#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2011 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ΗΠΑ μήνυσαν την Deutsche Bank. Λέτε να επαναληφθεί η Ζήμενς;Ασφαλώς όταν η αμερικανική δικαιοσύνη βάζει στο στόχαστρο εταιρείες και τις κυνηγάει, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει. Πολλά μπορούν να κρύβονται, ίσως και τίποτε.

Όμως, έχοντας το παράδειγμα της Siemens όπου η αμερικανική δικαιοσύνη την ξεμπρόστιασε για τις μίζες που έδινε σ' όλο τον κόσμο, τότε πρέπει να αρχίσουμε να ψυλλιαζόμαστε ότι κάτι τρέχει και με την  Deutsche Bank AG.

Η είδηση είναι ότι το αμερικανικό δημόσιο υπέβαλε αγωγή κατά της γερμανικής τράπεζας και της θυγατρικής της MortgageIT Inc με την κατηγορία ότι "επανειλημμένως εψεύσθη, με σκοπό να συμπεριλαμβάνεται σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα επιλογής υποθηκών, που ασφαλίζει το αμερικανικό δημόσιο".

 

Όπως υποστηρίζουν, επέλεγαν υποθήκες, με τις οποίες τα υφιστάμενα νομικά προγράμματα καταστρατηγούνταν, καθώς "παραβιάζονταν κατάφωρα από τους εναγόμενους, εάν οι δανειολήπτες μπορούσαν, πράγματι, να κάνουν τις καταβολές ποσών, για την άρση των υποθηκών εν καιρώ".
Με λίγα λόγια, έκανε διάφορα λογιστικά κόλπα και έλεγε ψέματα προκειμένου να δίνει δάνεια στην αμερικανική αγορά, δάνεια που έσκασαν φυσικά.

 

Αν αυτό είναι μεμονωμένο περιστατικό και σταματήσει εδώ, τότε δεν τρέχει τίποτε. Αν όμως συμβαίνει κάτι άλλο θα πρέπει να το μάθουμε καθώς η γερμανική εταιρεία σχετίζεται άμεσα και με την Ελλάδα και το χρέος της. Και θυμηθείτε ότι το  κυνήγι της Ζήμενς άρχισε από τις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε μόνο ότι πέρυσι το καλοκαίρι η DB ήταν αυτή που εκτόξευσε τα spreads πουλώντας ελληνικά ομόλογα από το χαρτοφυλάκιο 1 δισ. ευρώ.

Επίσης, πολύ πρόσφατα η γερμανική εταιρεία προέβλεψε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με “κούρεμα” 50% και επιμήκυνση. Είναι γενικά από τις τράπεζες που παίζουν παιχνίδια με την Ελλάδα και το στοίχημα της χρεοκοπίας της ή όχι.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/05/2011 08:41:33

  Η συγκεκριμένη τράπεζα, τι ακριβώς κάνει στην Ελλάδα; Έχει ή είχε 1-2 μικροσυμμετοχές με Εθνική ή Γιουρο και υποτίθεται κάνει private banking και asset management. Βιτρίνα για να παρακολουθεί και να μεθοδεύει. Ελάχιστοι Έλληνες ταυτίζουν την Γερμανία με private banking . ΧΟΡΗΓΙΕΣ σε ιδρύματα για να κάνουν αυτό που τους ζητείται. (Τουλάχιστον στο προσφιλές μου θέμα αυτό έχω δει).

  Η Deutsche Bank ιδρύθηκε από ανηψιό του κυρίου Ζήμενς εκεί περί τις αρχές του 19ου αιώνα. Η ιστορία της λαμπρής αυτής χώρας είναι η Siemens και η Deutsche Bank (αυτοί οι δύο πχ ξεκίνησαν τον σιδηρόδρομο Βερολίνου Βαγδάτης, αυτοί οι δύο ξεκίνησαν και το Desertec).

  Δεν έχω κανένα "αντι-Γερμανικό" μένος, απεναντίας. Απλά να ξέρουμε ποιός μεθοδεύει την ζωή μας, είτε τον αγαπάμε είτε όχι.

 2. enianos avatar
  enianos 04/05/2011 09:50:15

  Πάντα αναρωτιόμουν για τούς πόρους τον ιδρυμάτων , τώρα ξέρω ! Αυτός είναι και ο λόγος τελικά που ότι φέρνει την λέξη Εθνικό, είναι κατακριτέο και εξοβελίζεται από την Ελλάδα μας !

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ enianos 04/05/2011 09:56:44

   Πολιτιστικά ιδρύματα, μουσεία, πολτιτιστικές ΜΚΟ, όλες με την αγαθή χορηγία (και τον κάθε Λάλα στο ΔΣ να λέει και καλές κουβέντες για το Θερμοκήπιο και είμαι σίγουρος άλλους Λάλες για άλλα θέματα)

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 04/05/2011 11:11:42

  Τις Αμερικανικές υποθήκες ακινήτων τις πάσαρε στη DB η GS.
  Μετά το μπάμ του 2008 η DB έφτιαξε την Αμερικανική θυγατρική MortgageIT Inc και έτσι μπόρεσε και άρχισε τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  Μιλάμε για πρωταθλήτρια στους πλειστηριασμούς.
  GS - DB - MortgageIT : Το τρίγωνο της ακολασίας.
  Ή σε πιό παραδοσιακή και σεμνή γλώσσα "Ποιός το πνίγει το κουνέλι; Τρείς διαβόλοι καλογέροι"!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/05/2011 11:20:47

  Δηλαδή υποχρέωσε η GS την DB; Με το ζόρι; Δεν δουλεύουν έτσι Θείε. Όαν πας σε ένα παγωτατζίδικο να φας παγωτό, δεν στο ταϊζούν με το ζόρι, πας για να φας παγωτό. H GS είναι σε μία πόλη από χιλιάδες στην Αμερική. Τυχαία συναντήθηκε με την Deutsche Bank; Μου θυμίζεις τον Τσόκλη που λέει ότι φταινε τα παιδάκια που τα γουστάρει...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ archaeopteryx 04/05/2011 12:00:27

   Φυσικά, αλυσίδα είναι: Από τον "γελαδάρη" που ταïζει στα τρελά ζώα του σκυλοτροφές, μέχρι το "παγωταζήδικο" που έχει στα υπόγεια στρατιές αρουραίων, για παγωτά "πλούσια σε πρωτείνες".
   Σ' αυτά τα ανθιυγιεινά και βαρέα επαγγέλματα δεν έχει "υποχρεώνω".
   Έχει "εμπνευστής της ιδέας", "μελετητής", "project manager", "αρχιτέκτονας", "εργολάβος", "υπεργολάβος", υπεργολάβος του υπεργολάβου, και πάει λέγοντας.
   Μαζί την κάνανε τη δουλειά.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Θείος 04/05/2011 12:07:19

    Ο παγωτατζής, το παγωτό και ο αχόρταγος.

    Δεν έχεις κάν ιδέα τι χρώμα έχει ή τι δουλειά κάνει η Goldman Sachs. Από Γερμανικά κλασσικά εικονογραφημένα τα έμαθες. Πες μας για τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Γερμανία, και άσε τα παγωτατζίδικα.

 5. Περίεργος avatar
  Περίεργος 04/05/2011 15:47:23

  Ίσως είναι κακή ιδέα να απλοποιούμε τα πράγματα.

  Ο οικονομικός πόλεμος είναι στο forte του και εμείς έχουμε πρόβλημα να αναγνωρίσουμε τους παίκτες...... παρά το ότι είμαστε είμαστε από τα πρώτα θύματα ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.