#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2014 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί πρώτα λάδωσαν την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ και μετά την υποδούλωσανΌπως επισημάναμε ήδη, ένας προσεκτικός αναγνώστης της απολογίας του Α. Κάντα και των στοιχείων για τις μίζες στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας θα έβλεπε κάτι που ίσως δεν έχουν καταλάβει πολλοί, ακόμα. Ότι οι περισσότερες εταιρείες και τα οπλικά συστήματα που εμπλέκονται στις μίζες είναι γερμανικές. WEGMANN, Stinger Asrad, STN ATLAS, Rheinmetall κ.λπ. Κάτι λίγα ρωσικά, τα αμερικανικά αεροπλάνα και ελάχιστα γαλλικά ονόματα εμπλέκονται ακόμα.

Αν συνδυάσουμε τα σκάνδαλα αυτά, με τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα στις Τηλεπικοινωνίες (Ζήμενς, Ιντρακόμ) και άλλων στρατηγικών τομέων των υποδομών της χώρας (μεταφορές-ΟΣΕ, νοσοκομεία κλπ) διαπιστώνουμε ότι της εξάρτησης από την Γερμανία με τον δανεισμό και την Τρόικα προϋπήρξε μια συστηματική εξαγορά τμημάτων της πολιτικής ελίτ , επιχειρηματικών ομίλων και ΜΜΕ από μεγαθήρια της γερμανικής οικονομίας.

Ας μην παριστάνει λοιπόν το πολιτικό σύστημα της χώρας ότι πέφτει από τα σύννεφα, με αφορμή τις αποκαλύψεις του Κάντα και των άλλων. Δεν έχασε την παρθενία του με αυτό το σκάνδαλο. Επί δεκαετίες - και κυρίως από την δεκαετία του ’80 Έλληνες πολιτικοί εμπλέκονται σε αποκαλύψεις για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεν ήξεραν οι πολιτικοί μας ότι υπάρχουν έμποροι όπλων και αντιπρόσωποι – μεσάζοντες που είχαν μετατρέψει το Πεντάγωνο σε σούπερ-μάρκετ όπλων. Ότι προσπέκτους ήθελες έβλεπες στα γραφεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί δεκαετίες. Από σφαίρες μέχρι F-16 και υποβρύχια. Παρ’ όλα αυτά, τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες τους συνέλαβαν εξ’ απήνης.

Αλλά εκεί που η υποκρισία χτυπάει κόκκινο είναι στον στρατιωτικό τομέα. Εκεί που δίνουμε όλοι αγώνα για να μην κοπούν οι μισθοί και τα επιδόματα, εκεί που κάθε κυβέρνηση πιέζεται ώστε να μην κάνει περικοπές για να μην τρωθεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Στρατηγοί και μάλιστα αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων, αξιωματικοί και μέλη των επιτροπών που ενέκριναν τους εξοπλισμούς κατονομάζονται από τους εμπόρους όπλων.

Παραδείγματα:

Για την προμήθεια των υποβρυχίων, ο 83χρονος έμπορος όπλων Πάνος Ευσταθίου υποστηρίζει ότι κατέβαλε χρήματα, καθ’ υπόδειξη της εταιρείας STN ATLAS, στους εξής:

1) Τον Παναγιώτη Παπαθανασίου (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για πληροφορίες που παρείχε στην STN ATLAS σχετικά με ανταγωνίστριες εταιρείες.

2) Τον Κωνσταντίνο Τζιώτη (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για τη συνδρομή του στην επιλογή του συστήματος ως εμπειρογνώμων- μηχανικός.

3) Τον Αλέξανδρο Μαδωνή (Π.Ν.), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000- 200.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

4) Τον Γιώργο Θεοδωρουλάκη (Π.Μ.- πρώην Α/ΓΕΝ), ο οποίος έλαβε ποσό 300.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

Για το οπλικό σύστημα Asrad ο 83χρονος έμπορος όπλων αναφέρει ότι έπειτα από υπόδειξη των υπευθύνων της γερμανικής εταιρείας κατέβαλε χρήματα και στους εξής, μεταξύ άλλων:

1) Τον Γιώργο Σκάρλα (ΕΒΟ), ο οποίος έλαβε ποσό 300.000 ευρώ περίπου για τη διαμεσολάβησή του και επαφές που έκανε υπέρ της STN ATLAS σε πρόσωπα με μεγάλη επιρροή, όπως ήταν ο Π. Νικολαΐδης.

2) Τον Ελευθέριο Ψευδοοικονόμου (ΓΔΕ) ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών.

3) Τον Ιωάννη Χριστογιάννη (ΓΔΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 50.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών.

4)Τον Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη (Πρώην Α/ΓΕΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου, επειδή μετά την αποστρατεία του παρεκλήθη, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονος στα αντιαεροπορικά όπλα, να εκπονήσει μελέτη εργονομίας και εγκαταστάσεως του ASRAD επί οχήματος 4x4 HUMMER, καθώς επίσης τυχόν βελτιώσεις του ASRAD κατά τη διάρκεια παραγωγής του συστήματος. Οι προτάσεις βελτιώσεων του κ. Παναγιωτάκη υιοθετήθηκαν από την STN ATLAS και έγιναν κατά την παραγωγή του ASRAD.

5) Τον Βασίλη Δημητριάδη (Υ/Π), ο οποίος έλαβε ποσό 150.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

6) Τον Δημήτριο Τσιλινίκο, ο οποίος έλαβε εν αποστρατεία ποσό 100.000 ευρώ περίπου για την παροχή συμβουλών προς την εταιρεία STN ATLAS.

Δηλαδή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, την ώρα που έπαιρναν μίζες την ίδια ώρα ορισμένοι σήκωναν την ελληνική σημαία και μιλούσαν με δάκρυα για την πατρίδα και πώς πρέπει να προστατευτεί από τον προαιώνιο εχθρό εξ Ανατολών. Οι ίδιοι που πουλούσαν και συνεχίζουν να πουλάνε πατριωτισμό, πίσω από τις κουρτίνες μετρούσαν τα χιλιάδες ευρώ που τους έδιναν οι έμποροι όπλων.

Προς Θεού. Είναι ελάχιστοι οι επίορκοι στρατιωτικοί, όπως λίγοι είναι και οι βρόμικοι πολιτικοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες με τις μίζες. Όμως, είναι πλέον θέμα τιμής να βγουν όλα στο φως και να καθίσουν και κάποιοι στο σκαμνί. Μέχρι τον τελευταίο και απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και προσέξτε: Το σκάνδαλο με τις μίζες δεν είναι Πασοκικό ή Νεοδημοκρατικό σκάνδαλο. Αν πέσουμε στην παγίδα να χαρακτηρίσουμε τις μίζες με κάποιο χρώμα ώστε να πλήξουμε τον πολιτικό αντίπαλο, αυτό που θα έχουμε κάνει είναι ξανακουκουλώσουμε ένα σκάνδαλο.

Η υπόθεση των βρόμικων εξοπλισμών ξεκινά από τη δεκαετία του ’80. Γιγαντώθηκε την περίοδο της κρίσης στα ελληνοτουρκικά, το 1987 με την περίφημη φράση του Ανδρέα «Βυθίσατε το Χόρα». Τότε, λοιπόν, η κρίση με τους Τούρκους διογκώθηκε ώστε να ξεκινήσει ένας απίστευτο ανταγωνισμός για το ποιος θα πάρει περισσότερα και καλύτερα όπλα. Από τότε όλες οι ξένες εταιρείες όπλων άνοιξαν γραφεία στην Ελλάδα, έστησαν ένα δημοσιογραφικό παιχνίδι ώστε να προωθούνται τα δικά τους οπλικά συστήματα και ξεκίνησε το λάδωμα πολιτικών και στρατιωτικών. Ποιος δε θυμάται τις «αγορές του αιώνα», τα δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν από τους «στρατόκαυλους» που πούλησαν την πατρίδα σαν να ήταν πραμάτεια στη λαϊκή.

Η δεύτερη μεγάλη κρίση με την Τουρκία, η υπόθεση των Ιμίων, ξαναζωντάνεψε το μεγάλο φαγοπότι. Πρόθυμοι δημοσιογράφοι, έναντι αμοιβής φυσικά, όπως και διάφοροι «αναλυτές» του πισινού άρχισαν να βγάζουν ρεπορτάζ και άρθρα για το ποια όπλα ήταν καλύτερα να αγοράσουμε για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Και τότε στήθηκε το «σύστημα Άκη». Δισεκατομμύρια για πυραύλους, αεροπλάνα, υποβρύχια που έγερναν αργότερα, Απάτσι που δεν είχαν ανταλλακτικά, Leopard που θα χρειάζονταν περισσότερο σε μια χώρα της Αφρικής παρά στην Ελλάδα. Οι έμποροι όπλων σουλατσάριζαν στο Πεντάγωνο σα να ήταν στο σπίτι τους. Μετέφεραν βαλίτσες και σακ βουαγιάζ και πλήρωναν πολιτικούς, υπουργούς, βουλευτές, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους.

Ξέρετε πόσα λένε ότι ήταν οι μίζες τα τελευταία χρόνια; Δύο δις ευρώ τα οποία είναι πολύ περισσότερα αφού πολλά από αυτά δόθηκαν πριν από 20 χρόνια.

Κι όμως, σήμερα για όλα αυτά όλοι δηλώνουν άγνοια. Ο ένας λέει ότι πρέπει να τιμωρηθούν, ο άλλος ότι θα αλλάξει το σύστημα των διαγωνισμών για τις προμήθειες. Ένα σύστημα που είχε αλλάξει το ΠΑΣΟΚ το 2011 και τώρα το υπερασπίζεται γιατί λέει είναι το καλύτερο. Και μπορεί να μην υπάρχουν σήμερα εξοπλισμοί λόγω κρίσης, όμως, ποιος μας λέει ότι ένα «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο δεν θα στηθεί προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος αγοράς όπλων; Με τι; Με το αίμα του ελληνικού λαού διότι θα του «πουλήσουν» για άλλη μια φορά πατριωτισμό οι γνωστοί πληρωμένοι δημοσιογράφοι και αναλυτές, μαζί με τους πολιτικούς που τα έχουν «πιάσει».

Η Ελλάδα χρειάζεται έτοιμες για πόλεμο Ένοπλες Δυνάμεις και υψηλό φρόνημα του στρατού, αλλά όχι με μίζες και βρόμικους παίκτες. Θέλει οπλικά συστήματα που χρειάζεται και τα οποία δεν θα πληρωθούν δύο και τρεις φορές πάνω προκειμένου να κάνουν κάποιοι αμύθητες περιουσίες.

Όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε το «Αμύνεσθαι περί Πατρίς», για να μην καταντήσει «Αμύνεσθαι περί… πάρτης». Ας μην το παίζουν ξαφνιασμένοι, λοιπόν, οι πολιτικοί και τα κόμματα, ούτε οι στρατιωτικοί και οι δημοσιογράφοι. Διότι προκαλούν ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη. Φτάνει πια με τους Έλληνες που «πέφτουν από τα σύννεφα».

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. makis stefanatos avatar
  makis stefanatos 05/01/2014 12:40:51

  Αυτή αγαπητέ είναι η μία ανάγνωση...Η άλλη είναι ότι οι πάσεις φύσεως πολιτικοί απατεώνες και οι αχυράνθρωποι τους μεσάζοντες κρατικοί αξιωματούχοι, εκβιάζουν τις εταιρίες. Το βασικό τους μέλημα είναι να πέσει η μίζα...Αν ταυτόχρονα η προμήθεια εξυπηρετεί τις ανάγκες-προδιαγραφές έχει καλώς...αλλιώς παίρνουνε ότι εξυπηρετεί τον πρωταρχικό στόχο...Και το λέω εξ ιδίας πείρας, καθότι η Εταιρία που εργαζόμουν επι σειρά ετών αναλάμβανε έργα του Δημοσίου...Προκειμένου δε να πετύχουν τον στόχο τους με "νομιμότητα", το παιχνίδι στήνεται από την φάση καθορισμού των προδιαγραφών και κατόπιν προχωράει στα επόμενα στάδια της προκύρηξης του διαγωνισμού, ελέγχου των προσφορών (όπου αποβάλλονται οι ανεπιθύμητοι), έγκρισης των προσφορών από τα "μιλημένα" ανώτερα κλιμάκια, σύνταξη, εκτέλεση της σύμβασης και παραλαβή του έργου. Σε κάθε επί μέρους φάση ο Ανάδοχος (οι κρατικοί υπάλληλοι) έχουν την δυνατότητα να εκβιάζουν τον προμηθευτή με πολύ γνωστούς και συγκεκριμμένους τρόπους, ώστε το τίμημα (μίζα) να καταβάλεται κανονικά (ή και να αυξάνεται εις βάρος της παρεχόμενης ποιότητας)...Αυτό βέβαια δεν απαλλάσει τις Εταιρίες από την συμμετοχή τους σε τέτοιες έκνομες πράξεις...

 2. VVV avatar
  VVV 05/01/2014 12:47:02

  Εχει δικιο ο Τσιπρας που λεει οτι τους κρατανε στο χερι οι Γερμανοι και τους χειριζονται οπως θελουν. Ειναι καταστροφικη για τα συμφεροντα της χωρας τετοια κυβερνηση.

 3. ANAXAΡΣΙΣ avatar
  ANAXAΡΣΙΣ 05/01/2014 13:45:43

  Η υπόθεση των βρόμικων εξοπλισμών ξεκινά από τη δεκαετία του ’80

  Μήπως χρειαζεται να ψαξουμε τα τευχη του ΑΝΤΙ της δεκαετιας του 70?

 4. NEMESIS avatar
  NEMESIS 05/01/2014 13:47:09

  AN ισχυουν τα περι στρατιωτικων (και μονο γιατι το πολιτικο προσωπικο ειναι γνωστο σε ολους για την "ποιοτητα του":
  - τη στολη που φορουσατε την ειχαν φορεσει ΑΝΤΡΕΣ που την καθαγιασαν με το αιμα τους που εχυσαν για την Πατριδα. Μπορει η κωλογενια σας να την εκανε να βρεχεται και απο αιμα καταμηνιων, αλλα το αιμα των Ηρωων θα ειναι για παντα πανω της. Δεν ντραπηκατε τη στολη σας;
  - Οι λαμογιες για οτιδηποτε αλλο ειναι δηλωτικες του ποσο καραγκιοζης ειναι το λαμογιο, αλλα τα οπλα ειναι αλλη υπόθεση. Τα οπλα ειναι ιερα και θα τα επαιρναν ανθρωποι για να πολεμησουν και να σκοτωθουν ή να χασουν τα ποδια, τα χερια ή τα ματια τους για να υπερασπισουν την Πατριδα. Ειστε σιγουρα μεγαλυτεροι απο μενα και θα θυμαστε το εργαστηριο τεχνητων μελων του Στρατου πισω απο τον ευαγγελισμο. Τις ψυχες των νεκρων ή οσων εχασαν την αρτιμελια τους δεν τις ντραπηκατε; Οσο και πασοκ να ειναι καποιος, διαολε παραγωγικες σχολες βγαλατε
  -Ακομα και ο Τσολακογλου ειχε καποιο λογο για οτι εκανε (και εσεις και η παραταξη σας δεν εχει το δικαιωμα να τον κρινει γιαυτο - σας απαγορευεται πια να κρινετε οτιδηποτε). Εσεις ποιον λογο θα επικαλεσθειτε;
  - Δεν περιμενα βεβαια να υπηρχε ακομα το ηθος αξιωματικων οπως ο Σπηλιωτοπουλος που εχασε τον γιο του στον συμμοριτοπολεμο. Αλλα το χακι το εβαψε με το αιμα του ακομα και ο παππους του γκρουεφσκι. Ποσο πιο κατω διαολε να πεσουμε;
  - Εγω παρα ταυτα θα τη βαλω τη Στολη του εφεδρου και θα τιμησω τ΄αστερια μου εστω και πολεμωντας με πετρες αν χρειαστει - οχι γιατι φοβαμαι, χ.....σας εχω- αλλα γιατι αγαπαω αυτη τη γη που εχει πιο πολλα κοκκαλα πολεμιστων απο πετρες στο χωμα της και καποια ειναι των προγονων μου. Και για κατι αλλο που κανεις προοδευτικος δεν μπορει να καταλαβει: ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ. ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ: "ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ. ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ ΟΣΗΣ ΑΝ ΠΑΡΕΔΕΞΟΜΑΙ"

 5. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 05/01/2014 13:58:29

  "...Η δεύτερη μεγάλη κρίση με την Τουρκία, η υπόθεση των Ιμίων, ξαναζωντάνεψε το μεγάλο φαγοπότι...."
  Οι κρίσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας πάντα υπήρξαν ευκαιρίες για ορισμένους ένθεν και ένθεν του Αιγαίου για τα εξοπλιστικά και τις μίζες...είθε ποτέ να το καταλάβουν και οι δύο λαοί...ποιός θα με πείσει πως ορισμένες από αυτές τις κρίσεις, αρκετές φορές με θύματα αθώους στρατιωτικούς, ένεθεν και ένθεν του Αιγαίου δεν ήταν τεχνητές;;;;;;
  Σκεφτείτε ποιοί κέρδιζαν από αυτές;
  Εσωτερικά των δύο χωρών και εξωτερικά...
  Μπαίνουμε σε μία Νέα παγκόσμια Εποχή.
  Τυχαία συμβαίνουν στην Τουρκία όσα συμβαίνουν σχετικά με τη διαφθορά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την Ελλάδα; Ή μάλλον ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ;
  Το έχετε καταλάβει;
  Η Νέα Εποχή απαιτεί διαφάνεια και καταπολέμηση της παγκόσμιας διαφθοράς...καθώς η παγκόμσια διαφθορά έχει γιγαντωθεί και αποτελεί πλεον άμεσο και μεγάλο κίνδυνο για την υπόσταση και την Εθνική ασφάλεια κρατών...γκέ-γκε;
  Οι οιωνοί είχαν αρχίσει να φαίνονται από το 2010.
  Όσοι τους ερμήνευσαν σωστά και γρήγορα θα επιβιώσουν...

 6. Χάρης Χ. avatar
  Χάρης Χ. 05/01/2014 15:30:30

  Έχεις απόλυτο δίκιο NEMESIS. Αλλά δυστυχώς το να είσαι ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδεολογία, είναι επάγγελμα.

 7. ΨΧ avatar
  ΨΧ 05/01/2014 15:52:18

  Συμφωνώ με ό,τι γράφεις, αγαπητέ Αριστερέ Ψάλτη, εκτός από δύο σημεία:

  1. «Είναι ελάχιστοι οι επίορκοι στρατιωτικοί, όπως λίγοι είναι και οι βρόμικοι πολιτικοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες με τις μίζες.»

  Χωρίς να υιοθετώ την άποψη «όλοι μαζί τα φάγαμε» του μέγιστου πρώην αντιπροέδρου, δεν είμαι απολύτως βέβαιος πως ήταν ελάχιστοι οι διεφθαρμένοι στρατιωτικοί και πολιτικοί. Και αν ακόμα δεχτώ ότι ήταν ελάχιστοι, η ζημιά που έκαναν ήταν τεράστια.

  2. «Το σκάνδαλο με τις μίζες δεν είναι Πασοκικό ή Νεοδημοκρατικό σκάνδαλο.»

  Είναι και Πασοκικό και Νεοδημοκρατικό. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τούτο το σύστημα πρέπει να ξηλωθεί μια και καλή. Το θέμα είναι πώς...

  Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!

 8. Ατραπός avatar
  Ατραπός 05/01/2014 15:54:24

  Βρήκαν και τα κάνουν οι Γερμανοί. Όλους μα όοοολους, στο χέρι....

 9. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 05/01/2014 16:49:15

  Αν δεν με απατά η μνήμη μου το 1987 ήταν το mea culpa (Λάθος μου!) από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ως πρωθυπουργού, στη Βουλή των Ελλήνων. Στην δεκαετία το '70 ήταν το "Βυθίσατε το Χόρα" (από τον ίδιο προς τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή) πάλι στην Βουλή των Ελλήνων.

 10. Άλλη ρότα avatar
  Άλλη ρότα 05/01/2014 17:11:26

  Σιγά μη λάδωναν οι Γερμανοί. Αποδείξεις έχετε; Εγώ αν δε το δω γραπτά, δεν το πιστεύω. Επειδή τους ζηλεύουνε τα διαδίδουν αυτά, οι ανήθικοι οχτροί τους.

 11. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/01/2014 18:55:40

  Ας μην ασχολούμαστε με τους άλλους, αλλά, με τους δικούς μας.
  Γνωστό, πολύ γνωστό ότι οι πολυεθνικές λαδώνουν. Η ηθικολογία δεν ωφελεί.
  Οι ντόπιες κατοχικές δυνάμεις, οι ντόπιες πολιτικοοικονομικές ελίτ είχαν κάνει το λάδωμα, θεσμό, αυτονόητο. Ο λαός το θεωρούσε πλέον φυσική κατάσταση.
  Ποιός, όμως, την ευθύνη; Φυσικά όχι οι Γερμανοί.
  Εκτός βέβαια κι αν θέλουμε σαν κακομαθημένα παιδάκια να πιπιλίζουμε:
  "όχι εγώ κυρία, ο πισινός μου".
  Ποιός είχε για δεκατίες αχρηστεύσει τους εισαγγελείς;
  Ποιός κραύγαζε εκείνο το γκαιμπελικό: "ποινικοποιείτε την πολιτική";

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Μανιάτης 05/01/2014 19:47:46

   Σήμερα στον "ΠΑΡΟΝ της Κυριακής" βλέπω πρωτοσέλιδο άρθρο με τον τίτλο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ της διαφθοράς η Γερμανία, με το οποίο ο ανώνυμος αρθρογράφος τα σούρνει της ... διεφθαρμένης Γερμανίας, επειδή αυτή διέφθειρε κι εμάς (!!).

   Η Ελλάδα ήταν αθώα αρσακειάς, η οποία διεφθάρη από την Γερμανία!!

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Επισκέπτης 05/01/2014 22:39:54

    Οι γκαιμπελιστές συνήγοροι της ντόπιας κατοχικής, διαφθαρμένης νομεκλατούρας αναζητούν το άλλοθι και πλάθουν ηλίθια κοινή γνώμη.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 05/01/2014 23:28:07

   Η εργολαβική εκ μέρους σου υπεράσπιση των γερμανικών κατά συρροή λαδωτών καταρρέει μονο και μονο από το γεγονός ότι το 99% των περιπτώσεων αφορά γερμανικά συμφέροντα. Αν ίσχυε απλώς ότι «τα βρήκαν και τα έκαναν», θα το είχαν κάνει και Αμερικανοι, και Ρώσοι και Κορεάτες και Κινέζοι. Μονο οι Γερμανοί το κάναν όμως (με τη συνδρομή ασφαλώς και ελληνοφωνων τύπου Χριστοφοράκου).

   ΥΓ: Κι εσύ ελληνόφωνος είσαι.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ ΚΜ 06/01/2014 15:59:23

    Μήπως και οι Γάλλοι ("αγορά του αιώνα" 1985); Μήπως κι εμείς, όταν κάναμε εξαγωγές, εκεί που το κολόκουρο είναι θεσμός, ως παρ' ημίν;

 12. CST avatar
  CST 05/01/2014 20:15:21

  "Τον Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη (Πρώην Α/ΓΕΣ), ο οποίος έλαβε ποσό 100.000 ευρώ περίπου, επειδή μετά την αποστρατεία του παρεκλήθη, υπό την ιδιότητα του εμπειρογνώμονος στα αντιαεροπορικά όπλα, να εκπονήσει μελέτη εργονομίας και εγκαταστάσεως του ASRAD επί οχήματος 4×4 HUMMER, καθώς επίσης τυχόν βελτιώσεις του ASRAD κατά τη διάρκεια παραγωγής του συστήματος. Οι προτάσεις βελτιώσεων του κ. Παναγιωτάκη υιοθετήθηκαν από την STN ATLAS και έγιναν κατά την παραγωγή του ASRAD."

  Ουδέν μεμπτό επί τούτου. Ο άνθρωπος δεν φέρεται να δωροδοκήθηκε για την επιλογή του συστήματος, αντίθετα προσελήφθη ως τεχνικός σύμβουλος ΜΕΤΑ την αποστρατεία του και από το κείμενο φαίνεται ότι εργάστηκε για τα χρήματα που έλαβε. Παλαιότερα δε, στον ειδικό τύπο είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες του πρωτοτύπου ASRAD-H επί Hummer, και οι διαφορές από τα σθστήματα παραγωγής είναι παραπάνω από εμφανείς, στις οποίες προφανώς συνέβαλε η μελέτη που εκπόνησε ο κ. Παναγιωτάκης. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Παντού στον κόσμο στη σχεδίαση και βελτίωση οπλικών συστημάτων αξιοποιείται η εμπειρία στρατιωτικών.

 13. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/01/2014 21:53:03

  Δηλαδή Επισκέπτη εννοείς ότι η Ελλάδα δηλ. όλοι οι Έλληνες ήταν διεφθαρμένοι και η κακόμοιρη Γερμανία τι να κάνει υπέκυψε και δωροδόκησε!!
  Όχι φίλε μου, η Γερμανία εκμαύλισε όσους μπορούσε για να κάνει τη δουλειά της αφήνοντας όλους εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα , έχοντας το θράσος να μας κατηγορεί (όπως και εσύ αφήνεις να εννοηθεί) , για ασωτίες και ανηθικότητα.
  Γι΄αυτό εξάλλου μας χορηγούσαν αφειδώς δάνεια,για να διαθέτουμε λεφτά να τους αγοράζουμε τα περιττά και άχρηστα εξοπλιστικά συστήματα, αλλά και να μας επιβάλουν ( μέσω των διεφθαρμένων πολιτικών και μη) υπερτιμολογημένα έργα και προμήθειες.
  Γνωρίζοντας ,επιπλέον , την αντικειμενική μας αδυναμία να αποπληρώσουμε το χρέος και ως εκ τούτου ,να γίνουμε προτεκτοράτο τους!
  Το ότι οι Γερμανοί δεν συνδράμουν καθόλου την Ελληνική δικαιοσύνη, αποδεικνύουν την ενεργεί και απροκάλυπτη συμμετοχή τους στην ανηθικότητα για την οποία μας κατηγορούν (Βλέπε εκτός των άλλων την υπόθεση Χριστοφοράκου)
  Επίσης με τα τεκταινόμενα αρχίζω να φοβάμαι και να υποψιάζομαι, ότι η ανεκτικότητα και η πλήρης υποταγή του Ελληνικού Πολιτικού συστήματος οφείλεται ίσως στο γεγονός ότι οι Πολιτικοί μας έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και έτσι τους κρατούν στο χέρι!!!

 14. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/01/2014 22:36:41

  Ναι τα καημένα τα μωράκια! Τα ξελόγιασε η γερμανίδα πόρνη.
  Τα παρέσυρε στην αμαρτία!
  Πρέπει να την καταδικάσουμε για αποπλάνηση ανηλίκου, για παιδοφιλία!!!
  Ακάκιεεεε...την πιπίλα των μωρών μας...

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 06/01/2014 22:59:40

   Και η γερμανίδα πόρνη θα πληρώσει, κι εσύ προσωπικά θα πληρώσεις.

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/01/2014 09:42:31

  Δεν μου λες "Ελληνόφωνα" Μανιάτη, τι εννοείς με το ειρωνικό
  "Ναι τα καημένα τα μωράκια! Τα ξελόγιασε η γερμανίδα πόρνη."
  Ποια είναι τα "μωράκια", εγω ή εσύ, τα εκατομμύρια των ανέργων , των χειμαζόμενων Ελλήνων και οι χιλιάδες των αυτοκτονούντων ;
  Ή μήπως είναι τα λαμόγια πολιτικοί και προσκείμενοι, που οι Γερμανικοί κολοσσοί τους αγκάλιασαν εκμαυλίζοντας τους, ώστε να επιτύχουν τον επιδιωκόμενο σκοπό τους.
  Και όπως συμβαίνει πάντοτε σ΄αυτές τις περιπτώσεις, ο "εχθρός"συνεπικουρείται από στρατολογημένους συμμάχους από το εσωτερικό της χώρας, είτε αυτοί λέγονται Χριστοφοράκος, είτε Δημοσιογράφοι, είτε άνθρωποι σαν και σένα , που προσπαθούν να αγιοποιήσουν τα ανόσια και να παρουσιάσουν παραλλαγμένη μορφή της σχέσεως θύτη και θύματος:

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝΤΙΝΟΣ 06/01/2014 11:22:01

   Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Δεν καταλαβαίνεις ποιοί και πώς μας κυβερνούσαν.
   Ο Χριστοφοράκος και οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης της αθλιότητας και της διαφθοράς.
   Πρωταγωνιστές είναι η πολιτικοοικονομική ελίτ. Οι αναφερόμενοι είναι τα υποζύγια κι αχυράνθρωποι. Είναι δημιούργημα των κυβερνώντων και των κρατικοδίαιτων οικονομικών νταβατζήδων.
   Το μεγάλο φαγοπότι είχε ξεκινήσει και ήταν ήδη γνωστό από τη δεκαετία του 1980. Όσοι έχουμε κάποια ηλικία γνωρίζουμε.
   Αν είχες διαβάσει τα σχολια μου σχετικά με το θέμα, θα έπρεπε να καταλάβεις ότι δεν τίθεται ζήτημα αγιοποίησης/αθώωσης των πολυεθνικών εταιριών και των κυβερνήσεων τους που καλύπτουν τις πράξεις διαφθοράς παγκοσμίως.
   Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την εθνική κατάρρευση είναι οι ντόπιες πολιτικοοικονομικές ελίτ.
   Υπεύθυνες ηθικά και νομικά.
   Η μεταφορά της συζήτησης στις ευθύνες των πολυεθνικών μπορεί να απαλλάξει τους ντόπιους εδώ ενεπαρκείς και διεφθαρμένους των ευθυνών. Έτσι η κοινή γνώμη θα ικανοποιηθεί, όπως πολλάκις στο παρελθόν, με την επίρρηψη των ευθυνών στους ξένους.
   Επομένως, τι θέλουμε, να βρίσουμε άλλη μια φορά τους ξένους κι εδώ όλα μέλι γάλα - άντε κάποιοι, πολιτικά ήδη νεκροι, να τιμωρηθούν - ή να προχωρήσουμε στις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές, ώστε να πάμε εμπρός;
   Βέβαια τα λαμόγια της διαφθοράς και τα παπαγαλάκια τους ΜΜΕ σκυλιάζουν κατά των πολυεθνικών, της Τρόικα, του Μνημονίου για να μην αλλάξει τίποτα, να συνεχίσουν να λιμαίνται τη χώρα.
   Εμείς τί θέλουμε ως πολίτες;
   Πιστεύω κι εσύ δεν θέλεις να αρκεστείς σε κατηγορητήριο κατά των Γερμανών και να δώσεις έτσι άφεση αμαρτιών στους ντόπιους υπεύθυνους και στο σάπιο θεσμικό καθεστώς.

 16. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 06/01/2014 18:19:05

  Μανιάτη,
  Ξεκινώντας από την τελευταία παράγραφό σου, έχω να σου πω ότι, φυσικά δεν αρκούμαι στο ότι φταίνε μόνο οι Γερμανοί ,πολυεθνικές κλπ.
  Αυτό όμως που με εξοργίζει, από όπου και αν προέρχεται είναι το δόγμα, ¨Μαζί τα φάγαμε" δηλαδή όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι και συνεπώς αυτό που φταίει είναι το ξερό μας το κεφάλι και κανένας άλλος!
  Αυτό δεν το δέχομαι με κανένα τρόπο, γιατί πάνω σ΄αυτό στηρίζεται και η τιμωρητική πολιτική της Μέρκελ εναντίον των "κλεφτών και τεμπέληδων Ελλήνων".
  Και ακριβώς αυτό που θέλω να τονίσω είναι, ότι δεν μπορεί να παριστάνουν τους τιμητές, αυτοί που δίδαξαν , προς ίδιο όφελος, την διαφθορά σε μια κάστα, που κατέστρεψε έναν ολόκληρο λαό!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝΤΙΝΟΣ 07/01/2014 00:05:03

   Αγαπητέ Ντίνο,
   Οι ντόπιες κατοχικές δυνάμεις, οι εδώ οικονομικές και πολιτικές ελίτ, φροντίζουν με τα παπαγαλάκια τους να κάνουν το σύνολο των πολιτών συνενόχους στο έκλημα που διέπραξαν.
   Είναι όντως γεγονός πως για να γλεντούν οι ελίτ πρέπει να ταϊζουν και ομάδες της Κοινωνίας. Άφησαν τη διαφθορά να απλωθεί σαν πανούκλα.
   Έτσι λειτουργεί το πελατειακό Κράτος. Είναι αυτό που λένε: κυκλοφόρησε το χρήμα!
   Όμως, πιστεύω ακράδαντα πως ο λαός δεν είναι υπεύθυνος για την όποια συμμετοχή του στο πάρτι.
   Όπως, σημειώνει κι ο Θείος, και δωρεά να μας έκαναν έπρεπει να καταβληθεί μίζα.
   Σε υπουργεία οι προσλήψεις γίνονταν με την καταβολή σε στελέχη 1-2 μισθών!
   Η σήψη είχε πάρει διαστάσεις οριζοντίως και καθέτως.
   Το ζήτημα με τη διαφθορά δεν είναι ηθικό μόνον. Παντού υπάρχει.
   Στη χώρα μας, όμως, είχε καταστρέψει κάθε παραγωγική δραστηριότητα.
   Η όποια αύξηξη του ΑΕΠ οφείλονταν σε μη παραγωγικές δραστηριότητες. Το πραγματικό εμπορεύσιμο προϊόν μειωνόνταν σταθερά.

 17. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/01/2014 19:00:48

  Υποθέτω ότι ακόμη και δωρεά άν ήθελε να κάνει καποιος στο "Πεντάγωνο Επτα Αστέρων" (Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας - όπως λένε Laguna Beach, Πουκέτ, Ταυλάνδη), για να γίνει αποδεκτη η δωρεά, θα πρέπει να πλήρωνε και μίζα...
  Σε διψήφιο αριθμο παραληπτων, τουλάχιστον.
  Ήταν κάτι σαν ΦΠΑ θεσπισμένο με άγραφο νόμο - και ακόμη πιό υποχρεωτικό...
  Πέφτω έξω;

 18. falcon avatar
  falcon 07/01/2014 19:25:47

  Ο κ Τραγάκης επιβεβαίωσε σήμερα αυτά που είπα για το 2005. Το ερώτημα είναι γιατί σταμάτησαν το κυνήγι της διαφθοράς και ποιος το επέβαλε. Να θυμίσω ότι το 2007 αποστρατεύτηκαν ικανότατοι αξιωματικοί που κατήγγειλαν τη διαφθορά. Η παράγκα όμως συνεχίζει να είναι παρούσα με το βαθύ ΜΑΣΑΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών. Η κυβέρνηση θα πείσει για τις προθέσεις περί πάταξης της διαφθοράς στα εξοπλιστικά ΜΟΝΟ όταν καθαρίσει το βαθύ ΠΑΣΟΚ και του αφισοκολλητές από την ΓΔΑ που συνεχίζει ακάθεκτη να παίζει παιχνίδι με τα Α-Ω

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ falcon 07/01/2014 20:06:14

   Κάποιοι ήταν κυβέρνηση το 2005 και το 2007.

 19. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 08/01/2014 18:49:46

  Καρλχάιντς Σράιμπερ !
  Ακόμη δεν έσκασε μύτη;
  Μπράιαν Μαλρόνευ;
  Γιάννος Κόλ-Γκαίητ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.