#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/12/2010 00:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ΗΠΑ θα συμμετάσχουν στον μηχανισμό στήριξης;Κυριαρχία Ομπάμα στην Ευρώπη μέσω οικονομικής «επίθεσης», βλέπουν οι ξένες αγορές, εξ’ ου και η εκρηκτική άνοδος στη Wall Street. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερ, η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνδράμει μέσω του ΔΝΤ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη. Δηλαδή να δώσει ο Ομπάμα χρήματα στο μηχανισμό στήριξης αλλά με άγνωστα προς το παρόν ανταλλάγματα.

Αν και η αμερικανική πλευρά δεν επιβεβαίωσε την είδηση, ούτε και την διέψευσε το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένα τέτοιο θέμα που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες να δεσμεύσουν κεφάλαια για μια τέτοια κίνηση, αλλά άλλες πληροφορίες λένε ότι ο αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται διαρκώς για την κρίση στην Ευρώπη. "Είναι μισός κόσμος μακρυά, αλλά είναι σημαντικός για την διεθνή οικονομία και για τη δική μας οικονομική ανάκαμψη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς.

Πριν από μερικές εβδομάδες στο antinews γράφαμε ότι σχεδιάζεται αμερικανική δράση με όχημα το ΔΝΤ και τον Ντ. Στρος Καν. Αφενός οι Αμερικανοί θέλουν να βάλουν πόδι στην Ευρώπη και να «τραβήξουν τα αυτιά» της Μέρκελ κι αφετέρου ο Καν θα ήθελε πολύ μια μεγάλη νίκη που θα τον φέρει στην Προεδρία της Γαλλίας.

Γράφαμε επίσης, για την εμπλοκή του Γ. Παπανδρέου που λειτουργεί ως εντολοδόχος των ΗΠΑ και για αμερικανο – γερμανικό πόλεμο.

Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια τότε ο Ομπάμα θα έχει πετύχει πολλαπλές νίκες. Δηλαδή αν βάλει χρήματα στο μηχανισμό στήριξης και σώσει την Ευρώπη θα ανακηρυχθεί «σωτήρας» αλλά ταυτόχρονα θα έχει σώσει και την αμερικανική οικονομία από μια πιθανή κατάρρευση χωρών στη Γηραιά Ηπειρο.

Μέσω του οικονομικού ιμπεριαλισμού θα έχει πετύχει να επιβάλει για ακόμη μια φορά τους αμερικανικούς όρους σε μια Ευρώπη που αδυνατεί να έχει συνοχή, με ευθύνη φυσικά και της κ. Μέρκελ η οποία ονειρεύεται οικονομικό Τρίτο Ράιχ.

Δείτε και τι γράφαμε πριν απο αρκετούς μήνες

Η «Νέα Γιάλτα» και ο δρόμος προς το ΔΝΤ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hope avatar
  hope 02/12/2010 00:08:24

  φοβερή photo.Έγραψες

 2. Factorx avatar
  Factorx 02/12/2010 00:09:04

  Μεγάλη αισιοδοξία κυριάρχησε σήμερα στις διεθνείς χρηματαγορές καθώς οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο σημείωσαν άνοδο, αφού αυξήθηκαν οι ελπίδες για τη διάσωση των προβληματικών οικονομιών της ΕΕ, αλλά και για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας. Όλα αυτά ανέβασαν τον ενθουσιασμό των επενδυτών στο ζενίθ μετά από μια περίοδο παρατεταμένου ναδίρ.
  Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν αλματώδη αύξηση μόλις το Reuters ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν την επέκταση του ευρωπαϊκού μηχανισμού οικονομικής σταθερότητας, μέσω του ΔΝΤ.
  Όπως έχει σήμερα η κατάσταση, ο μηχανισμός δεν διαθέτει αρκετά χρήματα για να βοηθήσει την Πορτογαλία και την Ισπανία, επομένως οι φόβοι για το μέλλον της Ισπανίας μειώνονται κατά πολύ, αν μεγαλώσει η δεξαμενή των διαθέσιμων κεφαλαίων.
  Πάντως σε συνέντευξή του στο MarketWatch, ένα ανώτερο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών υποβάθμισε τη προοπτική της αμερικανικής συμμετοχής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

  MarketWatch

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ Factorx 02/12/2010 00:19:07

   Αυτά για να δοθεί και η απάντηση στα προπαγανδιστικά βίντεο της Ιπποκράτους, απλά δείτε:

   • Σοσιαληστής avatar
    Σοσιαληστής @ Σοσιαληστής 02/12/2010 00:20:02

    Αυτά για να δοθεί και η απάντηση στα προπαγανδιστικά βίντεο της Ιπποκράτους, απλά δείτε:

    http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_02.html

 3. Orestios avatar
  Orestios 02/12/2010 00:15:35

  Πάλι καλά που η ΕΕ μάχεται ισχυρά για να πάρει μόνο ένα μέρος από τα χαρτιά που τυπώνει η Αμερική.
  Αυτό το πράγμα που λέγεται ΕΕ θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει για να εξάγει εκεί το χρέος της η Αμερική?

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/12/2010 00:17:47

  με την Αμερικανικη οικονομία στη κατάσταση που είναι, αμερικανικά κεφάλαια στην Ευρώπη πρέπει να γίνουν πρώτα κινηματογραφικό έργο. Εκτός αν έκανε ιδιαίτερα ο Ροντέν μας στον Ομπάμα... Εδώ που είμαστε όλα παίζουν.

  Και δεν έχω καταλάβει...την συμφέρει την Αμερική να μην καταρρεύσουμε ή να καταρρεύσουμε; Προσωπικα εκτιμώ το πρώτο, αλλά με τίνος ...λεφτά.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ archaeopteryx 02/12/2010 00:20:00

   Να απαντήσει ο ΓΑΠ, ως ένας από τους πλέον σημαντικούς στοχαστές της γενιάς μας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 02/12/2010 00:20:54

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    +110 δις

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 02/12/2010 00:20:29

   With other peoples money
   Τί νόμιζες?

 5. man8os avatar
  man8os 02/12/2010 00:32:41

  Θα ειναι τεραστια ηττα να συμετεχουν οι ΗΠΑ. Ειναι ηδη τεραστια ηττα που συμετεχει το ΔΝΤ.

 6. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 02/12/2010 00:36:41

  Φήμες ήταν. Η ανακοίνωση θεαματικής αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα ήταν η αιτία της ανόδου στα χρηματιστήρια. Αντίθετα τα περί αύξησης συμμετοχής αμερικανικών κεφαλαίων στο ΔΝΤ για Ευρώπη διαψεύστηκαν επίσημα.

 7. Προφήτης avatar
  Προφήτης 02/12/2010 00:44:46

  Στις ΗΠΑ 1 στους 5 τρώει με κουπόνια.
  Κι αυτοί θα μάς σώσουν
  Παιδιά μην ανησυχείτε, έρχεται ο θέιος Μπαρακ με ταπεράκια.
  Παραγγείλτε αμέσως.

  Αλλά όχι αυτά που ξέρατε, γαρίδες και παϊδάκια.
  Χαμπουργκερ από πριονίδι.

 8. neotera avatar
  neotera 02/12/2010 01:22:52

  Σκοπός των αγγλοαμερικάνων είναι η καταστροφή της ευρωζώνης γιατί νομίζουν πως το δολάριο θα κερδίσει και θα βρεθούν και οι δύο σε καλύτερη μοίρα. Το έλεγε κι ο Μαρκεζίνης που ήταν πολύ καλός απόψε στις Ανιχνευσεις στην ΕΤ3. Καμμία οικονομική Γιάλτα δεν μπορεί να υπάρξει μόνο και μόνο επειδή απουσιάζει η αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι περιπλοκο το παιχνίδι και οι δυνάμεις της αγοράς που ενεργούν επιθετικα δεν ελέγχονται απο κυβερνήσεις. Αρα δεν μπορούν να κάτσουν να τα βρουν οι γαλλογερμανοί με τους αγγλοαμερικανους, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να κυκλοφορούν τα σενάρια... Τα ανοίγματα των ευρωπαίων προς τους ρώσους και τους κινέζους είναι πραγματικά και προκαλούν πανικό και επιθετικότητα αντιστοίχως ανάλογα με τα ανοίγματα τους κωστάκη στους ρώσους. Εκεί εντάσσονται και οι διαρροές του Γουικληκς. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ευρωπαίοι για να ευχαριστήσουν τους αγγλοαμερικάνους είναι γνωστό απο παλιά, είναι να καταστρέψουν την πραγματική οικονομία τους καταχρεωνόμενοι στις τράπεζες, να πολλαπλασιάσουν χρέη και ελλείματα για να μοιάσει η οικονομία τους με εκείνη της κολοβομένης, κατά τη γνώμη μου, αγγλοσαξωνικής αλεπούς με τη μεγαλύτερη φούσκα από άϋλες (μή) αξίες που φέρνουν μοιραία καλπάζοντα πληθωρισμό. Γι αυτό ζητούν από τους γερμανούς να παύσουν την περιοριστική πολιτική και να ανοιχτούν σε αναπτυξιακά πειράματα με δάνεια και αξιολογήσεις από τους περιούσιους οίκους τους . Ομως δε σφάξανε... Και το ευρώ αν χρειαστεί να καταργηθεί για κάποιο διάστημα οι ευρωπαίοι δεν θα κόψουν την ...ουρά τους. Εμάς μας καταντήσαν έτσι οικονομικώς κολοβωμένους, διότι έχουμε την πιό προδοτική πολιτική τάξη από παντού. Ομως πιστεύω εύκολα λόγω μεγέθους της ελλαδίτσας, προσφατης παράδοσης, αλλά και του εργατικού αποθεματικού μεταναστών επιστρέφουμε σε κανονική οικονομία αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε ελληνική κυβέρνηση. Οι αγγλοαμερικάνοι έχουν εκτροχιαστεί για τα καλά και θα προτιμήσουν να μας βάλουν τους ευρωπαίους σε πολεμικές περιπέτειες προκειμένου να αποφύγουν την επιστροφή σε εθνικής μορφής οικονομικό σχηματισμό, μάλιστα με τις περισσότερες αγορές κλειστές γι αυτούς...

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ neotera 02/12/2010 08:32:12

   "αν καταφέρουμε να αποκτήσουμε ελληνική κυβέρνηση..."

   Με τόσους λαμπρούς πολιτικούς, ΚΑΙ στα δύο μεγάλα κόμματα, ας μην απογοητευόμαστε. Ψηφίζοντας, ξαναψηφίζοντας στο τέλος θα πετύχουμε επιτέλους να εκλέξουμε και μία ελληνική κυβέρνηση.

   Που θα πάει;
   Τόσοι λαμπροί κύριοι και κυρίες, θα πάνε χαμένοι;

   Θραξ Αναρμόδιος

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 02/12/2010 07:20:58

  Ο δυτικός κόσμος "ενοποιείται" με διατάγματα και ...
  εκτύπωση δολλαρίων....μετά τη "δημμιουργική καταστροφή",
  η "επιβεβλημένη " συσπείρωση!
  Η κ. Μέρκελ θα χρειαστεί να περιορίσει τα ηγετικά της όνειρα.
  Ο εφιαλτικός κόσμος που επελαύνει μόνο εκ των έσω μπορεί
  να αμφισβητηθεί.
  Οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες ήρθε η ώρα να διεκδικήσουν
  το δικαίωμα του ...ελευθέρως και συλλογικώς "επιχειρείν",
  απορρίπτοντας το καθεστώς της ελαστικής μισθωτής εργασίας,
  όπως απέστρεψαν το πρόσωπο τους και δεν υπερασπίστηκαν-
  προ εικοσαετίας- την καταρρέουσα τριτοδιεθνιστική υπαλληλική
  ιδιότητα!

 10. βασιλης avatar
  βασιλης 02/12/2010 14:50:14

  προτεινω το ντοκυμαντερ california dreaming οπου περιγραφεται με αναγλυφο τροπο το δραμα των σημερινων αμερικανων / 1 στους 3 ανεργος, χιλιαδες ζουν στα αμαξια τους και σε καμπινγ εχοντας χασει τα παντα, 1 στους 5 εξαρταται απο κουπονια για φαγητο που δεν ξεπερνουν τα 600 δολ. τον μηνα, ο προυπολογισμος της καλιφορνια δεν εχει λεφτα να πληρωσει ουτε τους πυροσβεστες και τους δασκαλους και πολλα αλλα ωραια στον πρωην παραδεισο της πολης των αγγελων.
  αυτα για ορισμενους που πιστευουν οτι επειδη ο μπερνανκι τυπωνει δισ δολ καθε μηνα η αμερικη εχει λεφτα
  αυτη την στιγμη η πρωην υπερδυναμη ειναι η πιο χρεωμενη χωρα του πλανητη και οχι την ευρωπη δεν μπορει να βοηθησει αλλα ουτε τον ευατο της

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.