13/07/2011 11:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!

Ο διορισμός του Γ. Μίχα ως προέδρου του ΕΦΕΤ δεν ήταν μόνο μία επιστροφή της κυβέρνησης στο κομματικό ΠΑΣΟΚ – άλλωστε αυτό έγινε στο ανώτερο επίπεδο με τον ανασχηματισμό. Είναι και μία νίκη των Γερμανών της LIDL επί του ελληνικού συστήματος ελέγχου τροφίμων.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιώργος Νυχάς υποχρεώθηκε να παραιτηθεί επειδή δεν ανακάλεσε την απόσυρση των δύο προϊόντων της γερμανικής αλυσίδας LIDL, τα οποία βρέθηκαν μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E-COLI (πρόκειται για δύο γερμανικά προϊόντα: κατεψυγμένα μπιφτέκια από βοδινό κιμά και για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κιμά). Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ βρήκε ότι πρόκειται για το γνωστό επικίνδυνο βακτήριο, αλλά όχι για το ίδιο στέλεχος που προκάλεσε θανάτους. Έτσι την 1η Ιουλίου ζήτησε την ανάκληση και την απόσυρση του συνόλου των προϊόντων.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προϊόντα αποσύρθηκαν από τα ράφια, αλλά δεν έχουν καταστραφεί και η LIDL θέλει να τα επαναφέρει στα ράφια της.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 13/07/2011 11:26:34

  "Οι Γερμανοί «έφαγαν» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ!"
  ΕΔΩ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΝΣ ..ΦΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
  -ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;;;;;;;
  (ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..)

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/07/2011 11:40:48

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή
  για την «παραίτηση» του προέδρου του ΕΦΕΤ


  Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Το Γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E.coli και του Γερμανικού κολοσσού Lidl μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.

  Δεν θα ήθελα να πιστέψω αυτό που φημολογείται για μέρες και που παρουσιάζεται σήμερα σε όλο το διαδικτύου, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl στη Βόρειο Ελλάδα.

  Μια τέτοια υπόθεση δημιουργεί τεράστια ανησυχία για την υγεία του ελληνικού λαού και την «προστασία» που του παρέχουν οι υπεύθυνες προς τούτο Αρχές της ελληνικής Πολιτείας. Σε κάθε περίπτωση θέλω να πω, ότι ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ έκανε το καθήκον του και γνωστοποίησε τα ευρήματά του στον ελληνικό λαό και στο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που λειτουργεί στο επίπεδο της ΕΕ, όπως έκανε και ο αντίστοιχος Γαλλικός φορέας όταν διαπίστωσε και αυτός την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα της αλυσίδας Lidl».  12/07/2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ν.Χουντή της 04/07/11, με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της ανακοίνωσης του ΕΦΕΤ για την ύπαρξη του βακτηρίου E.Coli σε προϊόντα Lidl της Βόρειας Ελλάδας.

  Δελτίο τύπου (4.7.2011)

  Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, για το βακτήριο Ε.Coli σε προϊόντα «LIDL» στην Ελλάδα.

  Νίκος Χουντής:

  «Υπάρχει αδυναμία των γερμανικών αρχών να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και διακινούν».

  «Να ελεγχθούν όλα τα προϊόντα τροφίμων γερμανικής προέλευσης».

  «‘Φθηνή’ τροφή για τους πληβείους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας».  Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θανατηφόρο βακτήριο Ε.coli που ανιχνεύτηκε σε προϊόντα του σούπερ μάρκετ «LIDL», κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής αναφέρεται στους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΕΦΕΤ που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες του σούπερ μάρκετ «LIDL», και στους οποίους ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Ε.coli, σε προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Marvest», προέλευσης Γερμανίας.  Στη συνέχεια της ερώτησής του, ο Νίκος Χουντής αφού επισημαίνει τις «τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει σε όλη την Ε.Ε. η επιδημία του εν λόγω βακτηρίου, με τους δεκάδες νεκρούς και τους χιλιάδες ασθενείς, την τεράστια οικονομική καταστροφή που πλήττει τους παραγωγούς», τονίζει «την προφανή αδυναμία των γερμανικών αρχών να χειριστούν το όλο θέμα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα».

  Καταλήγοντας στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού σημειώνει την «αδυναμία των γερμανικών αρχών να ελέγξουν αποτελεσματικά την ποιότητα των τροφίμων που παράγουν και διακινούν», ζητάει από την Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθούν όλα τα τρόφιμα που διακινούν τα σούπερ μάρκετ «LIDL», καθώς επίσης να πάρει μέτρα για τον αποτελεσματικό έλεγχο όλων των προϊόντων γερμανικής προέλευσης ώστε μην κινδυνεύει η υγεία των ευρωπαίων καταναλωτών.

  Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Πολλαπλασιάζονται τα διατροφικά σκάνδαλα με προϊόντα γερμανικής προέλευσης, καθώς επίσης και τα φαινόμενα απόκρυψης και συγκάλυψης της προέλευσης και των ενόχων αυτών των σκανδάλων. Μόλις πριν από 6 μήνες αποκαλύφθηκε η υπόθεση των μολυσμένων ζωοτροφών που μόλυνε πουλερικά, αυγά και χοίρους και αποκαλύφθηκε ότι οι γερμανικές αρχές, ενώ γνώριζαν την πηγή της μόλυνσης, το απέκρυβαν τόσο από τον γερμανικό λαό όσο και από την Κομισιόν.

  Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία ακολουθεί μια πολιτική χαμηλών μισθών και ταυτόχρονα συμπίεσης των τιμών, κυρίως των προϊόντων διατροφής, κάνοντας έκπτωση, τόσο στην ποιότητα, όσο και στους υγειονομικούς ελέγχους. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν στην Γερμανία, και επεκτάθηκαν σε όλη την Ευρώπη, οι αλυσίδες λιανικής πώλησης χαμηλού κόστους. Είναι η πολιτική της ‘φθηνής’ τροφής για τους πληβείους στο όνομα των χαμηλών μισθών και της υψηλής ανταγωνιστικότητας».

  12.07.2011 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

  h**p://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=10162349

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/07/2011 11:43:26

  Μαύρο στα Lidl.
  Να μην πατήσει κανείς το πόδι του στο γερμανικό κατάστημα Lidl μέχρι να αποδείξουν με χειροπιαστές αποδείξεις ότι κατέστρεψαν τις μολυσμένες παρτίδες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος 13/07/2011 12:06:45

   Η εν λόγω εταιρεία έχει βάλει από προχθές ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, όπου στην ουσία... προαναγγέλλει την απόσυρση της ανάκλησης. Βέβαια, δεν αναφέρει για την... παραδειγματική τιμωρία του απείθαρχου που τόλμησε να τα βάλει με την Kommandatur, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

 4. xbab avatar
  xbab 13/07/2011 11:44:03

  Η χειρότερη επιλογή.
  Η προσωποποίηση του φανατισμού και "πολιτικού παλαιάς κοπής 1982-1985"
  Πως τους έλεγαν τότε...μου διαφεύγει!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ xbab 13/07/2011 11:57:05

   Ναι, αλλά ως κομματόσκυλο θα είναι και πιο... ευλύγιστος στο όσφυο. Αυτό, πού το πας;

 5. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 13/07/2011 11:45:33

  Τα πρα γματα ειναι απλα,παιρνεις αφθονα κρεατα απο το Λιντλ τα μαγειρευεις και τους καλεις ολους αυτους τους λεβεντες για τραπεζι ,διευθυνταδες παραδιευθυνταδες εγχωριους και αλλοδαπους.Αν φανε απ ολα και δεν πουν το ποιημα τοτε τους επιτρεπεις να τα δωσουν και στον κοσμο.
  Συγχαρητηρια στον παρετιθεντα για την σταση του.
  Τι απατη τελος παντων ειναι αυτοι οι Γερμανοι,οποια πετρα να σηκωσεις απο κατω σαν τα σκορπιδια ειναι,οποια λαμογια παροντες κι εχουν το θρασσος να μας βαζουν στο στομα τους τα ρεμπελα.

 6. mοjo62 avatar
  mοjo62 13/07/2011 12:41:47

  Ο μιχας,ως νομαρχης,εχει παρελθον στα σαπια κρεατα

 7. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 13/07/2011 12:48:30

  Μην αγοράζετε προϊόντα από το Γερμανικό LIDL.
  Aρκετά μας έχουν πηδήξει οι Γερμανοί ,ας τους δείξουμε τουλάχιστον ότι δεν μας αρέσει. Γιατί για να τους πηδήξουμε και μείς κομματάκι δύσκολο το βλέπω μ'αυτό το θίασο που μας "κυβερνά".

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιώργος Γκ. 13/07/2011 13:24:18

   Ας τους πηδήξουμε με τη δύναμη του καταναλωτή. Είναι η μόνη, αλλά αποτελεσματικότατη, ισχύς που έχουμε για να αντιδράσουμε στην ωμή επέμβαση, δίκην τάγματος ναζί που καθαιρεί και εκμηδενίζει όποιον δεν το εξυπηρετεί.

   Ξέρω βέβαια ότι οι νεοφιλελεύθεροι θα σπεύσουν να συστήσουν... ψυχραιμία και νηφαλιότητα, λέγοντας ότι "δεν είναι ώρα να διώχνουμε επενδυτές" και άλλα τέτοια τερπνά. Τώρα όμως υπάρχει το ικανό momentum να πετάξουμε στη θάλασσα τον γερμανικό κολοσσό, όπως έγινε και με την Aldi που αποχώρησε κακήν-κακώς.

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Γιώργος Γκ. 13/07/2011 15:15:51

   Δεν είναι μόνο το LIDL...Είναι και τα γερμανικά αυτοκίνητα και γενικώς οι γερμανικές συσκευές...στροφή λοιπόν σε άλλες αγορές...τόσα χρόνια μας έχουν πείσει για γερμανική αξιοπιστία κλπ..
   ψάξε τις στατιστικές και θα εκπλαγήτε..
   δεν γέρνουν μόνο τα υποβρύχιά τους...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 13/07/2011 15:31:23

    Ούτως ή άλλως, τα γερμανικά αυτοκίνητα οσονούπω τα ξεχνάμε- μη σου πω ότι με το χαράτσι "πολυτελείας" που έχουν βάλει από πέρυσι σε αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 15.000 (!) ευρώ τα έχουμε ξεχάσει ήδη. Σε λίγο, ούτε καν... Kia δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε.

 8. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13/07/2011 12:51:19

  ΚΟΦΤΕ ΤΟ LIDL.
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΤΗΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣEI ΕΝ ΜΕΡΕΙ Ή ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ S.M. ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΕΦΑΜΙΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ . 520 ΣΤΟ BAR CODE

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13/07/2011 13:01:26

   Οι μεγαλες βιοτεχνιες και μικρες βιομηχανιες φτιαχνουν και τα ιδιωτικης ετικετας προιοντα . Συνηθως τα S.M. πιεζουν ΑΦΟΡΗΤΑ για να εχουν τις ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ !!!! Πιεζουν αφορητα με επιθεωρησεις , απαιτησεις για ιδιαιτερα Συστηματα Ποιοτητας (το Lidl θελει οχι μονο ISO αλλα και IFS και BRC με χρονοδιαγραμματα πιεστικα και με κοστη πολυ χαμηλα). Ελεγχουν την ποιοτητα βασει και συμβολαιων (Τα Lidl στην Γερμανια με κοστος των βιομηχανιων και ΠΡΟΣΤΙΜΑ)
   Εχω δουλεψει στην Ποιοτητα των τροφιμων 28 χρονια και τα ξερω απο πρωτο χερι ολα αυτα.

   • juliet avatar
    juliet @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13/07/2011 17:58:44

    Το 22.οοο νομίζεις ότι τηρείται;Αλλά για τα συσκευασμένα υπεύθυνοι είναι οι παραγωγοί,αυτοί εδώ μόνο για την καλή συντήρηση.
    Αν όντως υπήρχε θα έπρεπε να ζητήσουνε αποζημιώσεις απο τον παραγωγό και απο τον εισαγωγέα.Τελικά οι Γερμανικοί φούρνοι δεν σταμάτησαν ποτέ.
    Μη νομίζετε ότι έχουνε και τίποτε φτηνά ,σαβούρα και μόνο και αμφιβόλου προελεύσεως .
    Σάββατα ,κοτόπουλα που ήτανε έτσι και έτσι σε προσφορά και ζήσει ,έχουμε φάει,επειδή έμπαινα στις αποθήκες τους δεν τρώω έξω ......

    • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
     ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ juliet 14/07/2011 00:40:07

     Ετσι ειναι , οπως τα λες .

   • Αστος avatar
    Αστος @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 13/07/2011 19:14:00

    Μαλιστα βγαινουν τωρα τσατσοι αντιπαλων εταιρειων και φωναζουν "Εμεις εχουμε μονο ελληνικα προ'ι'οντα. Να προτιματε εμας" που ετσι και σας γυρισω αναποδα θα πεσουν γερμανικα μαρκα και πρατβουρστ απο τις τσεπες σας.

    Ελληνικης ονομασιας προ'ι'οντα φτιαγμενα με υλικα που εχουν χωρα προελευσης την Γερμανια η' και χειροτερα!!!

    Το'χουμε ξαναδει το εργο ,ολα τα γουρουνια την ιδια μουρη εχουν ειτε ΣΜ, ειτε Λιντλ η' αλλο....

 9. fotini avatar
  fotini 13/07/2011 15:21:34

  ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑLIDLE

 10. juliet avatar
  juliet 13/07/2011 20:00:17

  Συμφωνώ,για αγορά απ΄ευθείας αλλά υπο όρους .Εχεις σκεφτεί να του αγοράζουνε οι έμποροι το καρπούζι απο το χωράφι 5-6 λεπτά και να σου το πουλάει 40 λεπτά εσένα;
  Αν αυτό γινότανε σε μια σωστή βάση και με επίγνωση και όχι τυχοδιωκτισμού εύκολου κέδρους εις υγεία των κορόιδων,συμφώνω μαζί σου.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ juliet 13/07/2011 20:09:12

   Πού είναι η κοροϊδία; Δηλαδή, άν το πουλάει 5-6 λεπτά στον έμπορο (που, τέτοιες εξευτελιστικές τιμές παραγωγού ισχύουν, πράγματι!), γιατί είναι κοροϊδία να στο πουλήσει 40, άν 40 θα στο πουλούσε κι ο έμπορος; Το ίδιο καρπούζι δεν είναι (και πιο φρέσκο!); Γιατί τα 35 να τα «δικαιούται» ο μεσάζων και όχι ο παραγωγός;

   • juliet avatar
    juliet @ ΚΜ 13/07/2011 22:34:02

    Γιατί ,το ΛΙΝΤΛ ,που λέτε να μην πάει ο κόσμος, θα το πουλήσει 19 λεπτα ,φίλε .
    Η αγορά σε τέτοιες εποχές θα πρέπει να είναι όχι χρυσοφόρα αλλά απλώς κερδοφόρα.Και όταν το δίνει στον έμπορο 5-6 λεπτά,να το δώσει 20 λεπτά στον καταναλωτή .Γι΄αυτό τα πολυκαταστήματα κάνουνε χρυσές δουλειές.
    Δεν ξέρω τι σχέση έχεις με αγορά,και δεν έχει λογική η υπερκερδοφορία .Αν το θέλουνε ας πάνε σε περιοχές τύπου Κολωνακίου που αγοράζουνε τεμαχισμένα τα είδη και να τα υπερτιμολογήσουνε.
    Το θέμα του κέρδους αν σε κατακυριεύσει δεν πρόκειται να γίνεις έμπορος και να έχεις συνεχή κέρδη,θα πάει ο πελάτης στο φτηνότερο ότι και να είναι.
    Ιρλανδικά τυριά φτηνότερα απο τ΄Ελληνικά.Οταν μιλά για μείωση ημερομισθίων ,εσύ γιατί ν΄αγοράζεις ακριβότερα;
    Είναι κομμάτι που το κατέχω καλά,χρόνια στην αγορά ,με πωλήσεις που δεν τις έκαναν εύκολα ,με σχέδια πωλήσεων προκείμενου να αγοράσει ο πελάτης ευκολότερα και με έντιμους όρους,αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την κουτοπονηριά σε βάρος του κοροΐδου ,του Αθηναίου γενικά του ανθρώπου της πόλης,γιατί και εδώ τα όβολα δεν βγαίνουνε εύκολα.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ juliet 13/07/2011 23:56:08

     Μάλλον δεν έχεις βγει παραέξω από την Αθήνα πρόσφατα (ή και να βγήκες, δεν ψώνισες), γιατί θα έβλεπες (παραδόξως) ότι πολλά αγροτικά είδη είναι ακριβότερα στις άλλες πόλεις.

     Η λογική σου είναι στρεβλή γιατί απλούστατα, ο παραγωγός από μόνος του δεν μπορεί να γίνει ο ίδιος έμπορος (και μη μου πεις για συναιτερισμούς, γιατί εκεί γίνεται Ο χαμός). Άν μπορούσε να γίνει αυτό, δεν θα είχαμε τους μεσάζοντες να βγάζουν κέρδος πολλαπλάσιο από την τιμή παραγωγού και θα ήμασταν όλοι (πλην μεσαζόντων) καλύτερα. Αναγκαστικά, ο παραγωγός θα παραδίδει πάντοτε την μεγαλύτερη ποσότητα της παραγωγής στον έμπορα και η πώληση κατευθείαν στον καταναλωτή αποτελεί την εξαίρεση. Και πάλι, μόνο για όσα προϊόντα μπορεί να γίνει αυτό (πχ φρούτα αλλά όχι σιτάρι, που το πληρώνεις 10πλάσιο ως αλεύρι ή ψωμί). Άρα άσε το κήρυγμα και δεν ξεμένουν από δουλειά τα μάρκετ και οι εμπόροι. Κατά τα άλλα, δώστα στο Λιντλ για να νομίζεις ότι δεν είσαι κορόιδο. Άλλωστε και στον αγρότη να τα έδινες τα ίδια χρήματα, θα του τα έπαιρνε ο Τζέφρι και πάλι να τα δώσει στους Γερμανούς.

     • juliet avatar
      juliet @ ΚΜ 14/07/2011 08:20:26

      Kαλέ μου άνθρωπε,αν κατάλαβες ποτέ τι σημαίνει αγορά,καταναλωτής,κέρδος ,χασούρα ,έμπορος,μεσάζων και πως μπορούνε να μπούνε σε σειρά και να φάει ο κόσμος σχετικά φτηνό φαγητό,γράψε μου.
      Εχεις μείνει στους πράσινους συνεταιρισμούς που και αυτοί σε λίγο εκλείπουν ένεκα μη επιδοτούμενων προγραμμάτων,μη χρηματοδότησης ,χρέη κλπ.
      Ασε τον κόσμο να ψωνίσει για να επιβιώσει και η πολιτική του εθνικισμού δεν θα λειτουργήσει για να πλουτίσουνε κάποιοι έξυπνοι.Και σε ρώτησα με τι ασχολείσαι;όσο αν έχω βρεί στην επαρχία ,προσπαθώ να ενημερώνομαι απο κάποιους που τα βλέπουνε όλα όπως θέλουνε.Παξοί 3,1 Ε βερύκοκα όταν στην Αθήνα είχανε το πολύ 1 Ε.Καρπούζια στο δρόμο του Αγρινίου 80 λεπτά ,δίπλα στη παραγωγή και χωρίς απόδειξη όταν στην Αθήνα είχανε 40 λεπτα.Φράουλες στη λαΐκή 1-1,5 Ε το κιλό,10 Ε το τελάρα ,5κιλών, στηνΑιτωλοακαρνανία δίπλα στο χωράφι.
      Και εσύ υποδείκνυε στο γέροντα ,στον οικογενειάρχη που πρέπει να ζήσει τα παιδιά του που να αγοράσει.Καλύτερα να υποδεικνύεις την αλλαγή της νοοτροπίας του πουλώ ακριβά και λίγοι πελάτες .
      Είναι που δεν ξέρω τι μου γίνεται .Ακριβά ελληνικά προΐόντα που είσαστε εισαγώμενα και συσκευασμένα στηνΕλλάδα.Θες και άλλα;Πατάτες ,δεν σου λέω από που,ανακατεμένες με αιγυπτιακές .
      Η νοοτροπία φταίει και το ότι δεν κατάλαβες φαίνεται,είπα κερδοφορία όχι χρυσοφορία...

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 14/07/2011 08:35:08

      Οσο για τον αγρότη που αναφέρεις ,όλες ,αν όχι όλες οι περισσότερες γεωργικές περιοχές πρόσκειται στο Πασοκ.Οι συνεταιρισμοί είναι δημιουργήματα του Πασοκ.Οι επιδοτήσεις δόθηκαν για αλλαγή καλλιεργειών ,για να πάνε τα φρούτα στις χωματερές κλπ.Συνταξιούχος δημοσίου γιατί να παίρνει επιδότηση για να μαζέψει το λάδι και μετά να το πουλήσει στον βλάκα τον Αθηναίο και να κερδίσει και απ΄εκεί.
      Λυπάμαι αυτούς που προσπάθησαν και υπάρχουν να στήσουνε κάτι καλό και αγωνίστηκαν ,λυπάμαι εμας τους ανθρώπους της πόλης που δεν μπορούμε να παράγουμε τίποτε .Δεν λυπάμαι αυτούς που προσκύνησαν το κόμμα, φάγανε ,ηπιάνε και τώρα κλαψουρίζουνε .ΣτηνΑρτα πουλούσανε πριν απο χρόνια τη γη για ένα κομμάτι ψωμί ,αγοράζανε οι Αλβανοί,γιατί δεν θέλανε να καλλιεργήσουνε.Εχεις δεί πορτοκάλια στα δένδρα και να μην τα μαζεύουνε .Να πηγαίνουνε νύχτα ανθρώπους στιβασμένους να μαζέψουνε πορτοκάλια και να μην τους πληρώνουνε γιατί δεν μπορούσανε να κάνουνε καταγγελία γιατί ητανε λαθραίοι;Ασε τις φιλοσοφίες .Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει,χωνεψέ το.Τα κοροΐδα πεθάνανε .

 11. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 13/07/2011 20:34:35

  Η υπόθεση μεθοδεύτηκε γιατί δεν ήξερε το ΓΑΠ τί να κάνει τον Μίχα. Και ο πανέξυπνος, ο ιδιοφυής, ο "σκεπτόμενος" το βρήκε: διόρισε τον... πανεπιστήμονα (πτυχιούχο...δημοτικού) Μίχα στη θέση του Προέδρου ενός καθ' όλα Επιστημονικού αλλά και ευαίσθητου για τη δημόσια υγεία Οργανισμού... Αλλά πού να γνωρίζει το ΓΑΠ τί σημαίνει ΕΦΕΤ;

 12. juliet avatar
  juliet 13/07/2011 22:50:09

  Μίχας ........αεοδρόμιο Αμστερνταμ ,αλυσοδεμένος .....Γιάννη, κοίτα φώναζε το ανθρωπάκι.
  Ξέρει το Μίχα άρα αρκετό για το ΓΑΠ.Εταιρεία Φτασμένων Επιστημονικών Τύπων.

 13. Greg avatar
  Greg 14/07/2011 00:28:54

  e-coli kai e-sfougkokollarioi...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.