#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2010 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Ελληνες ξαναφεύγουν για… ΑυστραλίαΠριν μισό αιώνα, εργάτες από την ελληνική ύπαιθρο έφευγαν για την Αυστραλία για να δουλέψουν σε εργοστάσια, ορυχεία, ή ακόμα και σε φυτείες… Σήμερα το σκηνικό μοιάζει να επαναλαμβάνεται, αλλά πρωταγωνιστές είναι νέοι, πτυχιούχοι που δεν μπορούν να βρουν εργασία στην Ελλάδα!

Και μπορεί η Αυστραλία να είναι ένας πολύ μακρινός προορισμός, αποτελεί όμως για πολλούς λόγους σανίδα σωτηρίας για πολλούς Ελληνες. Και αυτό γιατί πολλοί έχουν εκεί συγγενείς, από το κύμα μετανάστευσης των προηγούμενων δεκαετιών, και μπορούν να λάβουν μία χείρα βοηθείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες μηνύματα σε ομογενειακούς φορείς και εφημερίδες, από Έλληνες επαγγελματίες και επιστήμονες που ζητούν να πληροφορηθούν πώς μπορούν να πάνε στην Αυστραλία για να εργαστούν.

Το ότι επιλέγουν την Αυστραλία ως διέξοδο στο πρόβλημα ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα δεν είναι τυχαίο, για έναν ακόμη σοβαρό λόγο. Η Αυστραλία έχει βγει σχεδόν αλώβητη από την παγκόσμια κρίση και σήμερα έχει μια από τις ανθηρότερες οικονομίες του πλανήτη. Υπάρχει ανάγκη από ειδικευμένους εργαζόμενους και οι άνθρωποι που έχουν πρόσβαση στη νέα τεχνολογία το γνωρίζουν.

Οι πόρτες της εντούτοις δεν είναι διάπλατα ανοιχτές σε όλους. Είναι ιδιαίτερα προσεχτική αναφορικά με τον αριθμό των μεταναστών που δέχεται, δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στο να έρχονται στη χώρα άτομα τα οποία έχουν τα προσόντα για να πληρώσουν τα κενά που υπάρχουν στο εργατικό δυναμικό της χώρας.

Τα επαγγέλματα που σήμερα έχουν ζήτηση στην Αυστραλία είναι: Χημικοί, Μηχανικοί για τους τομείς της εξορυκτικής βιομηχανίας, ανώτερα διοικητικά στελέχη για επιχειρήσεις, γεωλόγοι, μαθηματικοί, γιατροί παθολόγοι, οφθαλμίατροι, παιδίατροι, δερματολόγοι, φαρμακοποιοί για νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αλλά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, μαραγκοί, για να αναφερθούμε στους κυριότερους τομείς.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση βίζας είναι η γνώση της αγγλικής.

Βασικό είναι ότι εκείνος που υποβάλλει αίτηση για βίζα πρέπει να καταχωρήσει τα στοιχεία του στον κατάλογο Ειδικευμένων Μεταναστών που θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης http://www.immi.gov.au/skills

Όλες οι πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και άλλα έγγραφα που θα χρειαστούν υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης στη διεύθυνση http://www.immi.gov.au/e visa/general-skilled-migration.htm

Nα πούμε επίσης ότι στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά πρακτορεία εύρεσης εργασίας, τα πιο δημοφιλή δε είναι το http://www.seek.com.au και το http://www.mycareer.com.au

Περισσότερες πιθανότητες να γίνει δεκτή η αίτησή τους έχουν εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να εργαστούν στην επαρχιακή Αυστραλία, μακριά από τα αστικά κέντρα. Επίσης, στη Δυτική Αυστραλία υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για ειδικευμένους εργαζόμενους, οι μισθοί δε εκεί είναι υψηλότεροι.

Το ευκολότερο διάβημα για τον κάθε ενδιαφερόμενο είναι να επισκεφθεί την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα, όπου θα λάβει τις τελευταίες και πιο έγκυρες πληροφορίες.

http://protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 21/12/2010 17:43:35

  ωραια χωρα παντως η Αυστραλια , αχανης! επισης ωραια για μεταναστευση ειναι και η Νεα Ζηλανδια!
  τα τελευταια καστρα του δυτικου κοσμου.

 2. AUD avatar
  AUD 21/12/2010 17:54:51

  καλό το άρθρο, αλλά δεν είναι όλα ρόδινα στην Αυστραλία....

  έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει εκεί και είναι η δεύτερη Πατρίδα μου...

  σήμερα, δεν είναι η Αυστραλία του 50 και του 60... αυτοί που φεύγουν, θα γυρίσουν πολύ γρήγορα πίσω...!! Trust me!!

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ AUD 21/12/2010 18:14:30

   Συμφωνώ φίλε ..είσαι ειλικρινής..
   πονηρό τό άρθρο του ΠΘ ,θέλει να "διώξει" το καλύτερο δυναμικό,τούς ποιό άξιους,περήφανους Ελληνες Νέους, πού δεν φιλούν κατουρημένες ποδιές για μιά δουλειά....

  • Enzo avatar
   Enzo @ AUD 21/12/2010 18:33:39

   χειροτερα και απο εδω?

   • AUD avatar
    AUD @ Enzo 21/12/2010 18:52:42

    Enzo,

    για εμάς εκεί τώρα, θα είναι μια απαλλαγή από το εδώ πρόβλημα... μετά εκεί, θα επωμιστείς το εκεί πρόβλημα, και ο νους σου τις γιορτές που θα είσαι μόνος στην ξενιτιά, θα λες ελλαδίτσα μου που εισε, και γιατί σε άφησα!!!

    • Εnzo avatar
     Εnzo @ AUD 21/12/2010 18:58:01

     πρεπει να εισαι σκληραγωγημενος για την ξενιτια. δεν ειναι για ολους. εκανα πανω απο δεκαετια και ξερω. εχω δει Ελληνες που δεν αντεξαν και τρελαθηκαν. εγω περναγα μια χαρα παντως αλλα το σωστο να λεγεται, σαν την Ελλαδιτσα πουθενα , απλα εδω δεν εχουμε κρατος, αμα ειχαμε και κρατος θα ηταν η καλυτερη χωρα του κοσμου η Ελλαδα.

     • AUD avatar
      AUD @ Εnzo 22/12/2010 11:15:51

      φίλε ruddock

      αν έχεις κάνει Αγγλία τότε δεν θα έχεις δυσκολία να προσαρμοστείς. Για παράδειγμα η Μελβούρνη και το Λονδίνο και περιοχές τις όπως Kensington, Islington και οι αντίστοιχες συνοικίες τις Μελβούρνης θα σου είναι παράδεισος. θεωρό όμως είναι ένας ανάποδος τόπος, για παράδειγμα ο Νοτιάς εκεί φέρνει κρύο και ο Βοριάς φέρνει πολύ ζέστη. Τα Χριστούγεννα είναι καλοκαίρι και ο Αύγουστος -10.....

      Επίσης αυτό που θα συχαθείς θα είναι το πολύ-πολιτισμικό επίπεδο των ανθρώπων, ο ρατσισμός, η ασιατική επιδρομή σε όλους τους τομείς της καθημερινής διαβίωσης, οι υπηρεσίες, το κοινωνικό κράτος, τα νοσοκομεία όλα αυτά έχουν γίνει ένα με την Ελλάδα.. δεν είναι η Αυστραλία που ήξερα και ξέρω....
      Επίσης η ακρίβεια είναι δυσανάλογη με το βιοτικό επίπεδο, ειδικά για μια χώρα που δεν εξαρτάτε από κανέναν όπου τα πάντα είναι ίδιοπαραγόμενα.

      Η ζωή είναι αργή, είναι ρουτίνα, δεν έχεις την διέξοδο της διασκέδασης που να κολάει σε όλα τα γουστα... ως μεσογειακός λαός δίνουμε μεγάλη βάση στην συνύπαρξη με Έλληνες, έχουμε κέφι, δίψα για ήλιο, καλαμπούρι, κλπ... αυτά εκεί ειδικά στην Νότια Αυστραλία είναι λίγο απομονωμένα για εμάς τους Έλληνες...

      Αλλά έχει όμως αυτό που περιγράφεις... οργανωμένες δουλειές, αξιοκρατία και κριτήρια να ανέβεις με το σπαθί σου, και οι αμοιβές ανάλογα με την εμπειρία σου, τους στόχους σου και τις πεποιθήσεις σου να ανέβεις εκεί που όσο μπορείς να φτάσεις...!!!! Αλλά για τον απλό εργαζόμενο όμως είναι μαρτύριο...

      Μπορώ να σου γράφω για ώρες... αλλά αν θέλει κάποιος πραγματικά να πάει, θα συνιστούσα την βόρια Αυστραλία, στο Cairns και στα περίχωρα χωριά που είναι παρθένα γη, με απίστευτες ευκαιρίες.... πχ δες την περιοχή Port Douglas... εκεί μένω!!!!!! άντε για να ζηλέψεις!!!!!

     • Enzo avatar
      Enzo @ AUD 22/12/2010 11:19:16

      ετσι, εκει βορεια Αυστραλια που δεν ειναι πολλοι.
      οπου λιγοτεροι τοσο το καλυτερο.

 3. Orestios avatar
  Orestios 21/12/2010 17:55:53

  "έχει μεγάλα δέντρα" απάντησε ο γιός της εξαδέρφης μου όταν τον ρώτησα τί ωραίο έχει.

 4. λαλακης avatar
  λαλακης 21/12/2010 19:14:27

  Σωτηρια για την Ελλαδα η φυγη του πλυθησμου στο εξωτερικο.

  Αλλα και για τους Ελληνες .
  Μεγαλο μερος του πλυθησμου ειναι αχρηστο για την Ελλαδα και βαρος.
  Προοριζεται για να εξυπηρετει - με εξευτελιστικες συνθηκες την αποπληρωμη
  δανειων που πηρε η Ελλαδα για να πληρωνει τις ορδες των διορισμενων στο δημοσιο , τις συνταξεις αγαμων θυγατερων (!!!!!!!!!!!)(των ΔΥ φυσικα)
  και το Ελληνικο Βατικανο τη Βουλη με τα τρελα προνομια.

  Οποτε οσοι μπορουν ας φυγουν γιατι θα γινουν δουλοι μαζι με τους
  τριτοκοσμικους πεινασμενους μεταναστες , που εξυπηρετουν
  απιστευτα στην αποπληρωμη των δανειων αφου ειναι διαθεσιμοι να δουλευουν με ενα πιατο φαγητο.

  Αδιορθωτη Ελλας . Τι 40 τι 50 τι 2010!!!
  ( Εξαιρω το δοξασμενο σοσιαλιστικο πασοκικο 80)

  • maxitis avatar
   maxitis @ λαλακης 21/12/2010 20:10:01

   Εσένα λαλάκη τι σε κρατάνε εσένα εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω.

   • λαλακης avatar
    λαλακης @ maxitis 22/12/2010 00:15:41

    Γιατι βρε maxitis τι κακο εκανα;

    Aν διαφωνεις οκ δικαιωμα σου.

    Ζουμε στη δημοκρατικη σοσιαλιστικη Ελλας του 21ου αι.

 5. ruddock avatar
  ruddock 22/12/2010 10:21:54

  Βρε συ ΑUD αν θέλεις γράψε καμμιά πληροφορία παραπάνω εφόσον γνωρίζεις και κάτι παραπάνω !
  Έχω δουλέψει στην Αγγλία τρία χρόνια και δεν κακοπέρασα,βέβαια μου έλειπε ο ήλιος,το λάδι,η "χαλαρότητα" στον τρόπο ζωής,από την άλλη όμως δούλεψα σε μία τέλεια οργανωμένη οικονομία,αποκόμισα φοβερές εργασιακές εμπειρίες,γνώρισα καινούρια πράγματα,μπορώ δηλαδή να πω πως ήταν μία άκρως ικανοποιητική εμπειρία για μένα.
  Συμφωνώ πως δεν υπάρχει πιο όμορφη χώρα από την Ελλάδα,αλλά είμαι διατεθειμένος να βγω πάλι στο εξωτερικό για δουλειά,μια ζωή θα ζήσουμε !

  • AUD avatar
   AUD @ ruddock 22/12/2010 11:16:41

   φίλε ruddock

   αν έχεις κάνει Αγγλία τότε δεν θα έχεις δυσκολία να προσαρμοστείς. Για παράδειγμα η Μελβούρνη και το Λονδίνο και περιοχές τις όπως Kensington, Islington και οι αντίστοιχες συνοικίες τις Μελβούρνης θα σου είναι παράδεισος. θεωρό όμως είναι ένας ανάποδος τόπος, για παράδειγμα ο Νοτιάς εκεί φέρνει κρύο και ο Βοριάς φέρνει πολύ ζέστη. Τα Χριστούγεννα είναι καλοκαίρι και ο Αύγουστος -10…..

   Επίσης αυτό που θα συχαθείς θα είναι το πολύ-πολιτισμικό επίπεδο των ανθρώπων, ο ρατσισμός, η ασιατική επιδρομή σε όλους τους τομείς της καθημερινής διαβίωσης, οι υπηρεσίες, το κοινωνικό κράτος, τα νοσοκομεία όλα αυτά έχουν γίνει ένα με την Ελλάδα.. δεν είναι η Αυστραλία που ήξερα και ξέρω….
   Επίσης η ακρίβεια είναι δυσανάλογη με το βιοτικό επίπεδο, ειδικά για μια χώρα που δεν εξαρτάτε από κανέναν όπου τα πάντα είναι ίδιοπαραγόμενα.

   Η ζωή είναι αργή, είναι ρουτίνα, δεν έχεις την διέξοδο της διασκέδασης που να κολάει σε όλα τα γουστα… ως μεσογειακός λαός δίνουμε μεγάλη βάση στην συνύπαρξη με Έλληνες, έχουμε κέφι, δίψα για ήλιο, καλαμπούρι, κλπ… αυτά εκεί ειδικά στην Νότια Αυστραλία είναι λίγο απομονωμένα για εμάς τους Έλληνες…

   Αλλά έχει όμως αυτό που περιγράφεις… οργανωμένες δουλειές, αξιοκρατία και κριτήρια να ανέβεις με το σπαθί σου, και οι αμοιβές ανάλογα με την εμπειρία σου, τους στόχους σου και τις πεποιθήσεις σου να ανέβεις εκεί που όσο μπορείς να φτάσεις…!!!! Αλλά για τον απλό εργαζόμενο όμως είναι μαρτύριο…

   Μπορώ να σου γράφω για ώρες… αλλά αν θέλει κάποιος πραγματικά να πάει, θα συνιστούσα την βόρια Αυστραλία, στο Cairns και στα περίχωρα χωριά που είναι παρθένα γη, με απίστευτες ευκαιρίες…. πχ δες την περιοχή Port Douglas… εκεί μένω!!!!!! άντε για να ζηλέψεις!!!!!

   • Enzo avatar
    Enzo @ AUD 22/12/2010 11:20:47

    μια χαρα εισαι, μεινε εκει που εισαι και μην μιλας καθολου.
    ουτε στον παπα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.