07/07/2009 23:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οικονομία: «Βλέποντας και κάνοντας» μέχρι τον ΟκτώβριοΕπιτακτικά μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, ζήτησε από τον Γ. Παπαθανασίου ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, Χ. Αλμούνια, προκειμένου η ελληνική οικονομία να μην μπει σε τούνελ χωρίς τέλος. Από την πλευρά της η Ελλάδα πάει με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» μέχρι τον Οκτώβριο όπου και θα αποφασιστεί (όπως γράψαμε χθες) αν θα ζητηθεί παράταση ενός ή και δύο ετών προκειμένου να πετύχουμε έλλειμμα κάτω από 3%.

Στο τέλος εκείνου του μήνα η Ελλάδα θα καταθέσει στην Κομισιόν το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σταθερότητας όπου θα κριθεί εν πολλοίς η πορεία της οικονομίας. Τότε θα υπάρχουν στοιχεία για την πτώση του τουρισμού, θα φανεί αν οι ιδιοκτήτες ακινήτων «τσίμπησαν» και πληρώσουν για τους ημιυπαίθριους, ενώ θα υπάρχουν και άλλα αυξημένα έσοδα από τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα. Ο κ. Παπαθανασίου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της παράτασης με την ελπίδα η απόκλιση από τα όσα ζητά η Κομισιόν δεν θα είναι μεγάλη.

 Πάντως, τα πρώτα μέτρα άρχισαν ήδη να μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης. Η Φ. Πετραλιά ανακοίνωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί στη δημοσιότητα η... λίστα του Σίντλερ, δηλαδή η «πετσοκομμένη» λίστα με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Όποιος βγει από τη λίστα θα χάσει χονδρικά περί τα 200-30 ευρώ από το μισθό του, θα δουλέψει καμιά 10ρια χρόνια περισσότερο ενώ θα έχει απώλειες και στη σύνταξή του.

 Από τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα που ετοιμάζονται είναι η δημιουργία νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των συνταγών φαρμάκων και των προμηθειών στα νοσοκομεία, ο ηλεκτρονικός έλεγχος των τιμολογίων ώστε να μην υπάρχουν πλαστά και φυσικά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

 Προς το παρόν ούτε λόγος για νέα φορολογικά μέτρα όπως τα τεκμήρια ή άλλες ρυθμίσεις στα σπίτια, όπως για παράδειγμα η “νομιμοποίηση” παταριών, σοφιτών κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 07/07/2009 23:58:15

  Να δουμε τι θα γινει με τις μεταχρονολογημενες επιταγες,που ληγουν τον Νοεμβριο.Και πως θα καταφερουν να κρατησουν την ζητηση,οταν περιοριζουν τα παντα.

 2. SKAIs avatar
  SKAIs 08/07/2009 00:54:50

  Φάκτορα μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Ο Αλμούνια δεν μας τρώει άλλο και ο Παπαθανασίου είναι όλο εκπλήξεις!

 3. mareli avatar
  mareli 08/07/2009 01:49:09

  Για σκεφτείτε... 25 χρόνια χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ και τα ηλεκτρονικα συστήματα καταγραφής-ελέγχου συνταγών-προμηθειών-τιμολογίων ΤΩΡΑ δημιουργούνται!!! Φυσιολογικό αν δει κανείς το αντίγραφο του 1999 για την καταγραφή των χρηματοδοτήσεων του ΠΑΣΟΚ... ΠΑΣΟΚ και ΚΡΑΤΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ!!!

 4. οκτώ avatar
  οκτώ 08/07/2009 23:10:15

  Απλούστατα δεν θα μπορέσουν.
  Όσο ρευστό κυκλοφορεί στην αγορά προορίζεται για αποπληρωμές δανείων και φορολογία, για όλες τις άλλες υποχρεώσεις υπάρχει το "άυλο χρήμα".
  Ηδη από το πρώτο πεντάμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν το σύνολο των ακάλυπτων του προηγούμενου έτους. Χωρίς να υπολογίζει κανείς αυτές που βρίσκονται στα συρτάρια και με τα χίλια παρακάλια δεν σφραγίζονται στις τράπεζες.

  Αφού στηρίξαμε την οικονομική μας ανάπτυξη στα τραπεζικά δάνεια περιμέναμε κάποιου είδους happy end ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.