#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεφούσκωσε και ο ανασχηματισμός μαζί με τον ΒενιζέλοΟι σύντροφοι του ΓΑΠ, την προηγούμενη εβδομάδα, έντρομοι από την απόφαση του να παραιτηθεί, αποφάσισαν να προβούν σε ανασχηματισμό, μπας και διασωθούν.

Ως δεινοί χείριστες της τέχνης του αποπροσανατολισμού, αναβάθμισαν τον Μπενι σε συμπρωθυπουργό και προσπάθησαν να μας πείσουν, ότι είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν το νέο μνημόνιο.

Την αρχή έκανε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος  :

«Είμαι μέλος μιας κυβέρνησης, η οποία έχει μια ιστορική ευθύνη, να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει λόγω του υψηλού χρέους και των υψηλών ελλειμμάτων. Θα πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους Έλληνες πολίτες και τον ελληνικό λαό. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να τα καταφέρει. Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, δεν θα τα καταφέρει αυτή η χώρα. Με όλες μας τις δυνάμεις πρέπει να διαπραγματευτούμε το νέο δάνειο της χώρας που εκκρεμεί. Να διαπραγματευτούμε τους όρους δανεισμού των παλαιότερων δανείων και να αρχίσουμε να μειώνουμε τα ελλείμματα με μεγαλύτερους ρυθμούς μέσα στο 2011-2012 για να μπορέσουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ξανά ανταγωνιστική και ασφαλή. Αυτό είναι το καθήκον όλων μας. Ο δικός μου ρόλος θα είναι ένας μικρός ρόλος μέσα σε ένα κυβερνητικό σχήμα που δίνει μια ιστορική μάχη».

Την συνέχεια φυσικά, έκανε ο «λυτρωτής» του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος.

Οι τίτλοι  του Πρώτου Θέματος καθώς και του Βήματος της προηγούμενης Κυριακής, προμηνύαν σαφέστατα ότι ο κ. Βενιζέλος θα παίξει το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης.

Το Πρώτο Θέμα έχει τίτλο «αλλάζω το Μνημόνιο 2» και το Βήμα “Δίκαιη...λιτότητα υπόσχεται ο νέος τσάρος”.

Προσέξτε πόσο μικρό χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να σκάσει το επικοινωνιακό πυροτέχνημα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Σε άρθρο του Ε.Τ. την Τρίτη  , αναφέρονταν τα έξης:

«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά», υπογραμμίζεται στο μεσότιτλο εσωτερικού άρθρου της εφημερίδας «Λιμπερασιόν, του απεσταλμένου στο Λουξεμβούργο Ζαν Κατρεμέρ. Aναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα περιστατικό συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν, όταν ο κ. Βενιζέλος «προσπάθησε να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα λιτότητας (Μεσοπρόθεσμο) που έχει δυσκολίες να γίνει αποδεκτό από τους σοσιαλιστές βουλευτές και από μερίδα του ελληνικού λαού». «Λέγεται ότι το περιστατικό ήταν βίαιο» γράφει ο συντάκτης, με τον Όλι Ρεν «να απαντά ξερά: Με κανένα τρόπο».

Η συνέχεια δόθηκε όταν η Τρόικα διαφώνησε με τον Βενιζέλο. Όπως γράψαμε προχθές: “Ηχηρό χαστούκι στον Ευ. Βενιζέλο, έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας που ήρθαν να κάνουν φύλλο και φτερό τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου. Φαίνεται ότι η τρόικα διαφωνεί ριζικά με τις όποιες “διορθώσεις” προσπάθησε να κάνει προς το καλύτερο η κυβέρνηση. Κυρίως σε ότι αφορά το αφορολόγητο και τους φόρους για τα ακίνητα που είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κι ενώ φάνηκε να κλειδώνει το Μεσοπρόθεσμο και να εξομαλύνεται κάπως η έκρυθμη κατάσταση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στις συζητήσεις με τον Βενιζέλο. Οι τροικάνοι λένε ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η μαύρη τρύπα άνω των 6,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα που διέρρευσε η κυβέρνηση και τα οποία ήταν πιο… λάιτ από τα αρχικά που είχαν ζητήσει οι δανειστές μας.»

Αντί λοιπόν, να ορθώσει το ανάστημα του κατά της τρόικας και του Eurogroup, ο κ.Βενιζέλος θεώρησε ασφαλέστερο να το ορθώσει κατά του ... κ. Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ είπε: «νόμιζα ότι οι αλλαγές του Παπακωνσταντίνου στο μεσοπρόθεσμο ήταν συμφωνημένες. Πήγα όμως στο Eurogroup και δεν ήξεραν τίποτα. 3,8 δις ευρώ είναι στον αέρα. Αυτά βρήκα και προσπαθώ να τα συμμαζέψω».

Το αποτέλεσμα ήταν, ο κ.Βενιζέλος να μεταλλαχθεί σε τροϊκανότερο του Παπακωνσταντίνου και να ανακοινώσει τα νέα  αβάσταχτα φορολογικά μετρά,  χρησιμοποιώντας την έκτακτη εισφορά 5% για τα εισοδήματα των βουλευτών, στελεχών του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού.

Το μόνο σίγουρο ύστερα από όλη αυτή την εξέλιξη, είναι ότι επανήλθαμε στην παροιμιώδη απάντηση που ‘είχε δώσει ο ΓΑΠ , κατά την διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών στον Αντώνη Σαμαρά, όταν τον κάλεσε να πάνε μαζί και να επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο.

“Δεν θα το δεχτεί η Τρόικα…”

Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/06/2011 11:22:41

  Σε εφαρμογή από 1η Ιουλίου

  Αυξάνονται από 1ης Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων σε ποσοστό ίσο με το ποσοστό της ετήσιας μεταβολής του Ευρωπαϊκού πληθωρισμού του έτους 2010, σύμφωνα με το άρθρο 3 της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την Eurostat το ποσοστό της μέσης ετήσιας μεταβολής του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2010 είναι 1,6%....!!!!

  ΡΩΤΑΩ !!!.... ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 8.000 /ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ ΤΟ 1.6% ΑΥΞΗΣΗ ????

  ΑΠΑΝΤΑΩ.... ΤΟΣΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 8.000 ΕΥΡΩ !!!!

  ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 8.001 Ευρω !! ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ !!!!

  ΠΠ

 2. barman avatar
  barman 24/06/2011 11:22:48

  Δεν θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γιατί τους επέβαλε έκτακτη εισφορά ο Βενιζέλος.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 24/06/2011 11:31:32

  Μερος των χθεσυνων “ΕΠΙΣΗΜΩΝ Συμπερασματων ΕΕ”..!

  “Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να στηρίξουν τους βασικούς στόχους του προγράμματος και τα βασικά μέτρα πολιτικής, ώστε να διασφαλιστεί η αυστηρή και ταχεία εφαρμογή του.”
  ( ΑΛΛΟ ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΤΟΧΟΥΣ !!! ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΙ, ΚΑΙ
  ΑΛΛΟ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΨΟ ! ) Ολη η Φασαρια γινεται για να στηριξουμε τους ΣΤΟΧΟΥΣ ??? αχαχαχ ειναι στα καλα τους ?? ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ???

  “Λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια, το μέγεθος και τη φύση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, η εθνική ενότητα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία.”
  ( Προυποθεση για την ΕΠΙΤΥΧΙΑ !! οκ . ΟΧΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ για EKTAMIEΥΣΗ!!! )
  ( Στηριζουμε τους στοχους 100%. Χωρις Συνδεση Δανειακης με Μνημονιο )

  ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΩ !!
  ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΕ !!….

  ΠΠ

 4. βασίλης avatar
  βασίλης 24/06/2011 11:44:42

  τω Κύριε Βενιζέλε.
  Αποδειχθήκατε οχι μόνον χειρότερος των καταστάσεων και των προσδοκιών
  του λαού σύμφωνα με τα λεγομενά σας, αλλά πλέον καείκατε στην υψικάμινο
  του Γ.Α.Π. Συγχαρητήρια στον Κ Γ.Α.Π που κατάφερε να κάψει και να υποδουλώσει τον κυριώτερο αντιπαλό του και να τον βάλει να τον προσκυνήσει.
  Κυρία Παπανδρέου συγχαρητήρια που καταφέρατε με την κινησή σας να σώσετε
  τον Γ.Α.Π. ξανάκαντετω και απο την άλλη υψώστε την φωνή σας μέσα στο
  κοινοβούλιο για να σας πουν μπράβο. ΕΞΩ ΚΑΚΕ ΟΦΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ
  ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΟΡΑΣ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ
  ΜΙΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΟΥ ΨΟΦΙΟΥ ΚΟΥΡΙΟΥ
  ΟΘΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ.

 5. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 24/06/2011 12:01:19

  Καλά βρε, δεν καταλαβαίνετε οτι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης του Γιωργάκη; Ότι δηλαδή ετοιμάζουν το Μπένυ για επόμενο ηγέτη και για φάγωμα;

  Ο Γιωργάκης προτίθεται να πάρει αεροπλάνο και μάλιστα εγκαίρως, όχι ελικόπτερο. Στις επόμενες (οσονούπω) εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα κατεβεί με Μπένυ, όχι με Γιωργάκη...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ανώνυμος 24/06/2011 14:42:25

   Κάηκε ο δύστυχος από επόμενος ηγέτης. Όταν θα σκάσει στα χέρια του η αποτυχία του Μνημονίου, πώς θα γίνει επόμενος ηγέτης;

   Καίγεται το "όλον ΠΑΣΟΚ" και είναι ένα ερώτημα πώς θα εκπροσωπηθεί στο μέλλον η βενιζελογενής παράταξη του ελλαδικού πολιτικού χάρτη.

 6. Τασος avatar
  Τασος 24/06/2011 13:56:35

  ΟΛΙΓΟΙ ΟΛΙΓΙΣΤΟΙ ΝΑΝΟΙ.

 7. chris kay avatar
  chris kay 25/06/2011 07:39:25

  Παρακολούθησα εχθές την συνέντευξη Βενιζέλου!!!! Πολλά λόγια κενά περιεχομένου!!!! Μας γέμισε "πρέπει", πρέπει αυτό, πρέπει εκείνο, πρέπει το άλλο, και τέτοιες βλακείες πού ελάχιστα αφορούν εμένα και τόν κάθε πολίτη σαν και μένα!!! Αυτός είναι πολύ πιό επικίνδυνος τού Παπακωνσταντίνου, διότι προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τούς Ευρωπαίους!!! Φυσικά, οι Υπέρβαροι στήν κλίκα της ελίτ στήν ΕΕ, δέν γίνονται ποτέ αποδεκτοί!! Πρόκειται για μία ομάδα ανθρώπων χωρίς περιττά λίπη, πού θεωρούν τα παχύσαρκα άτομα, ανθρώπους κατωτέρας τάξεως, προβληματικούς ψυχολογικά, χωρίς θέληση και αυτοσυγκράτηση, έρμαια τών παθών τους!! !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.