#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2010 15:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ιρακινές δυνάμεις παίρνουν τη σκυτάλη από τις ΑμερικανικέςΟι ΗΠΑ παρέδωσαν τον έλεγχο όλων των επιχειρησιακών καθηκόντων στις Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, σηματοδοτώντας την αποχώρηση τους απο το Ιράκ , παρά το πολιτικό αδιέξοδο και την πρόσφατη αύξηση βίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama δήλωσε την προηγούμενη Δευτέρα, ότι  θα τηρήσει την υπόσχεση του για τον τερματισμό των ένοπλων επιχειρήσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ μέχρι τις 31 Αυγούστου, με την Ασφάλεια να περνάει στα χέρια των εκπαιδευμένων από τις ΗΠΑ Ιρακινών δυνάμεων. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της τελετής αποχώρησης της τελευταίας μάχιμης ταξιαρχίας των ΗΠΑ ο στρατηγός Raymond Odierno  σημείωσε ότι: “ Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα καθώς συνεχίζουμε την πρόοδο για την πλήρη παράδοση ευθηνών στις Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας”.

Επτά έτη έπειτα  από την αμερικανική εισβολή για την ανατροπή του Saddam Hussein, η Ουάσινγκτον θα μειώσει τις στρατιωτικές τις  δυνάμεις  σε 50.000 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου από 65.000 που είναι αυτή την στιγμή και περίπου από 150.000 που ήταν κατά τη διάρκεια της  κορύφωσης της σύγκρουσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής , ένα τμήμα του Ιρακινού στρατού επέδειξε ελέγχους οχημάτων και άλλα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην εμπόλεμη χώρα όπου βομβαρδισμοί και άλλου είδους επιθέσεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, παρόλο που η συνολική βία έχει υποχωρήσει από την κορύφωση της σύγκρουσης  το 2006-7.

Μπορεί η παραπάνω να είναι η τελευταία μάχιμη ταξιαρχία που παρέδωσε τον έλεγχο στις Ιρακινές δυνάμεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παραμείνουν αμερικανικές δυνάμεις στη περιοχή. Μετά την αποχώρηση των μάχιμων μονάδων των ΗΠΑ, θα παραμείνουν 6 ταξιαρχίες οι οποίες θα εκπαιδεύουν και θα υποστηρίζουν τον Ιρακινό στρατό και την αστυνομία.

Ωστόσο, η αδυναμία των ευερέθιστων  Ιρακινών κοινοβουλευτικών κομμάτων να δημιουργήσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού πέντε μήνες μετά τις εκλογές, έχει δημιουργήσει ένα κενό εξουσίας, δυνητικά ευάλωτο σε θρησκευτικές εντάσεις, το οποίο έχει κάνει τους Ιρακινούς ιδιαίτερα ανήσυχους όσον αφορα την ικανότητα των τοπικών δυνάμεων να διατηρήσουν την ασφάλεια.

Τον Ιούλιο υπήρξε μία απότομη άνοδος στις θανατηφόρες επιθέσεις , αυξάνοντας τους φόβους για εκμετάλλευση της πολιτικής κατάστασης από αντάρτες, με κίνδυνο να προκληθούν θρησκευτικές διαμάχες.

Ο Ιρακινός υπουργός άμυνας Abdek Qader Jassim, ο οποίος παρέστη επίσης στην τελετή, δήλωσε ότι: “το θέμα των πολιτικών που αγωνίζονται να συμφωνήσουν για μια κυβέρνηση συνασπισμού ήταν πολιτικό και ότι η πρωταρχική ευθύνη των ιρακινών δυνάμεων ήταν να προστατεύσει τους Ιρακινούς.”

Τέλος, σύμφωνα με τους αμερικανούς διοικητές η δύναμη των 50.000 αμερικανών στρατιωτών που θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα στη περιοχή, θα είναι αρκετή ώστε να αντιμετωπιστεί ένα αναπάντεχο κύμα βίας.

Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

  1. H pena tis orghs avatar
    H pena tis orghs 08/08/2010 16:57:10

    Αποχώρηση, μια μικρή και γρήγορη ανασύνταξη δύναμεων και πάμε για τον επόμενο πόλεμο της Pax Americana ενάντια στους κακούς τρομοκράτες και τα κράτη που τους υποστηρίζουν. Με λίγα λόγια επόμενος στόχος Ιράν. Δεν ξέρω άμα διαβάσατε την είδηση αλλά το Ισραήλ έκανε ξαφνική και εσπευσμένη παραγγελία στις Η.Π.Α ύψους 2 δις για καύσιμα αεροσκαφών και πετρέλαιο για τα οχήματα της(http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13603&Itemid=52). Άμα αυτό δεν λέγεται προπαρασκευή για πολεμικές επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή ε τότε τι λέγεται. Ο θεός να βάλει το χέρι του γιατί οι μεγάλοι αποφάσισαν να γεμίσουν κι άλλο τους ποταμους του αίματος με το αίμα των αθώων θυμάτων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.