#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2010 22:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γκαουλάιτερ από το ΔΝΤ επισκέφτηκαν σήμερα τους υφισταμένους τους στα υπουργείαΗ σημερινή... περιήγηση των εμπειρογνωμόνων ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ είχε πολλά και όμορφα πράγματα. Πήγαν σε τέσσερα υπουργεία, στην Κατσέλη, τον Ρέππα, την Μπιρμπίλη και την Ξενογιαννακοπούλου. Μήπως περίμενε η “τρόικα” να ενημερωθεί για τι τι συμβαίνει στα υπουργεία αυτά; Όχι βέβαια, γνωρίζουν πολύ καλά την απίστευτη ρεμούλα και κατέθεσαν και προτάσεις – σοκ.

Απ' όλους τους υπουργούς, μόνον ο Δ. Ρέππας, παλαιά αλεπού της πολιτικής, είχε έτοιμο το φάρμακο, το πάσαρε στους εμπειρογνώμονες και εκείνοι έμειναν ευχαριστημένοι. Άλλωστε, όταν όλος ο κόσμος ξέρει ότι ο ΟΣΕ μπαίνει μέσα πάνω από 2 εκατ. ευρώ την ημέρα ή κοντά στο 1 δισ. το χρόνο, τι άλλο να πεις. Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει ήδη πρόγραμμα που προβλέπει συγχωνεύσεις εταιρειών στις μεταφορές, μειώσεις προσωπικού στον ΟΣΕ 2-3 χιλιάδων και έπειτα όσοι θα προσλαμβάνονται θα αμείβονται με νέο καθεστώς, χωρίς πλασματικές υπερωρίες και άλλα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στην πιο προβληματική ΔΕΚΟ. Οι “αυτοκράτορες”  μάλλον έμειναν ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα αλλά περιμένουν να δουν αποτελέσματα.

Πήγαν στο υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των ανθρώπων της κ. Υπουργού, όλα πήγαν καλά, οι ξένοι ήταν πολύ ευχαριστημένοι από το έργο της. Μας φτύνουνε δηλαδή και εκεί νομίζουν ότι βρέχει. Η νέα κυβέρνηση του ΔΝΤ ζήτησε ψαλίδι παντού, στις δαπάνες, τις προμήθειες, τα φάρμακα, την απίστευτη ρεμούλα σε όλο το ΕΣΥ, λουκέτο σε νοσοκομεία και φορείς υγείας. Ζήτησαν διαβεβαιώσεις για το πώς θα μειωθεί η τεράστια χοάνη της Υγείας. Τι πήραν η Ξενογιαννακοπούλου το γνωρίζει, αλλά μήπως ενδιαφέρεται αφού δύσκολα θα παραμείνει στο ίδιο πόστο.

Η Μπιρμπίλη, τους άρχισε με τα “πράσινα άλογά της” για τα περιβαλλοντικά έργα που θα κάνει αλλά από χρήμα που θα το βρει, κανένα νέο. Έφυγαν λοιπόν οι ΔΝΤάριοι, άλλωστε τι να πουν σ' αυτό το υπουργείο;

Όσο για την Λ. Κατσέλη, εκεί γίνεται το έλα να δεις. Το ΕΣΠΑ δεν προχωρά και μια σειρά από προβλήματα (με κυρίαρχο το πρόβλημα που υπάρχει με την ίδια την υπουργό) δεν αφήνουν να λειτουργήσει τίποτε σωστά.

Κάτω από το βάρος του ΔΝΤ επίσης, αποφασίστηκε και η αναβολή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών. Αυτό σημαίνει ψαλίδι στις προσλήψεις, μόνον οι αναγκαίες και ας φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί, ας υπάρχουν κενά στα σχολεία, ας είχαν υποσχεθεί 5% για την Παιδεία.

Το συμπέρασμα από τα σουλάτσα της τρόικας είναι ότι λειτουργούν ξεκάθαρα ως νέα κυβέρνηση αυτής της χώρας, χαράσσουν πολιτική, κάνουν περικοπές κατά το δοκούν, αντιμετωπίζουν τους υπουργούς σαν ανθύπατους.

Ωραία προοπτική, εκλέξαμε κυβέρνηση με 10 μονάδες διαφορά για να μας κυβερνήσουν από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες οι τεχνοκράτες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 26/04/2010 22:18:24

  Το Γιώργο πότε θα τον αλλάξουν να τελειώνουμε.
  Θέλω Νίκο Παπανδρέου τον συγγραφέα και τον Θείο Παπανδρέου για να τα πάμε καλά.
  Γιώργος-Καστελλόριζο spring collection 2010 Love For Ever

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/04/2010 22:22:52

  Ακουσα σήμερα στο ραδιόφωνο, ότι από την Ξενογιαννακοπούλου ζήτησαν την υπαγωγή της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης (Κέντρα Υγείας και εξωτερτικά ιατρεία νοσοκομείων) στους... δήμους. Δηλαδή, στα πιο πατενταρισμένα άντρα διαφθοράς και λαμογιάς! Εδώ οι δήμοι ούτε για την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είναι επαρκείς, θα αναλάβουν και την πιο κομβικού επιπέδου παροχή δημόσιας υγείας!

  Μας βλέπω να πηγαίνουμε ομαδόν σαν το σκυλί στο αμπέλι...

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ Αυριανιστής 26/04/2010 22:33:47

   Χα, Χα, είναι που ξέρουν αυτοί τις μαγικές συνταγές. ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια: Όπου μπαίνει η αυτοδιοίκηση τα διαλύει όλα. Έχω την πεποίθηση ότι ακόμη κι αυτή τη στιγμή οι ΟΤΑ, εν όψει και της επικείμενης διάλυσης, θα ξοδεύουν τρελό χρήμα σε κάθε τι παράλογο. Όποιος προλάβει να αρπάξει.
   Εμ άμα είναι να βάλετε έτσι τάξη ... αφήστε, μια χαρά μας έκλεβαν τόσα χρόνια.
   Πάντως νομίζω ότι σχετικές αρμοδιότητες πάνε στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με το προσχέδιο Καλλικράτη. Θα γελάσει κάθε πικραμένο χειλάκι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ πολίτης 26/04/2010 22:37:29

    Το θέμα είναι ότι, από αυτό το όργιο τρελών εξόδων που πιθανολογείς (όχι αβάσιμα) ότι γίνεται στους υπό κατάργηση δήμους, θα προκύψουν και τρελά χρέη. Αυτά, ποιος θα τα επωμισθεί; Ο νέος δήμος; Καλή αρχή τότε!

 3. ataktos avatar
  ataktos 26/04/2010 22:29:32

  Το δίλλημα που ξεκαθαρίζει σήμερα την ήρα από το στάρι, τους αβανταδόρους των πολυεθνικών και των τραπεζιτών από τους αληθινούς αγωνιστές του λαού και της εργατικής τάξης, έχει ήδη τεθεί από την ίδια την κοινωνία. Κι αυτό δεν είναι το δεξιά ή αριστερά. Ούτε το υπέρ ή κατά των μέτρων της κυβέρνησης. Αλλά το αν πρέπει ή όχι ο λαός και η χώρα να ξεπουληθεί προκειμένου να πληρώσει το δημόσιο χρέος της ρεμούλας και της κερδοσκοπίας. Ιδίως όταν ο ελληνικός λαός μέσα από τη διασπάθιση του εισοδήματος και των δικαιωμάτων του έχει πληρώσει μιάμιση φορά το υπάρχων χρέος μέσα στην τελευταία δεκαετία και πάνω από δυόμιση φορές αν υπολογιστεί από την πρώτη επιβολή της μονόπλευρης λιτότητας το 1984.
  Όποιος σήμερα αποφεύγει να τοποθετηθεί καθαρά και να προτάξει το αίτημα της άρνησης της πληρωμής του χρέους μέσα από τη μονομερή παύση πληρωμών, τότε βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Είτε το ξέρει, είτε όχι. Είτε προσπαθεί να θολώσει τα νερά με γενικές καταγγελίες του καπιταλισμού, όπως κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. Είτε τρέμει μήπως και τεθεί θέμα εξόδου από το ευρώ και την ΟΝΕ, όπως συμβαίνει με την ηγεσία του ΣΥΝ.

 4. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 26/04/2010 22:32:01

  Συγγνώμη αλλά στον τίτλο δεν θά'πρεπε να είναι "οι (πληθυντικός) γκαουλάϊτερ";

 5. ataktos avatar
  ataktos 26/04/2010 23:26:50

  Η κατάσταση στην ευρωζώνη είναι τόσο δύσκολη, αβέβαιη και ασταθής, το ίδιο το ευρώ λειτουργεί τόσο ασφυκτικά για τις οικονομίες των κρατών μελών, που αναγκάζει αρκετούς από τους θιασώτες του να επανεξετάσουν την αφοσίωσή τους σ’ αυτό. Ένας από αυτούς ήταν ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Πολωνίας, Σλάβομιρ Σκρζιπέκ, ο οποίος σκοτώθηκε στο πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα στο Σμολένσκ, όπου ξεκληρίστηκε κυριολεκτικά η πολιτική ηγεσία της Πολωνίας. Ο Σκρζιπέκ πριν φύγει για το μοιραίο ταξίδι του, έγραψε ένα άρθρο για την Financial Times (το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μετά το θάνατό του στις 12/3), όπου εξηγούσε πόσο τυχερή στάθηκε η Πολωνία που δεν πρόλαβε να ενταχθεί στο ευρώ πριν από την πρόσφατη κρίση κι έτσι δεν ακολούθησε την πορεία των περιφερειακών οικονομιών της ευρωζώνης: «Η Πολωνία είχε μια σχετικά καλή κρίση. Τον περασμένο χρόνο, ήμασταν η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που κατέγραψε οικονομική μεγέθυνση. Το πραγματικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Πολωνίας αυξήθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με μια μέση συρρίκνωση της ΕΕ κατά 4,2% και μειώσεις κατά περίπου 5% στη Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία. Αυτό το χρόνο, καθώς η Ευρώπη μαστίζεται από την ανησυχία για το υπερβολικό Ελληνικό χρέος, η Πολωνική οικονομία προβλέπεται να μεγενθυθεί κατά 2,7% και να επιταχύνει κατά 3% το 2011, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο… Ένας σοβαρός λόγος γι’ αυτό είναι ότι η Πολωνία, από τη στιγμή που δεν ανήκει στο ευρώ, μπόρεσε να επωφεληθεί από την ευελιξία της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ζλότι με τέτοιον τρόπο ώστε να βοηθηθεί η ανάπτυξη και να μικρύνει το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών χωρίς να εισαχθεί πληθωρισμός. Η Πολωνία είναι υποχρεωμένη τελικά να υιοθετήσει το κοινό νόμισμα. Όμως η πρόσφατη εμπειρία – τόσο τα προβλήματα της ευρωζώνης όσο και οι δικές μας γενικά θετικές εμπειρίες έξω από αυτήν – μας κάνουν να αμφιβάλουμε αν και κατά πόσο χρειάζεται να υπαχθούμε σύντομα σ’ ένα καθεστώς σταθερών ισοτιμιών σαν προϋπόθεση για την είσοδό μας [στο ευρώ]. Η δεκαετής και πλέον εμπειρία των περιφερειακών μελών του ευρώ που έχασαν δραστικά την ανταγωνιστικότητά τους υπήρξε ένα σωτήριο μάθημα.»

 6. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 27/04/2010 00:39:25

  Αντί να κατηγορούμε τους πολιτικούς για το γεγονός ότι αποδείχθηκαν είτε ανίκανοι, είτε κατώτεροι των περιστάσεων, για να διαχειριστούν τα δημόσια οικονομικά, κατηγορούμε τα στελέχη του ΔΝΤ.

  Αντί να κατηγορούμε τους εαυτούς μας ως κοινωνία για την ανοχή που έχουμε επιδείξει επί σειρά ετών απέναντι στα φαινόμενα της διαφθοράς, των πελατειακών σχέσεων και της κακοσπατάλησης των δημόσιων εσόδων (μάλλον γιατί ίσως μας βόλευε και εμάς), κατηγορούμε τα στελέχη του ΔΝΤ.
  Προφανώς εθελοτυφλούμε.
  Μάλλον ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους.
  Αποδίδουμε ευθύνες για τα χάλια μας στο ΔΝΤ, στην Γερμανία, στους κερδοσκόπους και αποφεύγουμε να μιλήσουμε - ή έστω να ψελλίσουμε κάτι - για τις τεράστιες ευθύνες που έχουμε εμείς - ως κοινωνία,ως ψηφοφόροι-.
  Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα.
  Το πραγματικό πρόβλημα είναι στην κοινωνία.
  Γιατί οι πολιτικοί είναι κομμάτι της κοινωνίας, αναδεικνύονται μέσα από αυτήν.
  Ο γιαλός δεν αρμενίζει στραβά. Εμείς ως κοινωνία αρμενίζουμε στραβά τόσα χρόνια.
  Και είχαμε βάλει όλα αυτά τα χρόνια τον αυτόματο πιλότο και κατευθυνόμασταν ολοταχώς με ταχύτητα προς τον ύφαλο.

 7. otiprepei avatar
  otiprepei 27/04/2010 03:30:51

  Καλό είναι να ξεσκονίζουμε και τα γερμανικά μας σιγά σιγά..

  Ορίστε τα χαρτιά μου = Zu meiner Papiere

  Δεν έχω κλέψει το ψωμί = Ich habe nicht stehlen Brot

  τα παιδιά μου πεινάνε = Meine Kinder Hunger

  δεν είμαι έλληνας = Ich bin nicht griechische (σε περίπτωση που σας καταδόσουν οι κατσαπλιάδ..εεε.. άλλοι συμπολίτες σας που πήραν πρόσφατα την ιθαγένεια)

 8. δημητρης avatar
  δημητρης 27/04/2010 09:22:48

  Bitte meine Papiere
  Ich habe keinen Brot gestohlen
  Meine Kindern hungern

  Τουλαχιστον σωστα!

  • zonitis avatar
   zonitis @ δημητρης 27/04/2010 15:40:34

   λιγο σωστοτερα....

   Ich habe KEIN Brot gestohlen

   Επειδη το ψωμι ειναι ουδετερο..

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 27/04/2010 11:23:17

  Ζητω συγγνωμη που βαφτιζα γκαουλάϊτερ τους ελληνοφωνους μας. Εχετε δικιο, υφισταμενοι των ξενων γκαουλάϊτερ ειναι μονο. Καλα κανατε και τους υποβιβασατε.

 10. Κρης avatar
  Κρης 27/04/2010 11:39:26

  «Εχουμε να κάνουμε με “κράτος-παράγκα”» είπε σε υπουργό μέλος του κλιμακίου των επιτηρητών


  .......Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν χθες ότι οι υπουργοί δεν έχουν πλέον μεγάλα περιθώρια για διαπραγμάτευση: αφενός διότι είναι αυτή που ζητεί δανεικά απέναντι σε σκληρούς τεχνοκράτες, οι οποίοι θέτουν τους δικούς τους όρους- «πόσο να διαπραγματευτείς όταν ζητάς λεφτά;» ομολογεί ένας από τους υπουργούς τους οποίους συνάντησε το κλιμάκιο· και αφετέρου επειδή οι εκπρόσωποι της τρόικας έχουν διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

  «Εχουμε να κάνουμε με ένα “κράτος-παράγκα”» είπε ένας από τους επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας σε υπουργό που του ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται συγκεκριμένα κονδύλια, τα οποία υπήρχαν στα χαρτιά αλλά όχι και στα ταμεία του υπουργείου, καθώς και ότι δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που απασχολούνται στο υπουργείο...........  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=328183&dt=27/04/2010

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.