#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2008 17:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οι Έλληνες "αναλυτές" και οι αμερικανικές εκλογές

Είναι αστείο που στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, που δεν μπορούμε να μοιράσουμε δυο δικών μας γαϊδουριών άχυρα, έχουμε βαρύγδουπες και δήθεν τεκμηριωμένες απόψεις για τις εκλογές …στην Αμερική. Γράφει η έγκριτη Καθημερινή ότι κάποιο poll του CNN με 1041 ενήλικες δίνει 51% πρόθεση ψήφου στον Ομπάμα έναντι 45% στον Μακέιν.

Πρώτα από όλα, χ...στηκε η φοράδα στ’ αλώνι για την αναμετάδοση των ειδήσεων του CNN από ελληνική εφημερίδα. Δεύτερον, γουστάρω που ασχολούμαστε στην αποικία, τι θέλει να ψηφίσει η μητρόπολη. Τρίτον, τα αμερικανάκια δεν πολυασχολούνται με τις επιθυμίες των Ευρωπαίων, άρα καλοί μου φιλο-Democrats πιείτε τον φραπέ σας και ασχοληθείτε με την ελληνική πολιτική.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει ελληνική πολιτική, υπάρχει ελληνική ανικανότητα, εσωστρέφεια και διαφθορά. Ίσως λοιπόν, για να διασκεδάζουμε την πλήξη μας ασχολούμαστε με την αμερικάνικη πολιτική. Αν είναι έτσι, καλοί φίλοι χρήστες του διαδικτύου, κρατήστε την Καθημερινή για άλλες χρήσεις, και κάντε κλικ στο www.realclearpolitics.com: Πάνω δεξιά έχει τον «μέσο όρο» των polls (Ομπάμα μπροστά 3 μονάδες), λίγο πιο κάτω έχει τα latest polls, θα δείτε και το +7 του CNN), και αριστερά έχει άρθρα και αναλύσεις να έχετε να μιλάτε για ώρες το Σάββατο βράδυ στο ντινέ σας στην ταβέρνα.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 01/08/2008 12:32:21

  Έχεις δίκιο να περιπαίζεις τη γελοιότητα των εγχωρίων "αναλυτών" περί τα αμερικανικά, όμως λίγο πιο πίσω υπάρχει μια πραγματικότητα : οι αμερικανικές εκλογές ΔΥΣΤΥΧΩΣ αφορούν όλο και μεγαλύτερο τμήμα τού Πλανήτη.

  Δες σημειολογικά την φωτογραφία Ομπαμα στα βερολινέζικα πλήθη - σαν να χαιρετούσε το λαό του κι αυτοί να χαιρετούσαν το ηγέτη τους.
  Τι σόϊ εθνική κυριαρχία είναι αυτή ; Θα πήγαινες να στηθείς όρθιος για να ζητωκραυγάσεις οποιονδήποτε ξένο αρχηγό;
  (Παρά την πολιτική αποβλάκωση στην Ελλάδα, στον Σαρκοζί πήγαν 10 νοματαίοι, κι ο άνθρωπος ένοιωσε την ανάγκη να τους τιμήσει χαιρετώντας τους έναν-έναν.)
  Άρα η μάζα νοιώθει από που πηγάζει η ισχύς.

  Αλλά, άντε στο Βερολίνο να δεχθώ ότι υπάρχει η αντιστοιχία με τον JFK.
  Η περιοδεία σε Μ. Ανατολή κ.λπ. αφήνει μια ξεκάθαρη γεύση προεκλογικής εκστρατείας πολιτικού στην ενδοχώρα της πατρίδας του, σαν να πήγε ο Καραμανλής μια περιοδεία Κοζάνη - Φλώρινα - Καστοριά, συναντήθηκε με τους νομαρχαίους, άκουσε τα αιτήματά τους, έταξε 5 είπε και 5 μαλ.κιες και 'δω παν οι άλλοι. Περί αυτού πρόκειται. Η "δημοκρατική" ακόμα Αυτοκρατορία ασχολείται με τις μακρινές επαρχίες της.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/08/2008 13:36:35

  Φυσικά και δεν ασχολούμαι να ζητωκραυγάσω κάποιον ξένο (η δικό μας) αρχηγό. Για δικούς μου προσωπικούς λόγους μπορεί να έχω άποψη για τον μεν ή τον δε υποψήφιο αλλά, πως να το πω, είναι "από άλλο ανέκδοτο".

  Απλά, παρέθεσα μια πηγή με σφαιρικές απόψεις, αναλύσεις και σχόλια, ωστε αν κάποιος θέλει να διαμορφώσει απόψη για τα προεκλογικά των ΗΠΑ, τουλάχιστον να τα βλέπει "πρωτογενώς" και όχι μέσω του ευχολογίου της όποιας δικιάς μας εφημερίδας.

  Ο Ομπάμα απευθύνεται σε αυτούς τους ψηφοφόρους στην χώρα του που έχουν ενοχικά σύνδρομα για την "αρνητική" εικόνα των ΗΠΑ εκτός συνόρων. Απευθύνεται και σε αυτούς που έχουν ενοχικά σύνδρομα που μειώνεται ο πληθυσμός των φαλαινών.

  Σε σημερινό "μεσο όρο" δημοσκοπήσεων προηγείται με 2,9% (έναντι 3% χτές). Το Σάββατο στην ταβέρνα εγώ θα λέω ότι "παίζεται στην επιλογή αντιπροέδρου"

 3. mesas avatar
  mesas 01/08/2008 13:48:07

  archaeopteryx

  πολύ καλά έκανες κι έβαλες ένα τέτοιο λινκ, ακόμα κι οι άνθρωποι της ενημέρωσης ξεχνάνε πολλές φορές από που προέρχονται οι ειδήσεις που τυπώνουν

  ο αντιπρόεδρος θα δείξει 5 πράγματα νομίζω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.