#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2011 10:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγούν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης σύντομα και με το νόμοΟ διάβολος κρίνεται στις λεπτομέρειες γι΄ αυτό και η Ελλάδα θα πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση και έγκριση της συμφωνίας Μέρκελ - Σαρκοζί για την αλλαγή της Ευρώπης προκειμένου να κάνει ταμείο. Σίγουρα, όμως, όπως κάθε αδύναμη χώρα, πόσο μάλλον αυτή, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολύ σκληρές περιόδους λιτότητας αν θέλει να ανταποκριθεί στους δρακόντειους κανόνες που επιβάλει η Γερμανία.

Επίσης, το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο, ακόμη κι αν πετύχει το κούρεμα χρέους κατά 50%. Μπορεί δηλαδή να πάμε σε αιματηρές θυσίες για να πετύχει το PSI και να διαπιστώσουμε σε λίγο καιρό ότι αυτό δεν αρκεί και είμαστε έξω από το ευρωπαϊκό κοστούμι με την υπογραφή της Μέρκελ στην ούγια.

Διότι εκτός από την υποχρέωση για μείωση του ελλείμματος κάτω από 3%, υπάρχει και η πρόβλεψη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς καθώς και για δραστική μείωση του χρέους.

Πώς θα καταφέρει λοιπόν η Ελλάδα να πετύχει σε δύο χρόνια μείωση του ελλείμματος από το 9,5% στο 3% όταν δεν το κατάφερε με τόσα μνημόνια που φάγαμε στο κεφάλι;

Πώς θα καταφέρει να κάνει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όταν αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και τις οφειλές του το δημόσιο; Εκτός κι αν κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις σε δραματικά επίπεδα για να επιτύχει πλεονάσματα. Αλλά με τις άλλες ανελαστικές δαπάνες τι θα κάνει;

Επίσης, πως θα καταφέρει να μειώσει το δημόσιο χρέος όταν ακόμη και η πρόβλεψη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου κάνει λόγο για ποσοστό 120% το 2020;

Επομένως, αν δεν συμβεί κάτι πιο δραματικό, κάποια μέτρα πιο δραστικά τότε η Ελλάδα σύντομα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και με το νόμο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/12/2011 10:31:10

  Γιά ἐκεῖ τό βλέπω καί ἐγώ,ἐκτός κι ἂν γίνει κάποιο θαύμα καί ἀρχίσουν οἱ πλούσιες χώρες,νά βλέπουν τίς φτωχότερες καί νά τίς ἀντιμετωπίζουν μέ πραγματική συμπάθεια,μέ ἒργα κι ὂχι μέ λόγια μόνο...

 2. SABI avatar
  SABI 06/12/2011 10:34:34

  Γι αυτό πρέπει να ετοιμαστούμε από τώρα ώστε να μην σφαχτούμε μεταξύ μας χωρίς λόγο, όπως στην Αργεντινή . Η συγκρότηση του Νέου ΕΑΜ είναι πλέον η μόνη λύση για την σωτηρία της πατρίδας . Παρήγορο είναι οτι και κάποιοι νεώτεροι πολιτικοί καταλαβαίνουν τώρα αυτό που ο ΜΙΚΗΣ και ο ΓΛΕΖΟΣ ξέρουν πολύ καλά απ την αρχή γιατί τό'χουν ξαναζήσει...
  Πρέπει να διασφαλίσουμε τα αναγκαία για τη μεταβατική περίοδο απο το Ευρώ στη Δραχμή (σιτηρά καύσιμα φάρμακα) καθώς και τον γρήγορο και ασφαλή τρόπο διανομής τους στον πληθυσμό με τις κατάλληλες ομάδες σε ετοιμότητα.
  Δεν υπάρχει χρόνος πλέον για λόγια, πρέπει να περάσουμε στη δράση.

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ SABI 06/12/2011 10:36:20

   μην ανησυχεις, εχει φροντισει για ολα η ΝΔ.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Εnzo 06/12/2011 12:23:09

    Αφου το διαπιστωσες εσυ ειμαστε ησυχοι !

    • crisis avatar
     crisis @ Ραβινος 06/12/2011 13:45:55

     κανε μια προσευχη στο τειχο των δακρυων να γλυτωσει ο ασαντ.

  • anetos avatar
   anetos @ SABI 06/12/2011 12:15:26

   οπλα ?

 3. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 06/12/2011 11:16:16

  Τόσο που το έχουν ανακινήσει το θέμα και το επισείουν για τρομοκρατία μας, στο τέλος θα χάσει κάθε έννοια σοβαρότητας. Προσωπικά, πιστεύω δεν έχει καμία διαφορά μεταξύ των δρχ και των ευρώ. Και τα δύο έχουν τα υπέρ τους και τα δύο έχουν τα κατά τους.

 4. TARAMAS avatar
  TARAMAS 06/12/2011 11:41:52

  Αυτό που κανένας δεν λέει, είναι ότι έστω ότι η Ελλάδα βγαίνει από το ευρώ, δεν πρέπει να μειώσει πάλι το έλλειμμα και μάλιστα ακόμη περισσότερο; Γιατί μη μου πείτε ότι θα τυπώνει χρήμα για να καλύπτει το έλλειμμα, τότε ο πληθωρισμός θα πάει στα ύψη. Ο υψηλός πληθωρισμός δεν μειώνει το πραγματικό εισόδημα του λαού και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, οριζόντια και τυφλά; Τι νόημα έχει να κρατάς την ονομαστική τιμή των μισθών σταθερή και να μην τη μειώνεις, αν όλα τα αγαθά διπλασιάζουν τις τιμές τους κάθε χρόνο; Δεν είναι το ίδιο με το να μειώνεις όλους τους μισθούς και τις συντάξεις στο μισό; Τι νόημα έχει να πας στη δραχμή για να μην ρίξεις τους μισθούς στα 500 ευρώ και τελικά οι μισθοί σε δραχμές να έχουν αξία 200 ευρώ;
  Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, η σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία είναι μονόδρομος, είτε με το ευρώ και στο επιβάλουν άλλοι, είτε με τη δραχμή και αναγκάζεσαι να το κάνεις από μόνος σου και με πολύ χειρότερο τρόπο.

 5. ένας βισάλτης avatar
  ένας βισάλτης 06/12/2011 11:53:43

  Θα μας "βγάλουν" έξω από την ευρωζώνη και κάτι τρέχει .......στα γύφτικα. Επιστροφή στην δραχμή και στούς δασμούς στις εισαγωγές ,περιορισμό στους λαθρομετανάστες ,προστασία της ντόπιας παραγωγής μπας και ξαναγίνουμε έθνος και όχι πληθυσμός. Ηχεί σαν πολύ καλό νέο η απαλλαγή μας από τα δεσμά και τις προσβολές των γερμανών οι οποίοι αφού αιματοκύλισαν για δεύτερη φορά την ευρώπη και κατέβασαν τα πανταλόνια στους αμερικανούς κλαιγόμενοι να τους χαριστούν τα χρέη τους, την ίδια ώρα που αποφεύγουν σαν κοινοί υποκριτές απατεωνίσκοι (που είναι ) να αποδεχτούν τις ευθύνες τους για τα εγκλήματά τους στην κατοχή..
  Αμα έχουμε καταντήσει τεμπελχανάδες (που δεν έχουμε -απλά ανεχόμαστε αδικαιολόγητα διεφθαρμένους ηγέτες) που περιμένουμε να μας περιβάλλουν με οίκτο οι ξένοι επειδή είχαμε σπουδαίους προγόνους και να μας ελεούν στο διηνεκές απλά θα αφανιστούμε..Αυτό που θέλει ο λαός είναι ένα καινούριο ξεκίνημα όχι οικονομικής αλλά ηθικής τάξης ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ -ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!!!!!!!!
  Επιδοτήσεις εκεί που θεωρούμε ότι ενισχύεται η εθνική μας οικονομία και όχι η κεντροερωπαική..
  Και φυσικά να μην θεωρούνται οι βάσεις αμερικανικές ...δεν παίρνουμε μόνο μάγκες και ανταποδίδουμε με υποστήριξη στα σκόπια και περίεργες μ.κ.ο.
  ΑΟΖ,και λογιστική διερεύνηση του χρέους δεν θα βλάψουν ...

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ένας βισάλτης 06/12/2011 16:56:29

   Τα 'μπλεξες: Οι δασμοί δεν έχουν σχέση με το Ευρώ, αλλά με την ΕΕ.

 6. Θύμιος avatar
  Θύμιος 06/12/2011 12:00:18

  Μην δίνουμε πολύ “κώλο”, για να μείνουμε στην “Ε.Ο.Κ.” (άλλο τίποτα δεν είναι), θέλουν να μας διώξουν και να δεχθούν την Κροατία, είναι θέμα “θρησκευτικής πίστης”, κι όχι “ορθολογισμού”. Ας προσχωρήσουμε στην “αγγλοσαξονική υπονόμευση”, παράλληλα με την “βαλκανική συνεργασία” (στα πρότυπα της σκανδιναβικής). Οι γείτονες “τορλακοΜακεδόνες” δεν είναι εχθροί μας (οι μεταξύ ΣερβοΚροατικής & Βουλγαρικής διάλεκτοι -του Νις & της προς Δούναβη Κράινας- λέγονται “Τορλακικές”, γιατί όχι και στον Μακεδονικό xώρο). Είχα προτείνει –με επιστολές στον τύπο-, πριν την πτώση Μητσοτάκη, να τεθεί, η γειτονική χώρα, υπό καθεστώς προστασίας, της τότε Σερβίας, της Ελλάδος, & και της Βουλγαρίας (κατά το Κυπριακό πρότυπο). Έτσι θα’χαμε ένα minimum “βαλκανικής συνεργασίας”.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2011 12:12:45

  Οι ισοσκελισμενοι προυπολογισμοι ειναι για το μελλον.Κανεις δεν υποχρεουται να τον μηδενισει σε χρονο μηδεν.Και η Ιταλια που ξεκινησε απο 5% ελλειμμα υποσχεθηκε ισοσκελισμο το 2013.
  Ειναι προφανες οτι υπαρχουν μεταβατικες διαταξεις για οσους εχουν τωρα μεγαλα ελλειμματα.Αλλωστε η Ελλαδα ειναι σε ειδικο προγραμμα του ΔΝΤ που προβλεπει ελλειμμα 1% το 2015.Αν απο κει και περα σου ξεφυγει προς τα πανω θα εχεις συνεπειες και οχι τωρα.

 8. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 06/12/2011 16:54:05

  Έχουν χιλιοειπωθεί, αλλά επί τροχάδην:
  Τίποτα δεν είναι το ίδιο.
  Με δραχμή θα ακριβήνουν κυρίως τα εισαγόμενα. Όχι τα ντόπια. Και θα "συμφέρει" να καλλιεργήσεις το μπαΐρι.
  Με δραχμή, οι επιπτώσεις θα κατανεμηθούν δικαιότερα. Πόσο μειώθηκε το εισόδημα του δικηγόρου; ΚΑΘΟΛΟΥ. Πόσο του γιατρού; ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Πόσο του υπαλλήλου; ΑΡΚΕΤΑ. Πόσο του εμπόρου; ΠΟΛΥ. Πόσο του εργάτη οικοδομών; ΕΩΣ 100%.
  Και, με δραχμή, θα ξαναδώσουμε ώθηση στην ανταγωνιστικότητά μας, θα κρατήσουμε και κανένα εργοστάσιο και θα εξάγουμε και καμιά ντομάτα. Που τώρα τις φέρνουμε ακόμα και από το Βέλγιο (!).
  Τέλος, διάλεξε τι προτιμάς: Στο ευρώ χωρίς ευρώ στην τσέπη, ή στην δραχμή με μια τσέπη χαρτοπετσέτες ; Σ'αυτό το δίλημμα μας έφεραν οι ρεζίληδες, που μας κυβερνάνε τις τελευταίες δεκαετίες.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΠΗΛΕΑΣ 06/12/2011 21:31:07

   Μάλλον δεν έχουν χιλιοειπωθεί, αφού δεν απαντούν στο θέμα μας που είναι αν με τη δραχμή δε θα υπάρχει πια ανάγκη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Για τα λοιπά, γνωστά τα υπέρ, αλλά και τα κατά, που κατά τη δική μου γνώμη ακυρώνουν όλα τα υπέρ.
   Τέλος, δε πρέπει μάλλον να έχεις και πολύ σχέση με ελεύθερο επάγγελμα, αν λες ότι το δικό τους εισόδημα δε μειώθηκε. Ο πληθωρισμός να σημειώσουμε ότι χτυπά κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα άρα είναι η άλλη όψη του νομίσματος της οριζόντιας περικοπής μισθών - συντάξεων.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ TARAMAS 06/12/2011 23:51:08

    Η ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών γίνεται λιγότερο επιτακτική με την δραχμή, μιας και η δυνατότητα υποτιμήσεως/κοπής χρήματος επιτρέπει κάποιες παρεκκλίσεις. Αλλά δεν παύει να είναι ζητούμενο, αν δεν θέλουμε υπερβάλλοντα πληθωρισμό.
    Για την σχέση υπέρ και κατά, αν ξέρεις έστω και έναν θεωρητικό της οικονομίας (όχι πολιτικάντη) , που να προκρίνει "σκληρό" νόμισμα σαν θεραπεία για χάλια σαν τα δικά μας, πες τον μου να τον μάθω.

    Η σχέση μου με τον Ιδιωτικό τομέα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη. Σου εξηγώ, λοιπόν, τηλεγραφικά:
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Κρίση=φτώχεια =γκρίνια +απαιτήσεις= κατασχέσεις+ πλειστηριασμοί +διεκδικήσεις+ πτωχεύσεις+ ρυθμίσεις κοκ. Φίλος μου δικηγόρος, μου έλεγε "τώρα οι δουλειές μας έγιναν και περισσότερες και ζουμερότερες.
    ΓΙΑΤΡΟΙ: Κάποιοι (οι οδοντίατροι, ή οι μαιευτήρες πχ) έχασαν δουλειά, που πηγαίνει στους νοσοκομιακούς για μηδαμινό κόστος. Οι πολλοί όμως πλήγηκαν πιό πολύ από τα μέτρα Λοβέρδου παρά από την κρίση, αυτή-καθαυτή. Όποιος χρειάζεται γιατρό, αργά-γρήγορα πηγαίνει σε γιατρό. Και όσο πιό αργά, τόσο πιό δαπανηρά.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ ΠΗΛΕΑΣ 07/12/2011 14:05:35

     Σου παραθέτω απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ... Αυγή:

     Το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί άμεσα κατά ένα μεγάλο ποσοστό, μεταξύ 40-60%. Η υποτίμηση έχει διάφορα δυνητικά αποτελέσματα. Κατ’ αρχή αυξάνει τις τιμές των εισαγόμενων εμπορευμάτων και μειώνει τις τιμές των εξαγόμενων εμπορευμάτων.

     Όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει την αξία των εξαγωγών σε σχέση με τις εισαγωγές, δηλαδή ότι θα μειώσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητες είναι στις μεταβολές των τιμών οι ποσότητες εισαγωγών και εξαγωγών και απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

     Η έξοδος από το ευρώ και η αναγκαστική υποτίμηση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και των συνταξιούχων. Δηλαδή μια αναδιανομή, με όρους απόλυτης υπεραξίας, προς όφελος του κεφαλαίου.

     Δεν θα μιλάμε πλέον για «γενιά των 700 ευρώ», αλλά για «γενιά των 350 ευρώ»!

     Μια τέτοια θέση, όταν εκφέρεται από την αριστερά, αποτελεί μια πρόταση ταξικής συμμαχίας με τις πιο καθυστερημένες μερίδες του κεφαλαίου που στηρίζονται στην εξαγωγή απόλυτης υπεραξίας. Καλούνται δηλαδή οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν αποτελέσματα χειρότερα του Μνημονίου, με το επιχείρημα ότι, «πιθανότατα», θα υπάρξει μεγέθυνση της καπιταλιστικής οικονομίας (από την οποία κατόπιν και αυτοί θα ωφεληθούν).

     Πολύ πριν υπάρξει η αναγγελία υποτίμησης, όταν θα αρχίσουν οι κάτοχοι πλούτου να διαμορφώνουν την αντίληψη ότι σχεδιάζεται έξοδος από το ευρώ, θα εμφανιστεί μαζική φυγή κεφαλαίων.

     α) Τα νοικοκυριά των εργαζομένων θα αποσύρουν τις καταθέσεις τους και θα διατηρούν ευρώ σε ρευστή μορφή. Με την υπόθεση ότι κατά μέσο όρο το κάθε νοικοκυριό θα αποσύρει μόνο 500-1000 ευρώ, θα έχουμε απόσυρση 17,5-35 δισ. ευρώ (από σύνολο καταθέσεων 225 δισ. ευρώ). Ουσιαστικά θα διαμορφωθεί μια οικονομία δύο νομισμάτων με μαύρη αγορά και μεσάζοντες, που θα δώσει στην υποτίμηση ορμή κερδοσκοπικού πυρετού.

     β) Οι καπιταλιστές θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, αναμένοντας την υποτίμηση. Τότε θα μπορούν να αγοράσουν τις πάγιες εγκαταστάσεις της οικονομίας μισοτιμής: Συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, ενίσχυση της οικονομικής ισχύος του απέναντι στην εργασία.

     Σαν αποτέλεσμα, πρακτικά θα κλείσουν οι τράπεζες και θα αντιμετωπίσουν πτώχευση οι επιχειρήσεις που εξαρτώνται από την αναχρηματοδότηση του χρέους τους. Οι τράπεζες θα εξαγοραστούν από το κράτος (με ποιους πόρους;) και θα υπάρξει νέο πρόγραμμα μεταβίβασης κεφαλαίων, εφόσον μάλιστα θα αντιμετωπίζουν διπλάσιο εξωτερικό χρέος, το ίδιο και οι επιχειρήσεις που έχουν εξωτερικό δανεισμό.

     Τελικά, η αλματώδης αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η μείωση των μισθών αναλογικά με το ύψος της υποτίμησης, η κατάρρευση των κοινωνικών δαπανών θα είναι τα αποτελέσματα που θα αντιμετωπίσει η εργασία.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ TARAMAS 07/12/2011 19:02:45

      Αν, λοιπόν, φοβούμεθα μια υποτίμηση 40-60%, που θα ακρίβαινε αναλόγως, κυρίως τα εισαγόμενα, πως μας φαίνεται το ότι και η "εσωτερική υποτίμηση" εκεί αποβλέπει και θα τα ακριβήνει αναλόγως ΟΛΑ;
      Και όλα όσα λες ως πιθανά σε κάνουν να πιστεύεις ότι, αν μείνουμε στο ευρώ δεν θα μας συμβούν (ήδη συμβαίνουν) χειρότερα; Μην ξεχνάς ότι, περάσαμε τα δύο χρόνια και ακόμα, όχι μόνο πέφτουμε, αλλά δεν έχει ούτε καν περιγραφεί το πως θα ανακόψουμε την πτώση (πχ. ο Σαμαράς προϋποθέτει "ανάπτυξη" αλλά δεν λέει με ποιόν -εφικτό- τρόπο).
      Η δραχμή θα έδινε μια ώθηση, κι' ο Θεός βοηθός!

 9. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 06/12/2011 17:36:54

  τα ψεματα εχουν κοντα ποδαρια , λεει ο σοφος λαος...
  ετσι , μετα το σωσιμο της χωρας απο καθηγητες μαγους και οχι μαθητευομενους που ηθελαν να τους παρουσιασουν , ερχεται ο μαρτιος , που ολα τελειωνουν.
  ελπιζω οι μαγοι να μην φυγουν απο την χωρα...και αν φυγουν καποιοι , θα μεινουν πολλοι και θα εχει για ολους μας...που ελεγε και ο οβελιξ για τους ρωμαιους...
  να θυμαστε κυριοι μαγοι ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ΠΙΑ...

 10. SABI avatar
  SABI 06/12/2011 19:58:38

  Αγαπητέ TARAMAS,
  Aν επιστρέψουμε τώρα στη δραχμή με την ολοκλήρωση και της εφεδρείας όχι μονο δεν θα έχουμε έλλειμμα αλλά με το πετσόκομμα στις συντάξεις μισθούς επιδόματα και όλη αυτή την καταστροφή ακόμα και στην περίθαλψη, θα έχουμε αμμέσως εκτίναξη πλεονάσματος. Αυτό θα γίνει διότι αν πχ η ισοτιμία γίνει όπως είπε ο μεγαλος προφέσσορας Σημίτης 1ευρώ=600 δρχ., σε πρώτη δόση το κράτος θα τυπώσει 180 τρις δραχμές και θα ξοφλήσει το ισότιμο 300 δις ευρώ χρέος. Επιπλέον θα επαναφέρει τους δασμούς (πχ 150% στα Ευρωπαικά αυτοκίνητα
  αφήνοντας τα σημερινά τέλη ταξινόμησης σε εταιρείες όπως παληά η Nissan και Skoda, που θα δεχτούν να τα κατασκευάζουν εδώ) Με την αύξηση των δασμών και την επανασύσταση της αγορανομίας παράληλλα με την επιβολή διατίμησης στα βασικά αγαθά το πλεόνασμα είναι εξασφαλισμένο. Επίσης θα έχουμε μαζική έξοδο των πανάκριβων Σουπερμάρκετ και εν γένει όλων των ακριβών και ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΜALLS και παρομοίων μαστοδόντων που μας έφερε η ΕΕ, και ξαναάνοιγμα των μικρομάγαζων που μια ζωή μας εξυπηρετούσαν μια χαρά και λέγαμε και καμμιά κουβέντα με το μαγαζάτορα...Αρκεί το πλεόνασμα να το δώσουμε ΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ KAI THN EΡΕΥΝΑ και νάσαι σίγουρος οτι θάμαστε πολύ καλύτερα απο σήμερα και τα επόμενα 15 χρόνια και βάλε...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ SABI 06/12/2011 21:37:58

   Για να επαναλάβω τα λόγια του ΠΗΛΕΑ από ποι πάνω: "Τα ‘μπλεξες: Οι δασμοί δεν έχουν σχέση με το Ευρώ, αλλά με την ΕΕ."
   Και μόλις τυπώσουμε 180 τρις και ξεπληρώσουμε το χρέος μας όπως λες, θα έλθουν όλοι αυτοί που θα τα πάρουν και θα μας αγοράσουν σούμπιτους, επιστρέφοντας μας τα χαρτοπετσετάκια μας και εκτινάσσοντας έτσι τον πληθωρισμό μας σε αστρονομικά ύψη, έχοντας επιπλέον αγοράσει ότι αξίζει σ αυτόν τον τόπο. Αυτή είναι συνταγή σωτηρίας ή αυτοκτονία;

 11. TARAMAS avatar
  TARAMAS 06/12/2011 21:41:38

  Διότι αν είσαι ξένος και οι Έλληνες σου ξεπληρώσουν το χρέος σε άχρηστο νόμισμα (δραχμές, μνα ή φοίνικα) ή θα τα κάψεις τα άχρηστα τα ρημάδια ή θα πας στο μόνο μέρος που θα έχουν αξία (στην Ελλάδα) και θα αγοράσεις ότι κινείται και δεν κινείται.

 12. fwtis kalakis avatar
  fwtis kalakis 07/12/2011 05:58:33

  ΠΟΛΥ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ,ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.
  Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ Η ΔΡΑΧΜΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΦΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ USD,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ 400ΔΡΧ ΤΟ USD,ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΤΟ 2002.
  ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ USD HΤΑΝ ΣΤΟ 0,87 .
  ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ ΕΝ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ USD,ΣΤΟ 1,35, H ΝΕΑ ΔΡΑΧΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ 600 ΜΕ 650 ΜΕ ΤΟ USD.
  ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
  ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΘΟΝΑ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ,ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΑΜΠΙΝΓΚ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΡΚΑΝΤΙΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ.
  ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗ ΤΕΜΠΕΛΙΑ,ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.