#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/01/2013 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγούν την μεσαία τάξη στα άκρα...Λένε πολλοί πως δεν έχουν σημασία οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι και συμπληρώνουν πως οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Είναι αδιανόητο να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι άνθρωποι. Τι γίνεται όμως όταν υποφέρουν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί; Για την ακρίβεια, τι γίνεται όταν οι αριθμοί μας λένε αμείλικτοι πως αυτή την στιγμή, στην χώρα μας συντελείται ένα απίστευτο έγκλημα σε βάρος ενός κομματιού της κοινωνίας (του πιο αδύναμου) με σκοπό την επιβίωση ενός άλλου κομματιού (του πιο ευνοημένου) και αυτό το έγκλημα, οδηγεί στην εξαφάνιση μέσω της υπερφορολόγησης, μιας ολόκληρης τάξης ανθρώπων (της μεσαίας τάξης), της μόνης που θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα καινούριο ξεκίνημα για την χώρα;

Γράψαμε κι αλλού, πως τα νούμερα και οι αριθμοί των δημόσιων οικονομικών ίσως να πηγαίνουν καλά. Μπορεί να οδεύουμε προς πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό είναι θετικό, δεν μας λύνει όμως το κοινωνικό πρόβλημα. Είμαστε στο σημείο που θα πρέπει να μπουν προτεραιότητες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι:

1.500.000 χιλιάδες άνεργοι, από τους οποίους οι μισοί και παραπάνω νέοι έως 25 ετών.

Κοντά στα 4.000.000 ανασφάλιστοι συνολικά, από τους οποίους το 1.000.000 παιδιά.

30% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας.

250.000 συνάνθρωποί μας σιτίζονται σε συσσίτια, ενώ μονάχα στην Αθήνα καταγράφονται 25.000 άστεγοι.

440.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με προφανή κίνδυνο υποσιτισμού και αποστέρησης άλλων θεμελιωδών για την υγεία τους ανέσεων (θέρμανση, υγειονομική φροντίδα, ψυχαγωγία, κλπ) (έκθεση UNICEF για την Ελλάδα 2012).

Τα νούμερα αυτά αποτυπώνουν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενα, καθώς συνεχίζεται η φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών της, μέσω της υπερφορολόγησης τόσο με άμεσους όσο και με έμμεσους τρόπους.

Η άλλοτε «ραχοκοκαλιά» της χώρας, η μεσαία τάξη της, οδηγείται ταχύτατα στην εξαθλίωση και την φτώχεια, και παράλληλα, εξωθείται προς τα άκρα του πολιτικού φάσματος. Η αύξηση των ανείσπρακτων οφειλών προς το δημόσιο κατά 1,1 δις ευρώ τον μήνα, δείχνει πως η φοροδοτική ικανότητα του κόσμου έχει χτυπήσει «ταβάνι» και οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση, όχι μονάχα δεν θα αποφέρει νέα έσοδα αλλά θα επιταχύνει γεωμετρικά την διαφαινόμενη κοινωνική έκρηξη.

Δίπλα σε αυτή την κατάσταση και αντιμέτωπος με αυτά τα αποκαλυπτικά νούμερα, στέκεται ανέγγιχτος και θάλλων ο βαθύς πυρήνας του δημόσιου τομέα και οι συντεχνίες του. Μάλιστα, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, φαίνεται πως η κατακρεούργηση της μεσαίας τάξης, λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο για την διατήρηση αυτού του αχόρταγου Λεβιάθαν που καταδυναστεύει την οικονομική ζωή του τόπου.

Οι πρόσφατες απεργίες στα ΜΜΜ από συντεχνίες που απαιτούν ξεδιάντροπα να μην υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, η «διακριτική» μεταχείριση των («πιο ίσων») υπαλλήλων της Βουλής, η πεισματική άρνηση οποιασδήποτε απόλυσης (ακόμη και εγκληματιών!) από το δημόσιο, η ανάλγητη απαίτηση από προνομιούχες τάξεις κρατικών υπαλλήλων συνέχισης της εκπλήρωσης από το κράτος συμβατικών υποχρεώσεων (πρόωρη συνταξιοδότηση, τρελά εφάπαξ, υψηλές συντάξεις, υψηλές αντιμισθίες, κλπ), που είχαν αναληφθεί αφρόνως και χαριστικώς σε εποχές παχιών αγελάδων, οδηγούν μαθηματικά την κοινωνία στον διχασμό και την χώρα σε περιπέτειες.

Ειδικά, όταν όλες αυτές οι εξόχως άδικες στην παρούσα κατάσταση παροχές, προβλέπεται πια να χρηματοδοτούνται από το υστέρημα των (άλλοτε) νοικοκυραίων, μέσω της αβάσταχτης έμμεσης και άμεσης φορολογίας και του άγριου χαρατσώματος του ιδιωτικού τομέα.

Δεν είναι δυνατόν το κράτος να αυξάνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αφήνοντας πολλές οικογένειες στο έλεος του ψύχους για να εισπράξει 0,5 ή 1 δις ευρώ επιπλέον (που δεν θα τα εισπράξει τελικά!), την ίδια στιγμή που επιχορηγεί τα «ευγενή» ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με 570 και 540 εκατομμύρια αντίστοιχα (σύνολο: 1,1 δις περίπου) για να απολαμβάνουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι τις παχυλότατες (και αδικαιολόγητες από τις ασφαλιστικές τους εισφορές) συντάξεις τους!

Όπως δεν είναι δυνατόν να εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβά συνταξιούχους 40 και 45 ετών(!), δημόσιους υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο εργασίας, συντάξεις αγάμων θυγατέρων, μισθούς 3.000 ευρώ στους (πενταπλάσιους από άλλες χώρες) νεροκουβαλητές της Βουλής, τα αναδρομικά των δικαστικών και των εθνοπατέρων μας (που οι ίδιοι επιδίκασαν στους εαυτούς τους!), τις στρατιές των συμβούλων και παρατρεχάμενων των υπουργών και των γραμματέων (ειδικών και γενικών) και τεράστιες αντιμισθίες στα στελέχη και τα μέλη των ΔΣ των κρατικών επιχειρήσεων και οργανισμών, ακόμη και αυτών που δεν έχουν πια κανένα αντικείμενο εργασίας, την ίδια ώρα που αδυνατούμε να προσφέρουμε στέγη και τροφή στους ανέστιους και πεινασμένους, ένα πιάτο καλό φαγητό στα παιδιά των σχολείων μας που υποσιτίζονται, φθηνή θέρμανση στις φτωχές οικογένειες που τουρτουρίζουν στο κρύο.

Δεν είναι δυνατόν οι μέσοι μισθοί στις ΔΕΥΑ (και των άλλων δημοτικών επιχειρήσεων) ανά την χώρα να ανέρχονται στα 2.000 ευρώ καθαρά, την ίδια ώρα που δεν μπορούμε να δώσουμε το ελάχιστο έστω επίδομα ανεργίας σε όσους αυτοαπασχολούμενους έκλεισαν τις δουλειές τους κι έμειναν στο έλεος του Θεού, νεόφτωχοι και ανασφάλιστοι συνάμα, επειδή λέει υπάρχουν ειδικές συμβάσεις εργασίας που υπεγράφησαν χαριστικά όταν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές.

Δεν γίνεται να τινάζονται στον αέρα όλες οι εργασιακές συμβάσεις και συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα και να παραμένουν σε ισχύ αδιαπραγμάτευτες και ανέγγιχτες οι περισσότερες κομματικές συμβάσεις και τα προνόμια του βαθέως κράτους των διαχρονικών «πελατών» και «συνεταίρων» του πολιτικού συστήματος.

Η συνέχιση αυτής της άδικης και απάνθρωπης κατάστασης, θα οδηγήσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην κατάρρευση και την μεσαία τάξη σούμπιτη στα άκρα.

Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα ατιμώρητα να διαμελίζει τις σάρκες του ενός κομματιού της κοινωνίας για να «θρέψει» με αυτές το άλλο, το ευνοημένο της κομμάτι, χωρίς να υπάρξει κοινωνική αναταραχή και βαθύς λαϊκός διχασμός.

Ένα διχασμός που θα οδηγήσει σε κοινωνική ανυπακοή αρχικά, σε στάση ιδιωτικών πληρωμών στην συνέχεια (σχεδόν έχει γίνει πράξη) και σε ανατροπή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος μέσα σε μια γενικευμένη απαξία και αποστροφή του λαού εναντίον του.

Γιατί δεν υπάρχει χειρότερη πολιτική, από την εκτεταμένη ανατροπή του αισθήματος δικαίου ολόκληρης της κοινωνίας, πράγμα που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην καταρράκωση κάθε έννοιας συνοχής και ηθικού που της έχει τυχόν απομείνει.

Akenaton

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αργατεία avatar
  αργατεία 23/01/2013 12:08:13

  όνειδος!!! τίποτα άλλο, προς το παρόν....

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/01/2013 12:23:31

  ΠΕΣΤΑ φίλε Akenaton,φώναξέ τα δυνατά,νά φτάσουν στ' αὐτιά αὐτῶν πού πρέπει ἐπιτέλους!
  Τί σκέφτεται,τί ἀντιλαμβάνεται ὁ κ.Σαμαρᾶς ὅταν ὁμιλεῖ γιά ἐξάλειψη τῶν κοινωνικῶν ἀδικιῶν; Ὅλα αὐτά δέν τοῦ τά λέει κάποιος,δέν τά βλέπει,τόσο πολύ τοῦ τά κρύβουν,βέν βγῆκε ἀπό τά σπλάγχνα αὐτῆς τῆς κοινωνίας αὐτός;
  Μέ τό κόψιμο τοῦ ἀφορολογήτου γιά τά παιδιά,μέ τό κόψιμο τῶν κοινωνικῶν ἐπιδομάτων ἀπό τά 26000εὐρώ καί πάνω,κι ἄς ἔχει κάποιος 15 παιδιά,διόρθωσε τίς ἀδικίες πού ὑπάρχουν στήν κοινωνία καί νομίζει ὅτι καθάρισε; Τό φορολογικό σύστημα μόνο ἦταν στρεβλό-τό ἀποστρέβλωσε- καί ἀποκαταστάθηκαν οἱ ἀδικίες;
  Ἀπογοήτευση,δυστυχῶς!

  • Nike avatar
   Nike @ Κυθήριος 23/01/2013 17:20:55

   "δέν βγῆκε ἀπό τά σπλάγχνα αὐτῆς τῆς κοινωνίας αὐτός;'

   Πλάκα μας κα΄νεις, αγαπητέ Κυθήριε;

   Μεγαλοαστός και πολυεκατομμυριούχος είναι ο άνθρωπος, "από κούνια"!!! Σαν τον ΓΑΠ κι αυτός. Αμερικανικού Κολέγιου Τάξη/Class. Υποστεκόμενον; Understood?
   Τι να καταλάβει και να συναισθανθεί από φτώχια και δυστυχία; Άλλοι άνθρωποι οι φτωχοί, άλλοι οι πλούσιοι. Όπως άλλο οι όμορφοι, άλλο οι άσχημοι. ΜΟΙΡΑ, γαρ! Να ζει να τα χαίρεται, βέβαια, ο άνθρωπος, αλλά δεν έχει σχέση με μας, τους ΒΙΟ- ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ.

   Οι φτωχοί, αγαπητέ και ευγενή Κυθήριε, πεθαίνουν κάθε μέρα και οι πλούσιοι μια φορά...

 3. Περικλής avatar
  Περικλής 23/01/2013 12:26:55

  Η Μέρκελ έκανε στροφή και μίλησε προχθές για περισσότερο κράτος.Ο κόσμος στενάζει και εμείς αφήνουμε τον στουρνάρα και τα τραπεζικα στελέχη να μιλούν με αριθμούς υπέρ των τραπεζών και εις βάρος του κόσμου..Που είναι η περίφημη εξαγγελία της Κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα?Πήγε περίπατο η έχουμε εκπτώσεις υπέρ του συμφέροντος των Τραπεζών?Αντώνη Σαμαρά κάνε στροφή στην ανακούφιση του κόσμου και θα αναγνωρισθείς ως ανεξίτηλης γραφής ηγέτης..Η βάση της ΝΔ βράζει και εκτίθενται όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ,ειδικότερα της επαρχίας,που γίνονται αποδέκτες καθημερινά των διαμαρτυριών του κόσμου

 4. Ειλωτας avatar
  Ειλωτας 23/01/2013 12:30:55

  Στερεψαν τα λογια, τελειωσαμε

  • Διογενης (ο αλλος) avatar
   Διογενης (ο αλλος) @ Ειλωτας 23/01/2013 16:27:49

   κι οταν στερεψουν και τα δακρυα ειλωτα, τελειωσανε

 5. decodex avatar
  decodex 23/01/2013 12:50:09

  Μία άλλη ερμηνεία αυτού: Ολοι του ιδιωτικού τομέα γίνανε δούλοι κωπηλάτες στη γαλέρα και υπάρχουν κάποιοι που ακόμα λιάζονται στη κουπαστή. Και οι του ιδιωτικού τομέα τσαντίζονται γιατί και οι υπόλοιποι δεν γίναν δούλοι κωπηλάτες....Εντωμεταξύ επάνω είναι και οι καραβοκύρηδες, εφοπλιστές, σουλατσαδόροι, τρώνε, πίνουν, κάποιοι άλλοι έχουν δέσει άλλες βάρκες, κότερα πάνω στη γαλέρα και τους πηγαίνουν στο τζάμπα κ.ο.κ.
  Αντί ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ: Που μας πας ρε καπετάνιο; Και γιατί γίναμε δούλοι; Αξίζει αυτό που κάνουμε ή κάνουμε μία τρύπα στο νερό; Ο χάρτης που σου δώσανε οι τροικανοί μας βγάζει πουθενά; θα κόψεις τα σχοινιά από τις υπόλοιπες βάρκες; Θα πετάξεις κανένα στη Θάλασσα;

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/01/2013 12:56:23

  Άν δεν "καεί" ή ανακτηθεί φορολογικά ένα μέρος του συσσωρευμένου λίπους των ευνοηθέντων πάσης φύσεως επι δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα που ξέραμε θα αυτοκαταστραφεί πλήρως.
  Και η κοινωνία θα πολωθεί. Τότε θα εμφανισθούν οι πραγματικοί αγανακτισμένοι.
  Το "παράθυρο του χρόνου" κλείνει.
  Τα θεαματικά καραγκιοζιλίκια μεταξύ του κ. Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτουν την κραυγαλέα πολιτική ανεπάρκεια. Κακό του κεφαλιού τους κάνουν, οι αδιόρθωτοι...

 7. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/01/2013 13:09:53

  Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξελέγη πρόεδρος της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ !
  Επιτέλους, ανέλαβε το νέο αίμα.
  Έρχονται οι "αδιάφθοροι".

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Uncle Stgm 23/01/2013 13:57:49

   Μέχρι καί ἡ Ζωή χάρηκε...

 8. G avatar
  G 23/01/2013 13:15:29

  ΕΥΓΕ για το αρθρο !!!! Δεν χρειαζεται να προσθεσει κανεις τιποτα

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 23/01/2013 13:50:34

  '' Η συνέχιση αυτής της άδικης και απάνθρωπης κατάστασης, θα οδηγήσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην κατάρρευση και την μεσαία τάξη σούμπιτη στα άκρα.''
  Όλα σωστά όσα λέτε Akenaton, στου κουφού την πόρτα όμως,όσο θέλεις βρόντα!!! :-)
  Επίσης η μεσαία τάξη είναι λίγο ....μαλθακή και δεν γνωρίζει από πολέμους, (άρα σχεδόν ...ακίνδυνη για τους κρατούντες), ενώ απ΄ την απέναντι πλευρά, δείτε με πόσο θράσος, εξασκημένη στην εγωϊστική απαίτηση και στον ξετσίπωτο εκβιασμό, παρουσιάζεται η βολεμένη φάρα των κάθε χρώματος προθύμων σημαιοκυματιστών !!!! Τι πιθανότητες έχει το αυτονόητο και η λογική να αντιμετωπίσουν νικηφόρα την περιρρέουσα χυδαιότητα σε μιά ενδεχόμενη σύγκρουση;;; Αμελητέες, υποστηρίζουν οι .....στατιστικές !! :-(

 10. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/01/2013 14:14:53

  Kι ομως, οι ορδες οπως λετε των πασης φυσεως υπαλληλων Δημοσιου και Ιδιωτικου τομεα που φθανουν να παιρνουν το .....αστρονομικο ποσο των 2000 ευρω ,πληρωνουν στο ακεραιο ολους τους φορους τους και εξοφλουν τα δανεια τους μεχρι τελους . Δεν ρημαξαν αυτοι τη χωρα με τα υπερογκα θαλασσοδανεια τους και τις απροσμετρητες "νομιμες" κλεψιες τους και υπερτιμολογησεις. Το ιδιο το κεφαλαιο το ψελλισε αλλωστε οτι δεν φταινε οι μισθοι, για να μην βγει ο κοσμος με τις πετρες. Το οτι ομως το ιδιο φροντιζει επιμελως να μην το αγγιξουν και εχει δειξει τα δοντια του [αυτο θα το αναλυσω αλλη φορα], δεν βλεπω να σχολιαζεται.
  Ειναι κριμα την ωρα που η υπαλληλικη ταξη δοκιμαζεται οπως λετε να χυνονται κροκοδειλια δακρυα και να προτεινονται τροποι περαιτερω πτωχευης της αντι να μηχανευεστε μυριους τροπους για τη παταξη της φοροδιαφυγης. Τοτε που ηκμαζαν οι μισθοι δεν υπηρχαν λετε ανεργοι και φτωχοι; μαλλον μυωπια υπηρχε και εγωϊσμος. Ρωτηστε καμμια εκκλησια να σας πει και τοτε ποση βοηθεια προσφερε....Επειδη το κρατος δεν ειχε δυνατοτητα απορροφησης εργατικου αλλα και επιστημονικου προσωπικου και διοριζε αραδα, πρεπει τωρα να τους πεταξει για να ικανοποιηθει το λαϊκον αισθημα; αιμα στην αρενα δηλαδη και καμμια προσπαθεια για ουσιαστικες λυσεις. Να βοηθησει οσο μπορει τους ανεργους και πενητες αλλα να στριμωξει και τους εχοντες και κατεχοντες.Και δεν ειναι οι εχοντες οι υπαλληλοι των 2.000 ευρω .....Αλλου να ψαξει και γρηγορα.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρηνα 23/01/2013 14:29:34

   Αν θέλουν να διατηρήσουν στις θέσεις τους όσους προσέλαβαν χαριστικά και με αδιαφανείς διαδικασίες τόσες δεκαετίες, αν θέλουν να διατηρήσουν προνόμια και μισθούς κάποιων πιο "ίσων" επειδή είναι "δικά" τους παιδιά, αν θέλουν να πληρώνουν ακέραιες τις συντάξεις των ευγενών ταμείων και των συνταξιούχων των 40 ετών, κανένα πρόβλημα. Να βρουν όπως λέτε τα χρήματα από τους πλούσιους και να το κάμουν. Αλλά, υπάρχει πρόβλημα όταν αυτά τα χρήματα, πάνε να τα "οικονομήσουν" στραγγίζοντας την αγορά, φτωχοποιώντας την μεσαία τάξη, ζητώντας φόρους και από άνεργους ή φτωχούς που δεν έχουν να φάνε. Αν δεν μπορούν να τα βρούν από τους πλούσιους, δεν είναι δυνατόν να τα ζητούν από τους φτωχούς. Αντίθετα, θα έπρεπε να φροντίσουν αυτούς που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αντί να φροντίσουν αυτούς που υπερασπίζονται προνόμια και αποδοχές άλλων ημερών. Όπως βλέπετε, έτερον εκάτερον. Για την ανάγκη φορολόγησης τους παράνομου πλούτου μάλλιασε η γλώσσα μας εδώ μέσα! Όταν όμως αυτό δεν γίνεται κατορθωτό, δεν σημαίνει ότι θα κλείνουμε τα μάτια στην αισχρή αδικία που απειλεί να οδηγήσει την κοινωνία σε βαθύ και αγιάτρευτο διχασμό.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ akenaton 23/01/2013 14:41:43

    Σωστό.
    Το πρόβλημα είναι ότι ταυτόχρονα:
    Και ΘΕΛΟΥΝ να διατηρήσουν στις θέσεις τους όσους προσέλαβαν χαριστικά επί τόσες δεκαετίες.
    Και να πληρώνουν ακέραιες τις συντάξεις των ευγενών ταμείων συνταξιούχων των 40 ετών.
    Αλλά και ΔΕΝ θέλουν να βρουν τα χρήματα από τους πλούσιους.
    Έτσι καταλήγουν να ζητούν χρήματα από τους φτωχούς. Που δεν έχουν.
    Αυτή είναι η ακριβής περιγραφή. Και αδικία (προφανώς), και παραλογισμός (διότι ποτέ δεν θα μπορέσουν να το δικαιολογήσουν, είτε πολιτικά, είτε με απλή λογική), και κυρίως βλακεία (διότι ποτέ, ΜΑ ΠΟΤΕ, δεν θα πάρουν χρήματα απο τον μη έχοντα).
    Είναι αδιέξοδο. Μόνον ριζική αλλαγή πολιτικών προτεραιοτήτων μπορεί να καταργήσει αυτό το μείγμα κακότητας, παράνοιας και βλακείας.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Uncle Stgm 23/01/2013 15:37:24

     Έτσι ακριβώς αγαπητέ Uncle!

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ akenaton 23/01/2013 15:24:47

    "...Αν δεν μπορούν να τα βρούν από τους πλούσιους, δεν είναι δυνατόν να τα ζητούν από τους φτωχούς..."
    Να τα παρουν δηλαδη απο εκεινους που δεν ειναι ουτε πλουσιοι ουτε φτωχοι γιατι δεν θελουν και/η δεν μπορουν να θιξουν τους πλουσιους. Με αλλα λογια, αυτο σημαινει: Να κατρακυλισουν στο αμπαρι οι επιβατες της δευτερης θεσης, μαζι μ'αυτους της τριτης (και καποιοι μαλιστα να πνιγουν), για να σωθουν οι επιβατες της πρωτης θεσης. Λαμπρα!

  • alexis avatar
   alexis @ Ρηνα 23/01/2013 14:30:06

   δεν μας λες και εμας που αλλού να ψαξει? εχει φύγει ποτέ κανείς απο δημάσια υπηρεσίοα ευχαριστημένος οτι εξυπηρετηθηκε? ΠΟΤΕ. και βρίσκεις χαμηλό το ποσό των 2000€ για ποιές υπηρεσίες? χαρη μας κάνετε που εξοφλέιτε τα δανεια σας ? μηπως πρέπει να τα πληρώσουν οι ιδιώτες και αυτά. Ντροπη οταν υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι να υπερασπίζεσαι την "αφασία" του δημοσίου

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρηνα 23/01/2013 14:31:31

   Και σας παρακαλώ, μην βάζετε στο ίδιο τσουβάλι υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα με αυτούς του δημοσίου, ιδίως όταν μιλάτε για πληρωμή φόρων και δανείων! Τα έχουμε πει αυτά επανειλημμένως, δεν χρειάζεται να τα επαναλάβουμε.

 11. Mike avatar
  Mike 23/01/2013 14:20:54

  Akenaton δεν σε ξερω αλλα ...ΕΥΓΕ

 12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 23/01/2013 14:21:03

  Ποιος την οδηγει; αυτο ειναι το θεμα,ποιος την οδηγει; οι ξενοι;οι αυστρακοι; οι φιλανδοι,οι γερμαναραδες;οι δανοι;;οι αμερικανοι;οι βραζιλιανοι του ΔΝΤ;Ο τιτλος ειναι ,η κυβερνηση των τριων,των προηγουμενων τριων,και η κυβερνηση παπανδρεου,οδηγησε και συνεχιζουν να την οδηγουν στα ακρα.. δεν ειναι αμοιροι ευθυνων κυριοι αυτοι που μας εχουν κυβερνησει και αυτοι που μας κυβερνουν αυτην την στιγμη.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΙΛΙΟΝ 23/01/2013 14:27:48

   Και οι πολύ πριν τον Γ. Παπανδρέα:
   Η φούσκα του Καραμανλή junior - με τα δανεικά σε ομόλογα jumbo.
   Τα πεταμένα λεφτά των Ολυμπιακών σε κτίρια που σαπίζουν αχρησιμοποίητα. Και σε ταρζανιές του Καλατράβα (χρεωκόπησε και η πατρίδα του Βαλένθια με τις σούπερ ταρζανιές).
   H ..."ισχυρή Ελλάδα" του Σημίτη.
   Τα "δωσταόλα" του προηγούμενου Παπανδρέα...
   Να πάμε και πιό πίσω;
   Τριάντα χρόνια χαμένα. Τουλάχιστον.

 13. viva avatar
  viva 23/01/2013 14:42:31

  1.μην μιλας για τους υπαλληλους της βουλης γιατι τους στοχοποιεις (κατα τον Δενδια)
  2. συνεχιζεται η πολιτικη των δικων μας παιδιων,διορισμοι στην ΕΡΤ, κ οπως εγραψαν τα παραπολιτικα, διορισμοι συζηγων Σταικουρα κτλπ

 14. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 23/01/2013 14:50:01

  '' Η συνέχιση αυτής της άδικης και απάνθρωπης κατάστασης, θα οδηγήσει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην κατάρρευση και την μεσαία τάξη σούμπιτη στα άκρα.''
  Όλα σωστά όσα λέτε Akenaton, στου κουφού την πόρτα όμως,όσο θέλεις βρόντα!!! :-)
  Επίσης η μεσαία τάξη είναι λίγο ....μαλθακή και δεν γνωρίζει από πολέμους, (άρα σχεδόν ...ακίνδυνη για τους κρατούντες), ενώ απ΄ την απέναντι πλευρά, δείτε με πόσο θράσος, εξασκημένη στην εγωϊστική απαίτηση και στον ξετσίπωτο εκβιασμό, παρουσιάζεται η βολεμένη φάρα των κάθε χρώματος προθύμων σημαιοκυματιστών !!!! Τι πιθανότητες έχει το αυτονόητο και η λογική να αντιμετωπίσουν νικηφόρα την περιρρέουσα χυδαιότητα σε μιά ενδεχόμενη σύγκρουση;;; Αμελητέες, υποστηρίζουν οι .....στατιστικές !! :-(

  • akenaton avatar
   akenaton @ BLACKQUEEN 23/01/2013 15:35:35

   Πολύ απαισιόδοξη σας βρίσκω σήμερα αγαπητή Μαύρη βασίλισσα! Εμένα μου έχουν μάθει πως η λογική στο τέλος πάντα νικά! Μονάχα να μην είναι στο "πολύ τέλος" ελπίζω ......

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ akenaton 23/01/2013 16:04:32

    :-) Όσον αφορά εμάς αγαπητέ μου Akenaton, είμαι μιά χαρά αισιόξοξη. Περιμένω πότε θα αποφασίσουμε να ...φυσήξουμε όοοολοι μαζί, ώστε να πάνε στο ...καλό όλοι όσοι μας εμπαίζουν.
    Όσο το καθυστερούμε, θυμώνω και απελπίζομαι !!! (προς στιγμήν) :-)

 15. tpe avatar
  tpe 23/01/2013 15:32:37

  Λύσεις υπάρχουν.
  Να σας πω μερικές:
  * Ιδιωτικοποίηση όλων των εταιρειών του Δημοσίου.
  1% από το προσωπικό τους, να πάει στον αντίστοιχο φορέα ελέγχου (πχ ΡΑΕ), μετά από αυστηρά αντικειμένα κριτήρια και αξιολόγηση από ΞΕΝΟ οίκο.
  * Κλείσιμο όλων των "ταμείων" σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου.
  Απόσπαση των υπαλλήλων αυτών σε άλλα καθήκοντα, αλλιώς ταμείο ανεργίας
  * Κλείσιμο ΔΟΥ κι απολύσεις όλων των υπαλλήλων. Επαναπρόσληψη μετά από διαγωνισμό, γραπτό κι επιδότηση με μόρια ανάλογα με την προϋπηρεσία, ως ελεγκτές. Καμία, απολύτως καμία, προστασία απορρήτου για τους ίδιους και τους συγγενείς τους μέχρι Β' βαθμού.

  Βλέπετε πόσο εύκολο είναι;
  Να σας πω και μερικά ακόμα;
  Να απολυθούν ΑΜΕΣΑ, ή να βγουν ΑΜΕΣΑ στη σύνταξη, όσοι προσελήφθησαν στο ευρύτερο δημόσιο τομέα χωρίς ΑΣΕΠ.

 16. fitsoulas avatar
  fitsoulas 23/01/2013 15:40:36

  Αυτή η περιβόητη μεσαία τάξη, πόσα πρέπει να παίρνει τελικά το μήνα (καθαρά);

  • mark avatar
   mark @ fitsoulas 24/01/2013 18:23:38

   εγω με ενα 3χιλιαρο θα ημουν καλα

 17. Ρηνα avatar
  Ρηνα 23/01/2013 15:41:17

  Δηλαδη μονο "δικα μας" παιδια υπαρχουν; τοσες χιλιαδες διαγωνισμοι ακυρωνονται; Εσεις δε βαζετε στο ιδιο τσουβαλι τα μορφωμενα παιδια με τα μεταπτυχιακα τους και τις γλωσσες τους [πολλα γραφουν κι εδω απ οτι παρατηρω] , με τα αλλα που τωρα με την τοση προσφορα που υπαρχει μενουν στα αζητητα; και για να το ισοφαρισετε προτεινετε να πανε ολα στον αγυριστο.Αυτο ηταν το μοντελο πριν λιγο καιρο, να μορφωθουν και να διοριστουν.Καλως η κακως.Και δεν μιλαμε για 25ρικα αλλα για σημερινους οικογενειαρχες.Δηλ κατα τη γνωμη σας πρεπει η δυστυχια να ανακυκλωνεται αναμεσα στους ιδιους και η πιτα να μοιραζει μικροτερα κομματια μεχρι να γινουν ψιχουλα .Αυτο το μοντελο ευαγγελιζεσθε;Τι να πω; η εχετε προβλημα με το μισθο σας η εισθε βαλτος για να περασετε οχι πολυ "καινα δαιμονια".
  Μου θυμιζετε τον μακαριστο Χριστοδουλο με την κατσικα του γειτονα. Να καταρρακωσουμε τους υπαλληλους για να μην μιλανε οσοι δεν εχουν τιποτα....Εκει εντοπισατε το προβλημα της Ελλαδας.
  Υ.Γ. Ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια.Με το μοντελο που υπηρχε τα καλυτερα στελεχη απορροφηθηκαν σε Δημοσιους Οργανισμους, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τραπεζες κλπ κατοπιν διαγωνισμων και προχωρησαν.Δεν μπορειτε να εξομοιωνετε καποιον που εργαζεται σε υψηλο ποστο πχ στον ΟΤΕ η σε Τραπεζα με τις αναλογες απολαβες με την κομμωτρια και την πωλητρια που αφου δεν μπορεσαν να τελειωσουν το σχολειο κοιταξαν καπως να βολευτουν και τωρα εγιναν για σας πρωτιστου ενδιαφεροντος.Αυτα υπηρχαν παντοτε.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρηνα 23/01/2013 15:48:58

   Ποιός μίλησε για υπαλλήλους με προσόντα που διορίστηκαν κατόπιν εξετάσεων και ΑΣΕΠ αγαπητή Ρήνα; Δεν διαβάσατε το σημείωμα; Όχι όμως και να προκρίνουμε τον μισθό των 2-3000 ευρώ του άνευ ουδενός προσόντος και κομματικώς "φυτευμένου" νεροκουβαλητή της Βουλής ή φύλακα της ΔΕΗ, έναντι της επιβίωσης (κυριολεκτικά) ανθρώπων εργατικών και δραστήριων (κομμώτριες, πωλήτριες, μηχανικοί αυτοκινήτων γιατί όχι;) που πληρώνουν αυτή την στιγμή το μάρμαρο πανάκριβα με ανεργία και πλήρη ανέχεια! Αυτό είναι εξοργιστικά άδικο και απορώ πως δεν το βλέπετε!

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ akenaton 23/01/2013 15:57:03

    Την αδικια την ψαχνεις μια μια και οχι τσουβαλιαστα αλλιως δεν θα υπηρχαν τα δικαστηρια.
    Οπως και τη φοροδιαφυγη, τηρουμενων των αναλογιων.

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ akenaton 23/01/2013 16:06:59

    @ Akenaton
    "...Όχι όμως και να προκρίνουμε τον μισθό των 2-3000 ευρώ του άνευ ουδενός προσόντος και κομματικώς “φυτευμένου” νεροκουβαλητή της Βουλής ή φύλακα της ΔΕΗ..."
    Τρεις ερωτησεις, αν μου επιτρεπετε:
    1. Ποσοι ειναι αυτοι οι νεροκουβαλητες και οι φυλακες με μισθο 2000-3000 και ποσο ακριβως στοιχιζουν στο δημοσιο;
    2. Για να προσληφθει καποιος στο δημοσιο σαν κλητηρας η φυλακας πρεπει να εχει PhD ;
    3. Τι μισθο πρεπει να εχει ενας κλητηρας στο δημοσιο, 150, 200, 300 ευρω το μηνα;

 18. nikos avatar
  nikos 23/01/2013 16:16:00

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ ΤΗΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

 19. Kostas G avatar
  Kostas G 23/01/2013 16:20:08

  Χιλιοειπωμένες διαπιστώσεις και αλήθειες. Τα γράψατε άλλη μιά φορά, εκτονωθήκατε, τα διαβάσαμε, ικανοποιηθήκαμε και εμείς, γράψαμε και κάποιο σχόλιο και εκτονωθήκαμε. Και τί έγινε? Τα ακούει κανείς? Γιατί? Μήπως είναι πολύ light γραμμένα? Ξεχνάμε οτι έχουμε κυβέρνηση στην οποία έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας και Πρωθυπουργό που είμαστε υποχρεωμένοι να τον εμπιστευθούμε και περιμένουμε να μας οδηγήσει στην ανάκαμψη ή ανάπτυξη όπως ο ίδιος έχει διακηρύξει.? Ναι αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα από αυτά που επισημαίνετε, γι'αυτό άλλωστε τα επαναλαμβάνετε. Μήπως πρέπει να αλλάξουμε και εμείς ρότα? Μας θεωρούν δεδομένους? Ακόμα τόσο μεγάλο λάθος κάνουν. Μήπως πρέπει να καταγγέλουμε πρακτικές και πράξεις , όχι πολιτικές, αλλά πρόσωπα, μπας και ξυπνήσουν και δούμε και εμείς άσπρη μέρα? Και ο Πρωθυπουργός τι κάνει? Γιατί ανέχεται επί τόσους μήνες τους ανίκανους ή αδάφορους υπουργούς και τους παρατρεχάμενους αυτών και δεν τολμάει να κάνει ανασχηματισμό? Πρέπει να δώσουμε και άλλο χρόνο?

  • akenaton avatar
   akenaton @ Kostas G 23/01/2013 16:26:43

   Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε και εσείς κι εγώ, επειδή δυστυχώς άλλο τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε. Είναι ένα καθήκον μας ως ενεργοί πολίτες στην Δημοκρατία την οποία όλοι βιώνουμε. Οι απορίες σας εύλογες, είναι πιστεύω απορίες πολύ μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας.

 20. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/01/2013 16:35:01

  Απαντώ για το ερώτημα (3):
  1000, όπως ο σημερινός μισθός επιστήμονα στον ιδιωτικό τομέα, με 25 χρόνια υπηρεσίας και με πτυχίο ΑΕΙ. Άν δεν έχασε την εργασία του.
  Και πολλά λέω.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Uncle Stgm 23/01/2013 20:03:33

   Στο στενο δημοσιο τομεα παιρνουν σημερα λιγoτερα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Zugzwang 24/01/2013 11:14:41

    Στο στενό ναί.
    Στον "ευρύ" όμως, ακόμη φορούν παντελόνια με φαρδειές τσέπες.

 21. akenaton avatar
  akenaton 23/01/2013 16:38:24

  Αυτό λέω; Ήμαρτον!

 22. akenaton avatar
  akenaton 23/01/2013 16:40:16

  1. Πολλοί! Χιλιάδες!
  2. Όχι βέβαια.
  3. Όσο ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα - 20% λόγω μονιμότητας.
  Σας κάλυψα;

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ akenaton 23/01/2013 19:58:52

   Akenaton
   Σας παρακαλω να μας πειτε σε ποια υπηρεσια του στενου δημοσιου τομεα υπαρχει σημερα υπαλληλος, πλην των ανωτατων, που ν'αμοιβετε με 2000-3000 ευρω τον μηνα.
   Σας παρακαλω επισης να μας πειτε τι προσοντα θα πρεπει να εχει καποιος για να διορισθει κλητηρας στο δημοσιο.
   Τελος, παρατηρω οτι σημερα στον ιδιωτικο τομεα, ο βασικος μισθος ειναι 586 ευρω μεικτα. Αν αφαιρεσετε, οπως προτεινετε, 20ο/ο για την μονιμοτητα (που καταργειται), μενουν 479 ευρω το μηνα για εναν κλητηρα του στενου δημοσιου τομεα, ο οποιος, σε πολλες ευαισθητες κεντρικες υπηρεσιες (ΥΕΘΑ, ΥΠΕΞ, ΥΔΤ, ΥΕΝ,ΥΠΟΙΚ, ΕΥΠ κλπ) και στα ανα την χωρα κλιμακια τους απαιτειται να ειναι προσωπο απολυτης εμπιστοσυνης και αψογης συμπεριφορας. Με 479 ευρω το μηνα νομιζετε μπορειτε να εχετε κλητηρα απολυτης εμπιστοσυνης και αψογης συμπεριφορας;

   • akenaton avatar
    akenaton @ Zugzwang 23/01/2013 20:38:47

    Η Βουλή
    Το ΥΠΟΙΚ (σχεδόν όλο το προσωπικό)
    Δικαστικοί
    υπάρχουν και άλλοι αλλά πλέον το "πάρτι" έχει σταματήσει κάπως στον στενό δημόσιο τομέα. Αντίθετα, συνεχίζεται απτόητο στον ευρύτερο, όπου ελπίζω κάποτε να υπάρξει και απογραφή των μισθωτών.
    Απολυτήριο Γυμνασίου νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος. Αλήθεια, γιατί αυτή η εμμονή με τον κλητήρα; Κατ' εμέ σε ένα σύγχρονο δημόσιο μηχανογραφημένο και εύρυθμα λειτουργόν, αυτές οι θέσεις θα εκλείψουν. Αχρείαστοι θα είναι οι κλητήρες στο μέλλον!
    Για το τελευταίο που ρωτάτε, γνωρίζω πολλούς καλούς υπαλλήλους άψογης συμπεριφοράς (το απολύτου εμπιστοσύνης δεν το κατάλαβα) που εργάζονται για 500 ευρώ τον μήνα στον ιδιωτικό τομέα. Πολλοί είναι γνωστοί και φίλοι μου. Αυτοί τι είναι εξωγήινοι;
    Θα σας πω και κάτι τελευταίο που το πιστεύω: Μην περιμένετε ανάπτυξη στην χώρα, αν ο ιδιωτικός τομέας δεν γίνει ελκυστικότερος από τον δημόσιο για έναν υπάλληλο αντίστοιχων προσόντων και καθηκόντων. Δηλαδή για να μην υπάρξουν παρερμηνείες αν δεν πληρώνεται περισσότερα στον ιδιωτικό από ότι στον δημόσιο τομέα ο ίδιος υπάλληλος, όπως ακριβώς προ του 1980.

    • Zugzwang avatar
     Zugzwang @ akenaton 23/01/2013 22:36:04

     "...Κατ’ εμέ σε ένα σύγχρονο δημόσιο μηχανογραφημένο και εύρυθμα λειτουργόν, αυτές οι θέσεις θα εκλείψουν. Αχρείαστοι θα είναι οι κλητήρες στο μέλλον!..."
     Οταν θα υπαρξουν και computers με ποδια, ναι.

     "...Για το τελευταίο που ρωτάτε, γνωρίζω πολλούς καλούς υπαλλήλους άψογης συμπεριφοράς (το απολύτου εμπιστοσύνης δεν το κατάλαβα) που εργάζονται για 500 ευρώ τον μήνα στον ιδιωτικό τομέα..."
     Μα αγαπητε μου στις υπηρεσιες του ΥΕΘΑ, του ΥΠΕΞ, του ΥΔΤ, του ΥΕΝ, της ΕΥΠ κλπ χειριζονται κρατικα απορρητα! Τι δεν καταλαβαινετε; Και εαν δεν το καταλαβαινετε, σ'αυτο φταινε οι κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ οι οποιες γελοιοπησαν την εννοια του απορρητου.
     Αληθεια, εσεις μπορειτε να ζησετε με 479 ευρω (μεικτα) το μηνα;

     "...Θα σας πω και κάτι τελευταίο που το πιστεύω: Μην περιμένετε ανάπτυξη στην χώρα, αν ο ιδιωτικός τομέας δεν γίνει ελκυστικότερος από τον δημόσιο για έναν υπάλληλο αντίστοιχων προσόντων και καθηκόντων. Δηλαδή για να μην υπάρξουν παρερμηνείες αν δεν πληρώνεται περισσότερα στον ιδιωτικό από ότι στον δημόσιο τομέα ο ίδιος υπάλληλος, όπως ακριβώς προ του 1980..."
     Εχω την εντυπωση οτι ειστε νεος και δεν εχετε γνωρισει την προ του 1980 δημοσια διοικηση, πριν αρχισει το καταστρεπτικο του εργο ο Αντρεας. Τωρα, αν δεν καταλαβαινετε οτι ειναι αλλες οι απαιτησεις για το προσωπικο ενος σουπερμαρκετ και αλλες για το προσωπικο του ΥΕΘΑ, του ΥΠΕΞ η της ΕΥΠ παω πασσο.

     • akenaton avatar
      akenaton @ Zugzwang 24/01/2013 13:56:10

      Κομπιούτερ με πόδια .... καλό, πως το σκεφτήκατε;

      ΥΓ. Δεν συνεχίζω την συζήτηση αφού δεν υπάρχει στοιχειώδης επικοινωνία μεταξύ των γραπτών μας.
      Ως κάποιος από τους δύο να μην γράφει ελληνικά. Ευχαριστώ.

    • akenaton avatar
     akenaton @ akenaton 23/01/2013 23:08:12

     *"εύρυθμα λειτουργώντα" με συγχωρείτε.

     • akenaton avatar
      akenaton @ akenaton 23/01/2013 23:10:11

      Γράψτε λάθος, σωστά το έγραψα την πρώτη φορά! Για ΤΟ δημόσιο μιλούσα και όχι ΤΟΝ δημόσιο τομέα! :)

 23. Geros avatar
  Geros 23/01/2013 16:59:32

  Αγαπητέ δεν διαφωνώ σχεδόν ποτέ με αυτά που γράφεις . Έτσι και τώρα , διαφωνώ όμως με τον τίτλο. Με την λογική ότι ναι μεν ένα κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας οδηγήθηκε στην εξαθλίωση αλλά σε καμία περίπτωση αυτό το κομμάτι δεν είναι η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος καταπιεστής των αδυνάτων που υπάρχει (στο άρθρο σου το γράφεις πολύ καλά και με παραδείγματα) , έχει μόνο ένα κανόνα ,"το συντεχνιακό συμφέρον είναι πάνω από το εθνικό".
  Καλό το άρθρο αλλά εγώ θα του έβαζα άλλο τίτλο :
  "Η μεσαία τάξη οδηγεί τους φτωχούς στην εξαθλίωση".

  • akenaton avatar
   akenaton @ Geros 23/01/2013 18:23:33

   Αγαπητέ Γέρο, ΔΕΝ θεωρώ μεσαία τάξη τα ρετιρέ του δημοσίου. Αυτοί ποτέ δεν ήταν η ραχοκοκαλιά της χώρας, ήταν πολυτελείς καταναλωτές φόρων. Η μεσαία τάξη ήταν (γιατί μάλλον τώρα δεν είναι πια) όλοι αυτοί οι αυτοδημιούργητοι έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες που είχαν κι έχουν δικές τους δουλειές και απασχολούσαν ή απασχολούν ακόμη τους εναπομείναντες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αν το δεις έτσι, ίσως συγκλίνουν περισσότερο οι απόψεις μας. Ίσως, λέω....

 24. naxios avatar
  naxios 23/01/2013 17:35:31

  Βλέπω ο ''κοινωνικός αυτοματισμός'' , που εγκαινιάσθηκε επί του πρώην πρωθυπουργού και νυν λέκτωρα και μονίμου ταξιδευτή, καλά κρατεί.
  Δηλαδή τί θέλετε να μας πείτε φίλε Ακενατών, ότι το Ελληνικό Δημόσιο ήταν σκάρτο ενώ ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα μας ήταν υγιής? Μα το τρελλό πανυγήρι, η μεγάλη μάσα των πολλών δις από ποιούς έγινε? Δεν βλέπω να αναφέρεστε καθόλου στους "εθνικούς προμηθευτές"...στους ''νταβατζήδες", όπως αποκάλεσε κάποιες ντόπιες οικογένειες επιχειρηματιών, ο Καραμανλής ο νεώτερος, το πάρτυ των Ολυμπιακών Αγώνων κλπ. Ξεζούμιζαν κανονικά το κράτος με τη συνενοχή κάποιων πολιτικών βέβαια και το χρήμα κατευθείαν σε Τράπεζες του εξωτερικού και αγορές στο Σαιν Μόριτς και Λονδίνο....επένδυση στην Ελλάδα? Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε? Όλους, φίλε Ακενατων, ο αείμνηστος μπαμπάς του ταξιδευτή, τους έκανε να εξαρτιώνται από τον Δημόσιο κορβανά....αγρότες, κτηνοτρόφους.. και οι υπόλοιποι μικροεπιχειρηματίες ζούσαν από τον μικρομεσαίο μισθό και σύνταξη, τωρα που τις κατακρεούργησε και αυτές... κλείσαν τα μαγαζιά τους οι άνθρωποι.
  Συμπέρασμα? Είσαι αρκετά έξυπνος για να το καταλάβεις!!!!!!

  • akenaton avatar
   akenaton @ naxios 23/01/2013 18:18:47

   Όσοι εξαρτιόταν από το μισθολογικό μεθύσι του δημοσίου και τις κρατικές προμήθειες έχουν ήδη κλείσει αγαπητέ! Ίσως δεν γνωρίζετε πως το δημόσιο και οι Δήμοι σιγά-σιγά δυσκολεύονται να βρουν προμηθευτές ακόμη και για μικροπράγματα! Τι εννοείτε όμως, πως αυτοί που αναγκάστηκαν να κλείσουν και όσοι μείναν άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι άξιοι υποστήριξης; Να τους αφήσουμε στην τύχη τους; Αυτό θέλετε; Η φορολογική επίθεση πάντως αυτή την στιγμή, στοχεύει σε όσους από τον ιδιωτικό τομέα έχουν μείνει όρθιοι (είτε επειδή είναι παραγωγικοί είτε επειδή είναι εξωστρεφείς) και αποβλέπει στην διατήρηση αλώβητου του δημόσιου καταπιώνα. Αυτό είναι άδικο, ανόητο και αυτοκαταστροφικό. Ιδίως όταν με τα οριζόντια φορολογικά μέτρα (αναφέρω δύο παραδείγματα: μηδενικό αφορολόγητο και τέλος επιτηδεύματος) ζητάς να πληρώσουν ακόμη και αυτοί που "καθαρίζουν" 5-10.000 ευρώ το χρόνο, τους παχυλούς μισθούς των δημόσιων ρετιρέ! Από που να τα βρουν; Αυτά που βγάζουν δεν τους φτάνουν για να ζήσουν! Αυτά τα πολύ απλά λέω και αφήστε τις αοριστίες περί "κοινωνικού αυτοματισμού" και τις κατσίκες του γείτονα να βόσκουν στην ησυχία τους.

   • klik avatar
    klik @ akenaton 24/01/2013 12:03:28

    Δεν είναι ανόητο, αγαπητέ Ακένατον. Είναι δηλωτικό της πλευράς που υπερασπίζεται η εξουσιά, η οποία είναι και το βολεμένο κομμάτι του κόσμου που η κρίση δεν την αφορά.
    Η δικαιοσύνη είναι αυτή που ενώνει.
    Η αδικία διαιρεί.
    Ακούσατε καμία, έστω, ανάλυση για την προσπάθεια για μείωση της ανεργίας?
    Ασχολείται κανείς με αυτά?

    • klik avatar
     klik @ klik 24/01/2013 12:04:25

     ..δεν ΤΟ αφορά..

  • akenaton avatar
   akenaton @ naxios 23/01/2013 18:32:27

   Και κάτι ακόμη:
   1. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, όσο και αν κατάντησαν "δημόσιοι υπάλληλοι" μέσω των επιδοτήσεων, εξακολουθούν να παράγουν και ίσως είναι οι τελευταίοι που θα πεινάσουν πραγματικά! Όταν (και αν) χρειαστεί μάλιστα, θα τραβήξουν το ζόρι του επισιτισμού του λαού. Μπορούν και το έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές σε αυτή την χώρα.
   2. Δεν γίνεται σε ένα σημείωμα να συμπεριλάβει κανείς όλα τα θέματα. Έχετε δίκιο για τους "νταβατζήδες" και τους "εθνικούς προμηθευτές", τα έχουμε γράψει πολλάκις. Εδώ τώρα ασχολούμαστε με πιο light "νταβατζήδες" που δεν λένε να ξεκολλήσουν από τον σβέρκο της κοινωνίας.

 25. Δημοκράτης avant-garde avatar
  Δημοκράτης avant-garde 23/01/2013 18:50:24

  Επιτέλους πότε θα σταματήσει η ομηρία 4 εκατ. Αθηναίων απο τους κομματικούς Ταλιμπάν των ΜΜΜ. Το κράτος πρέπει να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, να απολύσει όποιον δεν εργάζεται στις παράνομες αυτές απεργίες και να διορίσει στη θέση τους νέους πρόθυμους για εργασία που περιμένουν στους καταλόγους του ΟΑΕΔ!!
  Τα Μετρό της Μόσχας ή της Νέας Υόρκης δεν κλείνουν για ημέρες απο απεργίες ψάξτε το. Υπάρχει το δημόσιο συμφέρον.
  Επιτέλους επιστράτευση των κομματόσκυλων και αντικατάστασή τους αν δεν επιθυμούν να εργασθούν (οι μισθοί είναι δεδομένοι σε όλο το δημόσιο, και επιπλέον παίρνουν υπερωρίες). Μην αφήνεται τους εκβιαστές να μας ταλαιπωρούν, εκτός και αν υπάρχει συνεργασία με τη συνδικαλιστική ηγεσία για απαξίωση και πώληση των ΜΜΜ σε κάποιο ξένο "επενδυτή".
  Άμεση λήξη της ταλαιπωρίας των Αθηναίων και κυνήγι των λαθρεπιβατών για να μην ανέβει η τιμή των εισιτηρίων

 26. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/01/2013 19:05:14

  Συμφωνῶ ἀγαπητέ Nike,ἐννοῶ,οὐρανοκατέβατος ἦρθε,δέν ἀντιλαμβάνεται τί συμβαίνει γύρω του;
  Understood τῶρα;

 27. Nike avatar
  Nike 23/01/2013 19:07:19

  ...ιδίως όταν μιλάτε για πληρωμή φόρων...

  ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
  "Με το μνημόνιο συμφώνησα. Όμως ποτέ δε συμφώνησα οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών.

  Αυτό ακριβώς το σκανδαλώδες αποφάσισε προχθές η κυβέρνηση Σαμαρά.

  Δυστυχώς και με την ψήφο όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μειώθηκε από το 25% στο 10% ο φόρος στα κέρδη των επιχειρήσεων που θα γίνουν ατομικό εισόδημα για τους επιχειρηματίες.

  Κέρδη που προήλθαν αποκλειστικά από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων που επέφεραν τα μνημόνια και κυρίως θα επιφέρει το 3ο μνημόνιο της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά".

 28. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/01/2013 19:10:49

  Επειδή αναφέρατε δύο παραμέτρους του πρόσφατου φοροληστρικού εξαμβλώματος (μηδενικό αφορολόγητο και τέλος επιτηδεύματος), και επειδή συμφωνώ απολύτως με την αρνητική αναφορά που κάνατε σ' αυτές, θα σας ρωτήσω: είστε διατεθιμένος να καταλάβετε ότι τις συγκεκριμένες παραμέτρους τις επέβαλαν οι ευρωναζί, και μάλιστα με απόλυτη ακαμψία (και φυσικά μηδενική αντίσταση από τον υπουργό που οι ίδιοι διόρισαν) ως προς την εφαρμογή τους;

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αυριανιστής 23/01/2013 20:41:23

   Ε, και; Αλλάζει τίποτε αυτό; Οι "Ναζί" που λέτε, ζητούν εδώ και χρόνια επιτακτικά απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Είδατε εσείς καμιά; Δύο μέτρα και δύο σταθμά στις υποκύψεις δηλαδή;

 29. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/01/2013 19:20:28

  Ποιοι αγρότες, αγαπητέ; Κρίνετε ίσως εξ ιδίων, που τα έχετε καταφέρει; Εγώ πάντως, τους "αγρότες" που ξέρω, τους ξέρω να κολλάνε "ένσημα" με τις "προσεχώς 40 Βουλγάρες" στα σκυλόμπαρα της Ηλείας, όσο οι αφγανοπακιστανοί λάθρο εργάτες τους μαζεύουν φράουλες στη Νέα Μανωλάδα με 20 ευρώ μεροκάματο για 14ωρη εργασία. Οι επιδοτήσεις και η μαύρη εργασία να είναι καλά. Ακόμα και όσοι άνεργοι αστοί δοκίμασαν τον τελευταίο χρόνο να καταφύγουν στην επαρχία νομίζοντας ότι θα γίνουν αγρότες για να μπορέσουν να ζήσουν, επιστρέφουν σχεδόν σαν κυνηγημένοι στις πόλεις. (Δεν το γράφω εγώ, η μνημονιολάγνα Καθημερινή το έγραψε.) Ποιοι "αγρότες", λοιπόν, θα μας... σιτίσουν κιόλας; Αφήστε μας στον πόνο μας καλύτερα... εκτός κι αν τα γράφετε για να μας διασκεδάσετε.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Αυριανιστής 23/01/2013 20:43:14

   Δεν είναι έτσι πια. Ήταν έτσι αλλά τα πράγματα αλλάζουν. Σας το λέω εκ των έσω.

 30. Nike avatar
  Nike 23/01/2013 19:21:12

  Δικαιολογημένη η αγανάκτησή σου, βέβαια, αλλά ο καυγάς είναι για το ΕΝΙΑΙΟ μισθολόγιο, ε; Γιατί να ισχύει γι' αυτούς, αφού ΔΕΝ ισχύει για τούτους εδώ; ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

  "Οι ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ της ΒΟΥΛΗΣ με την πλήρη εξομοίωση τους με το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ουσιαστικά ε ξ α ι ρ ο ύ ν τ α ι διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου. Σημειώνεται πως διάταξη που ψηφίσθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στη Βουλή και εμπεριέχεται στο κυρωτικό νόμο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (4092/2012) προβλέπει την αναστολή από την 1η Νοεμβρίου 2012 για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (και για άλλους υπάλληλους), της εφαρμογής των διατάξεων για την κατανομή της μείωσης των αποδοχών και επιδομάτων των υπαλλήλων βάσει του ενιαίου μισθολογίου.

  ..Αλλά δεν είναι μόνον οι υπάλληλοι της Βουλής, και του υπουργείου Οικονομικών που διατηρούν τα επιδόματα τους. Σε σύνολο 700.000 περίπου ατόμων που πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μετά την 1η Νοεμβρίου 2012 περίπου 4 0.0 0 0 υπάλληλοι του Δημοσίου διατήρησαν με την μορφή επιδόματος στο μισθό τους ποσά από 500 έως 1.100 ευρώ.

  Αυτοί είναι κυρίως εργαζόμενοι του υπουργείου ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στον τομέα των πετρελαιοειδών, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου ΕΣΩΤΕΡΙΚ¨ΩΝ, μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης, ΣΩΦΡΟΝΗΣΤΙΚΟΙ υπάλληλοι, οι γεωπόνοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιθεωρητές ΥΓΕΙΑΣ, κ.α..

  Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο υπάλληλοι ΔΥΟ ταχυτήτων…"

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

 31. A.K. avatar
  A.K. 23/01/2013 19:40:14

  κατάπτυστο άρθρο με το εξής κουτό επιχείρημα: επειδή η ψεύτικη και τεχνητή χρεοκοπία της χώρας εξόντωσε τη μεσαία τάξη, ας εξοντώσουμε και όσους ακόμα αντέχουν !!!!!!!!!!!!! Καμία συνέπεια στη σχέση αιτίου και αποτελέσματος.
  Άλλος φταίει άλλος πρέπει να πληρώσει.

  Λυπηρό. Έχετε χάσει το μέτρο στο antinews.

  • akenaton avatar
   akenaton @ A.K. 23/01/2013 19:58:01

   Είπα κι εγώ, δεν θα παρουσιαζόταν κανένας υπάλληλος της Βουλής να μας βρίσει; Τώρα μάλιστα, έκλεισε ο κύκλος.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ A.K. 23/01/2013 20:43:27

   Αυτοί που ακόμη ....αντέχουνε αγαπητέ Α.Κ, είναι επιβεβαιωμένο οτι (ως επί το πλείστον και με πάμπολλους τρόπους), εις βάρος των πολλών που καιρό τώρα παρέδωσαν πνεύμα κατορθώνουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο. Τους (σας) κουβαλάμε στην πλάτη μας ακόμη και τώρα, που γονατίσαμε. Τέλος λοιπόν, το παιχνιδάκι τέλειωσε, ζεπεζέψτε στη σκληρή πραγματικότητα!!!!!!

   • mark avatar
    mark @ BLACKQUEEN 24/01/2013 18:34:57

    καψτε τους ολους! τους Δ.Υ εννοω...α και ειμαι ανεργος! μαλλον εδω μεσα δεν μιλανε βολεμενοι και μη...αλλα νεοδημοκρατες και μη

 32. ΓΣ avatar
  ΓΣ 23/01/2013 19:42:57

  Άντε πάλι με τους δημοσίους υπαλλήλους... Η γνωστή -βολική- καραμέλλα. Μα οι δημόσιοι πάλληλοι των ...υπέρογκων € 2.000 ανά μήνα (αλήθεια ξέρετε πολλούς που παίρνουν πλέον τα λεφτά αυτά;) πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια κανονικά τους φόρους τους. Οι δημοσιογράφοι με τις δουλίτσες σε 2 & 3 μέσα ταυτόχρονα, τα γραφεία τύπου κλπ έπρατταν και πράττουν το ίδιο;;; Άντε γιατί νισάφι πια με τους λαικισμούς και τον αποπροσανατολισμό. Και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος...

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΓΣ 23/01/2013 20:51:22

   Φόρους οι ΔΥ; Πόθεν;

 33. naxios avatar
  naxios 23/01/2013 20:23:42

  ''Τι εννοείτε όμως, πως αυτοί που αναγκάστηκαν να κλείσουν και όσοι μείναν άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι άξιοι υποστήριξης; Να τους αφήσουμε στην τύχη τους; Αυτό θέλετε;''
  Πουθενά δεν λέω κάτι τέτοιο και μάλιστα περιμένω ασμένως, ακόμα, να δοθεί εκείνο το επίδομα για τους ελεύθερους επαγγελματίες , που το περιμένουν πως και πως για να δώσουν καμιά δόση απ' αυτά που χρωστούν στην εφορία.
  Εγώ αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι, ότι αυτό που οδήγησε τη χώρα στο γκρεμνό, ήταν η διαπλοκή μεγάλου μέρους των μεγαλο επιχειρηματικών παραγόντων της χώρας και των ΜΜΜ, με μερίδα πολιτικών. Αμα ξεκαθαρίσουν αυτά (πράγμα πολύ δύσκολο.....από το 1821 προσπαθούμε), τα υπόλοιπα δηλ. να λειτουργήσουμε σωστά, ως σύχρονο κράτος, είναι εφικτά.

  • akenaton avatar
   akenaton @ naxios 23/01/2013 20:44:51

   Σε αυτό συμφωνούμε! Ο "κοινωνικός αυτοματισμός" που μου αποδώσατε που κολλάει τότε; Σε αυτό απάντησα.

 34. Γιώργος Π. και ... avatar
  Γιώργος Π. και ... 23/01/2013 21:22:52

  Στις ακαδημαϊκές συζητήσεις πχ "ανάμεσα στο κράτος και στην αγορά" δεν θα προσθέσω κάτι, καθώς ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή.
  Το επίπεδο άλλωστε τόσο των σχολιαστών, όσο και εκείνων που αναρτούν τα άρθρα είναι εξαιρετικά υψηλό και αυτό φαίνεται.

  Στο νοικοκυριό του κράτους μια διπλή επισήμανση να κάνω:

  α) Σαν γενική αρχή συμφωνεί ο κάθε εχέφρων, πως πρέπει να εξορθολογιστούν οι δομές, να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, να καταπολεμηθεί η σπατάλη να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακοδιοίκησης, με λίγα λόγια χρειαζόμαστε ένα κράτος "πλοηγό".

  β) Σε ένα ειδικό επίπεδο και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, όσον αφορά τον εξορθολογισμό θα πρέπει να γίνει ειλικρινής έλεγχος σε κάθε επίπεδο.
  Ένα φάουλ τεράστιο που εντόπισα αφορά στο κανάλι της Βουλής.
  Να κλείσει η ετ1 που έχει διαρκώς επαναλήψεις -πλην τη κυριακάτικη Λειτουργία- που σέβομαι, αλλά μπορεί να μεταφερθεί στη ΝΕΤ, να το καταλάβω.
  Το κανάλι της βουλής γιατί να κλείσει;
  -Για να μην βλέπουμε -αδιαμεσολάβητα- τι συμβαίνει στις επιτροπές;
  -Για να ορίζει η κομματική επετηρίδα σε συνεργασία με τους καναλάρχες ιδιωτικών σταθμών το ποιοι βουλευτές θα διαμορφώνουν την αντζέντα;
  Αυτό είναι τεράστιο "μείον" κατά τη γνώμη μου!

  • akenaton avatar
   akenaton @ Γιώργος Π. και ... 24/01/2013 14:01:40

   Αγαπητέ Γιώργο Π. δεν υπάρχει αναφορά στο κανάλι της Βουλής στο σημείωμά μου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν είναι ανάγκη να κλείσει, αρκεί το κόστος λειτουργίας του να εξορθολογιστεί. Αυτή είναι η γνώμη μου, μιας και τώρα το κόστος αυτό είναι υπέρογκο.

   • Γιώργος Π. και ... avatar
    Γιώργος Π. και ... @ akenaton 24/01/2013 14:47:22

    Συμφωνούμε!

 35. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/01/2013 21:49:37

  Η ύπαρξη της μεσαίας τάξης έχει αποτελέσει την ραχοκοκαλιά της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
  Οι δομικές διαφοροποιήσεις που συντελούνται στην οικονομική δραστηριότητα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης οδηγούν στην εξαφάνιση της παραδοσιακής επιχειρηματικής μεσαίας τάξης, αλλά και στον περιορισμό της υπαλληλικής μεσαίας τάξης.
  Βέβαια, οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν δυνατότητες νέων μικρομεσαίων επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.
  Με την στενή δημοσιονομική αντίληψη οι μεσαίες εταιρίες είναι πηγές φοροδιαφυγής. Μετά χαράς οι τεχνοκράτες τις βλέπουν να πεθαίνουν.
  Συγκεντρωτισμός της οικονομικής δραστηριότητας είναι συμφέρον για την εθνική οικονομία, σύμφωνα με την οικονομική επιστήμη.
  Όμως, το ερώτημα παραμαίνει:
  μπορεί να λειτουργήσει η κοινοβουλευτική Δημοκρατία χωρίς μεσαία τάξη;
  Μήπως μαζί με το τέλος της επιχειρηματικής μεσαίας τάξης έχουμε και το τέλος, αν όχι το απόλυτο, της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας;
  Θαρρώ πως ναι.
  Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Δύσης έχουν προ πολλού λάβει μορφές του κορπορατιβίστικου πολιτικού συστήματος. Τελευταία έκφραση αυτού του φαινομένου ήταν η συγκυβέρνηση χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία.

 36. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/01/2013 22:29:28

  Αkenaton, δεν είχα σκοπό να παρέμβω παρά του ότι διαφωνώ κάθετα σε μερικά από τα λεγόμενά σου, έχεις τη γνώμη σου και είναι σεβαστή.
  Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος ούτε προτίθεμαι να τους υπερασπισθώ.
  Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι, στα εκ των υστέρων σχόλια σου, διαχωρίζεις τις τάξεις εντελώς αυθαίρετα και αρκετά παράδοξα. Και θεωρείς ότι οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι, ανήκουν σε κάτι πιο πάνω από τη μεσαία τάξη και κατά αντιδιαστολή (αφήνεις να ενοηθεί) ότι, με το ίδιο ή ακόμη μεγαλύτερο εισόδημα, επιχειρηματίες, γεωργοί και γενικά αυτοαποσχολούμενοι , είναι οι της Μεσαίας τάξης.
  Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό το παραμύθι του διαχωρισμού των πολιτών σε υψηλόΜΙΣΘΟΥΣ και χαμηλόΜΙΣΘΟΥΣ, γιατί πολλοί από τους λεγόμενους υψηλόμισθους πραγματικά εισπράττουν πολύ λιγότερα από τους άλλους ,καθότι δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα, είναι δε και οι μόνοι που τροφοδοτούν το κράτος με φόρους και δεν είναι ούτε οι Βιομήχανοι, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες ούτε και οι αγρότες.
  Για του λόγου το αληθές δεν έχεις παρά να ξαναδιαβάσεις τα πρόσφατα συμπεράσματα των αρμοδίων Υπηρεσιών!!!
  Και προσθέτω ότι κάθε ημέρα, κυριολεκτικά κάθε ημέρα, ακούμε διάφορες φορολογικές κομπίνες από όλες τις κατηγορίες εκτός αυτής των μισθωτών!

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΝΤΙΝΟΣ 23/01/2013 22:47:01

   Συμπεριλαμβάνω πάντα στην μεσαία τάξη τους υψηλόμισθους - στελέχη του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι πράγματι πληρώνουν φόρους. Οι υψηλόμισθοι του ΔΤ είναι κατά τη γνώμη μου "πολυτελείς καταναλωτές φόρων". Η έννοια του φόρου (άμεση φορολογία) δεν υπάρχει για τους ΔΥ, στον βαθμό που δεν μιλάμε για πραγματικά έσοδα του κράτους. Είναι δε αναληθές ότι δεν πληρώνουν φόρους οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εταιρείες, η αλήθεια είναι πως πληρώνουν περισσότερους φόρους (ως ποσοστό επί τοις εκατό) για τα δηλούμενα εισοδήματά τους από τους μισθωτούς. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τεκμήριο ίσως να μην δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους. Για την φοροδιαφυγή τους, υπεύθυνο είναι το κράτος που μην μπορώντας να την ανακαλύψει και να την φορολογήσει, "τσεκουρώνει" αναίσχυντα δικαίους και αδίκους το ίδιο, θεωρώντας όλους τους αυτοαπασχολούμενους εκ προοιμίου φοροφυγάδες. Έχετε άδικο για τις κομπίνες. Για τα "μαύρα" εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχετε ακούσει τίποτε εσείς; Για φακελλάκια, ιδιαίτερα, μαγαζιά, αρπαχτές, λαδάκι, μίζες, γρηγορόσημα, ιδέα δεν έχετε; Ή νομίζετε ότι αυτά όλα φορολογούνται; Φιλικά.

   • mark avatar
    mark @ akenaton 24/01/2013 18:38:17

    οι υπαλληλοι του μετρο περνουν φακελακι?

 37. Jim Bim avatar
  Jim Bim 23/01/2013 22:44:20

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν ένα μέρος του εισόδηματος τους, εξορθολογίστηκε, για να είμαστε ποιο ακριβείς, με τις υπηρεσίες που παρέχουν, ενώ ο ιδιωτικός τομέας καταστράφηκε. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πάλι κερδισμένοι είναι μιάς και πληρώνονται κάθε μήνα ενώ οι ιδιωτικοί ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ή πέρνουν 350 από το επίδομα ανεργίας ....

  Και προκαλούν την κοινωνία με ΑΠΕΡΓΙΕΣ.... όταν θα έπρεπε να προτείνουν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία των Οργανισμών και του κρατικού μηχανισμού γενικότερα ...

  • Stef avatar
   Stef @ Jim Bim 24/01/2013 09:07:11

   Εγώ γιατί δεν βλέπω καμμία απεργία από Δ.Υ.; Εκτός αν εννοείτε τις συγκοινωνίες των Αθηνών;

 38. ΜΔ avatar
  ΜΔ 23/01/2013 22:53:41

  Καλησπέρα αγαπητέ akenaton,
  Εδώ θα διαπιστώσεις ότι δεν αποδεικνύεται η συνολική (και μόνο η συνολική) υπερφορολόγηση. Το αντίθετο φαίνεται να ισχύει. 21οι είμαστε στην Ευρώπη των 27 σε φορολογικά/ασφαλιστικά έσοδα. Ειδικά αυτή η 19η θέση των ασφαλιστικών εισφορών από εργοδότες στην Ευρώπη βγάζει μάτια.
  Ακόμα, εδώ δεν αποδεικνύεται καμμία υπέρογκη σπατάλη (σε αντιδιαστολή πάντα με τα άλλα κράτη) για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και τα διάφορα λειτουργικά έξοδα. Στον μέσο όρο είμαστε.
  Και με στοιχεία μέχρι και το 2010....Μετά αυτά θα υποχώρησαν κι άλλο...
  Τι θέλω να πω...Μήπως αγαπητέ akenaton το έχουμε πιάσει λίγο λάθος? Ζητάμε δηλαδή να μειωθούν περισσότερο μισθοί και λειτουργικά έξοδα για να...μειώσουμε κι άλλο τα φορολγικά/ασφαλιστικά έσοδα??? Και άντε γι αυτούς που έχουν πρόβλημα (πρέπει) να μειωθούν...Γι αυτούς που αποφεύγουν συστηματικά να συνεισφέρουν, τι θα κάνουμε? Λέω εγώ τώρα...
  Είμαι κάπου λάθος, μου έχει ξεφύγει κάτι και δεν καταλαβαίνω??? :-)
  Φιλικά!
  Υ.Γ. Επειδή αναφέρθηκες σε μία απάντηση (όπως και παλιότερα σε άλλα άρθρα) στο θέμα της απογραφής και του αριθμού των ΔΥ... Γνωρίζοντας καλά τι λέω, μαζί με ΔΕΚΟ (εισηγμένες και μη), δημοτικές επιχειρήσεις και ΝΠΙΔ, οι εργαζόμενοι δεν είναι πλέον πάνω από 850.000. Συμπεριλμβάνονται όλοι όσοι πληρώνονται ακόμα και με...1 ευρώ, ακόμα και όσοι κάνουν..πρακτική άσκηση!! ;-)

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΜΔ 24/01/2013 14:29:37

   1. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Και να φορολογηθούν αναδρομικά οι φοροκλέπτες για όσα έκλεψαν. Αν μπορεί το κράτος ας το κάνει, κατά περίπτωση όμως. Δεν μπορείς να θεωρείς όλους τους αυτοαπασχολούμενους κλέφτες και να τιμωρείς αυτόν που ίσα - ίσα τα φέρνει βόλτα, με μηδενικό αφορολόγητο και χαράτσι επιτηδεύματος.
   2. Δεν μπορεί να φοροδοτήσει περισσότερο, ο ακόμη όρθιος ιδιωτικός τομέας, ώστε να κλείσουμε τα πρωτογενή ελλείμματα ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ στον δημόσιο τομέα. Πιάσαμε οροφή. Θα φτωχοποιηθεί και θα καταστραφεί με αυτή την πολιτική, εκείνο ακριβώς το κομμάτι της οικονομίας που θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκαμψη της χώρας.
   ΥΓ. Παραδόξως κι ενώ είστε επιμελέστατος στα στοιχεία σας, δεν παραθέτετε πηγή για αυτά τα νούμερα που λέτε. Από όσο γνωρίζω εγώ, δεν έγινε ακόμη η δεύτερη φάση της απογραφής των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ και των δημοτικών επιχειρήσεων και ΝΠΙΔ. Δέχομαι το νούμερό σας αλλά δεν είναι πια θέμα αριθμών. Παραθέτετε νούμερα για να αποδείξετε το χαμηλό ποσοστό φορολόγησης και χαμηλό κόστος για μισθούς ΔΥ σχετικά με άλλα κράτη της ΕΕ. Καμιά αξία, αν δεν έχουμε δίπλα τους στην πρώτη περίπτωση τις ανταποδοτικές παροχές των αντίστοιχων κρατών προς τον πολίτη τους και στην δεύτερη την ποσότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών που οι δημόσιοι υπάλληλοι παρέχουν στον πολίτη των αντιστοίχων χωρών. Αλλιώς δεν μου λένε τίποτε, είναι σα να συγκρίνουμε μήλα με μπριζόλες.

   • ΜΔ avatar
    ΜΔ @ akenaton 24/01/2013 17:18:22

    Αγαπητέ akenaton!!
    Περίμενα την απάντησή σου (για την αναντιστοιχία φόρων και παροχών και "φυσιολογικού" κόστους ΔΥ με την παραγωγικότητά τους) και συμφωνώ απόλυτα.
    Το ερώτημα μου όμως είναι: Με την μείωση του κόστους των ΔΥ (μέσω απολύσεων ας πούμε) πως θα αυξηθεί η παραγωγικότητά τους στο επίπεδο που επιθυμούμε? Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο να επιτύχουμε την ευθυγράμμιση κόστους-παραγωγικότητας, αλλά να την πετύχουμε και στο επίπεδο που επιθυμούμε για να λειτουργήσει και να επιτελέσει το ρόλο του το κράτος. Σωστά?
    Άρα τι ζητάμε: Μείωση του κόστους ώστε να "παίρνουν" ότι "παράγουν" ή μέτρα αύξησης της παραγωγικότητάς τους στο επίπεδο του κόστους που υπάρχει τώρα? 'Εχω την εντύπωση ότι προτείνουμε (λανθασμένα) το πρώτο.
    Φιλικά!
    Υ.Γ. Ναι είναι αλήθεια, δεν έχω link γι αυτό. Έχω εσωτερική πληροφόρηση. ;-) Δεν υπάρχουν όλα δυστυχώς στο διαδίκτυο. Υπάρχουν όμως κάποιοι, που ασχολούνται με την απογραφή, που γνωρίζουν, χρησιμοποιώντας και άλλα στοιχεία. :-)

    • akenaton avatar
     akenaton @ ΜΔ 24/01/2013 17:31:49

     Αν η μείωση του αριθμού των ΔΥ γίνει με τα σωστά κριτήρια (κομματάνθρωποι, τεμπέληδες, επίορκοι, "λαδιάρηδες", κοινοί απατεώνες), να είστε βέβαιος μαζί με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων και του πειθαρχικού δικαίου, πως η παραγωγικότητα του ΔΤ θα αυξηθεί και οι καλοί και φιλότιμοι υπάλληλοι (που υπάρχουν αλλά "πνίγονται" από το σημερινό φαύλο σύστημα) θα επικρατήσουν. Ειδικά αν εφαρμοστούν και αξιοκρατικά κριτήρια για μισθολογικές και βαθμολογικές προαγωγές, όπως σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε και είναι δύσκολο να μάθεις καινούρια κόλπα σε γέρικα και κακομαθημένα "(κομματό)σκυλα" όπως λέει και η παροιμία. Μπορείς όμως κάλλιστα να τα απολύσεις! Φιλικά πάντα.

     • ΜΔ avatar
      ΜΔ @ akenaton 24/01/2013 19:04:03

      Μήπως τότε θα ήταν πιο αποτελεσματικό (sic) να προτείνετ-αι η εξοικονόμηση από τυχόν (στοχευμένες και όχι μαζικές) απολύσεις αυτών που κατονομάζετε να δοθεί αξιοκρατικά σε αυτές τις μισθολογικές προαγωγές των υπολοίπων? Μήπως αυτό θα δούλευε μακροπρόθεσμα καλύτερα?
      Και με ταυτόχρονη εντατικοποίηση της προσπάθειας εξασφάλισης φορολογικής ελάφρυνσης αυτών που πραγματικά δεν μπορούν και, αντίθετα, (σημαντικής) επιβάρυνσης αυτών που πραγματικά έπρεπε, πρέπει και μπορούν να συνδράμουν με φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, επιτευχθεί τελικά ένα σωστότερο μίγμα? Λέω εγώ τώρα..
      Κάπου εκεί ίσως μπορέσουμε να τα... "βρούμε"! ;-)
      Φιλικά!

 39. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 23/01/2013 23:12:13

  Στέκομαι στο "Είναι δε αναληθές ότι δεν πληρώνουν φόρους οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εταιρείες..." Σας πληροφορώ ότι είναι απόλυτα ΑΛΗΘΕΣ!
  Υπήξα ανώτατο στέλεχος αρκετών εταιρειών και σας διαβεβαιώ ότι το .. σπορ της φοροδιαφυγής υπήρξε πεδίο ανταγωνισμού και απόδειξη .. ευφυίας μεταξύ των Επιχειρηματιών!
  Επίσης γνωρίζετε από δικής σας πείρα, πολλούς υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, κλπ που να σας δίνουν απόδειξη τουλάχιστον για όλο το ποσό;
  Όσον αφορά τους ΔΥ, όπως σας είπα δεν τους υπερασπίζομαι και έχετε δίκιο στα αναφερόμενα.
  Η ένσταση μου είναι ως προς τον διαχωρισμό των Υψηλοεισοδηματιών!

  • akenaton avatar
   akenaton @ ΝΤΙΝΟΣ 23/01/2013 23:29:11

   Δεν δηλώνουν όλα τα εισοδήματά τους, τουτέστιν: φοροδιαφεύγουν, είναι το σωστό. Γιατί σας βεβαιώ πως για τα δηλωμένα (ως ποσοστό τους πάντοτε), πληρώνουν περισσότερο από τους μισθωτούς . Για την φοροδιαφυγή έχετε δίκιο αλλά το πρόβλημα έγκειται και πάλι στο κράτος και στους φορολογικούς μηχανισμούς του. Ουδείς θα πλήρωνε φόρο πουθενά στον κόσμο αν μπορούσε ατιμωρητί να το αποφύγει!!! Ελπίζω να συμφωνείτε. Μάλλιασε η γλώσσα μου να μιλάω για την ανάγκη σύλληψης και φορολόγησης των κρυμμένων εισοδημάτων. Αυτό είναι όμως άλλο θέμα και έχω γράψει επανειλημμένως γι αυτό.

   • akenaton avatar
    akenaton @ akenaton 23/01/2013 23:44:26

    Και με συγχωρείτε για το επαναλαμβανόμενο πρώτο πρόσωπο! Δεν το συνηθίζω, παρεσύρθην...

 40. Νικος avatar
  Νικος 24/01/2013 00:14:10

  Γειτονας μου ΔΥ βγηκε προσφατα στη συνταξη στα 48.
  Η συζυγος ΔΥ παει οποτε δεν βαριεται στη δουλεια.
  Οι ανθρωποι περνανε μια δευτερη νιοπαντροι φαση
  ξεκοκαλιζοντας το εφαπαξ.

  Αν οι ΙΥ και οι ΕΕ δεν οργανωθουμε θα μας φανε τα ζομπι.
  Και τα ζομπι μονο με ολικη καταστροφη τα ξεφορτωνεσαι.

 41. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 24/01/2013 00:15:46

  Μετά τα παραπάνω , συμφωνώ απόλυτα μαζί σας!

 42. mikro avatar
  mikro 24/01/2013 04:42:14

  Ναι, Ναι, Ναι !!!
  Άμα είσαι Πασόκος και τώρα μεταλαγμένος σε κάτι ας πούμε Νεοπασόκος, αριστερός τύπου Ψαριανού ή ακόμη ακόμη να το παίζεις άμα λάχει αν βρεθείς σε παρέα και νεοδημοκράτης μπορείς να είσαι δημόσιος υπάλληλος χωρίς αντικείμενο εργασίας.
  Από μέσα κατέχουμε το αντικείμενο.

 43. Stef avatar
  Stef 24/01/2013 09:04:47

  Αν κρίνω από τα υπόλοιπα άρθρα του antinews που ασχολούνται συνεχώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, βγάζω το συμπέρασμα ότι αυτός που οδηγεί τη μεσαία τάξη στα άκρα είναι ο....ΣΥΡΙΖΑ!!!

 44. Ρηνα avatar
  Ρηνα 24/01/2013 09:37:17

  1ον το αρθρο ανεδειξε περιτρανα την ......αντικειμενικοτητα του Ελληνα, διοτι αν η κυβερνηση πιστευε οτι οι μισθωτοι και συνταξιουχοι ειναι η προνομιουχος ταξη δεν θα προχωρουσε στους μαγαζατορες και επιχειρηματιες [και ελλειπως κατα τη γνωμη μου αλλα ...ιδωμεν], που εκαναν μεχρι προσφατα παρτυ και πολλοι συνεχιζουν ακομα.
  2ον προσπαθει να ανακυκλωσει τη μιζερια αναμεσα στη ιδια ταξη των μισθοσυντηρητων και ειτε αφ εαυτου ειτε σε διατεταγμενη υπηρεσια προσφερει κακιστες υπηρεσιες στη πληθωρα του κοσμου αυτου που υποστηριζουν τη ΝΔ τους παραδοσιακους νοικοκυραιους και τις οικογενειες τους.
  και 30ν υποδαυλιζει το μεγαλυτερο ελαττωμα των κοινωνιων , το φθονο και τη διχονοια σε μια περιοδο που η ενοτητα μας πρεπει να ειναι αρραγης εναντι των οσων μας υπονομευουν και ειναι αρκετοι......οι περισσοτεροι πεσαν στη παγιδα.
  Μερικα τετοια αρθρα ακομα και δεν χρειαζονται αλλοι πυροβολισμοι στο γραφειο του πρωθυπουργου.

  • Zugzwang avatar
   Zugzwang @ Ρηνα 24/01/2013 11:44:38

   Ρηνα
   Ο Σημιτης ηταν αυτος που εγκαινιασε την τακτικη του διαιρει και βασιλευε μεταξυ των διαφορων κοινωνικων ομαδων και ετσι φτασαμε στα σημερινα χαλια του κοινωνικου κανιβαλισμου. Σχετικα με τους δημοσιους υπαλληλους, ο κανιβαλισμος αυτος διευκολυνεται απο το οτι ο νεοι γνωριζουν μονο το κρατος του ΠΑΣΟΚ και αγνοουν τι ειναι και πως λειτουργει ενας πραγματικος κρατικος μηχανισμος - ο απαραιτητος κρατικος μηχανισμος - οπως αυτος που ειχε η Ελλαδα πριν απο το 1981. Ετσι οι νεοι σημερα νομιζουν οτι ο κρατικος μηχανισμος ειναι αναγκαστικα το κακοηθες ογκωμα που δημιουργησε το ΠΑΣΟΚ και καποιοι πεταν και το μωρο μαζι με το νερο του μπανιου.
   Σ'αυτο συντελουν και οι ουλτραφιλελευθεροι, οι οποιοι ειναι στην ουσια αναρχικοι - οικονομικοι αναρχικοι και οχι μονο - και θα ηθελαν πολυ να μην υπαρχει καθολου το μωρο η, αν αυτο δεν γινεται, τοτε το μωρο να ειναι εντελως καχεκτικο.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Ρηνα 24/01/2013 14:52:44

   Αγαπητή Ρήνα:
   1. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλετε να πείτε.
   2. Με προσβάλλετε και αυτό δεν σας ταιριάζει. Διατεταγμένη υπηρεσία;
   3. Είστε υπερβολική και εριστικότατη και επίσης δεν σας ταιριάζει.

   Εν κατακλείδι, η ενότητα σφυρηλατείται με δικαιοσύνη στην κατανομή των βαρών και κρατική φροντίδα για όσους έχουν χάσει τα πάντα. Καμιά φορά και εις βάρος βολεμμένων συντεχνιών αν χρειαστεί. Αλλιώς δεν μιλάμε για ενότητα αλλά για στυγνή εκμετάλλευση και ανάλγητη διεκδίκηση κεκτημένων. Ακριβώς όπως με τους εργαζομένους στην Βουλή, στα ΜΜΜ και αλλού. Και αυτή η επιμονή σε διεκδίκηση κεκτημένων εν μέσω κρίσης είναι που οδηγεί την κοινωνία σε βαθύ διχασμό, εφόσον δεν θεραπεύονται οι αδικίες από το κράτος αλλά μάλλον υποδαυλίζονται.

 45. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 24/01/2013 15:04:56

  Αγαπητέ Akenaton, εάν ήσουν θεός θα έσπευδα να σε προσκυνήσω. Ως άνθρωπο, σου εκφράζω τον θαυμασμό μου! Αν η μεσαία τάξη δεν θέλει να εξασφανισθεί, θα πρέπει να χυμήξει στη Βαστίλλη όπως το έκανε το 1789, προ του διλλήματος - καταστροφή ή ανατροπή. Οσο για τους δημοσίους υπαλλήλους, καλούς και κακούς, ας μου πει κάποιος τί θα έπρεπε να κάνουν για να βρουν απασχόληση αφού ποτέ ο ιδιωτικός τομέας σ'αυτή τη χώρα δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τις απαραίτητες 750.000 θέσεις εργασίας για να τους αποροφήσει. Η ανικανότητα, ο μεταπρατισμός και η αντιπαραγωγική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα άφησε λεία στα χέρια της διαπλοκής το εργατικό δυναμικό της χώρας. Αλλωστε, για να είμαστε δίκαιοι, όποτε ο ιδιωτικός τομέας κάτι πήγε να δημιουργήσει, χύμηξαν πάνω του οι πολιτικάντηδες και τα έκαναν όλα τυροπιτάδικα, μαγαζιά και καφετέριες.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Θεόδωρος 24/01/2013 23:58:58

   Σωστή παρατήρηση και πολύ απλά διατυπωμένη.
   Πρόκειται για το δομικό χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας που ήταν κυρίαρχο ήδη με τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους.
   Το πρόβλημα αυτό προσπάθησε να αντιμετωπίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την πρώτη του οκταετία γι΄αυτό και κυνηγήθηκε από το μεταπράτες.
   Η διόγκωση του δημοσίου τομέα είναι απόρροια της αδυναμίας του ιδιωτικού τομέα να είναι παραγωγικός και διεθνώς ανταγωνιστικός,
   ώστε να προσφέρει απασχόληση και ειδικά σε επίπεδο εξειδικευμένου και στελεχικού προσωπικού.
   Η τάση του ιδιωτικού τομέα να είναι κρατικοδίαιτος διόγκωσε το πλέγμα της διαπλοκής που με τη σειρά του εμπόδιζε τις όποιες προσπάθειες υγειούς ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.
   Εν ολίγοις, η ύπαρξη παραγωγικής εθνικής οικονομίας και ορθή θεσμική λειτουργία του Κράτους δικαίου και πρόνοιας προϋποθέτουν ηγεμονική εθνική αστική τάξη.
   Στην χώρα μας αυτή δεν υπήρξε από την απελευθέρωση μέχρι τώρα. Κι αφού αυτή απούσιαζε δεν υπήρχε καμία κοινωνική δύναμη ικανή να ηγηθεί της εξελικτικής πορείας του Έθνους. Η απουσία αυτή είναι καίρια διότι το κενό της καλύπτουν συνήθως οι φαύλοι "μεσσίες". Μέσα δε σε αυτή τη διαδικασία ο λαός μετατρέπετται σε άμορφη μάζα και κραυγάζον μπουλούκι.

 46. akenaton avatar
  akenaton 24/01/2013 20:09:54

  Σε αυτά τα τελευταία θα συμφωνούσα ευχαρίστως! Την καληνύχτα μου!

 47. Zugzwang avatar
  Zugzwang 25/01/2013 19:55:17

  Πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι

  Μόνιμοι υπάλληλοι, δικαστικοί,

  δημόσιοι λειτουργοί 569.111

  Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου 54.425

  Ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 39.739

  Λοιπές εργασιακές σχέσεις 18.036

  Μετακλητοί 1.228

  Συμβασιούχοι έργου 4.086

  Ωρομίσθιοι/Ημερομίσθιοι 1.238

  ΣΥΝΟΛΟ 687.863

  Δημήτρης Γκάτσιος, στον Ελεύθερο Τύπο

  Δηλαδη 6,25 0/0. 6,25 δημοσιοι υπαλληλοι ava εκατο πολιτες. 5 0/0 oi μονιμοι δημοσιοι υπαλληλοι!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.