#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2008 16:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Αμερικανοί ξανάρχονται

Θυμάστε τι γράφαμε στο Μια ματιά στα βαθιά νερά της υπόθεσης Ζήμενς; Όπως μας πληροφορεί λοιπόν σήμερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ε», κλιμάκιο της δικηγορικής εταιρείας Debevoise - Plimpton LLP θα φτάσει στην Αθήνας  στις 21 Ιουλίου και για ένα πενθήμερο θα εξετάσει στελέχη, συμβάσεις, και πληρωμές της Ζήμενς, ενώ θα διασταυρώσει νέα ύποπτα «ευρήματα». Η επέλαση των Αμερικανών ελεγκτών, που εξελίσσεται επί ενάμιση περίπου χρόνο, αυτή τη φορά αγγίζει συμβάσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με την ΕΥΠ και άλλους κρατικούς φορείς, αλλά και τομείς όπως οι μεταφορές (τρένα, συγκοινωνίες) και οι εξοπλισμοί στον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων. Ήδη από το εσωτερικό της ελληνικής Siemens, υψηλόβαθμα στελέχη εγείρουν ζητήματα που άπτονται του απόρρητου συμβάσεων με κρατικές αρχές και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν παραδώσουν τις συμβάσεις αυτές στην ελεγκτική εταιρεία, λένε, θα παραβιάσουν ρήτρες μυστικότητας και κυρίως θα καταστούν συνυπεύθυνοι σε οποιαδήποτε «χρήση» γίνει περαιτέρω των διαβαθμισμένων πληροφοριών ή κωδίκων.

Είναι λοιπόν προφανές ότι, όπως επισημαίνει και η «Ε» στο κύριο άρθρο της, περιμένουμε τελικά να χυθεί άπλετο φως για τα μαύρα ταμεία εκ Γερμανίας και από μια ιδιωτική αμερικανική δικηγορική εταιρεία, η οποία όπως έχουμε ήδη επισημάνει διορίσθηκε κατόπιν απαιτήσεων και του αμερικανικού και του γερμανικού παράγοντα της υπόθεσης. Η κυβερνητική αβουλία για οποιονδήποτε κοινοβουλευτικό έλεγχο, με εξεταστική επιτροπή ή έστω μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (όπως προτείναμε εγκαίρως, βλ. Τι πρέπει να γίνει με την Ζήμενς, εδώ και τώρα) σε συνδυασμό με τις γνωστές υστερήσεις τις δικαιοσύνης, δημιουργεί πλέον έναν σαφέστατο κίνδυνο: της επιλεκτικής διαρροής και διοχέτευσης στοιχείων προς τις κατευθύνσεις μόνο που εξυπηρετούν εκείνους που ελέγχουν τα στοιχεία. Και δεν είναι μόνο θέμα πατριωτισμού ή εθνικής αξιοπρέπειας. Είναι κυρίως θέμα περαιτέρω εξάρτησης και ακόμα και υποδούλωσης του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού. Οι ευθύνες λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας είναι πλέον τεράστιες. Θα δεχτούν να κάνει την κάθαρση ο ξένος παράγοντας, η θα καθαρίσουν οι ίδιοι τα του οίκου τους;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jk avatar
  jk 10/07/2008 17:09:10

  Η παρακώλυση της δικαιοσύνης στην διαλεύκανση του σκάνδαλου της Siemens, μας οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Ο Ιαβέρης συγκρούεται με τον Καραγκιώζη! Είναι προφανές ότι η πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου, ο πλήρης καταλογισμός μέχρι του τελευταίου ευρώ όλων των συναλλαγών όλων των συμβάσεων, ο πλήρης ισολογισμός, και ο προσδιορισμός της συμμετοχής στην λήψη αποφάσεων όλων των υπεύθυνων στελεχών είναι από ρωμαίϊκιας πλευράς αδιανόητη. Τέτοια πράγματα (ανακρίσεις δηλαδή), δεν συμβαίνουν εδώ.
  «Θα βρούμε τον μπελά μας μ’ αυτούς τους τρελο-Αμερικανούς»….
  Για την νέα διοίκηση της Siemens που θα πρέπει εν καιρώ να λογοδοτήσει στην U.S. Securities and Exchange Commission, και για την δικηγορική εταιρεία Debevoise - Plimpton LLP, στην οποία έχει ανατεθεί ο εσωτερικός έλεγχος (με προδιαγραφές που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις της FCC), η μέθοδος της έρευνας είναι στερεότυπη και τυποποιημένη. Απαιτούν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα στελέχη της εταιρείας και σε όλες ανεξαιρέτως τις βάσεις δεδομένων, ακόμα και στα προσωπικά PCs των εμπλεκομένων. Άλλο ένα επεισόδιο στην Σύγκρουση των Πολιτισμών!
  -------------------------------------------------------

 2. port porta avatar
  port porta 10/07/2008 17:09:53

  "Πείθονται δὲ ἄνθρωποι ἀνόητοι τοῖς τοιούτοις τῶν λόγων ἐξαίφνης ἀκούοντες ὡς σὺ ἔσηι βελτίων ἁπάντων οὐ μόνον ἀνθρώπων, ἀλλὰ καὶ θεῶν – πολλὴ γὰρ ἐν ἀνθρώποις ἡ αὐθάδεια – καὶ ὁ πρότερον ταπεινὸς καὶ μέτριος καὶ ἰδιώτης ἀνήρ, εἰ ἀκούσειε· σὺ εἶ θεοῦ παῖς, οἱ δ᾽ ἄλλοι, οὓς ἐθαύμαζες, οὐ παῖδες, οὐδ᾽ ἃ τιμῶσιν ἐκ πατέρων λαβόντες, σὺ δὲ κρείττων καὶ τοῦ οὐρανοῦ οὐδὲν πονήσας – εἶτα καὶ συνεπηχῶσιν ἄλλοι;"

  ΠΠ

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/07/2008 18:53:22

  υποψιάζομαι ότι η πολιτική ηγεσία θα επικαλεστει εθνική ανεξαρτησία, αντιαμερικάνικά αισθήματα, την έχω ικανή για προβοκάτσιες, προκειμένου να μην έρθουν οι δολοφόνοι των λαών και πειράξουν τα ιερά και όσια της Πατρίδος.

  Θα αρχίσει από διαμαρτυρία από κάποια εξωκοινοβουλευτική αριστερά, θα πεί η Αλέκα έρδε και μπέρδε και μπερδέ, θα σκάσουν δύο τρία γκαζάκια, πορείες με συνθήματα για τις βάσεις του θανάτου και τέτοια...άσε που θα κωλυσιεργούν ώστε να έρθουν οι Αμερικάνοι εκει περί τα μέσα Νοεμβρίου...

  Εγώ το λέω σαρκαστικά, αλλά γιατί φοβάμαι ότι μερικοί θα το πάρουν σοβαρά;

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/07/2008 19:10:54

  συγνώμη, ανοησίες έλεγα, δεν θα φτάσουν σε τέτοια άκρα...τον Λυκουρέζο δεν έχουν οι Αμερικάνοι; Μr. subbtle manipulator?

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/07/2008 19:39:08

  Γιατί μπορεί να ενοχλεί η "επανέλευση των Αμερικανών"; Αφού είναι γνωστή η Νομοθεσία που θέσπισαν για όσες εταιρείες απο όλον τον κόσμο εισάγονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο και σύμφωνα με την οποία κάθε έλεγχος μέσα ή έξω απο τις ΗΠΑ είναι απο υποχρεωτικός έως θεμιτός, όταν διαπιστώνονται παρανομίες.

  Τόσο σκιτζήδες είναι αυτοί, που υποτίθεται ελέγχουν και συμβουλεύουν την Κυβέρνησή μας απο Πρωθυπουργό μέχρι και τον τελευταίο Βουλευτή; Αντί να τους έχουν έτοιμους προς παράδοσιν όσους έφαγαν, ακόμα και άν είναι πάνω απο 50 % των αιρετών μας αρχόντων, να περιμένουν τώρα την άφιξη της Debevoise @ Plimpton με τον 'Ελληνα δικηγόρο τους Karl Seeger (Κάρλ Ζέεγκερ ονομάζεται ο άνθρωπος και όχι Κ.Ζίγκερ μαντάμ, για να μας τινάξει στον αέρα απο πολιτικό σύστημα, πολιτικούς άνδρες, μέχρι κρατικούς μηχανισμούς.

  Γιατί βρε Ελλαδάρα μας βγάζεις - μέχρις αποδείξεως του εναντίον - τέτοια και τόσα αποβράσματα, που σήμερα οι διεθνείς έρευνες για τα λαδώματα της Siemens, που ξεκίνησαν απο το Εφετείο του Μονάχου,
  να σε αναδεικνύουν σε πρώτη χώρα λαδωμένων ποντικών;

  Μας έπονται πολλά και η μία αηδία θα καλύπτει την άλλη. Ποιός θα μπορέσει άραγε να φέρει την κάθαρση;

  ΠΕΛΙΑΣ

 6. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 10/07/2008 19:45:04

  THE ANTINEWS IS THE BEST BLOG IN GREECE!
  BRAVO!!!!

 7. Φιδίας avatar
  Φιδίας 10/07/2008 19:46:04

  "...Είναι κυρίως θέμα περαιτέρω εξάρτησης και ακόμα και υποδούλωσης του υφιστάμενου πολιτικού προσωπικού..."

  Οι ήδη υπόδουλοι δεν έχουν παρα να χάσουν και την τελευταία (προσχηματική) ρανίδα ανεξαρτησίας τους.

  Γιατι οπως ελεγε ο Θουκιδίδης, η ελευθερία προϋποθέτει γεναιότητα.

  Τους κόβουμε για γεναίους; Μπαααα, pathetic θα τους χαρακήριζε ακόμα και η φίλη μας η Condoleezza

  Φιδιας

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/07/2008 21:28:39

  Debevoise - Plimpton LLP

  "..*Ο μεγαλύτερος, ωστόσο, ντόρος, τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει για την παρουσία της νομικής εταιρείας στο Γκουαντάναμο!

  Οι δικηγόροι της έχουν παραστεί ως νομικοί εκπρόσωποι αιχμαλώτων, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά τους, κι έχουν υποστηρίξει δημόσια ότι οι πελάτες τους έχουν κακοποιηθεί και υποστεί βασανιστήρια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ", (“i-reporter”).

  Εντυπωσιακό;

 9. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/07/2008 23:37:16

  @Anonymous 10:25 pm: "συνομωσία λές;".
  Όχι, φίλε μου. Το αντίθετο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.