#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2010 01:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξενέρωτος “Χαρλεάς” ο ΠούτινΠάνω σε μία Harley και με την κατάλληλη αμφίεση ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε χθες στο ετήσιο φεστιβάλ μοτοσυκλετιστών στη νότια Ουκρανία, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα.

Ο Ρώσος ηγέτης αποκάλεσε τους μηχανόβιους «αδερφούς» του και χαρακτήρισε τα δίτροχα το «δημοκρατικότερο μέσο μεταφοράς».

«Ζήτω η Ρωσία, ζήτω η Ουκρανία, ζήτω οι μηχανές» φώναξε ο Πούτιν κλείνοντας την ομιλία του.

Ο Πούτιν θα συναντηθεί επίσης με το νέο πρόεδρο της Ουκρανίας και φιλικότερα διακείμενο προς τη Μόσχα,Βίκτορ Γιανούκοβιτς.

Παρόλα αυτά δεν έλειψαν και οι κριτικές για την μάλλον …ξενέρωτη επιλογή του Πούτιν να ιππεύσει όχι μόνο μια Harley, αλλά και τρίτροχη…

Ducatti χιλιάρα και το αυτί στην άσφαλτο σύντροφε ..Βλαντιμίρ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 26/07/2010 01:16:05

  Πφ! Ὁ Βύρων ὁ σαμουράι καβαλάει γνήσια!

 2. anonymous avatar
  anonymous 26/07/2010 01:51:17

  Μια χαρά μηχανή επέλεξε. Εντελώς διαφορετική από τις άλλες.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ anonymous 26/07/2010 10:52:19

   +1

   Μακάρι νάχαμε ενα τέτοιο ηγέτη και ας έχει και τα κακά του.

 3. Περαστικός avatar
  Περαστικός 26/07/2010 03:33:46

  Αγαπητέ «Factorx», αυτή θεωρείται σοβαρή δημοσιογραφική ανάρτηση επιπέδου antinews; Γιατί δεν αναφέρεις ποιοι παρεβρέθηκαν στο ετήσιο φεστιβάλ μοτοσυκλετιστών στη νότια Ουκρανία και ότι με αυτό τον τρόπο ο Πούτιν σηματοδοτεί την υποστήριξή του στις ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις τις Ουκρανίας;

  • Factorx avatar
   Factorx @ Περαστικός 26/07/2010 03:53:58

   Αγαπητέ Περαστικέ άλλο "σοβαρό" και άλλο "σοβαροφανές". Είπαμε ποτέ οτι το αντινιουζ είναι σοβαροφανές, μαυροφορεμενο, ξενερτο και ...αμάμητο; Πλάκα κάνουμε. Και διακοπές (προσπαθούμε τουλάχιστον). Ρίξτο και συ λίγο έξω να πάρεις δυνάμεις οσο μπορούμε να κάνουμε διακοπές

  • anonymous avatar
   anonymous @ Περαστικός 26/07/2010 10:18:41

   Για την ανάρτηση έχεις άδικο. Χρειάζεται και λίγο πλάκα. Για την άλλη παράμετρο που είναι σοβαρή έχεις δίκιο αλλά γι αυτό είναι οι σχολιαστές, για να επισημαίνουν τις αθέατες πλευρές.

   ΥΓ. Το κείμενο κυκλοφορεί σε διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Αν αυτούς τους αναδεικνύουν το τρίκυκλο τι να κάνει και το antinews;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Περαστικός 26/07/2010 11:41:16

   Οι ακραίες εθνικιστικές δυνάμεις της Ουκρανίας είναι ακραίοι αντι-Ρώσσοι. Ο Πούτιν κουβαλάει μεν τρέλα, αλλά όχι και τόση, ώστε να θέλει ν' αυτοκτονήσει.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 12:27:25

    Kανεις λάθος. O Πόυτιν κατέβηκε στη Σεβαστούπολη, περιοχή με συμπαγή ρωσικό πληθυσμό, μαζί με ομάδα μηχανόβιων ψιλοεθνικιστών (είναι κάτι σαν τους παλιούς έφιππους κοζάκους, στην πραγματικότητα τα δικά μας χρυσα αυγά είναι μαζορέτες μπροστά τους) αφού πριν συναντηθηκε με τους κατασκόπους που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ και μίλησε για την κακή τύχη που έχουν οι προδότες.Και όταν λέει τύχη δεν εννοεί ακριβώς...τύχη.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 12:37:15

    Δηλαδή, οι μηχανόβιοι ψιλοεθνικιστές (και ο Πούτιν μαζί) πήγαν να εμφυσήσουν αποσχιστικό πνεύμα στην τοπική ρωσική μεινότητα στη Σεβαστούπολη;
    Δεν μας έφτανε ένα Κόσοβο στη Σερβία, έχουν τόσα μυαλά ώστε να φτιάξουν Κόσοβο και στην Κριμαία;
    Sorry, αλλά νομίζω και η Ουκρανία έχει μερικά πυρηνικά όπλα, από το Σοβιετικό οπλοστάσιο. Ο Πούτιν είναι θεατρίνος και πετρελαιάς, αλλά όχι για το Δρομοκαίτιο.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 12:40:26

    Ποιο αποσχιστικό; Η Ουκρανία είναι Ρωσία.Οι μειονοτικοί φιλοδυτικοί του Γιουστσενκο πήραν ό,τι τους άξιζε...

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 12:59:37

    Δεν θα πώ εγώ τι είναι ως πληθυσμοί, γλωσσικά ή πολιτισμικά, είναι δικό τους θέμα. Τα Ουκρανικά είναι κατοχυρωμένα ως ξεχωριστή γλώσσα (αλλά αυτο δεν είναι απόλυτο κριτήριο). Από άποψη Διεθνούς Δικαίου, η παλιά ΕΣΣΔ πάντως ήταν Ένωση, Ομοσπονδία, με αναγνωρισμένα σύνορα Ομόσπονδων χωρών, από την εποχή του Λένιν. Τη διαλύσανε κάποια στιγμή συναινετικά και νόμιμα. Πάει αυτό, τέλειωσε, τα σημερινά σύνορα χωρών είναι τα σύνορα του Λένιν. 90 χρόνων. Δεν αλλάζουν.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 15:14:47

    Η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία και γι αυτό δεν έχει και την ίδια εκκλησία με τη Ρωσία.
    Η ανατολική Ουκρανία είναι Ρωσόφωνοι και κανονικοί Ρώσοι. Υπάγονται στο πατριαρχείο Ρωσίας.
    Η Δυτική Ουκρανία είναι Ουκρανοί, βασικά πολωνικής καταγωγής που διαφέρουν από τους Πολωνούς στο θρήσκευμα. Αυτοί μιλάνε διάλεκτο της Πολωνικής και έχουν αυτοκέφαλη εκκλησία που δεν υπάγεται στο πατριαρχείο Ρωσίας.
    Το όριο είναι το ποτάμι που διέρχεται από το Κίεβο.

    Κάποια στιγμή θα δούμε απόσχιση της ανατολικής ρωσόφωνης περιοχής.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 16:32:29

    Anonymous

    H Ουκρανία είναι Ρωσία , κανονικότατα.Η πρώτη πρωτεύουσα των Ρωσων ηταν το Κίεβο.Ενα από τα μεγαλύτερα μοναστήρια της Ορθοδοξίας είναι η Πετσέρσκαγια Λαύρα του Κιέβου.
    Οι Δυτικές περιοχές της Ουκρανίας έχουν υποστεί τις συνέπειες της παπικής προπαγάνδας και γι αυτό ξεκίνησαν τις πορτοκαλί επαναστάσεις μόλις ο μπεκρης Γιέλτσιν τοποθετηθηκε στο Κρεμλίνο.Μια τετοια έγινε και στα εκκλησιαστικά πράγματα αλλά τωρα που έπεσε ο Γιούστσενκο, οι αποσχιστές επανέρχονται στο πατριαρχείο Μόσχας
    Στα ανατολικά της χώρας είναι επίσης όλη η βιομηχανία. Και στην Οδησσσό -Σεβαστούπολη , η έξοδος της Ρωσίας προς τον Ευξεινο Πόντο.
    Συμπέρασμα: η Ουκρανία είναι κάτι όπως η Κύπρος και η Κρήτη σε σχέση με την Ελλάδα.Αργά ή γρήγορα θα επανενωθούν, με το καλό ή με την κοζάκικη πειθώ.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 18:45:47

    Συνεχίζω να εμμένω στην άποψή μου. Το ότι το Κίεβο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα δε λέει πολλά.
    Αν δεις ιστορικούς χάρτες η μισή Ουκρανία ανήκε για καμιά διακοσαριά χρόνια στους Πολωνούς.
    Η γλώσσα τους στη δυτική Ουκρανία είναι διάλεκτος της Πολωνικής. Η εκκλησία τους ανακηρύχθηκε αυτοκέφαλη.
    Ο Πάπας δεν έχει θέση στο υπό συζήτηση θέμα. Υπάρχει η ουνιτική εκκλησία με 5 εκ πιστούς αλλά δεν έχει ιδιαίτερη επιρροή.

    Το πιθανότερο είναι να αποσχιστούν οι ανατολικές περιοχές και να ενωθούν με τη Ρωσία παρά να ενωθεί όλη η Ουκρανία με τη Ρωσία.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Sic transit gloria mundi 27/07/2010 11:07:29

    To Κίεβο ήταν όντως η πρώτη Πρωτεύουσα των Ρώς το 800 μ. Χ. Αλλά τότε, οι Ρώς ήταν ακόμη Σκανδιναβοί, Βίκιγκς (Βάραγγοι για τους Βυζαντινούς), μόλις είχαν αρχίσει να ανακατεύονται με τους συτόχθονες Σλάβους, οι πρίγκηπές τους λεγόταν Ingvar (Ιγκόρ) και Helga (Όλγα, η πρώτη εκχριστιανισθείσα και μετά Αγία). Μετά, συνέβησαν πολλά, οι λαοί αναμίχθηκαν, έγινα όλοι "Ρώσοι" και Σλαβικά ομιλούντες, διαφοροποιήθηκαν πάλι (Μεγαλορώσοι, Μικρορώσοι = Ουκρανοί, Λευκορώσοι κτλ, δέχθηκαν επιδρομές (Τάταροι) η πρωτεύουσα πήγε στη Μόσχα, μετά στην Αγία Πετρούπολη, χωρίστηκαν, ξαναενώθηκαν, ξαναχωρίστηκαν. Φτάσαμε στη ΕΣΣΔ, κάποτε και αυτή διαλύθηκε. Αυτά έχει η Ιστορία.
    Οι Δυτικοί Ουκρανοί δεν έχουν στενή σχέση, γλωσσική ή άλλη, με τους Πολωνούς. Kαταγωγικά οι Πολωνοί δεν έχουν καμμιά σχέση με Σκανδιναβούς, και ιστορικά, ήταν πάντα ανταγωνιστικοί με τους Ουκρανούς (όπως και τους Ρώσους). Αντίθετα έχουν συνυπάρξει σε κοινό μακροχρόνιο Μεσαιωνικό βασίλειο με τους Λιθουανούς (χωρίς να έχουν γλωσική σχέση μαζί τους).
    Ουκρανικά και Ρωσικά έχουν αρκετή σχέση, όπως περίπου τα Καταλανικά με τα Καστιλιάνικα Ισαπνικά. Ουκρανικά και Πολωνικά είναι τόσο κοντά, όσο τα Καταλάνικα με τα Ιταλικά. Αλλά Ουκρανικά Ρωσικά και Πολωνικά ολες είναι Σλαβικές γλώσσες, όπως Λατινογενείς είναι Ισπανικά και Ιταλικά.
    Από τους παλιούς Σκανδιναβούς Ρώς, έμεινε σήμερα μόνον το όνομα της χώρας (Ρωσία) και πολλά μικρά ονόματα ανθρώπων, προσαρμοσμένα στη Σλαβική γλώσσα.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ Sic transit gloria mundi 27/07/2010 11:13:58

    Ότι η Λιθουανο-Πολωνική βασιλεία του αυτοκράτορα Jagellon είχε κατακτήσει μεγάλο μέρος της σημερινής Ουκρανίας γύρω στο 1500 είναι ορθό. Αλλά ως κατακτητές πήγαν εκεί, με πόλεμο.
    Αλλά μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα: Το ότι οι Σέρβοι του Στέφανου Ντουσάν είχαν φθάσει μέχρι τη Λάρισα το 1400, δεν σημαίνει ότι τα Ελληνικά είναι διάλεκτος της Σερβικής!

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 26/07/2010 11:39:03

  Η "υψηλή πολιτική" απ' άκρη σε άκρη του πλανήτη έχει γίνει σόου. Ο ένας Χαρλεάς, ο άλλος πίβοτ του Σικάγου, η άλλη πλούσιο ντεκολτέ, ο διπλανός μοντελοσύζυγος, πέρα μακριά Ανατολικά ο φωτογενής "κάπταιν" και μέγας κομματικός ινστρούχτορας. Έχουμε όμως κι εμείς κολυμβητή και Kanoe - Kayak man! Τι, θα έμενε η Ελλάδα εκτός πνεύματος εποχής!

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Sic transit gloria mundi 26/07/2010 11:45:20

   οι πιο πολλοί άνθρωποι είναι βροτοί (άψυχα χαζόμυαλα προμηθεϊκά ανθρωποειδή)το ξέρουν αυτό οι διάφοροι ηγέτες και κάνουν αυτά τα κόλπα για να γουστάρουν τα ανθρωποειδή. ο καραμανλής δεν το ήξερε, αποτέλεσμα: τον βρίζουν ακόμα και οι νεοδημοκράτες

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ αναρχοδεξιός 26/07/2010 12:24:01

    Μωρέ τα ήξερε κι αυτός τα κόλπα! Δεν θυμάσαι τι "μαστρωπούς" καταβρόχθισε περασμένους σε σουβλάκι στου Μπαιρακτάρη, σε κοινή θέα, και τον θαυμάζαμε με ανοιχτά στόματα;
    Το πρόβλημα ήταν ότι στη συνέχεια ξέχασε τη χωνευτική του σόδα.

   • αναρχοδεξιός avatar
    αναρχοδεξιός @ αναρχοδεξιός 26/07/2010 13:10:56

    καλά. βάλτα κι εσύ μ' αυτούς κι αν δεν σε βρίζουν όλα τα κόμματα, ο τράγκας, ο μπάμπης ο κάβουρας και λοιποί οκ.

 5. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 26/07/2010 17:08:32

  Ο πρώτος μαύρος σε πολιτικό αξίωμα στη Ρωσία:

  http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=128753514

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ Γιάννης Σ. 27/07/2010 11:16:52

   Ακόμη και το "ξανθόν γένος" θέλει τον Μαύρο του.
   Σουηδοί, Φινλανδοί ξεπλυμένοι ξανθομπάμουρες, τι νομίζετε, εσείς θα τη γλυτώσετε;
   Οι Γερμανοί έχουν ήδη τον Μπόατεγκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.