρες και με τις τράπεζες τις Κύπρου χθές, είναι η πρώτη φορά που πείραξαν "τοκιστές και σουλατσαδόρους".
  Είμαι σίγουρος: Άν και όταν "πειράξουν" τα Κέιμαν και τις Παρθένες Νήσους, στο Κολωνάκι θα σηκώσουν πανώ με τη φάτσα του Βελουχιώτη και του Τσάβες.
  Στη Λάρισα ο Πηνειος θα ξεχειλίσει απο το δάκρυ των αγροτο-επενδυτών.
  Όταν δε σκάσει η φούσκα ακινήτων στο Λονδινο, η πρώτη προλε(φ)ταριακή επανάσταση στην ιστορία του πλανήτη θα ξεσπάσει στα σύνορα Εκάλης και Ψυχικού.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Uncle Stgm 17/03/2013 16:33:24

   Αφήστε Θείε, αριστερο-δεξιά συμμαχία μεγαλοτοκιστών και "αποταμιευτών" των φαγωμένων του Πάγκαλου, που "σερμαγιάσαν" στις τράπεζες τα καλοφάγωτα και τσινάνε τώρα σε κάθε απόπειρα αναδρομικού πόθεν έσχες, πόσο μάλλον σε προσπάθεια κουρέματος του κατάμαυρου "κεμεριού". Και μετά με αποκαλούν εμένα νεοφιλελεύθερο! Χάθηκε εντελώς η πολιτική μπάλα μου φαίνεται.

   • **Mara** avatar
    **Mara** @ akenaton 17/03/2013 16:50:15

    Ακένατων, όλοι οι καταθέτες είναι τέτοιοι....???
    Τρέλλανε μας και εσύ τώρα.....

   • Καλή Σαρακοστή avatar
    Καλή Σαρακοστή @ akenaton 17/03/2013 16:53:57

    "Είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου" είπε η Α. Μέρκελ.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/226586/merkel-sti-diasosi-tis-kuprou-prepei-na-sumvaloun-kai-oi-upeuthunoi-/#ixzz2No8hZPKy

    Παλιά μας έλεγαν να κάνουμε αποταμίευση... τώρα μας λένε κλέφτες!!!!!!!!!!!! Δηλαδή αγαπητοί μου κύριοι όσοι έχουν αποταμιεύσεις ή καταθέσεις (πφ..πφ...τι κακή λέξη!!!) είναι καταχραστές;;; Τι λέτε ορέ;;;; Τι είδους συλλογική ευθύνη είναι αυτή;;; Δηλαδή να υποθέσω ότι εσείς δεν έχετε ούτε 1€ στην άκρη;;; Στα μπουζούκια τα φάγατε;;; Αλήθεια δεν βλέπω να σχολιάζετε εκείνη την απόπειρα μείωσης των προστίμων της περίφημης λίστας της αξιοτίμου κυρίας;;;
    Αγαπητοί μου ούτε τον Πάγκαλο γνωρίζουμε ούτε συνδαιτυμόνες του είμαστε!!!! Αρκετά κράτησε αυτό το παραμύθι.
    Να υποθέσω ότι θα δεχτείτε αγόγγυστα το κούρεμα των καταθέσεών σας όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου;;;

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Καλή Σαρακοστή 17/03/2013 19:31:01

     Με μισθούς ιδιωτικού τομέα, κανείς ποτέ δεν "οικοδόμησε" καταθέσεις.
     Ούτε κάν το 2004 με την "ισχυρή Ελλάδα", ή το 2008, που "ημασταν στην κορυφή" και δεν θα μας έπιανε, δήθεν, το μπαταχτσιδικο τσουνάμι από την Αμέρικα.
     Κακά τα ψέμματα, δυστυχώς...

     • Καθαρός ουρανός avatar
      Καθαρός ουρανός @ Uncle Stgm 17/03/2013 21:45:26

      Λυπάμαι!! αυτό θα σου απαντήσω μόνο. Λυπάμαι για τις ισοπεδωτικές σου απόψεις.
      Απόδειξε ότι είμαστε κλέφτες !!!! και εσύ ο τίμιος!!! Καλή σαρακοστή και καλά σαράντα!!!
      ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΑΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΕΠΙΟΙΚΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ;;;;!!!!
      Δεν μας είπες όμως εσύ δεν έχεις ούτε ένα ευρώ στην άκρη;;;

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Uncle Stgm 18/03/2013 02:02:49

      "Με μισθούς ιδιωτικού τομέα, κανείς ποτέ δεν “οικοδόμησε” καταθέσεις."

      Ενώ με τα 900 ευρώ του νέου ανθυπολοχαγού ή τα 900 ευρώ του νεοδιόριστου δασκάλου, που πρέπει αμφότεροι να υπηρετήσουν στην επαρχία και άρα να πληρώνουν και ενοίκιο κατοικίας, χτίζεις μεζονέτα με πισίνα, εεε???
      Δεν έχω ξαναδιαβάσει-ξανακούσει μεγαλύτερη μπαλαφάρα από δαύτη !!!!!
      Ούτε σε επιθεώρηση δεν θα τολμούσαν να πουν τέτοια κοτσάνα !!!!

     • Uncle Stgm avatar
      Uncle Stgm @ Μαθηματικός 18/03/2013 14:21:57

      @Μαθηματικός
      Διευκρινίζω: Τα ιδια ακριβώς με τον ιδιωτικό υπάλληλο ισχύουν και για τον συνήθη ΔΥ, δάσκαλο, καθηγητή ανθυπολοχαγό ή άλλο.
      Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ συνήθους ιδιωτικού και συνήθους δημοσίου μισθωτού.
      @Δάσκαλος
      Συνήθως αυτοί που έχουν πολλά ακίνητα έχουν και (υπολογίσιμες) καταθέσεις. Η απομείωση των τιμών αγοράς ακινήτων θα είναι επίσης "κούρεμα" του ιδιωτικού πλούτου, και θα είναι πολύ πάνω απο το 10 %. Αλλά είναι αναπότρεπτη, συμβαίνει και θα συνεχισθεί - το ακίνητο είναι οικονομικό αγαθό και υπόκειται σε ανοδικούς και καθοδικούς κύκλους.
      Πάντοτε οι κρίσεις δεν είναι άλλο, παρά καταστροφή κεφαλαίων. Η μείωση της αξίας των ακινήτων, το κλείσιμο επιχειρήσεων, η πτώση των μετοχών, η καταστροφή τραπεζών ή ασφαλιστικών ταμείων, τα "κουρεματα" ομολόγων ή καταθέσεων, είναι διαφορετικές μορφές καταστροφής πλεονάζοντος κεφαλαίου, ανενεργού ή και ενεργού.
      Η αύξηση της φορολογίας και η μείωση μισθών ή συντάξεων είναι τρόποι με τους οποίους το σύστημα προσπαθεί να "ανακουφίσει" τις συνέπειες της κρίσης για τους κεφαλαιουχους.

     • Μαθηματικός avatar
      Μαθηματικός @ Uncle Stgm 20/03/2013 20:52:16

      Απαραίτητη η διευκρίνηση και ίσως έπρεπε να την είχες συμπεριλάβει στο αρχικό σου κείμενο.
      Μην ξεχνάς πάντως ότι κάποιες μικρές περιουσίες χτίστηκαν με ιδρώτα και αίμα, τίμια και καθαρά. Δεν μπορώ να παραβλέψω κάτι τέτοιο και να δικαιολογήσω τέτοιου είδους "διορθώσεις" του συστήματος.

 9. anamaria avatar
  anamaria 17/03/2013 15:10:09

  να καταψηφιστει το επαισχυντο δημιουργημα της Γερμανιας και απο Τριτη να δουμε τι θα πουνε οι αγορες...τις φοβουνται πολυ τις αγορες οι Γερμαναρες και οι συμμαχοι τους.

 10. armel avatar
  armel 17/03/2013 15:40:32

  ΧΑ ΧΑ!! ΚΑΛΟ...

 11. λογικος avatar
  λογικος 17/03/2013 16:01:33

  ποιο μεγαλο οχι καλα τοσος πονος επειδη θα χασουν κατι ψηλα ρωσοι και αγγλοι και οσοι πιστευετε οτι γερμανοι μπλοφαρουν μαλλον δεν ξερετε καλα απο γερμανους

 12. λογικος avatar
  λογικος 17/03/2013 16:10:34

  αντε πειτε το οχι να γελασει και παρδαλο κατσικι αντε τραβατε στην λιρα θα σας δανεισει ο πουτιν και η κινα ετσι και αλλιως τα παραπανω ισχυουν και για την ελλαδα αν πιστευετε οτι γερμανοι μπλοφαρουν ο δρομος ειναι ορθανοιχτος για την δραχμη και την λιρα

 13. *partyman avatar
  *partyman 17/03/2013 16:21:37

  και μόνο το σενάριο να καταψηφίσει η κυπριακή βουλή προκαλεί πανικό..
  για αυτό εξάλλου αναβλήθηκε για αύριο η ψηφοφορία.. να κερδίσουν χρόνο, να καλμάρουν και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις..

  ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ πράγματι να πούνε όχι αύριο οι κύπριοι!!! Οι γερμανοί ρισκάρουν απίστευτα και μου κάνει εντύπωση ότι το πράττουν.. τρομερή αφέλεια και υπεροψία..

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ *partyman 17/03/2013 16:32:08

   Μήπως δεν ήταν αφελείς και υπερόπτες τις δυο φορές που αιματοκύλισαν την Ευρώπη για να φάνε τα μούτρα τους στο τέλος;

   • maquis avatar
    maquis @ Νιόβη 17/03/2013 17:16:18

    Ακριβώς. Τα δείγματα της νοοτροπίας τους είναι ακόμα νωπά. Achtung!

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ Νιόβη 18/03/2013 17:48:43

    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΥΦΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΜΠΙΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.....

  • Tasos avatar
   Tasos @ *partyman 17/03/2013 17:34:05

   Μα ένας από τους λόγους της ακατανόητης απόφασης είναι και αυτός, ότι αφού δεν έχουν εξασφαλίσει άμεση εφαρμογή χωρίς να υπάρχουν 2-3 μέρες πανικού ενδιάμεσα, προκαλούν ζημιά και στις 2 εκδοχές.
   Και Ναι να πεί η βουλή η ζημιά είναι δεδομένη. Και μόνο η είδηση των κλειστών τραπεζών στη Κύπρο για μέρες πολλές (άγνωστο πόσες) σε συνδυασμό με το φόβο να γίνει το ίδιο σε άλλες χώρες προκαλεί ντόμινο.

 14. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 17/03/2013 16:34:34

  Αν έχουν τα κότσια οι Γερμανοί, ας αφήσουν την Κύπρο να πτωχεύσει...!!! (οι Γερμανοί είναι "φίλοι μας" και θέλουν το καλό μας...) Έχει να γίνει την επόμενη εβδομάδα στα χρηματιστήρια το έλα να δεις!!!

 15. Καλή Σαρακοστή avatar
  Καλή Σαρακοστή 17/03/2013 17:01:16

  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  h**p://www.tovima.gr/politics/article/?aid=503478
  Έσπασε το ταμπού της εγγύησης των καταθέσεων
  Ανοιξαν την κερκόπορτα της Ευρωζώνης Βρυξέλλες και Βερολίνο - Ανησυχία για τις εξελίξεις
  Η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δυσκολεύεται,σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να περάσει από την κυπριακή Βουλή τη συμφωνία των Βρυξελλών για το κούρεμα των καταθέσεων. Κατά τα φαινόμενα ο κ.Αναστασιάδης δεν εξασφαλίζει για την ώρα την πλειοψηφία των 29 ψήφων, ούτε τη συναίνεση των κυπριακών κομμάτων.

  Για αυτό και αναβλήθηκαν οι συνεδριάσεις των θεσμικών οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη Δευτέρα,προφανώς με την ελπίδα ότι θα πεισθούν οι βουλευτές. Ωστόσο μόνο αισιοδοξία δεν επικρατεί στη μεγαλόνησο.

  Δεν είναι τυχαίο ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών Τραπεζών την Τρίτη. Όπως και να έχει το βάρος της απόφασης των Βρυξελλών είναι ασήκωτο τόσο για την κυπριακή ηγεσία όσο και για την κυπριακή οικονομία.Το μέτρο του κουρέματος καταθέσεων πρωτοφανές πλήττει τον πυρήνα των αρχών όχι μόνο του κυπριακού οικονομικού συστήματος αλλά και του συνολικά του ευρωπαϊκού.Ειδικά η επιβολή κουρέματος και σε καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ θίγει την εγγύηση των καταθέσεων που είναι θεσμοθετημένη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κακά τα ψέματα οι Βρυξέλλες έσπασαν το ταμπού της εγγύησης των καταθέσεων,δηλαδή της λαϊκής αποταμίευσης,η οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε τέτοιες ειδήσεις.

  Προκαλεί έτσι μεγάλη εντύπωση πως οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών έλαβαν τέτοια απόφαση ελαφρά τη καρδία,θέτοντας σε κίνδυνο την σταθερότητα του ευρωσυστήματος.Όταν πέφτουν τέτοια ταμπού όπως αυτό της ασφάλειας των καταθέσεων τι θα σκεφθούν οι αποταμιευτές στην Ελλάδα,στη Ισπανία,στην Ιταλία,στην Εσθονία, στη Σλοβενία και αλλού όπου εμφανίζονται ανάλογα οικονομικά προβλήματα.

  Όταν ένα μέτρο σαν κι αυτό επιβάλλεται σε μια χώρα η καχυποψία μεταδίδεται παντού και κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τη διάδοσή της. Στην Αθήνα κυβέρνηση και χρηματοπιστωτικές αρχές παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Κύπρο,παρ´ ότι κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να ησυχάσουν οι πολίτες και να αποφευχθούν κινήσεις πανικού την Τρίτη. Η αλήθεια είναι ότι διεθνώς η ανησυχία πολλαπλασιάζεται και πολλοί περιμένουν με αγωνία το άνοιγμα των ασιατικών χρηματιστηρίων το βράδυ της Κυριακής.

  Το σίγουρο είναι ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδιαιτέρως η γερμανική με τις επιλογές τους άνοιξαν την πύλη αμφισβήτησης της ευρωζώνης. Και δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τέτοιες θεμελειωδεις επιλογές αποφασίζονται χωρίς συναίσθηση των συνεπειών. Θα πρόκειται για ατύχημα της Ιστορίας αν οδηγούνται σε τέτοιες αποφάσεις από δογματισμό ή απλώς απ´ο άγνοια κινδύνου.

 16. Nik avatar
  Nik 17/03/2013 17:08:29

  "απο Τριτη να δουμε τι θα πουνε οι αγορες…"

  Κάνεις το ίδιο λάθος που έκαναν οι Ευρωπαίοι, όχι από Τρίτη από αύριο, αυτοί δεν έχουν καθαρή Δευτέρα. Μια μικρή λεπτομέρεια που ίσως αποδειχτεί κρίσιμη.

 17. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 17/03/2013 17:29:48

  Nik, έχεις απόλυτο δίκιο! Να δεις την ισοτιμία ευρώ δολλαρίου, (που είναι σαν το ασανσέρ. τη μια πάει πάνω και την άλλη κάτω...), και βέβαια τα spreads Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ισπανίας., Ιταλίας, (και στο βάθος Γαλλία...). έχει να γίνει χαμός!!! Αδέρφια, αν δεν πάει και επισήμως η κρίση και στην Γερμανία, μην τρέφουμε αυταπάτες, δεν πρόκειται να δούμε προκοπή... Η πιο ελλειματική πολιτική ηγεσία της Ευρώπης μεταπολεμικά, και τους τραπεζίτες να γίνονται όλο και πιο επιθετικοί, είναι τραγική συγκηρία, αν κι εγώ πιστεύω ότι πολιτικοί και τραπεζίτες έχουν κοινά συμφέροντα...

 18. πολίτης avatar
  πολίτης 17/03/2013 17:39:26

  Οι πλέον ανήθικοι της Ευρώπης δεν δικαιούνται να μιλούν για το σωστό. Να κουρέψουν τα κεφάλαια και στο Λουξεμβούργο και στο Λονδίνο ή μήπως η μαφία δεν έχει εκεί και παντού; Έγιναν όλοι οι καταθέτες μαφιόζοι;
  Το να μπλεχτούμε σε αριστερούς και δεξιούς στο κυπριακό είναι τουλάχιστον ανοησία.
  Γιατί μόνο σε μας και στην Κύπρο τόσο επαχθείς όροι; Και μη μου πείτε για τοπικά προβλήματα, φτάνει η καραμέλα.
  Όλοι μας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ,έχουμε φαντάζομαι κατανοήσει ότι δεχόμαστε επίθεση ως ελληνισμός πλέον. Η γεωστρατηγική μας θέση ήταν πάντοτε υπεύθυνη για πολλά δεινά.
  Γνώμη μου να αντισταθούμε. Και εδώ θα φανούν οι πατριώτες. Και οι πολίτες και οι πολιτικοί.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ πολίτης 17/03/2013 21:08:07

   Ο πουτίν θέλει την λίστα με τις καταθέσεις. Πρόσφατα αφέθηκε να πτωχεύσει ολλανδική τράπεζα. Αναζητούνται λίστες παρκαρισμένων μαύρων κτλ. Το επίσημο σύστημα θέλει να ελέγξει το χρήμα.

 19. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 17/03/2013 17:41:06

  Έχει απόλυτο δίκιο ο "Λογικός" παραπάνω! Δεν πρόκειται να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι. Είναι πολλά τα συμφέροντα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο (πετρέλαια-φυσικό αέριο). Ποιος θα ήθελε να δει μια πανίσχυρη Τουρκία; Ο φυσικός πλούτος είναι "παιχνίδια" για "μεγάλα" παιδιά, και όχι για φούσκες όπως η Τουρκία....

  • λογικος avatar
   λογικος @ Παπαδόπουλος Τάσσος 17/03/2013 18:07:49

   αντε λοιπον τι περιμενετε τραβατε στην λιρα και θα σας σωσει ο πουτιν παντως οι γερμανοι και οι αλλες σοβαρες χωρες δεν θα πληρωσουν για να σωσουν τις κυπριακες τραπεζες με τα μαυρα ρωσικα κεφαλαια και φυσικα δεν θα πληρωσουν και για το χρεοκοπημενο ελληνικο δημοσιο σταματηστε να βλεπετε φαντασματα παντου και να ειστε υπεροπτες επειδη εχετε ορυκτο πλουτο και η αφρικη εχει ορυκτο πλουτο

   • Νιόβη avatar
    Νιόβη @ λογικος 17/03/2013 18:20:46

    Μα, για να μην καταντήσουμε σαν την Αφρική φωνάζουμε, που έχει ορυκτό πλούτο αλλά ούτε που τον βλέπει ούτε που θα τον δει ποτέ της.

    • Φοιτητης avatar
     Φοιτητης @ Νιόβη 17/03/2013 20:52:16

     +++++

 20. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 17/03/2013 18:14:46

  Δεν θα αφήσουν την τουρκία να επέμβει στη κύπρο...Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι..Μπλοφάρουν οι τούρκοι..1974
  Δεν θα αφήσουν την κύπρο να πτωχευσει..Οι ρώσοι, οι κινέζοι, οι αμερικάνοι...2013
  Η αφέλεια μας δεν έχει όρια.
  Είναι πού μικρή η κύπρος ..Ούτε η ελλάδα θα επηρεασθεί απο το κανόνι.Οπως και το 1974.ΚΑι τότε η ελλάδα βγήκε απο την κρίση.
  Σήμερα μόνοι τους οι κύπριοι τρέχουν στον βωμό της ιφιγένειας.
  Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.
  Μόνο να περιμένουμε να ξυπνήσουν βίαια μερικοί απο τα ονείρατα...Μετά ομως είναι αργα για δάκρυα.
  Ξυπνάτε αδέρφια...Ρώσοι,αμερικανοί και κινέζοι συμφωνούν με τπν σόιμπλε..Αν εμείς θέλουμε να ελπίζουμε κάπως αλλιώς δικαίωμα μας..Ομως μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

 21. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 17/03/2013 18:27:58

  ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ! Δύσκολο,με κοινωνικές αντιδράσεις αλλά οι ηγέτες είναι για τα δύσκολα. Η απόφαση είναι η πιο δίκαιη στα πλαίσια ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ που θα μπορούσε να ληφθεί, αν λάβουμε υπόψη το συσχετισμό δύναμης (γερμανικές εκλογές και λαϊκίστικα αιτήματα από Σοσιαλδημοκράτες,Κομμουνίστες Λίνκε για μεγαλύτερο κούρεμα καταθέσεων).Αν ισχύσει ότι το ποσό που θα χάσουν οι καταθέτες θα πάρουν και μέρισμα από το φυσικό αέριο, είναι ένα επιπλέον κίνητρο μαζί με τα υψηλά επιτόκια για την όσο δυνατόν μικρότερη φυγή καταθέσεων. Επίσης μνημόνιο και Σχέδιο Ανάν 2 δεν υφίσταται, σιγά μην πληρώνουν Γερμανοί και Ρώσοι για να βάλουν τους Τούρκους στο φυσικό αέριο. Το κόστος διάσωσης των κυπρ.τραπεζών ανέλαβαν αυτοί οι οποίοι έκαναν χρήση των υψηλών επιτοκίων καταθέσεων τόσα χρόνια (Κύπριοι και μη) και όχι ο Κύπριος μισθωτός και συνταξιούχος σε μια οικονομία με 14,5 δις ΑΕΠ και 7ο δις τραπεζικό τομέα. Αναστασιάδη μη ξεχάσεις την ανακήρυξή σου σε Πρόεδρο της ΚΔ στο στάδιο "Ελευθερία" με 10.000 ελληνικές σημαίες. Μη γίνεις Χριστόφιας. Πείτε όλα τα κόμματα ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΝΑΙ, κάτι που έπρεπε να πει ο Χριστόφιας από το καλοκαίρι στο καλύτερο μνημόνιο που είχε στα χέρια του.

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Συριζαλβανία του Χότζα 17/03/2013 21:12:24

   Αν είχε ομολογήσει ο Αναστασιάδης στο στάδιο “Ελευθερία” τι είχε σκοπό να κάνει δυο βδομάδες αργότερα, δεν θα κουνιούνταν μπροστά του 10.000 σημαίες και το γνωρίζετε καλά. Ψήφος που συλλέχθηκε με ψέμματα είναι ψήφος άκυρη κι αυτό επίσης το γνωρίζετε καλά.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ Νιόβη 17/03/2013 22:56:10

    Δηλαδή τι να έλεγε θα κουρέψω καταθέσεις προεκλογικά και μέχρι να βγει ή όποιος υποψήφιος έβγαινε τελικά και να μην έβρισκε ούτε 1 ευρώ μέσα στις τράπεζες. Αυτά Νιόβη δεν ανακοινώνονται!

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Συριζαλβανία του Χότζα 17/03/2013 23:01:44

     Δεν αντιλέγω ότι δεν ανακοινώνονται αλλά, μόνο αν το ανακοίνωνε και συνέχιζαν οι 10.000 σημαίες να κουνιούνται με ενθουσιασμό μπροστά του, θα μπορούσε κανείς να τις επικαλεστεί τώρα. Δεν είναι έτσι; Σημαίες που κουνούσαν μπουλουκηδόν οι ψηφοφόροι χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τόνωση κανενός πολιτικάντη.

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ Νιόβη 17/03/2013 23:05:01

      Αυτό είναι μοντέλο άμεσης δημοκρατίας που περιγράφεις με νομιμοποίηση όλων των αποφάσεων από τους πολίτες, στην Κύπρο και πουθενά αλλού δεν ισχύει κάτι τέτοιο όμως

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Συριζαλβανία του Χότζα 17/03/2013 23:24:17

      Καμία αντίρρηση και πάλι. Άλλη όμως ήταν η αρχική μου ένσταση: ότι δεν μπορείς να θυμίζεις στον Αναστασιάδη τις 10.000 σημαίες που κουνούσαν μπροστά του οι ψηφοφόροι του και να του ζητάς τώρα να προχωρήσει με το κούρεμα των καταθέσεων (γιατί 10.000 σημαίες ανέμιζαν μπροστά του με ενθουσιασμό, και οι πολίτες τον θέλουν, κλπ. κλπ.) δεδομένου ότι αυτές οι σημαίες ανέμιζαν επειδή οι ψηφοφόροι είχαν πιστέψει το ψέμα που τους είπε, ότι δηλαδή δεν θα κουρεύονταν οι καταθέσεις τους. Μόνο αν έβγαινε τώρα ο Αναστασιάδης στους δρόμους και 10.000 πολίτες τον ακολουθούσαν με ενθουσιασμό (κι όχι για να τον λιντσάρουν) θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς την ψήφο του λαού και να τον ενθαρρύνει να κάνει την ανοησία που ετοιμάζεται να κάνει. Όμως, η ψήφος στην οποία αναφέρεσαι εσύ, αυτή που πήρε ο Αναστασιάδης στις εκλογές, ήταν κάλπικη. Την πήρε ψευδόμενος. Δεν ισχύει πια. Αυτές οι 10.000 σημαίες ανέμιζαν κατά λάθος γιατί οι Κύπριοι δεν ήξεραν τι τους ξημέρωνε.

 22. Δασκαλός avatar
  Δασκαλός 17/03/2013 23:44:26

  Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια.
  Μα οι μάγκες που έχουν επενδύσει τα μύρια τους (κατάμαυρα στην συντριπτική τους πλειοψηφία) στην αγορά των ακίνητων, και τώρα κλαίνε με μαύρο δάκρυ για την κατάρρευσή και τη απομείωση των αξιών.
  Και άνετα, αφού οι ίδιοι έχουν ξεμείνει από ρευστό ζητάνε κατάσχεση των καταθέσεων, οι αισχροί υποκριτές.

 23. Παπαδόπουλος Τάσσος avatar
  Παπαδόπουλος Τάσσος 18/03/2013 00:54:32

  Αυτό που θέλουν να γίνει στην Κύπρο θα έχει ως αποτέλεσμνα να αποτελέσει ιστορικό προηγούμενο, και θα τρέξουν όλοι να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες του νότου, φαντάζομαι σε αυτό όλοι συμφωνούν. Αυτόματα θα χρειαστεί ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ποιοι θα στηρίξουν τις τράπεζες; μα φυσικά κυρίως οι Γερμανικές τράπεζες. Τράπεζες με ξένα χρήματα, δεν είναι εθνικές τράπεζες. Παράλληλα, θα παίρνονται καινούρια μέτρα (μείωση μισθών συντάξεων και αύξηση φόρων...) των οποίων τα έσοδα που θα πηγαίνουν; μα φυσικά στη Γερμανία! Η οικονομία του κράτους θα συρρικνώνεται... Παράλληλα υποθηκεύεται ο φυσικός πλούτος της κάθε χώρας εν προκειμένω, Κύπρος - Ελλάδα. Και μην ξεχνάμε και τα ενεχυροδανηστήρια που έχουν ξεφυτρώσει παντού. Που πάνε τα κοσμήματα και τα χρυσαφικά; άγνωστο....Μήπως τελικά το παιχνίδι είναι στημένο και προγραμματισμένο και μας αγοράζουν οι "εταίροι" μας; (ακούω τον όρο αυτό και μου έρχεται να ξεράσω...). Αδέρφια, κατά την ταπεινή μου άποψη, έρχεται πείνα (κυριολεκτική, όχι μεταφορική...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.