#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2012 18:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οικουμενική κυβέρνηση όλων για αλλαγή του Μνημονίου και ανακούφιση του λαούΑν καταλάβαμε καλά το 32% του ελληνικού λαού είπε ναι στα λεγόμενα μνημονιακά κόμματα, ενώ έδωσαν ένα 68% σε κόμματα που ζητούν -άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο- την έξοδο από το Μνημόνιο. Ασχέτως αν οι Ευρωπαίοι σε όλους τους τόνους λένε ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει έξοδο από το ευρώ. Αν θέλουμε το πιστεύουμε.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι 7 στους 10 Έλληνες ψηφοφόρους ζητούν αλλαγή πολιτικής, όπερ σημαίνει να φύγουμε από το Μνημόνιο που μας καταδυναστεύει. Κι όταν ο λαός λέει κάτι τέτοιο, πρέπει όλοι να υπακούσουν.

Πώς θα γίνει αυτό, αναρωτιούνται όλοι τις τελευταίες ώρες; Μία είναι η λύση. Οι πολιτικοί ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αντιληφθούν ότι η ακυβερνησία δεν οδηγεί πουθενά και να υπακούσουν στην εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός.

Ας σχηματίσουν λοιπόν οικουμενική κυβέρνηση, να πάει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, αν μπορεί να αλλάξει το Μνημόνιο ή να το καταργήσει (αφού έτσι επέλεξε ο λαός, το ξανατονίζουμε) και αφού ηρεμήσει η κατάσταση και ξεκαθαρίσει το τοπίο, τότε πάμε σε εκλογές.

Αν είναι δυνατόν, δε, ας πάνε μαζί ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και ο Βενιζέλος, στη Μέρκελ και τον Ολαντ να τους ζητήσουν να σταματήσει η σκληρή λιτότητα που επιβάλλει το Μνημόνιο.

Γιατί όχι; Αυτό δε ζήτησε ο κόσμος; Ας υποκύψουν λοιπόν όλοι  στη θέλησή του. Κι ας μην αφήνουν τον Τσίπρα μόνο του να ζητά ραντεβού με τον Ολάντ και να αναζητά ευρωπαϊκό προφίλ. τότε θα δούμε και το πραγματικό πολιτικό μπόϊ του κ. Τσίπρα.

Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;

Η λιτότητα έπαψε να είναι δημοφιλής στην Ευρώπη και τον Κόσμο, και έτσι θα επιτραπεί σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση προκύψει, να σώσει την εικόνα της, για να μην καταρρεύσουν όλοι μαζί. Υπάρχουν λοιπόν πολλά που μπορούν να γίνουν και τα έχει πει όλα ο Σαμαράς με το πρόγραμμά του. Αλλά ας μην κολλήσουμε εκεί κι αρχίσει ο Τσίπρας τα ιδεολογικά του και ο Βενιζέλος τα παλαιολιθικά του.

Μια πρώτη κίνηση που θα μπορούσε να γίνει είναι να στριμώξουμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του κ. Παπαδήμου που κερδίζει πολλά από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Υπάρχουν τρόποι που θα μπορούσε η ΕΚΤ να βοηθήσει και να μειωθεί τουλάχιστον κατά €12.5 δισ το χρέος. Θα πρέπει να θυμόμαστε πως παρά τα μεγάλα λόγια για διάσωση, τεράστια ποσά θα δανείζονταν στην Ελλάδα στα επόμενα χρόνια, μόνο και μόνο για να ξοφληθεί η ΕΚΤ. Για αυτό και η Ελλάδα θα κερδίσει πολλά, αν χάνοντας λίγα κέρδη η ΕΚΤ, μπορέσει να μειώσει το χρέος, να μειώσει τα ετήσια επιτόκια, και να παρατείνει τις ωριμάνσεις ομολόγων της, γράφει ο Peter Tchir στο http://www.businessinsider.com/ και συνεχίζει:

Η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναδεί και το όλο  ζήτημα της λιτότητας από την αρχή, με την βοήθεια του Hollande. Αν βοηθήσει και η ΕΚΤ, ακόμη καλύτερα. Τα όποια μέτρα λιτότητας πρέπει να παραταθούν στο μέλλον, και κάτι τέτοιο θα ικανοποιήσει και τους Γερμανούς, (μπορεί να εξευμενίσει  και τις αγορές ομολόγων). Μόνο έτσι θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει και να καταστεί βιώσιμη.

 Με όλα τα παραπάνω, ο ελληνικός λαός κερδίζει. Αυτοί που χάνουν είναι οι μέτοχοι των τραπεζών, αλλά δεν πειράζει. Επίσης, χάνει και η ΕΚΤ, αλλά αυτή θα πρέπει να θυμάται ότι δεν υπάρχει με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος. Έτσι δεν είναι;

Η Γερμανία θα κρατήσει τα προσχήματα, αφού  η λιτότητα θα συνεχίσει να ισχύει, απλά θα αλλάξουν λίγο οι λεπτομέρειες. Το ΔΝΤ δεν χάνει πολλά.

Όλα αυτά δεν λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά της επιτρέπουν να ανασάνει. Η όποια νέα κυβέρνηση θα έχει πετύχει ουκ ολίγα, έτσι ώστε η έξοδος από το ευρώ να μην φαίνεται ως μια ελκυστική επιλογή. Μπορεί να αναβληθεί, και να σχεδιαστεί και καλύτερα.

Κανένας δεν ξέρει το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά μάλλον η χώρα δεν πάει για χρεοκοπία σύντομα.

Ιδού λοιπόν μια λύση για να φύγει η χώρα από το αδιέξοδο. Σε κάθε περίπτωση, οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να κάνουν ότι τους διαμηνύθηκε την Κυριακή. Τελεία και παύλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. pakras avatar
  pakras 09/05/2012 18:51:39

  factorx: βάλτο σε άλλη ανάρτηση αγαπητέ, εδώ δεν ταριάζει

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 09/05/2012 19:02:36

  ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ: Πολύ σωστά τα γράφεις αρθρογράφε. Όλοι πρέπει να ενωθούμε γύρω από αυτό που θέλει ο Ελληνικός λαός. Οι πολιτικοί αρχηγοί να παραμερίσουν τους εγωισμούς τους και να πάψουν να κοιτάνε τα μικρομάγαζα τους. Πρώτα η πατρίδα μας και ο λαός μας.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Χρήστος Δημάρης 09/05/2012 19:39:32

   Η πρόταση του άρθρου δεν τονίζει ότι θα πρέπει όλα τα κόμματα προτού προβούν σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, να εξασφαλίσουν με τους Ευρωπαίους την παραμονή μας στο ευρώ.

   Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι θα μας πουν ότι δεν γίνεται να θέλουμε την παραμονή στο ευρώ και ταυτόχρονα την καταγγελία των όρων της δανειακής σύμβασης μαι τέτοια κυβέρνηση θα ήταν ατελέσφορη και τελικά επικίνδυνη γιατί θα έδινε το άλλοθι σε όσους μέσα στην ΕΕ θέλουν πραγματικά να μας διώξουν από το ευρώ.

   Μια οικουμενική κυβέρνηση, δηλαδή, για να έχει νόημα θα πρέπει να είναι σαν αυτή που ζήτησε ο Σαμαρά να σχηματιστεί κατά την δική του διερευνητική εντολή. Όμως, θυμίζω του είπαν όχι Τσίπρας, Καμμένος, ΚΚΕ, Δημαρ. Επομένως άκυρο. Πάμε για νέες εκλογές με δύο πόλους, με δύο βασικά "κόμματα":

   Το αριστερό μέτωπο της φαντασιακής Ευρώπης που οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ και στο Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο που εγγυάται την σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ.

   Ο ελληνικός λαός σε αυτές τις εκλογές θα έχει να διαλέξει ξεκάθαρα πράγματα. Χωρίς φλου ψευδαισθήσεις τύπου "μνημονίου-αντιμνημονίου"

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/05/2012 19:09:43

  Συγνώμμη κιόλας αλλά είναι τουλάχιστον 38% - 62%. Όσοι ψήφισαν Ντόρα, Μάνο ή Τζήμερο είναι κάργα μνημονιακοί. Κατά τη γνώμη μου και ένα ποσοστό του Κουβέλη θέλει κάποια δανειακή σύμβαση, απλώς όχι αυτή την συγκεκριμένη.

  Αν γίνει δημοψήφισμα πιθανότατα θα επικρατήσουν οι αντιμνημονιακοί αλλά με πενηντα-κάτι και όχι εξήντα-κάτι.

 4. TARAMAS avatar
  TARAMAS 09/05/2012 19:15:47

  Η ερμηνεία του αποτελέσματος των εκλογών σαν απάντηση στο δίλημμα "μνημόνιο - αντιμνημόνιο" πάσχει σοβαρά σε δύο σημεία: 1)Πως μπορεί να αθροιστεί το ποσοστό π.χ. του ΚΚΕ με το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ, όταν τα δύο κόμματα έχουν τόσο διαφορετικές φιλοσοφίες για το τι σημαίνει Όχι στο μνημόνιο 2) Καμία εναλλακτική λύση στο μνημόνιο δεν παρουσιάστηκε. Το να λες "θα ξαναφέρω τους μισθούς στα επίπεδα του 2009" ή "θα επιστρέψω το χαράτσι" δεν είναι απάντηση στο πρόβλημα χρέους, ελλείμματος και ανταγωνιστικότητας - ισοζυγίου πληρωμών της χώρας. Είναι εξαγγελία ότι θα θεραπεύσεις τον καρκίνο, θα σκοτώσεις τα μικρόβια και θα φέρεις επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία. Καλύτερα να το ρίξουμε στις προσευχές να μας σώσει ο Θεός της Ελλάδας, πιο σοβαρό σχέδιο είναι αυτό.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ TARAMAS 09/05/2012 19:44:43

   Το δίλημμα των εκλογών της 6/5/2012 ήταν: Λαϊκισμός ("αντινημόνιο") έναντι πραγματικότητας με προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης προς το αναπτυξιακότερο ("μνημόνιο" με προσπάθεια τροποποιήσεων της πολιτικής του εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου και των συσχετισμών των ευρωπαϊκών δυνάμεων). Νίκησε ο λαϊκισμός κατά μεγάλο μέρος.

   Το δίλημμα των νέων εκλογών του καλοκαιριού θα είναι:

   Αριστερή "τσίπρια" συσπείρωση της φαντασιακής Ευρώπης που οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ

   έναντι

   Ευρωπαϊκού Κεντροδεξιού Μετώπου που εγγυάται την σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή στο ευρώ.

 5. leleki avatar
  leleki 09/05/2012 19:20:42

  Τα δύο κόμματα του Μνημονίου έχουν δεσμευθεί με τις υπογραφές τών αρχηγών τους πως δεν θα ακολουθήσουν καμμία άλλη πολιτική πλήν των προβλέψεων των συμβάσεων με το ΔΝΤ και την Τρόικα.

  Για να προχωρήσει μια οικουμενική κυβέρνηση που θα καταγγέλει το Μνημόνιο, σύμφωνα με την βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές της Κυριακής ή θα πρέπει αυτοί να ανακαλέσουν τις υπογραφές που τους δεσμεύουν ή να παραχωρήσουν την θέση τους σε άλλους που δεν υπόκεινται σε τέτοιες ασφυκτικές προσωπικές δεσμεύσεις.

  Η προσπάθεια συγκρότησης οικουμενικής κυβερνήσεως , όσο παραμένουν ενεργές αυτές οι δεσμεύσεις , είναι αδιέξοδη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως αντιμνημονιακών δυνάμεων.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ leleki 09/05/2012 19:46:21

   πορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως προεργασία προεκλογικής (για τις νέες εκλογές) συσπείρωσης των "αντιμνημονιακών" δυνάμεων.

   • leleki avatar
    leleki @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 09/05/2012 19:50:30

    Μάλλον ως χοντροκομμένη παγίδα εις βάρος των αντιμνημονιακών δυνάμεων από τους εντολοδόχους της Μέρκελ , θα έλεγα.

    Δηλαδή , θα προσπαθήσουν αφ΄ενος να κερδίσουν χρόνο για να συνέλθουν από το σοκ της Κυριακής και να υπονομεύσουν , μέσω της οικουμενικής και σε συνεργασία με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ , την αξιοπιστία και τις ικανότητες των αντιμνημονιακών.

 6. pakras avatar
  pakras 09/05/2012 19:28:54

  Πρώτα η πατρίδα μας,αυτο γραφεις και πιος πατριωτης δεν ειναι κοντα σε αυτα που πιστευεις.Ομως δεν ειναι λιγοι αυτοι που βλεπουν τα πραγματα μεσα απο τα μικρο κομματικα τους ματια και αυτους δεν ειναι ευκολο να φερει καποιος κοντα του.Ετσι παλι το κοστος θα το παρει η παραταξη που παντα βγαζει τα καστανα απο την φωτια και παντα αυτη πληρωνει το κοστος.

  • Ted avatar
   Ted @ pakras 09/05/2012 20:54:14

   Και ποιά είναι αυτή;

 7. S avatar
  S 09/05/2012 19:33:42

  Ο ΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;; Η ΝΤΟΡΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;; Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;; Ο ΚΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ ΤΩΡΑ...);;; Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

 8. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 09/05/2012 19:35:20

  http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5815:euro-litotita&catid=96:2010-06-04-22-41-29&Itemid=290 ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

 9. elli avatar
  elli 09/05/2012 20:05:09

  Συμφωνώ απόλυτα factorX! Ας μην κοιτάει ο ένας αρχηγός πως θα φάει ψήφους ή πως θα ρίξει λάσπη στον άλλο και ας κάνουν ότι επιτάσσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Πρέπει να γίνεται αυτό που θέλει η πλειοψηφία, ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν μας αρέσει ή δεν είναι στα μέτρα μας. Αν το 68 τοις εκατό δεν θέλει μνημόνιο, αυτό πρέπει να γίνει, αν σεβόμαστε ακόμα τις δημοκρατικές διαδικασίες που εμείς οι ίδιοι έχουμε φτιάξει!

 10. pakras avatar
  pakras 09/05/2012 21:06:39

  δεξια ειναι Ted πια αλλη?

 11. nikos avatar
  nikos 09/05/2012 21:24:12

  ΚΑΚΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ".
  ΑΡΚΕΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΣΥΝΗΘΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ, ΛΟΓΩ ΦΟΒΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΕΦΥΣΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
  ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Ο ΔΙΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΘΗΚΕ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΡ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ. ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΙΑ ΟΤΙ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΗΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ [ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ].
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!

 12. nikos avatar
  nikos 09/05/2012 21:43:09

  Καθίστε και μάθετε την διαφορά φιλελεύθερου με νεοφιλελεύθερου, κατανοήστε ποιος αντιπροσωπεύει τι και μετά κάντε πολιτικό σχόλιο.

 13. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/05/2012 22:01:37

  Μου φαίνεται ότι τα έχουμε μπερδέψει εντελώς! Στις δημοκρατίες λειτουργούμε με τον κανόνα της πλειοψηφίας . Κυβερνά (άν θέλει και αν μπορει) παίρνει τις αποφάσεις και παίρνει και τις ευθύνες. Η μειοψηφία δεν έχει καμμία απολύτως υποχρέωση να συμφωνήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες της ας πούμε "πλειοψηφίας". Η μειοψηφία οφείλει να υπακούσει στις αποφάσεις και δικαιούται να διατηρήσει και να παλέψει για τις απόψεις της.
  Το πρόβλημα μας είναι ότι υπάρχουν διαφόρων ειδών πλειοψηφίες και σε διαφορεικούς άξονες "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" "δεξιά -αριστερά" "ευρώ-δραχμή"

 14. Φίλαθλος avatar
  Φίλαθλος 09/05/2012 23:32:36

  Αυτοί που υποστηρίζουν το μνημόνιο με πάθος μοιάζουν με ένα πατέρα - χρόνια αρχηγό της οικογένειας που με τα λάθη του στη διαχείριση της οικογενειακής επιχειρησης και των οικονομικών της οικογένειας για τη δική του καλοπέραση, κατάφερε να χρωστάει στις τράπεζες και να κινδυνεύει η επιχείρηση και το σπίτι της οικογένειας.

  Ο ίδιος εξακολουθεί να θέλει να καλοπερνάει αλλά απαιτεί απο τα παιδιά και τη γυναίκα του θυσίες και στερήσεις για να εξοφληθούν τα δάνεικά.

  Πίσω απο τα μνημονιακά κόμματα μικρά και μεγάλα κρύβεται η Ελληνική και διεθνής ελίτ που θέλει να εξακολουθεί να καλοπερνάει φορτώνοντας το λογαριασμό στο λαό που μπορεί να έχει πολλά ελαττώματα , αλλά βλάκας δεν είναι και το έχει καταλάβει.
  Τα διλήμματα μέσα ή έξω απο την ευρώπη , ευρώ ή δραχμή , μνημόνιο ή χρεοκοπία είναι ψεύτικα , πλαστά και εικονικά και ο λαός και αυτό το έχει καταλάβει.
  Τα πολιτικά κόμματα ή θα κάνουν την υπέρβαση και θα συνταχθούν με το λαό ενάντια στους χρόνια φίλους , κολλητούς και χρηματοδότες τους κατανέμοντας τα βάρη της ανάπτυξης εκεί που πρέπει, ή θα απαξιώνονται συνέχεια.

  Αυτό το σταυρό σηκώνει κι ο καημένος ο Αντώνης που η φαντασία του λέει με το λαό αλλά η λογική και το περιβάλλον που ζει τον προσγειώνει στον Ψυχάρη.

 15. AX ELLADA MOY avatar
  AX ELLADA MOY 10/05/2012 01:03:14

  62% epsifisan oxi sto Mnimonio Bravo.Erotisi??????????
  Giati den Vienoun stous Dromous Diadilosi na fonaxoun to dikio tous ,va fonaxousn den theloune to mnimonio ,den theloume ta lefta sas, tha Zisoume exo apo tin Europi;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 16. Θανάσης Κ. avatar
  Θανάσης Κ. 10/05/2012 09:27:01

  Για να υπάρξει συνεργασία οποιασδήποτε μορφής, θα πρέπει να υπάρχει ένας κοινός τόπος ως προς το τι πρέπει να γίνει. Εντάξει, όλοι συμφωνούν ότι οι όροι του μνημονίου πρέπει να αλλάξουν. Ωστόσο οι μισοί (ΣΥΡΙΖΑ, Καμμένος, κλπ.) λένε ότι αυτό θα πρέπει να καταγγελθεί, ξεχνώντας ότι εκτός από δικαιώματα έχει και υποχρεώσεις, δείχνοντας ότι επιθυμούν να κρατήσουν τα δικαιώματα (οικονομική στήριξη) αλλά να μην κρατήσουν τις υποχρεώσεις. Και εγώ θα το ήθελα αυτό. Γίνεται όμως;;;; Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα μας πούνε ναι σε μια τέτοια απαίτηση;;; Επιπλέον υπάρχουν μία ολόκληρη σειρά από ζητήματα ουσιαστικής πολιτικής, στα οποία επίσης δεν υπάρχει συμφωνία. Χαρακτηριστικά αναφέρω την απελευθέρωση των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης . Πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία και συνεργασία;; Σε ποιούς όρους και προϋποθέσεις;;; Η κάθε συνεργασία στηρίζεται σε συμβιβασμούς. Βλέπεται τον Αλέξη και τον Καμμένο πρόθυμους να κάνουν οποιοδήποτε συμβιβασμό;;; Πιστεύουν ότι είναι "καβάλα στο άλογο" και πορεύονται αναλόγως, με αξιοσημείωτο κομμάτι του λαού να ακολουθεί. Χωρίς να βλέπει όμως τον γκρεμό (έξοδος από την Ευρωζώνη) ο οποίος είναι μπροστά....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.