03/12/2013 17:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί πληρώνουν καλά για επικοινωνιακό μασάζ

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή είδηση. Από την Κυριακή το πρωί, περί τους 10 Ελληνες δημοσιογράφους από όλες σχεδόν τις εφημερίδες, βρίσκονται στη Γερμανία και θα παραμείνουν μέχρι και αύριο. Δηλαδή τέσσερις ημέρες στη χώρα της Αγκελας Μέρκελ με τα έξοδα όλα πληρωμένα. Από ποιον; Από τη γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα η οποία πληρώνει καλά για ένα επικοινωνιακό μασάζ.

Οι πρώτες πληροφορίες μας από την παγωμένη Γερμανία αναφέρουν ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται καταιγισμό από ειδήσεις για τη γερμανική πολιτική στην Ευρώπη, τις πολιτικές που ακολουθούν οι ίδιοι και είναι εντυπωσιακές, το ρόλο των γερμανικών τραπεζών κ.λπ.

Στα ελληνικά αυτό θα μπορούσε να λέγεται «πλύση εγκεφάλου», αλλά δεν είμαστε τόσο κακεντρεχείς.

Δεν ξέρουμε αν στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και επισκέψεις για παράδειγμα στη Siemens, τη ΜΑΝ, τη Ferrostaal και γενικά τις γερμανικές επιχειρήσεις που έχουν εμπλακεί σε σειρά σκανδάλων με μίζες και βρόμικες δουλειές στην Ελλάδα και αλλού.

Το σίγουρο είναι ότι οι Ελληνες δημοσιογράφοι ανθίστανται στη γερμανική προπαγάνδα. Το πολύ – πολύ να «υποχωρήσουν» στα περίφημα γερμανικά λουκάνικα ή στα στρούντελ.

Αλλά, αν οι Γερμανοί νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα κάνουν τον ελληνικό λαό να τους ξανα-αγαπήσει είναι γελασμένοι. Ή αν πιστεύουν ότι το γερμανικό μοντέλο εξουσίας στην Ευρώπη θα γίνει αποδεκτό από τους Ελληνες χωρίς να βγάλουμε κιχ.

Κάποια στιγμή κι εμείς και όλοι οι λαοί θα τους πάρουν για τα καλά χαμπάρι και θα τους πάρουν με τις πέτρες. Ισως γι' αυτό να γίνεται και το επικοινωνιακό «μασάζ». Για εκείνη την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRIS avatar
  CHRIS 03/12/2013 17:16:39

  Δεν θα αντισταθούν όμως σε πάρτι οργίων με συνοδούς πολυτελείας...

  • JayGatsby avatar
   JayGatsby @ CHRIS 03/12/2013 19:42:51

   τι μου θύμισες τώρα.

 2. kapar13 avatar
  kapar13 03/12/2013 17:51:21

  Αυτή δεν είναι είδηση.
  Είδηση θα ήταν η δημοσίευση των nicks με τα οποία οι εν λόγω ξεσπαθώνουν στο internet υπέρ των μέτρων, των μνημονίων, του "μαζί τα φάγαμε", κλπ.

  • Theo1 avatar
   Theo1 @ kapar13 03/12/2013 18:19:38

   Α εσύ είσαι κακός! Πολύ κακός!!

  • Eva avatar
   Eva @ kapar13 03/12/2013 19:33:00

   Ναι, το ίντερνετ φταίει.
   Καθόλου δεν αξιοποιήθηκε η προοδευτική δημοσιογραφία
   παλαιότερα(που δεν υπήρχε ίντερνετ) .!!!!!!!!

   Αμ δε χρειαζόμαστε δημοσιογράφους για να μάθουμε
   πόσα έφαγαν οι συντεχνίες, οι συνεταιρισμοί,
   τα συνδικαλιστικα σωματεία οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες
   συν τους κομματικούς στρατούς.
   Κάποιοι απο εμάς τα ζήσαμε, τα θυμόμαστε και τα πληρώνουμε,

 3. δουλαβερης γερασιμος avatar
  δουλαβερης γερασιμος 03/12/2013 19:27:48

  ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ. ΙΣΩΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΙΒΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΜΕ.

 4. cynthia avatar
  cynthia 03/12/2013 20:37:59

  Εμπρός στον δρόμο που χάραξαν οι Αμερικανοί , με τα παντός τύπου συνέδρια sponsored by ...σε ακριβά θέρετρα και ξενοδοχεία ! Μόνο που σαν πιο μάγκες τα έκαναν και πιο ...κομψά και στο κάτω κάτω είχαν και κάτι να διδάξουν από τις αντιλήψεις και την νοοτροπία τους .
  Αυτή η γερμανική "φιλοξενία" , με έξοδα της ...γερμανικής πρεσβείας σαν αντιαισθητικό αντίγραφο του πρωτοτύπου ακούγεται .

 5. Magganas avatar
  Magganas 03/12/2013 20:48:58

  Ποιόν πρέπει να κατηγορήσουμε περισσότερο;;;
  Την Siemens, τη ΜΑΝ, τη Ferrostaal που σαν ιδιωτικές εταιρείες προσπαθούσαν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να πάρουν μερίδιο στην αγορά ή τους πάσα φύσεως Τσοχατζόπουλους στα υπουργεία;;;;;;;;;;;;
  Εάν οι εν λόγω εταιρείες δεν έβρισκαν ευήκωα ώτα και ανοιχτές παλάμες (οριζόντια ανοιχτές όχι κάθετα) στα υπουργεία, όσο και να κραδαίναν τα 500άρικα δεν θα έκαναν τίποτε...
  Εμένα π.χ. δεν με ενδιαφέρει να πάει φυλακή ο Γερμανός (στα χαρτιά) Χριστοφοράκος που ήταν CEO μιας ξένης ιδιωτικής εταιρείας.
  Εμένα με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή αυτοί οι 20-30 Έλληνες υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων που "τα πήραν" για να διαλέξουν τη Siemens έναντι μιας άλλης πιο φτηνής προσφοράς και ζημίωσαν το ελληνικό κράτος.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Magganas 03/12/2013 23:08:12

   Φίλτατε με έχεις απαλλάξει από τη συγγραφή δεκάδων σχολιών. Συμφωνώ κι επαυξάνω! Κι είσαι και πατριώτης!

 6. occultist avatar
  occultist 03/12/2013 21:48:41

  Magganas είπε:

  ¨¨Εμένα π.χ. δεν με ενδιαφέρει να πάει φυλακή ο Γερμανός (στα χαρτιά) Χριστοφοράκος που ήταν CEO μιας ξένης ιδιωτικής εταιρείας.
  Εμένα με ενδιαφέρει να πάνε φυλακή αυτοί οι 20-30 Έλληνες υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων που “τα πήραν” για να διαλέξουν τη Siemens έναντι μιας άλλης πιο φτηνής προσφοράς και ζημίωσαν το ελληνικό κράτος.¨¨¨¨
  Προσυπογράφω αδελφέ και θα συμπλήρωνα ΄΄ να τους κατασχεθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία ΄΄

  Απάντηση

 7. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 04/12/2013 13:09:56

  Ποιοί καλοί κύριοι και κυρίες συμμετέχουν?

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ Αιρετικός 04/12/2013 16:02:53

   Έχω δικό μου "κόσμο" εκεί και μπορώ να μάθω διακριτικά. Πάντως τελευταία φορά που συνέβη κάτι παρόμοιο, οι βησιγότθοι δημοσιογράφοι κατακεραύνωναν τους έλληνες συναδέλφους, γιατί δεν πιάνονται οι φοροφυγάδες και γιατί το ένα και γιατί το άλλο, θέτοντάς τους έτσι σε ρόλο σχεδόν απολογούμενου (παρούσα η κα Οντίν Λιναρδάτου). Σε άλλη επίσκεψη, η κα Μεγκα-Σπυράκη, πρόλαβε να επισκεφτεί το μουσείο Γκαίτε, να κάνει τη ζωντανή σύνδεση για το δελτίο της από σικ εστιατόριο και να πάει για ψώνια... μεγατόνων, εντυπωσιάζοντας με την υπερκινητικότητά της. Α, μιλώντας για έλληνες δημοσιογράφους, να μην ξεχάσω ότι στο γραφείο Τύπου της πρεσβείας μας εργάζεται η Φαίη Καραβίτη, δηλ. η κυρία Δρούζα (τον θυμόσαστε;) για την "μεταφορά" της οποίας είχε χρειαστεί φωτογραφική προκήρυξη. Πάντως λένε ότι είναι καλος και ανεπιτήδευτος χαρακτήρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.