#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/12/2009 18:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξυπνάτε!...

Οι Πράσινοι στην Γερμανία το κατάλαβαν… Καλύτερα να βάζεις μόνωση στο κτίριό σου παρά να βάζεις ανεμογεννήτριες. Οι Γερμανοί εξάγουν ανεμογεννήτριες, εμείς τις εισάγουμε; Θα ξυπνήσουν οι δικοί μας “πράσινοι”;  Η κοροϊδία έχει τα όριά της. Συγγνώμη για το βαρετό αυτό θέμα, αλλά διβάστε κι αυτό:

"Οι ανεμογεννήτριες δεν συμβάλλουν καθόλου στην μείωση των εκπομπών"

Παρά την ραγδαία ανάπτυξη της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, οι εκπομπές CO2 δεν έχουν ελαττωθεί ούτε κατά ένα γραμμάριο. Τώρα, ακόμα και το «Κόμμα των Πρασίνων» στην Γερμανία αναθεωρεί την άποψή του στο θέμα.


Οι Γερμανικές εταιρίες ΑΠΕ, έχουν μεγάλη επιτυχία. Περίπου 15% της ενέργειας της χώρας είναι από ηλιακά, αιολικά και βιομάζα. 250.000 θέσεις εργασίας και τζίρος €35 δισεκατομμυρίων ετησίως. Αλλά: Το κλίμα δεν ωφελείται από αυτές τις εξελίξεις. Οι εκπομπές CO2 δεν έχουν μειωθεί ούτε κατά ένα γραμμάριο.

Οι ειδικοί το ξέρουν εδώ και καιρό, αλλά το ευρύ κοινό δεν το γνωρίζει. Ακόμα και οι αξιωματούχοι της Γερμανικής Κυβέρνησης, μόνο το ψιθυρίζουν και κανείς δεν θέλει να σκεφτεί τις πολιτικές συνέπειες.

Η μείωση των εκπομπών επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματικά και φτηνά με μόνωση σε κτίρια, παρά με ανεμογεννήτριες. Το «Κόμμα των Πρασίνων» έχει πάρει το θέμα σοβαρά, αναγνωρίζει ότι έχει λάθος προτεραιότητες μέχρι στιγμής, και ότι οι προτεραιότητες χρειάζονται αναθεώρηση»

Όλο το άρθρο στο http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,606763,00.htmlΑναρωτιέμαι, τι θα χρειαστεί για να καταλάβει το δικό μας «Πράσινο» κόμμα ότι ετοιμάζεται να καταστρέψει την Ελλάδα, για να έχουμε ακριβότερο ρεύμα, όταν οι ίδιοι οι προμηθευτές των εισαγόμενων παρωχημένων και αμφισβητούμενων Α/Γ, παραδέχονται την κοροϊδία. Να πληρώνουμε εμείς, για να περνάνε αυτοί καλά, τώρα που κατάλαβαν ότι πουλάνε περίπου άχρηστα πράγματα. Αυτοί ΕΞΑΓΟΥΝ ανεμογεννήτριες. Εμείς τις εισάγουμε.
Ξυπνάτε!


Κι αν επιμένω, να σας το θυμίζω, Χριστουγεννιάτικα, είναι γιατί μετά την καταστροφή, δεν θα μαζεύεται. Απλά θα πληρώνουμε παραπάνω, και θα είμαστε και κορόϊδα.


http://ophioussa.blogspot.com/2009/12/blog-post_4312.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. F avatar
  F 24/12/2009 19:20:09

  Πρῶτος παραγωγός, ἡ γνωστὴ καὶ μὴ ἐξαιρετέα Siemens...

 2. ammodytes vipera meridionalis avatar
  ammodytes vipera meridionalis 24/12/2009 20:09:06

  @ionas, ΚΑΙ με αυτό το θέμα, χάνουμε την πατρίδα μας, με αυτά που κάνει το Πασόκ.

  Με νομοσχέδιο της κυρίας Μπιρμπίλη που είναι σε ηλεκτρονική χριστουγεννιάτικη διαβούλευση από 15 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου, θα μπορεί εύκολα πλέον οποιοσδήπτε να βάζει ξεπερασμένες εισαγόμενες ανεμογεννήτριες σε κάθε βουνό, ή κάμπο, για να πληρώνουμε ακριβότερο ρεύμα, να μην λύνουμε κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα, προς δόξαν της ...Πράσινης Παιδικής Χαράς. Αν νομίζεις ότι δεν χάνεις την πατρίδα σου, κάτσε και κοίτα.

 3. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 24/12/2009 20:25:28

  Μην σε ακούσει το Γιωργάκη και του χαλάσει η φαντασίωση με την πράσινη ανάπτυξη.

  10 δις για βου βου βου που λεει και ο Τράγκας!!!

  Τόσα εκατομύρια και να πεις ότι θα είναι κρατικά στην ΔΕΗ πάει στο καλό αλλά ότι θα τρώει ιδιώτης και του πληρώνουμε και με τέλη από τα ΑΠΕ στο λογαριασμό της ΔΕΗ πάει πολύ.

 4. aris53m avatar
  aris53m 24/12/2009 20:25:51

  ως συνήθως πάλι ... "μας έβαλες τα γυαλιά"

 5. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 24/12/2009 20:32:42

  Τώρα επι της ουσία το άρθρο είναι ρεαλιστικό και λέει την αλήθεια 100% πρέπει να περάσει και στο πολεοδομικό κανονισμό από εδώ και πέρα ότι κάθε νέο σπίτι να έχει απαραίτητες μονώσεις για να προχωρήσει η άδεια ανέγερσης και να πάρει και ρεύμα από την ΔΕΗ.

  Πρέπει να απαιτήσουμε οι συσκευές, μηχανές να γίνουν ποιο πράσινες να αντικατασταθούν οι κοινοί λαμπτήρες, να επιδοτηθούν καλύτερα οι ηλιακοί θερμοσίφωνες από τα ΑΠΕ κλπ κλπ

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ «Κασσάνδρα» 24/12/2009 20:35:37

   Καλύτερα να ασχοληθούμε με το κωλαράκι της φώτο παρά με την πράσινη ανάπτυξη.

 6. silegav avatar
  silegav 25/12/2009 01:48:57

  Το άρθρο είναι από τον Φεβρουάριο του 2009 και μάλλον δεν το διαβάσατε ολόκληρο.

  Δεν αμφησβητεί την αποτελεσματικότητα των ΑΠΕ αλλά του συστήματος εμπορίας ρύπων.

  Ο συντάκτης (του αρχικού άρθρου) λέει απλά πως η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ θα έπρεπε να συνδυάζεται με αντίστοιχη μείωση των δωρεάν δικαιωμάτων εκπομπών που λαμβάνουν οι βιομηχανίες κάθε χώρας.

  Και βέβαια σωστά τονίζει πως στον οικολογικό ενεργειακό σχεδιασμό η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ silegav 25/12/2009 09:20:13

   sigelav, όπως το λες είναι. Αυτοί που προωθούν ΑΠΕ λέει ο καθένας την εκδοχή που θέλει.Κατά τους οπαδους, οι ΑΠΕ προστατεύουν τον πλανήτη, θεραπεύουν τον καρκίνο, σώζουν τα αρκουδάκια, είναι πατριωτικές... διάλεξε. Αυτά ακούς στο 80% των ΜΜΕ.

   Έχει τώρα και άλλα ΜΜΕ που, ένα-ένα, βγάζουν άλλη εκδοχή: Ότι πρόκειται για καλοστημένη απάτη που ξεσκεπάζεται σιγά σιγά, πχ το κλίμα, αν αλλάζει αλλάζει από μη ανθρωπογενείς λόγους, ή τα αιολικά είναι λίγο μάπα για ηλεκτρικά δίκτυα.

   Money talks bullshit walks λένε στο Μεγάλο Χωριό. Όταν όλα τα μήντια σωπάσουν, θα καταλάβεις ότι προσπαθούν να σου πουλήσουν παρωχημένα συστήματα, που θα σου ακριβήνουν το ρεύμα και τους φόρους. Και όσο ακριβαίνει η συμβατική ενέργεια, τόσο ακριβαίνουν και οι ανεμιστήρες που παράγουν αιολική.

   Επειδή money talks, τα πολλά λεφτά για τους μεγάλους είναι στην εμπορία ρύπων.

   Τώρα προσπαθεί να σε πείσει ο Μανιάτης και η Μπιρμπίλη ότι κάνουν καλό στο Έθνος και στην Πατρίδα, και είναι και ...ωραία. Θα ψηφίσουν ένα νόμο που δεν θα χρειάζεται να σε πείθουν, ο νόμος θα λέει ότι κάνουν καλό στο έθνος και την αισθητική. Δεν σε προβληματίζει;

 7. The Predator avatar
  The Predator 25/12/2009 10:24:57

  Factor & Archaeo καντε μια βόλτα στην Δανία και τα ξαναλέμε.

  Μεχρι τότε οι αναφορες σας ειναι τραγικα εκτος πραγματικότητας και ανευθυνες.

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ The Predator 25/12/2009 13:23:05

   Συγκρίνεις την κοινωνία και το επίπεδο των Δανών με τη δική μας κοινωνία και τους Ελληνες;

   Δεν έχουμε καμία σχέση με τους Δανούς. Αυτοί έχουν ακόμη το δικό τους νόμισμα.

   Η ακριτη αντιγραφή δεν μας κάνει καλό. Μάλλον κακό μας κάνει.

   Εμείς μπορούμε και πρέπει να δημιουργήσουμε ΔΙΚΕΣ μας πολιτικές και δικές μας πρακτικές. ΑΛΗΘΙΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.

   Οπως μας κληροδότησαν οι αρχαίοι, "να ακούς τους πάντες, αλλά να κρατάς τα καλύτερα που νομίζεις για σένα".

   Αυτή η "ξενομανία" μας έχει πνίξει.

   Το έχουν καταλάβει οι πολιτικοί και μας πλασάρουν τα ξενόφερτα.

   Ας φτιαχθούν συνθήκες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα και θα σου πώ εγώ αν υπάρχει δυναμικό να κάνει θαύματα.

   Από τη πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση μέχρι τη βιομηχανία και την υψηλή τεχνολογία!

 8. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 25/12/2009 11:24:39

  Με της ΑΠΕ δεν εξασφαλίζεσαι μην λέμε τα ίδια η κατασκευή ΑΠΕ δεν μειώνει τις ανάγκες για κατασκευή θερμικών εργοστασίων ο λόγος απλός με τις ΑΠΕ δεν εξασφαλίζεις εγγυημένη παραγόμενη ενέργεια.

  • The Predator avatar
   The Predator @ «Κασσάνδρα» 25/12/2009 12:57:13

   Δεν ειναι ετσι, αντε πάλι. Οχι ευκολα σχόλια στο anti-news !

   Με τον σωστο σχεδιασμό δικτυων μπορεις να αυξήσεις το % ΑΠΕ σημαντικά (π.χ. με ανταλλαγες μεσω βαλκανιων και Ιταλιας και με τα Υ/Η να μειωσεις δραστικα την εξάρτηση από θερμικα).

   Προφανως κάποια μεγάλα θερμικα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα (θελουν 1-2 ώρες να ξεκινησουν) σε περιπτωση σοβαρών προβληματων ή αιχμών

   • Ένας Τυχαίος avatar
    Ένας Τυχαίος @ The Predator 25/12/2009 13:25:58

    Εφόσον κατέχεις το ΑΠΕ πες μας και πόσο κοστίζει.

    Εχουμε τα λεφτά για ΑΠΕ? Θα είναι κρατικές ή ιδιωτικές;

    Για να δούμε τι θα προτείνει το "σοσιαλιστικό" ΠΑΣΟΚ και τότε θα τα ξαναπούμε.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/12/2009 13:27:46

  Οι Δανοί και οι Γερμανοί παράγουν αιολικά και τα προωθούν για να έχουν δουλειά. Ηλεκτρικό εισάγουν από την Γαλλία και την Πολωνία (και υδροηλεκτρικό από Βορρά).

  Εμείς παράγουμε χρέη και χλιαρό αέρα και εισάγουμε αιολικά (παρέχοντας και ελληνική γη που είναι προφανώς για πέταμα)

  Για κάθε αιολικό μεγαβάτ, χρειάζεσαι και ένα συμβατικό μεγαβάτ ( ο άτακτος λέει 0,8 κάτι οικολόγοι λένε 1,5... λεπτομέρειες, διπλοπληρωμένο το μεγαβάτ. Ο καυγάς, σύντροφε, είναι ποιός πληρώνει αυτό το κόλπο. Εσύ, αν πληρώνεις το εξτρά ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεφτά, βάλε όσα αιολικά θες, κατα προτίμηση στην αυλή ΣΟΥ, και θα έρχονται τουρίστες να τα ...θαυμάζουν. Εγώ προτιμώ να πληρώνω το μεγαβάτ μου μία φορά. Και ΠΡΟΤΙΜΩ ΦΤΗΝΗ κιλοβατώα από ακριβή κιλοβατώρα.

  Μέχρι τώρα, το επιχείρημα ήταν να πληρώνω εξτρά, για να σώσω τον πλανήτη. Μαϊμού το επιχείρημα. Τώρα, ποιό είναι το επιχείρημα; Nα αγαπώ τους Δανούς;

  glædelig jul, ή καλά Χριστούγεννα στην γλώσσα τους. Κάποτε οι Δανοί έβγαλαν λεφτά από την εξαγωγή βασιλιάδων και πριγκηπισών. Τώρα αιολικά. Πανέξυπνος λαός.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/12/2009 18:00:06

  Οι άτιμοι οι ισολογισμοί και τα αποτελέσματα χρήσεως... έχουν αποσβέσεις, τόκους, μισθούς και άλλες λειτουργικές δαπάνες, άλλα έξοδα, κόστος παγίων που δεν αποσβαίνονται... Όοοολα αυτά στον λογαριασμό ρεύματος. Αν σε ενδιαφέρει η τσέπη. Αν δεν σε ενδιαφέρει η τσέπη και σε ενδιαφέρει το περιβάλλον, αλλάζει το παραμύθι.

  Αν θες να εξοικονομείς καύσιμο, είναι πολύ φτηνότερο να διαχειρίζεσαι την ζήτηση, κοινώς να κάνεις οικονομία.

  Ζήτα από το υπουργικό συμβούλιο, τα στελέχη των υπουργείων, τους βουλευτές, και όσους δημόσιους υπαλλήλους έχουν κρατικό αμάξι να δώσουν τα αυτοκίνητα και να πάρουν ποδήλατα. Τότε, συζητάμε.

  Μού έδωσες ιδέα για καμπάνια χαχαχαχα, θα αρέσει στον Πάγκαλο.

 11. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 25/12/2009 18:38:47

  Δεν είναι έτσι; και μας το παίζεις σχετικός, είσαι σοβαρός θα διασυνδέσεις το σύστημα και περιμένεις από βαλκανικές χώρες να μας τροφοδοτήσουν; Που βρισκόμαστε στην βόρια Ευρώπη; Είσαι εκτός τόπου και χρόνου και μας το παίζεις και σχετικός.

  Όχι κάποια μεγάλα θερμικά, το σύνολο των αναγκών πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να εξυπηρετούνται από θερμικά ή άλλα εργοστάσια βάσης, τα ΑΠΕ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ώς "βάσης" σε καμιά περίπτωση. Επίσης το ασταθές των ΑΠΕ επιτρέπει να λειτουργούν μόνο ένα ως ένα ποσοστό της συνολικής απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

 12. The Engineer avatar
  The Engineer 26/12/2009 01:54:23

  * Κρατικός απογαλακτισμός
  Τα αιολικά πάρκα δεν χρειάζονται πλέον επιδοτήσεις

  Η Suzlon είναι μια ινδική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 20 χώρες και στις πέντε ηπείρους. Είναι η πέμπτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας. Αν πιστέψει κανείς πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Τούλσι Ταντί, χάρη στα άλματα της τεχνολογίας το κόστος παραγωγής αιολικής ενέργειας έχει μειωθεί τόσο πολύ ώστε ο κλάδος δεν χρειάζεται πλέον επιδοτήσεις για να επιβιώσει! Σύμφωνα με τον Ταντί, το ρεύμα από ανεμογεννήτριες έχει εφέτος εγγυημένη τιμή 8 σεντς η κιλοβατώρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 θα έχει 9,2 σεντς η κιλοβατώρα.
  Ο Ταντί σημειώνει ότι το κόστος παραγωγής στη Suzlon κυμαίνεται από 3 ως 6 σεντς η κιλοβατώρα. Αρα, λοιπόν, το πρόβλημα δεν είναι το κόστος παραγωγής ενέργειας με ανεμογεννήτριες, αλλά το κόστος μεταφοράς του και επίσης το κόστος διατήρησης σε αναμονή άλλων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην περίπτωση που... πέσει ο αέρας!

  Το ΒΗΜΑ, 13/07/2008 , Σελ.: D12
  Κωδικός άρθρου: B15408D122
  ID: 295830

  Σε σχέση με τα παραπάνω:
  Στη Καλιφόρνια, όπου δεν υπάρχει επιδότηση στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών η κιλοβατώρα από ανεμογεννήτριες αγοράζεται από τη τοπική ΔΕΗ προς 8 cents δηλ. 6 eurocents.
  Στη Γερμανία η τιμή είναι 10.5 eurocents και αφορά offshore ανεμογεννήτριες.
  Στην Ελλάδα της κομπίνας η τιμή αγοράς για το 2008 ήταν 16 eurocents. Αν λάβουμε υπόψη το ύψος της επιχορήγησης της εγκατάστασης στη χώρα μας, τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της απάτης που χρεώνεται ο κοσμάκης.

  Στη κομπίνα ΡΑΕ, ΥΠΑΝ, ΔΕΗ και η παρεούλα των καθηγητών του ΕΜΠ που αλλάζει ρόλους και καπέλα..

 13. dimitris hamenos avatar
  dimitris hamenos 26/12/2009 19:52:53

  H εξοικονομιση ενεργειας πρεπει να ειναι ο πρωτος στοχος μας, αλλα ποιος κατασκευαστης/μηχανικος ενδιαφερεται γι αυτο. Μεγαλη κλικα... Και με την διαχειρηση των υδατων της χωρας τι γινεται; Αυτο δεν ειναι της μοδας και εχουμε και αγροτες τεμπεληδες να ταϊσουμε. Για βοηθηστε οσοι γνωριζετε να μαθουμε κι εμεις!

 14. Ace avatar
  Ace 12/01/2010 13:01:17

  Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω ποιος είμαι, που είμαι και τι κάνω, και επειδή βλέπω ότι αρκετοί ασχολείστε, αλλά τελικά λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, μερικά δεδομένα και αλήθειες σε όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις ώστε να έχετε πλήρη εικόνα:

  1) ΑΠΕ: Με την παρούσα τεχνολογία ΔΕΝ μπορούν να θεωρηθούν μονάδες βάσης, και φυσικά δεν είναι μονάδες αιχμής (πλην μεγάλων Υ/Η και γεωθερμίας). Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1/3 της συνολικής ζήτησης για λόγους ευστάθειας δικτύου. Αν πάμε σε υβριδικά, τότε μπορούν να φτάσουν ακόμα και στο 100% της απαιτούμενης ζήτησης, αλλά φυσικά κοστίζουν από 2 ως 5 φορές παραπάνω από τα αντίστοιχα ΑΠΕ χωρίς αποθήκευση ή υβριδικό σύστημα. Όπως καταλαβαίνετε δεν γίνεται να πούμε "βάλτε ΑΠΕ να σωθούμε" όπως διατείνεται το ΠΑΣΟΚ, γιατί απλά οι εξισώσεις δεν βγαίνουν.

  2) ΕΞΕ: Σύμφωνα με τους υπολογισμούς πολλών και διαφόρων, η εξοικονομούμενη βατώρα είναι 1,5 εώς 3 φορές φθηνότερη από την φθηνότερη παραγόμενη βατώρα μέσω ΑΠΕ, και σχεδόν ισότιμη με τη βατώρα από λιγνίτη (χωρίς το κόστος CO2). Άρα καλά κάνουν οι "βλαχοευρωπαίοι" με τις οδηγίες (91/02, 32/06 κλπ) και προωθούν την ΕΞΕ. Το θέμα είναι ότι ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι κάνουν κάτι, και εμείς -από ότι φαίνεται- απλά θα αναθεωρήσουμε τον Κανονισμό Θερμομόνωσης του 1979 γιατί "έτσι πιστεύει το ΤΕΕ". Μηχανικός είμαι, αλλά έχω "βριστεί" πολλές φορές με τη διοίκηση του ΤΕΕ για το θέμα αυτό. Μόλις δείτε το ΚΕΝΑΚ με το κτίριο αναφοράς θα καταλάβετε.

  3) Επιδοτήσεις: δυστυχώς ο Έλληνας έχει μάθει εδώ και πολλά χρόνια (πάλι λόγω ΠΑΣΟΚ) ότι δεν πρέπει να κάνει τίποτα χωρίς επιδότηση. Επειδή για την ώρα η βατώρα μέσω ΑΠΕ είναι όντως πιο ακριβή από π.χ. το Φ.Α. ή το λιγνίτη, χρειάζεται επιδότηση, η οποία όμως θα πρέπει να είναι αποκλιμακούμενη. Έτσι έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, εκτός -πάλι- αν η νέα ηγεσία του ΥΠΑΝ (ή όπως λέγεται τώρα ΥΠΕΚΑ) αποφασίσει να "σπρώξει" χρήμα στους ΑΠΕτζήδες όπως ακούγεται.

  4) Ανεξάρτητη μελέτη που ΔΕΝ έχει δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύει ότι, ακόμα και αν είχαμε τα βέλτιστα σύγχρονα υβριδικά συστήματα το 19ο αιώνα (πριν τη βιομηχανική επανάσταση) σήμερα θα είμασταν ακριβώς εδώ που είμαστε. Ο λόγος ? Ο πλυθησμός της Γης, που από μερικά εκατομύρια το 1800 έχει φτάσει σε μερικά δις σήμερα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  5) Για την οριακή τιμή συστήματος δεν θέλω να πω τίποτα, γιατί υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την επηρεάζουν, μεταξύ των οποίων ένας μπορεί να είναι και κάποιες "συμφωνίες κυρίων" για συγκεκριμένες τιμές ή ποσότητες εισαγωγών. Ως εκ τούτου, το να λέμε γενικά και αόριστα ότι "γίνονται κομπίες" απλώς θυμίζει ότι ως Έλληνες αγαπάμε πολύ την ίντριγκα και το κουτσομπολιό.

  Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, και άρα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές μεθόδους παραγωγής ενέργειας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη σπατάλη ενέργειας και διασφαλίζοντας το περιβάλλον. Για να γίνει αυτό προφανώς δεν υπάρχει ΜΙΑ και μοναδική λύση, αλλά συνδυασμός τεχνολογιών, κατευθύνσεων και αποφάσεων. Ελπίζω μόνο να το γνωρίζουν αυτό στα άρτι αναδημιουργηθέντα σχετικά Υπουργεία....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.