#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2009 01:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ευρωπαίοι κάλυψαν την Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση - δείτε αποκαλυπτικό πίνακα

 

 

Οι Ευρωπαίοι άδειασαν την Ελλάδα και κάλυψαν την Τουρκία για τη λαθρομετανάστευση

Συνεχίζουν να εμπαίζουν την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι στο μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης, όπως φάνηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Εκεί, οι «εταίροι» μας βάφτισαν το ψάρι-κρέας, και, ενώ άπαντες γνωρίζουν ότι κάθε έτος στρατιές μεταναστών περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα, συχνά με την κάλυψη των τουρκικών αρχών, χάιδεψαν τα αυτιά της γείτονος εκφράζοντας την «ικανοποίησή τους για τον ενισχυμένο διάλογο σε θέματα μετανάστευσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας». Για μια ακόμη φορά περιορίστηκαν σε ευχολόγια, βαφτίζοντας κάποια μικρά βήματα που έχει κάνει η Τουρκία, σε πρόοδο.

 Πάντως, τα στοιχεία των ελληνικών αρμοδίων υπηρεσιών που αποκαλύπτουμε σήμερα για τις συλλήψεις των λαθρομεταναστών, δείχνουν ότι οι περισσότεροι  μπαίνουν στη χώρα μας από την γείτονα. Κυρίως δε, από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου εξάλλου δύο μόλις ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, σημειώθηκε μια ακόμη τραγωδία με μετανάστες να πνίγονται στα νερά του Πελάγους. Ως φαίνεται από τις επίσημες καταγραφές, από τα χερσαία σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας στον Έβρο πέρασαν το 2006 457 μετανάστες, το 2007 856, το 2008 372 και το 2009 (μέχρι την αρχή Οκτωβρίου) 147. Συνολικά δηλαδή, 1832 άτομα. Από τα νησιά, το 2006 2.384, το 2007 7.865, το 2008 14.629 και το 2009 8.179. Συνολικά, 33.057. Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων λαθρομεταναστών που εισήλθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα στην τετραετία ήταν 34.889.   

 

Να σημειωθεί ότι μόλις λίγο πριν από την Σύνοδο Γαλλία και Γερμανία είχαν ζητήσει αυστηρότερη στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ η ελληνική διπλωματία είχε εκφράσει σοβαρότατες επιφυλάξεις απέναντι στις τουλάχιστον ισορροπιστικές, αν όχι θετικές, για την Τουρκία θέσεις της σουηδικής προεδρίας (Η καθημερινή ανθρωπιστική τραγωδία στο Αιγαίο και οι ευθύνες της Τουρκίας – δείτε βίντεο. http://www.antinews.gr/?p=20664).

 Στη Σύνοδο της ΕΕ οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν, τουλάχιστον, ότι πρέπει να ληφθούν ταχέως συγκεκριμένα μέτρα, κυρίως όσον αφορά την επανεισδοχή των μεταναστών στην Τουρκία και τον έλεγχο των συνόρων. Όσον αφορά τον έλεγχο των συνόρων, πρόκειται για μια θετική στάση. Αν βέβαια δεν γίνουν πράξεις τα λόγια, θα πρόκειται για ένα ακόμα ευχολόγιο. Από την άλλη πλευρά, η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία απλά μεταθέτει το πρόβλημα. Διότι οι πρόσφυγες, ως δείχνει η πρακτική, θα προσπαθήσουν να ξαναμπούν στην Ελλάδα. Έτσι, κερδισμένα βγαίνουν μόνον τα κυκλώματα δουλεμπόρων, τα οποία θα εισπράξουν διπλά και τριπλά «κόμιστρα» από τους Άθλιους του Τρίτου Κόσμου για να περάσουν στη «γη της Επαγγελίας».

 

Όσον αφορά το τελευταίο τραγικό περιστατικό στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης, όπου πνίγηκαν τέσσερις γυναίκες και τέσσερα παιδιά, και σώθηκε ο 20χρονος Τούρκος διακινητής τους, αυτός φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεσή του στις ελληνικές αρχές ότι ήθελε να δραπετεύσει και ο ίδιος στην Ελλάδα. Είπε ότι είχε σκοτώσει τη γυναίκα του, είχε φυλακιστεί για έξι χρόνια και ήθελε να φύγει στην Ελλάδα. Δουλέμπορος που του έδωσε το σκάφος του, του είπε ότι, εάν θέλει να φύγει, θα πρέπει να περάσει στην Ελλάδα και άλλους μετανάστες. Επειδή ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο και δεν ήξερε τα μέρη, έπεσε βράχο. Η ιστορία αυτή βέβαια, κάθε άλλο παρά έπεισε τους λιμενικούς. Άλλωστε, πως είναι δυνατόν δουλέμπορος να «δανείζει» τη βάρκα του, την οποία ουδέποτε θα του επιστρέψουν. Είναι προφανές ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να τιμωρήσει σκληρά τον «μεταφορέα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. costas avatar
  costas 31/10/2009 02:30:46

  Πάντως 34.000 σε μια τετραετία δεν είναι δα και κανένα φοβερό νούμερο που δεν μπορεί να ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία. Εκτός κι αν τα στοιχεία είναι λάθος.

  Από την άλλη ας ανοίξουμε κι εμείς τα σύνορα να φύγουν ελεύθερα προς Ευρώπη κι άσε τους ευρωπαίους να κουρεύονται αφού δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα.

  • Factorx avatar
   Factorx @ costas 31/10/2009 02:43:11

   Αυτοί είναι μόνο οι συλληφθέντες

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ costas 31/10/2009 05:38:21

   Δες εδώ:

   ΕΣΥΕ: Στο 6,3% η ανεργία στους αλλοδαπούς

   Σύμφωνα με την έρευνα, τα μη ενεργά άτομα αλλοδαπής ιθαγένειας ανέρχονται σε 148.323.

   http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_19/08/2009_293063

   Αν το 6,3% είναι 148.323, το 100% (το σύνολο των αλλοδαπών) είναι 2.354.333. Δηλαδή, τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού είναι αλλοδαποί.

   Αδελφέ, αυτό δεν αφομοιώνεται πουθενά, σε καμία χώρα του πλανήτη, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

   • Vachus avatar
    Vachus @ Πονοκέφαλος 31/10/2009 11:05:14

    Αν τους νομιμοποιήσουν και τους δώσουν ψήφο, βγάζουν κυβέρνηση Τσίπρα,με τους οικολόγους παρέα.

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ costas 31/10/2009 13:47:32

   1 προς 4 ειναι το ποσοστο δηλαδη 136.000

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 31/10/2009 03:37:59

  Γαλάζια κάρτα (= πανευρωπαϊκή άδεια διαμονής και εργασίας) σε όλους τους λαθρομετανάστες που πατάνε το πόδι τους στην Ελλάδα ΑΜΕΣΩΣ!

  Για να μπορούν μετά οι νέοι μετανάστες ανενόχλητοι να ταξιδεύουν ανά τις 27 χώρες τής ΕΕ και να εγκαθίστανται σε αυτές ελεύθερα.

  Να δούμε πόσοι από αυτούς θα μείνουν στην Ελλάδα, και να δούνε οι "εταίροι" μας τι εστί βερύκοκκο.

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ Στέργιος 31/10/2009 14:55:24

   Οι Βρετανοί το είπαν καθαρά, μόλις άνοιξαν οι πόρτες για τον "Πολωνό υδραυλικό": δεν θα αφήσουμε τη χώρα να φτάσει 70 εκ.

   Και μιλάμε για κοινοτικούς, που έχουν κάποιο εκπαιδευτικό και πολιτισμικό επίπεδο, όπως και να το δει κάποιος.

 3. ΒΑΛΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ avatar
  ΒΑΛΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 31/10/2009 04:07:09

  Σχετικά με τον αναφερόμενο αριθμό πρέπει να διευκρινιστεί ότι αναφέρονται στα άτομα που πιάστηκαν από τις Αρχές και όχι το σύνολο των λαθρομεταναστών που μπήκαν από τα σύνορα με την γείτονα Τουρκία.
  Τον αριθμό με ακρίβεια κανένας δεν μπορεί να σου δώσει, αφού δεν γνωρίζει καμιά υπηρεσία τον αριθμό λαθρομεταναστών που ζούν στην χώρα μας παράνομα.
  Στην παραμεθόριο με την Αλβανία το ποσοστό συλλήψεων που επιτυγχάνουν οι συνοριακές αρχές ανέρχεται στο 30% περίπου από αυτούς που μπαίνουν παράνομα στην χώρα. Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ένα ακόμη 20% θα συλληφθεί στην συνέχεια σε περιοχές εκτός παραμεθορίου.
  Στις νησιωτικές περιοχές από πλευράς στατιστικής ,τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα γιατί η διαφυγή στην ενδοχώρα είναι κάπως δυσκολότερη και το ποσοστό συλλήψεων πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερο του 50%. Πληροφοριακά πρέπει να γνωρίζουμε ότι πάνω από 150.000 περίπου αλλοδαποί κάθε χρόνο συλλαμβάνονται και απελαύνονται από την Ελλάδα. Συνεπώς ο αριθμός των λαθρομεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας ανέρχεται περίπου τις 300.000. (με διάφορες αυξομειώσεις, που οφείλονται στις πολεμικές, κοινωνικές, θρησκευτικές αναταράξεις που επικρατούν στην περιοχή τους). Από αυτούς αρκετοί καταφέρνουν και φτάνουν στο στόχο τους που είναι η δυτική Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία Αγγλία Γαλλία κλπ , ενώ ελάχιστοι επιλέγουν τις σκανδιναβικές χώρες. (Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα γιαυτούς).
  Ως προ την ενσωμάτωση στην Ελληνική κοινωνία, αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Το βασικότερο είναι να θέλουν οι ίδιοι να ενσωματωθούν, και το δεύτερο να είναι έτοιμη ή ελληνική κοινωνία να τους ενσωματώσει. Λαοί με πολύ διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία από εμάς ,θέλει πολύ χρόνο για ενσωμάτωση. Πιστεύω ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μια γενιά. Αλλά τελικά τι είναι μιά γενιά στην αιωνιότητα…

 4. ΠΙΟΥΠΙΟΥ avatar
  ΠΙΟΥΠΙΟΥ 31/10/2009 04:53:56

  χαχαχα καλο. Εγω στη σωκρατους χθες παντως μετρησα καμια πενηνταριά χιλιάδες. Μας δουλευουνε μωρέ? Για δειτε πόσες είναι οι προσαγωγές λαθρομεταναστών στο λεκανοπεδιο μονο και πες οτι τα πιστευουμε ολα αυτά γιατί ολοι οι μετανάστες που περνάνε απο δω εχουνε κάνει τις δυτικές χωρες της Ευρωπης να μας κανουν παραπονα που στο κατω κατω τους μοιραζονται κιολας, για 5000 μεταναστες ο καθένας τους???

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 31/10/2009 08:39:48

  Αν ειναι δυνατον. Οι Ευρωπεη εχουν αξιες, αρχες με τα οποια δεν συναδει(συντραγουδαει;)η Τουρκια και οχι συμφεροντα εθνικα. Αυτα τα κατηργησε η ελληνικη αλητ, που ανακαλυψε την μεταφυσικη οντολογικη μεθοδο εξημερωσης θηριων με καροττο μονο. Αν ειναι δυνατον...

  • Vachus avatar
   Vachus @ Νίκος 31/10/2009 11:23:23

   Οι Ευρωπαϊκοί λαοί τις έχουν τις αξίες αυτές, όχι όμως και οι κυβερνώντες, οι οποίοι υπηρετούν αντί τους λαούς τις τράπεζες και άλλα σκοτεινά κέντρα εξουσίας. Ήδη στην Ευρώπη ζούν εκατομμύρια μουσουλμάνων. Μόνο στην Γαλλία είναι 5.000.000. Το θέμα είναι οτι όταν είναι λίγοι ζητούν ανθρώπινα δικαιώματα και καλή μεταχείρηση. Όταν αυξηθούν ζητούν τζαμιά κλπ καλή ώρα όπως εδώ. Όταν γίνουν σημαντικοί αριθμητικά ζητούν πολλά παραπάνω και ας είναι εις βάρος του πληθυσμού. Είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης και η ρίζα του έγκειται κυρίως στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ευρώπης από τους Αμερικάνους. Αυτό ισχύει μακροστρατηγικά. Μικροστρατηγικά ενισχύει την αποδιοργάνωση των κοινωνιών, την πρόκληση αναταραχών με σκοπο την συγκάλυψη των τεκταινομένων και την πρόκληση φυλετικών ανταγωνισμών, προς εξανδραποδισμό της κυρίαρχης στο τόπο κοινωνικής ομάδας.
   Παρακαλώ όλους σας να δείτε μια πολύ κατατοπιστική ομιλία που καταπιάνεται με το θέμα, χωρίς αφορισμούς και ακραιότητες και λέγεται IMMIGRATION BY THE NUMBERS. Παρά το γεγονός οτι αναφέρεται στην Αμερική που έχουν μεξικάνους, τα βασικά προβληματικά ζητήματα του θέματος είναι τα ίδια.

 6. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 31/10/2009 08:46:52

  Άρα στην σύνοδο αυτή υπήρχε θέμα που μας έκαιγε και έφερνε σε δύσκολη θέση την Τουρκία.
  Τότε γιατί το GAP ασχολήθηκε με κάτι πρωτοβουλίες με τον τελειωμένο Brown?

  Νομίζω ότι τον ρώτησε η Κ. Αδάμ και απάντησε ότι λόγω του προβλήματος με τα Οικονομικά μας δεν θέλησε να θίξει στην σύνοδο ένα θέμα που μας καίει!

  Ποιος θα τα πει αυτά???
  FACTORA θα τα γράψεις???

  • Shalai avatar
   Shalai @ ΣΚΑΙς 31/10/2009 12:17:04

   Κ. ΑΔΑΜ: [...] Το πολύ αυστηρό και δίκαιο ύφος που κρατήσατε εδώ αναφερόμενος στην αρνητική στάση της Τουρκίας στη συνεργασία της στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, δεν αντικατοπτρίζεται στο κοινό κείμενο των συμπερασμάτων όπου εκφράζουν την ικανοποίηση για τη συνεργασία με την Τουρκία, χωρίς καμία ειδική αναφορά στις πολύ αρνητικές επιδόσεις της Τουρκίας στη συνεργασία της με FRONTEX, αλλά και παρενόχληση ελληνικής κυριαρχίας όταν λειτουργεί η FRONTEX.

   Γιατί συνέβη αυτή η ήπια επί 27 αντιμετώπιση της Τουρκίας στη λαθρομετανάστευση;

   ΓΑΠ: Εγώ είχα την ευκαιρία να εκφράσω τις δικές μας θέσεις, αλλά και τη δική μας αξιολόγηση για την Τουρκία. Βεβαίως, όπως θα είδατε, το κείμενο αφορά στην έναρξη των συζητήσεων. Άρα, λοιπόν, νομίζω είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί η Τουρκία, όταν ξεκινούν οι συζητήσεις. Εμείς χαιρετίσαμε μεν την έναρξη, λέγοντας από την άλλη μεριά ότι αυτό θα κριθεί στην πράξη, και όχι στα λόγια.

   Αλλά το ότι μας διαβεβαιώνει η Σουηδική Προεδρία ότι ξεκινούν αυτές οι διαπραγματεύσεις, είναι μια σημαντική πρόοδος, όταν η ίδια η Τουρκία είχε ουσιαστικά αρνηθεί στο παρελθόν να κάνει αυτές τις συζητήσεις για το Σύμφωνο, για την επανεισδοχή.

   ...

 7. Lavazza avatar
  Lavazza 31/10/2009 11:17:26

  Δεν πρέπει να περιμένουμε τη βοήθεια της Ε.Ε στο θέμα των ορδών που καθημερινά εισβάλουν στη χώρα (περί ΕΙΣΒΟΛΗΣ πρόκειται).

  Ότι κάνουμε μόνοι μας.

  -Παρεμπόδιση στα πλοιάρια με ΛΑΘΡΟμετανάστες να πιάσουνε ελληνικές ακτές (ας μείνουνε στα ανοιχτά αφημένοι στην τυχη τους όπως κάνουν οι Αυστραλοί).

  -ΣΚΟΥΠΑ και απέλαση σε όσους ΛΑΘΡΟμετανάστες είναι εδώ, με συνοπτικές διαδικασίες.

  -Η αντιμετώπισή των ΛΑΘΡΟμεταναστών από το έννομο κράτος και τα σώματα ασφαλείας να είναι τέτοια ώστε να δρα αποτρεπτικά στο να θέλουν να ξαναέρθουν...

  -Όποιος Έλληνας Ιδιώτης νοικιάζει σπίτι σε ΛΑΘΡΟμετανάστη να του κατάσχεται το σπίτι και να επέρχεται στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου. Στη συνέχεια να γίνεται κλήρος ανάμεσα σε συνανθρώπους μας που τους έχει κατασχεθεί το σπίτι από Τράπεζα.

  -Όποιος Έλληνας εργοδότης απασχολεί ΛΑΘΡΟμετανάστες (και μάλιστα υπό συνθήκες δουλείας) στην επιχείρησή του (γεωργία, κτηνοτροφία, μπουρδέλα includet) να του κλείνουν την Επιχείρηση και όλα τα περιουσιακά στοιχεία (επιχειρησιακά και ιδιωτικά) να επέρχονται στο Δημόσιο. Στη συνέχεια να δίδονται στο υπερχρεωμένο ΙΚΑ για να πληρώνει συντάξεις.

  -Όποιος Έλληνας ιδιωτικός ιατρός δέχεται (και ΑΠΟΜΥΖΕΙ) ΛΑΘΡΟμετανάστες στο (συνήθως παράνομο) ιδιωτικό ιατρείο του να του αφαιρείται η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος δια βίου και να του κατάσχονται τα μηχανήματα (οδοντιατρικές καρέκλες, ακτινολογικά μηχανήματα κτλ.) και να στέλνονται σε ιατρικά κέντρα στην Επαρχία.

  -Όποιος Έλληνας ντινγκιντάνγκας (συνήθως της καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής ελιτ) ή Ελληνίδα (κατι μπασμένα πουρά) συλλαμβάνεται να "αγοράζει" ερωτικές υπηρεσίες από ΛΑΘΡΟμετανάστη (ενίοτε και ΛΑΘΡΟμετανάστρια), να δημοσιεύεται το όνομα και η φωτογραφία του στα ΜΜΕ.

  Μετά από λίγο καιρό να είστε σίγουροι οτι θα διαδοθεί στις χώρες των ΛΑΘΡΟμεταναστών (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ) οτι ΤΕΡΜΑ το "μπάτε σκύλοι αλέστε" στην Ελλάδα...

  Υ.Γ.: Είναι σκληρά τα μέτρα όντως αλλά πλέον στο σημείο που έχουμε φτάσει μετράει η αποτελεσματικότητα. Ή εμείς ή αυτοί...
  Φυσικά τα μέτρα δεν αφορούν τους νόμιμους μετανάστες στη χώρα μας όπως Γερμανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Ολλανδοί, Αμερικάνοι κτλ.

 8. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 01/11/2009 09:40:32

  @Lavazza
  ν Εχουμε τις ίδιες απόψεις για τους λαθρομετανάστες, αλλά διαφωνώ μ3ε τον τρόπο αντιμετώπισης των. Πρώτον, Τα μέτρα καταστολής που προτείνεις πλήτουν κατά κύριο λόγο αστούς και επαγγελματίες που κάνου περιστασιακή χρήση μεταναστών. Τι καταστολή να γίνει στους προαγωγούς και σωματέμπορους που είναι και τα πολλά λεφτά; Δευτερον. Εάν δεν βρίσκει εργασία, έστω και μαύρη, εάν δεν βρίσκει κατάλυμα να προστατευθεί από τις καιρικές συνθήκες, εάν δεν βρίσκει, αφού πληρώνει, ιατρική περίθαλψη, πως πιστεύεις ότι θα αντιδράσει; Θα πυκνώσει τις τάξεις του υποκόσμου που είναι το μαλακό υπογάστριο κάθε κοινωνίας και τότε θα γεμίσουν οι φυλακές από ΄μαρίδα΄, κακοποιούς αναλωσιμους, αφού θα υπάρχει πληθώρα προσφοράς, ενώ τα μεγάλα ψάρια θα είναι ελεύθερα και θα συνεχίσουν με νέους την δουλειά τους. Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι το άνοιγμα των συνόρων και η προώθηση τους σε όποιο κράτος επιθυμούν. Οταν οι ΄ανθρωπιστές΄ευρωπαίοι νοιώσουν στο πετσί τους την λαθρομετανάστευση τότε θα δείς πως θα βάλουν τα δυό πόδια σε ένα παπούτσι σε κάθε τουρκία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.