#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/03/2012 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι "Ανεξάρτητοι" παίρνουν την θέση της Ντόρας και του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσειςΕννιακομματική Βουλή προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue που παρουσιάζει απόψε ο ΣΚΑΙ.

Αναλυτικά: Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 25% ενώ ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ με 11,5% και το ΠΑΣΟΚ με 11%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται να είναι το έκτο κόμμα με 6,5%, ο ΛΑΟΣ ακολουθεί με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Χρυσή Αυγή με 3,5% και η Ντόρα Μπακογιάννη με 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας πριν από 15 μέρες συγκέντρωνε 27,5% και πριν από ένα μήνα 31. Δηλαδή, "με την μία" η ΝΔ χάνει 6% και το ίδιο ποσοστό ακριβώς (παρά 0.5%) παίρνει το κόμμα του κ. Καμένου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με αντιμνημονιακή πολιτική ο Σαμαράς συγκέντρωνε 20-22%, με συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ψήφιση του PSI και της δανειακής, 25-27%. Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει ότι τελικά οι δημοσκοπήσεις περισσότερο τις προθέσεις εκείνων που τις κάνουν απηχούν, παρά τις πραγματικές τάσεις στο εκλογικό σώμα.

Ό,τι κι αν κάνει ο Σαμαράς, κάποιοι θα τον βγάζουν πάντα χαμένο στις δημοσκοπήσεις, μέχρι να έρθει η ώρα της κάλπης, όπως τότε με τη Ντόρα. Και θα υπάρχει πάντα κάποιος να πλαγιοκοπεί τη ΝΔ είτε από τα δεξιά είτε από το κέντρο, είτε τη λένε Ντόρα αυτή, είτε Γιώργο, είτε....

Κατά τα άλλα, ελπιδοφόρος για τον Βενιζέλο άνοδος του ΠΑΣΟΚ από το 8% στο 11%, το οποίο ωστόσο παραμένει πέμπτο κόμμα. Βρίσκεται πολύ κοντά στο να υποσκελίσει τόσο το ΚΚΕ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ασφαλώς και θα είναι έργο Βενιζέλου.

Στη δημοσκόπηση δεν πρόλαβε να συμπεριληφθεί η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, καθώς και η 5η συμφωνία του Μπετόβεν, στην οποία η αγωνία και ο φόβος εναλλάσσονται με το "ανικανοποίητο" πάθος…

Μ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GREGORY KANΕΛ avatar
  GREGORY KANΕΛ 15/03/2012 21:47:18

  Θα τρεχουν για να κρυφτουν οι δημοσκοποι και τα αφεντικα τους το βραδυ των εκλογων!!!!!Η ΝΔ του ΑΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Tassos avatar
  Tassos 15/03/2012 22:00:02

  Την ΝΔ του Σαμαρά την πολεμούν σε πολλά επίπεδα. Και το antinews τους πονάει. Δεν είναι τυχαίο ότι επιστρατεύτηκε ακόμη κι ο ...Χάρρυ Κλυν . Για μένα το ότι ο συγκεκριμένος στρατεύτηκε εναντίον του ανθρώπου που τον στήριξε στις δημ. εκλογές λέει πολλά. Οσο για τους υβριστές των σχολιαστών του αντί μικρή είναι η πόλη (για Θεσνίκη μιλάω).

 3. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 15/03/2012 22:00:36

  Όποιος έχει αμφιβολίες για το παιχνίδι που παίζεται ας διαβάσει σημερινό άρθρο στην "Καθημερινή", του Κωστα Ιορδανιδη, αγαπημένου δημοσιογράφου της οικογένειας Μητσοτάκη:

  Νέα κόμματα επί σκηνής

  Η ελληνική πολιτική σκηνή εμπλουτίσθηκε με δύο νέα κόμματα εκ των διαγραφέντων από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Η σκωπτική αντιμετώπιση της εξελίξεως αυτής από στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας δεν εξέπληξε. Ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν υπήρξαν βραχύβιες και τελικώς το σύστημα του δικομματισμού όχι απλώς επιβίωσε, αλλά θα έλεγε κανείς ότι δεν υπέστη καν κλονισμό.

  Αυτά ως προς το παρελθόν, διότι πλέον μετά την καταθλιπτική πλήρη υπαγωγή της χώρας στην ασφυκτική επιτήρηση της τρόικας, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυνατόν να διαφοροποιηθούν ούτε κατ' ελάχιστον για την επόμενη εικοσαετία στα θέματα οικονομίας, μετά τις δεσμεύσεις που από κοινού ανέλαβαν με την υπερψήφιση του δεύτερου Μνημονίου.

  Το αποτέλεσμα είναι ότι οι εκλογές δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν εκτονωτικά, όπως συνέβαινε τις τελευταίες δεκαετίες, που διαδοχικά εναλλάσσονταν στην εξουσία άλλοτε το ΠΑΣΟΚ και άλλοτε η Ν.Δ. Ο κίνδυνος που δημιουργούνταν μετά την άτακτη αναθεώρηση της πολιτικής που επί δύο χρόνια ακολουΣθούσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ήταν μία υπερβολική διόγκωση της ισχύος των τριών κομμάτων της μαρξιστικής Αριστεράς.

  Με τη δημιουργία δύο κομμάτων εκ των διαγραφέντων από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ο κίνδυνος αυτός έχει αποτραπεί. Η δυσαρέσκεια και η οργή από τα μέτρα που επιβάλλονται και έχουν ως συνέπεια την οικονομική εξαθλίωση των πολιτών στη συντριπτική τους πλειοψηφία μπορούν να διοχετευθούν στους δύο νέους κομματικούς σχηματισμούς, που σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν τη θέση της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Απλώς θεωρούν αίσχιστη και απαράδεκτη τη διαχείριση της κρίσεως, πρωτίστως από την κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ακατανόητη την αλλαγή της στάσεως του κ. Σαμαρά, που απλούστατα δεν άντεξε τις διεθνείς και εσωτερικές πιέσεις.

  Η εμφάνιση των κομμάτων, που ίδρυσαν ο κ. Πάνος Καμμένος και η κ. Λούκα Κατσέλη με τον κ. Χάρη Καστανίδη, δίδουν κατά συνέπεια τη δυνατότητα εκτονώσεως μίας πρωτοφανούς δυσαρέσκειας αλλά δεν δημιουργούν συνθήκες ακυβερνησίας. Χάρη στον εκλογικό νόμο, που πριμοδοτεί την πρώτο κόμμα με πενήντα βουλευτές, μπορεί να σχηματισθεί ανέτως μία κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που τα δύο κόμματα εξουσίας συγκεντρώσουν από κοινού ποσοστό 45% και ίσως λιγότερο.

  Εάν δεν εξασφαλίσουν ούτε αυτό το ποσοστό, τότε βεβαίως η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν λόγο πλέον υπάρξεως και σε μία τέτοια περίπτωση αναδεικνύεται η αναγκαιότητα εισόδου στη νέα Βουλή και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που εν πάση περιπτώσει είναι η αυθεντική πολιτικός φιλελευθέρων αντιλήψεων, αν και όχι της ακραίας μορφής που «διαπραγματεύθηκε» το ΠΑΣΟΚ και εκθύμως υποστήριξε προ ολίγων εβδομάδων ο κ. Σαμαράς. Περιττεύει συνεπώς ο πανικός περί κινδύνου εξόδου από το ευρώ και την Ενωση. Ας ηρεμήσουν οι ηγέτες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυτόνομος 16/03/2012 00:48:14

   "Καθημερινή" απλά απαράδεκτη

 4. wx avatar
  wx 15/03/2012 22:38:34

  δηλαδή η δημοσκόπηση λέει ψέματα και η αυτοδυναμλια έρχεται...;
  Μιλάτε με κόσμο ή μιλάτε μόνο με τις επιθυμίες μας;

 5. vaggelis avatar
  vaggelis 15/03/2012 22:50:42

  και η δημοσκοπηση στο ποντικι και στο σκαι ειναι ψευτικες γιατι δεν θελουν τον αρχηγο μας

 6. tzager avatar
  tzager 15/03/2012 23:03:38

  Και μετά ξύπνησες....

  Πες μας τι πίνεις..

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ tzager 16/03/2012 00:45:56

   Εσύ Τζάγκερ είναι σίγουρο ότι δεν κοιμάσαι;

 7. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 15/03/2012 23:39:18

  Συγγνώμη το κόμμα του κ. Καμμένου ποιος θα βρεθεί να το ψηφίσει; Εδώ η Ντόρα δε λέει να ξεκολλήσει από το 2% που έχει βαλτώσει και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαλαρά στο 6,5%; Από που και ως που; Τι συμφέροντα υπάρχουν;
  Περιμένω μία σοβαρή απάντηση.

  • Mara avatar
   Mara @ αποκατάσταση 16/03/2012 00:23:24

   Φούσκωσε ξαφνικά... και ο Καμμένος και πήγε στο 6,5%.
   Παλιά τα κόλπα...
   Όπως φούσκωσε θα ξεφουσκώσει.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Mara 16/03/2012 00:49:13

    Ο Καμμένος δεν μπαίνει στη βουλή. Εδώ θα είμαστε.

  • knight rider avatar
   knight rider @ αποκατάσταση 16/03/2012 00:58:45

   ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

   ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Απηυδισμένος avatar
    Απηυδισμένος @ knight rider 16/03/2012 01:11:05

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
    ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    • Νικολαος avatar
     Νικολαος @ Απηυδισμένος 16/03/2012 12:40:29

     "Οι Έλληνες δεν έχουν συνηθίσει να συζητούν, γι’ αυτό αλληλοσφάζονται".Ιωσηφ Σταλιν.

   • ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
    ex-zivagos lamogios laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! @ knight rider 16/03/2012 12:55:21

    Νά μήν λησμονήσετε νά μάς προσκομίσετε,εσείς οί δήθεν ανεξάρτητοι καί χαρτί από τόν ψυχίατρόν σας!!!!!

    ##Εάν φύγει από τό κόμμα ένα μέλος,μήν τόν παρακαλέσης νά επιστρέψη!!!
    Εάν γυρίσει μόνος του,σημαίνει ότι δέν έφυγε ποτέ!!!
    Εάν όμως δέν γυρίσει,δέν υπήρξε ποτέ μέλος τής παράταξης##!!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ αποκατάσταση 16/03/2012 01:27:47

   Ρωτάς ποιός θα βρεθεί να ψηφίσει Καμένο. Απαντώ λοιπόν ευθέως, αποφάσισα να ψηφίσω Καμένο.
   Οχι τώρα, αλλά απ΄ την αρχή του χρόνου, απ' όταν τον άκουσα ομιλία του στη Βουλή. Από κεί λοιπόν (ρωτάς από που κι ως που) επιπλέον δε, ομολογώ οτι πιστεύω σ ένα συμφέρον (ρωτάς τι συμφέροντα υπάρχου). Συμφέρον όμως όχι ατομικό.
   Αρκούντως σοβαρή απάντηση?

   • Άπολις avatar
    Άπολις @ Ανδρέας 16/03/2012 01:55:58

    Say hi στους καμμενους Ανδρεα.. & πες τα σε κανα ολυμπία αυτα, να κανετε ολοι μαζι χαρουλες.

   • μ avatar
    μ @ Ανδρέας 16/03/2012 10:20:52

    Και με μια ομιλία που άκουσες αποφάσισες να ψηφίσεις ένα προσωποπαγές κόμμα; Δικαίωμα σου βέβαια αλλά μου προκαλεί εντύπωση....

   • Mara avatar
    Mara @ Ανδρέας 16/03/2012 11:07:18

    Ανδρέα, αυτά έλεγε κάποτε και ο Καρατζαφέρης και παγίδεψε τους αφελείς.
    Ο Καμμένος άντε και μπήκε στην βουλή (λέμε τώρα...) τί ακριβώς θα σου κάνει?
    Θα φέρει τα πάνω-κάτω..., πώς?
    Αν ήταν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης να μπορούσε να κάνει κάτι, η Παπαρήγα θα μας είχε δώσει μισθούς 2000 ευρώ στον καθένα και ο Καρατζαφέρης θα είχε διώξει όλους του μετανάστες.
    Κοροϊδευόμαστε τώρα?
    Όλοι λένε "άν είχαμε την εξουσία... θα κάναμε εκείνο και τούτο..." πρόσεξε... άν είχανε την ΕΞΟΥΣΙΑ.
    Άν λοιπόν δεν έχεις την εξουσία δεν μπορείς να κάνεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    Κατηγορείτε τον Σαμαρά ότι υπέκυψε στα πάντα. Είχε καμμία εξουσία και δεν το καταλάβαμε?
    Η μαγκιά για το τί θα κάνεις φαίνεται όταν κυβερνάς.
    Όταν δεν κυβερνάς, σε έχουνε στριμώξει και στην έχουνε στημένη από παντού, κάνεις αναγκαστικά βήματα πίσω για να διατηρήσεις την ευκαιρία να κυβερνήσεις.
    Ξαφνικά γίνανε όλοι προδότες εκτός από τον Καμμένο, τον Τσίπρα, την Παπαρήγα (τον Καρατζαφέρη δεν τον συζητάμε καν... Έκανε την βρωμοδουλειά... τόσα χρόνια, αποκαλύφθηκε και τώρα τον πετάνε στα αζήτητα)
    Εκείνη τη μέρα της ψηφοφορίας έδωσε μάχη για να ψηφίσουν και οι αντιρρησίες. Οι φωνές από το γραφείο του ακούγονταν μέχρι έξω, όταν σκυλόβρισε τον Βλάχο και τον πέταξε έξω... λέγοντας του χαρακτηριστικά "...ρέ θα μου μάθεις εσύ πολιτική? Έχετε καταλάβει ότι σήμερα παίζεται η παράταξη και μαζί η χώρα?
    Ποιόν τον Βλάχο? Τον επί σειρά ετών κολλητό του φίλο.

    Αγαπητέ μου, το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο για να βγάζετε τόσο εύκολά συμπεράσματα όλοι σας.

    • GO avatar
     GO @ Mara 16/03/2012 11:36:13

     Ωτακούστρια;

     • Mara avatar
      Mara @ GO 16/03/2012 12:05:14

      ...και με βιονικό αυτί παρακαλώ!

    • Mara avatar
     Mara @ Mara 16/03/2012 11:47:52

     Και κάτι ακόμα, έτσι συμπληρωματικά, στους απανταχού Καμμενολάτρεις....
     Την ώρα της κάλπης σκεφθείτε ότι θα ψηφίζετε το ίδιο κόμμα που λυσσαλέα στηρίζει και ψηφίζει ο μεγαλοπατριώτης... ΤΡΑΓΚΑΣ!!!
     Ο τύπος είναι ο μόνος που ξέρει... πολύ καλά γιατί ψηφίζει Καμμένο, όπως και ο ίδιος ο Καμμένος γιατί στηρίζεται με πάθος... από τον Τράγκα.
     Ο ένας είναι παλιός στο κόλπο... και ο άλλος καινούργιος.

     • avanti avatar
      avanti @ Mara 16/03/2012 13:34:19

      Τώρα μας ξύνισε βλέπω ο Τράγκας ....... όταν έπαιρνε πακτωλούς εκατομμυρίων για την ανύπαρκτη εφημερίδα του εγώ του τα έδινα? Μην μας τρελάνετε σας παρακαλώ!

     • Mara avatar
      Mara @ avanti 16/03/2012 14:08:21

      Δεν μας ξύνισε όψιμα.
      Πάντα ξυνισμένος ήταν.
      Όσο για τον "πακτωλό" εκατομμυρίων, άν ήταν πακτωλός δεν θα έβριζε τον Καραμανλή νυχθημερόν...

     • avanti avatar
      avanti @ Mara 16/03/2012 15:17:16

      Αν ας πούμε έπαιρνε 2 εκατ. ευρώ δεν θεωρείται πακτωλός, πλήρωνε το κράτος 24 ευρώ το κάθε φύλλο, τώρα γιατί έβριζε τον Καραμανλή δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει. Πάντως ο ίδιος δηλώνει μόνιμα δεξιός και ΝΔημοκράτης.

    • abcd avatar
     abcd @ Mara 17/03/2012 09:20:55

     Βρε Μάρα μήπως είχες ακούσει και τον Τζέφρυ τι έλεγε στην Σακοράφα τον Δημαρά και τον Οικονόμου όταν δεν ψηφίσαν το Μνημόνια Α' γνωστό και ως η μήτρα των μνημονίων ;

     Και αυτός πολλά χρόνια στην πολιτική είχε η Σακοράφα ακόμη ακόντιο πέταγε !!!!

     Καλά είστε σοβαροί ; Είναι επιχειρήματα αυτά ;
     Έχω ζοχαδιαστεί και με το Γιακουμάτο στην ΝΕΤ τον "σωτήρα" του έθνους ,τον "πατριώτη" της ανωποταμούλας που κοντεύω να σπάσω την τηλεόραση από τα νεύρα μου ,ρε σεις έχετε καταλάβει τι υπογράψανε ; Έχετε καταλάβει τι έρχεται ; Τόση στραβωμάρα πια ;

     Τι σόι μετάλλαξη κόμματος είναι αυτή ;

     Προς θεού δεν είναι Νέα Δημοκρατία αυτό το αίσχος έτσι όπως το κατάντησαν κάποιοι για προσωπικό και μόνο όφελος .
     Όχι δεν ψηφίζω κατακαυμμένο γιατί τον θεωρώ βαλτό από το σύστημα για να σταλίσει τα πρόβατα που ξεφύγαν από την στάνη σε άλλη επίσης ελεγχόμενη και αυτή από τους λίγους οικονομικά ισχυρούς και όχι τα εκατομμύρια της αφελούς δυστυχώς και εκβιαζόμενης βάσης .

     • Mara avatar
      Mara @ abcd 17/03/2012 10:30:52

      Αγαπητέ μου, στο πρώτο μνημόνιο η Ευρώπη ήταν προετοιμασμένη για τα χειρότερα? Όχι βέβαια. Τότε μιά κυβέρνηση πατριωτική θα μπορούσε να κάνει πολλά...
      Τώρα? Όταν άπαντες στην Ευρώπη είχαν προετοιμαστεί και θωρακιστεί, τί ακριβώς φαντάζεσαι ότι θα γινόταν την επόμενη μέρα?
      Θέλω να μου πείς πως φανταζόσουν την επόμενη μέρα.
      Τέλος πάντων αυτά εδώ έχουν χιλιοαναλυθεί το τελευταίο διάστημα.
      Προσωπικά πιστεύω ότι τους βόλευε ιδιαιτέρως να πεί όχι ο Σαμαράς και να στήσουν ένα σκηνικό χρεωκοπίας με κοινωνική αναταραχή και αναμπουμπούλα.
      Και ώς γνωστό οι λύκοι στην αναμπουμπούλα χαίρονται....

      Όσο για τον Καμμένο δεν στήθηκε μόνο για να μαντρώσει τα απολωλοτα πρόβατα.
      Αφού οι "γνωστοί-άγνωστοι" δεν κατάφεραν να πετύχουν την αναβολή των εκλογών, στήσανε το κόμμα σφήνα... για να προσπαθήσουν να κόψουν την αυτοδυναμία της Ν.Δ., με απώτερο σκοπό να αναγκάσουν τον Σαμαρά να συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο.
      Εξάλλου το είπαν ξεκάθαρα. Αυτό θέλουν.

      Οι εξελίξεις όμως θα είναι άλλες...
      Να το θυμάσαι αυτό...

 8. Aris. A avatar
  Aris. A 15/03/2012 23:47:23

  Η πρώτη κατραπακιά θα πεσει την Κυριακή στις εσωκομματικές εκλογές του Πασόκ όπου δεν θα πατήσει ψυχή.

  Ο Βενιζέλος θα καταλάβει τα δύσκολα που τον περιμένουν.

  Από την άλλη όλα δείχνουν ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει δραστικές κινήσεις γιατί υπάρχει μεγάλη αποσεισπύρωση των οπαδών της για διαφόρους λόγους και αιτίες που έχουν αναλυθεί εξαιρετικά εδώ μέσα.

  Εαν δεν καταφέρει σύντομα να ακουστεί δυναμικά πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος να πάρει χαμηλό ποσοστό στις εκλογές.

  Η κλασσική μέθοδος της πόλωσης με το Πασόκ αυτή την φορά δεν πρόκειται να πιάσει.

  • Mara avatar
   Mara @ Aris. A 16/03/2012 00:18:22

   Ετοιμάζουν μεγάλη κασκαρίκα... του Μπέννυ την Κυριακή.
   Αρκετοί Πασόκοι για να διαμαρτυρηθούν, θα πάνε ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Aris. A 16/03/2012 00:21:33

   Kαλύτερα να πατήσουν πολλές ψυχές την Κυριακή Μπας και ξυπνήσουν οι νεοδημοκράτες...

  • abcd avatar
   abcd @ Aris. A 16/03/2012 10:06:30

   Η μόνη πρακτική κίνηση που θα έσωζε την Ν.Δ αλλά και την χώρα, θα ήταν να μην ψήφιζε την δανειακή .
   Αλλά που ;
   Θέλει κότσια . :)

 9. Twins avatar
  Twins 16/03/2012 00:15:03

  Η Δημοσκόπιση ξεχνάει την Δράση του Μάνου , και την "Δημιουργία Ξανά" με τον Τζήμερο...

  Θα έχουν πολλές εκπλήξεις οι εκλογές....

  • Tassos avatar
   Tassos @ Twins 16/03/2012 00:20:06

   Αυτούς τους έχει ξεχάσει ο Θεός ρε φίλε. Πλάκα κάνεις και συ?

   • Twins avatar
    Twins @ Tassos 16/03/2012 17:40:31

    Δεν νομίζω οτι θα πάρουν λιγότερο από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μας την πλασσάρουν συνέχεια σε όλες τις Δημοσκοπήσεις...

 10. HELLAS avatar
  HELLAS 16/03/2012 07:04:28

  Καλά οι δημοσκοπήσεις ποτέ δεν ήταν αξιόπιστες. Όλοι γνωρίζουμε τι παιχνίδα παίζουν.

  Δυστυχώς όσο και να επιθυμούν κάποιοι εδω μέσα και να φαντάζονται διάφορα την αυτοδυναμία θα πρέπει να την ξεχάσουν. Προσωπική μου εκτίμηση είνα ότι τα ποσοστά που θα πάρει η Ν.Δ. αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν θα φτάνουν ούτε για συνεργασία. Η οργή του κόσμου για όσα έχουν συμβεί δεν θα περάσει χωρίς να τους αγγίξει. Πόσο μάλλον όταν όλο και πιο πολύ κόσμος θα γνωρίζει επακριβώς τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης (Αγγλικό δίκαιο...) καθώς περνάει ο καιρός. Όσο για τα κόμματα που έχουν εμφανιστεί είναι ευκαιριακά πιστεύω και πως δεν θα αντέξουν στη φθορά του χρόνου, μια και δεν προσφέρουν αξιόπιστες λύσεις - προτάσεις για την έξοδο της Ελλάδας μας από τη κρίση.

  Θέλω να είμαι ρεαλιστής, αυτά πιστεύω και συγνώμη αν στεναχωρώ κάποιους.

 11. Dark Angel avatar
  Dark Angel 16/03/2012 08:18:29

  Τα κόμματα και οι αρθρογράφοι πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουν.
  Ή οι δημοσκοπήσεις είναι αξιόπιστες ή όχι.
  Αν μας βολεύουν είναι και αν δεν μας βολεύουν δεν είναι;
  Δεν μπορείς να κάνεις αξιολόγηση σε αναξιόπιστα δεδομένα.
  Είναι χαμένος κόπος.
  Απλώς τις αναφέρεις για κάποια βάση συζήτησης.Όταν προκυρηχθούν εκλογές, όταν φανερωθούν τα ψηφοδέλτια, όταν ακούσουμε τα προγράμματα, όταν, όταν, όταν...

 12. restart avatar
  restart 16/03/2012 08:33:27

  φυσικά και δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας
  μοναδικό μετεκλογικό σενάριο η συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
  αυτό λογικά θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για τα 2 κόμμματα δεινοσαύρους
  το δυστύχημα είναι ότι δεν έχει εμφανιστει σοβαρή εναλλακτική μέχρι τώρα
  φαίνεται απίστευτο, αλλα δεν υπάρχει εκλογικός σχηματισμός που εκφράζει την κοινή λογική.
  Αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα στις μεθεπόμενες εκλογές οι βασικοί αντίπαλοι θα είναι ο τσίπρας και οι καμμένοι έλληνες

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ restart 16/03/2012 13:22:30

   Ο Σαμαράς δε θα κριθεί τόσο από τις υποσχέσεις του. Ελάχιστοι στηρίζουν ένα κόμμα εξουσίας πλέον, που έχει στο κάτω κάτω δοκιμαστεί παλαιότερα. Θα κριθεί από το έργο του στην εξουσία και σίγουρα μετά από αυτό θα έχει τη συσπείρωση που θα ήθελε. Όμως στις επόμενες εκλογές. Αν ωστόσο πάμε για συγκυβέρνηση, φαντάζομαι ταφόπλακα στη ΝΔ και φαντάζομαι πολλοί άλλοι θα υποθέσουν το ίδιο.
   Ο Σαμαράς θα κριθεί από τα έργα του όταν έρθει στην εξουσία, είναι ο μόνος τρόπος οι ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και πολλοί άλλοι να επιστρέψουν στην παράταξη.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ αποκατάσταση 16/03/2012 13:48:55

    ...........Ο Σαμαράς δε θα κριθεί τόσο από τις υποσχέσεις του...........Θα κριθεί από το έργο του στην εξουσία...........

    Δεν σου αρκεί το έργο του στην υποτιθέμενη αντιπολίτευση-συγκυβέρνηση ????????

    Εκτός απο το -22% + 13ος + 14ος...........

    Περιμένεις να δείς κι' άλλα ??????

    Και μην μου πεις πάλι οι άλλοι τι θα κάνουν ???????

 13. GO avatar
  GO 16/03/2012 08:37:29

  Μ.Ο, γράφετε ότι:
  "Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με αντιμνημονιακή πολιτική ο Σαμαράς συγκέντρωνε 20-22%, με συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και ψήφιση του PSI και της δανειακής, 25-27%. Το γεγονός αυτό και μόνο δείχνει ότι τελικά οι δημοσκοπήσεις περισσότερο τις προθέσεις εκείνων που τις κάνουν απηχούν, παρά τις πραγματικές τάσεις στο εκλογικό σώμα".
  Αυτά τα νούμερα πού τα βρήκατε;
  Δεν προκύπτουν από πουθενά.
  Παρακολουθώντας όλες τις δημοσκοπήσεις, από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στην ελλήνική πολιτική σκηνή, έχω να παρατηρήσω ότι όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παρουσίαζαν την Ν.Δ με μικρή αλλά σταθερή ανοδική τάση, μέχρι τον Νοέμβριο 2011, οπότε και σημειώθηκε το καλλίτερο, για το κόμμα, δημοσκοπικό αποτέλεσμα που ήταν αυτό της V-PRC (εκτίμηση εκλογικής επιρροής 32%). Η σχετική έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Λιβάνη "ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ".
  Ο Νοέμβριος 2011 υπήρξε το σημείο καμπής.
  'Εκτοτε άρχισε η, σε όλων των εταιρειών τις έρευνες διαπιστούμενη, πτωτική τάση μας.
  Ελπίζουμε για το καλλίτερο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά......

 14. Tassos avatar
  Tassos 16/03/2012 09:03:49

  Και να πάρω ένα 35 % και να μην βγάλω αυτοδυναμία σε 6 μήνες ξανακάνω εκλογές συνθλίβω τα Καϋμένα-Λαός και βγάζω 40% χαλαρά.

 15. anetos avatar
  anetos 16/03/2012 10:08:36

  "τελικά οι δημοσκοπήσεις περισσότερο τις προθέσεις εκείνων που τις κάνουν απηχούν, παρά τις πραγματικές τάσεις στο εκλογικό σώμα. "

  το ιδιο συμβαινει και μετα αρθρα που γραφονται γι'αυτες ....

 16. m avatar
  m 16/03/2012 10:17:50

  Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις ΝΔ+ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 36%. Είτε με 13+23, είτε με 25+11, είτε με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό με άθροισμα το 36%. Δεδομένου ότι πολλοί δεν απαντούν ειλικρινά στις δημοσκοπήσεις (όπως και στα exit poll) μήπως το πάνε κάπου αλλού;...Γιατί μόνο τυχαίο δεν είναι το 36....

 17. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 16/03/2012 11:34:29

  Κλασικό κολπάκι των δημοσκόπων..οπως φουσκωναν καποτε τον συριζα στο 20% και ισα ισα μπηκε στη βουλη ετσι τωρα και με τον καμμενο..ποιος καμμενος ρε παιδια??πλάκα κανουμε??ουτε καν στη βουλη θα μπει..και ο κουβελης πανω απο 5% ουτε με σφαιρες..

  • γιωργος74 avatar
   γιωργος74 @ περήφανος δεξιός 16/03/2012 20:32:45

   περηφανε δεξιε, η νδ ,δεν εχει σχεση με την δεξια εδω και πολλα χρόνια,από την εποχή του ,η δεξια δεν τιμούσε σφαγείς ελλήνων,βλέπε φλωράκης,βαφειάδης,στεφάνι στο μαυσωλείο του κεμάλ κτλπ.Ερχεται ο καθαρος εθνικισμός κυριοι και μαζί με τους κυριους του πασοκ,μαζί και με τους λαθρολάγνους αριστερούς,θα μπείτε στο περιθώριο της ιστορίας.Γιατί είσαι περήφανος άραγε,θα μπορούσες να γράψεις,έτσι απλά για ένα γόνιμο διάλογο.

 18. Manos-Oxford avatar
  Manos-Oxford 16/03/2012 11:45:27

  Οποτε μας βολεύβουν οι δημοσκοπήσεις είναι καλές? Δεν καταλαβαίνω που το πάτε... Η ΝΔ πληρώνει τη μνημονιακή στροφή τελεία και παύλα. Ολα τα άλλα είναι για εσωκομματική κατανάλωση. Η διαφορά με νέα σχήματα -σε διαφορά με το παρελθόν- είναι οτι υπάρχουν λαικά ερείσματα και κόσμος πρόθυμος να τους ακολουθήσει.

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Manos-Oxford 16/03/2012 15:04:46

   Δεν υπάρχει κανένας αξιόπιστος πολιτικός φορέας και αυτό είναι το πρόβλημα.
   Μνημόνιο-αντιμνημόνιο, νεοφιλελευθερισμός-λαϊκισμός, ή συνοθύλευμα και των δυο, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
   Αν έθετε υποψηφιότητα ένας σοβαρός τεχνοκράτης (πχ Μαρκεζίνης) με εργατικούς ανθρώπους μαζί του και που να λειτουργεί εκτός διχαστικών καταστάσεων, θα σάρωνε.
   Αλλά ποιος θέλει να εμπλακεί με τα σκ...;;;
   Η αποχή θα βγει πρώτο κόμμα νομίζω

 19. kas avatar
  kas 16/03/2012 11:50:36

  λίγο ολυβιάδα
  λίγο νέφελιμ
  λίγο Πούτιν
  λίγο πολέμαρχος και λέρας και γουναράς
  λίγο ψιλοκαμμένος
  λίγο τσίπουρας
  και λίγο παπαντάμα

  οι βαρεμένοι και οι αριθτεροί....αυτή την φορά καλυφθήκανε πίσω από τον αντιμνημονιακή δήθεν ρητορεία προκειμένου να χωρίσουν τους Ελληνες σε προδότες και μιάσματα

  το ποιοί είναι το δεύτερο....το ξέρουμε πολύ καλά, όπως και τα εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα του ολοκληρωτισμού και των δύο ταλιμπανισμών που πρεσβεύουν

  αν ο λαός...λειτουργήσει ως λαός...καλά να ματαπάθει για άλλη μιά φορά, αφού μυαλό δεν θα βάζει...ας ψηφίσει λοιπόν κεντροαριστερά στάνταρτ σε ποσοστό 60%
  και ας αποψιλώσει από τα δεξιά την μοναδική ελπίδα...με την λογική νεφελίμ γουναρά και τα ρέστα
  μετά το λεφτά υπάρχουν, ας γίνουμε κάτι μεταξύ Αβάνας-Πιονγκγιάνγκ με πολύ από Λαχώρη και Αλγέρι που ήδη είμαστε όχι μόνο υπό τις επιταγές της ούτως ή άλλως ανθελληνικής 5ης φάλαγγας της αριστεράς

  αλλά και των υποτιθέμενων....''πατριωτών'' της άλλης πλευράς

  ps-...καταλαβαίνει και ο πιό αδαής ότι η τιμωρία μας, είναι σκληρή ακριβώς για την αριστερή νοοτροπία και παραλογισμό μας

 20. Carlos avatar
  Carlos 16/03/2012 13:00:00

  "Οι “Ανεξάρτητοι” παίρνουν την θέση της Ντόρας και του ΛΑΟΣ στις δημοσκοπήσεις"

  Κι όμως, ο τίτλος είναι απόλυτα εύστοχος. Το σύστημα ΠΑΣΟΚ το βολεύει να υπάρχει ένα μικρό κόμμα δεξιά της ΝΔ, όπως γινότανε με τον Καρατζαφέρη και γι αυτό τον προβάλλουν τόσα χρόνια δυσανάλογα σε σχέση με τα ποσοστά του. Σαν συνέπεια, έχει παγιωθεί μια αντίληψη ότι επιβάλλεται να υπάρχει στη βουλή και κάτι δεξιότερα της ΝΔ. Το πονηρό ερώτημα που μου έρχεται στο νου είναι: Τον Σαμαρά τι τον βολεύει; Να έχει τον Καρατζαφέρη στα δεξιά του ή τον Καμμένο; Γιατί κάτι με όσο ποσοστό χάνει ο Καρατζαφέρης προς Χρυσή Αυγή, κάτι με όσο μεγαλύτερο χάνει προς Καμμένο ή ακόμα και με το λίγο που χάνει προς το κόμμα των αποστράτων, τερματίζει και μένει εκτός βουλής. Άρα στην πιθανότερη περίπτωση που του Σαμαρά του λείπουν λίγοι βουλευτές για να πιάσει τους 150 και υπάρχει και ο Καμμένος με κάπου 10 - 15 βουλευτές, θα είναι άραγε τρομερά δύσκολο να τους ξαναπάρει και να κάνει σταθερή κυβέρνηση; Εδώ πήρε τον Άδωνι που τον έλουζε στο βρισίδι σε κάθε ευκαιρία, τι να λέμε τώρα;

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/03/2012 13:18:10

  Είναι αξιόπιστη σήμερα, μια δημοσκόπηση χωρίς δυνατότητα να επιλέξεις τον Κανένα;

 22. jimmys avatar
  jimmys 17/03/2012 08:50:07

  Εγώ βλέπω τους Ανεξάρτητους Έλληνες μέσα στην βουλή !! αν θα πάρουν 6.5 η 4 % δεν το ξέρω αλλά βλέπω να παίρνουν ψήφο απο την Ντόρα το Πασοκ και την ΝΔ ...Εκεί πρέπει να επέμβει ο Σαμαράς να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ..Με αλήθειες .. Ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα να βρει ενα κώμα να του δώσει την ελευθερία του ...τα κεκτημένα του που με βέβηλο τρόπο πείρε το ΣΠΑΣΟΚ ... Ένα μεγάλο μέρος του σπασοκ θα πάει αριστερά προς Κουβέλη ....Ενα είναι σίγουρο πως πρέπει η ΝΔ να παραμείνει ακέραια και να μην εχει διαφυγές κόσμου Πρέπει ν βάλει νεα πρόσωπα άμεμπτου ηθικής και καθαρό κούτελο …
  ΦΤΑΝΕΙ Πια Η κοροϊδία …. Αρκετά έπαιξαν με την πλάτη μας ……

 23. m avatar
  m 17/03/2012 16:58:04

  Και όμως τη Δράση διαρκώς τα ΜΜΕ την ξεχνούν.
  Όμως έχει από καιρό πάψει να είναι το "κόμμα του Μάνου". Έχει μαζέψει πολλούς νέους και αξιόλογους ΜΗ πολιτικούς. Στο συνέδριο της δεν χωρούσες να κάτσεις.


  Νομίζω ξεχνούν τους Έλληνες που διψούν να ακούσουν λογικά πράματα και όχι λαικίστικα παραμύθια. Ενώ πολλοί δεν αντέχουν τον μουρτζούφλη Μάνο τον διαλέγουν ως μια αξιόλογη επιλογή.

  Τα ΜΜΕ παίζουν όμως άλλο παιχνιδι...κλασικά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.