#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 11:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας η ΕλλάδαΑφού έκλεισε όπως όπως η υπόθεση της Siemens, πρόστιμα δεν ανακοινώθηκαν, κυρώσεις δεν υπήρξαν και οι μίζες αναζητούνται, τώρα ο κ. Χρυσοχοϊδης πήγε στο Βερολίνο για να κλείσει συμφωνίες με γερμανικές εταιρείες. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε τι είπαν ο κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ. Η Ελλάδα απλόχερα ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί τους Γερμανούς σε όλα τα επίπεδα. Στα οδικά έργα, την ενέργεια, τα ακίνητα, τις τηλεπικοινωνίες και όπου αλλού υπάρχουν ευκαιρίες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις: Στις συναντήσεις αυτές συμφωνήθηκαν οι εξής πέντε δράσεις, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2011:
-Εξειδίκευση της πρότασης του κ. Σόιμπλε για ελληνογερμανική συμμαχία από την Ελληνική Κυβέρνηση και διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραγωγή και εξαγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, από την Ελλάδα προς τη Γερμανία .

-Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας (KFW) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και να υποβάλουν λύσεις και τεχνικές προτάσεις για τη σκοπιμότητα και το περιεχόμενο της δημιουργίας Επενδυτικής-Αναπτυξιακής Τράπεζας στην Ελλάδα, στο πρότυπο της Γερμανικής Επενδυτικής Τράπεζας.

-Δημιουργία μικτής ομάδας Ελλήνων και Γερμανών Επενδυτών και Τεχνικών Συμβούλων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχάνων, με στόχο την καταγραφή και ανάδειξη οικονομικών ευκαιριών για την προσέλκυση μεγάλων γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

-Επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομίας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιπ Ρέσλερ, το Φθινόπωρο στην Ελλάδα, με μεγάλη αντιπροσωπεία Γερμανών επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού, της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, και ταυτόχρονα δημιουργία ομάδας εμπειρογνωμόνων των 2 υπουργείων με στόχο την καταγραφή και αξιοποίηση των ευκαιριών στον συγκεκριμένο τομέα.

-Δημιουργία κοινής ομάδας εργασίας μεταξύ του Γερμανικού Συνδέσμου Χονδρικού Εμπορίου, Εξωτερικού Εμπορίου και Υπηρεσιών, και των 3 Ελληνικών Συνδέσμων Εξαγωγέων, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη γερμανική αγορά και ταυτόχρονα την από κοινού ελληνογερμανική οικονομική «διείσδυση» σε τρίτες χώρες.

Περήφανος ο κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πολλές γερμανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα

Άρα, να συνάγουμε εμείς το συμπέρασμα ότι οι Γερμανοί πήραν αυτό που ήθελαν. Να μας κάνουν προτεκτοράτο και να συλήσουν στο οικονομικό πτώμα της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parsifal avatar
  parsifal 22/07/2011 12:00:42

  Δηλαδή πότε ηταν διαφορετικά ? Ο ΟΤΕ τι ηταν ? Το γεγονός οτι για τριάντα - σαράντα χρόνια ελυμαίνοντο τον πλούτο της χώρας συμμορίες συνδικαλιστών και κομματανθρώπων σήμαινε ριζικά αλλο καθεστώς και "εθνικό ελεγχο" του οικονομικού μας δυναμικού ?
  Με τι προσόντα μπορούμε να κάνωμε διαφορετικά ? Με οικοδομές, επιπλα κουζίνας, τηλεπερσόννες, γκαρσόνια και μπαργούμεν, φαγάδικα, σουβλατζίδικα και καφενεία ανά 20 μέτρα και στρατιές δικηγόρων, ημιεγγράματων μηχανικών και ιατρών ?
  "Τις τραγωδίες η τις κωμωδίες που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση θα τις γράψουν ισως αλλοι. Εμένα μου ερχεται στον νού η τετριμμένη αλλά πάντα επίκαιρη ευθύβολη θυμοσοφία : οπως στρώνει καθένας, ετσι και κοιμάται".
  Απο το επίμετρο στην Θεωρία του πολέμου, ο Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος, Π. Κονδύλης

 2. Περίεργος avatar
  Περίεργος 22/07/2011 12:04:57

  Με τον συγκεκριμένο προθυπουργό..... είναι καλή εξέλιξη!!!

 3. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 22/07/2011 12:07:14

  Τι γκαντεμοχώρα! Οι αμερικανοί μας δε τη θέλουν ως 51η πολιτεία αν και τους την προσφέρουν, αλλά μόνο ως προτεκτοράτο. Οι Γερμανοί ενώ μπορούσαν να την κάνουν μπούντες-λάντ δεν τη θέλουν και την προτιμούν περιφερειακή γκάου ...
  Όσο για τις ελληνικές ελίτ. Σαμ τι Χανς!
  Κι ο ελληνικός λαός; Τα μπάνια του ...

 4. Aggelos avatar
  Aggelos 22/07/2011 12:12:03

  οι δρομοι να γινουν,,δουλειες να υπαρχουν,,..

  αυτα θελουμε..

  τωρα το να ειμαστε αντιδραστικοι σε όλα,,δεν εχει νοημα..

  θα δουμε,,

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 22/07/2011 12:52:03

  Ό,τι να'ναι...

 6. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 22/07/2011 13:21:40

  Ρε Γιωργάκη γιατί να είμαστε οικονομικό προτεκτοράτο της Γερμανίας και να μην είμαστε η ίδια η Γερμανία; Ξέρεις πως θα ήταν αυτός ο τόπος αν τον κυβερνούσαν οι Γερμανοί; Ένας επίγειος παράδεισος!!! Και επειδή κάθε δουλειά πρέπει να γίνεται σωστά γι αυτό προτείνω να παραδοθούμε στους Γερμανούς. Να τους φωνάξουμε και να τους πουμε να κυβερνήσουν αυτοί αντί για μας!!!

  • dinodamo avatar
   dinodamo @ Χρήστος Δημάρης 23/07/2011 00:59:56

   Ναι αλλα τα κομματοσκυλα πως θα επιβιωσουν με γερμανους?Θα καταρευσει το greek dream με το οποιο γαλουχησαμε γενιες και γενιες.

 7. Aggelos avatar
  Aggelos 22/07/2011 13:52:50

  "Ό,τι να’ναι…"


  πρωτα ειμαστε ελληνες και μετα κομματα..


  θα δουμε,,

  μεχρι στιγμης νομιζω οτι ειναι παλι προσωρινο,,σχεδιο,,και οχι ευρωπαικο,το οποιο ισως να ερθει κατα το Σεπτεμβρη..

  θα βγαινουν σιγα σιγα τα στοιχεια..


  αλλα μερικοι εδω μεσα,κατηγορουν οτιδηποτε μπορει ισως να γινει,,δρομοι?τρωει ο μπομπολας,..

  αν βγαλουν καποιοι τις κομματικες παρωπιδες..

 8. dimrous avatar
  dimrous 22/07/2011 15:24:27

  Οι συμφωνηθείσες κοινές δράσεις δεν προϊδεάζουν από μόνες τους για κάτι κακό. Αντίθετα είναι πλέον του δέοντος επιβεβλημμένο ένα "συγύρισμα" σε αυτό το ξέφραγο αμπέλι και οι Γερμανοί είναι οι πλέον κατάλληλοι για αυτό αφού έχει πολλαπλώς αποδειχθεί ότι ο ντόπιος αφρικανικός πληθυσμός είναι, η ορθώτερα τον έχουν κάνει παντελώς ακατάλληλο για να διαχειρισθεί σωστά τον πλούτο αυτής της χώρας.

 9. giatros avatar
  giatros 22/07/2011 20:08:56

  NA ΠΩ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ?
  ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΑ BRANDS ΟΠΩΣ COCA COLA,MICROSOFT ΚΛΠ. ΚΑΙ ΓΡΑΦΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΣ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ MANAGER TΗΣ ΜΑΝΤΟΝΑ Η ΔΕΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ D.S.C. ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ BRAND ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ,ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣ, ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ Π.Χ. ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ
  ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
  Ε?
  ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΓΚΑ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΟΙΒΗ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ 10 ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ (ΜΑΝΤΟΝΑ,ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ,ΝΤΕ ΝΙΡΟ,ΜΠΙΓΙΟΝΣΕ,ΟΒΑΜΑ!) ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΕΙ 30΄΄ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΛΟΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΕΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ.
  Ε?

 10. Monemvasia avatar
  Monemvasia 22/07/2011 20:18:16

  Η Ελλάδα υποφέρει από νοοτροπίες όπως του συντάκτη του άρθρου. Ο λαϊκισμός του εθνικισμού κατά το αντίστοιχο του λαϊκισμού της Αριστεράς. Κι όταν αυτά ζευγαρώνουν γεννιούνται βρικόλακες.
  Θεωρώ πως αυτοί που οδύρονται λόγω της καθόδου των Γερμανών είναι οι βρικόλακες, αυτοί οι γόνοι της νεκρόφιλης αυτής συνουσίας.
  Ο Parsifal περιγράφει τους χαρακτήρες στο πάρτι της συνουσίας.
  Η μόνη ελπίδα της Ελλάδος είναι η Γερμανία.
  Οι βρικόλακες, δηλαδή οι "δημοκράτες", "συνδικαλιστές", "δημόσιοι υπάλληλοι", "δικαστές", "κρατικές Αρχές", "επιχειρηματίες", "πολιτικοί" δύναται να καταδικαστούν και να ακυρωθούν μόνο αν χάσουν τη διεστραμμένη εξουσία που έχουν σφετεριστεί "ελέω Λαού και Δημοκρατίας" ή ελέω πατριωτισμού και εθνικής υπερηφάνειας…
  Αφού δεν υπάρχουν σήμερα γκιλοτίνες, η μόνη λύση είναι οι Γερμανοί.

  Κι ένα τεχνοκρατικό παράδειγμα: Ο ΟΤΕ με την εξέλιξη των τεχνικών επικοινωνίας και με το σημερινό διοικητικό καθεστώς θα κλείσει σε προοπτική 20 χρόνων.
  Η μόνη λύση είναι οι Γερμανοί.

 11. parsifal avatar
  parsifal 23/07/2011 00:23:25

  Δυστυχώς ολα αρχισαν με την αποφράδα "3η Σεπτέμβρη" οχι του ΠΑΣΟΚ, την γνήσια του "στρατηγού" - κατσαπλιά Μακρυγιάννη.
  Εάν είχαν αφήσει τότε τους Γερμανούς να φτιάξουν ΚΡΑΤΟΣ, αντί να επιβληθεί η "συνταγματική" μοναρχία, στην ουσία η θριαμβευτική αποκατάσταση της κατακερματισμένης κοινωνίας των οπλαρχηγών, κατσαπλιάδων και αρχηγών φατριών η Ελλάδα δεν θα είχε ΤΩΡΑ ανάγκη τους Γερμανούς.
  Η απαρχή του πελατειακού κράτους, της αναρριχήσεως στην εξουσία των κάθε λογής αθλιων αστοιχείωτων, οπισθοδρομικών, λαικιστών κομματανθρώπων είναι ΤΟΤΕ...
  Ποτέ δεν είναι αργά ! Θα πονέσωμε, αλλά ισως αλλάξωμε.
  "Η Ιστορία ανοίγει τον δρόμο της μέσα απο απο ερείπια αυτοκρατοριών, συντρίβοντας γενιές..." ( F.Engels, Η Τουρκία στην Ευρώπη)

 12. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/07/2011 19:29:15

  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΓΙΑ ΣΑΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ . ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΘΙΑΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΤΡΩΤΑ ΤΟΥ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.