#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 00:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Βρυξέλλες πιέζουν Σαμαρά και ο Βενιζέλος επιτίθεται στη ΝΔΟ επικεφαλής ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, Peter Spiegel, δήλωσε στο CNBC, "επικρατεί εκνευρισμός ιδιαίτερα για τον Αντώνη Σαμαρά, τον κεντροδεξιό ηγέτη που πιθανότατα θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός καθώς θεωρούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια την στιγμή που χρειάζεται από όλους να υπογράψουν" (Δείτε το βίντεο εδώ)

Βέβαια είναι γνωστή η αντιπάθεια που τρέφουν προς το πρόσωπο του Σαμαρά ορισμένοι κύκλοι των Βρυξελλών επειδή από την πρώτη στιγμή τους έλεγε ότι το φάρμακο είναι λάθος και οδηγεί τον ασθενή - Ελλάδα σε θάνατο.

Όλα αυτά όμως που γίνονται και μεταδίδονται όμως τις τελευταίες ώρες από τις Βρυξέλλες ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Και επαναλαμβάνεται το ίδιο παιχνίδι πιέσεων που παιζόταν με τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Θυμάστε που γράφαμε τότε για το "μακρύ χοντρό δάκτυλο" από την Αθήνα που έλεγε στους δανειστές να βάλουν τον Σαμαρά να υπογράψει για να τον δεσμεύσουν και μετά να βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να λέει ότι "όλοι ίδιοι είναι";

Στο ίδιο μήκος κύματος πρίν από λίγο και ο Βενιζέλος. Αποφάσισε να το παίξει πρωθυπουργεύων και σκληρός και εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία (χωρίς να την αναφέρει) γιατί ουσιαστικά τόλμησε να πει ότι επιτέλους έχουμε διαπραγμάτευση.

Ο λαλίστατος υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε κι αυτός τη λέξη "διαπραγμάτευση" τώρα που βρίσκεται με το μαχαίρι στο λαιμό ενώ μας έβαλε όλους στο ίδιο τσουβάλι για τις ιστορικές ευθύνες που έχουμε για το κατάντημα της χώρας.

Θυμήθηκε ότι ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος αλλά τώρα εξευτελίζεται, όμως, δεν έκανε την αυτοκριτική του για το κατάντημα της χώρας.

Και αποφάσισε να το παίξει οικουμενικός και πατριώτης για να ζητήσει τη βοήθεια όλων ώστε να κοπεί η Λερναία Ύδρα, δηλαδή οι απαιτήσεις της τρόικας.

Άραγε ο ίδιος το διάβασε το πρώτο Μνημόνιο και τώρα έρχεται να μας φορέσει ένα ακόμη χωρίς να τολμήσει να πει μια φορά όχι στην τρόικα;

Η δήλωσή του πριν από λίγο είναι μνημείο αμετροέπειας από έναν άνθρωπο που μέχρι αγνοούσε τη λέξη διαπραγμάτευση.

Όλη η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα συνεχίζονται και είναι προφανές ότι ασκείται πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στη χώρα, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δραματικό και οξύ δίλημμα", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την  ολοκλήρωση της αποψινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα και πριν την αναχώρησή του για τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

"Διότι η σωτηρία της χώρας, η παραμονή της στο ευρώ, το PSI, η οριστικοποίηση της νέα δανειακής σύμβασης και η λήψη των χρημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία της Ελλάδας, συνεπάγεται ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος, συνεπάγεται θυσίες", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

 "Από την  άλλη μεριά, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, η αποτυχία του προγράμματος, η  χρεοκοπία της χώρας, συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. Και δυστυχώς, αντί να δούμε αυτό το τραγικό δίλημμα κατάματα και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, με εθνική ενότητα, να καταλάβουμε τι έχει συμβεί τις τελευταίες πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, σε μια κατάσταση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, είναι πάρα πολλοί αυτοί, οι οποίοι ξοδεύουν τις δυνάμεις τους σε μια συμβατική, ξεπερασμένη κομματική αντιπαράθεση, γεμάτη μικρότητες, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, σα να είμαστε στο 2009 ή στο 1999. Δυστυχώς, είμαστε αλλού και δεν λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. 

Κάποιοι πιστεύουν ότι συζητώντας μεταξύ μας οι Έλληνες, τα πολιτικά κόμματα, οι αρχηγοί των  κομμάτων με τον Πρωθυπουργό που  τα ίδια τα κόμματα διάλεξαν και στηρίζουν στη Βουλή, διαπραγματευόμαστε. Όχι! Δεν διαπραγματευόμαστε όταν μιλάμε μεταξύ μας. Κανείς δεν είναι πιο σκληρός από τον άλλον. Κανείς δεν είναι πιο φιλολαϊκός από τον άλλον. Δεν υπάρχει –πιστεύω- ένας που να θέλει να περιορίσει μισθούς και συντάξεις, που να θέλει να περιορίσει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Και ψεύδεται όποιος ισχυρίζεται ότι έχει μεγαλύτερες ευαισθησίες ή αγωνίζεται εδώ, εσωτερικά, μόνος του. 

Ο αγώνας και  η διαπραγμάτευση γίνεται όταν συναντάμε  τους εντεταλμένους εκπροσώπους των εταίρων μας και των διεθνών οργανισμών που μετέχουν στην τρόικα. Η διαπραγμάτευση γίνεται όταν αντιμετωπίζεις τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τη διεθνή κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια άλλων χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα και θέλουν να βλέπουν να γίνονται στην Ελλάδα αυτά που γίνονται στον δικό τους τόπο ή κατά τη δική τους αντίληψη

Λοιπόν, δυστυχώς, πρέπει να σας πω ότι είναι τόσο σκληρή η διαπραγμάτευση που κλείνουμε  συνεχώς μέτωπα και τα μέτωπα ανοίγουν σε άλλα σημεία. Είναι μια Λερναία  Ύδρα. Και επειδή κανείς δεν είναι Ηρακλής από μόνος του για να αντιμετωπίσει τη Λερναία Ύδρα πρέπει όλοι μαζί, χωρίς μικρότητες και χωρίς εξυπνακισμούς, να δώσουμε αυτή τη μάχη, να πείσουμε τους Έλληνες, να τους δώσουμε την εικόνα όλου του σχεδίου και να προχωρήσουμε προς τη λύση που έχουμε επιλέξει, που είναι να μείνουμε στο ευρώ, να μείνουμε στην Ευρώπη και να αγωνιστούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

Έχουμε όλοι -ο καθένας βέβαια κατά το μέτρο της ιδιότητας που έχει, γιατί είναι άλλο να ασκείς εξουσία και άλλο να υφίστασαι την εξουσία- εθνικά μια ιστορική ευθύνη γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό. Και πρέπει να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει μεγάλη προσπάθεια, θέλει επιμονή για να ξαναγίνουμε υπερήφανοι".

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 07/02/2012 00:14:24

  Λυπάμαι, αλλά μετά από αυτά, η ΝΔ θα είναι πλέον αξία της μοίρας της αν έχει την τύχη της ΕΔΗΚ...

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυριανιστής 07/02/2012 00:34:39

   Πώς προκύπτει αυτό; Επειδή ο Βενιζέλος βιάζεται να πει ότι διαπραγματεύεται κι αυτός για να μην του πουν ότι είναι το ίδιο με τον Παπανδρέου πάει να πει ότι θα πληγεί η ΝΔ και η αξιοπιστία ή η δυναμική του Σαμαρά; Εύκολα απογοητεύεσαι μου φαίνεται

   • Kst avatar
    Kst @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/02/2012 00:39:35

    Η απογοητευση δεν ερχεται ευκολα, ομως ερχεται εσχατως...

  • Tabachaniotika avatar
   Tabachaniotika @ Αυριανιστής 07/02/2012 07:57:14

   εκει που οι Βρυξέλες φοβόντουσαν τουλάχιστον ένα πολιτικό αρχηγό ,κατάφερε ξανά ο...χοντρομπαλάς να τον υπονομευσει και να τον ντριμπλάρει!!
   εκεί φοβάμαι ότι η πρόβλεψή σου "Αυριανιστή θα επαληθευτεί"

   • NIKOS avatar
    NIKOS @ Tabachaniotika 07/02/2012 09:23:06

    ΠΕΜΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ.

 2. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 00:19:12

  Τον αντίλογο τον γράφει ο φάκτορας εδώ. Τον λόγο τον έπαιξαν όλα τα ΜΜΕ. Κάποιοι κοιμούνται
  h...://www.youtube.com/watch?v=3VRfn9S-gxs

 3. Orestios avatar
  Orestios 07/02/2012 00:22:24

  Οι οπαδοί του Κεντρικού Σχεδιασμού έχουν αφηνιάσει.
  Ο Σαμαράς είναι σκληρό καρύδι.
  Όμως το μοντέλο που θέλουν να επιβάλουν είναι αντιαναπτυξιακό και αποσκοπεί σε πολύ περισσότερα πράγματα από μια απλή οικονομική "διευκόλυνση".

  Οι Έλληνες δεν έχουμε κουλτούρα βασισμένη στον Κεντρικό Σχεδιασμό.
  Δεν μας ταιριάζει αυτό το κοστούμι.

 4. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 07/02/2012 00:23:31

  η πιο αντιπαθης πολιτικη φατσα που εχει περασει ποτε απο την νεοτερη πολιτικη ιστορια. και θελει να γινει και αρχηγος του πασοκ τρομαρα του.
  αυτα να τα πει στους 500000 ελληνες που η δεη τους απειλει να τους κοψει το ρευμα. αυτα να τα πει στο 1000000 ανεργους και στους χιλιαδες ανθρωπους μισθωτους συνταξιουχους και ελευθερους επαγγελματιες που ματωνουν να τα βγαλουν περα καθημερινα. και μας κουναει και το δαχτυλο κιολας, οπως εκανε και στους φοιτητες του στα αμφιθεατρα της νομικης στη θεσσαλονικη.
  γιατι και εκει μονο αντιπαθειες ειχε.
  μην τολμησει μοναχα να βγει στο δρομο και να ζητησει ψηφο απο τον ελληνικο λαο. δε θα εχει τρυπα να παει να κρυφτει.

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ dimitris karditsa 07/02/2012 01:49:20

   ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ!
   Επειδή τρώει πολύ σφαλιάρα από τους αξιωματούχους της ΕΕ και ως εκ τούτου έχει μεγάλα συμπλέγματα, ιδίως απέναντι στον Σαμαρά, νομίζει οτι με τέτοια φθηνοπολιτική θ΄αναγκάσει τον Σαμαρά να υπογράψει οτι νάναι , για να ¨τελειώνουμε¨όπως συχνά λέει.
   Τί ακριβώς θέλει να τελειώσει ο Βαγγέλας; Μήπως τον Ελληνικό λαό; Μήπως βιάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους τροϊκανούς;
   Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να μας στερήσει την ζωή και την αξιοπρέπειά μας;
   Γιατί ενοχλείται τόσο επειδή ο Σαμαράς διαπραγματεύεται;
   Κατ΄αρχήν ξέρει τι θα πει διαπραγμάτευση; Δεν είναι πάντως να λες ναι σε όλα Βαγγέλη μου. Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση... αυτό είναι να σηκώνεσαι να φεύγεις, γιατί αλλιώς θα σηκωθούν και οι πέτρες.

 5. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 07/02/2012 00:25:44

  Μας μαλώνουν επειδή τολμήσαμε να διαπραγματευτούμε, και κυρίως να δηλώσουμε ότι το κάναμε. Έλεος κ. Βενιζέλο φτάνει πια.

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/02/2012 00:36:53

  "Θέλει πολλή δουλειά, θέλει μεγάλη προσπάθεια, ...για να ξαναγίνουμε υπερήφανοι".

  Και βέβαια θέλει πολλή δουλειά για να στηθεί ικρίωμα που θα αντέξει το βάρος σου.

  • Y. avatar
   Y. @ Προφήτης 07/02/2012 01:00:08

   !!!

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/02/2012 00:41:43

  Όλη την ημέρα σήμερα μπορούσε να δει κανείς την αλητεία των καναλιών και του συστήματος ΠΑΣΟΚ εις βάρος της χώρας. Αναγκάστηκαν να παραδεχτούν με μισή καρδιά ότι "τώρα, ναι, υπάρχει πράγματι για πρώτη φορά μια διαπραγμάτευση", αλλά ο αξιότιμος κύριος Τσίμας μας είπε ότι αυτό γίνεται επειδή είναι "και τα τρία κόμματα μαζί"! Δεν ντρέπονται λιγάκι! Πραγματική αλητεία! Οι ξεδιάντροποι μεταπράτες κάθε τροϊκανής απαίτησης να μας λένε ότι τώρα υπάρχει διαπραγμάτευση επειδή είναι "και οι τρεις μαζί"!

  Τώρα ο Φάκτορας μας λέει ότι η ίδια αλητεία υπάρχει και από την πλευρά των Βρυξελλών. Καμία έκπληξη, το γνωρίζαμε άλλωστε από την πρώτη στιγμή ότι είναι έτσι. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε το Μνημόνιο στη χώρα. Αυτά, για να μην έχουν ορισμένη την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει αρετή και ήθος στους δανειστές και μπορεί να γίνει "διαπραγμάτευση". Ζήτημα είναι αν θα βρει κάνα-δυο από αυτούς ο Σαμαράς για να μπορέσει να συνεννοηθεί. Οι υπόλοιποι είναι λίγο-πολύ τσιράκια των τραπεζών και άλλων συμφερόντων.

  Κινδυνεύει τώρα ο Σαμαράς για πρώτη φορά να βγει κάτι πραγματικά καλό από αυτή την ιστορία που πήγε και έμπλεξε με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και αυτό το καλό να μην μπορέσει τελικά να το αξιοποιήσει πολιτικά χάρη στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική αλητεία που θα θελήσουν (και πιθανότατα θα μπορέσουν) να κρύψουν την εξέλιξη αυτή από τη μάζα των ψηφοφόρων.

  Εδώ θα δει ο Σαμαράς και πόσο αγνώμων είναι ο ελληνικός λαός σε αυτόν που του προσφέρει ΟΥΣΙΑ. Δεν θα του το αναγνωρίσει. Δεν πρέπει όμως να το βάλει κάτω. Θα τον ακολουθήσουν αν τους προσφέρει ΣΥΜΒΟΛΟ. Όσο τους δίνει ουσία χωρίς σύμβολο, δεν θα του το επιστρέψουν ποτέ σε ψήφους. Εδώ ο Ανδρέας τους έδωσε σκέτα σύμβολα και τον ακολούθησαν. Αν ο Αντώνης δώσει μόνον ουσία, τότε θα χάσει τα πάντα, όσο καλά και αν πάει η διαπραγμάτευση εξ αιτίας αυτού του ιδίου και μόνον.

  Καλά θα κάνει λοιπόν να βρει μια εύλογη αφορμή και να την κοπανήσει από αυτή την ιστορία της δανειακής.

  Και όσο βλέπω τον διεθνή τύπο να τα έχει βάλει μαζί του, τόσο πείθομαι ότι χαϊρι δεν θα δει και το "καλό πρόσωπο" που θέλει να δείξει στο διεθνές σύστημα με τη στήριξη Παπαδήμου δεν θα τον ωφελήσει τελικά σε τίποτα. Δεν έχει καταλάβει με τι αλήτες έχει να κάνει.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Επώνυμος 07/02/2012 01:19:33

   Μάλιστα ...'αγνώμων είναι ο ελληνικός λαός ' ;
   ο ΓΑΠ ξεπούλουσε την χώρα σε απευθειας μετάδοση και ο Σαμαρας λεει οτι θα μαθουμε τι εγινε απο την 'μία Εξεταστικη'..
   στηριζει κυβερνηση που εχει υπουργο Παπακωνσταντίνου και καθεται στο ιδιο τραπέζι μετον ΓΑΠ ..
   δεν ειμαι απο αυτους που υποστηριζουν 'Κούγκι. Τώρα!'
   αλλά στους συμβολισμους .. - Μηδέν -

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Επώνυμος 07/02/2012 01:21:27

   Επώνυμε, θα επιμείνω : ο (κάθε) Τσίμας κάνει την (καλοπληρωμένη) δουλειά του.

   Στη ζωή, εκτός από καταστάσεις βίαιης υποδούλωσης, δεν υπάρχει "τι με βρήκε" ή "τι μού έκαναν", αλλά "τι επέτρεψα να μού κάνουν".

 8. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/02/2012 00:41:59

  Έτσι εξηγείται η στάση Σαμαρά. Υπάρχει ανόσια συνεργασία των έξω με τους μέσα πουλημένους εναντίον του να αναλάβει ποτέ την εξουσία.

  Οι μεν για να μην έχουν κανέναν 'ενοχλητικό' απέναντι που διαπραγματεύεται και οι δε για να αποφύγουν το ικρίωμα που λέει παραπάνω ο Προφήτης.

 9. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 07/02/2012 00:54:36

  !!!!!!, να' σαι καλά, άπαιχτο!!!

 10. makis avatar
  makis 07/02/2012 00:57:51

  Ton Άγιο Χαράτσιο τον είδατε???? (photo)
  Ποιος λέτε να είναι?
  ... http://shar.es/fx5rQ

 11. Προφήτης avatar
  Προφήτης 07/02/2012 01:11:53

  Τα αισθήματα που τρέφουν οι "Ευροκράτες" για τον Σαμαρά είναι γνωστά.
  Απλά περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσουν να τον "τελειώσουν".
  Ανηλεώς.

  Η Διαπλοκή ομοίως. Ούτε τον γουστάρει ούτε τον εμπιστεύεται.
  Μα, θα μού πείτε, με τον υιό Ψυχάρη βουλευτή της ΝΔ;
  Ξαναδιαβάστε τα ρήματα που χρησιμοποίησα.

  Μόνη ισχύς του, και άμυνα, είναι οι άνθρωποι που τον πίστεψαν και τον στήριξαν.
  Κι αυτοί βρίσκονται, ως επί το πλείστον, στη βάση.

  Γι' αυτό σε κάθε απόφασή του επικρέμεται το ερώτημα :
  "Με ποιους είσαι Πρόεδρε;"

  Μην γελιούνται όσοι αφελείς απορρίπτουν συλλήβδην τις κοινωνικές διαμάχες σαν "μαρξιστική προπαγάνδα" : σοβεί πόλεμος των υπερ-πλουσίων και των συμμάχων στρωμάτων τους (διευθυντικών στελεχών, συμβούλων κλπ) κατά της μεσαίας τάξης και των όποιων ερεισμάτων της. Παγκόσμια. (Μπέστε σε αμερικανικά φόρουμς να δείτε τι λένε οι Αμερικανοί πολίτες για την "Εταιρειοκρατία" που τους κυβερνά).

  Γι' αυτό κάθε απόφαση Σαμαρά αποκτά δραματική βαρύτητα : από τη θέση που θα πάρει ή θα υπερασπίσει τα μεσαία στρώματα ή θα τα σπρώξει περισσότερο σε απόγνωση.

  Θέλετε ένα απλό παράδειγμα; Η επιδρομή στην ιδιοκτησία, που αφορά το 90% του πληθυσμού και το επιβαρύνει διαρκώς με φόρους κατοχής, τους οποίους σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Προφήτης 07/02/2012 01:16:47

   Συντακτική διόρθωση : ... και των συμμάχων τους στρωμάτων...

 12. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 07/02/2012 01:23:25

  Ο Βενιζέλος δεν ήθελε καν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις δεύτερη μέρα και πίεζε προς αυτήν την κατεύθυνση.

 13. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 07/02/2012 01:24:18

  Bαγγέλη λες πολλά...
  ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ΄εν το ευ το πολύ!

  • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ GEORGE SPOROS 07/02/2012 01:26:59

   +1000000

 14. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 07/02/2012 02:03:40

  Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής!
  Όσες προσπάθειες και να κάνει ο ρήτορας - σώγαμπρος , μ΄αυτή την έκφραση στο πρόσωπο, δεν θα πείσει ποτέ και κανέναν οτι ενδιαφέρεται για τον απλό λαό.
  Πάντα στη ζυγαριά της ζωής του, θα βαραίνει η πολιτική του προοπτική...
  Να του θυμίσω οτι ο Α. Σαμαράς έζησε 11 χρόνια ¨πολιτική έρημο¨, θυσίασε πολλά του εαυτού του για να είναι σήμερα αυτός που είναι. Δηλαδή να είναι ο μόνος που παλεύει με το θηρίο, για το καλό της πατρίδας του.

 15. george avatar
  george 07/02/2012 07:14:58

  Είστε εκτός πραγματικότητας με αυτά που συζητάτε.

  Η Ελλάς Εάλω.

  Ξυπνήστε από το λήθαργο, σταματήστε τις μπούρδες και τρίξτε τα δόντια σε όσους μπορείτε να επηρεάσετε στη Συγγρού. Η εθνική επιλογή εδώ που φτάσαμε είναι μόνο μία : ΟΧΙ. Δεν διαπραγματεύονται. Μας ξεπουλάνε. Και ο Σαμαράς.

 16. Tassos avatar
  Tassos 07/02/2012 07:47:19

  Ν.Δ. να απαντήσει στον πιο φαύλο άνθρωπο και πολιτικό που εμφανίστηκε μεταπολιτευτικά υπάρχει?

 17. pesaola avatar
  pesaola 07/02/2012 07:52:18

  Οπως τα λεει ο George απο πανω ειναι τα πραγματα.
  Η ρεαλιστικη επιλογη ειναι το 'ΟΧΙ'.
  Ακουσατε τι ειπε η Μερκελ χθες. Πρωτα θα πληρωνονται οι τοκοι και μετα οτι μενει για εμας.
  Το μονο που εχουμε να κερδισουμε απο τη συμφωνια ειναι τα δεσμα μας.

 18. Fanis avatar
  Fanis 07/02/2012 07:53:56

  Θέλει πολλή δουλειά, θέλει μεγάλη προσπάθεια, θέλει επιμονή για να ξαναγίνουμε υπερήφανοι
  ==
  Το "χοντρο" ξεχασε το κυριωτερο!!:
  Οτι "θελει" να κοπουν και καμποσα κεφαλια απο το λαιμο και να πεταχθουν στου χαντακιιιι..
  "Θελει" να δουλεψει Γουδι..

 19. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/02/2012 08:09:47

  Ο παχύσαρκος άσχετος περί τα οικονομικά νομίζει ότι μετά νομικίστικα εφυολογήματα θα συνεχίσει να εξαπατά.
  Η ΝΔ όμως είναι απούσα και δεν βγαίνει ένας να τον ταπώσει .
  Τα συνεχόμενα λάθη του,και οι υπονομευσεις της Ελλάδος που έχει υπογράψει θα έχουν αντίκτυπο για πολλά χρόνια στα παιδιά μας.

 20. LAZAROS avatar
  LAZAROS 07/02/2012 08:31:45

  ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΛΕΝΕ Η ΝΑ ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΙΠΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΥΠ.ΟΙΚ. ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΕΧΑΣΕ ΗΔΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ!

 21. tak avatar
  tak 07/02/2012 09:57:12

  Τα έχουμε γράψει πολλές φορές και τα ξαναγράφουμε για όσους δεν τα προσέχουν...
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος από σπάνιο υλικό, δεν είναι ψεύτης, δεν είναι ρίψασπις, δεν έχει τίποτα αρνητικό, για να μπορεί να του το καταλογίσει κανείς.
  Όλη η ζωή του είναι προσανατολισμένη στην Ελλάδα... Παιδί μεγάλωσε μέσα σε παρακαταθήκες γενεών και ως πολιτικός, πέρα από τις αρχές του, τα ιδανικά του και τις αξίες του, που είναι απαράβατες, ο ρομαντισμός της ανατροφής του δεν τον έχει εγκαταλείψει.
  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν βάζει ποτέ τον εαυτό του στο κέντρο των εξελίξεων... Εκεί η θέση είναι πάντα της πατρίδας και γι αυτή την πατρίδα έχει πληρώσει ουκ ολίγες αμαρτίες άλλων.
  Όσοι είχαν την τύχη και την τιμή να γνωρίσουν τον κ. Σαμαρά, τον αναγνωρίζουν απολύτως μέσα στις γραμμές που διαβάζετε τώρα.
  Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν φωνάζει και γιατί δεν απευθύνεται στο λαό... Οι φωνές του είναι ηχηρές, αν και δεν είναι απαραίτητο να κραυγάζει. Τα λόγια ίσως είναι πιο εντυπωσιακά, όμως η στάση και η συμπεριφορά του πιστοποιούν την πολιτική του και τις επιλογές του.
  Από πότε φωνάζει για το λάθος του Μνημονίου; Πριν ακόμα υπογραφεί... Δεν έχει πέσει έξω σε κάτι που είπε, παρά τον ανηλεή πόλεμο που έχει δεχτεί από ντόπιους και ξένους πολιτικούς, καναλάρχες και δημοσιογράφους τύπου MEGA και ΣΚΑΙ.
  Έχει κάνει κάποιες υποχωρήσεις, με τη θηλιά και το μαχαίρι στο λαιμό του, αλλά αυτές δεν αναιρούν ούτε την πολιτική του ούτε τις θέσεις του.
  Τώρα η σχέση με το λαό και εκφράζω δικές μου απόψεις. Όταν όλοι ξέρουν και βλέπουν πως και δίκιο έχει και σωστός είναι και μπορεί να σηκώσει το βάρος και να επωμισθεί τις δυσβάστακτες καταστάσεις της χώρας, αλλά από απωθημένα του παρελθόντος και δήθεν αντιστάσεις προς το κατεστημένο (ο Σαμαράς δεν είναι το κατεστημένο) πριμοδοτούν στα γκάλοπ απίθανα κόμματα και πολιτικά μορφώματα, δίνοντας στον ίδιο το πολύ μέχρι 30%, τότε αυτός εκ μέρους ποιου λαού να μιλήσει και εκ μέρους ποιας πλειοψηφίας να κατέβει στο πεζοδρόμιο και να τα γυρίσει ανάποδα όλα, όπως ζητούν μερικοί;
  Τέλος πάντων, η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά σήμερα στην όποια πολιτική ζωή του τόπου έχει απομείνει, είναι καθοριστική για το μέλλον. Είναι η μαγιά που θα αλλάξει τα δεδομένα και θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ίδιας της πολιτικής.
  Ο Αντώνης Σαμαράς είναι από αυτούς τους ηγέτες που διδάσκουν το λαό... Μόνο που ο τελευταίος δεν πρέπει να είναι ανυπόμονος και να μη θέλει μόνο λόγια που χαϊδεύουν τα αυτιά του ή εξάπτουν τα ένστικτά του...
  Αν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, θα γίνει και το εφαλτήριο της ανόρθωσης του τόπου. Εμείς του το ευχόμαστε για το καλό της πατρίδας, όσοι θα διαβάσουν να ξέρουν πως τον ίδιο ούτε καν τον απασχολεί η πρωθυπουργία... Την αγάπη του για τον τόπο μας ούτε την διαπραγματεύεται ούτε την αλλάζει με αξιώματα και τίτλους...

 22. Ραβινος avatar
  Ραβινος 07/02/2012 11:33:37

  Το τυροβαρελο κτυπησε κοκκινο και βλεπει το τραινο ναρχεται καταπανωτου !Αυτος δεν ηταν που ελεγε ''Τωρα ειναι η ωρα των δεσμευσεων ''Οχι βουβουζελα των Βρυξελλων καρπαζοεισπρακτορα του Γιουνκερ δεν ηρθε η ωρα των δεσμευσεων ακομα !Πρωτα θα γινει διαπραγματευση πραγματικη για ο,τι μπορει να διορθωθει ετσι που τα εκανε αυτος και ο αλλος παρακοιμωμενος του ο Ζαννιας !Τελειωσαν τα ψεματα του μεχρι το βρδυ πρεπει να τελειωνουμε κι εχουν περασει 4 βραδυα.Αρχισαν τις κωλοτουμπες τους τα πασοκια ''Σεναρια συγκυβερνησης με τον Σαμαρα σκεπτονται Λοβερδος και Βενιζελος ''γραφει To Vima .Ε ρε κρεμαλες που θα στηθουν !Δεν ξεχνω το Γουδι ειναι δω !

 23. χρυσανθος Τσαβολακης avatar
  χρυσανθος Τσαβολακης 07/02/2012 12:42:30

  ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΕΣ "ΓΟΥΔΙ " ΑΣ ΛΆΒΟΥΝ ΥΠΌΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΊΕΣ. ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ!!!!!!

  • Fanis avatar
   Fanis @ χρυσανθος Τσαβολακης 07/02/2012 15:40:23

   “ΓΟΥΔΙ ”
   ==
   Υποκριτη,τι ειναι το Γουδι?
   Πολυκατοικιες εχει,λοιπον?
   Το μυαλο σου στο πονηρο εσενα καναγια..

 24. tak avatar
  tak 07/02/2012 17:46:57

  Τι είναι Fanis το Γουδί
  και τι το Γουδοχέρι;
  Είναι σαν να 'χεις Παπαδή
  με τον Καρατζαφέρη;

  • Fanis avatar
   Fanis @ tak 08/02/2012 09:30:59

   Παπαδή
   με τον Καρατζαφέρη;
   ==
   Ναι γλυκια μου..
   Πως λενε :¨
   "Χερι χερι με το καρατζαφερη"..

   και συ?? Ξερεις .."κι αλλα"?
   η μονον το τετοιο ξερεις να λες?

   I love you

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.