#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2008 01:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεχάσαμε τα 18.000.000

Πολύ ασχοληθήκαμε με τα 5.000.000 και ξεχάσαμε ένα ζήτημα εξίσου σοβαρό, αν όχι περισσότερο. Γράφει λοιπόν σήμερα ο Θέμος Αναστασιάδης στο «Πρώτο Θέμα» ότι η επίθεση εναντίον του και της εφημερίδας εξαπολύθηκε αφού «κατάφεραν» και πήραν ένα «κανονικότατο» δάνειο….18.000.000 για να κάνουν «και άλλη εφημερίδα και σταθμό και Ιντερνέτ». Αυτή η εκδοχή μου φαίνεται πολύ πιο λογική για την στάση του Μάκη, σε σύγκριση με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος. Διαφορετικά γιατί δεν τα έσπασε από τον προηγούμενο Ιούλιο, που έγινε η κόντρα για τον Λασκαρίδη; Είναι λοιπόν προφανές ότι πίσω και από τις δυο πλευρές κρύβεται μια αδίστακτη σύγκρουση συμφερόντων για τον έλεγχο της εφημερίδας και τη επιρροή στο εκδοτικό σκηνικό.

Για να ξαναθυμίσουμε την ιστορία στα τέλη Νοεμβρίου ο Μάκης, ο Θέμος και ο Καραμήτσος στήσανε μια καινούργια εταιρεία (την «Αναπτυξιακής ΜΜΕ») η οποία πήρε δάνειο 18.000.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς και με το ίδιο ποσό θα εξαγόραζε το «Πρώτο Θέμα» από τους …ίδιους. Εκείνη την εποχή η υπόθεση Ζαχόπουλου δεν έχει ξεσπάσει ακόμα και οι τρεις εκδότες φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τον καυγά μεταξύ τους για τον Λασκαρίδη, αφού συζητάνε μεταξύ τους, υπογράφουν συμβόλαια κλπ. Τι μεσολάβησε λοιπόν από τότε μέχρι το πήδημα από το μπαλκόνι, ώστε να τα σπάσει με τους άλλους ο Μάκης; Εκεί βρίσκεται ενδεχομένως η απάντηση και όχι στους ηθικούς ενδοιασμούς τάχα του Μάκη. Επειδή, για να μην τρελαθούμε τελείως, κανένας, μα ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν πετάει έτσι άνετα και χαλαρά επτά εκατομμύρια (που ήταν το μερτικό του Μάκη από το δάνειο), χωρίς ανταλλάγματα.

Τώρα βέβαια το δάνειο ακυρώθηκε από την τράπεζα. Εμείς όμως μπορούμε ακόμα να ρωτάμε αν υπήρχε και «μεσεγγυητής» (ή όπως αλλιώς τον λένε), όπως και αν είχε βρεθεί έτσι ένας τρόπος για να σταματήσουν να γίνονται προσφορές για την εξαγορά της εφημερίδας και την απόδοση στον καθένα από τους ιδιοκτήτες του μεριδίου που του αναλογούσε (και κυρίως στον Μάκη). Η φωτοτυπία του συμβολαίου είναι από το thefirstpost

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Le canard avatar
    Le canard 28/01/2008 13:43:05

    Η "Αναπτυξιακή" συστάθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2007 και όχι στο τέλος του Νοεμβρίου. Τέλος Νοεμβρίου είναι που συμφώνησαν την πώληση των μετοχών της εφημερίδας στον εαυτό τους οι Θέμος-Μάκης και Καραμήτσος. Ενδιαφέρον: Στο τέλος Ιουλίου χαλάει η δουλειά με τον Λασκαρίδη, στο τέλος Αυγούστου η Τράπεζα ΒΝΡ στέλνει ραπόρτο στον Ζορμπά και στο ΣΔΟΕ, τέλος Ιουλίου, Αύγουστο, Οκτώβριο και Νοέμβριο τραβάει ο Θέμος, η γυναίκα του και συνεργάτης του (;) σταδιακά τα 5 εκατομμύρια από τον επίμαχο λογαριασμό, ήδη από το τέλος του καλοκαιριού ο Μάκης ξέρει για τα πέντε εκατομμύρια, ήδη τον Οκτώβριο ο Ζορμπάς κοινοποιεί στην Επιτροπή της Αρχής κατά του Ξεπλύματος την "υπόθεση Θέμου", αρχή Νοεμβρίου ξεκινάει την έρευνα το ΣΔΟΕ... Ενώ ήταν όλα αυτά γνωστά στον Μάκη, πάει τέλος Οκτωβρίου και υπογράφει με τον Θέμο, ουσιαστικά για να τσεπώσουν από κοινού 7-8 εκατομμύρια ο καθένας, και μετά, όταν σκάει το σκάνδαλο Ζαχόπουλο, με τις γνωστές συνέπειες για τον Θεμο-μακισμό, ο Μάκης ξαφνικά γίνεται ρουσοπουλικότερος του Ρουσόπουλου και βαράει Θέμο. Νομίζουν ότι μας δουλεύουν οι δύό τους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.