#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί ειρωνεύονται τον δικό τους «Παπανικολή» που... γέρνειΜαθαίνουμε ότι η βασιλομήτωρ Μαργαρίτα Παπανδρέου παρουσιάζεται ως  «εξιλαστήριο θύμα, αποδιοπομπαίος τράγος, σε μία χώρα με ανύπαρκτη φορολογική ηθική» από την Deutsche Welle. Αυτό όμως δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό όπου οι Γερμανοί εμπαίζουν την κρίση των Ελλήνων για μείζονα θέματα, σπιλώνοντάς τους κυρίως όταν διαπιστώνουν αδικίες. Όλη η Ελλάδα είχε προβληματιστεί με το υποβρύχιο «Παπανικολής», αγορασμένο από τους Γερμανούς, το οποίο... έγερνε. Όμως, στην κοινή γνώμη της Γερμανίας παρουσιάζεται μία τελείως διαφορετική εικόνα, γελοιογραφική, με τους μπαγαπόντηδες Έλληνες να σκαρφίζονται δήθεν προβλήματα για να μην πληρώσουν όσα χρωστάνε.

Στην έντυπη έκδοση του περιοδικού Spiegel (τεύχος 50/10.12.2012, σελίδα 21) παρατίθεται ένα άρθρο εναντίον της καγκελαρίου Μέρκελ (άλλωστε, όπως λένε οι χριστιανοδημοκράτες, «περιέργως το Spiegel δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στο Καταστατικό του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος»). Εκεί, ειρήσθω εν παρόδω και εναντίον της Μέρκελ, αναφέρεται συνοπτικά και ειρωνικά μια εκδοχή της υπόθεσης «Παπανικολής»:  ναι μεν η αναφορά εντάσσεται σε μια γενικότερη επιχειρηματολογία εναντίον της καγκελαρίου, όμως ο συντάκτης δεν μοιάζει να κρατά αποστάσεις από αυτήν την εκδοχή των γεγονότων, παρουσιάζονται ως η αυτονόητη αλήθεια. Μεταφράζουμε:

«Η ιστορία που η Μέρκελ αδυνατούσε να διηγηθεί λόγω νευρικού γέλιου είναι η εξής: οι Έλληνες παρήγγειλαν στο Κίελο ένα υπερσύγχρονο υποβρύχιο τύπου 214. Mόλις αυτό ήταν έτοιμο, οι Έλληνες άρχισαν να αρνούνται την οφειλόμενη αποπληρωμή του. Οι Έλληνες ειδήμονες επί των στρατιωτικών που είχαν ταξιδέψει στο Κίελο εξηγούν ότι ο «Παπανικολής» έκλινε ελαφρώς κατά την επίδειξη προς μία πλευρά. Αρνούνται να το παραλάβουν. Οι Γερμανοί εξέτασαν το υποβρύχιο, το μέτρησαν, το ήλεγξαν αλλά δεν εντόπισαν απολύτως κανένα πρόβλημα. Ήταν προφανώς... μια κλίση του υποβρυχίου που αποκλειστικά οι υπερχρεωμένοι Έλληνες θα μπορούσαν να διαπιστώσουν... - και η ιστορία φέρνει δάκρυα γέλωτος στην Καγκελάριο ακόμα και χρόνια μετά. Ε, εντάξει, τί να λέμε, Ελλάδα (Σ.τ.Μ.: Tja, Griechenland)»

Ωραία λοιπόν, συνεχίζεται και από το Spiegel (και όχι μόνο από χυδαίες φυλλάδες) η ρητορική περί μπαγαπόντηδων, τεμπέληδων, απατεωνίσκων άφραγκων Ελλήνων... Είμαστε μια ωραία ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα! Περί «Παπανικολή» και γενικώτερα γερμανικού εμπορίου όπλων όμως, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί...

ΚΛΜ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 15/12/2012 13:37:24

  Γιατί να μην έχουμε το θάρρος να δεχτούμε την αλήθεια? Εχουν δίκιο οι Γερμανοί! ("είναι φίλοι μας οι Γερμανοί¨!)

  Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Γερμανοί είναι πως το θέμα δεν προήλθε απο κάποια Ελληνική πονηριά για να μήν πληρώσουμε (μακάρι να ήταν έτσι) άλλα απο την παραδοσιακή Ελληνική διαφθορά ,μικρότητα και ευθυνοφοβία.

  Τα περί γερσίματος ήταν μπούρδες. Τα υποβρύχια 214 είναι τα πιό σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο. Κατα τους Αμερικανούς μάλιστα (που δεν έχουν λόγο να διαφημίζουν τους Γερμανούς) είναι τα μόνα που μπορούν να απειλήσουν ακόμα και τα δικά τους πυρηνικά υποβρύχια. Και το Ισραήλ έπαθε ταράκουλο, όταν κυκλοφόρησαν φήμες πως θα πουλούσαμε "τα υποβρύχια που γέρνουν" στην Αίγυπτο!

  Ναι υπήρξαν κάποια θέματα ,γιατι λόγω πρεμούρας για τις μίζες ("Είναι πολλά τα λεφτά Άρ(κ)η"), τρέξαμε να τα αγοράσαμε πριν λυθούν κάποια φυσιολογικά αρχικά προβλήματα.

 2. GLAD avatar
  GLAD 15/12/2012 14:26:12

  Ένα ερώτημα που πιθανόν έχει ξανατεθεί και απαντηθεί και εγώ απλώς δεν το γνωρίζω:
  Γιατί σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς , η πώληση ενός προϊόντος (υποβρύχιο) από μιά ιδιωτική εταιρεία (ναυπηγείο) , απαιτεί εμπλοκή του κράτους της Γερμανίας στην όλη διαδικασία ?
  Αυτό δεν συνιστά παραβίαση των οικονομικών αρχών της Ευρωπαϊκής ένωσης , με δυσμενείς συνέπειες σε ανταγωνιστικά ναυπηγεία άλλων χωρών ?
  Ακόμα : αν η παραγγελία είχε γίνει στα ναυπηγεία της Ιαπωνίας ή της Ν. Κορέας , θα υπήρχε εμπλοκή των κυβερνήσεών τους υπό τις ίδιες συνθήκες ?
  Με την δική μου λογική η τριγωνική σχέση ναυπηγείου, Spiegel , Γερμανικού κράτους είναι σοβαρή μεν , διάτρητη δε και όντως για "νευρικά γέλια".

  • Vee avatar
   Vee @ GLAD 16/12/2012 02:55:42

   Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήταν όπως το λέτε. Στον πραγματικό, όχι. Γιατί νομίζετε ότι οι Αμερικανική κυβέρνηση πιέζει για την αγορά F35 ή F16 αντί για τα Rafale; Ακούσατε τί έγινε μετά την απόφαση της Ινδικής κυβέρνησης να επενδύσει σε Rafale;

   • GLAD avatar
    GLAD @ Vee 16/12/2012 13:30:14

    Οι Αμερικανοί όμως δεν μπορούν να σου επιβάλλουν πρόστιμα , όπως κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση .

    • Vee avatar
     Vee @ GLAD 16/12/2012 13:59:07

     Όχι, δεν μπορούν. Σωστά. Όμως η ουσία παραμένει: πάντοτε θα υπάρχουν "κομψοί" διπλωματικοί ελιγμοί για την προώθηση προιόντων.

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/12/2012 15:13:31

  Αυτά παθαίνει ο ραγιάς που δεν διεκδικεί το δίκιο του!
  Τελικά πια είναι η θέση των Κρατικών αξιωματούχων πάνω σ΄αυτό το θέμα; Ή θα το αφήσουν να πλανάται σε βάρος της εθνικής μας αξιοπρέπειας!!

 4. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/12/2012 19:08:13

  Δυστυχώς έχουν δίκιο (ως συνήθως).

  Τα υποβρύχια αυτά ήταν το "δώρο" του Σημίτη για να πάρουν τα ναυπηγεία οι Γερμανοι. Δεν τα έπαιρναν αλλιώς. Ο Καραμανλής από το 2004 και μετά δεν έδωσε ευρώ για τα υποβρύχια με διάφορες δικαιολογίες. Ο κύριος λόγος ήταν "δώστε μια μίζα και σε μας βρε παιδιά".

  Τα υποβρύχια όντως παίρνουν κάποια κλίση υπο ορισμένες συνθήκες. Δεν είναι όμως τόσο σοβαρό το πρόβλημα όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ. Δηλαδή δεν ταξιδεύει ο ναύτης με κλίση. Επιπλέον το πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο στο πρώτο υποβρύχιο. Τα τέσσερα τον αριθμό υποβρύχια δεν είμαι σίγουρος αν έχουν κατασκευαστεί ακόμα. Όπως επίσης δεν ξέρω αν διορθώθηκε η πραγματική αχίλλειος πτέρνα των υποβρυχίων και όχι τα κουραφέξαλα περι κλίσης.

  Εαν δεν τα θέλουμε υπάρχουν πολλοί αγοραστές που περιμένουν. Ως συνήθως προσπαθούμε να κάνουμε κόλπα για να πάρουμε πράγματα τζάμπα.

  Και ως συνήθως ο κόσμος ακούει συνεχώς ψέμματα, όπως και για το Μνημόνιο κλπ.

  • κππ avatar
   κππ @ Δημήτρης 15/12/2012 20:04:49

   αυτο που δεν αναφερουν οι γερμανοι ειναι οτι παραγειλαμε το πιο "Συγχρονο" υποβρυχιο στο κοσμο, εεε ομως παρααγειλαμε τα σχεδια του γιατι πολυ απλα ηταν το πρωτο της κλασης.
   παρουσιασε ενα καρο προβληματα - τα πληρωσαμε και μετγα τα ξαναπουλησαν με λυμενα τα προβληματα στους τουρκους και πιο φτηνα μαλιστα.
   οι γερμανοι εχουν θρασος.

 5. Isidoros avatar
  Isidoros 15/12/2012 21:19:04

  To "Παπανικολής" έχει και άλλα προβλήματα, εκτός της κλίσης...Ο συγκεκριμένος που έχει γράψει το άρθρο στο Spiegel είναι πιθανότατα τελείως άσχετος με τα στρατιωτικά, και τα υπόλοιπα περι της Μέρκελ μάλλον τα έβγαλε από την κοιλιά του..Τελικά οι δημοσιογράφοι ίδιοι είναι σε όλες τις χώρες όχι μόνο στην Ελλάδα. Ειδήμονες επι παντός επιστητού και ας έχουν μάυρα μεσάνυχτα..

 6. ΚΜ avatar
  ΚΜ 15/12/2012 21:32:42

  Πάντως και οι Πορτογάλοι (που ψώνισαν κι αυτοί από τον άπλυτο Τεύτονα το ίδιο υποβρύχιο), κι αυτοί βεβαιώνουν ότι γέρνει. Παρεμπιπτόντως, κι εκεί έπαιξαν γερμανικές μίζες (οι οποίες διερευνώντες από την δικαιοσύνη).

 7. Twins avatar
  Twins 15/12/2012 22:16:23

  Αφού εμείς ως ναυτικό έθνος πια δεν φτιάχνουμε ούτε τρεχαντήρι, καλά να παθουμε.
  Βλέπεις λεφτά για συνδικαληστες ειχαμε, για παραγωγη οχι

 8. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 16/12/2012 09:45:43

  Δεν ξέρω αν και πόσο έγερναν τα υποβρύχια..Αυτό που ξέρω είναι ότι σίγουρα θα έγερνε η ισσοροπία στην νοτιοανατολική μεσόγειο και αυτό δεν βολεύει.
  Εγιναν οι κατάλληλες κινήσεις,μοιράστηκαν και τα ζαχαρωτά να είναι εύπεπτο το στόρυ και πανυγηρίζουμε...
  Τώρα όλα θα ειναι μια χαρά..Θα σταματήσουν να γέρνουν οι παπανικολήδες..
  Αθάνατη Ελλάδα μας με τους πατριωτομάχους της...
  Έδώ πήραμε τόσα αερόπλανα χωρίς πυραύλους και συστήματα αυτοπροστασίας, άρματα χωρίς πυρομαχικά μπορούσαμε να ανεχτούμε ισσοροπίες που γέρνουν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.