#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2011 18:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Οδηγίες ... Στ. Ψυχάρη για την αντιμετώπιση της κρίσης!Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης σήμερα στα ΝΕΑ,  δημοσιεύει….εγκύλιο για το πώς πρέπει να ….συμπεριφερόμεθα ενόψει πτώχευσης!!!

Προφανώς ανέλαβε το δύσκολο έργο να εκλαϊκεύσει αυτό που όλοι οι άλλοι δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε!

Σας το παρουσιάζουμε, με μερικές παρατηρήσεις, ημών των αδιόρθωτων και μη επιδεχόμενων οδηγιών.

Γιατί εμείς κάνουμε του κεφαλιού μας και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι «λεφτά υπάρχουν»!!

Γράφει, λοιπόν, ο κύριος Ψυχάρης:

Το θρίλερ της διάσωσης 

“Από την άνοιξη του 2010, όταν  εκδηλώθηκε η ελληνική κρίση χρέους, η επικοινωνία των αρχών με το κοινό σχετικά με τα διάφορα συναφή θέματα, καθώς και η παρουσίαση και ο σχολιασμός των σχετικών ειδήσεων από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, έχουν συχνά συμβάλει στην αβεβαιότητα που περιβάλλει τις οικονομικές εξελίξεις και την ασκούμενη πολιτική.

Παρατήρηση Αδέξιου:

Δηλαδή κύριε Ψυχάρη μέχρι την Άνοιξη του 2010, όλα πήγαιναν καλά;

Και γιατί στράβωσαν την Άνοιξη του 2010, αφού από τον Οκτώβριο του 2009 είχαμε σοσιαλιστική κυβέρνηση με όραμα και σχέδιο;

Τι δεν έκανε καλά η κυβέρνηση;

Τα ΜΜΕ, δηλαδή, και εσείς προσωπικώς ευθύνεσθε για την αβεβαιότητα;

«..Σε ορισμένες περιπτώσεις (τα ορισμένα μέσα ενημέρωσης) έχουν προκαλέσει ανησυχία στο κοινό όσον αφορά  την πορεία της οικονομίας, τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και την προοπτική αντιμετώπισης της κρίσης. 
Ειδικότερα, ειδήσεις, σχόλια και φήμες σχετικά με τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, την πιθανότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη έχουν συμβάλει στην αύξηση της αβεβαιότητας για το μέλλον, η οποία έχει συντελέσει στην απόσυρση καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να οξύνεται το πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών και να επηρεάζεται δυσμενώς η δυνατότητά τους να χρηματοδοτήσουν την οικονομία και να στηρίξουν την ανάκαμψή της.»

Παρατηρήσεις Αδέξιου:

Αντιλαμβάνομαι κύριε Ψυχάρη, ότι θέλετε να βάλετε πλάτη στις τράπεζες. Θεμιτή και κατανοητή η προσπάθεια!

Δηλαδή, όλο αυτό το κλίμα αβεβαιότητας το καλλιέργησαν τα ΜΜΕ;

Πόσα ΜΜΕ διευθύνετε εσείς κύριε Σταύρο;

Και εν πάση περιπτώσει, τι έκανε η κυβέρνηση την οποία ως γνωστόν υποστηρίζετε ομοθυμαδόν (μέχρι και το κύριο άρθρο του Βήματος είχατε παραχωρήσει στον κ. Παπανδρέου για να διευκολύνετε την εκλογή του) για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις;

«…Οι επανειλημμένες υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας του ελληνικού Δημοσίου και των τραπεζών έχουν αυξήσει περαιτέρω την ανησυχία του κοινού όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας και απειλούν να δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο πιέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και αδυναμιών στην πραγματική οικονομία.»

Παρατηρήσεις Αδέξιου:

Και ποιος ευθύνεται για τις υποβαθμίσεις;

Εσείς δεν γράφατε ότι με το Μνημόνιο θα σωθεί η χώρα;

Το MEGA, του οποίο μάλιστα έχετε την τιμή να προεδρεύετε δεν μας παραμύθιαζε ένα χρόνο ότι το μνημόνιο είναι η  σωτηρία μας;

«Οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση των δανειακών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου κατά τα επόμενα χρόνια, και οι ανακοινώσεις οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης ότι η σχεδιαζόμενη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν θα είναι ουσιαστικά εθελουσία και, συνεπώς, πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα τον προσδιορισμό της διαβάθμισης «επιλεκτικής πτώχευσης» για το ελληνικό δημόσιο χρέος ή την αξιολόγηση ότι έχει συντελεστεί ένα «πιστωτικό γεγονός», ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία.»

Παρατηρήσεις Αδέξιου:

Κύριε Ψυχάρη, προαναγγέλλετε την πτώχευσή μας;

Τι θλιβερό καθήκον μετά από μια τόσο μακριά καριέρα;

Να εκλαϊκεύετε τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου!

«..Το μέγεθος και οι συνέπειες αυτών των κινδύνων, εάν υλοποιηθούν, θα εξαρτηθούν, μεταξύ άλλων, και από τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές και τα μέσα ενημέρωσης θα αξιολογήσουν, αντιδράσουν και μεταδώσουν ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης». Είναι ζωτικής σημασίας μια τέτοια εξέλιξη να μη δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα πράγματι πτώχευσε, κάτι που ούτως ή άλλως δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και να μην προκαλέσει απόσυρση καταθέσεων από τις τράπεζες ή άλλες ενέργειες που θα απειλήσουν τη φερεγγυότητα και σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.»

Παρατηρήσεις Αδέξιου:

Δηλαδή κύριε Ψυχάρη, αν κατάλαβα καλά, τα ΜΜΕ έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις, αλλά μας δημιουργήσουν και μια επίπλαστη εικόνα φανταστικής ευημερίας;

Προτείνετε με άλλα λόγια να μας παραμυθιάσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα σοβαρό και μπορεί η πτώχευση να είναι και προς το καλό μας;

Δηλαδή, να μας λένε σας και αυτά που μας έλεγαν χθές το βράδυ, ο κ. Τσίμας και η κα Τρέμη;

«Προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, τα μέσα ενημέρωσης, ειδικότερα η τηλεόραση, η οποία μπορεί να επηρεάσει προσκαίρως ίσως αλλά σημαντικά την ψυχολογία του κοινού και το κλίμα στις αγορές, είναι αναγκαίο να παρουσιάσουν και να αξιολογήσουν τα γεγονότα με ρεαλισμό και μετριοπάθεια, αποφεύγοντας τις υπερβολές και συμβάλλοντας στη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας για το κοινό καλό. Επομένως, είναι χρήσιμο, μάλλον απαραίτητο, οι υπεύθυνοι των ΜΜΕ, όλοι οι σχολιαστές, να είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τις πιθανές εξελίξεις και τους συναφείς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από τις συζητούμενες μεθόδους χρηματοδότησης του ελληνικού δημόσιου χρέους. Εχει μεγάλη σημασία η επικοινωνία σχετικά με τα θέματα αυτά, όπως η ενδεχόμενη υποβάθμιση των ελληνικών χρεογράφων στο επίπεδο «επιλεκτικής πτώχευσης», να γίνει με τρόπο που θα συμβάλει στη σταθερότητα και δεν θα καλλιεργήσει αθέλητα ανησυχίες που μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο κοινό, με ανεπιθύμητες συνέπειες για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.Η υπεύθυνη και πλήρης ενημέρωση είναι αυτονόητο καθήκον της Κυβέρνησης.»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: το άρθρο αυτό του εκδότη των «ΝΕΩΝ» κ. Σταύρου Π. Ψυχάρη στηρίζεται σε πληροφορίες και εκτιμήσεις ελληνικών και ξένων εγκύρων πηγών.

Παρατηρήσεις  Αδέξιου:

Εδώ έμεινα ξερός!

Δεν αντέχω άλλο!

Ο κ. Σταύρος Ψυχάρη προτείνει προληπτική λογοκρισία στα ΜΜΕ!

Για την Επιτροπή Λογοκρισίας ποιους προτείνετε κυρ Σταύρο;

Αδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/07/2011 18:40:11

  ρε Μερντοχ, δεν ερχεσαι Ελλαδα να κλεισεις καποια σπιτια τωρα που ξεμεινες στη Βρετανια??

  να τρυπησουν και οι επιαγκωνιδες να φτασει στο κοκκαλο. γαβ γαβ

  ΠΠ

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 14/07/2011 18:40:21

  Αυτός είναι ο πραγματικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
  Ίδιες ιδέες , ίδιο κόμμα, ίδια συμμορία ΔΟΛ- ΠΗΓΑΣΟΣ- ΜΕΓΚΑ- ΠΑΣΟΚ.

 3. cas avatar
  cas 14/07/2011 18:50:08

  Θα ξέχασε βεβαίως ο κύριος Ψυχάρης, τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τον Φεβρουάριο του 2010 περί εφαρμογής του "πόθεν έσχες" που έστειλαν το πρώτο κύμα καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες κατ΄ευθείαν στην Ελβετία, δηλώσεις στις οποίες υπαναχώρησε αμέσως μετά.

 4. kirdou avatar
  kirdou 14/07/2011 18:50:11

  Εχει κλειδώσει δηλαδή......

 5. estariad avatar
  estariad 14/07/2011 18:51:42

  Εγώ, για άλλη μιά φορά θα σε επαινέσω κύριε Δεξιέ που θα ξαναπώ οτι δέν είσαι καθόλου "αδέξιος".Γειά στο στόμα σου - ή μάλλον στο χέρι σου που τα έγραψε. Καί λίγα του λές και σε βρίσκω πολύ ευγενικό απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους. Βέβαια η ευγένεια που δείχνεις φανερώνει και τον αξιοπρεπή χαρακτήρα σου.Μήν ξεχνάμε οτι ο εν λόγω, σάν υπεύθυνος "Διοικητής" του Αγ. ΄Ορους, ( δέν ξέρω άν είναι ακόμα)είχε συμβάλει στο να προσπαθήσουν κάποιοι διεθνείς οργανισμοί - βλέπε OUNESKO- να βάλουν στο χέρι τους θησαυρούς που υπάρχουν. ΄Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, θα με υποχρέωνες να το μάθω και εγώ.

 6. player avatar
  player 14/07/2011 18:55:24

  ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ
  ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ
  ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ.

 7. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2011 19:00:13

  Λιτότητα για να γλιτώσουμε το ΔΝΤ ...Μάρτιος 2010
  ΔΝΤ και Μνημόνιο 1 ...για να γλιτώσουμε τους κομμένους μισθούς και συντάξεις και την χρεωκοπία ...Μάιος 2010
  Μεσοπρόθεσμο επειδή απέτυχε το Μνημόνιο 1 ...Ιούνιος 2011

  και τώρα;

  10 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ μιλάμε για προσωρινή αδυναμία πληρωμών ...ως σχολιαστές βεβαίως βεβαίως ή για επιλεκτική χρεοκοπία

  Αφού διέλυσαν κοινωνία και οικονομία μπορώ και εγώ να σχολιάσω:

  αδυναμία λειτουργία εγκεφάλου και επιλεκτική βλακεία. Αναμφισβήτητη και αυταπόδεικτη ...ας δουν τα νούμερα ...τις πράξεις τους...τα αποτελέσματά τους.

  Αλλά όταν ο επιλεκτικά χρεοκοπημένος συναντηθεί σε καμία πλατεία με τον επιλεκτικά δια σωσμένο θα υπάρχει μια .....καθολικότητα βεβαίως βεβαίως.

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 14/07/2011 19:05:41

  Ανέκαθεν ο ΔΟΛ προσπαθούσε να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας.Ο Ψυχάρης είναι ο ''αυτοκράτορας''.Ό,τι πει είναι ΝΟΜΟΣ για τη πασοκική κυβέρνηση....και ειδικά,τώρα,που ο πολιτικός του φίλος έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών,ένας λόγος παραπάνω να βγαίνει πολύ πιο δυναμικά και να υπερασπίζεται με μέγα πάθος τα πεπραγμένα της,φίλης προς αυτόν,κυβέρνησης της χώρας....Ο ΔΟΛ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ....

 9. δημης avatar
  δημης 14/07/2011 23:20:16

  ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ...ΤΕΡΜΑ ΤΟ...ΚΥΡΙΕ.....ΑΓΙΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ..ΣΩΣΤΟ.....Ή ΕΣΤΩ ΕΡΓΟΛΑΒΕ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ.....
  ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΙΝΟΥΝ ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
  -ΚΥΡΙΟΙ..... ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ...ΕΡΓΟ ΜΕ..ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΦΘΑΡΜΕΝΕΣ......ΜΕ ΑΤΣΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ....
  -ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ -ΥΠΗΚΟΟΥΣ ;;;;;;;
  -ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΘΙΑΣΩΝ...ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ,ΜΜΕΔΕΣ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΛΠ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ....
  ΓΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.....
  ΑΝ ΚΑΙ Η..ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ...ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ-ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ -ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ...

 10. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 15/07/2011 00:28:31

  Όχι για πολύ ακόμα

 11. Koutalianos avatar
  Koutalianos 15/07/2011 17:27:28

  κόψτε φάτσες , βγάλτε συμπέρασμα.
  τίποτε άλλο πέρα από γιαουρτάκι και αυγουλάκια. κανένα από τα δύο απαραίτητα φρέσκο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.