#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2010 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΝΝΕΔ: Νίκησαν το πελατειακό σύστημα, οι ΜΚΟ και η ... PradaΗ χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ αποτελεί αναμφισβήτητα νίκη της συμμετοχικής δημοκρατίας. Αποτελεί επίσης παρήγορο γεγονός ότι στις εποχές που ζούμε 43.000 νέοι άνθρωποι πήγαν και ψήφισαν, ασχολήθηκαν δηλαδή με τα κοινά. Και συγχαρητήρια στο νικητή.

Από εκεί και πέρα όμως θεωρούμε ότι η χθεσινή διαδικασία αποτελεί ήττα της νέας εποχής που άρχισε με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Και νίκη του κακού, «συστημικού», παρελθόντος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ. Νίκησαν το πελατειακό σύστημα, όσοι θέλουν να περάσουν το μάθημα με μέσο, οι διατελέσαντες σύμβουλοι υπουργών και καθηγητών, οι ΜΚΟ, τα Tag Heuer και  η Prada.

Έχασε η καλύτερη Ελλάδα, αυτή που νίκησε στις 29 Νοεμβρίου.

Η εκλογή του νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν έγινε ύστερα από κινηματικές διαδικασίες. Δεν έγινε ύστερα από μια πάλη ιδεών. Συγκρούστηκαν μόνο δυο μηχανισμοί στελεχών και όπως ήταν φυσικό νίκησε ο παλιότερος και ο πιο έμπειρος.

Κι αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο δίδαγμα εν όψει του Συνεδρίου της ΝΔ για όσους ενδιαφέρονται να αλλάξουν πραγματικά τη ΝΔ και να την κάνουν ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των καιρών.

Η ΟΝΝΕΔ έχει μετασχηματιστεί προ πολλού, από πολιτική νεολαία σε σύνδεσμο εξυπηρετήσεων ημετέρων. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και με τέτοια στελεχιακή υποδομή και υποδομή μελών, ήταν απολύτως αναμενόμενο τύποι σαν τον Παπαμιμίκο να έχουν πλεονέκτημα. Κακά τα ψέματα: Στη ΔΑΠ μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο όχι για ιδεολογία, αλλά για να περάσεις το μάθημα, άντε και για να πας καλή εκδρομή.

Για να σπάσει αυτό το απόστημα έπρεπε να δημιουργηθεί μια κινηματική δυναμική αντίστοιχη με αυτή της εκλογής Σαμαρά. Τέτοια δυναμική ΔΕΝ δημιουργήθηκε. Καλώς ή κακώς, οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ θεωρήθηκαν μια εσωτερική κομματική υπόθεση. Αντιθέτως, η εκλογή Σαμαρά ΔΕΝ θεωρήθηκε εσωτερική κομματική υπόθεση, γι’ αυτό και συμμετείχε τόσος κόσμος με τόσο ένταση.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει τα όρια των δυνατοτήτων Σαμαρά μέσα στο κόμμα, αν πάει με τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα. Θα του πιάσουν όλα τα καλά πόστα οι Παπαμιμίκοι, και όταν έρθει στην εξουσία θα ψάχνει μετά να μην κάνει εξυπηρετήσεις σε όλους αυτούς και δεν θα ξέρει πώς θα γλιτώσει την εσωτερική υπονόμευση.

Και νομίζω ότι ο «Επώνυμος» το είπε καλύτερα από όλους: Ο Μεταξάς είχε πει το «Όχι» χωρίς να ρωτήσει κανέναν, αλλά η απόφαση εκείνη ήταν πολύ πιο «δημοκρατική» από το «Yes» του Σημίτη στα Ίμια. Δικτατορία στη μία περίπτωση, δημοκρατία στην άλλη, αλλά το ζήτημα είναι ποιος εκτελούσε το πραγματικό θέλημα του λαού. Έτσι και με την ΟΝΝΕΔ. Πρέπει να γίνει μάθημα.

(http://www.antinews.gr/?)p=41206&cpage=1#comment-427038

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mentzelos avatar
  Mentzelos 19/04/2010 13:02:43

  Δηλαδή αν ο πρόεδρος συνεργαστεί με αυτά τα άτομα της ΟΝΝΕΔ (που θα πρέπει αναγκαστικά να συνεργαστεί), θα καταστεί κοινωνός της διαπλοκής του συστήματος Παπαμιμίκου;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Mentzelos 19/04/2010 14:24:27

   Αυτό είναι που με συγχύζει περισσότερο ως σκέψη. Ο κίνδυνος να πρέπει να χρεωθεί ο Σαμαράς τη λαμογιά του κάθε Παπαμιμίκου.

   Βασικά θα πρέπει να του τραβήξει από την αρχή το αυτί και να του πει ότι δεν θα ανεχθεί την παραμικρή ηθική παρεκτροπή, ακόμη και ως φήμη ή ως υπονοούμενο. Αν δει από μόνος του ο Παπαμιμίκος ότι δεν έχει φαεί, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αποδυναμωθεί. Όμως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα για το Σαμαρά που δεν έχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή, παρά μόνον την αποδυνάμωση της ΟΝΝΕΔ.

   Κρίμα-κρίμα-κρίμα. Πρόκειται για στρατηγική ήττα. Όχι καθοριστική, αλλά στρατηγική. Ας ελπίσουμε να μην είναι μοιραία. Δεν πιστεύω να είναι, αλλά δεν έχει περιθώρια άλλων τέτοιων ηττών ο Σαμαράς.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 19/04/2010 14:40:40

    Τώρα κι εσύ υπερβάλλεις μάλλον. Όχι στρατηγική ήττα, απλώς μία χαμένη μάχη, που συν τοις άλλοις (και δεδομένης της αναλογίας 50-50 περίπου) δημιουργεί και μία εξαιρετική ευκαιρία αγώνων για την επικράτηση των υγειών ιδεών μέσα στη νεολαία. Είπε κανείς ότι τα πράγματα είναι εύκολα?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 19/04/2010 14:48:05

    Αχ, μακάρι να έχεις δίκιο εσύ και άδικο εγώ, αλλά θα το δεις ότι δυστυχώς έτσι θα είναι. Και δεν θα το δεις και τόσο, γιατί η υπονόμευση θα είναι υπόγεια. Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή υπονόμευσης, υπονόμευση ήθους.

    Δημιουργήθηκε μια σοβαρή ομάδα πίεσης για να συνεχίσει να εκφράζεται η χειρότερη Ελλάδα, η Ελλάδα των Βουλγαράκηδων και των Τσιτουρίδηδων, μέσα από τη ΝΔ του Σαμαρά. Αν αυτό δεν είναι στρατηγική ήττα, τότε τι είναι; Το καράβι ξεκινάει με πολλή σαβούρα και επικίνδυνους αρουραίους, φορείς κολλητικών ασθενειών, στις αποθήκες του. Πώς να ξανοιχτεί μετά στη θάλασσα το έρμο το καράβι;

 2. neosonneditis avatar
  neosonneditis 19/04/2010 13:24:33

  Μπράβο, θίξατε την ουσία του προβλήματος. Τι περιμένεις από άτομα που είναι εντελώς απολιτίκ, χωρίς life ούτε style. Παίρνουν τα πτυχία λες και είναι μπακαλόχαρτα επειδή έχουν κάποιον «δικό» τους και τούς περνάει τα μαθήματα. Αποτέλεσμα αυτού, είναι να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια στοιχειώδη εργασία διότι δεν ξέρουν τι θα πει η λέξη βιβλιογραφία. Το μόνο που ξέρουν είναι να φωνάζουν στα προεκλογικά πάρτι, να συνωστίζονται στα club και τα μπουζούκια, για το ποιος θα έχει το καλύτερο τραπέζι, την καλύτερη χαζογκόμενα (θύμα του νεοελληνικού lifestyle) και ποιανού το Cayenne ή το cooper s για τους φτωχότερους «φοράει» την καλύτερη ζάντα.

 3. NAYTHS avatar
  NAYTHS 19/04/2010 13:31:17

  Εκανε κάτι μεχρι τώρα ο Σαμαράς για να αλλάξει το κακό "συστημικό" παρελθόν της ΝΔ και δεν το είδαμε? Αυτό είναι εσωστρέφεια! Να μην αλλάζεις κάτι που ξέρεις ότι σε βαραίνει, και να μιλάς συνέχεια με τον γνωστό ξύλινο κομματικό λόγο, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια...
  ΡΗΞΕΙΣ και ΠΡΑΞΕΙΣ χρειαζόμαστε όχι κουβέντες στα κομματικά σαλόνια και καφενεία ("αυστηρές" δε λέω !).Πόσο θα περιμένουμε ακόμα ?
  Τώρα ποιός είναι ο Παπαμιμίκος και ο Χατζής πρέπει να μας νοιάζει πολύ?
  Εδώ καράβια χάνονται,βαρκούλες αρμενίζουν...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ NAYTHS 19/04/2010 14:27:33

   Κοίτα, ας μην είμαστε άδικοι με το Σαμαρά. Από καλοσύνη την πάτησε και αυτό αποδεικνύεται το αδύνατο σημείο του. Θα μπορούσε να διορίσει τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, όπως γινόταν περίπου μέχρι σήμερα, αλλά σε ένδειξη διαφοροποίησης από το παρελθόν πήρε το ρίσκο να κάνει εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν Παπαμιμίκος. Υποτίθεται ότι αυτή η ίδια η διαδικασία εκλογής ήταν ρήξη με αυτό το κακό παρελθόν, όμως αποδείχθηκε ότι το διατήρησε.

   Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι να νομιμοποιήσει πολιτικά την κάθαρση σε αυτό το κόμμα (τιτάνειο έργο, ούτως ή άλλως), χωρίς να κατηγορηθεί για αυταρχισμό. Είμαι βέβαιος ότι, αν κινηθεί με "βλέποντας και κάνοντας", χωρίς διαδικαστικούς δογματισμούς "ανοιχτών διαδικασιών", θα τα καταφέρει. Μπορεί να τα καταφέρει. Να θυμάται όμως ότι οι ανοικτές διαδικασίες δεν είναι αυτοσκοπός. Μιλάμε για κόπρο του Αυγείου, όχι αστεία.

   • NAYTHS avatar
    NAYTHS @ Επώνυμος 19/04/2010 14:54:25

    Δεν θέλω να τον αδικήσω. Αλλωστε θέλουμε δε θέλουμε είναι μιά πιθανή εξέλιξη, για να μην πω η μόνη ελπίδα ... Ομως ομολογώ ότι δεν με πείθει. Πάντως μην ξεχνάς ότι χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 19/04/2010 14:57:59

    όσο για τον φόβο της κατηγορίας περί αυταρχισμού, να σου θυμίσω μήπως τον Παυλόπουλο και τον Δεκέμβρη?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 19/04/2010 15:08:06

    Διαφορετικές περιπτώσεις. Εδώ ο Σαμαράς δεν έχει (ακόμη) τη νομιμοποίηση ενός Καραμανλή ή ενός Παπανδρέου για να κάνει κουμάντο στο κόμμα του όπως θέλει. Είναι πολυ λεπτή η θέση του και τον περιμένουν στη γωνία για να τον εκθέσουν. Μέχρι σήμερα έχει κινηθεί με μαεστρία, αλλά η εξέλιξη αυτή στην ΟΝΝΕΔ του δημιουργεί μια εστία συνεχών προβλημάτων.

    Ο Καραμανλής ξεκίνησε το 1955 έχοντας πίσω του τα ανάκτορα. Γι' αυτό και εξαφάνισε τους παλαιούς προβεβλημένους πολιτικούς της δεξιάς. Το 1974 ήρθε σαν σωτήρας και αντικατέστησε το βασιλιά στη συνείδηση του δεξιού... Το 1981 μην ξεχνούμε πώς ήρθε ο Ανδρέας, με τι συνθήκες. Αυτά όλα δίνουν μια τεράστια νομιμοποίηση τους επιγόνους τους, την οποία ο Σαμαράς ΔΕΝ έχει.

    Κακά τα ψέματα: Η μόνη νομιμοποίηση του Σαμαρά είναι επαναστατική. Ή θα κινηθεί με ορθόδοξες λενινιστικές διαδικασίες, ή θα χάσει. Δεν έχει άλλη στήριξη και πρέπει να κάνει την πορεία προς το λαό το συντομότερο. Είναι μόνος εναντίον όλων, με μόνο του στήριγμα εμάς.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 19/04/2010 15:29:46

    Τον ξέρεις αυτόν που αγόρασε μπαστούνι και το άφησε στον πάγκο? Αφού δεν θέλει να χρησιμοποιήσει τα στηρίγματα, τι να του κάνουμε κι εμείς?

    Πείτε μου πότε κάλεσαν αυτούς που τον ψήφισαν να βοηθήσουν, όχι στα λόγια και με ανακοινώσεις ημερομηνιών διεξαγωγής των προσυνεδριακών εκδηλώσεων, αλλά με πρακτική δουλειά και ουσιαστική συμμετοχή στις διαδικασίες.

    Και δεν φαντάζομαι κανείς σας να πιστεύει ότι με τρίλεπτες εισηγήσεις (κυρίως από καταξιωμένα στελέχη, που τα πιέζουν να βιαστούν) καθαρίσαμε με το θέμα της συμμετοχής της βάσης

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ NAYTHS 19/04/2010 14:52:02

   Ο ναύτης έχει απολύτως δίκαιο σε σχέση με την εσωστρέφεια, και, για να το καταλάβουμε καλύτερα, δείτε τι γίνεται στις οργανώσεις της ΝΔ. Μία από τα ίδια φοβάμαι ότι θα ζήσουμε στις προσυνεδριακές εκλογές τον Μάϊο, εφόσον οι διαδικασίες δεν έχουν ενεργοποιηθεί στη βάση - μάλλον τα μέλη χρειάζονται σαν ψηφοφόροι και μόνον.

   Από την άλλη δεν συμφωνώ στο ότι δεν έχει σημασία το τι γίνεται στη νεολαία, δεδομένου ότι αυτή αποτελείται από τους αυριανούς κρίσιμους πολίτες, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της ανόρθωσης - κυριολεκτικά - του τόπου. Ήδη ψηφίζουν, άλλωστε!

   • NAYTHS avatar
    NAYTHS @ δρόμος 19/04/2010 15:01:45

    Δεν εννοώ ότι δεν έχει σημασία τι γίνεται στην νεολαία.Προφανώς είναι σημαντικό.Δεν είναι όμως δυνατόν στην παρούσα συγκυρία να εξαντλούμεθα σε τέτοιες διαδικασίες.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ .

 4. Kennan avatar
  Kennan 19/04/2010 13:36:11

  Όπως είχε γράψει και παλιότερα ο Προφήτης, τι να πουν οι «φλωράδες» της ΟΝΝΕΔ, μπροστά στους «street fighters» των Εξαρχείων…

 5. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/04/2010 13:45:11

  Πόσο ακόμα θα στάζετε χολή? Δλδ τώρα θα το παίξετε Αυτοκράτειρα Θεοδώρα? Απαξιώνετε την ΟΝΝΕΔ όπως η Κουβελομπακογιαννομητσοτάκαινα προσπάθησε να κάνει με την ΝΔ όταν βγήκε ο Αντώνης ΜΑΣ? Και το ΜΑΣ με κεφαλαίο γιατί δεν ανήκει σε κανέναν το copyright του υποστηρικτή του Αντώνη. Ο κυριότερος λόγος που απεστράφην την υποψηφιότητα Χατζή εξ' αρχής ήταν όλη η συσσωρευμένη λάσπη που ρίξατε σε όσους στηρίξανε τον Αντώνη και τους βγάλατε Ντορικούς επειδή στηρίξανε Παπαμιμίκο, τους ΣυνΔΑΠίτες μου που τρέχαμε να υποστηρίξουμε τον ΚΚ στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, που τρέξαμε να μαζέψουμε τον κόσμο, τους συγγενείς μας να ψηφίσουν τον Αντώνη. Με ποιο δικαίωμα μας βάλατε ταμπέλες και μας θάψατε στην προβοκάτσια?

  • Factorx avatar
   Factorx @ TopGunZ 19/04/2010 14:07:48

   Φίλε αυτά που γραφεις να τα πεις στους δικούς σου που τροφοδοτούσαν αυτούς που εβριζαν τον Σαμαρά στο διαδίκτυο. Και στους κολητούς του Αλογοσκούφη που στηριξαν τον Παπαμιμίκο. αι σιγά μην βγάλατε τον Σαμαρά, φωτογραφίες τρεχατε να βγάλετε δίπλα του όταν έγειρε η πλάστιγγα

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ TopGunZ 19/04/2010 14:30:40

   Κοίτα, φίλε, εγώ δεν ξέρω ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Είδα μόνον τα βιογραφικά τους. Ο Παπαμιμίκος είναι ο τυπικός λαμογιοΔΑΠίτης, από αυτούς που ωθούν τα δυναμικότερα στοιχεία της νεολαίας στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο Χατζής ήταν από τους ρομαντικούς της δεξιάς. Ο ένας δεν έχει ιδεολογία, ο άλλος έχει. Μπορεί να συνδέεσαι με αγώνες που δημιουργούν μια συνάφεια με τον Παπαμιμίκο, όμως όταν περάσουν μερικά χρόνια και δεις τα πράγματα πιο ψυχρά, θα καταλάβεις ότι αυτή η αγωνιστική συνάφεια των αμφιθεάτρων δεν έχει ουσία από πίσω της και είναι το άλλοθι πάνω στο οποίο βασίζονται αυτοί οι τύποι για να ζουν εις βάρος μας.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Επώνυμος 19/04/2010 15:01:16

    Ούτε ο Χατζής έκανε. Παραήταν στον κόσμο του. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Θα προτιμούσα Αξιώτη.

 6. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 19/04/2010 13:49:49

  ΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΘΥΝΗ...

  Η 18η Απρίλη του 2010, θα μείνει στην ιστορία της ΟΝΝΕΔ ως η ημερομηνία που η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, εξέλεξε για πρώτη φορά από την ίδρυσή της τον δικό της πρόεδρο, κατευθείαν από τη βάση της.
  Η νίκη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, είναι η νίκη της Νέας ΟΝΝΕΔ, είναι η νίκη της Νέας Νέας Δημοκρατίας.
  Οι υγιείς δυνάμεις της παράταξης που στάθηκαν και στέκονται δίπλα στον Ανδρέα, για το ήθος, την εντιμότητά του και τους αγώνες του, σήμερα πανηγυρίζουν.
  Είναι εκείνοι που...
  προβάλλοντας το πολιτικό επιχείρημα ‘τέρμα τα τζάκια στη Νέα Δημοκρατία’ έδωσαν την πρώτη μάχη στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά, δίνοντάς του τις τύχες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Είναι αυτοί που απέναντι σε έναν ορυμαγδό λασπολογίας προς τον Αντρέα, στάθηκαν απερίφραστα στο πλευρό του, αντιλαμβανόμενοι ότι η πολιτική αξία του Παπαμιμίκου θα διαδραματίσει ενωτικό ρόλο στη νεολαία στις ημέρες που έρχονται.
  Είναι αυτοί, τέλος, που προερχόμενοι από τα σπλάχνα της ΟΝΝΕΔ και γνωρίζουν ότι ο πατερναλισμός έχει τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα στη Νέα Νέα Δημοκρατία.
  Σήμερα λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι, πανηγυρίζουν διπλά.
  Από τη μια η ΟΝΝΕΔ έχει έναν πρόεδρο που πραγματικά ενσαρκώνει το δόγμα του Σαμαρά για τη Νέα Δημοκρατία των Άξιων και των Αξιών.
  Από την άλλη πανηγυρίζουν γιατί το παλιό σύστημα της παράταξης μέτρησε τη δεύτερη ηχηρή του ήττα.
  Η 18η Απρίλη ακολουθεί την πορεία της 29ης Νοέμβρη.
  Ο λαός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για δεύτερη φορά.
  Η ψυχή των νεολαίων μίλησε για δεύτερη φορά. Μια ψυχή αδέσμευτη και ανυπόταχτη. Η ψυχή των φοιτητών και σπουδαστών που είναι μέλη της ΔΑΠ, είναι πάντα πιο φιλελεύθερη.
  Τα παιδιά της ΔΑΠ, έδειξαν στις 18 Απρίλη το δρόμο της νίκης.
  Τα παιδιά της ΔΑΠ, δείχνουν το δρόμο της νίκης για τις φοιτητικές εκλογές που έρχονται.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  Γιατί η νίκη, σημαίνει πάνω από όλα ΕΥΘΥΝΗ.

  Αναστάσιος Καζαντζίδης

  Υ.Γ.
  Καλό είναι, όλοι αυτοί που χρεώνονται την όξυνση στις διαδικασίες και επιδίωξαν να διχάσουν την ΟΝΝΕΔ, να καταλάβουν επιτέλους ότι η πολιτική είναι η διαδικασία της σύνθεσης και όχι των εξοστρακισμών.
  Καλό είναι επίσης, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταλάβουν, ότι η στάση τους –εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι πολιτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι να στηρίξουν τον Αντρέα- σήμερα θα βάρυνε τον Αντώνη Σαμαρά ερήμην του.  Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/04/blog-post_857.html#ixzz0lXfYntfD

  • provocateur avatar
   provocateur @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 19/04/2010 14:10:26

   Ο Συμπιλίδης τι λέει άραγε για όλα αυτα;

   • oldmen avatar
    oldmen @ provocateur 19/04/2010 14:46:50

    ρε μεγαλε Καζαντζίδη, θα μας τρελάνεις όλους.
    Ο Παπαμιμίκος εμφανίστηκε στο πλευρό του Σαμαρά στην ομίλια της Θεσ/κης τείς μέρες απο τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος και όταν πλεόν ήξεραν και οι πέτρες ότι το ποταμι δε γυρίζει πίσω. Δηλαδη, εμφανιστηκε εκ του ασφαλούς. Καθ΄όλη τη διάρκει έπαιζε με τη Ντόρα. Τον στήριξε όλο το σύστημα Ντόρας. Δεν έχετε πάρει χαμπαρι ότι κάποιοι σας έχουν βάλει μπροστά και σας χρησιμοποιούν μεσω του Παπαμιμίκου. Ψαχτείτε λίγο. Ξυπνάτε!!!
    Πλάκα μα κάνεις τωρα. Ελα σε παρακαλώ και σου έχω μια εκτίμηση.

  • asterix avatar
   asterix @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 19/04/2010 17:45:44

   Για να επεξηγήσουμε το Υ.Γ. του κ. Καζαντζίδη. Δηλαδή μας λέτε:

   1) Ότι παρότι στηρίξατε τον Ανδρέα, καταδικάζετε κι εσείς τα απαράδεκτα φαινόμενα εκβιασμών, νοθείας και ξύλου (στη Θεσσαλονίκη) από κάποιους ανεγκέφαλους οπαδούς του. Σε αυτό δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Επιπλέον, φαντάζομαι ότι καταδικάζετε κι αυτούς που μόλις ανακοινώθηκε η νίκη του Ανδρέα έσπευσαν να στείλουν απειλητικά μηνύματα σε όσους υποστήριξην την έτερη υποψηφιότητα, διακινδυνεύοντας - όπως όλοι καταλαβαίνουμε - την ενότητα της Οργάνωσης ενόψει των φοιτητικών εκλογών και βεβαίως, κυρίως, το χαρακτήρα της και τη δυνατότητα "σύνθεσης", που αναφέρετε.
   2) Δηλαδή όσοι υποστήριξαν Χατζή δεν είναι πολιτικά σκεπτόμενοι άνθρωποι. Τί σημαίνει αυτό? Δικτατορία έχουμε κ. Καζαντζίδη? Όσοι διαφωνούν μαζί σας δεν είναι πολιτικά σκεπτόμενοι ή οι ηττημένοι μιας εκλογικής διαδικασίας είναι οπωσδήποτε και ανόητοι και δεν έχουν λόγο? Δεν νομίζω. Ειδικά με τα ποσοστά Χατζή (και ας αναφερθώ σε όλα τα ποσοστά και αυτά των ενστάσεων...) δεν νομίζω ότι η πλευρά των νικητών έχει τέτοιου είδους "ευχέρεια". Και πρέπει να το καταλάβει αστραπιαία, γιατί οι πρώτες μάχες με τους αντιπάλους της Οργάνωσης - και όχι εσωκομματικούς - έρχονται άμεσα. Ίσως, λοιπόν, το μισό κομμάτι της ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ. που επέλεξε Κώστα Χατζή υπερήφανα, δεν θα έπρεπε να το υποτιμούμε και να το υβρίζουμε, αλλά πολιτικά και αξιοπρεπώς "σκεπτόμενοι" να προσπαθήσουμε να το "συνθέσουμε".

   Ένας μη πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος (σύμφωνα με την άποψη του κ. Καζαντζίδη), που θα συνεχίσει χωρίς ανταλλάγματα να παλεύει με νύχια και με δόντια για αυτά που πιστεύει. Ακριβώς γιατί δεν "σκέπτεται" με ίδιον όφελος, αλλά με αρχές και αξίες.

   Υ.Γ. Συμπέρασμα: Μάλλον ο κ.Καζαντζίδης τον επιθετικό προσδιορισμό "πολιτικά σκεπτόμενος" τον εννοούσε για τους ανθρώπους που την πολιτική σκέψη την εξισώνουν με τα πολιτικά ανταλλάγματα και ρουσφέτια.

 7. Gabi avatar
  Gabi 19/04/2010 13:50:04

  distixos kerdise i grammi.
  kai to leei enas pou psifise papamimiko akolouthontas tin grammi pou tou dothike apo ta kentra. makari na eixa perisotero xrono na asxolitho kai na matho prin pao kai psifiso.

  parolauta eidame polla ntorakia na propagandizoun stis kalpes.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Gabi 19/04/2010 15:02:59

   τι σε κάνει να αλλάζεις γνώμη τόσο γρήγορα?

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Gabi 19/04/2010 17:02:08

   Καλά. Ο Μιμίκος μέσα η Ντόρα έξω. Είναι απλό. Απλούστατο θα έλεγα.

 8. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 19/04/2010 13:51:39

  Κάποτε πρέπει να καταλαβουμε ότι το θέμα δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα. Δεν έχω άποψη για τους υποψηφίους αλλά δεν μπορώ να τους φανταστώ αμέτοχους και ανεύθυνους του προβλήματος που περιγράφει ο neosonneditis (θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τόσο χάλι όσο περιγράφει ή τουλαχιστον δεν υπάρχει μόνο χάλι) Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα θα συνέχιζε να υπάρχει είτε έβγαινε ο ένας είτε ο άλλος Και εκεί πρέπει να εστιασθούμε: στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Πως θα αλλάξουν ΘΕΣΜΟΙ, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΔΟΜΕΣ ώστε σιγά-σιγά να αλλάξουν και ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. Και σε αυτή τη διεργασία τον πρώτο λόγο έχει η ηγεσία της παράταξης.

 9. arslonga avatar
  arslonga 19/04/2010 13:55:31

  Διάβασα με προσοχή τις συνεντεύξεις Παπαμίκου προεκλογικά. Απόρησα και προβληματίστηκα με τις βερμπαλιστικές, πολυμασημένες,"καταφερτζίδικες" θέσεις του. Οι 23.000 περίπου νεολαίοι που τον ψήφησαν αυτά έχουν καταλάβει από την κρίση που ζούμε και με αυτά συμφωνούν; Αυτή η νεολαία θα συνεχίσει να είναι δέσμια της καφετέριας, της καριέρας, των επιρροών; Κρίμα η χαμένη ευκαιρεία.΄Ενας μέτριος πασόκος χθές και σήμερα κάνει δέκα παπαμίκους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ arslonga 19/04/2010 14:34:10

   Φίλε μου, οι 23.000 είναι μέρος της κρίσης μας. Να μην πούμε, είναι η προσωποποίηση της κρίσης μας. Αυτοί που συνηθίσαν να ζουν με το χέρι ο ένας στην τσέπη του άλλου.

   Έναν χρόνο αργότερα, θα είχε βγει πανηγυρικά ο Χατζής. Τώρα που δεν πείνασαν ακόμη οι 23.000, λογικό είναι να νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να ζουν ο ένας εις βάρος του άλλου.

 10. oldmen avatar
  oldmen 19/04/2010 13:59:54

  Η αλήθεια είναι ότι το "σύστημα" των βολεμένων επαγγλματιών της ΟΝΝΕΔ έκανε τη δουλειά του.
  Ολα αυτά τα τυπάκια που ολα αυτα τα χρόνια είναι οι βολεμενοι της ΟΝΝΕΔ, που ζουν παρασιτικά μέσα και δίπλα απο τη νεολαία, δεν θα άφηναν ποτε την κότα με τα χρυσα αυγά απο τα χέρια τους -είναι πολλά τα λεφτά...-.

  Στην προσπάθεια αυτη βρηκαν συμμάχους τους "φερτούς" στην ομάδα Σαμαρά, βάζοντας απέναντι τους επι χρόνια συνεργάτες του Προέδρου.
  Ο στόχος διπλός λοιπόν, απο τη μια να ελεχθεί το μαγαζί που είναι πρωτο τραπέζι πίστα -για να συνεχίσουν τα παληκάρια και επι της ουσίας να εχουν το πρωτο τραπεζι πίστα, ξέρουν τον τρόπο αυτοι, περιγράφεται άλλωστε παραπάνω στο αρθρο- και στη συνέχεια να υποστεί ήττα το σύστημα Σαμαρά που τον συνοδευει χρόνια τωρα.

  Ξαφνικά λοιπόν, όλοι αυτοί που επι χρόνια, με λύσσα βρέθηκαν απέναντι στο Σαμαρά, έγιναν τιμητές του. Ξαφνικά όλοι εκείνοι που στηριξαν με νυχια και δόντια την υποψηφιότητα Μπακογιάννη στις εσωκομματικές, έγιναν Σαμαρικοί.
  Εκείνοι που έβγαιναν στα καφενεία την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ και έλεγαν οτι ο Σαμαράς είναι τελειωμένος, στήριξαν Παπαμιμίκο και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ανδρέας στήριξε Σαμαρά.
  Αλοίμονο στους όψιμους, λέω εγώ!!! Και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν...

 11. Factorx avatar
  Factorx 19/04/2010 14:03:24

  Όσοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ΟΝΝΕΔ ξέρουν ότι η ηγεσία της ΝΔ τήρησε απόλυτα στάση ουδετερότητας», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Factorx 19/04/2010 15:06:46

   πες του να νίψει και τας χείρας τώρα, σαν τον Πόντιο Πιλάτο

 12. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 19/04/2010 14:15:58

  Είναι λυπηρόν αυτές τις στιγμές πού περνάει η Πατρίδα μας, νέοι άνθρωποι να ψηφίζουν διεφθαρμένους προέδρους. Η σαπίλα ξεπέρασε και το μεδούλι, άρα τι μας σώζει; Μας σώζει η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού πού είναι τίμιοι, φιλόπατρις, αγωνισταί του καλού , κ.τ.λ. να οργανωθούν και να αποπέμψουν αυτούς τους διεφθαρμένους ξεκινώντας από τους πολιτικούς.

 13. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 19/04/2010 14:23:42

  Φάκτορα, εσύ φταις. Λάοου λάου το πήγαινες με τον Χατζή, για να μην εκθέσεις τον Σαμαρά φαντάζομαι που δεν ήθελε να ανακατατευτεί. Αν παίζατε μπάλα κανονικά κι εσύ και οι άλλοι που εδωσαν την μαχη το Νοέμβριο σιγά να μην έβγαινε ο Παπαμιμίκος. Κάνε αυτοκριτική τώρα σαν παλιός Κνίτης που είσαι.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ παλιός αναγνώστης 19/04/2010 14:36:44

   Μην είσαι άδικος. Αν δεν ήταν και ο Φάκτορας, ούτε που θα ξέραμε τι παίζει με τους υποψηφίους. Θα είχαμε μείνει μόνο με τα "τριαντάφλυλλα και τα γαρύφαλλα" του Αντώνη. Ο Αντώνης φταίει παιδιά, πρέπει να το πούμε ανοικτά.

   Κι όπως έλεγες, Φάκτορα, "δωράκια πολιτικής αυτοϋπονόμευσης προς τους αντιπάλους, δεν γίνονται".

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Επώνυμος 19/04/2010 15:08:27

    α γειά σου

 14. wolf avatar
  wolf 19/04/2010 14:34:41

  Factor, φοβερό το άρθρο.
  Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι δυνατόν να συντηρούμε νεολαίες που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην κοινωνία.
  Τα κόμματα όταν λένε θέλουμε καλύτερη παιδεία, καλύτερα πανεπιστήμια, δεν μπορούν να συντηρούν νεολαίες που εκλέγουν καθηγητές, πρυτάνεις κλπ.
  Δεν μπορούν δηλαδή, να είσαι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Τα κόμματα προσπαθούν να πατούν ταυτόχρονα σε δυο βάρκες.
  Ε, λοιπόν, αυτό δε γίνεται, δε μπορεί να συνεχίζετε.
  Δε μπορείς τη στιγμή που θες όλα τα προηγούμενα, να αφήνεις ένα σάπιο σύστημα να συντηρεί ανθρώπους που το μόνο μέλημα τους είναι να ελέγχουν, τα συγγράμματα, τη νύχτα, τους καθηγητές τους και να βγάζουν φράγκα.
  Αντί λοιπόν να φτιάχνουμε κοιτίδες μόρφωσης, έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμια να είναι μέρος του άρρωστου και σάπιου συστήματος.

  Καταργήστε τις νεολαίες με τη μορφή που υπάρχουν.
  Φτιάξτε μέσα στα κόμματα και όχι έξω από αυτά μια γραμματεία νέων και τέλος.
  Το μόνο που προκύπτει από τη σημερινή τους μορφή είναι κακή ποιότητα σπουδών και κακή ποιότητα πτυχιούχων -τους οποίους βάζουμε, σε ένα σύστημα συναλλαγής και διαπλοκής να λειτουργήσουν-.
  Αν είναι αυτό που θέλουμε από τους νέους μας, τότε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς.
  Αν όχι, πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ αυτή η φαύλη διαδικασία εκκόλαψης σάπιων και αρρωστημένων συνειδήσεων.

 15. αναγνώστης avatar
  αναγνώστης 19/04/2010 14:37:24

  ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΝΙΚΙΑ
  Aπό το http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
  Δεν ξεφεύγει από τον βούρκο με τα σκατά η ΝΔ! Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, στο παιχνίδι πάλι η Ντόρα…Μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών στην ΟΝΝΕΔ, είναι αναμφίβολα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και ο συνυποψήφιος του Κώστας Χατζής δεν έχει παραδεχτεί ακόμα το αποτέλεσμα! Ο λόγος είναι ότι η ροή των αποτελεσμάτων απ’ όλη την Ελλάδα ερχόταν κανονικά, αντιθέτως οι κάλπες της Θεσσαλονίκης, άργησαν με αποτέλεσμα … να «καθορίσουν» το νικητή!Στο 100% των εκλογικών τμημάτων ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έλαβε 23.795 ψήφους και ποσοστό 56,1% και ο Κώστας Χατζής 18.653 ψήφους και ποσοστό 43,9%. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ψήφισαν 43.144 μέλη της ΟΝΝΕΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Ροδόπη...ψήφισαν συνολικά 619 άτομα και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έλαβε 483 ψήφους και ο Κώστας Χατζής 125…Η νίκη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, είναι και μια μεγάλη συντριβή του μηχανισμού της Ρηγίλλης, ο οποίος απέδειξε ότι σε επίπεδο παρέμβασης και επικοινωνίας είναι για γέλια, εκθέτοντας τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος απ’ ότι φαίνεται θα είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τη ΝΔ στα μικρότερα ποσοστά της ιστορίας της!Όπως λέει και ο Αντώνης Σαμαράς, από το κόμμα πρέπει να φύγουν τα βαρίδια του παρελθόντος! Δυστυχώς γι’ αυτόν, αυτά είναι στο προσκήνιο. Η ΟΝΝΕΔ ΑΕ, η δηλωμένη στην Δ’ ΔOY Θεσσαλονίκης με αντικείμενο εργασιών τη «διάδοση πολιτικών ιδεών και θέσεων πολιτικού κόμματος», είναι στο προσκήνιο! Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΥΑΘ ΑΕ, όπου καταδικάστηκε για παρασιώπηση εγκλημάτων σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών, είναι στο προσκήνιο!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ αναγνώστης 19/04/2010 14:51:44

   Άστα να πάνε... Δεν αντέχω άλλο, έλεος, όχι άλλο κάρβουνο...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αναγνώστης 19/04/2010 15:18:45

   όχι να τα γράφουμε, μπας και τα διαβάσουν εκεί στη ΝΔ: ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!! Αντώνη Σαμαρά, στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τον αγώνα, επειδή οι γύρω σου δεν εννοούν να ξεκολλήσουν από τα ειωθότα. Μάλλον χρειάζονται ΔΙΑΛΥΣΗ και ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ, τόσο η ΟΝΝΕΔ όσο και η ΝΔ...

   Και πάψτε πια να χρησιμοποιείτε αυτή την καραμέλα των 800.000 μελών: αυτά τα έχετε αγνοήσει μέχρι σήμερα παντελώς, πιστεύετε ότι είναι ακόμη εκεί και περιμένουν πότε θα ξαναπάνε να ψηφίσουν?

 16. neosonneditis avatar
  neosonneditis 19/04/2010 14:54:32

  Το αποτέλεσμα όλου του μπάχαλου που δημιουργήθηκε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι «σφάχτηκαν» οι Σαμαρικοί μεταξύ τους και ο νοών νοείτω. Συνέλθετε κύριοι

 17. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 19/04/2010 14:54:38

  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ...

  18 ΑΠΡΙΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...ΜΟΝΟ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ....ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΙΟΥΛΗ, ΙΟΥΝΗ, ΑΠΡΙΛΗ, ΜΑΗ.....ΚΤΛ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΟΝΝΕΔ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΘΕΙ....ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ....

  Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΦΙΛΕ "ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ" ΛΙΓΟ...ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ....
  Η 18η Απρίλη ακολουθεί την πορεία της 29ης Νοέμβρη.....ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ???

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΜΙΧΑΛΗΣ 19/04/2010 15:09:57

   Μιχάλη και ο Απρίλης υπάρχει και Μάρτης και ο Γενάρης.
   Είναι εντυπωσιακό το ότι ταυτίζεις την γλώσσα με την ιδεολογία.
   Το γλωσσικό ζήτημα έχει λυθεί από την δεκαετία του '70.

 18. κοινη λογικη avatar
  κοινη λογικη 19/04/2010 15:01:12

  ...δηλαδή οι 24.000 που ψήφισαν τον Παπαμιμίκο είναι ηλίθιοι, στραβοί και καθοδηγούμενοι ενώ όσοι στήριξαν Χατζή κολυμπούν στην εξυπνάδα, τη διορατικότητα και την ελεύθερη απόφαση....

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ κοινη λογικη 19/04/2010 16:08:59

   Μπορεί να έχουν και κακή πληροφόρηση. Μέρος του προβλήματος κι αυτό. Ο πυρήνας της σχέσης του Παπαμιμίκου με αυτούς είναι, πάντως, πελατειακής φύσης. Αυτή είναι η ουσία. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι απλοί, αγνοί υποστηρικτές.

 19. anonymous avatar
  anonymous 19/04/2010 15:17:22

  Χτες ήμουν με ένα γνωστό δήθεν δεξιό και μου λέει, αν δε μου τάξουν κάτι εγώ δεν πάω να ψηφίσω. Ο τύπος έχει θεωρητικά υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

  Από την εποχή των εκλογών για το Σαμαρά έγραφα ότι τελικά θα παιχτεί αν το υγιές κομμάτι θα επικρατήσει. Από το αποτέλεσμα της ΟΝΝΕΔ προκύπτει ότι υπάρχει ένα κομμάτι άλλης νοοτροπίας, για να το πω κομψά, που είναι εξίσου μεγάλο όσο το υγιές και ότι δε μπορεί να αγνοηθεί. Αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε. Τι να κάνουμε;

  Όταν τα βάζουμε με τους πολιτικούς να μην αγνοούμε και τις δικές μας ευθύνες.

 20. δρόμος avatar
  δρόμος 19/04/2010 15:21:11

  Τι να κάνουμε? Δουλειά, και διαπαιδαγώγηση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ δρόμος 19/04/2010 16:34:00

   Το πρόβλημα είναι ότι το 50% της ελληνικής κοινωνίας δε θέλει. Πως να σου το πω. Θέλει να κλέβει.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ δρόμος 19/04/2010 19:22:17

   φυσικά, γιατί μέχρι τώρα του λέγανε με κάθε τρόπο γύρω του ότι αυτό είναι μαγκιά. Όμως η κρίση είναι σύμμαχός μας σ'αυτό: όλο και κάποιος θα τους πεί ότι δεν είναι έτσι. Όλο και κάποιος θα κληθεί, επιτέλους, να ΠΛΗΡΩΣΕΙ.

 21. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/04/2010 15:41:09

  Δεν γνωρίζω κανέναν εκ των δύο (πρώην) υποψηφίων για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ. Προσπάθησα να μελετήσω εν μέσω λασπολογίας (ένθεν κι ένθεν) τα βιογραφικά και των δύο και ομολογουμένως με αφήσανε παντελώς αδιάφορο. Σπουδές κατώτερου επιπέδου, έλλειψη ουσιαστικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας και φυσικά, το χειρότερο, μακρόχρονη εμπλοκή με πολιτικούς και κομματικούς μηχανισμούς. Όταν δεν έχεις κάνει πρώτα μια καριέρα, δεν έχεις εξαντλήσει τις δυνατότητες για ουσιώδεις σπουδές και αντ' αυτού εξαντλείσαι σε κομματικά πόστα τότε δεν είσαι πολέμιος της απολιτίκ στάσης των νέων. Εν δυνάμει λαμόγιο είσαι.

  Εγώ από την άλλη είμαι 26 χρονών, ακόμα δεν έχω καταφέρει να τελειώσω τις σπουδές μου και ξημεροβραδιάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση εδώ και 3 χρόνια που "τέλειωσα" από φοιτητής. Επειδή τα δακρύβρεχτα σενάρια δε με πολυενθουσιάζουν δεν βρίσκω νόημα στο να παραθέσω γενικώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως νέος.

  Ως ΝΔίτης δεν κυνήγησα ποτέ αξιώματα ή την οποιαδήποτε αρωγή από το κόμμα. Ο πατέρας μου έχει "τρέξει" με υποψηφίους της αυτοδιοίκησης, έγω έχω μπει στη ΔΑΠ ακόμα και με την εξευτελιστική προοπτική των 4-5 ψήφων για να ενισχύσω το ψηφοδέλτιο και φυσικά γράφτηκα στην ΟΝΝΕΔ πριν κάποια χρόνια. Στις 29 Νοέμβρη πήγα να κάνω το καθήκον μου απέναντι στην παράταξη και ψήφισα τον Αντώνη. Όλοι οι φίλοι μου από τη ΔΑΠ της σχολής μου, αυτοί που τόσο εύκολα και αβίαστα προσβάλλετε, πολύ πριν... γείρει η πλάστιγγα με καλούσαν να πάμε στις συγκεντρώσεις, είτε του Αντώνη, είτε υποστηρικτών του. Αυτοί οι ίδιοι μου συνέστησαν Παπαμιμίκο λόγω της γνωριμίας τους στα πλαίσια της ευρύτερης οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, εδώ και πολύ καιρό. Η δε τοπική ΟΝΝΕΔ με θυμήθηκε μια μέρα πριν τις εκλογές για να με ενημερώσει ότι στηρίζει Χατζή. Η ίδια ΟΝΝΕΔ που τόσα χρόνια με είχε γραμμένο. Μάλιστα όταν αναρωτήθηκα που ήταν όλο αυτόν τον καιρό και γιατί δε με ενημέρωσαν όταν ήρθε στην πόλη μας ο Χατζής, μου αντέτειναν ότι ούτε από τον Παπαμιμίκο με ειδοποίησαν όταν ήρθα, ενώ έπαιξε και λίγο "ίντριγκα" για τις επερχόμενες τοπικές εκλογές.

  Και ξαναλέω αυτό που είχα γράψει και παλαιότερα στο antinews: δεν υποστηρίζω Παπαμιμίκο, τον θεωρώ το μη χείρον βέλτιστο. Αυτό που θεωρώ "χείρον" είναι να προσβάλετε χιλιάδες νέους της παράταξης ως λαμόγια και θαμώνες καφετεριών. Τι έχετε να τους αντιτάξετε? Και μη μου πείτε για ρομαντισμούς και ιδεολογίες, αυτά είναι εύκολα όταν δεν έχεις προσπαθήσει να τις εφαρμόσεις στη ζωή σου. Μετά τον Αντώνη είναι δυνατόν να μου "πασάρουν" τον άχρωμο, άγευστο, άοσμο Χατζή? Έκανα κακώς που ψήφισα τον Παπαμιμίκο? Θα δείξει η ιστορία και διόλου απίθανο. Ο Χατζής πάντως δεν με εμπνέει ούτε για κλητήρας κοινότητας. Και αν εν τέλει αξίζει και εγώ δεν αντελήφθην κάτι από την χαρισματικότητά του φταίει η υπερπροβολή του ως τιμητή του Αντώνη.

  Δεν ξέρω αν έχει νόημα που σας τα γράφω αυτά. Πολύ πιθανόν να κατέβω στο συνέδριο στην Αθήνα (είμαι από επαρχιακή πόλη κοντά στη Θεσσαλονίκη) και ελπίζω να σας συναντήσω εκεί, αφού θεωρώ το antinews από τις λίγες φωνές λογικής και αξιοπρέπειας στο χώρο της ενημέρωσης και ίσως καταλάβετε ότι δεν "τρέχουμε" όλοι να... βγούμε φωτογραφίες...

  • Factorx avatar
   Factorx @ TopGunZ 19/04/2010 15:44:41

   Φσυικά κι αυτά που γράφουμε δεν αφορούν τους ψηφοφόρους. Αλλίμονο....

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Factorx 19/04/2010 15:51:53

    Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω που με "ακούσατε" για το τεχνικό πρόβλημα. Δεν γνωρίζω τι πρόβλημα δημιουργήθηκε και ούτε έχει σημασία.

    Στο δια ταύτα, εν τέλει ας μας γίνει μάθημα το παραπάνω για τις επόμενες εκλογές και για το που θέλουμε να οδηγηθεί η παράταξη. Αν ο Παπαμιμίκος αποδειχτεί τόσο ανάξιος της ψήφου μας, ελπίζω να υπάρχει ένας πραγματικά άξιος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

    Τα μεγάλα κοινωνικά πειράματα δεν πετυχαίνουν απαραίτητα και με την πρώτη. Το επόμενο στοίχημα είναι το συνέδριο και εκεί πρέπει ο Αντώνης να επικεντρωθεί.

 22. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 19/04/2010 15:50:43

  Παλιά, πολλοί γραφόντουσαν στην ΚΝΕ, για να βρούνε γκόμενα!
  Τώρα,...τι τους τάξανε, για να σηκωθούν απο το φρέντο και να ψηφίσουν δαύτονε....

 23. ΜΙΧΑΛΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ 19/04/2010 15:55:32

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ,, ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ.....ΚΑΛΑ ΕΙΠΕΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 70..ΙΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΠΛΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΛΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ....ΒΛΕΠΕ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ...
  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ANONYMOYS, Ο ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΟΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΑΞΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΛΑΜΟΓΙΟ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ....ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ...

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΜΙΧΑΛΗΣ 19/04/2010 16:24:51

   Τις ταυτίζεις, όταν κάνεις άμεση συσχέτιση μεταξύ γλωσσικής έκφρασης και ιδεολογικής τοποθέτησης (Μάης=αριστερή φρασεολογία, Μάιος=πατριωτική φρασεολογία).

   Επίσης το σχόλιο είναι ανιστόρητο και ανακριβές γιατί οι λέξεις Μάης,Γενάρης,Απρίλης είναι ευρύτατα διαδομένες στην νεοελληνική παράδοση από τα δημοτικά τραγούδια και τις παροιμίες μέχρι τους τοπικούς ιδιωματισμούς/ντοπιολαλιές που υπάρχουν σ' όλη την ελληνική επικράτεια εδώ και αιώνες.

   • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
    MΑΝΩΛΗΣ Μ @ Κάποιος. 20/04/2010 02:13:38

    Ναι αλλά αυτές οι λέξεις απαντώνται στη δημοτική παράδοση με άρθρο. Είναι απολύτως σωστό και αποδεκτό γλωσσικά να λέμε για παράδειγμα 1η του Μάη. Όμως αυτό που βλέπουμε στις αριστερίζουσες αφίσες π.χ. 1η Μάη ή 12 Ιούλη χωρίς άρθρο είναι απαράδεκτο.

 24. nina avatar
  nina 19/04/2010 16:00:30

  ουφ τι καλά που έκανα και δεν ασχολούμαι ενεργά με τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια ,γλυτώνω και το εγκεφαλικό. Υποστηρίζω φίλους πολιτικούς επειδή είναι έντιμοι και ηθικοί και όχι γιατί έχω πελατιακές πολιτικές σχέσεις και όσο έχουν τις αρχές που έχουν θα τους στηρίζω ακόμη και άν πάνε στο ΚΚΕ ή στη χρυσή αυγή.

 25. neosonneditis avatar
  neosonneditis 19/04/2010 16:12:32

  my name is antrikos I work for the factory kotopoula mimikos

  http://www.youtube.com/watch?v=sOShWeH_xQg

 26. Μελπομένη avatar
  Μελπομένη 19/04/2010 16:44:38

  Ο Καραμανλής που όλοι βρίζουμε στις προηγούμενες εκλογές της ΟΝΝΕΔ είχε πει στον Παπαμιμίκο: "Δεν γουστάρω να είσαι υποψήφιος της ΟΝΝΕΔ. Με σε ξαναδώ μπροστά μου".

 27. arslonga avatar
  arslonga 19/04/2010 17:49:26

  "Θέλω να συγχαρώ και τον Ανδρέα και τους ανθυποψηφίους του για μια καταπληκτική, πολλών εβδομάδων, περιπέτεια προς το αύριο, η οποία, είμαι σίγουρος ότι θα βγάλει τα καλύτερα αποτελέσματα και την πιο δυνατή ελπίδα για τα νέα τα παιδιά."......

  Αχ βρε Σαμαρά!Καταλαβαίνω τις δυσκολίες, αλλά δεν γίνεται να κάνουμε συνεχώς υπομονή... Η πολιτική είναι κυνισμός και ρεαλισμός, εντάξει, αλλά η συνταγή έχει αποτύχει. Η οικονομία τα έχει τινάξει, η κοινωνία επίσης. Περιμένουμε την καταστροφή μπας και μας σώσει. Το Πασοκ Α.Ε. λεηλατεί εθνικό πλούτο και συνειδήσεις. Η προπαγάνδα έχει διαβρώσει και το χθές και το σήμερα και το αύριο. Οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ ήταν μια περιπέτεια προς το χθες λόγω των προσώπων. Το παιδί που βγήκε πρόεδρος ΔΕΝ κάνει. Δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι η δική σου ποιότητα και των στενών σου ανθρώπων φτάνει για να συνετήσει όλους αυτούς τους γερο-πολιτικάντηδες.

  Πιό γρήγορα, πιό δυναμικά, πιό αυστηρά. Χανόμαστε.

 28. Karolos avatar
  Karolos 19/04/2010 18:51:14

  Να ζήσουμε να την θυμόμαστε την Οργάνωση!!!!!!!!!

 29. Χριστιανοδημοκράτης avatar
  Χριστιανοδημοκράτης 19/04/2010 19:51:09

  "Κακά τα ψέματα: Στη ΔΑΠ μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο όχι για ιδεολογία, αλλά για να περάσεις το μάθημα, άντε και για να πας καλή εκδρομή."

  "....και για να βαρας τα τυμπανα σε καμια κομματικη συγκεντρωση!"
  Αυτο ειχε καταντησει η οργανωση εδω και χρονια.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Χριστιανοδημοκράτης 19/04/2010 20:27:39

   Πέρασα 2 εξάμηνα από τη ΔΑΠ. Σε κάτι θλιβερά, καταθλιπτικά βρώμικα γραφεία. Μάθημα δεν πέρασα από τη ΔΑΠ. Διάβαζα και τα πέρναγα κανονικά και στην ώρα τους.
   Έφυγα γιατί οι διορισμοί έρχονταν από πάνω. Μόλις είδα ότι όσο και να ψήφιζες όσο και να ασχολιόσουν καπέλωμα θα έτρωγες. Οπότε διακριτικά έφυγα.

 30. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/04/2010 20:39:48

  Περί Παπαμιμίκου και Χαντζή δεν γνωρίζω. Μας χωρίζουν και πολλά χρόνια. Το μπλογκ είχε σαφή στάση. Τόσο σαφή, που την βρήκα επιλήψιμη. Είναι δυνατόν να είναι τόσο άχρηστος ο εκλεγείς και τόσο ζοφερό το μέλλον της ΝΔ λόγω της εκλογής του; Για την κατάντια της κάθε νεολαίας θλίβομαι. Ανησυχώ όμως και για την συνέχεια των διαδικασιών στην ΝΔ. Η πρόσκληση για εκλογή αρχηγού έφερε 800000 ψηφοφόρους στην κάλπη. Δόθηκε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ευκαιρία για αναγέννηση, αλλά οι προσυνεδριακές διαδικασίες έχουν ήδη εκφυλισθεί σε εσωτερική υπόθεση των "παλαιοκομματικών" οργανωμένων στελεχών. Θέματα συζητούνται εφάπαξ, σε μιά πόλη έκαστο, με κατά κανόνα τους ίδιους, ή προκαθορισμένους "αντ'αυτού" εισηγητές, για να μην χρονοτριβούν και να αποφεύγονται και αιφνιδιασμοί. Κάπως σαν τα συνέδρια του ΚΚΕ: "Μου αρέσει να με ακούω σε όσα έχω να πώ".
  Περίμενα, και εγώ και πολλοί συμπολίτες μου, που ψήφισαν στην εκλογή αρχηγού, σε ΚΑΘΕ πόλη να γίνουν προσυνεδριακές συζητήσεις επί όλων των πολιτικών θεμάτων, με ελεύθερες εισηγήσεις και κάποια γραμματεία να στέλνει τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων στην Ρηγίλλης, ομαδοποιημένες κατά θέμα. Είναι πολλά αυτά που μπορούσαμε να συζητήσουμε και, τέτοιες συζητήσεις, θα έδιναν τεράστια δυναμική και εξαιρετικά ρεαλιστική συγκέντρωση τάσεων -χωρίς να γίνεται λαϊκισμός. Δυστυχώς δεν έγιναν και τώρα, περιμένουμε να ακούσουμε από τα συνέδρια αποτυχόντων να μας συγκινήσουν στο παρελθόν, να μας λένε τι θέλουμε εμεις για το μέλλον μας...

 31. anonymous avatar
  anonymous 19/04/2010 21:58:14

  ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ…

  Γιατί αν περίμενε από τους συνεργάτες του στην επαρχία ζήτω που καήκε…χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάτρα. Ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είχε μαζί του όπως όλοι γνώριζαν την στήριξη της ¨πλειοψηφίας¨ της ΔΑΠ ΑΕΙ και της ¨γραμματείας¨ της ΔΑΠ ΤΕΙ. Τουλάχιστον έτσι ακουγόταν… Η κάλπη όμως άλλα έδειξε… Στην Πάτρα ψήφισαν 1488 άτομα ο Χατζής έλαβε 859(58%) και ο Παπαμιμίκος 629(42%). Και ο Χατζής όπως διέδιδαν (οι άνθρωποι του Παπαμιμίκου) στην Πάτρα είχε την στήριξη μερικών ¨μειοψηφιών¨ από ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσο για την ΟΝΝΕΔ Πάτρας το παιχνίδι ήταν στα ίσα…Μάλλον κάτι δεν πάει καλά εδώ…και ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά. Η ¨επίσημη¨ ΔΑΠ ΤΕΙ έφερε στον Παπαμιμίκο 80 άτομα. Το γραφείο του βουλευτή Ν .Νικολόπουλου (που έκανε προεκλογικό αγώνα για τον Παπαμιμικό εδώ και ένα μήνα) έφερε 85 άτομα. Η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στήριξε τον νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ με την δυναμική των 80 ψήφων. Στα συν να βάλουμε και τους 30 ΜΑΚιτες και Πρωτοπόρους που είχαν ήδη ανοιχτά στηρίξει τον Παπαμιμίκο. Με απλά μαθηματικά το ¨δεξί χέρι¨ του νέου προέδρου από το ΑΕΙ έφερε 295 ψήφους. ¨Είμαστε 200-300 πάνω στην Πάτρα, Ανδρέα μου¨ έλεγε ο γνωστός αρχιδαπίτης της ΔΑΠ ΑΕΙ Β.Σ. Μόνο που ξέχασε τις λεγόμενες μειοψηφίες της ΔΑΠ ΑΕΙ και ΤΕΙ που μέσα από την κάλπη στείλανε το δικό τους μήνυμα φέρνοντας τον Χατζή μπροστά με 16%!!! Για να μην μιλήσουμε για τα τραγικά μικροεπεισόδια που έγιναν όταν ο Β.Σ. έφερε ακόμα και πασπίτες να ψηφίσουν…

  • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   MΑΝΩΛΗΣ Μ @ anonymous 20/04/2010 02:21:28

   Αρχή άνδρα δείκνυσι. Ο Παπαμιμίκος Θα φανεί τι πραγματικά είναι από το αποτέλεσμα της δράσης του το επόμενο διάστημα. Δικαιούται μια ευκαιρία. Αν αυτός δεν πετύχει και θεσπιστεί η τριετής θητεία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ στο προσεχές συνέδριο, θα δοθεί σύντομα ευκαιρία σε κάποιον άλλον.

 32. kris avatar
  kris 20/04/2010 03:16:09

  να δείτε τι θα γίνει και στις τοπικές!!!
  έχει κάνει σχέδιο η ντόρα,
  αλλά είπαμε σφουγγάρι σφουγγάρι.

 33. Χριστιανοδημοκράτης avatar
  Χριστιανοδημοκράτης 20/04/2010 20:50:41

  O ξεφτιλας ο νικολοπουλος, στις εσωκομματικες εκανε την παπια ουδετεροτητας και καλα, αλλα απο κατω στηριζε και αγκομαχουσε για τη ντορα.

 34. blue power avatar
  blue power 21/04/2010 02:47:49

  ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ
  Όλο το σύστημα της Ντόρας (Θοδώρας) στήριξε τον Παπαμιμίκο. Και ο Σπηλιωτόπουλος που και καλά πήγε με το Χατζή (Καραγιάννης και ΣΙΑ) λίγο βοήθησανε. Το έκανε από μένος έναντι του Στυλιανίδη. Από την άλλη, η τρόικα Τοκάκη-Πάνου- Κατσαφάφου χειρίστηκε τα "κατάλληλα μέσα". Ενώ στο Βελλίδιο, δόθηκε σκληρός αγώνας. Αλλά η νοθεία ήταν άνευ προηγουμένου. Για το γνωστό-άγνωστο Παπαδομιχελάκη, τον "θεσμικό Γραμματέα της ΔΑΠ" τι να πει κανείς; Χρησιμοποίησε τους μισθοφόρους του σε Ζάκυνθο,Β5,Γλυφάδα,Πάτρα, Π.Φάληρο,Κομοτηνή και Χανιά. Τους είδαμε. Το θέμα είναι πως ο Χατζής δεν πρέπει να υποχωρήσει. Κώστα, είμαστε μαζί σου. ΗΘΟΣ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ_ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πιο ψηλά με ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 35. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 21/04/2010 14:44:15

  ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ.

 36. σαμαρικια avatar
  σαμαρικια 23/04/2010 16:14:07

  ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ..... Δείτε ποιοι είναι δίπλα στον Παπαμιμίκο.. κανένας Σαμαρικός, ακόμα και ένας ( ο επονομαζόμενος Γραμματέας Σάκης) είχε αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του στην υποψηφιότητα Σαμαρά. Έχετε καταλάβει ότι θα του ελέγξουν το συνέδριο? Έχετε καταλάβει ότι θα του πάρουν αμπάριζα τις νομαρχιακές? Εχετε καταλάβει τι έχει γίνει? ο Σαμαράς το χει καταλάβει? Μάλλον όχι γιατί αλλιώς θα χε κάνει χαρακήρι ή θα χε διώξει τον κο καθηγητή με τις κλωτσιές.. Περαστικά μας..............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.