#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2010 14:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΛΙ ΡΕΝ…Χάνω τις προπονήσεις και το παιχνίδι της Κυριακής επειδή ασχολούμαι με την Ελλάδα…

Αφού ομαδοποίησε τις ερωτήσεις που του έθεσαν οι βουλευτές, διότι όπως είπε «δεν τις σημείωσε όλες επειδή του τελείωσε το μελάνι της πένας του»…ο Όλι Ρεν κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη εταίρων, ότι δεν είναι μόνη της και ότι η «Ευρώπη σας στηρίζει. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία, Καλή συνέχεια»…! Αν λάβουμε υπόψη και την προτροπή του Αλ. Τσίπρα στον Όλι Ρεν να μην αγοράσει κάτι από Ελληνικό μαγαζί, διότι στις Βρυξέλες θα το βρει φτηνότερα…τότε, μάλλον  θα φύγει από την Ελλάδα χωρίς άλλο μελάνι και… σημειώσεις!

Ήταν όμως και προκλητικός όταν είπε πως χάνει τις προγραμματισμένες απογευματινές του προπονήσεις και το παιχνίδι την Κυριακή (παίζει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο) επειδή, όπως είπε «ασχολείται με την Ελλάδα»…!!

«Η απάντηση στην κρίση δεν πρέπει να είναι αποσπασματική αλλά συνολική, δηλαδή Ευρωπαϊκή», του θύμισε καλωσορίζοντας τον στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών υποθέσεων, η Αντιπρόεδρος της Βουλής Ροδούλα Ζήση.

«Η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί κρίση για το ευρώ και πως η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις. Εξελίσσεται σε συστημική κρίση και πρέπει να αναλάβουμε καλά συντονισμένη δράση προκειμένου να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη» απάντησε ο Όλι Ρεν επισημαίνοντας πως «δεν διακυβεύεται το ευρωπαϊκό επιχείρημα λόγω των οικονομικών προβλημάτων».

Στην ομιλία του ο κ. Ο. Ρεν υποστήριξε πως «η τωρινή κατάσταση δεν είναι μια κρίση του ευρώ και η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις». Για τη στάση που θα τηρήσει η ΕΕ σε ότι αφορά την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που πήρε η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ, αν γίνει με επιπρόσθετα βάρη και αν οδηγούμαστε στην αναδιάρθρωση του χρέους, αφορούσαν κυρίως τα ερωτήματα που του έθεσαν οι βουλευτές Β. Παπανδρέου, Γ. Φλωρίδης (ΠΑΣΟΚ), Κ. Χατζηδάκης, Θ. Καράογλου (ΝΔ), Κ. Αιβαλιώτης, Π. Μαρκάκης(ΛΑΟΣ), Αλ. Τσίπρας, Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και η Ντ. Μπακογιάννη.

Ανοιχτό άφησε το θέμα της αναδρομικότητας, δηλαδή αν η χρονική επιμήκυνση αφορά το σύνολο των 110 δις η το ποσό που υπολείπεται, απέφυγε να απαντήσει τις ερωτήσεις για το ύψος του επιτοκίου που θα συνοδεύει την επιμήκυνση και περιορίστηκε σε μια γενικόλογη διατύπωση ότι δεν θα υπάρχουν νέοι όροι. Απέφυγε επίσης να εξηγήσει τι σημαίνει «κατά περίπτωση συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Όσον αφορά στη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου, είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί αρχές έτους στο Εurogroup και συμπλήρωσε λέγοντας ότι η διάρκεια αποπληρωμής δανείου κατά μέσο όρο αναμένεται να είναι 7,5 έτη και θα εξεταστεί αν θα έχει αναδρομική ισχύ και να μην υπάρξει νέα ρύθμιση αλλά τροπολογία στην υφιστάμενη συμφωνία χωρίς να επιβάλλουμε νέους όρους.

Ο κ. Ολι Ρεν τόνισε ότι δεν μπορεί η λύση για τη φοροδιαφυγή ή της αδυναμίας αποτροπής της να είναι η επιβολή μεγαλύτερων φόρων, είπε ότι η Ελλάδα ακολουθεί σωστή πορεία και ότι ο λαός αντιμετώπισε με σύνεση τη νέα δημοσιονομική κατάσταση. «Οι αγορές ζητούσαν συνεχώς μεγαλύτερα επιτόκια, η Ελλάδα στράφηκε στο μηχανισμό στήριξης με στόχο να βγει στις αγορές σε μια 3ετία. Πιστεύω σε 2 χρόνια, το 2013 θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών…» ανέφερε και υπογράμμισε πως το  έλλειμμα πρέπει να πέσει κάτω 3%του ΑΕΠ και μετά το 2014 να υπάρχουν πτωτικές τάσεις στο χρέος. «Ο στόχος φέτος δεν θα επιτευχθεί αν και θα πλησιάσετε εξαιτίας της αναθεώρησης των στοιχείων. Ο Προϋπολογισμός του 2011 θα πετύχει το στόχο του και δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέρα εφόσον το δημοσιονομικό έλλειμμα φτάσει στο 2,5 του ΑΕΠ» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι «εξετάζονται όλες οι επιλογές» απαντώντας στην ερώτηση για την έκδοση Ευρωομολόγου,
ανέφερε πως χρειαζόμαστε ιδιωτικές επενδύσεις, να υπάρξει ανάπτυξη και ότι αυτός είναι ο σημαντικότερος στόχος, όπως είναι «σημαντικό να γίνουν μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, στις υπηρεσίες κλπ…». «Η χρονική συγκυρία έχει επιταχύνει τις αλλαγές… Κι εσείς οι Έλληνες είστε λαός εμπόρων που έχει ιστορία ναυτιλίας.... Είμαι σίγουρος θα εντοπίσετε νέες ευκαιρίες…».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 09/12/2010 15:36:08

  Ε!! καλο κουραγιο λοιπον!!!!

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/12/2010 15:52:35

  Ο προπονητής του, μάλλον θα μας έχει ως χώρα πολύ άχτι, που χάνει τέτοιον παιχταρά εξ αιτίας μας.
  Άν η ομάδα είναι η συναδελφική της Κομισιόν, του συνιστώ πάντως στις προπονήσεις να προσέχει πως μαρκάρεται με τον χοντρο-Μπαρόζο: Άν πέσει πάνω του ο Πορτογάλος, τον βλέπω με κανένα κάταγμα.

 3. Orestios avatar
  Orestios 09/12/2010 16:39:30

  Απλά χυδαίος!
  Κι εσείς ακόμη πιστεύετε στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

 4. spiros avatar
  spiros 09/12/2010 16:48:51

  Τίθεται ένα ερώτημα: Γιατί τέτοιας έκτασης προσπάθεια δημοσίων σχέσεων από την Κυβέρνηση ; Τί κρύβεται επιμελώς ; Μήπως ροκανίζεται χρόνος ; Μήπως πρόκειται να φέρουν γλυκά την μη χορήγηση της 4ης δόσης; Μήπως έκλεισαν δάνειο και δεν τολμούν να το πούν;
  Περίεργα κρίνω τα γεγονότα. Χρήζουν ερμηνειών.

 5. Maximilien avatar
  Maximilien 09/12/2010 16:49:19

  Εμένα πάντως σφίχτηκε η καρδιά μου. Τον έχουμε καταταλαιπωρήσει τον άνθρωπο.

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/12/2010 17:07:17

  Απαράδεκτο. Ας κάνει ότι και οι συνδικαλιστές μας. Να επισπεύδει τις συνεδριάσεις των ΔΣ και των ΓΣ για να μην χάσει το ματς στην TV.

 7. stergiou costas avatar
  stergiou costas 09/12/2010 17:29:03

  Μήπως καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί με την ομάδα του ; Γιατί το να κρεμάσεις μιά ομάδα είναι κάτι που συγχωρείται, αλλά να κρεμάσεις μιά χώρα ...

 8. kiki avatar
  kiki 09/12/2010 17:30:17

  Τετοια εξευτελιστικη συμπεριφορα ,να με συγχωρνατε αλλα δεν μπορω να τον καταπιω.
  Οι βολευτες δεν ντρεπονται που πανε .
  Να του μυνησετε οτι και εμεις τον εχουμε γραμμενο με τετοιο μελανι , και αυτον και την ΕΕ, και τους βολευτες μας.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/12/2010 17:53:00

  Πάντως, ακόμη και ο Ντιεγκίτο, μπροστά στον Όλι ήταν απλώς... οδοντόκρεμα (του ποδοσφαίρου).

 10. Orestios avatar
  Orestios 09/12/2010 18:09:54

  Σιγά μην έπαιρνε η ομάδα του τέτοιον ξυλοσχίστη.
  Οι άνθρωποι ζητούν επαγγελματίες όχι τσαρλατάνουν που κρύβονται πίσω από παράγκες τύπου ΕΕ

 11. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 09/12/2010 19:33:21

  Αυτού του τελείωσε το μελάνι..... εμάς μας τελείωσε το αίμα...

 12. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ avatar
  ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ 09/12/2010 19:53:43

  Είσαι υπάλληλος;;;
  Δημόσιος , Ιδιωτικός;;;;
  Σου κόβουν το μισθό;;;
  Χτύπα εκεί που πρέπει. Ας συνεννοηθούμε επιτέλους.
  ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΤΟΥ Κ. ΟΛΙ (ΚΛΑΙΝ) ΡΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

  Ιεράρχηση των προτεραιότήτων μας....Δυστυχώς το πρώτο που θα πρέπει να κόψουμε είναι η δόση των στεγαστικών και πάσης δανειακής δόσης. Να δεις για πότε ανάβουν τα κόκκινα λαμπάκια ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ
  Επιτέλους οργανωθείτε......
  Ακολουθούν τα τέλη κυκλοφορίας στείλε την τροχαία να μου κόψει κλίση. Θα την πληρώσω μετά από δέκα χρόνια και αν.....
  Αυτοί καίγονται για δέκα μέρες!!!!
  Αυτά βέβαια απαιτούν χιλιάδες πολίτες όχι απαραίτητα στο δρόμο.... και από τον καναπέ μπορείς να κάνεις καλύτερο πόλεμο.

  • mymood avatar
   mymood @ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ 09/12/2010 20:43:49

   Οπως γράφει και η Κλάιν στο βιβλίο της το "Δογμα του Σοκ","Το σόκ ξεπερνιέται σταδιακά... Είναι εξ' ορισμού μια προσωρινή κατάσταση και ο καλύτερος τρόπος να μείνεις προσανατολισμένος... και να αντισταθείς στο Σόκ είναι... Να γνωρίζεις τι σου συμβαίνει... και γιατί... Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΟΚ. Οι εποχές μας το επιβάλλουν τώρα, περισσότερο από ποτέ να αναπτύξουμε τις απαραίτητες άμυνες...." και επιτέλους να αφήσουμε στην άκρη τη διαχείρηση της πολιτικής. Ελεος ας τα πούμε με το όνομα τους.

   • Orestios avatar
    Orestios @ mymood 09/12/2010 20:53:31

    Ας μιλάμε λοιπόν με όσους γνωρίζουμε.
    Ας ενημερώνουμε όσους ξέρουμε.
    Μεταφέρουμε όσα γνωρίζουμε, συστήνουμε να ενημερώνονται από το antinews, φανερώνουμε την απάτη της κυβέρνησης του GAP.
    Ας γίνουμε σπορείς της ελπίδας.

 13. καφενόβειος avatar
  καφενόβειος 10/12/2010 08:40:59

  Σωστή η αντιμετώπιση του Όλι Ρεν!

  Όταν έχεις από κάτω τους διεφθαρμένους βουλευτές μιας χρεωκοπημένης χώρας που έχει προσφύγει για δανεικά σε σένα, η ακατάσχετη ειρωνία είναι αυτό ακριβώς που τους αξίζει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.