#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/06/2012 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ "ναρκοθετούν" τη σωτηρία του Νότου


Το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας (αδελφό του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κάνουμε λάθος) επιχειρεί να εκτροχιάσει τη διαδικασία έγκρισης του δημοσιονομικού συμφώνου καθώς και την έγκαιρη ενεργοποίηση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ (ESM) προσβάλλοντας τη συνταγματικότητας τους με σχετική προσφυγή στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο (ΟΣΔ). Την προσφυγή των ασφαλιστικών μέτρων προσυπογράφει και πρώην υπουργός δικαιοσύνης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος!


Ο Πρόεδρος της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη σχετική διάταξη μετά από αίτημα του ΟΣΔ της Καρλσρούης. Η μη έγκαιρη έγκριση από τη Γερμανία θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην καθυστέρηση της ενεργοποίησης του μηχανισμού για πολύ μετά την 1η Ιουλίου που αρχικά προβλεπόταν. Το ΟΣΔ καταρχήν θα κρίνει τα ασφαλιστικά μέτρα και πολύ αργότερα την ουσία της υπόθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τα ασφαλιστικά μέτρα είναι πιθανόν να ανάψει το πράσινο φως για έγκριση παρά το γεγονός ότι θα απαιτηθεί ενδεχομένως ένα έτος για να αποφασίσει επί της ουσίας της υπόθεσης. Νομικοί κύκλοι της Γερμανίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα το ΟΣΔ να αποφασίσει τελικά αρνητικά εναντίον της έγκρισης του ESM αλλά επισημαίνουν ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Οι δύο σχετικοί νόμοι θα εγκρίνονταν από τη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Πως θα αντιδράσουν οι αγορές σε αυτή την καθυστέρηση είναι άγνωστο αλλά η αβεβαιότητα αναμένεται να ενταθεί και η Μέρκελ θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο εμπόδιο. Η ζημιά για την ΕΕ από την κίνηση του Αριστερού Κόμματος είναι εξαιρετικά σημαντική αφού θέτει σε αμφιβολία τη διάθεση των Γερμανών να ενισχύσουν τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς αλληλεγγύης.

Όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Γερμανίας δεν μπορούν να φανταστούν ότι ο μόνιμος μηχανισμός θα καθυστερήσει λόγω της Γερμανίας. Εκπρόσωπος των Πρασίνων τονίζοντας τη δραματική κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ισπανία φλέγεται». Είναι απορίας άξιο γιατί το Αριστερό Κόμμα έχει επιλέξει αυτή την επικίνδυνη οδό αντιπολίτευσης με νομικίστικα τερτίπια, ενώ δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση αυτή την περίοδο για την ΕΕ. Εκτός εάν επενδύει στην κατάρρευση.  Οι εγχώριοι σύντροφοι άραγε πως θα αντιδράσουν σε αυτή την «χειρονομία αλληλεγγύης» των γερμανών αριστερών;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 22/06/2012 19:19:28

  Aν το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας έχει τόση δύναμη, δεν φταίει αυτό και καλά κάνει . Μπορούν πολύ απλά να το εκμηδενίσουν δίνοντας τα χρήματα απ' ευθείας στα κράτη. Κι αν επιμένει, να τυπώσουν χρήμα όπως οι Αμερικάνοι. Ας πέσει και λίγο το Ευρώ, καλο θα μας κάνει...

 2. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 22/06/2012 19:32:16

  Η "τεχνογνωσία" του ΠΑΣΟΚ, την οποία μετέφερε στον ΣΥΡΙΖΑ το Θείον Βρέφος, φαίνεται να έχει βρει εκεί γόνιμο έδαφος.
  Κάθε πρωτοβουλία της κυβέρνησης Καραμανλή, προσβαλλόταν στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια από φίλια προσκείμενους στο πρώτο οργανισμούς.
  Ας θυμηθούμε εκ του προχείρου, τον νόμο για τον έλεγχο των μετοχικών χαρτοφυλακίων των εκδοτοεργολάβων και την απαγόρευση κατοχής από αυτούς καθοριστικών πακέτων μετοχών των Μ.Μ.Ε.
  Έτσι ακριβώς κατέστη υποχρεωτική η απόσυρσή του, με προσφυγή στα όργανα της Ε.Ε.' και με αυτόν τον τρόπο ήταν διαθέσιμος ο μηχανισμός με τον οποίον οδηγήθηκε η κυβέρνηση αυτή σε κατάρρευση και η χώρα ενώπιον της εκποίησης σε τιμές αναγκαστικού πλειστηριασμού.

  Όπως φαίνεται, το Σχέδιο Β' των κύκλων αυτών, μετά την αποπομπή του Γεωργάκιου του Μικρού και την ημιδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, ήταν η άνοδος στην κυβέρνηση του "φιλοευρωπαϊκού" ΣΥΡΙΖΑ' πράγμα που θα οδηγούσε τελικά στην έξοδο της Ελλάδας από το € και, λίγο καθυστερημένα, στο ίδιο αποτέλεσμα.
  Τώρα που δεν επέτυχε ούτε αυτό, μπαίνει σε εφαρμογή το Σχέδιο Γ':
  Πόλεμος χαρακωμάτων αφ' ενός σε συνδυασμό με καταδρομικές ενέργειες, ώστε να παγώσει τεχνικά κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης της χώρας μας με τα ήδη συμφωνηθέντα προγράμματα και να τρομοκρατηθούν οι ηγεσίες των κυβερνώντων κομμάτων των ευρωπαϊκών κρατών από το πολιτικό κόστος, προκειμένου να μην συναινέσουν σε νέες μορφές βοήθειας.
  Έτσι θα αποτύχουν τα σχέδια διάσωσης της Ελλάδας με εμφαινόμενη ευθύνη της Ε.Ε. και των "συντηρητικών" κυβερνήσεών της.
  Ταυτόχρονα η παρούσα ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί με κλειστούς τους κρουνούς της χρηματοδότησης και επομένως θα αποτύχει.

  Ο μεν ελληνικός ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιστεί να δικαιώνεται στον ευρωσκεπτικισμό του και τα αδελφά του κόμματα στην Ευρώπη θα παρουσιαστούν ως προστάτες των συμφερόντων των λαών τους από τους κλέφτες και ζητιάνους Έλληνες. Μια ευτυχισμένη οικογένεια.
  Οι δε εντόπιοι εκδοτοεργολάβοι και το διεθνές χρηματιστηριακό κεφάλαιο, θα επιτύχουν τελικά το πείραμα της μετατροπής της Ελλάδας στο πρώτο ιδιωτικό κράτος στον κόσμο.
  Τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν. Και όταν και αυτό αποτύχει, σίγουρα υπάρχει και Σχέδιο Δ' και Σχέδιο Ε'.

  Καλό θα είναι όμως να θυμούνται την ρήση του Μπους (πατέρα), όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέγεθος και το αξιόμαχο του Ιρακινού στρατού, μετά την εισβολή του τελευταίου στο Κουβέιτ :
  "Φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται ακριβώς τι προκαλούν και τι θα αντιμετωπίσουν".
  Ας έχουν υπ' όψιν τους αυτά τα λόγια, γιατί ταιριάζουν σε πολλών ειδών περιστάσεις και σχεδιασμούς...

 3. regeneration avatar
  regeneration 22/06/2012 20:13:10

  Εδώ ναρκοθετούν οι ίδιοι οι Έλληνες (που το παίζουν Τσεγκεβάρες) την πορεία της Χώρας, οι Γερμανοί μας "χάλασαν".
  Δε χαλιέμαι καθόλου...
  Πάντως τώρα και με εγχειρισμένο το μάτι... να έχουν το νου τους...

  αφιερωμένο http://www.youtube.com/watch?v=p7CaiWxKYBo&feature=related

 4. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 23/06/2012 00:37:44

  μα είναι δυνατόν ως Ελληνες να είστε υπερ του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας ??? αυτό είναι απίστευτο....αν θέλετε να είστε αντικειμενικοί να γράψετε αναλυτικα τι προβλέπει το σύμφωνο για τα κράτη..και μετά να δούμε τι θα λέτε στο κόσμο..αλλά είπαμε απλά για μικροπολιτική γράφετε και καμμία παρόλα...και να σας θυμίσω οτι το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που φώναξε μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο τη φράση "είμαστε όλοι Ελληνες"...αλλά είπαμε η προπαγάνδα είναι απαραίτητη σήμερα και όποιος τσιμπίσει, τσίμπησε...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ιωαννης γραψας 23/06/2012 02:36:35

   Προσωπικά, προτιμῶ τήν "δεξιά" προπαγάνδα ἀπό τήν ἀριστερίστικη δική σου!!!!!!

 5. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 23/06/2012 07:43:33

  Άριστα πράττουν οι Γερμανοί αριστεροί διότι αν το δημοσιονομικό σύμφωνο εγκριθεί τότε αντίο Ευρώπη των λαών. Θα λιώσουν στην κυριολεξία στη λιτότητα τους λαούς για το συμφέρον των τραπεζών και των μονοπωλίων.

 6. Γιαγκ avatar
  Γιαγκ 23/06/2012 14:17:20

  Μήπως εξ αρχής θα έπρεπε οι κυβερνήσεις να θέσουν βέτο προς τις περιβόητες αγορές; Διότι αυτοί θέλουν μέχρι του τελευταίου λεπτού να εισπράξουν τις ονομαστικές αξίες των κατεχόμενων τίτλων (και με τα τοκογλυφικά επιτόκια τεράστια ποσά), τα οποία καλούνται οι λαοί της Ευρώπης να συνεισφέρουν.
  Μήπως όλο το σχέδιο ήταν εξαιρετικά επαχθές για όλους;
  Ποιόν εν τέλει συμφέρει η μετατροπή των ιδιωτικών σε διακρατικά χρέη;
  Ποιοί -σε επίπεδο φυσικών προσώπων- απαρτίζουν αυτές τις αγορές;
  Και το γεγονός ότι η ΕΚΤ δανείζει σε τράπεζες με μικρό επιτόκιο, για να δανείζουν αυτές στη συνέχεια κράτη με μεγαλύτερο δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα; Και αυτό το 1% επιτόκιο δεν μεταφράζεται σε πολύ μεγάλα ποσά; Σε ποιούς πηγαίνουν αυτά;
  Επειδή κανείς απλός λογικός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να μη θέλει ο παραγωγικός τομέας και οι τομείς του εμπορίου και των μη χρηματιστηριακών υπηρεσιών να προτιμώνται έναντι των ¨απροσώπων¨ χρηματοπιστωτικών αγορών και να επιθυμεί να πληρώνουν οι κοινωνίες το τζόγο των χρηματιστών, μήπως θα πρέπει να υπάρξει στροφή 180 μοιρών στους κανόνες.
  Είδαμε τί ρόλο παίζουν τα χρηματιστήρια, μέσω των οποίων μπορούν να κατασταφούν παραγωγικοί κλάδοι και επιχειρήσεις, εθνικές οικονομίες, αποταμιεύσεις μιάς ζωής εν μια νυκτί.
  Ποιός λογικός άνθρωπος δεν είναι υπέρ της πραγματικής οικονομίας;
  Ποιός δεν θέλει κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος, με πλήρεις δημοκρατικές δομές και ελευθερίες;
  Σε τί συνεισέφεραν, από άποψη προαγωγής της προόδου των κοινωνιών, οι πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οφ σορ, οι φορολογικοί παράδεισοι, οι τραπεζοχρηματιστές;
  Μήπως οικοδομήθηκε μια νέα, σύγχρονη μορφή ομηρίας και δουλείας;
  Με πρώτιστο κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του συνόλου των κοινωνιών ή των ¨απροσώπων¨ αγορών πρέπει να σκέπτονται και να ενεργούν οι απλοί πολίτες;
  Το γνωστό μεταπολεμικό ¨ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο¨ έχει σχεδόν εξαερωθεί και οι ευρωπαίοι απλοί πολίτες θα κληθούν, σταδιακά και με τη σειρά, ξεκινώντας από την Ελλάδα, να εξομοιωθούν με τους κατοίκους του Μπαγκλαντές, της Κίνας, των Φιλιππίνων και άλλων τέτοιων παραδείσων.
  Και αυτά τα βλέπουμε, είτε είμαστε μισθωτοί-συνταξιούχοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και έμποροι είτε άνεργοι και άστεγοι.
  Φαίνεται πως οι αμερικάνοι αντιμετωπίζουν πιο ορθολογικά την παρούσα κρίση, ενώ το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό και πολιτικό διευθυντήριο μας βάζουν σε ασφυκτική μέγγενη.
  Τί θα πεί ότι η ΕΚΤ δεν ελέγχεται δημοκρατικώς από τις κυβερνήσεις, την Κομισιόν, το Ευρωκοινοβούλιο και αποτελεί ισότιμο φορέα;
  Δεν θα έπρεπε τα δημοκρατικά κράτη να ελέγχουν αυτά το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και όχι να συμβαίνει το αντίθετο;
  Ή, μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;
  Και αυτά τα βλέπει κανείς απλός πολίτης είτε είναι δεξιός, κεντρώος, αριστερός, είτε νεοφιλελεύθερος, κεϋνσιανιστής ή κρατιστής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.