#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ευρωπαίοι δεν μπλοφάρουν!Τις προάλλες η Εθνική Τράπεζα δημοσίευσε μια μελέτη για τις επιπτώσεις μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ και επιστροφής στη δραχμή. Αμέσως έσπευσαν να «αποδομήσουν» το εν λόγω τεχνοκρατικό κείμενο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και (ποιος άλλος;) ο ΣΥΡΙΖΑ (!) με τη βοήθεια των συνηθισμένων «χρήσιμων συνομωσιολόγων» του διαδικτύου. Η μακάρια βεβαιότητα όλων αυτών των «ριζοσπαστών» πολιτικών τζογαδόρων σπάει κόκκαλα. «Μίσθαρνα όργανα» των κακών αγορών και των ξένων κέντρων που «μπλοφάρουν» χαρακτηρίζονται οι συντάκτες της μελέτης. Κάποιοι παίζουν με τις τύχες του Έθνους πάνω στην ροζ τσόχα της αριστερής θολοκουλτούρας κρατώντας στα χέρια τους «γαϊδουροζεύγαρα».

Όποιος πολίτης διαβάσει την μελέτη και δεν έχει χάσει ακόμη από την παραζάλη το μυαλό του, καταλαβαίνει αμέσως το χάσμα ανάμεσα στην σκληρή πραγματικότητα που θα βιώσουμε ως κοινωνία αν συμβεί το απευκταίο και στον απλοϊκό αντίλογο του «δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε, τα έχουμε ήδη χάσει όλα». Έχουμε να χάσουμε τόσα πολλά δυστυχώς, που και η σκέψη και μόνο ψήφου σε κόμματα και αποκόμματα που ευαγγελίζονται κρυφά ή φανερά την επιστροφή στη δραχμή να μοιάζει με αυτοκτονικό διάβημα ή θυμωμένη αντίδραση εφήβου.

Επειδή όμως το διακύβευμα είναι τόσο σημαντικό για το Έθνος, προτείνω στο τμήμα εκείνο του πολιτικού συστήματος που, πέρα από θεμιτές διαφορές και διχογνωμίες, έχει αποφασίσει να ΜΗΝ παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια, να αναλάβει πρωτοβουλίες και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν. Δυστυχώς το εκλογικό σώμα είναι σε παραζάλη (με ευθύνη των πολιτικών είναι αλήθεια) και φαίνεται ότι αδυνατεί πια να ξεχωρίσει τους σώφρονες σχηματισμούς από τους τζογαδόρους. Η μέχρι σήμερα ασυνεννοησία και μικροκομματική σπέκουλα, επιτείνει τη σύγχυση και οδηγεί πολλούς ψηφοφόρους να «τσουβαλιάζουν» όλους τους πολιτικούς στο ίδιο σάπιο τσουβάλι. Μονάχα η ΑΛΗΘΕΙΑ όσο σκληρή κι αν φαίνεται, μπορεί να «καθαρίσει» την πολιτική σκέψη όσων ακόμη δεν έχουν παραδώσει τα όπλα και μπορούν να αντισταθούν. Τα σοβαρά πολιτικά κόμματα οφείλουν να την πουν όσο είναι καιρός και να πάψουν να χαϊδεύουν αφτιά λαϊκίζοντας και μαϊμουδίζοντας τους επικίνδυνους «χαρτοπαίκτες» της πολιτικής.

Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας να κυβερνηθεί από μια κυβέρνηση «ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» συγκεκριμένου διαστήματος και ισχυρής εντολής. Μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα εκ των προτέρων εγκεκριμένο ΣΧΕΔΙΟ εξόδου από το αδιέξοδο. Μια κυβέρνηση που να έχει αποφασιστεί προεκλογικά ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν πλήρη εικόνα όταν θα μπουν στο παραβάν της Κυριακής 17/6. Τα πρόσωπα και οι καρέκλες λίγη σημασία θα πρέπει να έχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Ζητούμενο - ένα και μόνο - θα πρέπει να είναι η ισχυρή εντολή και η πλατιά κοινωνική νομιμοποίηση. Φαίνεται ότι εκεί «έξω» δεν μπλοφάρουν και μοιάζει να έχουν κουραστεί από την αβελτηρία και την ατολμία μας. Αν δεν απομονώσουμε αμέσως τους ρέκτες του κρατισμού και της συντήρησης ενός φαύλου και επικίνδυνου παρελθόντος, θα βρεθούμε ίσως στην σκληρή πραγματικότητα που η μελέτη της Εθνικής περιγράφει εναργώς και αιτιολογημένα. Όσοι επιμείνουν μέχρι τέλους στις αδιέξοδες και καταστροφικές τους πλάνες, ας μείνουν έξω από αυτή την κυβέρνηση και ας σκούζουν στα πεζοδρόμια. Οτιδήποτε θα είναι καλύτερο από ένα ζοφερό μέλλον όπου τίποτε δεν θα μπορεί να αποκλεισθεί, ακόμη και ένας αδελφοκτόνος εμφύλιος. Ο κόμπος πια έχει φτάσει στο χτένι και κάποιοι πρέπει να τον λύσουν με συνεννόηση, συνεργασία και πολιτικό ρεαλισμό. Αν δεν το καταφέρουν στις επόμενες μέρες, η 18/6 προβλέπω ότι θα είναι η αρχή του τέλους για τη χώρα. Και αυτό δεν γίνεται να συμβεί! Κανείς Έλληνας δεν το θέλει. Το χρωστάμε άλλωστε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Στις νέες γενιές Ελλήνων που μεγαλώνουμε και σε αυτές που πρέπει να έρθουν για να συνεχίσουν την ατέλειωτη γραμμή του Έθνους μας.

Ακενατόν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GO avatar
  GO 05/06/2012 09:12:41

  Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί ο προεκλογική φωνή της παράταξης δεν εκφέρει έναν ισχυρό θετικό λόγο (ώστε να συμπαρασύρει όλους μας προς αυτή την κατεύθυνση) αλλά αρκείται στη διαμόρφωση ενός φοβικού ή και τρομοκρατικού κλίματος.
  Είναι πέρα για πέρα ηττοπαθής τακτική. Αφήνουμε πολύ χώρο στον αντίπαλο.

  • Queen Victoria avatar
   Queen Victoria @ GO 05/06/2012 15:31:06

   "αρκείται στη διαμόρφωση ενός φοβικού ή και τρομοκρατικού κλίματος"
   Μα αυτη ειναι η κλασσικη πολιτικη/εκβιασμος της απανταχου δεξιας/κεντροδεξιας. Αλλα παραδειγματα περιλαμβανουν: Καραμανλης η τανκς, Βυθισατε το Χορα (το θυμαστε;) και διαφορα αλλα ευτραπελα.
   Τουλαχιστον η ακρα δεξια εχει μια ξεκαθαρη γραμμη.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ Queen Victoria 05/06/2012 18:08:13

    Το "βυθίσατε το Χόρα" το είπε η δεξιά;
    Λίγη ιστορία, ή έστω google;;

   • Τρικαλα-7 avatar
    Τρικαλα-7 @ Queen Victoria 05/06/2012 19:03:36

    Το "Καραμανλής ή τανκς" είπε ο (καραδεξιός!!!) Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στη Βραδυνή ...

   • GO avatar
    GO @ Queen Victoria 05/06/2012 20:18:56

    Μπούρδες!

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/06/2012 09:15:47

  ''Δέν ἒχουμε νά χάσουμε τίποτε,τά ἒχουμε ἢδη χάσει ὃλα''.
  Ἀκόμη κι αὐτή ἡ ἒκφραση πού χρησιμοποιεῖται ὣς ἐπιχείρημα τῶν ἀπελπισμένων ἀνθρώπων πού εἶναι ἀποφασισμένοι νά ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ,δέν εἶναι τόσο ἀπλοϊκή ὃσο φαίνεται...Ὑποκρύπτει μιά ἐκδικητική διάθεση τοῦ τύπου,ἀφοῦ ἐγῶ τά ἒχασα ὃλα,ἂς τά χάσουν καί οἱ ὑπόλοιποι...
  Αὐτό κάνει ἀκόμη πιό ἐπικίνδυνη αὐτήν τήν λογική,γιατί δείχνει πωρωμένα νεανικά ἢ καί μεγαλύτερα μυαλά,πού δέν ἐπιδέχονται καμμία ἀμφισβήτηση,συμβουλή,ἢ παραίνεση ἀποτρεπτική.Εἶναι ἀποφασισμένοι οἱ ἒχοντες αὐτή τήν λογική,νά καταστρέψουν...

  • juliet avatar
   juliet @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/06/2012 09:48:29

   Ακριβώς,ένστικτα εκδίκησης.Οταν ο ''έχων'' είναι αδιάφορος ,ο μη ''έχων ''γίνεται τιμωρός. Ο Αυγουστίνος είπε: ''Εκεί όπου υπάρχει ταπεινότητα ,εκεί υπάρχει και το έλεος''.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ juliet 05/06/2012 12:48:13

    Πολύ ὡραῖο Juliet!!!

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/06/2012 10:09:46

   Κυθήριε καλημέρα. Η εκδικητική διάθεση είναι πιθανόν το μόνο που έχει απομείνει. Ελπίδα, πίστη, όραμα, ιδανικά, έστω κάποιες μικρές ενδείξεις, ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, έχουν χαθεί από τον ορίζοντα. Πως θα πω στον άνεργο γνωστό μου, που δεν έχει περιουσία, και περιμένει μωρό, να κάνει υπομονή και να σκεφτεί λογικά; Πες μου πως. Όταν αποπειράθηκα να το κάνω το βλέμμα του άστραψε, στο τσακ γλύτωσα τις μπάτσες... Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος, το φωνάζω τόσο καιρό... Δεν είναι όλοι βολεμένοι. Ξέρω ανθρώπους εντελώς φιλήσυχους, καλούς, γλυκύτατους, που αν τους έδινε κάποιος ένα όπλο και την δυνατότητα να βρεθούν μέσα στην Βουλή με αυτό, θα εξόντωναν όλους τους βουλευτές χωρίς καν να ιδρώσουν. Δεν το λέω εγώ αυτό, το δηλώνουν οι ίδιοι, δημόσια, σε πείθουν. Δεν είναι πια αστεία τα πράγματα, εδώ και πολύ καιρό... Κανείς δεν έχει όρεξη να γίνει τρομοκράτης-εκδικητής, πίστεψε με.. Όλοι προτιμούν την ηρεμία και την ησυχία αλλά βλέπουν ότι τους τα αρπάζουν με βίαιο τρόπο, χωρίς ντροπή, μέσα από τα χέρια, και εντέλει τους ρίχνουν και την ευθύνη για όλα αυτά. Είναι απλό, η κατάσταση δεν αντέχεται άλλο. Φτάνουμε στο τέρμα.


   Βρισκόμαστε λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη. Εμφύλιος, δικτατορία, εισβολή, όλα αυτά τα σενάρια είναι πλέον πιθανά, με πιθανότερο από τα τρία να συμβούν και τα τρία ταυτόχρονα.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Πεπόνης 05/06/2012 12:46:15

    Ἀγαπητέ μου Πεπόνη καλημέρα,χαίρομαι πού διαβάζω τά σχόλιά σου.Πόσο συμφωνῶ μέ αὐτά πού λές...Μακάρι ὃμως νά μήν ἐπισυμβεῖ αὐτή ἡ ἒκρηξη πού μνημονεύεις,γιατί τά παιδιά καί τά ἐγγόνια μας θά ζήσουν σ'αὐτόν ἐδῶ τόν τόπο,πού ἀπό ἐκεῖ καί πέρα δέν θά ὀνομάζεται Ἑλλάδα...

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/06/2012 09:29:56

  Mπορω απο τωρα να σας πω την δικαιολογια με την οποια θα υποδεχθουν την εκδιωξη απο την ευρωζωνη οσοι τωρα λενε οτι οι Ευρωπαιοι μπλοφαρουν : Το ειχαν αποφασισει ετσι κι αλλιως και οτι και να καναμε θα μας εδιωχναν.

 4. totten avatar
  totten 05/06/2012 10:14:44

  E1 στις 15/7??? Κάποιοι στην κυβέρνηση διαψεύδουν στην πράξη το επείγον της έκθεσης της Εθνικής Τράπεζας?

 5. restart avatar
  restart 05/06/2012 10:28:28

  συμπατριώται, αφου όλοι θέλουμε να γίνουμε δ.υ. ή να παριστάνουμε τους επιχειρηματίες με πελάτη το κρατος, πρέπει να βρούμε ΣΧΕΔΙΟ εξόδου από το αδιέξοδο
  δηλαδή κάποιον να μας ταίζει....
  προτείνω να στείλουμε μια ανοικτή επιστολή....
  "Αγαπητοι τοκογλύφοι/παγκόσμιοι εξουσιαστές
  υποβαθμίσεις των όικων αξιολόγησεις, υπουλες επιθέσεις, χτυπήματα κάτω απο τη ζώνη και ανυπόστατα δημοσιέυματα...και όλα αυτά για΄τι????...για το 10% του ΟΤΕ??
  γιατι βασανιζόμαστε και εμεις και εσεις χωρις λόγο????...
  εμεις προτεινουμε να τα πάρετε ΟΛΑ....
  Η ΧΩΡΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
  ΘΑ πάρετε τα πετρελαια, τα λιμανια, την ενεργεια, τις μεταφορες, τα ορυκτα , την αγροτική παραγωγή, τα νησια και τους αρχαιολογικοκούς χώρους
  ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΑ ΣΑς
  εμεις θα πατάμε τις σφραγίδες, οι πακιστανοι θα δουλευουν στα χωράφια (αυτο δε γινετε ετσι κι αλλιως
  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑς ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΤΕ....ειμαστε πλουσια χώρα, θα κονομήσετε
  10.000.000 ΕΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
  να γίνει ανοικτός πλειστηριασμός
  γερμανοι-αμερικανοι-κινεζοι-ρωσοι
  ποιος δίνει τα περισσότερα???
  εελα κυριες και κυριοι
  ξηλωθείτε να μη χάσετε το κελεπούρι.
  αντε γιατι θα βαρέσουμε πιστόλα και θα καταστραφούμε all together :)

 6. NONO avatar
  NONO 05/06/2012 16:32:26

  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ.

 7. m avatar
  m 05/06/2012 17:19:00

  ΑΠΟΡΙΑ: Αφού και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του ευρώ γιατί ασχολούμαστε με το αν μπλοφάρουν οι άλλοι;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.