#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2012 08:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπουλούν άρον άρον την δημόσια περιουσίαΑπό τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έσπευσε να καταθέσει νύχτα στη Βουλή για την εκποίηση εισηγμένων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών, ακινήτων του Δημοσίου, ακόμα και δικαιωμάτων εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτού πλούτου, είναι ολοφάνερο ότι αρχίζει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Από τον τρόπο που επέλεξαν ο κ. Βενιζέλος και οι «μανδαρίνοι» του υπουργείου Οικονομικών να περάσουν, με συνοπτικές διαδικασίες, τις σχετικές διατάξεις, και πολύ περισσότερο από το περιεχόμενό τους που φαίνεται ότι έχει συνταχθεί στο πόδι, γίνεται σαφές ότι η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η προσέλκυση σοβαρών επενδυτών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έξοδο της οικονομίας από την ύφεση. Αντιθέτως, ο προφανής στόχος είναι η εσπευσμένη παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων του κράτους επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε μεγάλα συμφέροντα, εγχώρια και αλλοδαπά, και μάλιστα όσο όσο, προκειμένου να μαζέψουν όσο πιο πολλά έσοδα μπορούν για να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» του Προϋπολογισμού και να μειώσουν το έλλειμμα.

Με τέτοιες «μπακαλίστικες» λογικές, όμως, είναι δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν ούτε αυτοί οι ποσοτικοί στόχοι. Και, πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, αφού δεν προβλέπονται ούτε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, παρά μόνο άρον άρον εκποίηση της περιουσίας του κράτους και μάλιστα χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με τον τρόπο που γίνονται η ιδιωτικοποίηση των ακινήτων νοσοκομείων, πανεπιστημίων και ασφαλιστικών ταμείων, ακόμα και του αιγιαλού, καθώς και η παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, είναι προφανές ότι ούτε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου εξυπηρετούνται ούτε σοβαρές επενδύσεις μπορούν να γίνουν στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι όποιος προλάβει παίρνει και τα «φιλέτα»…

Ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα των «ασημικών»

 Διατάξεις-σοκ, που ανοίγουν το δρόμο για το άρον άρον ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δικαιωμάτων του κράτους επί των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σε μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και αλλοδαπά -και μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις,

Με τις διατάξεις που χωρίς καμία διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, περιελήφθησαν στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών:

* Επιτρέπεται η πώληση μετοχών δημοσίων επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς καν να προηγηθεί η υποβολή προσφορών, προφανώς προς όφελος των όποιων αγοραστών ζητήσουν πρώτοι τις μετοχές! Το ξεπούλημα των εισηγμένων ΔΕΚΟ θα μπορεί να γίνει μέσω χρηματιστηριακών εταιριών.

* Δίδεται η δυνατότητα στο «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» να ιδιωτικοποιεί περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου, πέραν αυτών που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011-2015. Το Ταμείο θα μπορεί, δηλαδή, να ιδιωτικοποιεί ακόμη και τον αιγιαλό, την παραλία, δημόσια κτήματα και λοιπά ακίνητα που διαχειρίζονται οι Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και άλλα δημόσια ακίνητα, τα οποία διαχειριζόταν κάποτε η καταργηθείσα πλέον Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου. Επιπλέον, το Ταμείο θα μπορεί να πωλεί σε ιδιώτες ακόμη και δικαιώματα του ελληνικού κράτους για την εξόρυξη πετρελαίου, πολύτιμων λίθων, λιγνίτη και άλλων αξιοποιήσιμων ορυκτών που υπάρχουν στο υπέδαφος της χώρας!

* Το «Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» θα μπορεί να ιδιωτικοποιεί περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα που ανήκουν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ.

* Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές με τις οποίες θα γίνουν οι πωλήσεις μετοχών εισηγμένων ΔΕΚΟ και κρατικών τραπεζών, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν για το σκοπό αυτό με χρηματιστηριακές εταιρίες, καθώς και οι συμβάσεις που συνάπτονται γενικότερα με όλους τους συμβούλους των αποκρατικοποιήσεων εξαιρούνται από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

 Προτεραιότητα η αποκρατικοποίηση των ΑΤΕ και Τ.Τ.

Η πρόσληψη συμβούλου για τη διάθεση μεριδίων του Δημοσίου στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η έναρξη της διαδικασίας πώλησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είναι οι άμεσες προτεραιότητες του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλό του κ. Κώστα Μητρόπουλο.

«Με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τραπεζικός τομέας, η Ελλάδα θα προσλάβει μια εταιρία ως σύμβουλο για τις πωλήσεις», σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος, αναφερόμενος στην αποκρατικοποίηση της ΑΤΕ και του Τ.Τ. από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Για τη ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ στόχος είναι να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης ως τα τέλη του τρέχοντος μηνός, ώστε να ακολουθήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου η αποκρατικοποίηση του 35% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.). Λίγο νωρίτερα, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, προγραμματίζεται να διατεθούν προς πώληση τέσσερα μεγάλα ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων το ξενοδοχείο «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι.

"Ελεύθερος Τύπος"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 12/01/2012 08:32:26

  Εδώ το ποτήρι ξεχυλίζει.
  Αυτό το αναξιόπιστο, ληστρικό και πουλημένο κράτος με τους ¨παράνομους¨εκπροσώπους πρέπει να γκρεμιστεί. Σήμερα, όχι αύριο!
  Ο λαός πρέπει να μιλήσει τώρα!!!
  Αλλιώς .... θα πάρουν όλα φωτιά....

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Απλή σκέψη 12/01/2012 09:58:02

   *ξεχειλίζει

 2. Ηρώ avatar
  Ηρώ 12/01/2012 09:35:46

  Ενα προσχεδιασμένο έγκλημα είναι. Εναντίον του Ελληνικού Κράτους και των πολιτών του. Και ο Δούρειος Ίππος βρίσκεται εντός της Ελλάδας.

 3. menelaos avatar
  menelaos 12/01/2012 10:13:37

  Απο το πολυ ξεχειλισμα θα τρελλαθουμε!

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 12/01/2012 10:20:45

  Τα δινουν ολα του τυπου '''τωρα που γυριζει η συγκυβερνηση ''.Ηθελα να ξερω αυτος ο Μουρμουρας τοποτηρητης της ΝΔ στο ΥΠΟΙΚ απλως παρατηρει η εχει και δικαιωμα veto σε καποια πραγματα που ξεπερνουν τα εσκαμμενα ?Εαν ειναι το πρωτο τοτε κακως ειναι εκει εαν ισχυει το δευτερο τοτε ειναι επιεικως ανεπαρκης !

 5. blue nile avatar
  blue nile 12/01/2012 10:45:49

  Καλημέρα.

  Αν ο Σαμαράς μείνει σιωπηλός και δεν παρέμβει στο ξεπούλημα δεν θα έχει και αυτός τις δικές του ευθύνες;

 6. Joff avatar
  Joff 12/01/2012 11:41:28

  H Ελλάδα χρειάζεται ΗΓΕΤΕΣ με χαρακτήρα, όχι ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
  Κάποτε, όλοι αυτοί που διοικούν από θέση ισχύος χωρίς τη λαϊκή βούληση, θα αποκτήσουν τη δική τους θέση στις σελίδες των βιβλίων της ιστορίας, τη θέση του ΠΡΟΔΟΤΗ. Αυτοί βέβαια μπορεί τότε να μη ζουν, αλλά οι συγγενείς τους και απόγονοί τους (τους λυπάμαι από τώρα, γιατί δεν θα είναι υπεύθυνοι για την προδοσία των προγόνων τους), είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξουν επώνυμο και θα αποφεύγουν να λένε από που κατάγονται.

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 12/01/2012 11:50:02

  Αν είναι να κάνουν τις εκλογές αφού θα έχουν ξεπουλήσει όλη την Ελλάδα και θα μας έχουν δέσει χειροπόδαρα με ξένα δίκαια και απεχθή μνημόνια, τότε ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Αντί για εκλογές, φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους ( στον μαμμωνά ) και τους προδότες.

 8. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 12/01/2012 20:31:16

  Ωραία τα λέμε όμως επί της ουσίας κίνηση καμία. Άπαντες στεκόμαστε βουβοί μπροστά στα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν λες και δε μας αφορούν. Νομίζω τελικά ότι όντως μας ψεκάζουν με αναισθητικό για ελέφαντες. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Αντίδοτο υπάρχει; Κάποιος να εξηγήσει το φαινόμενο ίσως;

 9. toerwthmatologio avatar
  toerwthmatologio 14/01/2012 20:34:52

  Ποιος είναι ο Μουρμούρας και τι κάνει;;;;; Αυτός ήταν πρόεδρος του ΣΟΕ, δηλαδή του σώματος ορκωτών εκτιμητών,που κατέθεσε στην εξεταστική ότι ΔΕΝ υπάρχει σκάνδαλο Βατοπαιδίου!!!!Εκτίμησε ως σωστά έγινε η ανταλλαγή.Ομορφάντρα μου!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.