#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2011 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι ΗΠΑ έβλεπαν τον Λαλιώτη πίσω από τη 17Ν !!!(του Μιχάλη Ιγνατίου, από το ΕΘΝΟΣ)
Μέχρι και μερικούς μήνες πριν από τη σύλληψη του βασικού πυρήνα της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν σε απόρρητες εκθέσεις και εμπιστευτικά τηλεγραφήματά τους ότι οι Ελληνες τρομοκράτες καθοδηγούνταν από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ειδική και συχνή αναφορά γινόταν στον Κώστα Λαλιώτη και τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ενώ για μεγάλο διάστημα ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούνταν ο καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη - σχετικός υπαινιγμός υπάρχει σε άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του υφυπουργού Εξωτερικών Λόρενς Ιγκλμπέργκερ που εστάλη στον Αμερικανό πρέσβη Μοντίγκλ Στερνς την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1983.

Υποψίες είχαν και για τον μετέπειτα διοικητή της ΚΥΠ Κώστα Τσίμα, με τον οποίο όμως -όπως δείχνουν τα έγγραφά τους- συζητούσαν για τη δραστηριότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Στις συζητήσεις αυτές ο Τσίμας ήταν πάντα κατηγορηματικός ότι το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με την 17Ν ή άλλες παρόμοιες οργανώσεις.

Λάθος πληροφορίες
Εκθέσεις και τηλεγραφήματα έχουν υπογράψει όλοι σχεδόν οι Αμερικανοί πρέσβεις από το 1975 μέχρι το 2002, ένας δε εξ αυτών, ο Τόμας Νάιλς, παρέδωσε το 1995 στην ελληνική κυβέρνηση -πρωθυπουργός ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου- επιστολή στην οποία ανέφερε το όνομα εκείνου που υποτίθεται ότι υπέγραφε τις προκηρύξεις της 17Ν. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τηλεγράφημα παραμένει απόρρητο και δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί, εντούτοις πληροφορηθήκαμε ότι ο ισχυρισμός του κ. Νάιλς ήταν λανθασμένος.

Γενικά, όσα υποστήριξαν ή ισχυρίστηκαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες μετά τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλτς και μέχρι τον Ιούνιο του 2002 «αποδείχθηκαν κατά 95% ότι δεν βασίστηκαν σε ορθή πληροφόρηση» δήλωσε στο «Εθνος της Κυριακής» βετεράνος διπλωμάτης ο οποίος υπηρέτησε στην Ελλάδα.

Ο ίδιος Αμερικανός διπλωμάτης αναφέρθηκε σε μία περίπτωση που κατέστη ψύχωση για την αμερικανική πλευρά και αφορά Ελληνα υπήκοο (τον Ι.Σ.) ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, συμμετείχε στη δολοφονία του Γουέλτς. «Γι' αυτόν η πληροφόρηση ήταν ορθή» υποστήριξε εμφαντικά. Στη συνομιλία του με το «ΕτΚ» ομολόγησε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σκέφθηκαν να τον απαγάγουν, αλλά το σχέδιο που εκπόνησε ο Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος «δεν έλαβε ποτέ το ΟΚ από τον Λευκό Οίκο», αν και παρόμοιες σκέψεις έγιναν και στη διάρκεια της δίκης των μελών της 17Ν.

Πρώην πράκτορας της CIA που υπηρέτησε στην Ελλάδα ομολόγησε στο «ΕτΚ» ότι συμμετείχε στις διαδικασίες τοποθέτησης κοριών σε χώρους όπου διέμεναν και εργάζονταν ο Κώστας Λαλιώτης και άλλα επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσαν στενά τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και οργάνωσαν ειδική επιχείρηση για να τον προκαλέσουν και να τον εξαναγκάσουν «να κάνει το μοιραίο λάθος». Στην επιχείρηση συμμετείχε η ελληνική αστυνομία, ενώ σε κάποια φάση της έλαβε μέρος και ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

Η μέθοδος
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποιούσαν συχνά μερικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης για να δημοσιοποιήσουν τις πληροφορίες τους, μερικές εκ των οποίων λάμβαναν από τη Νέα Δημοκρατία. Στη συνέχεια κατέγραφαν στα τηλεγραφήματά τους το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων που είχαν βασιστεί στις δικές τους πληροφορίες, και το υιοθετούσαν επίσημα.

Σε ένα από αυτά που έχει εξασφαλίσει το «ΕτΚ» και φέρει ημερομηνία 20 Μαΐου 1985 (Α), ο πρέσβης Μοντίγκλ Στερνς συνδέει τους κ. Λαλιώτη και Βαλυράκη με τον Χρήστο Τσουτσουβή, που δολοφονήθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στου Γκύζη. Ο Αμερικανός πρέσβης φέρει τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστα Τσίμα να διαψεύδει ότι ο Τσουτσουβής σκοτώθηκε από τον συνεργό του, όπως είχαν υποστηρίξει δημοσιογράφοι με την καθοδήγηση των Αμερικανών.

Στην περίληψη του εγγράφου ο κ. Στερνς γράφει: «Ο ύποπτος για τρομοκρατία Χρήστος Τσουτσουβής, που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την ελληνική αστυνομία στις 15 Μαΐου, ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε μεγάλο μέρος της σεναριολογίας στον ελληνικό Τύπο. Ο αντιπολιτευόμενος Τύπος διαβεβαίωνε ότι ο Τσουτσουβής ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συγκάλυπτε τα αποτελέσματα της έρευνας εξαιτίας αυτών των δεσμών. Το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε αυτές τις κατηγορίες. Ενόσω αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα της έρευνας, το ημι-επίσημο πρακτορείο ΑΠΕ ανέφερε ότι Ελληνες αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Τσουτσουβής ήταν εκτελεστής για λογαριασμό τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα αλλά ελεγχόταν από το εξωτερικό».

(Α). Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προς τον υπουργό Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον. Θέμα: «Σενάρια για τον ύποπτο για τρομοκρατία Χρήστο Τσουτσουβή». Ημερομηνία:20 Μαΐου 1985, Ωρα: 16.23

TO ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ
Πώς συνέδεαν Τσουτσουβή με ΠΑΣΟΚ

Στη συνέχεια ο κ. Στερνς καταγράφει τον τρόπο ενημέρωσης των ελληνικών ΜΜΕ: «Ο ελληνικός Τύπος προέβαλε ιδιαίτερα την έρευνα για το παρελθόν (background) του Χρ. Τσουτσουβή. Ωστόσο ελλείψει μιας επίσημης αναφοράς σε σχέση με τις έρευνες και τα αποτελέσματα, βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στις δικές του πηγές, και το αποτέλεσμα είναι ένας αριθμός μη επιβεβαιωμένων -ακόμη- ρεπορτάζ. Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η Αστυνομία εντόπισε γιάφκα που χρησιμοποιούσε ο Τσουτσουβής και βρίσκεται στην οδό Αντιόπης στην Ανω Κυψέλη.

Εκεί βρήκαν το αυθεντικό αντίγραφο του φυλλαδίου που αφέθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε πρόσφατα ο εισαγγελέας Γιώργος Θεοφανόπουλος. Την ευθύνη γι' αυτή τη δολοφονία είχε αναλάβει μια οργάνωση ονόματι ''Αντι-κρατική Πάλη'', η οποία φέρεται να θεωρείται από την Αστυνομία ως παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Η Αστυνομία επίσης φέρεται να βρήκε εκρηκτικά και πλαστές πινακίδες οδήγησης στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις αναφορές, η γιάφκα είχε νοικιαστεί από έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων με το όνομα Νίκος Κουβάτσος που δραπέτευσε - τον υποπτεύονται ως τον συνεργό του Τσουτσουβή».

Ο Αμερικανός πρέσβης καταγράφει τους ισχυρισμούς για τη σχέση του Τσουτσουβή με το ΠΑΣΟΚ (με βάση πληροφορίες που είχαν αφήσει να διαρρεύσουν Αμερικανοί αξιωματούχοι):

Οι εκλογές του '81
«Μετά την αναγνώριση του Τσουτσουβή από τον πατέρα του (και όχι από μια αγνώστου ταυτότητος γυναίκα), πολλοί ρεπόρτερ έσπευσαν στο γενέθλιο χωριό του, τον Αγιο Βασίλειο, κοντά στην Κόρινθο για να πάρουν συνεντεύξεις από συγγενείς και φίλους. Εκτός από την αναφορά των κινήσεών του αφότου έφυγε από το χωριό του στο 1971, τα ΜΜΕ είπαν ότι ο Τσουτσουβής επέστρεψε στον Αγιο Βασίλειο το 1981 για να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές.

Υποστήριξαν ότι ο Τσουτσουβής συμμετείχε ενεργώς στην προεκλογική εκστρατεία για το ΠΑΣΟΚ και ότι εκείνη την εποχή ήταν ενεργό μέλος της τοπικής οργάνωσης. Επιπλέον ο αντιπολιτευόμενος Τύπος διαβεβαίωσε ότι ο Τσουτσουβής ήταν μέλος του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ, ο πρόδρομος του ΠΑΣΟΚ) στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Αναλύοντας σενάρια υποστήριξαν ότι είχε σχέσεις με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργού Νέας Γενιάς Κώστα Λαλιώτη και του πρώην υφυπουργού Επικοινωνιών Ιωσήφ Βαλυράκη - ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του παραρτήματος του ΠΑΚ στη Σουηδία. Οι ίδιες εφημερίδες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συγκάλυπτε τα αποτελέσματα της έρευνας επειδή ο Τσουτσουβής είχε δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι κατηγορίες ανάγκασαν το ΠΑΣΟΚ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία αρνείτο ότι ο Τσουτσουβής ήταν μέλος είτε του ΠΑΚ είτε του ΠΑΣΟΚ. Παρομοίως ο Λαλιώτης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε συναντήσει ποτέ τον Τσουτσουβή. Ο φιλοκυβερνητικός Τύπος ανέφερε ότι δεν ήταν ο Τσουτσουβής μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στον Αγιο Βασίλειο το 1981, αλλά ο ξάδερφός του με τον οποίο έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο». για τη δραση του τσουτσουβη Eκτελεστής της «Αντικρατικής Πάλης»

Το τηλεγράφημα του Στερνς αναφέρει και τα εξής: «Παρότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της έρευνας, το ημι-επίσημο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε στις 20 Μαΐου ότι τα παρακάτω συμπεράσματα έχουν εξαχθεί από την Ελληνική Αστυνομία και την ΚΥΠ, οι οποίες -όπως είπε- συνεργάζονταν αρμονικά με την Interpol και την ιταλική, την αυστριακή, τη γαλλική και τη γερμανική αστυνομία.

Ο Τσουτσουβής ήταν ''εκτελεστής'' για την ''Αντικρατική Πάλη'' που ήταν μία από τις διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα, αλλά ελέγχονταν από το εξωτερικό. Ο Τσουτσουβής είχε λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό ως ''μαχητής πόλεων''. Επιπλέον τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τσουτσουβή βρέθηκαν ''σε διάφορες άλλες εγκληματικές δραστηριότητες'' και τον ενέπλεξαν στη δολοφονία του Θεοφανόπουλου.

Σε μια συνάντηση με αξιωματούχο της Πρεσβείας στις 17 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Τσίμας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο νεκρός που οπλοφορούσε και ο συνεργός του ήταν μέλη της 17 Νοέμβρη ή τουλάχιστον κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με τον Τσίμα, ο Τσουτσουβής είχε τρεις σφαίρες πάνω του, όλες είχαν προέλθει από τον αστυνομικό. Είπε ότι τα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία σκοτώθηκε από τον συνεργό του που διέφυγε είναι αναληθή».

Σχολιάζοντας όλες τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του εκείνη τη στιγμή ο Αμερικανός πρέσβης έγραψε προς τον προϊστάμενό του στην Ουάσιγκτον το εξής σχόλιο:

«Η κλεμμένη και τοποθετημένη από πριν μοτοσικλέτα με τις χαλκευμένες πινακίδες κυκλοφορίας είναι αγαπημένο modus operandi της 17 Νοέμβρη. Οπως και η άμεση απάντηση με πυρά στην προσέγγιση των αστυνομικών που ζητούσαν ταυτότητες. Διαθέσιμες πληροφορίες ωστόσο συνδέουν τον Τσουτσουβή περισσότερο με την ''Αντικρατική Πάλη'' παρά με τη 17 Νοέμβρη και δεν υπάρχουν ακόμη αδιάσειστες αποδείξεις που να συνδέουν τις δύο οργανώσεις. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες με εμφανή επιμέλεια και εμείς θα συνεχίσουμε να αναφέρουμε πληροφορίες μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες».

Από Στερνς και Ιγκλμπέργκερ
Υπονοούμενα για τον Ανδρέα

Απαντώντας στον τότε υφυπουργό Εξωτερικών Λόρενς Ιγκλμπέργκερ, που του είχε αποστείλει επιστολή, η οποία παραμένει απόρρητη, ο πρέσβης Μοντίγκλ Στερνς γράφει στις 11 Δεκεμβρίου 1983 ότι τον ανησυχεί η σχέση με την κυβέρνηση Παπανδρέου στον τομέα ασφάλειας (Γ):

«Το πιο πολύπλοκο και ευαίσθητο ζήτημα που ανακύπτει από το μήνυμά σας αφορά τις σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα της ασφαλείας και πληροφοριών», αναφέρει ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος δεν προσπαθεί να στρέψει τα φώτα της CIA μακριά από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Γράφει: «Αν αυτό συμβαίνει ή όχι (σ.σ.: αναφέρεται στην υποτιθέμενη σχέση με το ΠΑΣΟΚ), πρέπει σίγουρα να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να πείσουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα ασφαλείας μεγαλύτερο από το δικό μας. Επιπλέον, ενώ στο παρελθόν ήμασταν ο πρωταρχικός στόχος ομάδων, όπως η «17 Νοέμβρη», υπάρχει κάθε πιθανότητα ότι η ίδια η κυβέρνηση θα στοχοποιηθεί στο μέλλον. Η μόνη πραγματική ασφάλεια για την κυβέρνηση, καθώς και εμάς, είναι η διάλυση της «17 Νοέμβρη» και η πάταξη των τρομοκρατών όποιοι και αν είναι. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι πρόθυμη να συνεχίσει την έρευνα όπου και αν οδηγεί αυτή» (εννοεί ακόμα και αν οδηγεί στο ΠΑΣΟΚ)!

Στο ίδιο τηλεγράφημα ο Στερνς συμφωνεί με τον Ιγκλμπέργκερ ότι «τα πραγματικά αποτελέσματα πρέπει να ξεκινήσουν από τον πρωθυπουργό (Παπανδρέου). Συνεπώς πιστεύω ότι το μοναδικό και πιο σημαντικό θέμα που πρέπει να συζητήσει ο υπουργός Σουλτς με τον Παπανδρέου στις 7 Δεκεμβρίου 1983 είναι ο αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα και τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να τον αντιμετωπίσει. Αυτό το θέμα είναι μόλις ένα μικρό βήμα από το πρόβλημα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και για τον τρόπο που θα το εξαλείψει η ελληνική κυβέρνηση».

(Γ). Τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία προς τον υπουργό Εξωτερικών με κοινοποίηση και στον υφυπουργό Εξωτερικών Λόρενς Ιγκλμπέργκερ. Θέμα: «Τάσεις της πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης για την τρομοκρατία: Η εκτίμηση και οι εισηγήσεις μου». 11 Δεκεμβρίου 1983, Ωρα: 14.07

Ο Ντάνος Κρυστάλλης και η Πρεσβεία
«Αγαπημένος» των συγγραφέων των τηλεγραφημάτων ήταν για ένα μεγάλο διάστημα ο Ντάνος Κρυστάλλης. Στις 26 Ιουνίου 1986 ο τότε Αμερικανός πρέσβης Ρόμπερτ Κίλι έγραψε στον τότε υπουργό Εξωτερικών τα εξής:

1. Ο δημόσιος κατήγορος στην Αθήνα πρότεινε στις 25 Ιουνίου όπως ο Ντάνος Κρυστάλλης, ο πληροφοριοδότης της Αστυνομίας που συνελήφθη ως ύποπτος τρομοκράτης, κατηγορηθεί για μία εγκληματική ενέργεια (κατοχή εκρηκτικών) και τρία πταίσματα. Απορρίφθηκαν οι πιο σοβαρές κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του ηγέτη της μείζονος αντιπολίτευσης Μητσοτάκη και εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες για τις οποίες είχε πιέσει ο εισαγγελέας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση. Ο Κρυστάλλης είναι εκτός φυλακής με εγγύηση.

2. Παρότι κάποιες από τις εφημερίδες της 26ης Ιουνίου ασχολήθηκαν εκτενώς με το γεγονός ότι μειώθηκαν οι ποινές κατά του Κρυστάλλη, οι περισσότερες εφημερίδες δημοσίευσαν μικρά σε έκταση ρεπορτάζ. Οταν ο Κρυστάλλης συνελήφθη για πρώτη φορά πέρυσι, και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι δούλευε επί πληρωμή ως πληροφοριοδότης για την ΚΥΠ και τέσσερις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, η αντιπολίτευση έκανε «σημαία» την εν λόγω υπόθεση ως απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης να εξουδετερώσει την τρομοκρατία.

3. (Σχόλιο): Η άποψη που επικρατεί στην Αθήνα για τον Κρυστάλλη είναι ότι πρόκειται για ένα άτομο που πιθανώς εκμεταλλεύτηκε, αλλά ταυτόχρονα έγινε και αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών για τις οποίες εργαζόταν. Η απόρριψη των πιο σοβαρών κατηγοριών εναντίον του δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η επιβολή τους -αν υποθέσουμε ότι υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις- θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη αμηχανία στην κυβέρνηση».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=48918956

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/01/2011 13:58:33

  Ο Κρυσταλης ηταν οτι και ο Τσουκρατος.. τον αφηνουν ησυχο για να μην μιλησει.
  Εαν συνδιασει κανεις τα χτυπηματα της 17Ν με τα πολιτικα δρωμενα της καθε εποχης, θα βρει αντιδεξια επιχειρηματολογια !!! Αντικαπιταλιστικη !!χαχαχαα ενω ο Αντρεας ηταν Σοσιαληστης !!! χαχααα τα υποκειμενα αυτα, ειτε επερναν οδηγιες απο το συστημα ειτε μασησαν στα λογια του Αντρεα και των συμτροφων του..
  Στη μια ειναι ενοχοι στην αλλη ηθικοι αυτουργοι και οποιος το αμφισβητει..απλα ειναι ντιντης.

  ΠΠ

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 17:11:52

   Μην ξεχνάμε πάντως κάτι πολύ σημαντικό: Ο Χρυσοχοΐδης (σαφώς άνθρωπος των αμερικάνων) "έφαγε" τον Λαλιώτη. Θυμάστε που ο Σημίτης τον "ξήλωσε" και έβαλε γραμματέα τον Χρυσχοΐδη που τότε μάλιστα μας έλεγε ότι θα αλλάξει μέχρι και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ;

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/01/2011 14:00:07

  Περσινά ξυνά σταφύλια. Δεν ξέρω αν ο Λαλιώτης είχε ενεργό συμμετοχή αλλά σίγουρα κάτι θα ήξερε. Αποδεδειγμένα πια, κάποια μέλη του ΠΑΚ που δεν "αστικοποιήθηκαν" μετά το '81 οδηγήθηκαν στην τρομοκρατία

  • factorx avatar
   factorx @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 02/01/2011 14:51:48

   Γιατί " αποδεδειγμένα" βρε Μανωλιό;

   • ΠΙΠΙΝΑ avatar
    ΠΙΠΙΝΑ @ factorx 03/01/2011 01:58:36

    ΕΣΥ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΜΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΤΟ ...ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ?

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ factorx 04/01/2011 23:33:59

    Τσουτσουβής (υπάρχει βέβαια κάποια θολούρα γύρω από τη συμμετοχή του) αλλά ο Κουφοντίνας στα σίγουρα

 3. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 02/01/2011 15:49:33

  Κατ' αρχήν, δεν έχουμε μάθει ακόμα εάν η στενή ηγετική ομάδα της 17Ν ήταν η ίδια πριν και μετά τη δολοφονία Γουέλς. Το σίγουρο είναι ότι μετά από αυτό υπήρξαν ανακατατάξεις στο εδώ σύστημα της ΣΙΑ. Ένα από τα "θύματα" ήταν και ο διαβόητος Αμερικανοέλληνας πράκτορας της ΣΙΑ στη χώρα μας Γκας Αβράκωτος (με πολύ βρώμικο ρόλο στη διάρκεια της χούντας), του οποίου το χαρτί πλέον κάηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα του (αργότερα "διέπρεψε" στο Αφγανιστάν).

  Εξετάζοντας τα χτυπήματα της 17Ν ύστερα από αυτό, σίγουρα βοήθησαν στο να χτιστεί το "σύστημα ΠΑΣΟΚ" (στοχοποίηση "μη ελεγχόμενης" επιχειρηματικότητας, εξολόθρευση δεξιών εκδοτών, απόπειρα κατά Πέτσου όταν διέρρεε ότι θα μιλήσει για την υπόθεση Κοσκωτά, προσπάθεια αποτροπής αριστεροδεξιάς συνεννόησης με τη δολοφονία Μπακογιάννη, δαιμονοποίηση της κομμουνιστικής αριστεράς εν γένει, κλπ).

  Αυτά όλα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι η 17Ν ελεγχόταν από το ΠΑΣΟΚ. Πολλοί έχουν πιθανολογήσει ότι η εμφάνιση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της 17Ν μεταπολιτευτικά αποσκοπούσε στον ίδιο στόχο σχετικά με τα μεταπολιτευτικά δρώμενα στη χώρα μας και ότι η κοινή "προϊστάμενη αρχή" θα πρέπει να αναζητηθεί ψηλότερα και από τη 17Ν και από το ΠΑΣΟΚ.

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 03/01/2011 17:18:42

   -πράκτορας της ΣΙΑ στη χώρα μας Γκας Αβράκωτος (με πολύ βρώμικο ρόλο στη διάρκεια της χούντας)

   -Οι ασφαλίτες βασανιστές Μάλλιος και Μπάμπαλης (ο τελευταίος είχε όλο το αρχείο των οργανώσεων του αντιδικτατορικού αγώνα, όλο το δίκτυο, όλα τα πρόσωπα, και όλους τους ρουφιάνους που είχε καταφέρει να αποκτήσει εκεί μέσα).

   -Μερικοί "επαναστάτες" από οργανώσεις του αντιδικτατορικού αγώνα στην Ιταλία, που αποδείχτηκαν (αλλά ουδέποτε δημοσιεύθηκαν τα ονόματά τους) ρουφιάνοι της χούντας. Ετσι, που η δικτατορία κατάφερνε να ξηλώσει πολλούς παράνομους πυρήνες διαφόρων οργανώσεων.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/01/2011 15:56:39

  εγώ ρώτησα 5 ερωτήσεις προχτές, έχω κρατήσει κόπια από τις απαντήσεις, θα επισυνάψω και αυτή την ανάρτηση (και θα πάω πίσω να αντιγράψω και τα σχετικά από το παρελθόν)

 5. Στέργιος avatar
  Στέργιος 02/01/2011 16:34:33

  Στην αρχή η 17Ν "εκτελούσε" όποιο δεξιό εκδότη χαλούσε τη σούπα τής "Αλλαγής".

  Μετά, κατά το "βρώμικο" 89, η 17Ν εκτελούσε τους δικαστές.

  Στη συνέχεια, σειρά είχαν οι υπουργοί τής ΝΔ.

  Αργότερα, εντεταλμένες αποστολές των πατρώνων, όπως π.χ. ο λομπίστας των βρεττανικών οπλικών συστημάτων που αποπειράθηκε να πουλήσει αγγλικά όπλα στους αποκλειστικούς πελάτες των Αμερικανών, τους Κοσοβάρους.

  Προκειμένου να μη χαλάσει το γλυκό φαγοπότι των Ολυμπιακών, η 17Ν "έδωσε" κάποια στελέχη της - τελευταίες τρύπες του ζουρνά, σαν τους αδερφούς Ξηρούς που έχουν όψη βαθύτατα ηλιθίου, ή σαν τον μπουρδολόγο Κουφοντίνα που ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν τον αφορούσαν οι διώξεις ώστε καθόταν ήσυχος στο σπιτάκι του. Μια μικρή λεπτομέρεια: οι αδερφοί Ξηροί πρωτοστατούσαν σε πασοκοκίνητους τραμπουκισμούς κατά δικαστών το 89.

  Η ευκολία με την οποία οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι η Ελλάδα εξάρθρωσε τη 17Ν, παρά το γεγονός ότι άτομα σαν τους Ξηρούς δεν μπορούν ούτε στο απέναντι πεζοδρόμιο να περάσουν χωρίς βοήθεια, πόσο μάλλον να στήσουν τρομοκρατική οργάνωση και να την κρατήσουν μυστική για 40 χρόνια, μου δείχνει ότι οι ΗΠΑ, το ελληνικό παρακράτος και το ΠΑΣΟΚ είναι ΟΜΟΚΡΕΒΑΤΟΙ. Τουλάχιστον από το 74 και μετά.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Στέργιος 02/01/2011 17:01:56

   Μάλλον έχεις δίκιο. Η ΝΔ όμως δεν αντέδρασε ποτέ.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Στέργιος 02/01/2011 19:35:35

   Ετσι ακριβως.. ΟΜΟΚΡΕΒΑΤΟΙ μεχρι και ΣΗΜΕΡΑ..

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Στέργιος 03/01/2011 02:03:51

   To μονο σιγουρο ειναι οτι η εφημεριδα που τα γραφει αυτα,το "Εθνος" δηλαδη υποστηριζε την τρομοκρατια.
   Οταν δημοσιευε τις προκηρυξεις της δεν περιοριζοταν σε αυτες οπως η "Ελευθεροτυπια" αλλα δημοσιευε και αρθρα γνωμης με εγκωμια για τη λαικη οργανωση και την καθε δολοφονια.
   Αρα δεν ξερω τι πιστευαν οι ΗΠΑ για το Λαλιωτη αλλα ξερω τι πιστευω εγω για το "Εθνος" : ειναι τουλαχιστον ηθικοι αυτουργοι.

 6. Tassos avatar
  Tassos 02/01/2011 16:47:07

  Ο Ι.Σ. που οι Αμερικανοί είχαν ψύχωση είναι ο Γιάννης Σ....ς. Στην δίκη της 17Ν δεν θυμάμαι τί έγινε? Παραπέμφθηκε, αθωώθηκε, καταδικάστηκε, τί έγινε? Σιγά μην τον άφηναν έτσι οι Αμερικάνοι αν ήξεραν ότι ήταν στην αρχική 17Ν. Πάντως πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την όλη υπόθεση της 17Ν. Ούτε πειστικές απαντήσεις δόθηκαν δημοσιογραφικά (γιατί δικαστικά και σωστά κρίθηκαν για τις πράξεις τους) για την εκπαίδευση και χρηματοδότησή τους ενώ και πολλές ενέργεις όπως κατά των Τούρκων διπλωματών τις αρνήθηκαν. Ρε Φάκτορα εσύ που είσαι δημοσιογράφος- ερευνητής με τόσες επιτυχίες τί λες?

  • factorx avatar
   factorx @ Tassos 02/01/2011 17:03:17

   Δεν μπορρω να απαντήσω με ένα σχόλιο. Επαναλαμβάνω να διαβάστε όσα γραφουμε στην ενότητα 'τρομοκρατία". Τέσσερις παρατηρήσεις προς το παρόν:

   1. Θεωρώ οτι άλλη η 17Ν των τριών πρώτων επιθεσεων (Ουελς, Μάλλιος, Μπάμπαλης) και άλλη μετά.

   2. Το επεισόδιο AEG με θάνατο Κασίμη και πρωταγωνιστή Σεριφη κομβικής σημασίας για την συνέχεια όπως και ο θανατος Τσουτσουβη

   3. τα αρχεια της Σταζι αποδεικνύουν την σχεση με μυστικές υπηρεσίες

   4. Γιαιτί αυτή η "17Ν" είναι μέσα και όλος ο ΕΛΑ έξω;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ factorx 02/01/2011 18:26:16

    Για το 4 : επειδη ο ΕΛΑ δεν σκοτωσε Αμερικανους και το μεταπολιτευτικο κατεστημενο δεν ηταν υπο πιεση απο το εξωτερικο να τον συλλαβει.

    • vonchristoforakos avatar
     vonchristoforakos @ ψυχραιμια 03/01/2011 16:59:30

     @Ψυχραιμία.

     Δεν σκότωσαν αμερικάνους, αλλά κτύπησαν (μπαρ Γλυφάδα μαζί με Κάρλος- πολλοί τραυματίες, μεταπολιτευτικά πολλές βόμβες σε αμερικανικούς στόχους)

   • ΝΑΥΤΗΣ avatar
    ΝΑΥΤΗΣ @ factorx 03/01/2011 15:11:31

    Με βάση πιά στοιχεία κάνεις την παρατήρηση 1. ? Τι άλλαξε ?

   • vonchristoforakos avatar
    vonchristoforakos @ factorx 03/01/2011 17:00:58

    @factorX

    Από ΕΛΑ πήγε -επίσημα τουλάχιστον- ο Μπάμπαλης: 13 Iανουαρίου 1979. Eκτέλεση του Πέτρου Mπάμπαλη στον Άγιο Σώστη στην Aθήνα.

   • vonchristoforakos avatar
    vonchristoforakos @ factorx 03/01/2011 17:02:56

    Στο σημείο 2 να προστεθεί και η ανακάλυψη από τους μπάτσους το 78 ή το 79 του οπλοστάσιου (σακούλες με όπλα και έντυπο υλικό, άκρως σημαντικό) στην Πάρνηθα. Είχαν βρεί σχεδιαγράμματα για κτυπήματα και άλλα πολύ σημαντικά στοιχεία. Είχαν ακολουθήσει επιδρομές σε σπίτια και πάρα πολλές προσαγωγές "υπόπτων" και υπόπτων.

   • vonchristoforakos avatar
    vonchristoforakos @ factorx 03/01/2011 17:03:51

    Στο σημείο 2 επίσης, να προστεθεί και η περίφημη ΑΤΖΕΝΤΑ γνωστού προσώπου στο σημείο εκτέλεσης του Μπάμπαλη

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 02/01/2011 17:13:10

  Το μοιραίο λάθος ήταν ο φόνος του Σώντερς. Εκεί μπήκαν οι έμπειροι σε αυτά Άγγλοι, ξεκίνησαν την έρευνα από μηδενική βάση, εκμεταλλεύτηκαν τη τεχνολογία των κινητών και τη κάψα της κυβέρνησης για Ολυμπιακούς, και έπιασαν την αρχή του νήματος το οποίο ξετύλιξαν ώς ένα βαθμό. Αυτή είναι η δική μου άποψη.
  Από κει και πέρα, παντα κατ`εμέ, η 17Ν ήταν μάλλον η ένοπλη εξέλιξη κάποιων του ΠΑΚ που ποτέ δεν συμβιβάστηκαν με τη κοινοβουλευτική παρουσία και εξέλιξη σε αστικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ.
  Μεγάλο ρόλο έπαιξε ο Πάμπλο (πιστεύω).
  Τώρα αν συμμετείχε κι ο Λαλιώτης, ουάου! Αλλάζω άποψη για αυτόν.

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ Strange Attractor 03/01/2011 17:06:11

   @Strange Attractor

   Τα εγγλεζάκια ήταν το μέσον (η μέθοδος και η γνώση). Η 17Ν (κομμάτι της) δεν εξαρθρώθηκε επειδή το ήθελαν τα εγγλεζάκια, αλλά επειδή υπήρξε στο παρασκήνιο διακομματική (απόλυτα) συμφωνία να τελειώνουμε με τούτους.

 8. karenin avatar
  karenin 02/01/2011 17:33:35

  Πάντως όσο το πολιτικό σύστημα θα συγκαλύπτει, και οι εξεταστικές να τους βγάζουν όλους λάδι, η νοσταλγία για την 17Ν σαν το μακρυ χέρι του λαου θα μεγαλώνει.

  • Tassos avatar
   Tassos @ karenin 02/01/2011 17:36:14

   Για πες μας τα χτυπήματα που δικαίωναν την λαϊκή θέληση μετά τα χτυπήματα στους χουντικούς?

  • KM avatar
   KM @ karenin 02/01/2011 18:25:34

   Για τον εαυτό σου μιλάς... Εξάλλου, πότε η 17Ν ωφέλησε τον λαό; Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, το ωφέλησε...

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ karenin 03/01/2011 17:09:33

   @karenin

   Σε λίγο μπροστά στη νέα τρομοκρατία που σχηματίζεται (τη νεο-αναρχική τρομοκρατία), η 17Ν θα μοιάζει με σοβαρότατο πολλιτικό χώρο. Το αστείο που λέγεται είναι "βγάλτε τον Κουφοντίνα έξω να ξαναχουμε σοβαρή τρομοκρατια". Ασχετο με τα παραπάνω, αλλά μην ξεχνάμε, ότι για πολλούς το πρόσωπο του Κουφοντίνα είναι άκρως αμφισβητούμενο.

 9. karenin avatar
  karenin 03/01/2011 00:23:28

  Η λαικη θεληση εκφράστηκε με την κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας των εφημερίδων της εποχής όταν είχαν την προκηρυξη της 17Ν.

  • KM avatar
   KM @ karenin 03/01/2011 02:59:25

   Θά'θελες. Περιέργεια ήταν.

   Καμιά άλλη πιο απτή εκδήλωση της λαϊκής θελήσεως, μήπως σου βρίσκεται;

 10. χωρις ονομα avatar
  χωρις ονομα 03/01/2011 10:27:43

  H ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ (ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, 17Ν ΚΤΛ) ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ, ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ Ή ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΩΝΤΕΣ.

 11. Στεφανος avatar
  Στεφανος 03/01/2011 15:35:36

  Επί κυβερνησεως Κ. Καραμανλή είχαν συλληφθεί 3 μετέπειτα βουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ σε πλοίο απο Μυτιληνη σε μια καμπίνα γεμάτη οπλα και ενω τα οπλα κρατηθηκαν αυτοί αφαίθηκαν ελευθεροι με ανωθεν εντολή.
  Μηπως γνωρίζει κανεις ποιοι ηταν αυτοι?

 12. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 03/01/2011 17:13:55

  Ο ΕΛΑ προτιμούσε πάντως τους γερμανικούς στόχους (χαχαχα). Ιδιαίτερα, μεταπολιτευτικά

 13. A.M. avatar
  A.M. 06/01/2011 15:15:21

  «Μέχρι και μερικούς μήνες πριν από τη σύλληψη του βασικού πυρήνα της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν σε απόρρητες εκθέσεις και εμπιστευτικά τηλεγραφήματά τους ότι οι Ελληνες τρομοκράτες καθοδηγούνταν από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
  Ειδική και συχνή αναφορά γινόταν στον Κώστα Λαλιώτη και τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ενώ για μεγάλο διάστημα ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούνταν ο καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη ...»

  Δηλαδή [b]μόνον[/b] οι ΗΠΑ τα πίστευαν αυτά;
  Γιατί και γώ τα ίδια ΑΚΡΙΒΏΣ πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω!
  Παραδόξως πως συμπίπτουν οι απόψεις μου με των ΗΠΑ για την 17 Ν.

  • ΠΙΠΙΝΑ avatar
   ΠΙΠΙΝΑ @ A.M. 06/01/2011 22:10:29

   08-03-2004   Aγαπητέ σύντροφε Γιώργο Παπανδρέου,   Το 1972, Είχα μια δίωρη συνάντηση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το Κώστα Τσήμα στο πανεπιστήμιο Berkley του San Francisco. Αποφασίσαμε: Α. Με δικά μου έξοδα θα πήγαινα στην Ελλάδα να οργανώσω και να αρχίσω τον ένοπλο αγώνα κατά της χούντας. Β. Ο Ανδρέας και το Π.Α.Κ θα μου παρείχαν πολιτική κάλυψη και επαφές στην Ευρώπη. Γ. Ο Ανδρέας ότι θα φρόντιζε για την αποκατάσταση του σπιτιού μου σε μια ελεύθερη Ελλάδα.   Μερικούς μήνες αργότερα η γυναίκα μου Άντρια και εγώ πουλήσαμε το σπίτι μας στη Νέα Υόρκη $60.000 τότε, για να χρηματοδοτήσω και να οργανώσω τον αντιστασιακό αγώνα μου κατά της δικτατορίας του 1967. Με το κωδικό όνομα Αποστόλης, οργάνωσα το 1973 την πιο δυναμική αντιστασιακή οργάνωση του Π.Α.Κ στην Ελλάδα, την οργάνωση Λ.Α.Ο.Σ (Λαϊκός Απελευθερωτικός Οργανωμένος Στρατός) αρχίζοντας τον πολυκηρυγμένο από τον Ανδρέα “ένοπλο αγώνα” κατά της Χούντας.   Σαν απάντηση στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, σχεδιάσαμε και εκτελέσαμε το πιο δυνατό κτύπημα όλου του αντιστασιακού αγώνα κατά της Xούντας: στο Λαύριο, στις 22 -02-1974. Mετά από αυτό, η ομάδα μας προδόθηκε, αλλά εμείς, επειδή το είχαμε υποπτευτεί, κατορθώσαμε να δραπετεύσουμε στο εξωτερικό με τη βοήθεια της γυναίκας μου, παίρνοντας μαζί και τον προδότη της ομάδας μας, τον Γιώργο Ζυγογιάννη.   Τον Μάρτιο του 1974, συγκαλέσαμε σε συμβούλιο όλους τους αντιπροσώπους του Π.Α.Κ στη Bασιλεία της Ελβετίας. Eκεί, παρουσιάσαμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της προδοσίας και τα ονόματα των ενόχων. Η κατηγορία ήταν ότι υπήρχε σχέδιο συνωμοσίας να καταδίδονται οι τίμιοι, δυναμικοί αγωνιστές της ελευθερίας, προτού κάνουν οποιαδήποτε ζημιά στη δικτατορία.

   Kαι αυτό για τους εξής λόγους:   1. Nα προκληθεί θετικό κλίμα για το Π.A.K μέσα από τη δημιουργία μαρτύρων,

   2. Nα μείνουν οι ηγέτες του κινήματος μακριά από κάθε κίνδυνο από τη Xούντα και τις τοπικές αρχές στο εξωτερικό.   Oι παραπάνω λόγοι αποσκοπούσαν στο να εξασφαλίσουν τη νίκη του ΠAK στις ελεύθερες εκλογές μετά την πτώση της Xούντας – χωρίς καμμίαν απολύτως πρόθεση να γνωστοποιηθεί το έργο των πραγματικών αγωνιστών της ελευθερίας που είχαν προσφέρει στην Eλλάδα.

   Oι πολιτικοί ηγέτες του ΠAK δεν είχαν καμμιά πρόθεση να μοιραστούν την “δόξα” της θυσίας με τους ενεργούς αγωνιστές του κινήματος.

   Aκολούθησαν τα ακόλουθα σημαντικά γεγονότα:   1. Oι αντιπρόσωποι του κινήματος δεν έκαναν ποτέ κάτι για την προδοσία. Τους είχαμε ενημερώσει ότι χρειαζόμασταν άμεση βοήθεια στη Γερμανία, αλλά αντί για βοήθεια μας αγνόησαν και μας απομόνωσαν. Επιζήσαμε στη Γερμανία με τη βοήθεια της οικογένειας Μπεξή.

   2. Ο Γιάννης Τσεκούρας, ένας από τους κατηγορούμενους για την προδοσία μας (που ήταν ένα από τα ηγετικά μέλη του κινήματος, αλλά και Yes-man του Aνδρέα Παπανδρέου) ζήτησε να παραδώσουμε τα όπλα μας μια εβδομάδα προτού μας ζητηθεί να πάμε στη Σουηδία. Βεβαίως δεν παραδώσαμε τίποτε.

   3. Σημαντικά στελέχη του ΠΑΚ, που πήραν το μέρος μας, μπήκαν σε μαύρη λίστα. Mετά την πτώση της Xούντας, τα στελέχη αυτά απομονώθηκαν, είτε τους δόθηκαν μικρές απασχολήσεις χωρίς καμμία δραστηριότητα.

   4. Από το Γραφείο του Ανδρέα στο Τορόντο του Kαναδά ( Γραμματέας του η Aγγέλα) μας ρώτησαν πόσα θέλουμε για να τα ξεχάσουμε όλα. Απαντήσαμε ότι ο αγώνας μας ανήκει στον Eλληνικό λαό και δεν είναι για πούλημα.

   5. Με εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου, οδηγηθήκαμε από τον Δημήτρη Κολοβό στη Σουηδία. Mε την άφιξή μας εκεί, το σχέδιο της δολοφονίας μας ματαιώθηκε, αφού εμείς (εγώ-“Αποστόλης” και ο Mάνος Γκρίτζαλης-“Παύλος”) αποκαλύψαμε στον Αντώνη Διαμαντόπουλο-“Bόρειο” και καταφέραμε να αποδείξουμε τη συνωμοσία εναντίον μας, αποφεύγοντας έτσι τη δολοφονία μας. Tριάντα χρόνια αργότερα, ο “Bόρειος” δυο μέρες πριν πεθάνει υπέγραψε την ομολογία του για τις εντολές της εκτέλεσής μας, που του είχαν δοθεί από τον Aνδρέα Παπανδρέου.

   6. Ο “Βόρειος”, επειδή είχε πάρει το μέρος μας, απομονώθηκε από τους πολιτικάντηδες του κινήματος μέχρι την ημέρα που πέθανε το 2003.

   7. Ο Κώστας Τσιμας, υπεύθυνος Bορείου Αμερικής, προσποιήθηκε ότι ήρθε με το μέρος μας αφού ήρθε σταλμένος από τον Ανδρέα να μας μιλήσει στην Γερμανία για να μπορέσει να μας απομονώσει και να μας κρατήσει στην αφάνεια, οπος και εκανε μεχρι σημερα. Aργότερα, ο Παπανδρέου τον αντάμειψε, κάνοντάς τον επικεφαλής της Yπηρεσίας Πληροφοριών, και 8 χρόνια Ευρωβουλευτή. Και τελευταία στο βιβλίο του "Σελίδες ζωής" δεν αναφέρει πουθενά την ιστορία του Λ.Α.Ο.Σ που ήταν η ποιο δυναμική οργάνωση του ΠΑΚ και της επταετίας και που ο ίδιος ήταν η επαφή μου στην Αμερική και της οργάνωσης μας. (γιατί?)

   8. Tα στελέχη, τα υπεύθυνα για την προδοσία μας, ανταμείφθηκαν με κυβερνητικές θέσεις, όταν το ΠAΣOK έγινε Kυβέρνηση. Ο Tσεκούρας υποστηρίχτηκε από τον Παπανδρέου και έγινε βουλευτής, ενώ ο Zυγογιάννης διευθυντής κρατικής υπηρεσίας.

   9. Αποσιωπήθηκε συστηματικά η ιστορία και τα κατορθώματά μας, όπως και το θέμα της προδοσίας μας.   Το 1976, η γυναίκα μου και εγώ επιστρέψαμε στην Ελλάδα, για να κάνουμε τα παιδιά μας στην Aθήνα. Έβαλαν τόσα πολλά οδοφράγματα στον δρόμο μου, που αναγκάστηκα το 1979 να γυρίσω πίσω στις Hνωμένες Πολιτείες με την κόρη μου ενός έτους και τον ενός μηνός γιο μου. Η αποχουντοποίηση δεν έγινε ποτέ και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που μεγάλωσα τα παιδιά μου στις ΗΠΑ.   Από τότε έχω έρθει επανειλημμένως στην Ελλάδα για να διεκδικήσω τη δικαίωση της ομάδας μας. Πάντοτε όμως οικονομικοί λόγοι με υποχρέωναν να γυρίσω στις Η.Π.Α.

   Τον Δεκέμβριο 2003, έβαλα υποθήκη το σπίτι μας στο New Jersey και ήρθα με απλό εισιτήριο χωρίς επιστροφή, για να μπορέσω επιτέλους να ολοκληρώσω τον αγώνα μας και να δικαιώσω την ομάδα μου ή να αναγκάσω τους παλαιούς πολιτικούς ηγέτες του ΠAK να ανανεώσουν την εντολή εκτέλεσής μου.   Για αυτόν τον λόγο, προγραμμάτισα μιαν έκθεση ζωγραφικής, «To Ελληνικό Πνεύμα και η Ελευθερία», που έγινε προς τιμήν και για τη δικαίωση της ομάδας μου των ελεύθερων μαχητών. Προσκλήθηκαν ο Πρωθυπουργός και όλοι οι Υπουργοί και Βουλευτές του ΠAΣOK, αλλά όλοι μάς αγνόησαν, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Κίμωνα Κουλούρη. Το Yπουργείο Aνάπτυξης και Tουρισμού ήταν χορηγός αυτής της έκθεσης στο παλαιό αεροδρόμιο Ελληνικού (από τις 4 μέχρι τις 22-02-2004).   Τα προβλήματα που είχα το 1976 είναι τα ίδια που αντιμετωπίζω ξανά. Από τη δεύτερη μέρα η έκθεση έμεινε χωρίς φως και θέρμανση. Πολλοί επισκέπτες, καθώς και ένα συνεργείο της τηλεόρασης, εμποδίστηκαν να έρθουν σ’ αυτήν.   Η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει κάθε νικηφόρο αθλητή της, αλλά δεν έχει ποτέ δείξει την ίδια ευαισθησία για τους πραγματικούς της ήρωες, τους αγωνιστές της ελευθερίας που βασανίστηκαν, σκοτώθηκαν και έδωσαν τα νιάτα τους και το μέλλον τους, για να ελευθερώσουν την Eλλάδα.   Όταν πριν από 37 χρόνια όλοι νοιάζονταν για τη ζωή τους και τις σπουδές τους, η δική μας επιλογή ήταν να πολεμήσουμε για την ελευθερία. Kαι ήμασταν νικητές. Αλλά η ζωή μας άλλαξε για πάντα και όλοι εμείς ζούμε από τότε με βιώματα εφιάλτες που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη. Kάθε μέρα που η Ελλάδα αρνείται να μας αναγνωρίσει, γίνεται πιο δύσκολη για μας. Είναι αβάσταχτος ο πόνος να σε προδίδουν οι δικοί σου. Oι σφαίρες της Xούντας δεν θα πονούσαν τόσο.   Από ευαισθησία περιμέναμε την επαύριον των εκλογών για την ανακοίνωση της αλήθειας μας. Αγαπητέ Γιώργο, ζητούμε άμεση επικοινωνία μαζί σου με την ελπίδα ότι μέσα στο πνεύμα αλλαγής που διακηρύτεις ως ο νέος αρχηγός του ΠAΣOK και όπως δήλωσε χθες το βράδυ στην Tηλεόραση ο Άκης «το Π.Α.Σ.Ο.Κ θα γυρίσει στις ρίζες του, διότι όποιος δεν τιμά τις ρίζες του, δεν έχει μέλλον». Aυτό θα δώσει ένα τέλος στην αδικία και απομόνωση 30 ετών και θα βοηθήσει στην ηθική και οικονομική αποκατάσταση της ομάδας ΛΑΟΣ Αποστόλης. Πιστεύω ακόμη ότι αυτό θα εμψυχώσει τη νεολαία να δώσει λίγο χρόνο απο τη ζωή τους όπως δώσαμε εμείς, για να έρθει μια καλλίτερη εποχή για όλους. Τα ονόματα της ομάδας

   Με εκτίμηση   Γρηγόρης Χρηστέας

   Ποτέ μη σταματήσεις ποτέ μη παραδοθείς   Eσώκλειστα: Ιστορικά ντοκουμέντα, γράμμα του “Bόρειου” με την ομολογία του για την εντολή εκτέλεσης μας και δελτία τύπου από την έκθεση.
   Σύντροφε αν εσύ είχες λάβει αυτήν την επιστολή τι θα έκανες? Ο Papandreou δεν έχει απαντήσει μέχρι σήμερα!   Τα παραπάνω θα παραμείνουν σε αυτήν τη σελίδα για την ιστορία.   Back • Home • Next   Abstract Art: Abstract paintings, abstract prints, drawings and wall sculptures by abstract artist Christeas>Papandreou PASOK

   Copyright © 2000-2010 Abstract Art by Greek American Artist Christeas
   Last modified: 2/1/11

 14. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 06/01/2011 22:54:03

  1. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ρόλο έπαιζε στο ΠΑ."ΣΟ".Κ. ο Κίσσωνας.
  2. Το "ατύχημα" του Παναγούλη τί ρόλο έπαιξαν στις τότε εξελίξεις.

 15. MανοΣ avatar
  MανοΣ 18/11/2011 20:02:19

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .ΣΑΣ ΛΕΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ?

 16. ΑΝΩΝΥΜΟΣ avatar
  ΑΝΩΝΥΜΟΣ 13/12/2012 17:18:50

  ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΠΩΣ Ο ΤΣΟΥΤΣΟΥΒΗΣ ΚΑΙ Η ''ΠΑΡΕΑ'' ΤΟΥ, ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ
  ΣΤΟ ΓΚΥΖΗ ΤΟ 1985, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΕΒΡΩΜΙΣΕΝ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.