05/05/2009 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεπέρασαν τις 42.000 τα ελληνικά blogs !

Σύμφωνα με το ελληνικό RSS FEED AGGREGATOR, το sync.gr, τα ελληνικά blogs είναι αυτή τη στιγμή ...42.054 ! Δηλαδή ένα blog ανά 260 κατοίκους !!!

Προφανώς πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Αν μάλιστα αφαιρέσουμε από τον υπολογισμό τα... βρέφη, τους υπερήλικες, τους μη ομιλούντες Ελληνικά και γενικά τους μη έχοντες σχέση με το διαδίκτυο η αναλογία θα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή!

Την μεγάλη αύξηση των μπλογκς την διαπιστώνουμε κι εμείς από τα πολλά μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά  

Είναι προφανές ότι οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει εντελώς. Και είμαστε ακόμα στην αρχή.

Διαβάστε κι αυτά:

http://greece-salonika.blogspot.com/

http://taxalia.blogspot.com/2009/05/42000-blogs.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 05/05/2009 22:40:50

  Η Ελλάδα της υπερβολής! Όπως στις εφημερίδες, τους ραδ/τηλεοπτικούς σταθμούς.
  Λιγα και ποιοτικά αλλά???

 2. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/05/2009 22:50:44

  Κουιζ.
  Ποτε νομιζετε,οτι θα αρχισουν να κλεινουν εφημεριδες και τηλεορασεις;
  Ηδη οι διαφημισεις,εχουν αρχισει να κοβονται.

 3. Lavazza avatar
  Lavazza 05/05/2009 22:52:33

  Κάθε λιμανι και καημός λα λα λα λα
  Μου αρέσει, συμφωνώ με τον ανώνυμο 2.
  Why not????

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/05/2009 23:17:18

  Αυτά είναι τα ενεργά, που αναρτούν συχνά; Γιατί πολλά είναι αδρανή, πολλοί έχουν φτιάξει 4, 5 ή και περισσότερα και δεν τα τροφοδοτούν με αναρτήσεις. Ίσα που κατοχυρώνουν ονόματα.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/05/2009 23:41:12

  Μόδα είναι θα περάσει.

 6. the motorcycle boy avatar
  the motorcycle boy 06/05/2009 03:13:38

  Μη μετρατε σελιδες, ουτε 1000 γραφιαδες δεν υπαρχουν, και απο αυτούς υπάρχουν δεν υπάρχουν 100 που να αξιζουν -τζίφος η δουλειά.

 7. osaperas avatar
  osaperas 06/05/2009 10:54:47

  Δεν υπάρχουν γραφιάδες;
  Μόνο σε αυτό το σάιτ έχω συναντήσει δεκάδες με υωψλό επίπεδο και "πολύ καλό χέρι" όπως έλεγαν παλιά στις εφημερίδες για τους καλούς συντάκτες.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2009 11:26:53

  @10: στην Ελλάδα όλοι γράφουν σήμερα λίγο πολύ, την έχουμε την ψωνάρα, έτσι για να ξεχωρίσει πια μια γραφίδα πρέπει να έχει πράγματι εκείνο το κάτι παραπάνω, έχει δίκιο ο μοτορσάικλ.

 9. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2009 11:28:09

  @8: διάβασα την ανάρτησή σου για την επαπειλούμενη που πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας ... πολύ καλό κείμενο

 10. osaperas avatar
  osaperas 06/05/2009 11:45:30

  @11
  αλλενάκι ποιο είναι το μέτρο σύγκρισης; αυτό το κάτι παραπάνω που λες πως προσδιορίζεται; Ποια είναι τα κριτήρια; Τα δικά μου; τα δικά σου; Αυτά που ακούμε στη τηλεόραση,αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες; αυτα που διαβάζουμε ή ακούμε στο ξένο τύπο;

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2009 12:51:25

  @13: Υπάρχουν τα βασικά "τεχνικά" κριτήρια, π.χ. η απουσία ορθογραφικών λαθών, ο ικανός χειρισμός της σύνταξης και της γραμματικής, ο πλούτος του λεξιλογίου, η δυνατότητα συνδυασμών, η χρήση των σημείων στίξης σε ένα βαθμό, αν και όχι απαραίτητο ίσως, οι γνώσεις που διαφαίνονται από το κείμενο, η ανάπτυξή του, τα επιχειρήματα, τα συμπεράσματα, το ύφος, (ανατρεπτικό ή νεανικό, ορθολογικό ή αυστηρό, προκλητικό, λεπτολόγο κ.α.). Αρκετά από τα κείμενα που διαβάζουμε στα μπλογκ πληρούν τα "τεχνικά" κριτήρια, άρα μπορούν να χαρακτηριστούν αποδεκτά. Ως εκεί όμως.
  Το κάτι παραπάνω είναι η αύρα ενός κειμένου, αυτό που αποκομίζεις στο τέλος της ανάγνωσης, αν κράτησες μια λέξη, μια φράση, ή ολόκληρο το κείμενο. Αν σου άνοιξε ένα κόσμο, αν σε έβαλε να σκεφτείς. Τα δημοσιογραφικά κείμενα επειδή παραθέτουν και γεγονότα είναι εκ των πραγμάτων πιο προσγειωμένα, στερούνται ίσως πνοής, αναγκαστικά.

 12. the motorcycle boy avatar
  the motorcycle boy 06/05/2009 13:00:41

  @osaperas
  Όπα μάγκα της φακής πάρτο αλλιώς και δώσε βάση στην πενιά. Μόνο εγώ, για να μιλήσω για την πάρτη μου, έχω κάτι λιγότερα από 50 ανοιχτά μπλογκς από το 2005 που ξεκίνησα να γράφω δημόσια κάνοντας το γούγλη πλούσιο στο τζάπα και σήμερα ανανεώνω μόνο 2-3 από αυτά, δεν κατάλαβα, από πότε μετράω για 50 ανθρώπους -και να πω ότι με διαβάζει και κανείς; ούτε 20 άνθρωποι. Στο ίντερνετ όλα είναι μούφα -τελεία και παύλα.

  @αλλενάκι
  Μπα, δε νομίζω, σάχλες γράφω και το ξέρω, μούφα είμαι και γω -αν εννοούσα όσα έγραφα δε θα καθόμουνα μπροστά στο pc236 της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (δημόσιος υπάλληλος γαρ), ούτε θα γυρνούσα στο σπίτι να παίξω Football Manager, θα έκαιγα τράπεζες. Είπαμε, ο καθένας έχει τη δική του βαλβίδα εκτόνωσης -νομίζω;

  Όταν μας πιάσει η όρεξη να μιλήσουμε για το επαναστατικό προτσές και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τα ξαναλέμε -μέχρι τότε θα σαχλαμαρίζουμε για να περνά η ώρα και εγώ θα υπογράφω ως the Motorcycle boy και θα επαγγέλομαι μπλόγκερ για ξεκάρφωμα και όχι ως Θανάσης ο κοινωνιολόγος. Αυτά άμα έχουμε τα αρχίδια να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι να παριστάνουμε τα μουνιά. Κάνω λάθος; -όχι, ρωτάω;

 13. Ανώνυμος Νους avatar
  Ανώνυμος Νους 06/05/2009 13:10:32

  @15
  Παντα ετσι νευροσπαστο εισαι εσυ; Και αφου εισαι και δημοσιος υπαλ. τι προβλημα εχεις, το γαιδαρο σου τον εχεις δεμενο; Χαλαρωσε λιγακι, φανταζομαι τι τραβανε οι πολιτες που ερχονται στον γκισε σου...

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2009 13:16:16

  @15: ο αυτοσαρκασμός απαραίτητος, αρκεί να είναι και αυτός γνήσιος και αληθινός.

 15. Αρχίδαμος avatar
  Αρχίδαμος 06/05/2009 13:22:00

  @16 Πολυ Καλο. Μπραβο στο χωσιμο σου. Που μου θελει και μπλογκια ο Δ.Υ. ο βολεμενος.

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 13:52:07

  Κάθε κατεργάρης στο γκισέ του...

 17. osaperas avatar
  osaperas 06/05/2009 13:54:04

  Θανάση μοτορσάικλ, εαν δεν σου αρέσει η δουλειά σου (δημόσιος υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας) μπορείς να την αλλάξεις. Στο χέρι σου είναι. Να βγεις δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα και να κάνεις ότι γουστάρεις. Από το να καις τράπεζες μεχρι να κάνεις επικύψεις για να σου δώσουν ένα μεροκάματο. Ότι διαλέξεις. Στο πρώτο μπορείς να συναντήσεις και κάποιους που γράφουν στο σάιτ εδώ. Στο δεύτερο δεν νομίζω θα είσαι μόνος σου;

  Αλλά θα μου πεις -μαλάκας είσαι να αφήσεις το δημόσιο; Σίγουρος μισθός (από ποιων λεφτά;) και συνάμα κωλοβάρεμα. ¨

  Επί της ουσίας τώρα εάν εχεις 30 ή 50 μπλογκς στα παλια μας τα παπούτσια για να μην πω τίποτε άλλο και κατηγορηθώ ως ...ρατσιστής που δεν σέβεται τα δικαιώματα των.. άλλων.

  Αυτό που συζητάγαμε με Αλλενάκι είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλοί γραφιάδες σε αυτό το σάιτ -ίσως κι αλλού. Αυτοί δεν είναι δημοσιογράφοι -δεν ειναι εξειδικευμένοι στο γράψιμο αλλά γράφουν καλύτερα και για τα θέματα που καταπιάνονται είναι αρκετά ενημερωμένοι.

  Για παράδειγμα τα σχόλια στο "Περί ΔΛΠ ή πως αναβάλλεται η αλήθεια για του χρόνου" είναι πολύ υψηλού επιπεδου και δεν θα τα βρεις σε καμία εφημερίδα. Αυτή ήταν η παρατήρηση μου.

  Εάν νομίζεις ότι σαχλαμαρίζουμε εαν δεν μιλάμε για το επαναστατικό προτσες και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων......είναι δικαίωμα σου. Ο καθένας στην ζωή εχει τις προτεραιότητες του και τα ενδιαφέροντα του.

  Άλλος τα δικαιωματα των ομοφύλοφιλων και άλλος το ..ποδόσφαιρο.

  Δεν χρειάζεται όμως να γινόμαστε κακοί και «κραγμένοι» όταν κάποιος έχει άλλα ενδιαφέροντα από τα δικά μας. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι οι ίδιοι ούτε είναι κακό που εσύ είσαι αυτός που είσαι και ο άλλος είναι αλλιώς.Όλοι χωράμε σε αυτό τον κόσμο.

 18. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/05/2009 14:24:27

  @20: η ανάρτηση ΔΛΠ ναι, πολύ διαφωτιστική, και τα σχόλια.

 19. the motorcycle boy avatar
  the motorcycle boy 06/05/2009 15:10:35

  @Ανώνυμος Νους
  Ναι, έτσι έμαθα εγώ στα πέριξ -κι άμα σ'αρέσει.

  @αλλενάκι
  Μπα, κανένας αυτοσαρκασμός -η ωμή αλήθεια.

  @Αρχίδαμος
  Δεν κατάλαβα, σιγά μη νιώσω και ενοχές -σάλτα πέρα ρε.

  @Strange Attractor
  Εσένα κοίτα μη σε χαπακώσει κανάς τρελογιατρός. Απ'ότι θυμάμαι, ο τελευταίος που σε έπιασε στο στόμα του σε έκανε μαρέγκα -κυκλοφοράνε και στα μπλογκς ξέρεις.

  @osaperas
  Μάλιστα, θα μας κάνεις και μάθημα τώρα. Το ονοματάκι σου δεν το έπιασα όμως, και τι δουλειά είπαμε ότι κάνεις; Γιατί αυτά που γράφεις απ'ότι είδα (μια ματιά έριξα -μη νομίζεις) δε λένε και πολλά -copy/paste από τα παραπολιτικά και άγιος ο θεός. Κοίτα δεν τρέχει κάστανο, μπορείς να νομίζεις ότι παλαβομάρα σου κάνει κέφι στο στραβό σου το τσερβέλο, αυτό δε σημαίνει ότι ξέρεις κιόλας -εξάλλου ένα παιδαρέλι είσαι. Στο μεξικό γίνεται επανάσταση με τους Τσιάπας -δεν ξέρω αν το έχεις ακούσει; Ψάξτο, κάτι περισσότερο ξέρω για να στο λέω. Τωρα η ουσία είναι ότι από γραφή δε σκαμπάζεις και πολλά και στα μπλογκς δεν έχεις κλείσει ουτε χρόνο -κάνε μια γύρα έξω από το antinews και θα δεις πόσες ανεξάρτητες πένες αξίζουν. Από μούφες, καλησπεράκηδες, αγάμητες χοντρούλες, σαχλαμαρίτσες, ποιηματάκια, κοτσομπολιό, παραπολιτικά, προπαγάντα και μίσθαρνα, άλλο τίποτα -να φάνε και κότες. Και δω μέσα καφενείο είναι, με ή χωρίς εξαιρέσεις -δεν κρατάω τεφτέρι του τι γίνεται εδώ μέσα, εσύ τα ξέρεις καλύτερα. Και όσο για το αν χωράμε όλοι.. βεβαίως χωράμε -στριμόκωλα και με πολύ σπρωξίδι. Κοινωνία, εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω -αυτά, αρκετά μαζί σου. Ισαπέρα λοιπόν, βρωμιάρη, στα τυρόγαλα της μακεδονίας σου και τράβα να δεις μην έρχεται κανας τούρκος που θα μας πεις κιόλας ότι κωλοβαράω, γιατί δεν έχεις ιδέα πόσα αναπτυξιακά κονδύλια εκατομ. υπογράφτηκαν με την δική μου σφραγίδα από την ευρωπαϊκή ένωση -αυτά που ξέρεις εκεί που περνάνε, όχι σε μένα.

 20. osaperas avatar
  osaperas 06/05/2009 15:47:46

  Καλά ρε Θανάση. Όλα τα καταλαβαίνω που γράφεις και συμφωνώ μαζί σου. Αλλά να εσύ που εχεις τόσο καλή πληροφόρηση πως ξέρεις ότι είμαι νέος στην ηλικία; Πως το βρήκες τόσο εύκολα αυτό το πράγμα; Με εντυπωσίασες.

  Σε ευχαριστώ που με ενημέρωσες για τι γίνεται στο Μεξικό. Οτι δηλαδή κάνουν επανάσταση οι Τσιάπας. Κάτι είχα ακούσει αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Φταίει και ο φάκτορας σε αυτο το θέμα. Το μόνο που μας έχει γράψει τώρα τελευταία για το μεξικό είναι για τη γρίπη των χοίρων.

  Επίσης εντυπωσιάστηκα που βάζεις σφραγίδες στα προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης κλπ

  Συγχαρητήρια ρε συ θανάση και πάντα επιτυχίες να έχεις. Τουλάχιστον τώρα που (έστω και με αυτόν τον τρόπο) γνωριστήκαμε έχω ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Κι όλα αυτά που λένε οι κακοθελητές για τα ευρωπαϊκά προγράμματα/αναπτυξιακά κονδύλια κλπ και πως μπαίνουν οι σφραγίδες (και ο κλέψας του κλέψαντος) είναι μεγάλα ψέμματα.

  Και στο εξής όπου βρεθώ και όπου σταθώ και όποιο κακόβουλο σχόλιο διαβάσω για κομπίνες με τα ευρωπαϊκά προγραμματα αμέσως θα παρέμβω και θα φωνάξω «Στοοοοπ. Εκεί είναι ο Θανάσης. Ο δικός μας Θανάσης. Ο μότορσάικλ . Αποκλείεται να έχει γίνει κάποιο λάθος.»

  Είδες λοιπόν Θανάση ότι το διαδίχτυο κάνει καλό και κακώς το κατηγορείς; Εάν δεν σε γνώριζα εσένα πως θα είχα τώρα ήσυχο το κεφάλι μου με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και γενικότερα την συνεργασία μας με την ευρωπαϊκή ένωση;

  Να μην σε απασχολώ άλλο από την δουλειά σου. Καταλαβαίνω ότι πήζεις. Εμείς καφενείο κάνουμε εδώ πέρα ενώ εσύ δουλεύεις. Συγκεντρώσουν στα προγράμματα και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό μπας και δει τούτη η χώρα άσπρη μέρα, με την δική σου σφρραγίδα

 21. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 17:36:45

  Osapera, μην ασχολείσαι. Πρόκειται περί ηλιθίου....

 22. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 17:39:54

  Μοτορσάικλ γκράνυ και δημόσιος υπάλληλος με δική του σφραγίδα...
  το Έθνος μάλιστα του χρωστάει καθώς πολλά Ευρωπαικά κονδύλια που πήραμε τα πήραμε "κατόπιν ενεργειών του..." Πρέπει να του απονεμηθεί εύφημος μνεία. Αλλιώς ας περιοριστεί σε μια καλή μούντζα.
  Ρε σάλτα και κατούρα όρθιος παλιοχλιμίτζουρα.... μπόυ!

 23. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 06/05/2009 21:03:08

  Το πρωί ταπεινός υπαλληλάκος και το βράδυ αδάμαστος μπλόγκερ;

 24. motorcycle boy avatar
  motorcycle boy 05/06/2009 09:38:58

  Είναι νομίζω η δεύτερη φορά που τυχαίνει αυτό στη σελίδα σας. Εννοώ πως είναι η δεύτερη φορά (από όσο τουλάχιστον κατάφερα εγώ να βρω) που κάποιος καραγκιόζης χρησιμοποιεί τα στοιχεία μου για να αυνανιστεί δημοσίως.
  Ξεκαθαρίζω οτι τίποτα από τα παραπάνω δεν έχω γράψει εγώ.

  Καλημέρα σας και καλημέρα στον χαφιεδάκο που ηδονίζεται να αποκαλύπτει προσωπικά μου στοιχεία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.